מחפש המלצות למכונת קפה עד 1000 ש"ח

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #21 

riji, זו באמת קצת הגזמה.

אם אני לוקח קפה טרי טחון, לא חשוב מאיזה סוג, דוחס בידית של מכונה ידנית ממוצעת (ב-1000 ש"ח), דוחס עם טמפר פלסטיק שמגיע עם המכונה וחולט בלי לעשות שום עבודה מקדימה (גלישת טמפ' וכו') - אני מקבל אספרסו שהוא בליגה אחרת לגמרי מנספרסו. ליגה מעל, לא "קצת יותר טוב".

אין על מה לדבר מבחינת איכות הקפה.

כשאני נשמע כתומך נלהב בנספרסו, זה כי אני מתלהב כל פעם מחדש מהאיכות *ביחס להשקעה*.
מבחינתי הנספרסו הוא מתחרה ראש-בראש בקפה נמס - כי זו בדיוק אותה כמות של עבודה להכין כוס קפה.

אין מה להשוות נספרסו לשום מכונה ידנית.

אגב, דבוטאנט, כשאתה משווה נספרסו לסילביה, זה אתה שמגזים :lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #22 

פיספסתם כנראה את מילת המפתח... "מתחילים" בתחום הקפה יש עקומת למידה מסויימת, אני מכיר מספיק אנשים שלקחו מכונה ידנית טובה בטווח המחירים המדובר ולקח להם הרבה זמן למידה והרבה מאמץ כדי להגיע לתוצאה של נספרסו שהיא מובטחת, כמובן שככל שעלות המכונה והניסיון גדלים מתרחקים מנספרסו עוד ועוד... אבל להגיע לשם זה לא טריוויאלי למעט אחרי השקעה כספית גדולה מאוד או השקעה כספית קטנה והמון עבודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #23 

היתרון של נספרסו כפי שציינו מעליי הוא בתחרות מול דרכי הכנה קלות אחרות, קרי: פודים, מכונה אוטומטית, נס קפה ומכונות קפסולות אחרות. נספרסו בעיניי טובה יותר מכל אלו. הבעיה היא כידוע המחיר והאיכות לעומת דרכי הכנה ידניות.. כשכל מנה של אספרסו קצר עולה 2.2 ש"ח (למיטב ידיעתי זה מחיר הקפסולה), זה שווה ערך לכך שהיינו משלמים יותר מ250 ש"ח על קילו קפה.. לא עניין של מה בכך.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

לידע כללי ראוי לציין כי עלות הקפה של נספרסו היא 2.09 ש"ח לקפה רגיל ו- 2.27 ש"ח לתערובת מיוחדת
והבדל קטן לפחות מהניסיון שלי עם קפה טחון, יש עוד כ- 5%-10% של קפה "מבוזבז" עקב הפעולה הידנית בהנחה ולא מדובר במכונה אוטומטית או מטחנה ביתית טובה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #25 

riji, אני מסכים איתך, ואני לא מסכים איתך.

("פעם היתה לי בעיה של פיצול אישיות, אבל היום למדנו לחיות עם זה בשלום" :-))

זה נכון שיש עקומת לימוד, אבל לטענתי היא מאוד לא משמעותית. ממש מהר אפשר להגיע לפחות לרמה של אספרסו. למעשה, אם אתה עוקב אחרי מס' הוראות ממש פשוטות, ואפילו אם מכוונים לך את המטחנה רק פעם אחת בחנות, אתה עדיין תקבל אספרסו שיהיה עדיף (או לפחות שווה) לנספרסו מכל מכונה+מטחנה הגונות.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

moti_r כתב:riji, אני מסכים איתך, ואני לא מסכים איתך.

("פעם היתה לי בעיה של פיצול אישיות, אבל היום למדנו לחיות עם זה בשלום" :-))

זה נכון שיש עקומת לימוד, אבל לטענתי היא מאוד לא משמעותית. ממש מהר אפשר להגיע לפחות לרמה של אספרסו. למעשה, אם אתה עוקב אחרי מס' הוראות ממש פשוטות, ואפילו אם מכוונים לך את המטחנה רק פעם אחת בחנות, אתה עדיין תקבל אספרסו שיהיה עדיף (או לפחות שווה) לנספרסו מכל מכונה+מטחנה הגונות.
...
בעלות של עד 1300 ש"ח? אם כן, אני אשמח לשמוע מה אתה ממליץ שיש לו עקומת לימוד כזו

