תגובות לכתבה: מסך 3D LED LCD של סוני: Sony Bravia KDL-40HX800
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
כל הכבוד על המאמר,
אני לא יודע אם אגזים אבל לדעתי הסקירות שלך הם מהטובות שיש בארץ ....
אתה יודע מה - הכי טובות שיש בארץ-כל הכבוד על ההשקעה והכשרון!
לגבי המסך:
למרות שזו לא ממש אינדקציה טובה ,בטח לעומתך שישבת מול המסך בזמן הבדיקות.
התמונות נראות חיוורות לטעמי, חסרות חיים והקונטרס לוקה מאוד בחסר.
אם התמונות הללו משקפות את המציאות -המסך הזה לא לטעמי לחלוטין.
אני לא יודע אם אגזים אבל לדעתי הסקירות שלך הם מהטובות שיש בארץ ....
אתה יודע מה - הכי טובות שיש בארץ-כל הכבוד על ההשקעה והכשרון!
לגבי המסך:
למרות שזו לא ממש אינדקציה טובה ,בטח לעומתך שישבת מול המסך בזמן הבדיקות.
התמונות נראות חיוורות לטעמי, חסרות חיים והקונטרס לוקה מאוד בחסר.
אם התמונות הללו משקפות את המציאות -המסך הזה לא לטעמי לחלוטין.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78952
- שם מלא: עפר לאור
צילום זו אומנות וצילום של מסך זו אומנות של הבלתי אפשרי...
יש מגבלות קשות על צילום ממסך החל מ-SHUTTER SPEED, פוקוס, מיקום ועוד פרמטרים רבים. אני מצלם את הכל בתנועה (כלומר, ללא יכולת לעצור את הוידאו החי). בעוד שבצילום חי ניתן לשנות את זמן החשיפה לזמן קצר בכדי למנוע מריחה, כאן ההבהוב של המסכים דורש התאמה מוחלטת כך שהצילום לעולם לא ממש יכול לשקף את התמונה המאמיתית של המסך.
בין המסך לבינך יש את הצילום ואיכות המצלמה והעדשה, החשיפה והמגבלות שציינתי, כיווץ שנעשה בכדי שזה יכנס לאתר והכיול של המסך שלפניך. כך שבסיכום אי אפשר ממש לשפוט מסך לפי התמונות והן מיועדות לתת הבנה לגבי סוג התכנים והתופעות שנראו לאורך הבדיקות ולא יותר.
יש מגבלות קשות על צילום ממסך החל מ-SHUTTER SPEED, פוקוס, מיקום ועוד פרמטרים רבים. אני מצלם את הכל בתנועה (כלומר, ללא יכולת לעצור את הוידאו החי). בעוד שבצילום חי ניתן לשנות את זמן החשיפה לזמן קצר בכדי למנוע מריחה, כאן ההבהוב של המסכים דורש התאמה מוחלטת כך שהצילום לעולם לא ממש יכול לשקף את התמונה המאמיתית של המסך.
בין המסך לבינך יש את הצילום ואיכות המצלמה והעדשה, החשיפה והמגבלות שציינתי, כיווץ שנעשה בכדי שזה יכנס לאתר והכיול של המסך שלפניך. כך שבסיכום אי אפשר ממש לשפוט מסך לפי התמונות והן מיועדות לתת הבנה לגבי סוג התכנים והתופעות שנראו לאורך הבדיקות ולא יותר.
- soos37
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
איזה כיף לפתוח את האתר בבוקר ולראות סקירה חדשה
עופר , כל הכבוד על הסקירה , הרמה עוברת גם אתרים שונים מחו"ל .
האם ידוע לך אם ישפאר תמכור מסכי תלת- מימד בגודל של 52 ו 60 אינץ ?
ואם כן מתי זה יהיה זמין בחנויות ?
עופר , כל הכבוד על הסקירה , הרמה עוברת גם אתרים שונים מחו"ל .
האם ידוע לך אם ישפאר תמכור מסכי תלת- מימד בגודל של 52 ו 60 אינץ ?
ואם כן מתי זה יהיה זמין בחנויות ?
- oferlaor
-
- מנהל

עד כמה שאני יודע המסכים יהיו זמינים בקרוב מאוד בשני הגדלים שהמחירים שלהם צויינו בסוף המאמר.
סדרת ה-900 עם העיצוב המונוליטי אמורות להגיע אחריהן.
