מה דעתכם על מצב האלימות בבתי הספר?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

guyezra כתב:הכל מתחיל בבית.
...... אז מה רוצים מהמורים?
...
מהמורים - לעזאזל - אנחנו דורשים שיגנו על הילדים שלנו כשהם בשטח ביה"ס ע"י ענישה \השעייה \הריגה\whatever לילדים הביריונים .
בית הספר והמורים חייבים לשים דגש על האלימות בשטח ביהס ... אבל המורים בעצמם מפחדים ..

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

מורה מפוחד לא יכול להעשות כלום
הכל צריך לבוא מחקיקה ומלמעלה (לא אלוהים) הנהלת גופי החינוך והממשלה
העם דורש..... כל מיני דברים

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

אין,אין כיום מורים כמו שהיו פעם,חדורי אידאולוגיה וציונות-רוב המורים שהיו בתקופתי גם ביסודי וגם בתיכון היו ניצולי שואה

שחיו את המוות והגיהינום עלי אדמות וכל הוויתם ותשוקתם היו חינוך ילדים או בנין הארץ והפרחות שממות-אין מורים כמו אמא שלי

שהיתה מסתובבת בבתים של נחשלי ודלת העם של אז,בבתי החולים (שכמה תלמידים ששכבו שם מבלי שהוריהם נבערי הדעת טרחו

בכלל להודיע כשחלק מנוהג מוזר זה הבושה מהמורה או המנהל שלא נדע)מלמדת אותם קרוא וכתוב וחשבון.לא היה לחץ כלכלי,המשכורות

הספיקו לחיים הצנועים,לא היה צורך בדירה עם יותר משלושה חדרים-לא כמו כיום,המורים כמו כולם צריכים לשלם את המשכנתא הענקית

לבית הענק שרכשו או בנו כדי שיספיק גודלם להכיל את הפלזמה,את המחשבים בכל חדר של ילד מפונק,הליכון בסלון ומערכת סלון של

נאטוצי-שולחן אוכל ל20 סועדים ומזווי ענק ורצוי כמה שיהיו יכולים להכיל כמויות מספקות של חומרי בישול ומזון בשביל לא לאכזב את

אהרוני-גם חצר ראויה לגריל הגז הענקי והעכשווי אינה דבר מיותר וכמובן חנייה מקורה עם שער חשמלי לשני הרכבים המשפחתיים,וחלילה

שלא ייכנסו מהאוטו הממוזג ישר לתוך בית לא ממוזג עם כמה מזגני איננוונטר של מיצובישי כדי לצפות בסרטי היי דפינישיין במסך הענק

עם מגדלי רמקולים בכל פינה-לכל זה צריך קצת כסף-אז צריך להיות מנהל או מורה,או לעבוד בשלוש עבודות כמו הדודים של אשתי

מרמלה-אז תגידו איך יהיה חינוך ומורים כמו של פעם?אולי אחרי המלחמה הנוראה הבאה (Y)
אמן מייסר

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

truejoker כתב:
flsh כתב:נעשים שינויים בנושא אבל האמת היא שצריך לעשות רפורמה רצינית. יש ארבע מערכות חינוך בארץ, כאשר 2 פשוט לא מתפקדות בכלל (ערבית וחרדית) וללא הצדקה לתקציבים של כל אחת. צריך להקטין את הכיתות בזמן שהן גודלות כל הזמן.
.
...
אתה פשוט לא יודע את העובדות .
במבחני פיזה הבתי ספר החרדיים מצילים את המצב , כך שלומר שהם לא מתפקדים זה פשוט השמצה
ולגבי התנהגות בין התלמידים ובין התלמידים למורים , אני מציע שתעקוב כי למערכת החנוך יש רק מקום לקנא . ההבדל בין ילד חרדי ובין ילד חילוני הוא הבדל של שמיים וארץ . ולא לטובת החילוני

