לז'אקו - לאקסבוקס שני יתרונות עיקריים (ברמת הארכיטקטורה) על הפלייסטיישן. הראשון הוא שלכרטיס המסך יש יותר זיכרון, מה שמאפשר שימוש בטקסטורות טובות יותר. השני הוא שהקונסולה בנויה בארכיטקטורה שדומה מאוד ל PC, ולכן מצריכה פחות הסתגלות מצד המתכנתים. זה גורם לזה שמשחקי מולטיפלטפורמה לעתים קרובות נראים טוב יותר על האקסבוקס (במידה ואתה בוחן צילומי מסך עם זכוכית מגדלת).
לגולמר - אני אתייחס רק לשאלה האחרונה - מה שהבלוריי נותן זאת גרפיקה. כל משחק ארוך או רב תוכן יחסית שגם נראה טוב שיצא לאחרונה תופס יותר מדיסק אחד. פורצה 3, Mass Effect 2, בקרוב גם Rage. מדובר במשחקים מיינסטרימיים לחלוטין, לא במשחקי JRPG, שהסיבה שהם תופסים המון מקום היא שיש בהם טונות של CG ב1080P. אם הגרפיקה של אובליביון, פולאאוט 3 או GTA4 הייתה מתקרבת לרמה של המשחקים האלה, גם הם היו תופסים לפחות שני דיסקים כל אחד.
האם ה Xbox 360 מעכב את ה PS3 בגלל ה DVD?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
החסרון היחיד שאני מוצא ב PS3 זה באמת כמות הזכרון של כרטיס המסך.
לא מבין מה סוני חשבו לעצמם שהם קיצצו דווקא בזה אבל השאירו פיצ'רים יקרים אחרים במכשיר..
בקשר למשחקי מולטיפלטפורם - זה סתם מיותר לבדוק את זה לדעתי.
יש משחקים שנראים טוב יותר על ה PS3 ויש כאלו שעל ה X360. זה תלוי ברובו ברמת ההשקעה של התכנתים ולא של יכולת מכשיר.
האמת היא, שכשאני רציתי לקנות את המכשיר הבא שלי הסתכלתי על כל התמונה. מצאתי שסוני נותנת לי יותר ועל זה הלכתי.
בזמנו כשאני קניתי, מכשירי ה X360 נפלו מסביב לעולם כמו זבובים בגלל ה RROD שחגג אז..
לא היו אז ל X360 משחקים שקרצו לי יותר מידי וגם בכלליות הגישה של מיקרוסופט מאד עצבנה אותי.
ב PS3 גלישה ברשת (וכן, יש גם Wi-Fi מובנה במכשיר) חינם. לשחק אונליין מולטיפליי ? בבקשה - חינם.
ב PS3 כונן בלו-ריי. מה לעשות, HD-DVD נפל וסרטים ב HD ישווקו רק ב BLU-RAY.
בא לך להחליף HDD לאחד גדול יותר ? לך על זה. גש לחנות קנה אחד של מחשב והחלף.
מה גם שמבחינת משחקים, נפח הקיבול הזה רק מבורך. לך תכניס משחק כמו MGS4 לדיסקים של DVD. בהצלחה.
אבל מה ששבר את ההתלבטות לגמרי מבחינתי זה הבלעדיים.
אפשר אפילו לומר בלעדי - KILLZONE 2.
ויש עוד כל מיני סיבות ויתרונות, אבל הם כבר יותר שוליים , כמו שלטים נטענים ובלי בטריות שגם עובדים על בלו-טוס' וכו..
לא מבין מה סוני חשבו לעצמם שהם קיצצו דווקא בזה אבל השאירו פיצ'רים יקרים אחרים במכשיר..
בקשר למשחקי מולטיפלטפורם - זה סתם מיותר לבדוק את זה לדעתי.
יש משחקים שנראים טוב יותר על ה PS3 ויש כאלו שעל ה X360. זה תלוי ברובו ברמת ההשקעה של התכנתים ולא של יכולת מכשיר.
