תעוד קולי מצמרר של תקלה בדוושת הגז ברכב של טויוטה בארה"ב

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #21 

moco כתב:ויותר מאופי, יש את התרגול למקרי חירום שזה הדבר העיקרי אצל טייסים, רק שאף אחד לא מתרגל דברים כאלה.
האמת, לא ברור אם יש טעם לתרגל מקרים נדירים ביותר שכאלה. הרבה יותר כדאי לתרגל מקרי חירום שהם הרבה יותר נפוצים כמו מכונית שסוטה מולך או ילד שקופץ לכביש.
...
זה רעיון טוב לעשות מגרשים להכשרת נהגים איך להגיב במצבי חירום כחלק מלימוד הנהיגה והתנאי לקבלת רשיון.
קראתי פעם שלרם סמואל יש בית ספר בסיגנון הזה ללימוד נהיגה מתקדמת.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #22 

יש מספר חברות שעושות הדרכות כאלה.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2900213,00.html

מלמדים (תיאורטית ותרגול) איך לבלום נכון, איל לשלוט ברכב, ואיך להחלץ ממספר מצבי חרום.

יש קורסים לחברות, לפרטיים, ולדעתי זה מומלץ מאד לא רק לנהגים צעירים.
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #23 

אני חייב להגיד שהנהג שמדבר בטלפון נשמע לי יחסית רגוע לאחד שעוד שנייה הולך לעשות תאונה ב 200 קמ"ש ולטעמי הוא לא נמצא בלחץ כזה ששיתק אותו מלעשות את הדבר הנכון (הוא עוד הספיק לחייג ל 911 שגם זה מראה על התנהגות הגיונית). העניין הוא שהוא לא ידע מהו הדבר הנכון לעשות במצב כזה בזמן הקצר שאני מניח שהיה לו

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

לא לכבות מנוע, המנוע מסובב משאבות, בלי מנוע הבלמים וההגה לא יהיו מתוגברים.
מספיק להעביר לניוטרל.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #25 

בארה"ב יש שירות בסיסי שמותקן ברוב הרכבים, בייחוד ברכבי יוקרה, שבו במצב חירום, הרכב יוזם שיחה למוקד באופן אוטו', או בלחיצת כפתור פשוטה, ככה שלא הייתי בונה על האלמנט של להתקשר, אל תשכח שהוא היה עם עוד נוסעים ברכב.
לגבי המצב הנוכחי, ראיתי פעם כתבה ב BBC על התאונה הזאת, הכביש היה יחסית פנוי, לפחות לפי עדים, וזו הסיבה שהם לא נלחצו יתר על המידה, עד שהגיעו לצומת מה גם שאי אפשר באמת לדעת מה קרה שם...
אגב נסו לחפש יש כמה סרטים דוקמנטריים מאוד מעניינים על חוקרי תאונות דרכים של חברות ענק, כגון BMW ואחרים, אשר נשלחים לתחקר מקרים בהם הרכבים שלהם היו מעורבים בתאונות קטלניות, אני הזדעזעתי מהממצאים, אין לכם מושג כמה תקלות יש ברכבים שגורמות להרג של בני אדם, כמו חגורות בטיחות שנתקעות ואנשים נשרפים חיים ועוד אלף ואחת נושאים שפשוט מפחיד לחשוב אליהם...
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #26 

uriler כתב:
Lior_M כתב:לא אמין בעליל ..
אני לא מבין למה אי אפשר לכבות את הרכב או להכניס להילוך סרק.
...
קוראים לזה "לחץ".
...
אהה,
אבל ל 911 היה לו זמן להתקשר .. ראבאק ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #27 

רוב הסיכויים שהמכונית התקשרה בעצמה. עד כמה שאני יודע רכבי לקסוס מנויים כולם על שירות ה on star והוא בטח זה שיזם את השיחה למוקד
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #28 