השכנות שלי , כול שנה עושות חושבים אם להעביר את הילד לבתי ספר חרדיים , רק בגלל העובדה ששם הם רואות עד כמה הילדים פורחים , חלק מהעובדה שהן לא עושות זאת , נובע בגלל שבתי ספר חרדיים , בגלל מחסור בתקציבים ובגלל אי רצון של הרשות המקומית , נמצאים במבנים פחות טובים מהחילוניים , ואין להם תקציב להסעות כמו שיש חילוניים . אם היה תקציב , כמעט כול השכנות בבניין שלנו היו מעבירות את הילדים לביה"ס החרדי כבר מזמן .
ולא אף אחת מהן איננה דתיה ובוודאי לא חרדית
כך שבפעם הבאה לפני שאתה מדבר תבדוק את העובדות , כי מי שלא מתפקדת זה מערכת החינוך החילונית , ומערכת החינוך של הדתי ממלכתי (זרם דתי של המתנחלים )
...
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 21_1144032
נראה שמי שלא יודע את העובדות הוא אתה. יש המון דפים נוספים בנושא בעברית ובאנגלית. למצוא אנקדוטה שמראה אחרת תמיד אפשר, אבל הפרט לא מעיד על הכלל. הסטטיסטיקה מראה משהו ברור - וזה לא שמערכת החינוך של החרדים טובה יותר. בתי ספר שלא מלמדים מדעים ומתמטיקה? אין לזה שום תירוץ.
אני לא אומר שחרדים טיפשים חס וחלילה, רק שמערכת החינוך שהם מקבלים היא מתחת לכל ביקורת. כנל לגבי מערכת החינוך הערבית במדינה שלא מתוקצבת כראוי בכלל.
מה שקורה אצל מערכות החינוך החילונית והממלכתית דתית זה בכלל בושה וחרפה. אבל לפחות לומדים מקצועות כמו מתמטיקה ומדעים.
לגבי תוצאות מבחן פיזה - מצאתי רק שורה לגבי זה, איפה יש יותר מידע בנושא לגבי התחלקות ציונים על פי מגזים וניתוח הציונים לפי חלקים? אני אפילו לא יודע איך השאלות של המבחן נראות.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112

שליחה

לגבי משכורות המורים - שטות !!! יש אנשים שעושים את עבודתם נאמנה, ללא כל כשר לגובה השכר, ויש ההפך !!!
פשוט צריך לשנות את שיטות החינוך.
ועוד משהו קטן :
כשהמנטליות בארץ היא שההורים כל הזמן בעבודה (וזה כולל גם שעות נוספות) והילדים נמצאים בבית במקרה הטוב עם איזה בייביסיטר, אז אין שום חינוך בבית !!! וזו לדעתי בעיה אמיתית !!! שום גן ושום בית הספר לא יכול לתת, מה שמסוגלים לתת ההורים !!!
אם ראש הממשלה המט***ם שלנו לא היה מריץ ת' נשים לעבוד, בקדנציה הקודמת שלו, כווווולנו היינו מקבלים חינוך יותר אימאי, יותר מושקע, כאנטיתזה לאלימות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

Eff כתב:
guyezra כתב:הכל מתחיל בבית.
...... אז מה רוצים מהמורים?
...
מהמורים - לעזאזל - אנחנו דורשים שיגנו על הילדים שלנו כשהם בשטח ביה"ס ע"י ענישה \השעייה \הריגה\whatever לילדים הביריונים .
בית הספר והמורים חייבים לשים דגש על האלימות בשטח ביהס ... אבל המורים בעצמם מפחדים ..
...
אם ההורה לא מתמודד עם הילד אז למה שהמורה יצליח?
ועוד יותר, לרוב הורה כזה גם ייתן גיבוי לילד המופרע שלו ויבוא "לטפל" במורה.

למורים אין יכולת לעשות כלום, וזה עוד בגיבוי המועצה לשלום הילד, הממשלה, הכנסת ומי שאתה רק לא רוצה.

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

אם למורים אין כלים להתמודד - שישימו את המפתחות.
על דברים פחות חשובים הם השביתו את מערכת החינוך לא פעם.

