מחכה בכליון עיניים לסקירה של ה- Xtreamer Pro

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם

שליחה

האם יש מישהו חסר סבלנות (כמוני) שכבר לקח את ההימור והזמין?
אני ממש עם האצבע על ההדק.
אם החומרה דומה ומערכת ההפעלה תהיה זהה, אין שום סיבה להפתעות, לא?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

Osherov,
אני לא מתבלבל בין כלום לכלום.
אני אומר שאי אפשר להפריד בין מוצר לחברה, חברה ששיקרה, הטעתה, הבטיחה ולא קיימה והתנהגה כמו אחרון הירקנים בשוק - לא ראויה לדעתי לאמון המוגזם שהיא מקבלת.

יכול להיות שהמוצר יהיה טוב, אבל מי מבטיח כך שסאגת האקסטרימר לא תחזור (משלוחים, שרשורי תלונות באתר שלא זוכים ליחס ואף נמחקים וכו׳)?

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נו טוב,
נראה שהעולם מתחלק לשניים
1. אוהבי באקסטרימר
2. שונאי האקסטרימר

וכמו בפוליטיקה, אי אפשר לשכנע אף אחד לשנות את דעתו.
איך שהתקבעת, כך תשאר לעולם.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

osherov
נראה לי שאתה מבלבל בין יכולות המכשיר לבין שיווק מטעה.
נכון - המכשיר עושה את העבודה ברוב המקרים המוחלט.
אבל חברה שמבטיחה SPEC מסויים ולאחר הרכישה אתה מגלה שה- SPEC הוא אחר,
שאמנם עונה על הצרכים שלך אבל לא מה שרצית לרכוש לטווח הארוך, זה מצביע על בעיות עתידיות עם החברה הזו.
אני כלקוח, לא הייתי מתקרב שוב לחברה שהאמינות שלה והאמת בפרסום ממנה והלאה.
יתרה מכך, אני בהחלט מופתע שאף אחד מהקונים לא תבע את החברה הזו על הונאה שבפרסום.
וזה נכון לכל חברה באשר היא.
היה לי מקרה עם הוט (די דומה) ולקחו לי שעות ספורות לבקש ניתוק מרגע ההתקנה, לאחר שגיליתי שהונאתי,
היה לי מקרה דומה עם חנות מוצרי חשמל כשהבנתי שהשקר בשיווק נבע מבורות של המוכר ומעודף מוטיבציה למכור מוצר,
בכל מקרה שנתקלתי בחוסר התאמה בין מה שמוכרים לי שיווקית לבין המוצר שקניתי לא התקרבתי לחברה הזו.

לטעמי זו המשמעות של צרכנות נבונה,
מי שמתבכיין שדופקים אותו ורץ להידפק שוב ע"י אותה החברה,
מאבד את הזכות להתבכיין שוב.

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואני חושב שאתם שופטים את אקסטרימר לחומרה.
תקלות חומרה ותוכנה הם דבר לא נדיר, במיוחד בחברה חדשה לגמרי, שהוציאה מכשיר שלטעמי היה בשל באופן מפתיע יחסית לחדשנות המוצר.
לדוגמה המכשיר תמך בעברית מלאה על ההתחלה, בשונה מ-DVICO שלקח להם 3 שנים להגיע לאותה רמת תמיכה, ועל כך אנחנו יכולים רק לנשק להם את הידים ולומר תודה רבה.
אז ברור שמי שקונה מוצר חדש לחלוטין, במחיר זול להפתיע, יכול לצפות לבעיות מפעם לפעם, אבל להחרים אותם???
גם התמיכה בפורמטים המתקדמים קיימת בציפים ורק תקלת חומרה מנעה את הפעלתם.
לא תקין, נכון, אבל מי שקרא את הסקירות, ידע למה לצפות, וזו הדרך הנכונה לפעול כשיוצא מוצר חדש לחלוטין.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

צרכן כמוך מקלקל לכולנו

0 דרישות וסלחנות מוגזמת

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גם אישתי טוענת שאני סלחן בצורה מוגזמת.
אני מודע לכך וחי בשלום עם עצמי.
אני מחייך, והעולם מחייך אלי בחזרה. :D

יום טוב.
ליאור

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

:lol: מקווה שאשתך לא אומרת את זה אחרי שאתה סולח לה ...
יום טוב בהחלט

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אני בטוח שזיו יסקור אותו בקרוב. זיו?