מכיר את הנושא הזה מקרוב. יש לנו ברלינגו בחברה שהשטיח כל הזמן תוקע את הגז. דבר אחד הוא כשזה נתקע בכביש המהיר, דבר אחר הוא כשזה נתקע בדיוק באמצע נסיעה איטית בפקק כשהרכב ממולך רחוק ממך 3 מטר... זה מלחיץ. בכל מקרה, יש להעביר לניוטרל או ללחוץ על הקלאץ' כדי לבטל את השפעת המנוע על הגלגלים ולבלום. בשום אופן אין לכבות את המנוע! זה לא עוזר ורק יכול להזיק ליעילות של הבלמים! כמו כן, אין צורך לשלב להילוכים נמוכים יותר שכן דבר זה משול לנעילה של הבלמים ובעצם מבטל את אפקט ה ABS. והכי חשוב, להישאר רגוע עד כמה שאפשר.
נסיעה בטוחה לכולם!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #29 

gorelshv,
כשאתה דוהר במהירות גבוהה וחייב להאיט מייד או שתתרסק, אפקט הABS זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך. אדרבה, שינעלו הגלגלים, ותסתחרר כפורפירה, זה עדיף על האלטרנטיבה.

היה לי מקרה בארה"ב שנהגתי על כביש מהיר(highway שלושה נתיבים כשאני באמצעי) שקפא בפתאומיות (היה גשם בסביבות ה0 מעלות והטמפרטורה צנחה בפתאומיות והקרח לא נראה לעין). מה שראיתי להפתעתי זה מכוניות מסתחררות כמו סביבונים כ150-200 מטר לפני.
לא היה לי ABS (זה היה לפני 20 שנה). ידעתי את התיאוריה על פמפום הבלמים והייתי בשליטה על מעשי אך הכביש היה כה חלק שכל נגיעה רגעית בבלמים גרמה למכונית מייד לשייט קצת הצידה (הכבוש לא היה ישר לגמרי).
אז לחצתי והרפתי אך המכוניות המסתחררות מולי הלכו והתקרבו עד שהרגל שלי פשוט הייתה חכמה מספיק ולחצה בכל הכח על הבלמים. כמובן שהסתחררתי , הסתובבתי ב180 מעלות מול פנסי המכוניות ממול ואז בהחלקה ברברס הגעתי לתוך התעלה הרחבה בפרופיל V באמצע הכביש שנועדה בדיוק לקלוט מכוניות שיצאו משליטה. במזל לא פגעתי בשום דבר בדרך ואחרי שגררו אותי משם, פשוט המשכתי ליסוע כרגיל.

הנקודה פה, היא שמסתבר שעשיתי את הדבר הנכון כי עדיף להסתחרר ולהאיט מאשר להתנגש בכמעט 100% ביטחון בסביבונים שלפני. סביר שמצב כזה ABS לא היה עוזר כי לא היה מצליח לבלום את המכונית בזמן.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #30 

zeev78 כתב:כן, אנשים בעבודה כמו שלו צריכים לעבור סדנה איך לטפל במקרה חירום ומתי להבין בכלל שמתרחש מקרה חירום ולהגיב מהר. כנראה שבמקרה הזה דרך הפעולה היתה צריכה להיות כפי שהסירטון מראה:
...
אנשים, תצפו בסרטון הזה - הוא מראה בדיוק מה הפתרון למצב שכזה.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

moco כתב:gorelshv,
כשאתה דוהר במהירות גבוהה וחייב להאיט מייד או שתתרסק, אפקט הABS זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך. אדרבה, שינעלו הגלגלים, ותסתחרר כפורפירה, זה עדיף על האלטרנטיבה.

היה לי מקרה בארה"ב שנהגתי על כביש מהיר(highway שלושה נתיבים כשאני באמצעי) שקפא בפתאומיות (היה גשם בסביבות ה0 מעלות והטמפרטורה צנחה בפתאומיות והקרח לא נראה לעין). מה שראיתי להפתעתי זה מכוניות מסתחררות כמו סביבונים כ150-200 מטר לפני.
לא היה לי ABS (זה היה לפני 20 שנה). ידעתי את התיאוריה על פמפום הבלמים והייתי בשליטה על מעשי אך הכביש היה כה חלק שכל נגיעה רגעית בבלמים גרמה למכונית מייד לשייט קצת הצידה (הכבוש לא היה ישר לגמרי).
אז לחצתי והרפתי אך המכוניות המסתחררות מולי הלכו והתקרבו עד שהרגל שלי פשוט הייתה חכמה מספיק ולחצה בכל הכח על הבלמים. כמובן שהסתחררתי , הסתובבתי ב180 מעלות מול פנסי המכוניות ממול ואז בהחלקה ברברס הגעתי לתוך התעלה הרחבה בפרופיל V באמצע הכביש שנועדה בדיוק לקלוט מכוניות שיצאו משליטה. במזל לא פגעתי בשום דבר בדרך ואחרי שגררו אותי משם, פשוט המשכתי ליסוע כרגיל.

