NEGRO כתב:שמעתי פה הרבה דברים ואני אוסיף כמה משלי.
על אף שזנים מסוימים הינם בעלי אפיון חומצי וישנם כאלה שפחות אך לדעתי לכל זן קיימת סקאלה מסויימת שתלויה בקלייה. בצד השמאלי של הסקאלה , קלייה בהירה ממש מאמצע פיצוץ 1 עד סופו , ישנה הבלטה של טעמי הזן ושל חומציות בולטת מאוד,איבוד משקל של 13% בערך ממשקל הפול, צד ימין של הסקאלה מפתח פיצוץ 2 והלאה (תלוי בזן) איבוד משקל של 18% ומעלה, קיימת הבלטה של טעמי הקלייה וקרמל שמתחיל בעצם להיזרף ונותן את טעמיו המרירים.
בכל זן,הסקאלה מתבטאת בשלב קצת אחר אך לדעתי היא קיימת בכולם, בכל אלה שאני נתקלתי בהם לפחות.
קחו לדוגמא את הסרדו, קפה שמשמש כבסיס ונותן גוף ומתיקות לקפה, בקלייה בהירה יש לו חמיצות די גבוהה אפילו.
כך שלדעתי, המון קיים בתהליך הקלייה.
בהצלחה
...
זאת אומרת שהסראדו בקליה בהירה יבטל בעליל את הפונקציה שלו כנותן "גוף" לקפה ויהפוך לעוד קוסטה ריקה? ואילו קוסטה ריקה בקליה כהה יהפוך בעליל לקרמל-מריר עקב 'זירוף' טעמי הקליה?
קרמריקה כתב:חמיצות של חליטה מהירה אכן שונה משניהם, ודומה במידה מסויימת לחמיצות של טמפ' קרה מדי.
...
חמיצות שנובעת מטחינה גסה / טמפ' נמוכה / מים בעלי ריכוז אבנית גבוה -- אכן שונה מחמיצות של קליה בהירה; זאת חמיצות "תפלה", "מלאכותית" -- פסולה רבתי לכל מאן דטעמא ויש על זה קונצנזוס.
פלנש, לגבי הסרדו אז לדעתי כן, לא קולה קוסטה ריקה כעת, אך בעבר גם קלייה יחסית כהה לקוסטה ריקה,לא נתן גוף מספיק, אני משער שיש קשר לרמת הסוכר בפול או מאפיין אחר שיש מעט ממנו בקוסטה ריקה.
אם מדברים על זנים מרירים, היום קליתי לניסיון ג'ימא, הטעם לדעתי הינו מריר מעט ובעל גוף טוב, מרחק שמיים וארץ מהסידמו.
תמיד אני מסתבך פה בלהעלות תמונות,רציתי אבל לא הצלחתי, מצטער.
לי קרה עםPNG sigri בדיוק מה שה נכתב בשירשור הזה...קפה מקדמה(אווא) קודם בקליה של 16 דקות ב 237 מעלות יצאה מריר למדי... דומה לסומטרה זול, בפעם שניה הורדתי דקה ו התחלתי לקרר בסיום פיצוץ ראשון... ציפיתי ל יותר איזון, פירותיות, אבל היה חמוץ מא וד.... למה?
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 10/07/2010 20:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
בגדול, לי אישית PNG מכל סוג יוצא טוב בין כהה - כניסה לפיצוץ שני, לכהה מאוד. אני לא בטוח שמתאים לו בהיר.
מצד שני, קליה בהירה טובה לא קל לבצע. כל שגיאה בפרופיל או בתהליך תוביל לטעם חמוץ.
קליתי לפני שבוע ירגשף, נגיעה בפיצוץ שני וקצת מהיר מידי. יצא בדיוק כמו שמוטי תיאר, לימון...אבל כבר הצלחתי בעבר לקבל ירגשף בהיר ובדיוק כמו שצריך. גיליתי שזה אפשרי אחרי שהזמנתי ירגשף מאינטליגנציה (בית קליה אמריקאי מצויין) ולהפתעתי קיבלתי אותו בהיר והיה מצויין.