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

שליחה

liorreem כתב:גם אישתי טוענת שאני סלחן בצורה מוגזמת.
אני מודע לכך וחי בשלום עם עצמי.
אני מחייך, והעולם מחייך אלי בחזרה. :D

יום טוב.
ליאור
...
אהבתי (Y)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

uriler, ufffnick ושבלול,
בזמנו ה Xtreamer הראשון הגיע אלי ובדקתי אותו קצת, רשמתי את דעתי עליו בשרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 710#955710

אח"כ גם פתחתי שרשור שנקרא:
האם כל מזרימי המדיה החדשים מלאים באגים? האם המלך בכלל עירום?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

זיו העלה לא מזמן שרשור שנקרא:
למה אנחנו פראיירים? ודיבר על כך שנמאס להיות כבר בטא טסטר של מזרימדיות. אני חשבתי ועדיין חושב בדיוק כך!
http://www.hometheater.co.il/vt104977

ככה שאתם יכולים להבין שאני לא חסיד של עולם הסטרימרים, לא מחסידי חברת Xtreamer עם ההתנהלות השיווקית והפרסומית שלהם אבל ההטעיה הקיצונית שנעשית בעולם הזה היא לא נחלתם הבלעדית של Xtreamer אלא של רוב הענף הזה. אני מניח שהוא נעשה על מנת למכור כמה שיותר חתיכות כדי להכניס כמה שיותר כסף לחברות! אני תמיד הייתי בין מצדדי אסכולת ה HTPC אל מול הסטרימר (ואני גם בעלים של HTPC) הסיבה העיקרית לנטייה שלי לבחור ב HTPC הייתה בגלל המחיר הגבוה של הסטרימרים "הטובים" שלדעתי כעלות מול תועלת לא יכולים להתקרב ליכולות ולחוויות שמחשב HTPC נותן לי! או אז הגיע מכשיר שעלה 100 יורו ומהכשיר הזה מסוגל לנגן את רוב תכני ה HD ש95% מהאנשים מעוניינים לנגן ומסוגל להעביר חוייה סבירה למישהו שמעוניין לצפות בתכני HD במחיר זול מאוד! אני חושב ששיחקתי איתו מספיק על מנת להבין מה יש בו וגם הצלחתי להבין מה אין לא! ולכן לא התייחסתי בכלל לכל ההבטחות, הביקורות, הפרסומים, ההטעיות שהיו ל Xtreamer הראשון. הסיבה שלא רכשתי אותו בסוף הייתה רק בגלל שלא הייתה לו תמיכה בפורמטים החדשים (חיכיתי לרגע שהם יממשו את ההבטחה זאת שלהם להוסיף יכולת זאת לפני הרכישה) משהתמיכה לא הגיע ויתרתי על הרכישה. עכשיו, התסריט שוב חוזר עם המכשיר החדש, ושוב בגלל המחיר הבאמת שובר שוק שלו אני שוב בוחן את האופציה לרכוש אותו! (ותאמינו לי שקראתי את כל הספק של המכשיר ואת כל ה PDF הארוך והמייגע שלהם לגביו, קראתי גם בפורומים שונים ומשונים את כל הדברים הרעים והטובים שיש לאנשים להגיד עליו וכמובן גם בפורום המוסט שלהם ביקרתי לא מעט). השורה התחתונה, בשבילי, הוא האם המכשיר הנ"ל ינגן את הפורמטים החדשים! לי מספיק שהוא יעשה בדיוק מה שה Xtreamer הישן עושה (אם יגיע גם ה MovieJukeBox אז מה טוב), במידה וכן אני לא חושב פעמיים ומייד רוכש אותו! רבאק 99 יורו כמה כבר אפשר ליפול איתו!!

