תגובות לכתבה: ינשוף - מעקב צריכת חשמל ביתי
- bababaruch
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
יש חברה שמייבאים מזה זמן מכשיר דומה
הוא מעט יותר יקר, צריך להשוות ולהתרשם יש להם גם סירטוני הסבר
להלן הלינק לאתר שלהם
http://www.wattometer.co.il/index.html
הוא מעט יותר יקר, צריך להשוות ולהתרשם יש להם גם סירטוני הסבר
להלן הלינק לאתר שלהם
http://www.wattometer.co.il/index.html
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
לדעתי , מדובר על חינוך , ואני מתכוון לצרכנים.
חסכון בכל דבר בכלל וחשמל בפרט מושגים ע"י שימוש נכון ויעיל , זאת משיגים בחינוך המשתמשים כאמור.
אני משתדל לחנך את משפחתי לכבות כל צרכן שלא בשימוש , להשתמש בנורות חסכוניות וכו'.
המכשירים מהסוג שתואר , מציגים את הצריכה ולא גורמים לדעתי לחסכון כלשהו ,
אם ננהג בחכמה , נחסוך לנו ולמדינה ( יצא לי חרוז
)...
חסכון בכל דבר בכלל וחשמל בפרט מושגים ע"י שימוש נכון ויעיל , זאת משיגים בחינוך המשתמשים כאמור.
אני משתדל לחנך את משפחתי לכבות כל צרכן שלא בשימוש , להשתמש בנורות חסכוניות וכו'.
המכשירים מהסוג שתואר , מציגים את הצריכה ולא גורמים לדעתי לחסכון כלשהו ,
אם ננהג בחכמה , נחסוך לנו ולמדינה ( יצא לי חרוז
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
My friend has his security system interconnected with Lutron homeworks
so, once there is no activity in the room/sector, the lights are automatically switched off
They are also switched off few minutes after sunrise, whereas the exact time is fetched from the internet given GPS coordinates
this is what smart home can give
on the other hand, his smart system costed more than high-end audio system
so it is really not a path for these on a budget
so, once there is no activity in the room/sector, the lights are automatically switched off
They are also switched off few minutes after sunrise, whereas the exact time is fetched from the internet given GPS coordinates
this is what smart home can give
on the other hand, his smart system costed more than high-end audio system
so it is really not a path for these on a budget
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
מוקדם יותר בשרשור נאמר כי ההתקן המדובר בסך הכל מראה חיווי לגבי הצריכה ולא תורם לחסכון בחשמל. זה אומנם נכון, אך מכשיר כזה מגביר לנו את המודעות לגבי הצריכה של הצרכנים השונים בבית ובצורה טבעית תורם לפעולות יזומות שלנו אשר גורמות לחסכון. אצלי קיים פתרון אחר של חברת CES ואני יכול לומר כי מאז שהפתרון הזה קיים אצלי, כל בני המשפחה העלו את המודעות שלהם וזה מתבטא במעשים רבים.
אני בטוח שכולכם מכירים את הריבים עם הילדים לכבות את האורות ואת ה TV כאשר אין צורך בהם. אני בטוח שכולכם גם מכירים את הריבים עם הרעייה על הדוד שפועל כל היום בחורף ועל מפזר החום שנכבה רק בקיץ - וזה לא משנה כמה תסבירו ותנסו לחנך, בני המשפחה בשלכם (נכון אתם היחידים שמכבים את הדוד?).
אז אני חייב לומר כי מאז הפתרון של לוח החשמל אצלי בבית, כל בני המשפחה נהיו מאוד עירניים לגבי צריכת החשמל בבית. הרעייה מכבה את הדוד לאחר 30 דקות בלבד (לפני כן הוא היה דלוק שעתיים בכל פעם), גם הטמפרטורה של המזגן שלנו כבר לא מכוונת על הקצוות (מינימום מעלות בקיץ ומקסימום בחורף) רק מכיוון שאנחנו רואים בקלות כיצד שינוי של כל מעלה משפיע על צריכת החשמל. גם הילדים מסתובבים בבית ומעירים לנו או לאורחים כאשר הם שוכחים לכבות את האור בשירותים או בחדרים ויש עוד הרבה דוגמאות.
