סוחרים ופורומים ומה שבינהם

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

HazooM כתב:פורומים בארץ לא יכולים לשמש לקידום של מוצרים בשווי כזה גבוה מכיון שהקהל הפוטנציאלי לא
נוהג לגלוש בפורומים בנושא. בדר"כ הם יהיו אנשים בעלי ממון שאוהבים להשוויץ לחברים ולא יותר.
...
מהנסיון בסיבוב הקודם שלי (שנעשה לפני המון זמן )של הסתובבות עם אנשים שקונים מערכות בסדרי הגודל האלו , יש להם קליקות משל עצמם , ןהם לא בדיוק מנסים להשוויץ לאלו שאינם שייכים ו/או שהובאו ע"י חבר בקליקה שלהם

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

נמר מה שלומך ...
ומזל טוב על הרמקול החדש , מקווה שאתה נהנה ממנו.
גלוי נאות לפחות מצידי הוא ... שאנחנו לא בקשר קרוב בתקופה האחרונה ואפילו לא ידעתי שרכשת רמקול עד שהאירו את תשומת ליבי .
לצערי מאחר והפיסקות כתובות אחת אחר השניה ניראה כי יש קשר בין הטענה שלי למיקרה הספצפי שלך.
ולא כך הם פני הדברים.
הנושא הזה של "יענו יבוא אישי " ולאחר מכן הודעה על "נציגות חדשה " קורא כחדשות לבקרים.
מאחר ואני מכיר את הסיפורים הללו ואת הנפשות כתבתי את מה שכתבתי .
ושוב פתחתי את הפוסט מבלי ידיעה על רכישתך החדשה.

אני רק מעוניין בדיון ברמה הכללית , שוב מצטער אם דברי הצטיירו כך שיש קשר בין רכישתך החדשה לטעון ולדיון.
אני מקווה שתסלח לי .
שוב... הרבה מזל טוב.
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 06/04/2010 9:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

תודה על ההבהרה, ומתנצל על החשד.(Y)

הרמקול החדש נהדר, אתה מוזמן להאזין לו. (f)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

niko כתב:
ארז, הבעיה היא הטיימינג, נמר הזמין את הרמקול לפני מס' שבועות אני מניח, לדעתי איל חיכה
לביקור אנשים לשמיעת הרמקול וברגע שיהללו יודיע שהוא מייבא.

אל תשכח שנמר הוא גם כתב באתר לא משתתף רגיל !
...
ומה אם התרחיש היה שונה?
תאר לעצמך שאיל שמע את הרמקולים של נמר לאחר שהגיעו ואז השתכנע שהם טובים ומתאים לו לייבא אותם?

הרי האופציה לייבא אותם הייתה פתוחה לכל היבואנים אבל כמו בכל יבוא, קיים סיכון עסקי.
מה פסול בזה שאיל העדיף קודם לשמוע אותם וקיבל את ההחלטה לייבא אותם לאחר מכן?
אני גם לא רואה מי ניזוק מזה...חוץ מהקנאים....

ארז

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

רוב היבואנים לא יודו בכוחם של ערוץ זה או אחר כי הם בטח מניחים שמחירי הפרסום בערוץ המהולל יעלו כתוצאה מכך ולכן יעדיפו להמעיט בחשיבות הערוצים.
HazooM,
כמעט כל מוצר שמתוייג באתר כמוצלח נחטף מן המדפים וקשה מאוד להשיגו, נכון, הפורום לא מכתיב את רוב הצריכה בארץ אבל הוא בהחלט ממליך מלכים.
אני מכיר אישית מישהו שמגיע קבוע לאירועים של האתר אבל אומר שהוא ממש לא צריך את האתר :-)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ארז_וחני,

לא הייתי רוצה לדבר על המקרה הספציפי הנ"ל כי אין לי שום ידע פנימי בנידון.

יש כמה מקרים אחרים שחלקם דומים וחלקם שונים, אבל כולם בעייתיים:

מקרה שבו מנצל יבואן את הסקירה בכדי להמנע מפרסום (כלומר, הוא בעצם מנצל את הסקירה, אבל לא מחזיר למקום שבזכותו הוא מרוויח מהציוד).