סדרת ה-900 עם העיצוב המונוליטי אמורות להגיע אחריהן.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
היי עופר, ממש נהניתי לקרוא את הסקירה
יש לי שתי שאלות,
בעיית חוסר האחידות עליה דיברת פה בשרשור, היא זו שקיימת במסך EX700 ומסכים אחרים של סוני? (ה-700 הוא מסך EDGE LED)
האם זה משהו תמידי שמפריע או משהו שמופיע לעיתים? מישהו מהפורום כתב שהחזיר את המסך עקב זה.
ומה היתה בדיוק הבעייה בחיבור הממיר של יס? העובדה שהכניסות במסך הן 1.4? יתכן ששימוש בכבל אחר היה עוזר? ניסית לחבר מכשירים אחרים עם HDMI?
יש לי שתי שאלות,
בעיית חוסר האחידות עליה דיברת פה בשרשור, היא זו שקיימת במסך EX700 ומסכים אחרים של סוני? (ה-700 הוא מסך EDGE LED)
האם זה משהו תמידי שמפריע או משהו שמופיע לעיתים? מישהו מהפורום כתב שהחזיר את המסך עקב זה.
ומה היתה בדיוק הבעייה בחיבור הממיר של יס? העובדה שהכניסות במסך הן 1.4? יתכן ששימוש בכבל אחר היה עוזר? ניסית לחבר מכשירים אחרים עם HDMI?
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
עפר,
תודה על הסקירה אך יש לי תהיה טכנולוגית :
בכתבה ציינת שכשמטים את המשקפיים בזווית, יש זליגה עקב סיבוב המסנן הקוטבי של המשקפיים.
אולם, אני חשבתי שמדובר ב-Active Shutter, ולא במסנן שמבוסס על קוטביות.
בדרך כלל אפקט התלת מימד מתקלקל כאשר מטים את הראש באלכסון בגלל שהתמונות במסך (המיועדות לעין ימין ושמאל) מוצגות זו לצד זו (ימין ושמאל בהתאמה), מתוך הנחה שעין ימין נמצאת מימין ועין שמאל משמאל, אולם כאשר העיניים נמצאות באלכסון זו לזו, או יותר גרוע, אחת למטה ואחת למעלה, ברור שהסטת התמונות לא מתאימה, והמוח מפסיק להבין זאת כתלת מימד.
אולם, אתה הראית בבירור שאותה עדשה מעבירה בעצמה שתי תמונות, כלומר לא מדובר על הדרך שבה המוח מפרש את התמונות, אלא חדירה פיסית של תמונה מעין לעין, לכן זה נראה לי מוזר... ולא מתאים לשיטת הסינון האקטיבי...
אם כך, האם מדובר פה בשילוב של שיטת סינון אקטיבי עם סינון קוטבי (או שהסינון האקטיבי הינו קוטבי) ? אם כן, למה ?
תודה על הסקירה אך יש לי תהיה טכנולוגית :
בכתבה ציינת שכשמטים את המשקפיים בזווית, יש זליגה עקב סיבוב המסנן הקוטבי של המשקפיים.
אולם, אני חשבתי שמדובר ב-Active Shutter, ולא במסנן שמבוסס על קוטביות.
בדרך כלל אפקט התלת מימד מתקלקל כאשר מטים את הראש באלכסון בגלל שהתמונות במסך (המיועדות לעין ימין ושמאל) מוצגות זו לצד זו (ימין ושמאל בהתאמה), מתוך הנחה שעין ימין נמצאת מימין ועין שמאל משמאל, אולם כאשר העיניים נמצאות באלכסון זו לזו, או יותר גרוע, אחת למטה ואחת למעלה, ברור שהסטת התמונות לא מתאימה, והמוח מפסיק להבין זאת כתלת מימד.
אולם, אתה הראית בבירור שאותה עדשה מעבירה בעצמה שתי תמונות, כלומר לא מדובר על הדרך שבה המוח מפרש את התמונות, אלא חדירה פיסית של תמונה מעין לעין, לכן זה נראה לי מוזר... ולא מתאים לשיטת הסינון האקטיבי...
אם כך, האם מדובר פה בשילוב של שיטת סינון אקטיבי עם סינון קוטבי (או שהסינון האקטיבי הינו קוטבי) ? אם כן, למה ?
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
ביקורות מקיפה . ואיכותית במיוחד . שניתן להבין ממנה את כל איכויות המסך וגם את החסרונות שלו .