הנקודה פה, היא שמסתבר שעשיתי את הדבר הנכון כי עדיף להסתחרר ולהאיט מאשר להתנגש בכמעט 100% ביטחון בסביבונים שלפני. סביר שמצב כזה ABS לא היה עוזר כי לא היה מצליח לבלום את המכונית בזמן.
...
מה שאתה בעצם אומר זה שבזכות זה שנעלת את הבלמים בכל זאת איבדת שליטה, הסתחררת, ובמזל לא פגעת באף אחד וסיימת בתעלה. המקרה שלך הוא מיוחד, קרח זה קרח ולכן כל נסיון לבלימה יביא לאותה תוצאה. אולי עם ABS היית משיג תוצאה יותר טובה ועם ESP עוד יותר. אל תשכח, אנחנו 20 שנה אחרי.
FIFTH GEAR עשו פעם ניסוי ובדקו את השליטה ברכב בשלג עם ובלי ABS ESP וההבדלים עצומים:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

gorelshv כתב:
moco כתב:gorelshv,

...
מה שאתה בעצם אומר זה שבזכות זה שנעלת את הבלמים בכל זאת איבדת שליטה, הסתחררת, ובמזל לא פגעת באף אחד וסיימת בתעלה. המקרה שלך הוא מיוחד, קרח זה קרח ולכן כל נסיון לבלימה יביא לאותה תוצאה. אולי עם ABS היית משיג תוצאה יותר טובה ועם ESP עוד יותר. אל תשכח, אנחנו 20 שנה אחרי.
FIFTH GEAR עשו פעם ניסוי ובדקו את השליטה ברכב בשלג עם ובלי ABS ESP וההבדלים עצומים:
...
לא בדיוק מה שהתכוונתי.
אין ספק שעם ABS אתה לא מאבד שליטה על המכונית בזמן בלימה ושזה דבר מצויין ומציל חיים.
במקרה הספציפי שלי, הדבר העיקרי שהיה בו צורך זה מרחק בלימה נטו על כביש חלק מאוד. במקרה זה סביר שהABS לא היה מצליח לגרום למרחק בלימה קצר מאשר נעילה. כמובן לאן הגעתי אחרי איבוד שליטה זה פשוט מזל. השאלה היא אם היה לי את ה"שכל"/אומץ לכוון את עצמי לתעלה (תוך חציית נתיב ליד) גם אם הייתה לי שליטה עם ABS. המשך הכביש היה חסום לכל רוחבו בפורפירות שהתנגשו אחת בשנייה.

בכל מקרה, זה היה בתגובה למקרה של מכונית מאיצה כמו מקרה הטויוטה. במקרה ההוא ברור שנושא ABS ושליטה הוא זניח. היה צריך להאיט את הרכב חזק בכל מחיר וסיכוני איבוד השליטה בבלימה זניחים .
משה

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

סבבה. בכל מקרה, אני שמח שזה נגמר כמו שזה נגמר ושאתה כאן איתנו כדי לנהל את הדיון החשוב הזה.
מאחל לך ידידי, ערב טוב ואריכות ימים והשתתפות בעוד הרבה דיונים כאן בפורום (Y)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

חוץ מזה שזה היה מזמן, זה לא היה ממש קרוב לסכנת חיים.
מעט מאוד תאונות קרח (ויש המון בארה"ב) נגמרות בנזקים רציניים, כי זה כמעט אף פעם לא מגיע להיות משהו חזיתי והמהירויות במצבים כאלה גם לא גבוהות. בנוסף, לא סתם בונים את הכבישים בsnowbelt עם תעלות הV באמצע ובצדדים.
אגב, זה היה בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה וליסוע בכביש כזה לאחר מכת קרח ולראות את כל המכוניות שבתעלות הזכיר מאוד מראות מלחמה מהטלויזיה של הכביש לבגדד.