בכל מקרה, מטרת ההודעה שלי הינה להראות כי מודעות תורמת לחסכון. כיום, רוב האנשים מנהלים את המשק בית שלהם בחוסר ידיעה לגבי צריכת החשמל של הצרכנים שלהם, מרגע שהדבר יהיה שקוף - המודעות תגדל וכתוצאה מכך החסכון.
אני בטוח שכולכם מכירים את הריבים עם הילדים לכבות את האורות ואת ה TV כאשר אין צורך בהם. אני בטוח שכולכם גם מכירים את הריבים עם הרעייה על הדוד שפועל כל היום בחורף ועל מפזר החום שנכבה רק בקיץ - וזה לא משנה כמה תסבירו ותנסו לחנך, בני המשפחה בשלכם (נכון אתם היחידים שמכבים את הדוד?).
אז אני חייב לומר כי מאז הפתרון של לוח החשמל אצלי בבית, כל בני המשפחה נהיו מאוד עירניים לגבי צריכת החשמל בבית. הרעייה מכבה את הדוד לאחר 30 דקות בלבד (לפני כן הוא היה דלוק שעתיים בכל פעם), גם הטמפרטורה של המזגן שלנו כבר לא מכוונת על הקצוות (מינימום מעלות בקיץ ומקסימום בחורף) רק מכיוון שאנחנו רואים בקלות כיצד שינוי של כל מעלה משפיע על צריכת החשמל. גם הילדים מסתובבים בבית ומעירים לנו או לאורחים כאשר הם שוכחים לכבות את האור בשירותים או בחדרים ויש עוד הרבה דוגמאות.
בכל מקרה, מטרת ההודעה שלי הינה להראות כי מודעות תורמת לחסכון. כיום, רוב האנשים מנהלים את המשק בית שלהם בחוסר ידיעה לגבי צריכת החשמל של הצרכנים שלהם, מרגע שהדבר יהיה שקוף - המודעות תגדל וכתוצאה מכך החסכון.
- רונן
-
- חבר מכור קשה

לא הבנתי זיו , מכשיר בארון חשמל הינו נסתר , הרי ארון חשמל אינו שקוף , אז כיצד דיירי הבית מתייחסים למוצר שלא נמצא מול עיניהם ?
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
ארון החשמל הינו גלוי ומכיל תצוגה חזיתית אשר מראה את הצריכה בזמן אמת עבור כל פאזה. בנוסף, קיימת האפשרות להתחבר אליו דרך הרשת ולראות מידע הרבה יותר מפורט.
אגב, התקנת הצגים אשר מראים את צריכת הדלק במכוניות מהשנים האחרונות, הינה בדיוק בשל הסיבה כי מודעות תורמת לחסכון.
אגב, התקנת הצגים אשר מראים את צריכת הדלק במכוניות מהשנים האחרונות, הינה בדיוק בשל הסיבה כי מודעות תורמת לחסכון.
- רונן
-
- חבר מכור קשה

רוב המכשירים שלי בבית הינם על Standby , יתרה מזאת , כל ה Cyrusים שלי ללא כפתור הפעלה בקדמת המכשירים ,
אם היה רעיון STARTUP לכבות מכשירים והפעלתם מחדש עם יתרון כאילו היו ב Standby , היה טוב.
אם היה רעיון STARTUP לכבות מכשירים והפעלתם מחדש עם יתרון כאילו היו ב Standby , היה טוב.