האמת היא, שכשאני רציתי לקנות את המכשיר הבא שלי הסתכלתי על כל התמונה. מצאתי שסוני נותנת לי יותר ועל זה הלכתי.
בזמנו כשאני קניתי, מכשירי ה X360 נפלו מסביב לעולם כמו זבובים בגלל ה RROD שחגג אז..
לא היו אז ל X360 משחקים שקרצו לי יותר מידי וגם בכלליות הגישה של מיקרוסופט מאד עצבנה אותי.
ב PS3 גלישה ברשת (וכן, יש גם Wi-Fi מובנה במכשיר) חינם. לשחק אונליין מולטיפליי ? בבקשה - חינם.
ב PS3 כונן בלו-ריי. מה לעשות, HD-DVD נפל וסרטים ב HD ישווקו רק ב BLU-RAY.
בא לך להחליף HDD לאחד גדול יותר ? לך על זה. גש לחנות קנה אחד של מחשב והחלף.
מה גם שמבחינת משחקים, נפח הקיבול הזה רק מבורך. לך תכניס משחק כמו MGS4 לדיסקים של DVD. בהצלחה.
אבל מה ששבר את ההתלבטות לגמרי מבחינתי זה הבלעדיים.
אפשר אפילו לומר בלעדי - KILLZONE 2.
ויש עוד כל מיני סיבות ויתרונות, אבל הם כבר יותר שוליים , כמו שלטים נטענים ובלי בטריות שגם עובדים על בלו-טוס' וכו..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- gulmer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 433
לכל קונסולה יש יתרונות מסוימים על פני קונסולה אחרת שבאים לידי ביטוי במצבים אחרים. היתרונות של הX360 הם בעיקר:jacko-il כתב: זה נכון כבר מהיום שהוא הושק. זה לא דבר מוסתר או לא הגיוני, אלא כל אדם בר דעת מבין את זה..
אבל, הייתי שמח לקבל הסבר למה לדעתו של מישהו (סלחו לי, אני פשוט לא זוכר כבר מי מצדד במי..)
ה PS3 חלש מה X360 ?
בלי לדבר חסרי תוכן ובסיס. אלא פשוט הסבר טכני - מה היתרון של X360 , אם יש כזה, על PS3 ? אפילו אחד.....
- כרטיס מסך עם ארכיטקטורה מוצלחת יותר: בעיקר בגלל מבנה השיידרים המאוחד שניתן לחלק איך שרוצים (וקטורים וטקסטורות), ובגלל יחידת edram יעודית שמאפשרת הוספה של אפקטים שלא על חשבון ביצועי כרטיס המסך.
- זיכרון מאוחד של 512 שמאפשר לחלק אותו בכל צורה שרוצים, וכך למשל מתאפשרת גישה ליותר מ256MB של זיכרון לכרטיס המסך. בPS3 הזיכרון מוקצה בנפרד למעבד ולכרטיס המסך
- מעבד עם ליבות "כלליות" (לא בטוח אם זה התרגום הנכון) שמאפשר גם חלוקה קלה ונוחה של מטלות לכל אחת מהליבות. בPS3 לעומת זאת כל ליבה מוקדשת בדיוק למה שהמפתחים בנו עבורה ולכן זה סיוט להקצות שם משאבים בצורה יעילה, ובהרבה מקרים גם לא ניתן להגיע להקצאה יעילה לאורך משחק שלם או שלב שלב. זו הסיבה שלמפתחי הPC יותר קל לעבוד עם הXbox 360, למרות שהארכיטקטורה שלהם בכלל לא דומה (הPC עובד עם ארכיטקטורה של אינטל, בעוד הXbox 360 מבוסס באופן רופף על ארכיטקטורת הCell של הPS3)
- כונן DVD שמזרים נתונים בצורה מהירה יותר מאשר כונן הבלוריי
- gulmer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 433
אז פה אתה קצת טועה:Malcontent כתב: לגולמר - אני אתייחס רק לשאלה האחרונה - מה שהבלוריי נותן זאת גרפיקה. כל משחק ארוך או רב תוכן יחסית שגם נראה טוב שיצא לאחרונה תופס יותר מדיסק אחד. פורצה 3, Mass Effect 2, בקרוב גם Rage. מדובר במשחקים מיינסטרימיים לחלוטין, לא במשחקי JRPG, שהסיבה שהם תופסים המון מקום היא שיש בהם טונות של CG ב1080P. אם הגרפיקה של אובליביון, פולאאוט 3 או GTA4 הייתה מתקרבת לרמה של המשחקים האלה, גם הם היו תופסים לפחות שני דיסקים כל אחד....