אם הבוס שלי יבוא ויגיד לי לעשות את העבודה שלי בלי מחשב (שזה כלי העבודה שלי) אני מייד שם את המפתחות על השולחן.

מה יקרה עם בריון שמערכת החינוך המסורסת לא הצליחה להתמודד איתו?
מה יקרה איתו בצבא?
איך הצבא יודע להתמודד איתם?

התשובה פשוטה - הם לא טפשים וברגע שמראים להם שגם לא מפחדים מהם וגם הם ישלמו מחיר כבד על התנהגות אלימה, הם פשוט עושים את החשבון הפשוט שלהם.
אבל כל עוד מערכת החינוך בוחרת לסרס את עצמה ולא לתת כלים למורים להתמודד עם אלימות, אין שום סיבה שזו תפסק.
מצידי שיכניסו חברת אבטחה לכל כיתה.
יש פתרונות אבל כל עוד המערכת משכנעת את עצמה לפתור את הבעיה ב"דרכי נועם" (שזה אומר גישה רופסת לבריונים וגישה קשוחה לאלה שמעזים להגן עך עצמם מפני התוקפנים) אז שלא יתפלאו שזה לא מצליח.

ואגב,
ההורה לא מצליח להתמודד עם הילד גם בגלל הסמכות ההורית שנמצאת בבעיה וגם בגלל שההורה פשוט לא נמצא.
אי אפשר להיות הורה בשלט רחוק וגם הבלוף הגדול של "זמן איכות" נחשף כבר מזמן.

ארז

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מישהו פה כתב: אם ההורה לא מתמודד עם הילד אז למה שהמורה יצליח?
.
...
עקירה מהשורש - אם כך .
אותי ---זה ממש לא מעניין איך ןלמה שהמורה יצליח . אני רוצה לשלוח את הילדה לביהס ולדעת שהיא בטוחה .
-- מבחינתי --אם ביה"ס שלה לא יכולל לעקור עשבים שוטים או לנטרל אותם --תסגרו את בית-הספר
....או כמו שהציע ארז --מאבטח בכל כיתה (דרך אגב הילדים יאכלו אותו חי עם המדים שלו)

הינה עצה ל"איך" ו"למה" :
ארז_וחני כתב:ברגע שמראים להם שגם לא מפחדים מהם וגם הם ישלמו מחיר כבד על התנהגות אלימה, הם פשוט עושים את החשבון הפשוט שלהם.
א
...
הילד גזר לבת שלי קבוצת שערות מהקוקו - הוא קיבל "דו'ח" (פתק על התנהגות לא הולמת) וואט דה פאאקינג פאקק?! ביקשתי שישעו אותו - יומיים בבית לפחות . בית הספר סירב .למחרת הוא עקב אחריה עד הבית ..רצתי במדרגות (שנים לא הייתי במדרגות) עם חזייה של סופרמן - הוא הספיק לברוח - למזלו- ולמזלי .

ומה הקטע של ילדעפים?(l) (l) (l) הוא עושה בכוונה שניקרא את הפוסטים שלו שלוש פעמים? פשוט תפסיק עם הEnter בין המשפטים :idea:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

לא,ממש לא-אני כותב רגיל ואז שאני שולח אני רואה שזה מסתדר כך באופן אוטומטי-תמיד זה היה כך-מוזר 8O
אמן מייסר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

