מהפכת הכבלים: שקע לכבל רשת בכל חדר

חדשות ועדכונים של HT Magazine
ze
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Zohar Erel

שליחה

נתקלתי בדה מרקר בכתבה 2010 שמבשרת על תקנות חדשות שמחייבות את הקבלנים לשים בכל חדר שקע לכבל רשת בכל חדר, ראו קישור: http://technation.themarker.com/communication/1.1764732
האם זוהי תקנה מחייבת? קנינו דירה בפרוייקט חדש שבו הקבלן לא נותן נקודת תקשורת בכל חדר.
האם ידוע כיצד ניתן לאכוף תקנה זאת?
תודה :)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

מאז הפרסום האחרון שלי נתקלתי הרבה בבתי קבלן שמכינים את השקעים...

למעשה אם חתמת על חוזה קנייה לפני התקנה הקבלן לא חייב לך כלום.
אם אחרי, הקבלן חייב להכין צינור נוסף לארון תקשורת... התקנה אומרת לקבלן לבצע שלוש הכנות ושני תשתיות בפועל. הכנה לכבלים, הכנה לטלפון, הכנה לתקשורת נוספת... כבילה בפועל של כבלים (לווין) וטלפון לארון תקשורת... בלבד.

אם הינך מעוניין ברישות הבית לאחר כניסה לדירה אתה מוזמן לחפש אנשי מקצוע כאן בפורום או ברחבי הארץ...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

חתמתי על חוזה עם קבלן כמה חודשים לפני שחוקקה התקנה הזו :(
הוספתי הרבה כסף על תשתית בקירות מכוון שמדובר בהרבה קירות בטון. לחצוב אח"כ יהיה סיוט.
נכון להיום לקראת סוף הבניה... אין אפילו שקעי תקשורת בבית. צריך לפרק את המכסים בשביל לגלות את צינורות המשיכה.
חוצפה ממדרגה ראשונה של הקבלן. :evil:

ze
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: Zohar Erel

שליחה

תודה, חתמנו על החוזה ב2012 כשנתיים לאחר פרסום התקנה.
לא ברור לי ממה שכתבת, האם בפועל הקבלן מחוייב לשים צינורות נפרדים לתקשורת?
האם הוא רק מחוייב לשים שקעי תקשורת בכל חדר? כי כיום הוא טוען שאין שקעי תקשורת כלל בדירה.
האם בעצם אני שם את חוטי התקשורת אחרי קבלת הדירה..?
תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

כן, זה מה שאני עשיתי (דירה "ישנה" מ-2001). פשוט העברתי כבלי רשת בצינורות של נקודות הטלפון, בהם יש הרבה מקום ואפשר אפילו להעביר 2 כבלי רשת בנוסף.
זה כמובן נכון רק כשהקבלן לא חסך עליך והעביר בצינור אחד גם כבל טלפון וגם כבל טלוויזיה. במקרה כזה, הסיכוי להעביר בנוסף כבל רשת הוא די נמוך, כי כבל הטלוויזיה הוא די עבה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

ze כתב:תודה, חתמנו על החוזה ב2012 כשנתיים לאחר פרסום התקנה.
לא ברור לי ממה שכתבת, האם בפועל הקבלן מחוייב לשים צינורות נפרדים לתקשורת?
האם הוא רק מחוייב לשים שקעי תקשורת בכל חדר? כי כיום הוא טוען שאין שקעי תקשורת כלל בדירה.
האם בעצם אני שם את חוטי התקשורת אחרי קבלת הדירה..?
תודה מראש
...
ה קבלן שלך מחוייב להכין לך נקודות לרשת. תראה לו את התקנה ותסביר לו שהוא לא פועל עפ"י חוק.
אני לא חושב שיש קבלן שיהיה נדיב מספיק וגם יעביר חיווט בקירות... אבל שירשורים עם חוט משיכה זה המינימום.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

חברים יקרים, הרבה מכם שואלים... הנה קובץ תקנות...

http://portal.sii.org.il/UploadedFiles/ ... 0bniya.pdf

תקראו פרקים 10.07, 10.08 חלק ב', ג' (מאוד חשוב), ה' (חלק ב'),

בפרק 10.09 בחלק 4 יש דגש ששווה להתווכח עליו עם הקבלן, עדיף שני מובילים של20 מ"מ כל אחד מאשר אחד 25 מ"מ...
מה שזה נותן למעשה זה תשתית כפולה ומשולשת עבור לווין, כבלים ותקשורת פנימית בו זמנית (לדוגמה טלוויזיה של YES, תשתית אינטרנט של HOT וטלפון של בזק + אינטרקום ומצלמות...

בפרק 10.11 שימו לב שמדובר אך ורק על תקשורת מחויבת בחוק כלומר כבלים ובזק... קבלן לא חייב להשחיל כבלי רשת בבית...

כאמור לכל אחד מאיתנו יש על מה לברר מול הקבלנים ובשביל רישות בכבלי תקשורת תקניים, חיבור שקעים ואביזרי קצה כולם יודעים למי לפנות... :wink:

נ.ב
הנה הצהרה של איגוד הקבלנים בקשר לתשתיות שאתם אמורים לקבל... ההצהרה או יותר נכון ההבהרה אמורה לגבות אותכם מפני חברות HOT וYES אשר מתעקשים להחליף את הכבלים בבית לכבלים "שלהם" ועל זה הם גובים תשלום נוסף... חבל על העבודה הכפולה ועל הכסף שנשפך סתם !!!
  • הנני להסב את תשומת לבכם כי התקנות החדשות מחייבות להשחיל כבלים בתוך המובלים עבור מתקני תקשורת שונים.
    משרד התקשורת הצהיר כי הכבל האוניברסלי המופיע בתקנות מתאים לכל ספקי התקשורת. אין שום צורך ושום סיבה להחליפו עם החלפת ספק.
    יש להדגיש הן רכושו של הדייר. אסור לספק תקשורת לפגוע בהם, להחליף אותם או להוסיף כבלים נוספים בתוך אותו מוביל.
    פגיעה בכבל, בצורה כלשהי, על ידי ספק תקשורת תקשה על הדייר את המעבר החופשי בין ספקי תקשורת. אני מבקש כי מצב זה יוסבר לדיירים, אפילו כנושא לקידום מכירות, כדי שהדייר יקפיד לדרוש מחברת התקשורת לא לפגוע בכבל האוניברסאלי שהושתל.
    בכבוד רב,
    אינג' נתן חילו
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

והנה דוגמה ליישום של התקנות על ידי קבלנים:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

חזור אל “חדשות HT”