- YossiFogel
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
יש מגוון פתרונות של Standby Killer, שתפקידם לנתק את החשמל לכל אותם צרכנים מוצצי אנרגיה, ביציאה מהבית, בהתאם לתגובה (או חוסר תגובה) מגלאים וכו'.רונן כתב:רוב המכשירים שלי בבית הינם על Standby , יתרה מזאת , כל ה Cyrusים שלי ללא כפתור הפעלה בקדמת המכשירים ,
אם היה רעיון STARTUP לכבות מכשירים והפעלתם מחדש עם יתרון כאילו היו ב Standby , היה טוב....
עם זה, מרטין פעם העיר על כך ואמר שצריך לזכור שכשמכבים לגמרי מכשירים שונים כמו יס מקס או הוט מג'יק, לא לבנות על זה שהם אכן יקליטו את מה שביקשתם...
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- michael123
-
- חבר מכור קשה

no, this is not goodרונן כתב:רוב המכשירים שלי בבית הינם על Standby , יתרה מזאת , כל ה Cyrusים שלי ללא כפתור הפעלה בקדמת המכשירים ,
אם היה רעיון STARTUP לכבות מכשירים והפעלתם מחדש עם יתרון כאילו היו ב Standby , היה טוב....
this will kill you Cirus
audio gear is designed to be plugged in all the time
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אתה יכול להגיד לי את מה לכבות או שאני צריך שהינשוף יגיד לי? משהו לא ברור בכלל בצריכת החשמל שלי. אני לא אגיד שאני חסכן אבל חמישה ימים בשבוע אני בעבודה עד 9-10 בערב. אולי נכנסים גנבים בשעות היום ומדליקים מזגניםItay_Pollak כתב:king
אתה יודע - צריך לכבות דברים בשביל לחסוך...
שורה תחתונה, אני חייב לדעת אם אין רכיב חשמל שלא חשבתי עליו (כמו איזה שנאי למשל) שצורך חשמל לחינם. אם זה באמת המזגן, אז ברור לי שאין לי מה לעשות בנידון. נולדתי מפונק ואני אמות מפונק.
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
אני רק רוצה לומר
שחשבתי על דבר כזה לפני 3 שנים כבר
התייעצתי עם כמה מתכנתים בכירים וחשמלאים...
רק לא הלכתי על זה עד הסוף...
איזה פספוס.
שחשבתי על דבר כזה לפני 3 שנים כבר
התייעצתי עם כמה מתכנתים בכירים וחשמלאים...
רק לא הלכתי על זה עד הסוף...
- YossiFogel
-
- עוסק בתחום

עם המכשיר הזה אתה יכול לבצע בדיקה פשוטה:kingikra כתב:אתה יכול להגיד לי את מה לכבות או שאני צריך שהינשוף יגיד לי? משהו לא ברור בכלל בצריכת החשמל שלי. אני לא אגיד שאני חסכן אבל חמישה ימים בשבוע אני בעבודה עד 9-10 בערב. אולי נכנסים גנבים בשעות היום ומדליקים מזגניםItay_Pollak כתב:king
שורה תחתונה, אני חייב לדעת אם אין רכיב חשמל שלא חשבתי עליו (כמו איזה שנאי למשל) שצורך חשמל לחינם. אם זה באמת המזגן, אז ברור לי שאין לי מה לעשות בנידון. נולדתי מפונק ואני אמות מפונק....
תאפס אותו בבוקר וכשתחזור הביתה, תראה בדיוק מה היתה צריכת החשמל בבית שכאתה לא היית נוכח (וכמובן, כמה אתה משלם על זה).
הנתון הזה יעזור לך כשתבוא להעריך האם הצריכה הממוצעת בבית בשעות האלה היא נורמלית ביחס לציפיות שלך. אם לא, אז אתה יודע ששווה לערוך בדיקה לכל אותם צרכנים שנשארים לפעול שלא לצורך.
יש מספר מערכות ומוצרים שלא אמורים לפעול ובכל זאת נשארים לעבוד כתוצאה מחוסר תשומת לב שלנו.