פשוט מדהים ..
פשוט מדהים ..
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- חיים
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
איזה ביקורת
רמה רמה
רמה רמה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
בנוהל הרגיל - סקירה פנטסטית !! תודה רבה עופר. תענוג. 
- kipikipod
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1617
ביקורת ברמה גבוהה מאוד.
תודה רבה
אני עדיין חושב שמוקדם מדיי לרכוש מסכי תלת מימד.
תודה רבה
אני עדיין חושב שמוקדם מדיי לרכוש מסכי תלת מימד.
- yosihary
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
למה רק בוידיאו אפשר לכתוב ביקורת
כזו, מקצועית, נכונה הנדסית, ומשום מה גם קרוב למושלמת.
יש אמנם איזה טעות סמנטית שמחייבת הבהרה:
כתבת עופר:
"ניתן לחבר את הממיר בעזרת חיבור קומפוננט או דרך ממיר כלשהו שימנע מהמסך לקבל תקשורת HDMI 1.4 "
עד כמה שהבנתי הקטנה מגעת, הממיר מוציא רק תקשורת 1.1 כך שיש כנראה צורך למנוע מהמסך קבלת תקשורת 1.1 ולא 1.4.
הרי לא צריכה להיות שום בעיה למסך עם 1.4?
יש אמנם איזה טעות סמנטית שמחייבת הבהרה:
כתבת עופר:
"ניתן לחבר את הממיר בעזרת חיבור קומפוננט או דרך ממיר כלשהו שימנע מהמסך לקבל תקשורת HDMI 1.4 "
עד כמה שהבנתי הקטנה מגעת, הממיר מוציא רק תקשורת 1.1 כך שיש כנראה צורך למנוע מהמסך קבלת תקשורת 1.1 ולא 1.4.
הרי לא צריכה להיות שום בעיה למסך עם 1.4?
- oferlaor
-
- מנהל

אנסה לענות.
Asaf23
בעיית אחידות קיימת בכל מסכי ה LCD. הכמות והעוצמות משתנה בין מודלים שונים וקיצוני יותר ככל שהמסך דק יותר.
לגבי ה hdmi. מתברר שיש בעיית תאימות לעיתים בין מכשירים שונים ב hdmi 1.1 למסכי hdmi 1.4a
זה משהו שהשפיע לי רק על ממירי יס ולא ציוד אחר (בדקתי כמו תמיד עם 4-5 מכשירים עם hdmi).
כבלי hdmi 1.3 זהים ל hdmi 1.4
Nirmv,
לגבי הזוית. מה ששכחתם זה שלמסך יש בעצמו כבר מקטב... LCD כולל מקטב מובנה. סוני משתמשים בו בכדי לקטב את האור בכיוון אחד. המשקפיים הופכים בין קוטביות שקופה לבין כזו שהפוכה לזו של המסך. כשהוא מוצב אופקית הוא חוסם קוטביות הפוכה למסך או שקוף לסירוגין. כשהוא אנכי הוא בעצם לא חוסם כלום ולכן שתי העיניים רואים הכל.
יוסי הרי
הניסוח אכן לא להיט. הכוונה היא שממיר יס צריך מכשיר שיפריד בינו לבין המסך (״ממיר״). מאריך hdmi, מעבד תמונה או רסיבר יכול לבצע זאת.
אני מאמין שזה עניין של תיקון תוכנה ויס עובדים על בירור הנושא.
Asaf23
בעיית אחידות קיימת בכל מסכי ה LCD. הכמות והעוצמות משתנה בין מודלים שונים וקיצוני יותר ככל שהמסך דק יותר.
לגבי ה hdmi. מתברר שיש בעיית תאימות לעיתים בין מכשירים שונים ב hdmi 1.1 למסכי hdmi 1.4a
זה משהו שהשפיע לי רק על ממירי יס ולא ציוד אחר (בדקתי כמו תמיד עם 4-5 מכשירים עם hdmi).
כבלי hdmi 1.3 זהים ל hdmi 1.4
Nirmv,
לגבי הזוית. מה ששכחתם זה שלמסך יש בעצמו כבר מקטב... LCD כולל מקטב מובנה. סוני משתמשים בו בכדי לקטב את האור בכיוון אחד. המשקפיים הופכים בין קוטביות שקופה לבין כזו שהפוכה לזו של המסך. כשהוא מוצב אופקית הוא חוסם קוטביות הפוכה למסך או שקוף לסירוגין. כשהוא אנכי הוא בעצם לא חוסם כלום ולכן שתי העיניים רואים הכל.