אנחנו למשל נמנענו בעבר מפרסום של מאמרים שכתב מישהו שרכש את הציוד בסופו של דבר. בעצם זה דבר שאנחנו משתדלים להמנע ממנו ככל הניתן כי זה נותן צביון בעייתי לביקורת: האם ביקורת על ציוד שנרכש על ידי מבקר יכולה בכלל להיות שלילית? הרי אם היא שלילית, זה צובע את המבקר באור רע... האם ניתן באמת לחשוב שביקורת כזו היא אובייקטיבית כאשר מדובר במישהו (ומה לעשות, מבקרים כולל אני מחליפים ציוד במהירות רבה הרבה יותר מהקהל הרחב) שיהיה מעוניין בעתיד הלא רחוק למכור את הציוד הנ"ל?

ברגע שהמבקר הוא בעלים של ציוד כלשהו, יש תמיד ספק לא קל לגבי כל נושא האינטרסט המסחרי. זו גם הסיבה שלא סקרתי בזמנו את ה-KRP500 שלי - כי למרות שרציתי לעשות זאת, כשקיבלתי אותו הוא היה שלי (כלומר, הוא לא התקבל למטרת סקירה). לעיתים אין שום מנוס ממצב כזה, בעיקר כאשר מדובר בציוד נדיר, אבל בכ"ז...

בכלל, יחסים פורים מדי בין יבואנים לבין אתר ביקורת זה דבר רע. זה גם מפיק ריחות לא נעימים וגם מונע יכולת לעשות ביקורת הוגנת ואמיתית.

כבר כתבתי בשרשורים בעבר, אנחנו לא ביחסים "מיוחדים" עם אף יבואן ולהערכתי, יבואנים קטנים בתחום האודיו, כל כך חוששים מביקורות שליליות שהם כיום נותנים ציוד רק למי שהם בטוחים מראש ב-100% שהביקורת תהיה חיובית. כאשר אני רואה יבואנים מתלוננים שוב ושוב על חוסר פרגון אני קורא בזה זעקה לעזרה - הסוקרים אובייקטיביים מדי עבורי, תביאו לי מישהו שאני יכול "לעבוד איתו"...

כאן המצב גרוע יותר כי הם ממתינים לביקורת ורק אם היא חיובית מכריזים על היבוא. נכון שזה עלול להיות רווחי לכל הכיוונים (זה שעושה את הביקורת מקבל מחיר של FIRST DEALER UNIT, שזה המחיר הזול ביותר שניתן להשיג ציוד בו) חוץ מזה של הקורא שלא ינחש בהכרח שמדובר בעסק לכל דבר.

זה אגב לא דבר אקסקלוסיבי ליבואנים קטנים. אני רואה גם מוצרים שאחרי שנסקרים כאן בחיוב שמיובאים על ידי יבואנים גדולים (באג למשל) שמנצלים את המומנטום החיובי לטובתם.

כל מה שאני יכול לומר זה שיהיה להם לבריאות. אנחנו נמשיך בדרך שלנו, שאני רואה אותה כדרך היחידה שיכולה להיות אובייקטיבית. אם הם יצטרפו יופי, אם לא - זבש"ם.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

עופר - כאחד שעובד בחברה שמייבאת (לא ציוד לקהל הרחב אבל עדיין), אתה כל כך צודק.
כן, להוציא עשרות אלפים על פרסום של מוצר, לתת אותו לסקירה ולקבל ביקורת שלילית זה מצב מאוד לא נעים.
אם הייתי מביא מוצר היי אנד והייתי רוצה "ללכת על בטוח", קודם כל הייתי נותן לסקירה וממתין לתוצאות, אחר כך עושה חושבים אם אני מפרסם או לא.
כיבואן אני יודע שאין מה לעשות, תמיד יהיו מוצרים טובים יותר וטובים פחות.
כל הכבוד לאתר על היושר והנכונות לתת ביקורות לא מוטות. זו דרך קשה ובודדה ללכת בה, אבל כאחד מחברי הפורום - אני נהנה ממנה ונעזר בה.
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

TANDBERG,

העניין הוא שאם היו מפרסמים זה דבר אחד, אבל הם מסתפקים יפה מאוד ב "פרסום" בפורומים שלא עולה להם כסף (מקסימום הנחה לקונה שהסכים להפציץ את הפורומים בהודעות תודה דביקות מסוכר).

