תגובות למאמר: ביקורת: מכונת Ascaso Basic

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

קראתי גם את המאמר המושקע הזה. להבנתי אני משתמש בשיטה 1.
בשיטה 2 לא הייתי בטוח שאפסיק את ההזרמה בזמן, וגם ה 30-40 שניות האלה זה בדיוק הזמן שלוקח לי להוציא את הידית שעד עכשיו התחממה, לטחון את הקפה, לטמפר ולהכניס לראש להפעלת החליטה.

אני כבר מקבל אספרסו שנראה לי לא רע, קצת חמוץ אולי (פולי ברזיל ?). האתגר הבא הקצפה :idea:

ד"א אני מפעיל הרבה לחץ/כח אבל משתמש בטמפר פלסטיק שהגיע עם המכונה. זה יכול להיות משמעותי !?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

כמו שאתה רואה למבחן קיבלנו טמפר של אסקסו ולא צ'יקמוק מפלסטיק...הפלסטיק המקורי לא במידה הנכונה ולא שווה כלום.
כמו בכל מכונה תקפיד על כמות קפה זהה (שוקלים בהתחלה אם לא מתביישים) דחיסה זהה (הכי חזק זה עקבי) ומכאן לשחק עם הטחינה.
אני לא חיכיתי עם הסילביה -30 שניות זה לא מספיק לדעתי. יש סוגי קפה שהייתי צריך לחכות גם 2 דקות. יותר פשוט לחכות 10 שניות אחרי שהנורה כבית ואז להוריד פולס מים.
מהבחינה של טמפרטורה באמת כמעט אין בעיה עם האסקסו מצד שני אין בקרת לחץ אז כמות הקפה, הדחיסה והטחינה עוד יותר משפיעים.
מה לעשות, אין תחליף לקילומטראז' שלך על המכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

תגיד בועז - אחרי שקראת את כל המאמרים שלנו אתה עוד משתמש בטמפר מפלסטיק :roll: :oops:
אין לי מושג למה מספקים את האביזר המיותר הזה עם המכונות, המכונות היחידות שאפשר להשתמש בו אלו מכונות מנוף ביתיות כיון שלחץ החליטה בהן נמוך וקוטר הפילטר קטן (ולכן עמוק יחסית). אפשר עם טימפור מאוד עדין להפיק קפה טוב. זו גם הדרך היחידה להפיק בהן כפול, אבל זה כבר סיפור אחר.
כדי שמנה תצליח, הקפה בפילטר חייב להיות מפוזר ודחוס בצורה אחידה ככל האפשר. רק כך המים יחלטו את כל המנה בצורה שווה. אחרת, המים פשוט עוברים היכן שקל להם יותר לעבור ואז מקבלים טעמי לוואי (נאמר, קפה חמוץ). הדרך היחידה לעשות זאת בצורה עקבית - טמפר כבד בקוטר הנכון.
אגב, השייח עם הדרכה נכונה בהתחלה, הוציא מהר מאוד מנות מעולות מהסילביה. ההדרכה כאן חשובה ואם יש לך במי להיעזר, זהו קיצור דרך משמעותי
what's next?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

אם יש מישהו שמוכן לביקור בית באזור הוד השרון, הוא מוזמן (f) (f)
הקפה עוד לא משהו, אבל יש מערכת סטראו איכותית !!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

boazj כתב:קראתי גם את המאמר המושקע הזה. להבנתי אני משתמש בשיטה 1.
בשיטה 2 לא הייתי בטוח שאפסיק את ההזרמה בזמן, וגם ה 30-40 שניות האלה זה בדיוק הזמן שלוקח לי להוציא את הידית שעד עכשיו התחממה, לטחון את הקפה, לטמפר ולהכניס לראש להפעלת החליטה.
...
תנסה את השיטה השניה - זו שמומלצת במאמר. התוצאות יותר טובות ויותר עקביות בצורה משמעותית.
לגבי תזמון הטחינה וההידוק - זה כבר יבוא לך טבעי - תביט בסרטון ותנסה לפעול לפי השלבים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

שליחה

כתבה טובה ומושקעת.
החוות הדעת השונות השלימו אחת את השנייה - רעיון מצוין!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

mta194 כתב:כתבה טובה ומושקעת.
החוות הדעת השונות השלימו אחת את השנייה - רעיון מצוין!
...
ההשלמה נובעת מהקירבה המשפחתית של 2 סוקרים ... :wink:

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391

שליחה

חברה, עשיתם עבודה מאוד יפה ומקצועית בבקורת שכתבתם.
כל הכבוד!
בכל מקרה, ממה שנכתב והעלויות שאנו מכירים, המסקנה המיידית שלי היא שיש עדיפות ברורה לסילביה (מה גם שניתן לרכוש אותה במחיר לא רע כשמקבצים קבוצת קניה או שמוצאים מציאה (חדשה) כמו שאני מצאתי בקפה עולה בזמנו.

דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

Baristafe
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 21

שליחה

אני בודק קצת על המכונה עכשיו וניראה לי שדברים השתנו ויש כבר שסתום OPV תלת כיווני ככה שכל עיניין צבירת הלחת השתנה כמו שרשום כאן:
http://www.ascaso.com/2010/cafe/eng/dream.html
[interest]נערך על ידי moti_r: הבעת דעה מעוסק בתחום.[/interest]
ארנון שופמן - בריסטפה
www.baristafe.co.il

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

OPV יש רק בדגם דרים היקר בצורה מוגזמת.
שסתום תלת ראשי לא קיים באמת - יש שסתום פריקת לחץ בכניסה לדוד ולא בכיוון אל הראש.
הם לא בנו מכלול ראש ודוד חדש בשביל תמיכה בשסתום תלת ראשי כמו שבאמת צריך להיות - כמו שיש בסילביה.
המכונות האלה הן טובות אבל הן לא בליגה של סילביה וגם מי שמשווק אותם לא מנסה להציג אותן ככאלה.
לא בהקצפה, לא חליטה ולא באיכות הרכבה.

Baristafe
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 21

שליחה

אוקיי תודה.
ארנון שופמן - בריסטפה
www.baristafe.co.il

amirnoy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

קניתי את הבייסיק לפני כשבועיים בעבר הייתה לי מכונת גאג'יה קולור לא אמינה בעליל
עכשיו רציתי לשאול האם כשמפעילים את כפתור ההקצפה אתם מכירים תופעה של רעש של דפיקות מהדוד
והאם צריכים לצאת אדי קיטור גם מידית החליטה כמו שקורה אצלי?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

דפיקות בדוד - אולי מיכל המים לא יושב טוב במקום, או שהצינורית שבתוכו נוגעת בדפנות המיכל
אני מניח שאתה לא מתכוון לרעש המשאבה עצמה
קיטור בורח מהראש - האטימה כנראה לא טובה, זה קורה בכל המכונות האלה בשלב מסויים.זה מעצבן אך לא פוגע בתפקוד המכונה.
what's next?

EliTabo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

*מחייה את השרשור*
המאמר מעולה והביקורות על-הכיפאק ומלמדות מאוד אז ראשית תודה!
אני מצוייד ב Ascaso Steel uno prof' ומרוצה ממנה מאוד, לפחות בשלבי הלמידה עדיין.

השאלה היא האם הנתונים על האסקסו בייסיק בנושא גלישת טמפרטורה ושסתום תלת ראשי תופסים גם לsteel ואפשר ללמוד בהם בקשר למכונה שלי?
אם לא, האם מישהו פרסם בעבר מאמר מושקע כזה ואמפירי על ה-steel?

תודה לעוזרים!

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188

שליחה

בדיוק התכוונתי להחיות את השרשור, ואז ראיתי שמישהו עשה זאת לפניי...

אני עם הבייסיק כבר שנה וחצי, אחרי שהייתה לי גאג'יה אבולושן שהייתה בעייתית עם אבנית ושבקה (גם אני לא דאגתי לאבנית כמו שצריך אז אין מה לעשות).

מה שאני יכול להגיד לגבי הבייסיק שהיא שיפור ניכר על הגאג'יה ברמת הבנייה והתכנון. מתגי ההפעלה הרבה יותר רציניים וגם תכנון הראש הרבה יותר נוח - הוא מתפרק כולל הבלוק שמעל הרשת, איפה שבגאג'יה הצטברה לי שם אבנית עד לשלב שלא יכולתי לפרק את הבלוק ואז התייאשתי. בכל מקרה לבייסיק אני דואג לטיפול אבנית כל שלושה חודשים, ומשתמש בפילטר שרף בנוסף לסינון בריטה, והיא עובדת כמו חדשה בקטע הזה. מאוד מבעס עניין הטפטוף מצינורית ההקצפה, אבל גם בגאג'יה היה לי את זה...

לגבי טמפרטורת החליטה - גיליתי די בהתחלה שהרגע הכי טוב לחלוט הוא רגע כיבוי המנורה. תמיד אני מכניס מים לדוד עד שהיא נדלקת, וברגע שהיא כבויה ישר שם את הידית וחולט.

רציתי לשאול בהזדמנות זו שאלה לגבי משהו שרשום במאמר:

הראיתם שמנה כפולה של 16 גרם הביאו לכם את התוצאה הטובה ביותר. היום בשביל הספורט, שקלתי את המנה הרגילה שאני עושה בד"כ, וקלטתי שהיא בקושי 12 גרם. מילאתי 16, ובזמן הדחיסה הבנתי שזה יותר מדי.

איך הצלחתם לדחוס 16 גרם ולמה אני לא מצליח? טחינה דקה/עבה מדי? האם יש הבדל בתנאים בין אלו שלי לאלו שהיו לכם בזמן הביקורת?

לא שיש לי בעיה כלשהי עם הקפה או טעמו, אבל ייתכן שאני יכול להגיע לתוצאות אפילו טובות יותר...

תודה!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”