הסרטון הבא מזכיר לי את האירוע
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

טויוטה מכים שנית!

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1641598

ארגון ה-NHTSA בודק עשרות תלונות על תקלה במנגנון ההיגוי החשמלי בטויוטה קורולה - המכונית סוטה הצידה במהירות מעל 65 קמ"ש בפתאומיות.

לא יודע מה איתכם, אצלי הברנד הזה ירד מרשימת הקניות העתידית :lol:

לא יודע איך הם יתמודדו עם התדמית שנוצרת להם אחרי כ"כ הרבה תקלות פומביות.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #36 

דווקא אצלי הברנד הזה עלה לרשימת הקניות, בתנאי שהמחירים של רכבי הטויוטה ירדו!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

osherov, רק אל תשכח איך בולמים בטויוטה (תסתכל שוב בסירטון) ולא לסוע מעל 64 קמ"ש :roll:

:lol:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #38 

Huber כתב:osherov, רק אל תשכח איך בולמים בטויוטה (תסתכל שוב בסירטון) ולא לסוע מעל 64 קמ"ש :roll:

...
טויוטה לא סתאם הייתה, עד לא מזמן, אחד הרכבים הנמכרים, הטובים והאמינים ביותר שיש לשוק המשפחתי בישראל! ככה גם יגיד כל אדם שני בהי-טק שנסע בטויוטה קורולה (2008 ומעטה). אני חושב שקרה להם ביש מזל שלטעמי יכל ויכול להתרחש בכל חברה אחרת ובגלל ששמו עכשיו את זכוכית המגדלת על החברה הזאת מגלים את כל הבאגים שיש לכל דגם מכל שנתון של החברה הזאת. אגב, אני גם, מאוד מעריך את ההתיצבות וההתנצלות של מנכ"ל החברה שלהם מול המצלמות כל הזמן! זה לא דבר מובן מאליו בכלל!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

osherov כתב:
Huber כתב:osherov, רק אל תשכח איך בולמים בטויוטה (תסתכל שוב בסירטון) ולא לסוע מעל 64 קמ"ש :roll:

...
טויוטה לא סתאם הייתה, עד לא מזמן, אחד הרכבים הנמכרים, הטובים והאמינים ביותר שיש לשוק המשפחתי בישראל! ככה גם יגיד כל אדם שני בהי-טק שנסע בטויוטה קורולה (2008 ומעטה). אני חושב שקרה להם ביש מזל שלטעמי יכל ויכול להתרחש בכל חברה אחרת ובגלל ששמו עכשיו את זכוכית המגדלת על החברה הזאת מגלים את כל הבאגים שיש לכל דגם מכל שנתון של החברה הזאת. אגב, אני גם, מאוד מעריך את ההתיצבות וההתנצלות של מנכ"ל החברה שלהם מול המצלמות כל הזמן! זה לא דבר מובן מאליו בכלל!
...
צודק. סביר גם, שמעכשיו מכוניות טויוטה יהיו עם אמינות בטיחותית מעל השאר, בדיוק בגלל הסיפור הזה.
רק שצריך לברר אם כל הסיפור הוא לא קשור ישירות לגרידיות ותוצאה של חיסכון עלויות בQA . אם לא אז אין בעייה. אם כן, צריך רק שהראשים הרלוונטיים יעופו.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 26/02/2010 10:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #40 

ובדיוק היום אני קורא בעיתון שמחירם של רכבי טויוטה משומשות ירדו בשיעור של 2%-3% וזה על פי המחירון החדש של לוי יצחק שיפורסם ביום שני הקרוב!!
לדוגמה, קורולה 2009 עלתה בפברואר 114 אלף שקל ובמרץ המחיר יהיה 111.5 אלף שקל. חבר'ה מתחיל להתקרב הזמן שכדאי יהיה לרכוש טויוטות!
אגב, לכל חובבי הירוק אז הפריוס תרד מ 135 ל 131 אלף שקל

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”