flsh כתב:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 21_1144032
נראה שמי שלא יודע את העובדות הוא אתה. יש המון דפים נוספים בנושא בעברית ובאנגלית. למצוא אנקדוטה שמראה אחרת תמיד אפשר, אבל הפרט לא מעיד על הכלל. הסטטיסטיקה מראה משהו ברור - וזה לא שמערכת החינוך של החרדים טובה יותר. בתי ספר שלא מלמדים מדעים ומתמטיקה? אין לזה שום תירוץ.
אני לא אומר שחרדים טיפשים חס וחלילה, רק שמערכת החינוך שהם מקבלים היא מתחת לכל ביקורת. כנל לגבי מערכת החינוך הערבית במדינה שלא מתוקצבת כראוי בכלל.
מה שקורה אצל מערכות החינוך החילונית והממלכתית דתית זה בכלל בושה וחרפה. אבל לפחות לומדים מקצועות כמו מתמטיקה ומדעים.
לגבי תוצאות מבחן פיזה - מצאתי רק שורה לגבי זה, איפה יש יותר מידע בנושא לגבי התחלקות ציונים על פי מגזים וניתוח הציונים לפי חלקים? אני אפילו לא יודע איך השאלות של המבחן נראות.
...
לא הצלחתי להגיע לדף ההוא , או שהקישור שלך לא בסדר או משהו אחר . מכול מקום אני לא מצפה מדה מרקר שיתן אמת על החרדים , בדיוק כמו שאני לא מצפה מאל ג'זירה , לומר שגולדסטון הוא שקרן :lol:
ולגבי מבחני פיזה , זה מבחנים שבודקים את רמת ידעות התלמידים במתמטיקה ואנגלית , ואאל"ט גם במדעים מדוייקים ע"פ שנת הלימוד , המבחנים מתואמים לעולם המערבי , ונעשים בכמה מדינות . ישראל נמצאת במקומות האחרונים ברשימה , כשההצלה היחידה שלה כמעט נמצאת בבתי הספר החרדיים . וכן הם כן מלמדים מתמטיקה ואנגלית אלא שמלמדים אותם אחה"צ אאל"ט
זה שהמערכת שלהם לא מתוקצבת זה נכון וזה בושה למדינת ישראל , שחושבת שאם ילד שייך למגזר שאינו אהוב על האליטות ועל רוב העם , ניתן לאלצו ללמוד בתנאים כאלו , אבל זה חלק מהאטימות הכוללת במדינת ישראל לחלשים .

לגבי מבחן פיזה , קראתי עליו בעיתונות כשפורסמו התוצאות , אני מניח שיש עותק של זה במשרד החינוך , ומטעמי בושה , הם לבטח לא ששים לשחרר אותו :lol:
אם יש לך מכרים בצמרת אתה יכול לבדוק איתם את מה שאמרתי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

ארז_וחני כתב:מה לדעתכם השתבש במערכת החינוך שהפכה להיות אלימה כל כך?
מה היה צריך להעשות ולא נעשה?
מה הייתם עושים היום על מנת לשפר את המצב?

ארז
...
מה קשור בתי ספר ?
בית הספר זה מיקרו קוסמוס של מצב חברתי נתון.
לא בכל אשמה מערכת החינוך. בוא ונשאל את עצמנו איפה טעינו ( וטעינו .. )

אובדן ערכים מוחלט
זלזול בזולת
חומרנות
אמריקנזיציה

ויש עוד הרבה.
מה שבטוח זה שאנחנו בדרך הנכונה למקום מאוד רע.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

למה חומרנות קשורה לאלימות?
סוציאליזם הוא הפוך מאלימות?

ולמה אמריקניזציה? כי באנגליה, גרמניה ומדינות חבר העמים אין אלימות.

מסכים שהבעיה היא לא רק בבתי ספר
יש סוג של שעמום שבא יחד עם איזו תפישה מתירנית שלי אישית לא ברורה.
אבל כמו שנאמר הכל מגיע מהבית
העם דורש..... כל מיני דברים

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

סליחה, אבל לא הכל מגיע מהבית.
יש כאלה שבבית שלהם מתנהגים למופת אבל כאשר הם מזהים שלמערכת החינוך אין פתרונות - הם פורקים את העצבים/תסכול שלהם מתוך ידיעה שהמערכת מסורסת.

זה לא כזה מסובך - כל מערכת חברתית שקובעת כללים אבל איננה מסוגלת לאכוף את הכללים של עצמה, סופה שאין לה תוקף.

