primoaroma
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
דרך אגב יש בתי קלייה גדולים ומסודרים גם בארץ הקודש - אווה.
יש להם אחלה תערובות (כמו של רולדין) ובמחיר זול יותר מכל קפה איטלקי מיובא בן חודשיים לפחות.
יש להם אחלה תערובות (כמו של רולדין) ובמחיר זול יותר מכל קפה איטלקי מיובא בן חודשיים לפחות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יצא לי בזמנו להכין קפה לא רע מ 100 אחוז רובוסטה מקונגויוסיסופר כתב: 100% רובוסטה אין בקפה של מאורו,אבל 90% יש ויש,אז אפשר לומר שכמעט הרובוסטה טובה יותר מהכל....
יש בחוץ גשם כל כך חזק שאני מקווה שמקדש הקליה שלי ישרוד
Primo Aroma
שלום לחברי הפורום,
פרימו ארומה, הקפה נקלה ונארז בטרייסטה איטליה ומיובא על ידי החברה מילנו ישראל.
לנוחיות הצרכנים הפרטים, ניתן להשיג ביחידות בודדות, פולים וטחון דרך האתר שלנו (קופי אקספרס)
פרימו ארומה קפה אספרסו איכותי מאד ולדעתי במחיר סביר מאד לקפה ביבוא.
לא כל כך הבנתי את הדיון בנושא הרובוסטה, לא מכיר הרבה תערובות מוצלחות שהן 100% ערביקה.
כמובן יש יוצאים מן הכלל אבל גם המחיר בהתאם.
ובנינו חברים, לא כל קפה שנקלה בבית שווה את המאמץ, צריך ניסיון ולמהדרין גם ציוד מתאים.
עניני הטעם שבנינו לא יסתפקו בקלייה על מחבת או במכשיר לפופקורן, אז ישנם עוד עלויות שלא הוזכרו.
אני מסכים עם ידידי אלכס, נחמד לקפוץ להופעה של אייל גולן אבל בבית שלמה ארצי....
שאלה למוטי, בעניין הברווז, לא ציינת אם הוא אוטומט או ידני....
פרימו ארומה, הקפה נקלה ונארז בטרייסטה איטליה ומיובא על ידי החברה מילנו ישראל.
לנוחיות הצרכנים הפרטים, ניתן להשיג ביחידות בודדות, פולים וטחון דרך האתר שלנו (קופי אקספרס)
פרימו ארומה קפה אספרסו איכותי מאד ולדעתי במחיר סביר מאד לקפה ביבוא.
לא כל כך הבנתי את הדיון בנושא הרובוסטה, לא מכיר הרבה תערובות מוצלחות שהן 100% ערביקה.
כמובן יש יוצאים מן הכלל אבל גם המחיר בהתאם.
ובנינו חברים, לא כל קפה שנקלה בבית שווה את המאמץ, צריך ניסיון ולמהדרין גם ציוד מתאים.
עניני הטעם שבנינו לא יסתפקו בקלייה על מחבת או במכשיר לפופקורן, אז ישנם עוד עלויות שלא הוזכרו.
אני מסכים עם ידידי אלכס, נחמד לקפוץ להופעה של אייל גולן אבל בבית שלמה ארצי....
שאלה למוטי, בעניין הברווז, לא ציינת אם הוא אוטומט או ידני....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Re: Primo Aroma
דנזי אורו שולתתתתתתתת!!!1111Boazs כתב:לא מכיר הרבה תערובות מוצלחות שהן 100% ערביקה....
(והיא 100% ערביקה)
אני אשאל את הוטרינר ואדווחBoazs כתב:שאלה למוטי, בעניין הברווז, לא ציינת אם הוא אוטומט או ידני.......
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טוב בינתיים אני קורא ומריח פה מעין מסע שכנוע להעדפת קפה קלוי ממותג X או Y.
חוץ מזה לטעמי קליית הקפה, ההשקעה העצומה בציוד המשוכלל לטחינה קלייתו וחליטתו של הקפה לא נובעים מהצורך לשתות אותו הקפה כל בוקר כמו רובוטים אלא דווקא מתחביב ואהבה לתהליך ולמשקה ובטח לא מהרצון לקצץ בהוצאות על קפה.
