סופרבול מחר

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אריה,
סיכום יפה.
אני אף פעם לא התעמקתי בפוטבול אך נהנה לצפות משחק פה ושם (וגם שיחקתי בתור ילד touch football). רק על הנקודה של או משוגעים או לא סובלים אני לא מסכים. יש הרבה מאוד, בעיקר אמריקאיים שנהנים לראות אותו בלי להיות משוגעים או מכורים.

את הקטע המוזר שיש שם מיליון שחקנים מומחים לתפקידים ספציפיים, למשל זה שעולה רק לכמה שניות לתת את בעיטת הפתיחה, גיליתי רק אחרי הרבה מאוד שנים כשהלכתי למשחק לראשונה ונדהמתי לראות את ההתקהלות בצידי המגרש.
מבחינת אופי הקהל, משחק פוטבול שונה משמעותית ממשחק כדורגל. הרבה יותר איזון בין המינים והרבה יותר נעים. (המצב בליגות הכדורגל הבכירות באירופה השתפר מבחינה זו אך זה עדיין מועדון גברים).
יש קונטרסט אדיר בין האלימות במגרש ובין המראה המפחיד של השחקנים (ראיתם איזה רגליים יש לכמה בלמים שם?) לבין האוירה המשפחתית והנעימה ביציעים.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אגב, אופי הקהל שראית במשחק לא קשור רק לפוטבול עצמו אלא קשור לענפי ספורט בכלל בארה"ב!
האמריקאים הפכו כמעט את כל ענפי הספורט שם ל show, להצגה (לעיתים על חשבון הספורט עצמו). גם בביסבול, גם ב NBA ואפילו בהוקי קרח הספורט הוא באופיו "משפחתי" ואתה לא תראה כמעט אלימות וחוליגניזם בקרב הקהל! הם באים לראות הצגה ותו לו. זאת, הסיבה שאחד הדברים הכי חשובים לקברניטי הספורט שם, שהוא יהיה טהור ונקי והכוכבים יהיו כאלה שאפשר להזדהות איתם. זאת הסיבה שמקרה טייגר וודס כל כך מזעזע אותם, זאת הסיבה שמנסים למגר בכל דרך ובכל צורה את הסמים מענפי הספורט התובעניים (כמו הפוטבול ובשנות ה 80 מה NBA), זאת הסיבה שבזמנו ב NBA כאשר שחקנים עלו ליציע להרביץ לקהל שזרק עליהם חפצים, קיבלו עונשים לא פרופוציונלים בעליל (הרחקות לעיתים של יותר מעונה שלמה)

אגב, לבועט שאתה מדבר עליו יש בדר"כ עוד כמה תפקידים:
קוראים לו קיקר ובאמת אחד התפקידים שלו זה לבעוט את השערים כשהקבוצה שלו לא מצליחה ב-3 ניסיונות לעבור את המרחק הנדרש. בנוסף הוא זה שיבעט את בעיטת הפתיחה של המשחק וגם אחרי כל הטאצ'דאון, הוא זה שיבעט את הכדור לעבר שטח היריבים!!
לא להתבלבל עם תפקיד נוסף שיש במגרש ונקרא, פאנטר, הפאנטר הוא זה שירחיק את הכדור בבעיטה לשטח היריב במידה והקבוצה לא הצליחה לעבור ב 3-נסיונות את המרחק הנדרש אבל המרחק גדול מידי על מנת להבקיע שער (הוא בועט מהידים שלו אחרי שהוא תופס אותו ולא כשהוא מונח על הריצפה כמו אצל הקיקר)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אגב, עוד דבר קטן ששכחתי, בפוטבול באמת משחקים "האתלטים" הטובים ביותר שיש מכל ענפי הספורט הקיימים!!
בשנות ה 80 זכורה לי מאוד תוכנית ספורט ששודרה בערוץ המזרח התיכון ושם כל שבוע לקחו ספורטאים ממגוון ענפים שונים (NBA, פוטבול, אתלטיקה וכו) והביאו להם להתחרות ביניהם במגוון תחרויות (תחרות כוח, מהירות, סיבולת לב ריאה, תחרות קפיצות ולסיום היה שם מסלול מכשולים שכלל את כל האלמנטים בתחרות אחת). תמיד, אבל תמיד המנצחים היו כאלה שבאו מעולם הפוטבול! זכור לי במיוחד שפעם הגיע להתחרות שם קרל לואיס הגדול (כנראה האתלט הגדול מכולם) ואפילו הוא הפסיד די בקלות למפלצות מעולם הפוטבול שהגיעו להתחרות נגדו!!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:אגב, אופי הקהל שראית במשחק לא קשור רק לפוטבול עצמו אלא קשור לענפי ספורט בכלל בארה"ב!
...
נכון מאוד.
ניסיתי להדגיש את הקונטרסט ממראה המשחק הקשוח.
זה גם הענף המקביל לכדורגל מבחינת גודל האיצטדיון (כאשר פיקניק הבייסבול זו כבר תופעה שונה מהותית).

אגב, האם יש שם הפרדה חזקה (מסיבות של סדר) בין אוהדי הקבוצות השונות?
אני חושב שלא.
בברכת Michigan Wolverines - Go Blue
משה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”