ילדים זקוקים לכללים אבל הם גם בוחנים את תקפותם.
יש פה הורה שלא מכיר את זה?
אז כל אחד מאיתנו עבר את ההתנסויות (החוזרות ונשנות) של בדיקת גבולות.
מי ש"ליברלי" סופג יותר בדיקת גבולות ומי שמעמיד את הגבולות באופן ברור, נחרץ ודואג לסנקציות אפקטיביות אם חוצים אותם, חווה את זה הרבה פחות.

אני לא מדבר על בתים בהם ההורים נוהגים באלימות ומראים בכך דוגמא שלילית לילדיהם. אגב, גם מקרים כאלה אינם מקרים אבודים וצריך שתהיה למערכת כלים להתמודד איתה.
אחת הדרכים היא פשוט להרחיק אותם מבית הספר כי אף אחד מהילדים האחרים לא צריך להיות קרבן לאלימות שלהם.
ארז

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

היום יצא לי לעבור דרך מקום טיפה נידח בשכונה קרובה , הילדים שם בני מעין ביית על העץ , ועלו אליו . הם לא חשבו שיש מישהו לידם , כך שהם דיברו בחופשיות על הכיתה ועל כול מיני דברים .
אני חייב לומר שלפי הקול שלהם ועל הכיתות שהם דיברו , מדובר על ילדים בני 9-10 לכול היותר . הם דיברו על סקס ועל ז**ת ולמה X היא זו*ה (כי היא לא נותנת להעתיק ואם מעתיקים היא מלשינה למורה :lol: ), ומה הם חושבים לעשות לה .
אז יכול להיות שאני זקן מידי , אבל השפה שלהם שיוצאת מילדים בגיל כזה , זיעזעה אותי מאוד . אני לא חושב שילדים היו צריכים בכלל להחשף לשפה כזו בגיל כזה, ובוודאי שלא להרגיש שמותר להם לדבר על זה ולרצות לראות את זה .
אני רק יודע שאם זה המצב בגיל הזה , אז אם לא יקרה משהו , ו/או ההורים ו/או מערכת החינוך , לא יתפסו את זה ויצרו את זה , בדרך זו או אחרת , אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יגדל מילדים כאלו

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

truejoker כתב:היום יצא לי לעבור דרך מקום טיפה נידח בשכונה קרובה , הילדים שם בני מעין ביית על העץ , ועלו אליו . הם לא חשבו שיש מישהו לידם , כך שהם דיברו בחופשיות על הכיתה ועל כול מיני דברים .
אני חייב לומר שלפי הקול שלהם ועל הכיתות שהם דיברו , מדובר על ילדים בני 9-10 לכול היותר . הם דיברו על סקס ועל ז**ת ולמה X היא זו*ה (כי היא לא נותנת להעתיק ואם מעתיקים היא מלשינה למורה :lol: ), ומה הם חושבים לעשות לה .
אז יכול להיות שאני זקן מידי , אבל השפה שלהם שיוצאת מילדים בגיל כזה , זיעזעה אותי מאוד . אני לא חושב שילדים היו צריכים בכלל להחשף לשפה כזו בגיל כזה, ובוודאי שלא להרגיש שמותר להם לדבר על זה ולרצות לראות את זה .
אני רק יודע שאם זה המצב בגיל הזה , אז אם לא יקרה משהו , ו/או ההורים ו/או מערכת החינוך , לא יתפסו את זה ויצרו את זה , בדרך זו או אחרת , אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יגדל מילדים כאלו
...
אתה לא צריך לחשוב מה יגדל מהם, זה מופיע בעיתון ובחדשות. הסיכוי שהם יצמחו להיות בהמות לא קטן בכלל וזה פשוט מדכא.
אגב בקשר לתגובתך הקודמת - מסתבר שיש כשל לא קטן בהבנת הנקרא בארץ ופה זה הגיוני מאוד שדווקא חרדים יצליחו הרבה יותר משאר המגזרים. לפחות חרדים לומדים הבנת הנקרא כשהם לומדים את התנ"ך, שזה הרבה יותר ספרות ממה שחילונים לומדים (כמה עצוב). לאן נפלנו, מעם הספר לעם שילדים לא קוראים בכלל חוץ מאת השגיאות דפוס המגוחכות של צ'טים והסימני סטטוס של פייסבוק.