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #27 

כל גאג'יה בסיסית.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

הגעת ל- 1300 למכונה פשוטה מאוד ללא מטחנה, איפה עקומת הלמידה פה? אם אני אקח תערובת פשוטה מאיזשהוא בית קפה או חנות מתמחה לא מובטחת לי תוצאה זהה לנספרסו עם עקומת לימוד קטנה.
אני מזכיר לך שלנספרסו יש עדיין מכונות של 19 בר עם מקציף ידני וחימום ספלים, כיום קשה להשיג אבל לא כל המכונות הינן אוטומטיות פשוטות ומכאן שבעלות הזו עדיין לא מצאתי יתרון על נספרסו מלבד עלות הפודים או הקפה אך גם לא מובטחת לי תוצאה טובה יותר לטעמי ויהיה לי קשה להגיע לקרמה של נספרסו.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

מחפש המלצות למכונת קפה עד 1000 ש"ח

שליחה #29 

לאורך זמן העלויות של הקפה יקזזו את הפרש העלויות למכונה ידנית+מטחנה.

אסור לשכוח שמעבר לכוס קפה קיים גם הסיפוק מהעשייה עצמה.

ALL YOU NEED IS LOVE

נ.ב.
למשרד אין ויכוח = עדיף נספרסו.
לבית למי שאוהב = רק ידנית

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #30 

קרמה של נספרסו לא מעידה על כלום מעבר לעובדה שהקפסולה בנויה כמו מגביר קרמה.
זה לא מדד למשהו איכותי - עובדה שהם נופלים במבחן הטעם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #31 

riji, זה נהפך לדיון סיבובי... אין מה להעלות שוב את נושא המחיר, כי ממנו התחלנו.

מספרים לא מעניינים אותי. 19 באר, 4.5 באר. הכל שטויות במיץ קפה.
זה בערך מדויק כמו לומר שרסיבר של שרווד נותן 250 וואט לערוץ, ולכן לוקח בסיבוב פאוור של דנון שנותן רק 100 לערוץ.

השורה התחתונה היא מה שחשוב. ובשורה התחתונה, כל גאג'יה פשוטה, בשימוש ע"י משתמש ממוצע שיחזור כמו רובוט על פעולות פשוטות, תנפק קפה טוב יותר מנספרסו. אתה יודע מה? אפילו עם מטחנת להבים!

אתה גורם לי לקטול כאן את הנספרסו, אבל כנראה שאין ברירה, כי באמת שחייבים לאזן ולשים דברים בפרופורציות.

האפסרסו של נספרסו הוא האספרסו הכי דלוח שיצא לי לשתות ממכונה (למעט מכונות ב-300 ש"ח, שהן בכלל לא מכונות קפה). אין לו שום קרמה, שום גוף, שום אפטרטייסט. כמעט כל הקפסולות שלהם נטעמות דומה, ומאוד קשה להבדיל בטעמים. צריך לשון מיומנת מאוד. וזה לא כי אין הבדלים בין הקפסולות, אלא פשוט כי המכונה לא מוציאה עשירית ממה שאפשר להוציא מהקפה.

קח גאג'יה, עם משאבה אמיתית ודוד אמיתי, חמם אותה כמו שצריך, טחן קפה ודחוס אותו בצורה עקבית - ותקבל קפה בליגה אחרת לגמרי. אין על מה לדבר.

אני יודע שמה שכתבתי למעלה הוא קצת קשה ואפילו סותר חלק מהדברים שאני כותב כאן באתר - אבל אני חוזר ומזכיר: כשאני משבח את הנספרסו, אני תמיד מדבר *מול האלטרנטיבה*. והאלטנרנטיבה לנספרסו היא קפה נמס, ממש לא מכונה ידנית חצי מקצועית. אין על מה לדבר פשוט.

רוצה אלטרנטיבה חצי מקצועית? לך על ההצעה של כפיר, מאמצע השרשור. גאג'יה ופודים.
מבטיח לך שתקבל קפה עדיף על הנספרסו, וזאת אפילו בלי שטעמתי בעצמי. פשוט כי המכונה היא בליגה אחרת לגמרי.

(ולכל מי שקורא כאן ונבהל קצת - אני מזכיר - נספרסו מייצרת קפה מעולה, ביחס לעובדה שלא צריך להתאמץ בכלל בשביל הקפה. אתה מקבל משהו הרבה יותר דומה לאספרסו מאשר קפה נמס. אין שום אלטרנטיבה לנוחות השימוש של נספרסו).