הצד הפחות נחמד של זה שאנחנו הולכים ישר זה שיש כאן בהכרח פחות סקירות מאתרים שהם רק חיוביים (כולל כאלה שהודו בכך בפה מלא), או שהיחסים שלהם עם היבואנים הם מעל ומעבר למה שמקובל בין מבקר לנושא הביקורת. אולי אני תמים ובכל העולם זה עובד ככה.

הייתי מעדיף לחשוב שלא..

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

זה ממש לא עובד ככה בכל העולם, תמיד יש אינטרסים - לכן אני משבח. כי זו הדרך הקשה והלא פופולרית.
יש עוד אתרים כאלו, אבל זה קשה.
אגב - אני לא מוצא שום דבר פסול בלפרסם מוצר דרך סקירה, אם הוא טוב - שהלקוחות ירוויחו מחוות דעת אובייקטיבית. לטוב ולרע, אגב, יבואן חכם יבין שמה שעופר חיפש או זיו חיפש במוצר, זה לאו דווקא משהו שאני חייב:
לדוגמא נסקר HTPC או משהו דומה, אני לא צריך פונקציות א, ב, ג וכדומה - עבורי הסקירה נתנה אישור לדברים שחשובים לי וזהו. יכול להיות שהציון הכולל הוא 7 כי הסוקר רצה משהו אחד, אבל בשבילי זה אחלה.
אין מוצר מושלם (כן זיו, למרות הExtremest :lol: ) אבל יש דברים שנכונים עבורי. אתר הוגן יסקור אותם באש ובמים, יבואן חכם יבין שזו הדינמיקה ואין מה לעשות, הוא יכול להשתתף בדיונים אם הוא רוצה ולרשום שנקודות החוזק הן הפוקוס או למקד את השימושיות של המוצר.
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

TANDBERG,

לשמחתי אני יכול לאמר שחלק מהיבואנים הגדולים תפסו את העניין. למרות שמדי פעם אני מקבל הודעות בסגנון "תבדוק אצלנו בחדר התצוגה", הם לחלוטין מבינים כשאני מסביר שזה לא יקרה לעולם...

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לדעתי,
החשיפה באתר, במידה ואינה שלילית באופן מוחלט עושה טוב לעסקים, בין אם הם יבואנים או מפיצים.
כידוע, אין מוצר אחד שמתאים לכולם, המוצרים שונים בתכונות ובמחיר שלהם, לכן אם ניקח כדוגמא את שוק המסכים, גם אם מסך מסויים מקבל ביקורות פושרות עדיין הוא נחשף לקהל רב, הכי רלוונטי שיש וסביר שיראה עליה במכירות.
לא לכולם את היכולת לקנות את המסך הטוב ביותר במחיר הגבוה ביותר ולכל אחד יש מנגנון חישוב עלות/תועלת בצורה שונה המוביל לקבלת החלטות קניה מגוונות.
האתר עוזר לצרכנים להבין טוב יותר מה מתאים לצרכיהם ואני לא זוכר ששמעתי את החברים הוותיקים והמנוסים קובעים חד משמעית שמוצר כלשהו היחידי שמתאים למישהו.
אני בטוח שיבואן שיבחן לעומק את אפשרויות השיווק והפרסום באתר יוכל למצוא את הדרכים הלגיטימיות לקדם את מוצריו ואף למדוד את ההחזר על ההשקעה.
אם הוא יפעל בדרך לגיטימית, סביר שיקבל את כל העזרה.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

נמר כתב:אינני כותב כאן כלל אך חברי הפנו את תשומת ליבי לשקר הכתוב כאן.

.
...
לא מסתדר לי משהוא עם 7772 הודעות בפרופיל שלך ?!

האם נמר שחור עבר כאן ?!?!

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

madror,
הוא היה פעיל בעבר.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

פעיל ???