קח לדוגמא את תאורת החוץ, שקשה להבחין בכך שהיא דולקת בשעות היום, או מזגן שנכנס להשהייה ולכן אי אפשר לשמוע אותו פועל, או כל מיני מוצצי אנרגיה כגון מטענים של טלפונים למיניהם.
אם אתה חושד במוצר מסויים שהוא ה"זללן" הבעייתי, אתה יכול לחבר אליו את הינשוף ישירות כדי לבדוק את הצריכה שלו.
אל תסתפק בנתוני הצריכה של היצרן, כי הם לא תמיד נכונים כשמדובר במכשירים ישנים. (אבנית בקומקום או במכונת הכביסה ואבק בפילטר של המזגן, לדוגמא, עלולים לגרום לצריכה מוגברת).
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Correct!YossiFogel כתב:עם המכשיר הזה אתה יכול לבצע בדיקה פשוטה:kingikra כתב:אתה יכול להגיד לי את מה לכבות או שאני צריך שהינשוף יגיד לי? משהו לא ברור בכלל בצריכת החשמל שלי. אני לא אגיד שאני חסכן אבל חמישה ימים בשבוע אני בעבודה עד 9-10 בערב. אולי נכנסים גנבים בשעות היום ומדליקים מזגניםItay_Pollak כתב:king
שורה תחתונה, אני חייב לדעת אם אין רכיב חשמל שלא חשבתי עליו (כמו איזה שנאי למשל) שצורך חשמל לחינם. אם זה באמת המזגן, אז ברור לי שאין לי מה לעשות בנידון. נולדתי מפונק ואני אמות מפונק....
תאפס אותו בבוקר וכשתחזור הביתה, תראה בדיוק מה היתה צריכת החשמל בבית שכאתה לא היית נוכח (וכמובן, כמה אתה משלם על זה).
הנתון הזה יעזור לך כשתבוא להעריך האם הצריכה הממוצעת בבית בשעות האלה היא נורמלית ביחס לציפיות שלך. אם לא, אז אתה יודע ששווה לערוך בדיקה לכל אותם צרכנים שנשארים לפעול שלא לצורך.
יש מספר מערכות ומוצרים שלא אמורים לפעול ובכל זאת נשארים לעבוד כתוצאה מחוסר תשומת לב שלנו.
קח לדוגמא את תאורת החוץ, שקשה להבחין בכך שהיא דולקת בשעות היום, או מזגן שנכנס להשהייה ולכן אי אפשר לשמוע אותו פועל, או כל מיני מוצצי אנרגיה כגון מטענים של טלפונים למיניהם.
אם אתה חושד במוצר מסויים שהוא ה"זללן" הבעייתי, אתה יכול לחבר אליו את הינשוף ישירות כדי לבדוק את הצריכה שלו.
אל תסתפק בנתוני הצריכה של היצרן, כי הם לא תמיד נכונים כשמדובר במכשירים ישנים. (אבנית בקומקום או במכונת הכביסה ואבק בפילטר של המזגן, לדוגמא, עלולים לגרום לצריכה מוגברת)....
This is exactly what I did first with the free device by Electric company..
I ran measures for a week, during different times of the day
when we had boiler running, and when it was off
when we watched TV and when the kids went to bed and we were using laptopns browsed the internet
during night when we were sleeping
etc.
note that power consumption is not stable
- moshikantebi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
למה לכל הרוחות אותו מכשיר באנגליה עולה 29.9 לי"ש (176ש"ח) כולל משלוח חינם לבית הלקוח, ובארץ לוקחים עליו 450 ש"ח.
המע"מ באנגליה גבוה יותר מהארץ, והמכשיר בכלל מיוצר בסין - כך שעלויות המשלוח זהות.
אם רוצים צריך לקנות בחו"ל או שהיבואן יתעשת ויסתפק ברווח נורמלי.
המע"מ באנגליה גבוה יותר מהארץ, והמכשיר בכלל מיוצר בסין - כך שעלויות המשלוח זהות.