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

בריונות זה לא תמיד "מבית"

שליחה

הפוסט מוקדש לכל אלה שטוענים שבריונות מגיעה מהבית (אבא->>ילד)
יש לי שני אחים אחד מלך ,כולם אוהבים אותו , בגרויות-צבא-משפחה-חבר אגד . אדם למופת (וזה עוזר לי המון)
האח השני גם מלך ,לא כולם אוהבים אותו , לא לימודים - לא צבא -ימשפחה חצויה - ישן עד 12 ומזפת גגות כשבא לו . בריון חוליגן אבל צדיק (וזה עוזר לי המון)
שניהם נולדו לאותם הורים ממקסימים , גדלו באותה שכונה ובאותו חדר , ספגו אותו דבר .

(~)

..זהו סתם רציתי לספר את זה .

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש לך 2 אחים שונים אבל כל אחד הוא מלך.
אז את יצאת מלכה... :מלך:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: בריונות זה לא תמיד "מבית"

שליחה

Eff כתב:הפוסט מוקדש לכל אלה שטוענים שבריונות מגיעה מהבית (אבא->>ילד)
יש לי שני אחים אחד מלך ,כולם אוהבים אותו , בגרויות-צבא-משפחה-חבר אגד . אדם למופת (וזה עוזר לי המון)
האח השני גם מלך ,לא כולם אוהבים אותו , לא לימודים - לא צבא -ימשפחה חצויה - ישן עד 12 ומזפת גגות כשבא לו . בריון חוליגן אבל צדיק (וזה עוזר לי המון)
שניהם נולדו לאותם הורים ממקסימים , גדלו באותה שכונה ובאותו חדר , ספגו אותו דבר .

(~)

..זהו סתם רציתי לספר את זה .
...
אין שום קשר . לי יש אחות ואח קטן ממני , ההבדל ביני לבינהם הוא תהומי לחלוטין . זה כמו שני אנשים משני משפחות שונות . למעשה למרות שונותם זה מזו (שונות גדולה מאוד ), הם עדיין יכולים למצוא מכנה משותף , איתי הם בכלל לא יכולים , ואני גם לא יכול איתם .
האמא שלי השקיעה בכולנו באופן שווה , אני יכול לומר לך שכמעט כול הטוב לב (המעט שיש לי :lol: ), והמידות הטובות שלי נלקחו מאימי . הלוואי על כול אחד אמא כזו (וכן אני יודע שזה נדוש אבל זה עדיין אמיתי ). ואז מה ? האם בגלל האחים שלי היא נכשלה ? לא . האם המצב שלהם משקף את ההשקעה של אימי ? לא .
האם המידות (אופי וכול הנושא של איכות ההתמודדות שלך בבעיות החיים ) שלה פחות טבות כי רק אחד לקח את זה ? לא
יש גם את נושא התורשה (ואין לי שום כוונה להרחיב ו/או להכנס לוויכוח עקר על הנושא ), ועוד דברים . אבל דבר אחד בטוח , אם האמא שלי הייתה פחות אישה נערצת (והיא נערצת כי בעיר שלנו אנשים זוכרים אותה מתפקידי חינוך או ספרנות עשרות שנים אחרי שהיא כבר בפנסיה , והיא מקבלת כבוד עד היום והערצה ), ופחות מחנכת דגולה , אזי אני אפילו לא רוצה לחלום מה יכולתי לצאת .
דוגמא נוספת שלא תאהבו אבל היא אמיתית :
הקדמה קצרה , אנו ממוצא מסויים שנחשב יותר ממוצאים אחרים ע"י טיפשים שחושבים שמוצאך קובע מי אתה .
אחות של אימי , דהיינו דודתי , חינכה את ילדיה על המוצא , ושמוצא מסויים הם פשוט חיות אימי אפילו לא חלמה שיש הבדל . זה לא היה בכלל בראש שלה . הפעם הראשונה שאני שמעתי שיש מוצא , היה בכיתה ט' כשהכתה עברה למקום אחר ונסענו בהסעות עם עוד בתי ספר . יצא שהייתי בין הבודדים במוצא שלי באוטובוס וספגתי השפלות על הנושא (לא ממש הבנתי למה עד שדודה אחרת הסבירה לי ), האמא שלי אמרה לי רק שאני צריך להתעלם . היא לא רצתה לחלום להסביר לי כשאני כעוס .
היום לי למשל אין שום בעיות ו/או הבנה איך יכול מוצא לשנות לי לגביך , מאידך בני דודי לא יסתובבו עם המוצא הלא מתאים . אם זה לא חינוך מהביית אני לא יודע מה זה .
ודברים כאלו , וזה לא משנה אם שנאת האחר ו/או אלימות ו/או התנהגות שחושבת שהאחר הוא אוויר שנועד להיות רקע עבורך / ואתןם יכולים להמשיך .......
את כול אלו יונקים בביית מההורים . לא יעזור כאן לאף אחד