HOSQ, אני לא ממש מסכים שקשה להשיג קפה ירוק טוב, נכון זה לא 30-40 שקל לקילו בד"כ אבל עדיין מדובר על לפחות כמחצית מחיר אם לא פחות מתערובת כמו מאורו ...
רוצה קפה ירוק מה הבעיה ? טלפון אחד לאמיגו או אווה ותקבל משלוח של כמה ק"ג לבית ממבחר דיי גדול שיספק לא מעט תערובות משובחות של קפה.
אני דווקא אוהב את החופש להחליט מה לשתות, לנסות לטעות ולהנות בעיקר מהתהליך ולי באופן אישי טעים הרבה יותר תערובות שאני ממציא בבית ועוד לא העליתי את נושא הטריות.
חוץ מזה לטעמי קליית הקפה, ההשקעה העצומה בציוד המשוכלל לטחינה קלייתו וחליטתו של הקפה לא נובעים מהצורך לשתות אותו הקפה כל בוקר כמו רובוטים אלא דווקא מתחביב ואהבה לתהליך ולמשקה ובטח לא מהרצון לקצץ בהוצאות על קפה.
HOSQ, אני לא ממש מסכים שקשה להשיג קפה ירוק טוב, נכון זה לא 30-40 שקל לקילו בד"כ אבל עדיין מדובר על לפחות כמחצית מחיר אם לא פחות מתערובת כמו מאורו ...
רוצה קפה ירוק מה הבעיה ? טלפון אחד לאמיגו או אווה ותקבל משלוח של כמה ק"ג לבית ממבחר דיי גדול שיספק לא מעט תערובות משובחות של קפה.
אני דווקא אוהב את החופש להחליט מה לשתות, לנסות לטעות ולהנות בעיקר מהתהליך ולי באופן אישי טעים הרבה יותר תערובות שאני ממציא בבית ועוד לא העליתי את נושא הטריות.
יפה אמרת בקשר לחופש ההחלטה.כפיר_ש כתב:טוב בינתיים אני קורא ומריח פה מעין מסע שכנוע להעדפת קפה קלוי ממותג X או Y.
אני דווקא אוהב את החופש להחליט מה לשתות, לנסות לטעות ולהנות בעיקר מהתהליך ולי באופן אישי טעים הרבה יותר תערובות שאני ממציא בבית ועוד לא העליתי את נושא הטריות....
מקבל שהאהבה לתחביב היא שגורמת לנו לרצות לחלוט,לקלות ולערבב כפי שמתחשק לנו,ואפילו להנות מזה,גם אם לא תמיד זה מצליח כמו שאנחנו רוצים,גם כשאנחנו מבשלים והתבשיל לא יוצא תמיד טוב,אנחנו מרוצים כי זה שלנו,ולא פעם כולנו בקרנו במסעדה מפוארת ופלצנית,ולמרות היוקרה והמחיר די התאכזבנו,ככה זה גם בקפה קלוי בקליה עצמית,ולעומת קפה קלוי בחברה מסחרית וטובה.
לא מקבל שלא ניתן להשיג קפה ירוק זול וטוב,אני בטוח שרוב הקפה הירוק המיובא לארץ,ברובו מגיע מאותם המקורות,אתה מוזמן לסיבוב בתי קליה בצפון ולהווכח בעצמך,מה שמעניין שרוב ספקי הקפה הירוק מוכרים קפה ירוק במחיר כמעט זהה,מבלי לפגוע חלילה במוניטין והאיכות שהם מוכרים,ומוניטין עולה הרבה כסף גם בדוחות הכספיים ,וצריך איך שהוא לכסות עלות זאת,חוץ מעלויות אחרות וכבדות-שכר דירה במקום מרכזי ויקר,עלויות אחסון יקרות.
עלות כוס קפה בבית קפה עולה שקל אחד אולי שניים,כל השאר זה עלויות מסביב,והקפה נשאר כעלות הזולה ביותר,כי זאת עלות מכירתו לבתי קפה ועוד קלוי.
קפה אווה,שאותם אני מאוד מעריך (גם את אמיגו כמובן),מוכרים סופרימו ענק בכ-50 שקלים ויותר,ובמקומות אחרים ולא נחשבים,מוכרים את אותו סופרימו,אותו גודל,ואפילו אותו שק,במחיר 25 עד 28 שקלים לק'ג.