אם רוצים צריך לקנות בחו"ל או שהיבואן יתעשת ויסתפק ברווח נורמלי.
- gechts
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
אתה יכול להתחבר על כבל הזנה של צרכן בודד.??YossiFogel כתב:במידה ורוצים לחבר את הינשוף למכשיר בודד, ניתן להתלבש על כבל החשמל שלו בדיוק באותו אופן שהמכשיר מתלבש על הפאזה.
כשיש 3 חיישנים ניתן לחבר אותם למכשירים שונים ולא רק לפאזות שונות.
המוניטור הספציפי הזה לא מבצע ניתוחים ושולף דיאגרמות לפי שעות הצריכה וכו' כי הוא לא מחובר למחשב. יחד עם זה, הוא מספק לי את כל המידע הדרוש אם אני באמת רוצה להתייעל ולחסוך בחשמל.
כשאני בוחר לשנות את ההתנהגות הצרכנית שלי, הוא יודע לתת לי את השורה התחתונה ולומר לי מהו השיפור שאני משיג תוך התייחסות לכל הבית כמתקן חשמלי אחד שכל חלק בתוכו משפיע ותורם את חלקו.
הוא בהחלט יכול לשמש אותי כמכשיר שבודק לאורך זמן את הצריכה בבית לפני ואחרי המעבר למערכת בית חכם/ שימוש בפתרונות כאלה ואחרים לחסכון באנרגיה.
ל-michael123 חשוב לי להסביר שלמרות שהמכשיר עובד על אותו עקרון פעולה כמו מד הספק שהחשמלאים עושים בו שימוש, הוא עדיין שונה בתכלית כי המדידה שהחשמלאי מבצע היא נקודתית בהתאם לצורך המיידי בעבודתו ואילו הינשוף מודד את הדברים לאורך זמן, אוסף את הנתונים ומציג אותם תוך השוואה לימים, שבועות וחודשים אחורה.
אם ניקח לדוגמא את השרתים שלך, תוכל באמצעות המכשיר (כמו שכתבתי למעלה) להגיע גם למדידה של שרת בודד, אבל מצד שני, תוכל לחבר את המכשיר לכל העסק ולגלות לא רק איך אתה חוסך 500 ש"ח כשהם עוברים למצב שינה אלא גם את מידת החסכון שאתה משיג בדברים הנילווים, כמו הירידה בצריכת החשמל הנדרשת לאוורור/ מיזוג השרתים, הירידה בצריכת החשמל במסכים, בתאורה בחדר וכו'....
אתה חייב להתחבר רק על הפאזה שלו בדומה לאמפרמטר השראתי של חשמלאים, אחרת יהיה ביטול של פאזה עם האפס לא? כך שלא ניתן להתחבר ישירות על כבל הזנה של צרכן קצה (אלא אם לא הבנתי נכון) בכל אופן מסקרן!
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
moshikantebi,
שרשור תלונות מחירים זה לא כאן....
בוא אני ואתה נשבור לו את השוק, מה אתה אומר?
בוא נביא מכולה ונמכור בחצי מחיר, אתה מצטרף או רק מתלונן?
בחייאת, תעשה פעם תוכנית עיסקית שכוללת מלאים, אחריות, משלוחים, מכון תקנים, מיסים, עובדים, שיווק, הפצה ומכירות ואח"כ תשווה.
הבאנו לך מידע על מוצר/טכנולוגיה.
אם מתאים לך לקנות בחו"ל (מאלף ואחת סיבות) אז פשוט תעשה את זה.
מה אכפת לך כמה היבואן/החנות רוצה להרוויח? מי אתה שתחליט בשבילו כמה להרוויח? הוא אומר לך "תראה כמה הוא מרויח בחודש, הוא יכול בשקט לקנות את המוצר הזה" ?