- פורצה 3 לא תופס הרבה נפח בגלל הגרפיקה, הוא תופס נפח בגלל הכמות העצומה של המודלים: רכבים ומסלולים (מאות רכבים ומעל 100 מסלולים, למרות שחלק מהמסלולים משתמשים בתוכן משותף). Dirt 2 למשל לא נראה הרבה פחות טוב מפורצה 3 (אם בכלל, זה כבר עניין של טעם), ותופס רק דיסק אחד - אבל פשוט אין בו כמות כל כך ענקית של תוכן.
- Mass Effect 2 שוב תופס הרבה נפח בגלל הכמות העצומה של האודיו שלו. הוא לא נראה הרבה יותר טוב (שוב, אם בכלל) מלמשל באטמן או גירס 2 שרצים על אותו המנוע, אבל כמות האודיו שלו מטורפת. בניגוד למשחקי RPG של ביוור וחברות אחרות, הדמות הראשית שם מדובבת במלואה בכל עצי השיחה האפשריים, ועל הדיסק עצמו מוחזקים קבצי קולות גם לדמות ראשית של גבר וגם לדמות ראשית של אישה.
זה אכן יתרון, אבל כזה שציינתי בעצמי כבר קודם (כשהזכרתי אודיו וCGI בתור יתרונות של הבלוריי שלא מעמיסים על כרטיס המסך)
הסיבה שהגרפיקה של אובליביון, פולאאוט 3 וGTA לא מתקרבת למשחקים האלו, היא שכרטיסי המסך של הקונסולה במילא מתקשים עם העולמות הגדולים והפתוחים האלו בגרפיקה הנוכחית, בעוד פורצה ואפילו מאס אפקט הם משחקים שרובם מתרחש בחלל קטן הרבה יותר ולכן יכולים להרשות לעצמם גרפיקה יותר מרשימה. החסם כאן הוא כמו שתמיד אמרתי כרטיס המסך ולא נפח הכונן.
אולי Rage יהיה יוצא דופן, אבל רק כשהוא יצא (או לפחות נראה ממנו משהו יותר עדכני) באמת נוכל לדבר על הגרפיקה שלו. אולי הוא יוצא על שני דיסקים בגלל הגרפיקה, אולי בגלל דברים אחרים כמו עולם משחק ממש גדול, ואולי הוא משתמש בטכנולוגיה חדשה (Virtual Textures) שמאפשרת להוריד את העומס מכרטיס המסך, ככה שסוף סוף הוא לא יהיה צוואר בקבוק ואז באמת יהיה ניתן לנצל את הנפח הנוסף של הבלוריי כמו שצריך. שוב, נחכה שיצא.
אבל אפשר להסתכל על דוגמאות אחרות: נכון לעכשיו לא שמעתי שקרייסיס 2 יצא על שני דיסקים, וגם המשחק הראשון על הPC לא יצא על שני דיסקים - למרות שמדובר במנוע שנראה יותר טוב מכל מה שיש עכשיו לקונסולות. גם Alan Wake שנראה לי לפחות מהסרטונים כמו המשחק הכי מרשים גרפית לקונסולה עד היום יוצא למיטב ידיעתי על דיסק אחד בלבד. מטרו 2033? שוב פעם דיסק אחד.