לפני שנה הסתובב בשוק מחנה יהודה ירגשיף,(שלפי עדויות של חברים,היה כתוב על השק ירגשיף)במחיר מגוחך של 22 שקלים לק'ג,ובמקומות אחרים נמכר ב-60 ש'ח לק'ג,ויותר.
אגב שי,יש ברשותי מספר ק'ג יאמן ירוק שרכשתי מאמיגו,וכמו כן יאמן שאיתן השיג עבורנו בחצי מחיר ופחות,אני מוכן לנדב מספר גרמים (אם אין לך כמובן),על מנת שתעשה את ההשוואה בעצמך.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

הרי להכין קפה במובן מסויים זה כמו לבשל, דיוק על המילימטר זה נחמד (אולי לאפיה) אבל בסופו של דבר הניסיון הכשרון והאינטואיציה של האדם המכין עושה את ההבדל. מי שאוהב להכין תמיד יעדיף לעשות זאת כל עוד יש בידו הזמן ...
דבר נוסף חוש הטעם משתנה ומשתכלל עם השנים, מה שהיה טעים לא בהכרח יהיה טעים בעוד שנה.
לך תשווה חווית קניה של שקית מאורו לטיול לחיפה (כמו שעשיתי היום) לאווא ... מת על הקופסאות פלסטיק שלהם בנפח 750 גרם, כל כך חמוד שבא לך לאכול את הפולים.
יש להם קניה AA סוף הדרך, לא התאפקתי והעמסתי 4 ק"ג. (ועוד קצת מסביב
)
דבר נוסף חוש הטעם משתנה ומשתכלל עם השנים, מה שהיה טעים לא בהכרח יהיה טעים בעוד שנה.
לך תשווה חווית קניה של שקית מאורו לטיול לחיפה (כמו שעשיתי היום) לאווא ... מת על הקופסאות פלסטיק שלהם בנפח 750 גרם, כל כך חמוד שבא לך לאכול את הפולים.
יש להם קניה AA סוף הדרך, לא התאפקתי והעמסתי 4 ק"ג. (ועוד קצת מסביב
הקניה שלהם מעולה,יש להם גואטמאלה ומקסיקו מראגוג'יפ ענק ביותר (גודל 19 פלוס),שווה לנסות.כפיר_ש כתב:הרי להכין קפה במובן מסויים זה כמו לבשל, דיוק על המילימטר זה נחמד (אולי לאפיה) אבל בסופו של דבר הניסיון הכשרון והאינטואיציה של האדם המכין עושה את ההבדל. מי שאוהב להכין תמיד יעדיף לעשות זאת כל עוד יש בידו הזמן ...
יש להם קניה AA סוף הדרך, לא התאפקתי והעמסתי 4 ק"ג. (ועוד קצת מסביב)
...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

וזה המסביב שלקחתי ...
(מה שקנה אותי זה הגודל שלהם) וגם עוד קופסה של אקוודור . הולך להיות סופ"ש עם הרבה עשן ומוץ מהג'ין.
בזמן שהכינו לי את הקניה מהמחסן, כיבדו אותי באספרסו מה"טזורו" פשוט מעולה ! איפה זה ואיפה מאורו ...
בזמן שהכינו לי את הקניה מהמחסן, כיבדו אותי באספרסו מה"טזורו" פשוט מעולה ! איפה זה ואיפה מאורו ...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בכיף כבודו, היום קיבלתי "פס" לא מתוכנן ל 3 שעות והדבר הראשון שעלה לי לראש לטוס על כביש 2 ישר לחיפה ...
בפעם הבא נעשה טיול חד יומי יותר מתוכנן לאווא וננסה לאתר את יוסי שייקח אותנו גם למחוזות הלא נודע של הבורונדי והקולומביה בנצרת.
בפעם הבא נעשה טיול חד יומי יותר מתוכנן לאווא וננסה לאתר את יוסי שייקח אותנו גם למחוזות הלא נודע של הבורונדי והקולומביה בנצרת.
לחברים היקרים והעוסקים בתחום אלכס ובועז - אני מוכן להתערב שמעולם לא קליתם בבית, ורוב הסיכויים שגם לא טעמתם קפה מקליה ביתית.