אם המחיר לא טוב - יהיה מישהו אחר שזה יהיה לו כלכלי יותר למכור בזול יותר או שיהיה מוצר אחר, טוב יותר או לפחות באתה רמה במחיר שווה או פחות (בהתאמה).
שרשור תלונות מחירים זה לא כאן....
בוא אני ואתה נשבור לו את השוק, מה אתה אומר?
בוא נביא מכולה ונמכור בחצי מחיר, אתה מצטרף או רק מתלונן?
בחייאת, תעשה פעם תוכנית עיסקית שכוללת מלאים, אחריות, משלוחים, מכון תקנים, מיסים, עובדים, שיווק, הפצה ומכירות ואח"כ תשווה.
הבאנו לך מידע על מוצר/טכנולוגיה.
אם מתאים לך לקנות בחו"ל (מאלף ואחת סיבות) אז פשוט תעשה את זה.
מה אכפת לך כמה היבואן/החנות רוצה להרוויח? מי אתה שתחליט בשבילו כמה להרוויח? הוא אומר לך "תראה כמה הוא מרויח בחודש, הוא יכול בשקט לקנות את המוצר הזה" ?
אם המחיר לא טוב - יהיה מישהו אחר שזה יהיה לו כלכלי יותר למכור בזול יותר או שיהיה מוצר אחר, טוב יותר או לפחות באתה רמה במחיר שווה או פחות (בהתאמה).
- moshikantebi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
מרטיו,בחייאת, תעשה פעם תוכנית עסקית שכוללת מלאים, אחריות, משלוחים, מכון תקנים, מסים, עובדים, שיווק, הפצה ומכירות ואח"כ תשווה....
לא מקובל עלי הטיעון הזה.
לחברה בבריטניה יש את אותם ההוצאות, אם לא יותר, שניהם מביאים אותו מסין, שניהם צריכים לעבור תקינה בארץ המכירה, ואני לא מדבר על גודל המלאי של מי יותר גדול (תנחש).
בענייו האחריות, הם עובדים אחד מול אחד עם הייצרן.
האתר בבריטניה לא מוכר אותם בהפסד, וכאחד שהעביר ומעביר קווי ייצור לסין, אני בדיוק יודע את העליות של מכשירים מהסוג הזה. והם סביב החמישית ממה שעולה המכשיר בבריטניה.
אני לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל אני רוצה מסחר וייבוא הוגן, לקחת מעל 250% על מחיר המכירה של אותו מוצר בבריטניה, זה שחיטה.
קח רווח של 50% אני אבין אבל ראבק 250%?
- YossiFogel
-
- עוסק בתחום

gechts כתב:
אתה יכול להתחבר על כבל הזנה של צרכן בודד.??
אתה חייב להתחבר רק על הפאזה שלו בדומה לאמפרמטר השראתי של חשמלאים, אחרת יהיה ביטול של פאזה עם האפס לא? כך שלא ניתן להתחבר ישירות על כבל הזנה של צרכן קצה (אלא אם לא הבנתי נכון) בכל אופן מסקרן!...
תודה על ההערה. אתה צודק. בדקתי ובאמת האפס מבטל.
מה שאפשר לעשות זה לקחת כבל מאריך, לבודד את הפאזה ולהתחבר אליו.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- taiji
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
לגבי המחיר
שלום לכולם,
לא יכולתי שלא לשים לב לדיון על המחיר:
אם ידוע לכם או לא,האתר הבריטי הוא גם הבעלים של המוצר.המס שמשמלמים בבריטניה קטן לאין שיעור ממה שמשלמים בארץ.עלויות הבדיקות(תקנים,תקשורת) בארץ הם בעלות הגבוהה מרוב מדינות אירופה,עלות ההובלה לארץ ,המיסים ,האחסנה,השיווק ובעיקר שמירת הפער עבור סוחרים,כי ללא פער שנהוג בארץ לא ניתן לשווק את המכשיר, אינו משתווה לחו"ל.על כן יש להסתכל על התמורה שהמכשיר נותן לעומת עלותו.