אגב, מי שמעניין אותו לקרוא קצת (ת'אמת זה הרבה) על המכשיר החדש ימצא עליו דברים (סוביקטיבי) ב PDF הבא:
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer ... t_2010.pdf

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

כל מי שחושב לקנות רצוי לחכות לביקורת, לא להאמין ליצרנים (על הבטחות שבעתיד יהיו עוד פי'צרים - רוצים דוגמא אחרת - חפשו מתי הודיעו שבפופקורן 100 ו 110 תהיה תמיכה בשמות קבצים בעברית כמו שצריך), ואם אתם לא מחכים - רצוי לפחות ללכת לשחק עם הדגם הישן של החברה.
אני נתקלתי בX לפני כשבועיים בקורס שעשינו - אני חייב לציין שהייתי דיי בשוק מאיכות המוצר.
ואני מתכוון לאיכות הירודה
השלט נראה ומרגיש כמו שלט של מערכות מיני שהיו מוכרים כאן בשנות ה-90 (ואני עוד חשבתי שהשלט של שאר המזרימדיות לא משהו - בד"כ עיקר הבעייה זה מיקום הכפתורים). גם המכשיר עצמו לא משדר איכות בנייה (הPOP 100/110 אולי לא יפים אבל לפחות הם מרגישים בנויים יחסית).
בקיצור - ממליץ לא לקפוץ בראש כי אתם יודעים מי עושה את זה...

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov , הדיון פה איך שאני תופס את זה פה תפס כיוון של דיון כללי על עניין צרכני, אם אכלת קש עם האקסטימר האם זה הגיוני לשקול את המוצר הבא שלהם ...

מאחר שלא רכשת את האקסטרימר בסופו של דבר ולא נכוות משום דבר הגיוני לי לחלוטין הדיעה שלך ואין לי שום מילה לומר .... האמת שבמהלך הדיון אני גם סוג של התבלבלתי ולא שמתי לב שדווקא NeedHead הוא זה שאכל קש עם האקסטרימר ולא liorreem
מי לא נפגע מהסילוקון בחלב כבר לא זוכר איזה חברה זו היתה ולא מחרים אותה, מי שלא מכיר מישהו שהילד שלו נפגע מהפורמולוה ההיא שלא נזכיר את שמה גם כנראה פחות ישים לב כשהוא קונה פורמולה לילד שלו.. (זה היה פורמולה שם ? אני בקושי זוכר)

לגבי על ההטעיה הקיצונית שנעשתה בעולם הסטרימרים וכל מיני זה קצת "כולם מנייקים... אז אני אספוג את זה" , אם כולם מנייקים באמת אין ברירה, אבל עדיין יש את הבלגן עם המשלוחים, מחיקת הדיונים ועוד ועוד טענות נגד חברת אקסטימר כחברה... לא נגד האקסטירמר כמוצר.

ברמה האישית, יש לי אקסטימר, הוא את העבודה פחות יותר (מינוס כל מיני בעיות ותקלות) והאכזבה שלי מהאיכות שלו היא הרי עניין של הציפיות שהגעתי איתם.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

osherov ופותח השירשור:

אני לא בטענות לכמות הבאגים (טוב, אני כן, אבל זה זניח לדיון שאני ממוקד בו),
אני טוען שמכשיר אמור לעשות X דברים ולא עושה זאת ויתרה מכך,
רק אחרי יותר משנה של שיווק המכשיר הוכרז שהוא גם לא יעשה את מה שפורסם בכל השנה האחרונה.
להבדיל מחברות אחרות שלמרות שכשהמוצר יצא, היו בו באגים שעם עידכוני הקושחה תוקנו,
והתמיכה התרחבה עד שעמד ב- SPEC שלפיו נמכר.

הם פשוט שיקרו.
חברות אחרות שמשתמשות באותה החומרה (בערך) לא הבטיחו הבטחות גבוהות כמו החברה הזו,
מתוך הבנה שכנראה שלא יעמדו בכך.
מה שמצביע על כך שהן ידעו שלא תהיה תמיכה רחבה כמו שמבטיחים/הבטיחו באקסטרימר,
מה שאומר שמחלקת הפירסום של אקסטרימר (כנראה) ידעו והונו את הלקוחות,
או שלא ידעו (שזה חמור לא פחות מהונאה) ומצביע על חוסר אמינות ומקצועיות.

כך שאם נחזור לדוגמא שהבאתי בתגובה הקודמת - או שהם נהגו כמו הוט והונו,
או שנהגו כמו מוכר בור ובעל עודף מוטיבציה ולא מקצועי.
כך או כך - לא מקצועי, לא ראוי, לא יראו ממני שקל.