היה לי פעם ויכוח עם אילן שנהב בנושא, וגם אז התברר לי שהוא לא ניסה קפה כזה מימיו אלא פשוט מסרב להאמין שזה באמת יוצא טוב. ובכן יש לי חדשות, עם מכשיר כמו הג'יןקפה, לא צריך להיות גאון, זה כמעט שגר ושכח והתוצאה טובה מאוד. זו גם הדרך היחידה להתנסות בקפה חד זני ברמות קליה שונות, וזה תענוג שמי שלא התנסה בו לא יבין מעולם על מה כל המהומה.
היה לי פעם ויכוח עם אילן שנהב בנושא, וגם אז התברר לי שהוא לא ניסה קפה כזה מימיו אלא פשוט מסרב להאמין שזה באמת יוצא טוב. ובכן יש לי חדשות, עם מכשיר כמו הג'יןקפה, לא צריך להיות גאון, זה כמעט שגר ושכח והתוצאה טובה מאוד. זו גם הדרך היחידה להתנסות בקפה חד זני ברמות קליה שונות, וזה תענוג שמי שלא התנסה בו לא יבין מעולם על מה כל המהומה.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא צריך לקחת ללב מה שאנשי מכירות כותבים על קפה.
הם צריכים לדחוף מותג שהם מוכרים.
לא בטוח שהם בכלל אוהבים קפה בעצמם ובאותה מידה הם מחר ימכרו מזגנים בשקם.
מהניסיון שלי ההבנה שלהם בקפה היא מועטה מאוד וכל הדיון איתם מגמתי כי מה שהם רואים זה רק מכירות.
אני בספק אם מישהו מכל אנשי המכירות בארץ בכלל מחזיק מכונה בבית - אין סיכוי שהם יקלו קפה אם זה לא יעזור להם למכור.
הם צריכים לדחוף מותג שהם מוכרים.
לא בטוח שהם בכלל אוהבים קפה בעצמם ובאותה מידה הם מחר ימכרו מזגנים בשקם.
מהניסיון שלי ההבנה שלהם בקפה היא מועטה מאוד וכל הדיון איתם מגמתי כי מה שהם רואים זה רק מכירות.
אני בספק אם מישהו מכל אנשי המכירות בארץ בכלל מחזיק מכונה בבית - אין סיכוי שהם יקלו קפה אם זה לא יעזור להם למכור.
רובוסטה
דבוטאנט.
ראה, דיברנו על זה כבר.
להגיד שאנשי מכירות תמיד מוכרים זה אולי משכנע אותך, אבל בפועל אתה יודע יותר טוב מזה.
הסיבה שאני כותב פה היא לא בגלל שאני רוצה למכור לך קפה, אלא בגלל שאני רוצה לחוות דעה.
האם הדעה שלי היא דעת מאורו? לאו דווקא.היו יותר נובעת מהעובדה שכמו שאמרתי, יש אנשים שיאכלו קוטג' ביתי, יגדלו את הירקות בחצר ביתם ואולי גם את החיות משק ישחטו טריות מהדיר או הלול.
אני לא. אני אקנה בסופר את המזון המתאים לי ואני מאוד אתאכזב אם חברה שאת מוצריה אני קונה תשנה פתאום את הטעם, או תבטל מוצר אהוב.
לכן כתבתי את מה שכתבתי. באשר לאחוזי רובוסטה וערביקה ושאר הדברים, אני חושב שמינימום של כבוד לשאר הסובבים יביא אותך דרך ארוכה יותר.
מעולם לא אמרתי שקולה בביתו נחות או נעלה, רק דיברתי על אחידות התערובת, הקלייה ושאר הפרמטרטים.
גם אתה יודע שציוד טוב יותר מביא לתוצאות טובות, ואתה מבין שכל חברת קפה גדולה, או כל חברה גדולה באשר היא התחילה בדיוק מהמקום הזה, מהבית, מהציוד הפשוט מהתחלות קטנות.
בוא נוריד את הטונים ונשתף פעולה במישור השיחה, ייטב לשנינו ולפורום.
ראה, דיברנו על זה כבר.