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

לא ארחיב את הדיון :D אבל אציין רק שזה כנראה עניין של טעם או הרגל, אני כיום נהנה מאוד מהקפה של נספרסו ולא תמיד מצליח להנות ככה מקפה טרי. יתרה מכך, אני וגם רבים אחרים שאני מכיר מעדיפים טעמים מסויימים של נספרסו על מה שמרבית בתי הקפה מציעים, אז אתה יודע מה, יכול להיות שהוא דלוח והקרמה לא קרמה, אבל לעיתים קורה שגם משהו כמו קפה נמס ממכר אנשים מסויימים, אני כנראה התמכרתי לקפה דלוח של נספרסו לטוב ולרע.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #33 

riji, אין בעיה ואל תקח את זה אישית, כן? :)

אנחנו כאן כדי להנות מכל סוג של קפה, וכל זמן שאתה נהנה - אשריך! אין ספק שבהרבה בתי קפה בארץ מגישים קפה ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שהמכונה שלך מסוגלת לנפק.

בכל אופן, אם תרצה לטעום סוג אחר של אספרסו - אתה מוזמן אלי בכיף. תוכל גם לעבור על שרשור ההמלצות על בתי קפה, כאן בפורום, ולנסות בית קפה טוב. אני יכול להמליץ על סי-קפה ברמת החייל, ששם שתיתי את האפסרסו הכי טוב ששתיתי בבית קפה בארץ, עד היום.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #34 

נספרסו מכונה מצויינת מבחינת עלות תועלת , אני בכלל לא מנסה להשוות או לדבר על ה"סילביות" למינהם זו לא אותה ליגה ואותו "שגעון"
נספרסו :
מכינים כוס אספרסו קצר ארוך אספרסו בטעמים שונים תוך 30 שניות , אפשר להוסיף חלב /להקציף חלב.
טעים בסהכ (לא ליגה לאומית אבל טעים(ברוב הטעמים))
מהיר
לא דורש התעסקות או ניקוי (פעם ב ...ניקוי קל)
מכונה לא יקרה

חסרונות:
כפסולות יחסית יקרות
טעם לא בליגה לאומית

אבל שוב אני מאוד מרוצה מהמכונה שלי ....ולא מבין איך הסתדרתי קודם , אחת הרכישות הטובות שלי .
נערך לאחרונה על ידי uris ב 01/05/2010 22:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #35 

uris - סיכמת את הענין בצורה מצויינת, לטעמי (Y)
וכמו שברור מההודעה שלך, היתרונות עולים על החסרונות.

זו הסיבה שאני ממשיך להמליץ על הנספרסו כדיל הטוב ביותר למתחילים, במחיר של כ-1000 ש"ח.
לא מאכזב ומאוד ידידותי.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #36 

מוטי - איך אתה משווה את תוצר הנספרסו לתוצר של בריקה, עם קפה טחון טרי?

ronen61 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #37 

עדכון.

הזמנתי עכשיו את המכונה של נספרסו, עלה 1500 ש"ח.
העדפתי להזמין ולא לקנות באלמ ב1200, עקב חווית שירות גרועה שהייתה לי איתם. וחוץ מזה אין לי זמן ללכת לקנות.

תודה לכולכם על העזרה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #38 

תתחדש ותהנה (Y)

חוץ מזה חסכת ביקור אצל מוטי, יש מצב שהיית תופס אותו בחוטיני (האדום) מול האניטה ועוד עם מקלון ביד ש"אלק" לביצוע WDT :lol:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #39 

שמעתי שגם ביקור לקפה אצל כפיר עשוי להיות חוויתי, במיוחד כאשר הוא לבוש בחיתול עור הנמר ומרקד סביב האל השוכן במטבח ליד האניטה, תוך הנפת חנית של רג ברבר מעלה מטה וצעקות "הא לך לב פועם של בחורה צעירה, אלוK המטחנה, אנא, נפקי לי מנה"
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #40 

ronen61 - תתחדש ותהנה!

uriler כתב:מוטי - איך אתה משווה את תוצר הנספרסו לתוצר של בריקה, עם קפה טחון טרי?
...
אורי, זו שאלה מאוד לא פשוטה :)
נראה לי שזה על סף "טעם וריח", כי ההבדלים הם משהו בין תפוח ואגס.

אישית, אני מעדיף את הבריקה. נראה לי שיש לה יותר טעם של "קפה" (קרוב לאספרסו שאני מכיר ממכונה). אבל יכול להיות שזה בגלל הטריות, או העובדה שאני מכין בעצמי ולכן נהנה יותר מהקפה.

בכל אופן, אני חושב שההבדל לא מספיק גדול בין שתיהן, אבל אולי באמת צריך לטעום ראש-בראש. לא שתיתי מהבריקה כבר די הרבה זמן, כך שאולי אני זוכר את הקפה שלה בצורה קצת רומנטית 8)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”