לי ולך ביחד , אין כמעט שליש מההודעות שלו .... :roll:
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

עופר, אייל, וניסים - אתם מפספסים את הנקודה שלי. אני מסכים עם כל מה שאתם אומרים עד לנקודה של תועלת
החשיפה בפורום לזוג רמקולים ב 100,000ש"ח. לא חוכמה לדבר על מוצרים שעולים כמה אלפים, התועלת פה
ברורה למדי. אני לא שמתי לב שגולשים פה חבורה של אנשים בעלי של ציוד בשווי מאות אלפים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Hazoom,

לא דיברתי כלל על ציוד של 100,000 ש"ח. חוץ מזה, ראיתי לא מעט כאלה בקרב חברי האתר (בעיקר בביקורים וכו') - יותר מכפי שהיית מצפה לראות...

אם יבואן טוען שאין לקוחות שיכולים להגיע לפורומים ושהם לקוחות של ציוד כזה, אפשר לעשות ניסוי מעניין. ניקח מערכת כזו ונקטול לה את הצורה, עכשיו לפי התאוריה הזו אין שום סיבה שתהיה בעיה כי בעצם אף אחד מהלקוחות לא קורא בפורומים... האמת סבוכה הרבה יותר - אם באמת זה היה נכון לא היית רואה את כל היבואנים צועקים זה על זה כשמישהו כותב משהו בעייתי על השני, ולא היית רואה כ"כ הרבה יבואנים טורחים לדווח על כך שהם היבואן של מותג X או Y בכל הפורומים שמסכימים לפרסם זאת...

אם באמת הלקוחות שלהם לא מבלים בפורומים, אז מה הם מחפשים שם כל היום?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

לא הבנתי כלום
אמן מייסר

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

Hazoom - אל תשכח שיש הרבה יותר קוראים ממשתתפים - כלומר הרבה יותר אנשים שאין לנו הרבה ידע על מה הם באמת רוכשים. ככה שקצת קשה לדעת.

בנוגע לסוגייה - יש כאן שני דברים שונים לגמריי. אני חושב שהטריגר לשרשור הזה קצת יוצא ממקום לא נכון (אלא אם יש מידע שלא הובא בפנינו).
כלומר - בהחלט יכול להיות יבואן ששוקל להביא ציוד חדש מביא אותו לבדיקה של בעלים של אתר לקבלת ביקורת ובעקבות כך מחליט אם כדאי לו לייבא אותו. לא נשמע לי בלתי סביר.
מצד שני יש כאן בעייה ברורה של יבואנים שלא מוכנים להחזיר קצת חזרה לפורום שגם אם הם לא מרגישים את התרומה להם הרי שעצם העובדה שיש פה מודעות, שיש כאן ביקורות, שאנשים יודעים שיש אודיופיל ווידאופיל.
בוא נערוך סקר לכמה אנשים לפני האתר הייתה מערכת בשווי X וכיום יש להם מערכת בשווי 10X, וכמה גם 20X ו-50X....
כמה אנשים השפיעו על חברים שלהם לרכוש מערכות.
נכון - מערכות יקרות זה עסק יותר סבוך - אבל גם מן הסתם מתח הרווחים שם גדול יותר - במכירה של סט רמקולים אחד - אני מעריך שאפשר להעניק חזרה קצת אהבה לאתר שעוזר לך.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

ילדיעפים כתב:לא הבנתי כלום
...
זה בגלל שאתה צפתי :lol:

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793

שליחה

מצידי שכל יבואן יחסוך שקל על פרסום בכל פלטפורמה שהיא והמחיר של המוצר שלו יהיה בהתאם.
כוח הקניה של הפורום צריך להיות ברכישות קבוצתיות.
לפני מספר חודשים ארגנתי רכישה של מכונת קפה פופולרית ומטחנה בהנחה של כמה מאות שקלים.
אני יודע על קולה קפה שנרכש בצורה כזו בהנחה של כמה מאות יפות של שקלים.
לפני הרבה זמן הייתי חובב אקווריומים ובכל שבוע היה סוחר שהציע מוצר מסויים במחיר אטרקטיבי אמיתי לכמות מסויימת שתמכר ואני מניח שגם בעלי האתר נהנו מכך.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”