להגיד שאנשי מכירות תמיד מוכרים זה אולי משכנע אותך, אבל בפועל אתה יודע יותר טוב מזה.
הסיבה שאני כותב פה היא לא בגלל שאני רוצה למכור לך קפה, אלא בגלל שאני רוצה לחוות דעה.
האם הדעה שלי היא דעת מאורו? לאו דווקא.היו יותר נובעת מהעובדה שכמו שאמרתי, יש אנשים שיאכלו קוטג' ביתי, יגדלו את הירקות בחצר ביתם ואולי גם את החיות משק ישחטו טריות מהדיר או הלול.
אני לא. אני אקנה בסופר את המזון המתאים לי ואני מאוד אתאכזב אם חברה שאת מוצריה אני קונה תשנה פתאום את הטעם, או תבטל מוצר אהוב.
לכן כתבתי את מה שכתבתי. באשר לאחוזי רובוסטה וערביקה ושאר הדברים, אני חושב שמינימום של כבוד לשאר הסובבים יביא אותך דרך ארוכה יותר.
מעולם לא אמרתי שקולה בביתו נחות או נעלה, רק דיברתי על אחידות התערובת, הקלייה ושאר הפרמטרטים.
גם אתה יודע שציוד טוב יותר מביא לתוצאות טובות, ואתה מבין שכל חברת קפה גדולה, או כל חברה גדולה באשר היא התחילה בדיוק מהמקום הזה, מהבית, מהציוד הפשוט מהתחלות קטנות.
בוא נוריד את הטונים ונשתף פעולה במישור השיחה, ייטב לשנינו ולפורום.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אין לי מלחמה אישית עם אף אחד - אמרתי את זה מזמן.
ראיתי מוכרים בחנויות שלא ידעו מימינם ומשמאלם (מה לעשות זה מעצבן) זה לא אומר משהו אישי על אלכס או בועז שאת שניכם אני לא מכיר.
חג שמח ובואו נחזר לקפה כי אני לא הנושא פה.
(אלכס לא פסלתי גם רובוסטה - פשוט בקפה טרי היא מורגשת מדי לפעמים)
ראיתי מוכרים בחנויות שלא ידעו מימינם ומשמאלם (מה לעשות זה מעצבן) זה לא אומר משהו אישי על אלכס או בועז שאת שניכם אני לא מכיר.
חג שמח ובואו נחזר לקפה כי אני לא הנושא פה.
(אלכס לא פסלתי גם רובוסטה - פשוט בקפה טרי היא מורגשת מדי לפעמים)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל, אני מוכרח לומר "שאפו" לאלכס על התגובה שלו. כתבתי לו הודעה פרטית עם מסר דומה.
ההתנהלות הזו היא בדיוק מה שאנחנו צריכים כאן בפורום, כדי לוודא שלא נרד לרמה אישית ונתלכלך.
ואין קשר אם אנחנו מסכימים או לא.
אני חושב, באותה הנימה, שאנחנו מסכימים לגמרי על העובדות.
כולנו חושבים שחלק ממותגי הקפה בשקית (מאורו, דנזי וכו') הם נהדרים ואיכותיים מאוד. במידה ולא היתה בעיה באחסנה או שפג תוקף השקית, הפולים יהיה טובים מאוד וברמה הכי גבוהה שאפשר, כשמוציאים אותם מהשקית בפעם הראשונה.
כולנו מסכימים שאפשר להגיע בבית לרמת קליה גבוהה מאוד, גם אם אולי לא כמו קולים מקצועיים.
כולנו מסכימים שאין חזרתיות בקליה ביתית. למעשה, אני חושב שלא קרה אי פעם שקיבלתי תערובת זהה לתערובת שכבר היתה לי פעם. יש כ"כ הרבה פרמטרים בדרך, שפשוט אין לי אפשרות להגיע לאותה התערובת.
מכאן אנחנו מתפצלים - יש שמעדיפים חזרתיות מושלמת, כמו לדעת שכשאני קונה חפיסת לינדט 70% אני מקבל תמיד את אותו השוקולד. ויש שמעדיפים ליצר בעצמם את התערובות, עם ידיעה שלפעמים תהינה תערובות מדהימות ולפעמים תהינה נפילות.