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: בריונות זה לא תמיד "מבית"

שליחה

truejoker כתב:אין שום קשר . לי יש אחות ואח קטן ממני , ההבדל ביני לבינהם הוא תהומי לחלוטין .
...
ברור . לכל אדם יש את האישיות שלו ואת השקפת העולם שלו , אין שני אנשים זהים .
אני כיוונתי לעיניין הבריונות בלבד
truejoker כתב:
אם האבא בריון הילדים בריונים גם כן .
הילד הוא כמו נייר סופג , מה שהאבא מאמין בו ונוהג , כך הבן . אם האבא אלים והוא מחנך את הבן לאי אלימות , הבן יהיה אלים
...
בריונות וחוליגניות לא בהכרח באה מבית ,לכן סיפרתי על האחים שלי .
"מה שהאבא מאמין בו- כך הבן נוהג"?! --------------- לא מסכימה .
אכן להורים יש חלק נכבד בזה .
ומעכ' החינוך? שלא מתמודדת עם הבריונים וילדים אחרים נפגעים - נכשלת בגדול !

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מערכת החינוך נכשלת בגדול כי היא לא מוכוונת חינוך בכלל. היא מוכוונת לדברים אחרים .
זה עדיין לא אומר שזה לא מביית . אני רואה את זה גם בשכונה שלי , היגיעו שני דיירים חדשים , ששניהם ערסים , הנשים שלהם מאוד עדינות (לא מבין איך בדיוק התחתנו איתם , אבל איך אומרים על טעם וריח .... :lol: ) . הילדים שלהם כולם ערסים ומביאים חברים ערסים משכונה אחרת (ועושים צרות , אבל זה נושא אחר ), הילדות , אולי בגלל שהאמהות מחנכות אותן , נראות בסדר גמור יחסית לילדים . ואילוליה היו להן אחים כאלו הן היו נפלאות ולא היית יודעת שהן בנות של ערסים .
העובדה הפשוטה היא שברוב המקרים חינוך בא מהביית כי הילד כשהוא קטן , הוא בור סופג , הוא סופג את כול תפיסת העולם שלו מהאמת שהוא רואה אצל הוריו . אם הוריו ערסים הוא יהיה ערס , כי זה מה שהוא ספג
יש אמרה בארה"ב , את יכולה להוציא את הבחורה מ**** אבל את לא יכולה להוציא את ****** מהבחורה (מלאי כרצונך :lol: ). מה שהילד קיבל בבית את כבר לא יכולה להוציא ממנו . הוא יכול לעבוד על עצמו , וראינו מספיק אנשים שעם נחישות הוציאו עצמם , אבל אם אין לו את הנחישות לצאת (ולילדים בגיל בית ספר בד"כ אין , הם אולי מקבלים את זה בצבא ), הוא ישאר כמו הדמויות החשובות לו , שזה אצל ילדים האבא ואצל ילדות בד"כ האמא

חזור אל “ללא קשר”