לפי מה שהבנתי (ולא העמקתי מידי, כי הם די נשרפו מבחינתי),
המכשיר החדש מחזיק באותה חומרה כמו הישן (אותו הצ'יפ שלא תומך בפורמטים החדשים),
עם אותן הבטחות לתמיכה בפורמטים חדשים.
מכאן - או שהם מצאו פירצה טכנולוגית אדירה שמשדרגת את הצ'יפ של רילטק - שהם עצמם טוענים שאין יכולות תמיכה לצ'יפ שלהם,
או ששוב, מחלקת השיווק (הונאה) שלהם עובדת עם עודף מוטיבציה.
כך או כך - הם לא למדו כלום.

לגבי ה- 99 יורו,
אפשר ליפול עמוק מאוד.
זהו סטרימר שפונה לשוק הכי קצר בכסף כדי לספק לו את החוויה.
ההצלחה שלו טמונה לא רק במחיר אלא גם בכך ששוק היעד הוא לא דורשני במרמת הפורמטים (כיאה למי שאינו מוכוון היי-אנד),
מה שאומר, שמי ש- 99 יורו זה כסף גדול בשבילו אבל בעל דרישות לפורמטים חדשים (או בהסתכלות של שנה-שנתיים מהיום כשהפורמטים החדשים יהיו סטנדרט הכי נפוץ), הוא יפול קשה.
כי הוא קונה מכשיר שיחזיק מים בעוד שנה שנתיים.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לפי המפרט באתר זה לא אותו צ'יפסט .. או שאני טועה ?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

רק דבר אחד שנותר לי להוסיף - osehrov, בזה שאתה מצהיר כי אתה שייך לאסכולת ה׳ HTPC, אתה מצהיר כי אתה משתמש מתקדם. ה׳ X פונה לקהל אחר, ומתיימר לעשות דברים שהוא לא מקיים.

לדתך, זה בדיוק סוג הקהל אליו אתה לא שייך, מערכת השיקולים שלך אינה אותה מערכת ומכאן - התובנות שלך (גם אם הן נכונות עבור משתמשים מתקדמים) - אינן מכסות את שניסיתי לומר.

לדעתי, עבור המשתמש הביתי הפשוט, לקנות מכשיר מהחברה הזו בלי ביקורת שאומרת שכל מה שהובטח ניתן, שהמשלוח תקין ושהשירות לקוחות פועל - זו הכנסת ראש בריא למיטה חולה.

בנוסף, בדיוק אלו שחושבים על האקסטרימר הם אלו שעבורם 99 יורו הם עניין גדול.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

נמאס קצת לדבר מלמעלה, באופן תאורטי משהו על העניין.
אתם מעבירים ביקורת על המכשיר ועל החברה אז תרשמו מהם הדברים הבעייתיים!
ההטעיה היחידה שאני מכיר הייתה ההבטחה שלהם לגבי תמיכה בפורמטי האודיו החדשים! אומנם חמור (למרות שהבעיה בכלל קשורה ל REALTEK ולא ל Xtreamer). אבל בואו לא נגזים, 98% מהאנשים בכלל לא מודעים לדבר כזה שנקרא Dolby TrueHD ולכן זה לא מעניין אותם! הדבר שהכי הפריע זה כמות הבאגים שהיו לגרסאות הראשונות של המכשיר, וזה דבר שגרם, כמו שזיו רשם, לצרכנים להיות ביטא טסטרים של המוצר הזה!

אם אכלתם קש מהאקסטרימר אז תרשמו למה ואל תירשמו משהו כללי מידי שאי אפשר להתייחס אליו.
uriler המכשיר אומנם לא נראה מיליון דולר אבל, זה באמת מה שמעניין כל כך?! אני מעדיף לרכוש מכשיר שעולה 99 יורו ונראה נורמלי לגמרי מאשר לרכוש מכשיר שעולה 399 יורו ונראה טוב מאוד אבל עדיין לשני המכשירים תהיה כמעט אותה היכולת (אגב, גרסת ה PRO החדשה נראית עוד פחות טוב מה Xtreamer בגלל הנפח שלו שנגרמת כתוצאה מהתמיכה ב 2 דיסקים 3.5 אינצ').