יוסי הרי
הניסוח אכן לא להיט. הכוונה היא שממיר יס צריך מכשיר שיפריד בינו לבין המסך (״ממיר״). מאריך hdmi, מעבד תמונה או רסיבר יכול לבצע זאת.
אני מאמין שזה עניין של תיקון תוכנה ויס עובדים על בירור הנושא.
- עדו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
עופר הי
אני מתכוון לקנות טלווזיה בקרוב לHD אבל גם ל3D.
שאלת המחץ: איזו עדיפה?
סוני מן הסדרה החדשה (אני מעוניין ב50 אינצ') או פנסוניק VT20 ??
אני מתכוון לקנות טלווזיה בקרוב לHD אבל גם ל3D.
שאלת המחץ: איזו עדיפה?
סוני מן הסדרה החדשה (אני מעוניין ב50 אינצ') או פנסוניק VT20 ??
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
מסנן אקטיבי מקטב... הממ.. מעניין למה סוני בחרו בשיטה הזאת...oferlaor כתב: לגבי הזוית. מה ששכחתם זה שלמסך יש בעצמו כבר מקטב... LCD כולל מקטב מובנה. סוני משתמשים בו בכדי לקטב את האור בכיוון אחד. המשקפיים הופכים בין קוטביות שקופה לבין כזו שהפוכה לזו של המסך. כשהוא מוצב אופקית הוא חוסם קוטביות הפוכה למסך או שקוף לסירוגין. כשהוא אנכי הוא בעצם לא חוסם כלום ולכן שתי העיניים רואים הכל....
תודה על ההסבר.
- oferlaor
-
- מנהל

עדו,
נא לא לחטוף את השרשור. זה שרשור על 40HX800. אם יש שאלות על המסך הזה אוכל לענות כאן.
שאלות על איזה מסך לבחור יש לפתוח שרשור יעודי (לדעתי פיצלתי כבר שרשור שלך כזה לשרשור חדש).
נא לא לחטוף את השרשור. זה שרשור על 40HX800. אם יש שאלות על המסך הזה אוכל לענות כאן.
שאלות על איזה מסך לבחור יש לפתוח שרשור יעודי (לדעתי פיצלתי כבר שרשור שלך כזה לשרשור חדש).
- עדו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
הי
מצטער.. לא מתכוון לחטוף שרשורים.. תודה שפיצלת את השאלה לשרשור חדש. לא הבנתי בתחילה לאן השאלה שלי נעלמה.
מצטער.. לא מתכוון לחטוף שרשורים.. תודה שפיצלת את השאלה לשרשור חדש. לא הבנתי בתחילה לאן השאלה שלי נעלמה.
- kuku1000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
אחלה כתבה
אם חשבנו שיקח הרבה זמן עד שהחברות תתחלנה להוציא מסכים איכותיים מסתבר שטעינו והם נמצאים כבר מעבר לפינה..
אם חשבנו שיקח הרבה זמן עד שהחברות תתחלנה להוציא מסכים איכותיים מסתבר שטעינו והם נמצאים כבר מעבר לפינה..
- izucker
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
עופר, לדעתך, האם רמת עיבוד תמונה כמו כאן מבטלת את הצורך במעבד וידאו חיצוני?
- oferlaor
-
- מנהל

izucker,
חוששני שכן. עם מקור איכותי (HDTV או DTT) ועם מסך עם מעבד טוב, אין לרוב כבר סיבה ללכת על מעבד חיצוני אלא אם כן יש לך צרכים מיוחדים (כמו אצלי למשל, יש לי המון CUSTOMIZATIONS במעבד).
חוששני שכן. עם מקור איכותי (HDTV או DTT) ועם מסך עם מעבד טוב, אין לרוב כבר סיבה ללכת על מעבד חיצוני אלא אם כן יש לך צרכים מיוחדים (כמו אצלי למשל, יש לי המון CUSTOMIZATIONS במעבד).
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
אחלה כתבה
אולי תוכלו להכין תבלת השוואה בין מסךי 3D?
מחכה בקוצר רוח ל סקירה של סמסונג C7000
מחכה בקוצר רוח ל סקירה של סמסונג C7000