זוג נעליי נייקי בארה"ב עולה 70 דולר ובארץ קרוב ל-200$.ולכל המזמינים מebay אל תשכחו שמשלמים מכס,מע"מ עלויות טיפול שמסתכמות בכ-250-300 ש"ח.כמו כן אני בטוח שהיבואן בארץ נותן אחריות כלשהי,מה שככל הנראה לא תקבלו אם הזמנתם מחו"ל.אני קונה את שלי בארץ.
צרכן חסכן....
לא יכולתי שלא לשים לב לדיון על המחיר:
אם ידוע לכם או לא,האתר הבריטי הוא גם הבעלים של המוצר.המס שמשמלמים בבריטניה קטן לאין שיעור ממה שמשלמים בארץ.עלויות הבדיקות(תקנים,תקשורת) בארץ הם בעלות הגבוהה מרוב מדינות אירופה,עלות ההובלה לארץ ,המיסים ,האחסנה,השיווק ובעיקר שמירת הפער עבור סוחרים,כי ללא פער שנהוג בארץ לא ניתן לשווק את המכשיר, אינו משתווה לחו"ל.על כן יש להסתכל על התמורה שהמכשיר נותן לעומת עלותו.
זוג נעליי נייקי בארה"ב עולה 70 דולר ובארץ קרוב ל-200$.ולכל המזמינים מebay אל תשכחו שמשלמים מכס,מע"מ עלויות טיפול שמסתכמות בכ-250-300 ש"ח.כמו כן אני בטוח שהיבואן בארץ נותן אחריות כלשהי,מה שככל הנראה לא תקבלו אם הזמנתם מחו"ל.אני קונה את שלי בארץ.
צרכן חסכן....
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא רלוונטי.moshikantebi כתב:מרטיו,בחייאת, תעשה פעם תוכנית עסקית שכוללת מלאים, אחריות, משלוחים, מכון תקנים, מסים, עובדים, שיווק, הפצה ומכירות ואח"כ תשווה....
לא מקובל עלי הטיעון הזה.
לחברה בבריטניה יש את אותם ההוצאות, אם לא יותר, שניהם מביאים אותו מסין, שניהם צריכים לעבור תקינה בארץ המכירה, ואני לא מדבר על גודל המלאי של מי יותר גדול (תנחש).
בענייו האחריות, הם עובדים אחד מול אחד עם הייצרן.
האתר בבריטניה לא מוכר אותם בהפסד, וכאחד שהעביר ומעביר קווי ייצור לסין, אני בדיוק יודע את העליות של מכשירים מהסוג הזה. והם סביב החמישית ממה שעולה המכשיר בבריטניה.
אני לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל אני רוצה מסחר וייבוא הוגן, לקחת מעל 250% על מחיר המכירה של אותו מוצר בבריטניה, זה שחיטה.
קח רווח של 50% אני אבין אבל ראבק 250%?...
אני כלל לא בודק כמה עולה ומה ההוצאות, לא של הבריטי ולא של הישראלי.
זה לא מוצר צריכה בסיסי.
לא רוצה? אל תקנה.
רוצה ויש לך מקור יותר טוב (זול יותר או מוצר אחר)? - תקנה משם.
אבל הכניסה הזו לכיסים של אחרים היא זו שמקוממת אותי.
ואם הוא היה רוצה לקחת 1000% ? מי אתה שתקבע מה הסף ל"שחיטה" ולרווח "סביר" ?
למה אתה לא עושה את החשבון הזה כשאתה קונה פחית קולה? אתה יודע כמה אחוזי רווח מרוויחים עליך?
אתה יודע כמה עולה לבזק טלפון הכי פשוט שמוכרים בבזק סטור שמוכרים ב-60 ש"ח ?
(אני אגלה לך סוד, מדובר לא רק על מאות אחוזי רווח אלא אפילו על אלפים).