אני חוזר ואמור שצריך לחשוד בכל דבר שמובטח על ידם, אבל עדיין זה לא פוסל את האופציה לרכוש את המכשיר הזה בתנאי שאתם מבינים מה יש בו ומה אין בו ומה "הסיכון" שאתם לוקחים! מי שמפחד מהמשלוח שלא יגיע, אז שיחכה עד אשר מישהו ישווק אותו לארץ (באג?!), אם אתם חוששים שהוא לא יתמוך בפורמטים החדשים אז חכו עד אשר מישהו יציג לכם את הלוגו TrueHD על הרסיבר בזמן הניגון, מי שחושש מבעיות רעש או חום עם המאוורר שלו אז חכו לביקורות! אבל גם מי רוצה לקחת סיכון מחושב שיעלה לו סה"כ 125 יורו על מנת להיות הראשון עם המכשיר הזה אז גם זה בסדר ולו בגלל שבמקרה הכי גרוע, עדיין, יהיה לכם מכשיר שיודע לנגן את כל קבצי ה MKV שלכם!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

oshrov,
אין מה לצעוק (וכן, שימוש יתר בסימני קריאה נחשב צעקה).

לגבי הטענות, היו מספיק שהועלו בין השורות בשרשור הזה, וביניהן הפורמטים החדשים, העיכובים במשלוח, שרשורים באתר היצרן שנמחקו כי הם לא אהבו את הביקורת, המאוורר המרעיש, בעיות ברשת שהיו בתחילה, עיכובים בהחלפת מוצרים, וכו'.

אגב, איפה כתבתי משהו על המראה של המכשיר? 8O

אני אומר שלדעתי - לקנות מוצר מחברה שיצרה מוניטין של חוסר אמינות היא זריקת כסף לרוח - בפרט שיש תחליפים מבתים אמינים יותר בהפרש מחירים לא גדול בהרבה.

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

דיי עם הבכיינות.. לא רוצים אלתקנו..
אני דיי בטוח שחברת Xtreamer לא תשים לב לזה.
רק תבדקו את נתוני המכירות של ה-X בישראל דרך חברת BUG אל מול נתוני המכירות של ה-A100/110...
לא כולם מחפשים פורמטים חדשים ובלה בלה בלה!!!
השלט לא כזה גרוע ועושה את העבודה!
אני אישית רכשתי בדיוטי ב-500 ש"ח (בערך) ומרוצה עד הגג, ולדעתי אני מייצג את רוב הרוכשים של המוצר (בטח יותר מייצג משלושת המגיבים כאן).
אני לא נתקלתי בשום בעיה עם המכשיר (לא עובד עם רשת ולא עם פורמטי קול מתקדמים) והוא עושה בדיוק מה שאני צריך ממנו.
מי שרוצה יותר צריך ככל הנראה לשלם יותר, אי אפשר למכור מרצדס במחיר של מאזדה אפילו אם אנשי השיווק הבטיחו כך!
בשורה התחתונה, עד ה-X כל העולם הזה היה זר לי לחלוטין וה-X הכניס אותי לעולם ההורדות והסטרימרים.

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

uriler
מצטער להגיד שאתה קצת מטעה.
אנשים תמימים יקראו את השרשור ויתחילו להאמין שבאמת אקסטרימר לא עומדים ברוב ההבטחות שלהם.
האמת היא שהם לא עומדים באחוז קטן מאד מההבטחות שלהם (ועזוב אותך מבעיות במשלוחים - זה היה חד פעמי)
והאחוז הזה לא רלוונטי למרבית הצרכנים, כי רובם לא מחזיקים ולא יחזיקו בשנים הקרובות BD RIP על הכונן שלהם.
אנשים כמוני שדווקא כן מחזיקים כמה כאלה אכן מאוכזבים, אבל לא יותר מדי. זה לא המיינסטרים שלי, והמכשיר על כן נמצא בחדר השינה ולא בחדר הקולנוע.

לכן אני ממליץ ואמשיך להמליץ על המכשיר הזה באופן בלעדי לכל החברים שלי שמחפשים מכשיר זול ופשוט שיעשה את העבודה הבסיסית ביותר של לציג סרטים בפורמא DIVX או MKV שהורידו למחשב שלהם, ולא יותר.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”