Eff כתב:הפוסט מוקדש לכל אלה שטוענים שבריונות מגיעה מהבית (אבא->>ילד)
יש לי שני אחים אחד מלך ,כולם אוהבים אותו , בגרויות-צבא-משפחה-חבר אגד . אדם למופת (וזה עוזר לי המון)
האח השני גם מלך ,לא כולם אוהבים אותו , לא לימודים - לא צבא -ימשפחה חצויה - ישן עד 12 ומזפת גגות כשבא לו . בריון חוליגן אבל צדיק (וזה עוזר לי המון)
שניהם נולדו לאותם הורים ממקסימים , גדלו באותה שכונה ובאותו חדר , ספגו אותו דבר .
..זהו סתם רציתי לספר את זה .
...
אין שום קשר . לי יש אחות ואח קטן ממני , ההבדל ביני לבינהם הוא תהומי לחלוטין . זה כמו שני אנשים משני משפחות שונות . למעשה למרות שונותם זה מזו (שונות גדולה מאוד ), הם עדיין יכולים למצוא מכנה משותף , איתי הם בכלל לא יכולים , ואני גם לא יכול איתם .
האמא שלי השקיעה בכולנו באופן שווה , אני יכול לומר לך שכמעט כול הטוב לב (המעט שיש לי

), והמידות הטובות שלי נלקחו מאימי . הלוואי על כול אחד אמא כזו (וכן אני יודע שזה נדוש אבל זה עדיין אמיתי ). ואז מה ? האם בגלל האחים שלי היא נכשלה ? לא . האם המצב שלהם משקף את ההשקעה של אימי ? לא .
האם המידות (אופי וכול הנושא של איכות ההתמודדות שלך בבעיות החיים ) שלה פחות טבות כי רק אחד לקח את זה ? לא
יש גם את נושא התורשה (ואין לי שום כוונה להרחיב ו/או להכנס לוויכוח עקר על הנושא ), ועוד דברים . אבל דבר אחד בטוח , אם האמא שלי הייתה פחות אישה נערצת (והיא נערצת כי בעיר שלנו אנשים זוכרים אותה מתפקידי חינוך או ספרנות עשרות שנים אחרי שהיא כבר בפנסיה , והיא מקבלת כבוד עד היום והערצה ), ופחות מחנכת דגולה , אזי אני אפילו לא רוצה לחלום מה יכולתי לצאת .
דוגמא נוספת שלא תאהבו אבל היא אמיתית :
הקדמה קצרה , אנו ממוצא מסויים שנחשב יותר ממוצאים אחרים ע"י טיפשים שחושבים שמוצאך קובע מי אתה .
אחות של אימי , דהיינו דודתי , חינכה את ילדיה על המוצא , ושמוצא מסויים הם פשוט חיות אימי אפילו לא חלמה שיש הבדל . זה לא היה בכלל בראש שלה . הפעם הראשונה שאני שמעתי שיש מוצא , היה בכיתה ט' כשהכתה עברה למקום אחר ונסענו בהסעות עם עוד בתי ספר . יצא שהייתי בין הבודדים במוצא שלי באוטובוס וספגתי השפלות על הנושא (לא ממש הבנתי למה עד שדודה אחרת הסבירה לי ), האמא שלי אמרה לי רק שאני צריך להתעלם . היא לא רצתה לחלום להסביר לי כשאני כעוס .
היום לי למשל אין שום בעיות ו/או הבנה איך יכול מוצא לשנות לי לגביך , מאידך בני דודי לא יסתובבו עם המוצא הלא מתאים . אם זה לא חינוך מהביית אני לא יודע מה זה .
ודברים כאלו , וזה לא משנה אם שנאת האחר ו/או אלימות ו/או התנהגות שחושבת שהאחר הוא אוויר שנועד להיות רקע עבורך / ואתןם יכולים להמשיך .......
את כול אלו יונקים בביית מההורים . לא יעזור כאן לאף אחד