אישית, אני אוהב את הקליה הביתית לא רק בגלל הסיבה הזו, אלא במיוחד בגלל העובדה שאני מייצר את הקפה שלי בעצמי, ויכול לשלוט בתערובות עצמן. כבר אמרתי הרבה פעמים, ואני אחזור ואומר, שאת תערובת בית-הסוהר שלי אין שום סיכוי למצוא בשום מקום, כולל בתי קליה מקומיים, כי היא כ"כ לא מאוזנת וכ"כ לא שגרתית (ולכן כ"כ טעימה
) שאף אחד לא יעיז לנסות למכור משהו כזה.
ההתנהלות הזו היא בדיוק מה שאנחנו צריכים כאן בפורום, כדי לוודא שלא נרד לרמה אישית ונתלכלך.
ואין קשר אם אנחנו מסכימים או לא.
אני חושב, באותה הנימה, שאנחנו מסכימים לגמרי על העובדות.
כולנו חושבים שחלק ממותגי הקפה בשקית (מאורו, דנזי וכו') הם נהדרים ואיכותיים מאוד. במידה ולא היתה בעיה באחסנה או שפג תוקף השקית, הפולים יהיה טובים מאוד וברמה הכי גבוהה שאפשר, כשמוציאים אותם מהשקית בפעם הראשונה.
כולנו מסכימים שאפשר להגיע בבית לרמת קליה גבוהה מאוד, גם אם אולי לא כמו קולים מקצועיים.
כולנו מסכימים שאין חזרתיות בקליה ביתית. למעשה, אני חושב שלא קרה אי פעם שקיבלתי תערובת זהה לתערובת שכבר היתה לי פעם. יש כ"כ הרבה פרמטרים בדרך, שפשוט אין לי אפשרות להגיע לאותה התערובת.
מכאן אנחנו מתפצלים - יש שמעדיפים חזרתיות מושלמת, כמו לדעת שכשאני קונה חפיסת לינדט 70% אני מקבל תמיד את אותו השוקולד. ויש שמעדיפים ליצר בעצמם את התערובות, עם ידיעה שלפעמים תהינה תערובות מדהימות ולפעמים תהינה נפילות.
אישית, אני אוהב את הקליה הביתית לא רק בגלל הסיבה הזו, אלא במיוחד בגלל העובדה שאני מייצר את הקפה שלי בעצמי, ויכול לשלוט בתערובות עצמן. כבר אמרתי הרבה פעמים, ואני אחזור ואומר, שאת תערובת בית-הסוהר שלי אין שום סיכוי למצוא בשום מקום, כולל בתי קליה מקומיים, כי היא כ"כ לא מאוזנת וכ"כ לא שגרתית (ולכן כ"כ טעימה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שלא יגידו שאני ממשיך להבעיר את המדורה אבל כל שקית שפתחתי של אותו קפה לא היתה תמיד 100% אותו טעם..
גם בבתי קלייה יש מי שמסתכל בעין ומחליט מתי הקלייה מסתיימת.
זה יהיה יותר חזרתי מקלייה ביתית אבל לא תמיד.
לא צריך לפסול שום צורת קלייה כי אפשר ליהנות משתיהן.
עובדה שיש לי תמיד יש בבית קפה קלוי איטלקי וגם מאורו.
גם בבתי קלייה יש מי שמסתכל בעין ומחליט מתי הקלייה מסתיימת.
זה יהיה יותר חזרתי מקלייה ביתית אבל לא תמיד.
לא צריך לפסול שום צורת קלייה כי אפשר ליהנות משתיהן.
עובדה שיש לי תמיד יש בבית קפה קלוי איטלקי וגם מאורו.
מה לעשות וחומר הגלם משתנה מאוד מבציר לבציר, זה לא קמח או סוכר לבן או כימיקלים למשקה מוגז. לבתי קליה איטלקיים (בעיקר) יש את היתרונות שלהם, ולא תמיד בחזרתיות, אלא ביכולת העקבית להוציא מתחת לידיים קפה ברמה גבוהה יחסית. זה לא פשוט.
אם הייתי בטוח שבכל רכישה הייתי מקבל קפה טוב, הייתי רוכש יותר קפה קלוי מן המוכן. אבל אני לא אוהב להמר על 100 שח פלוס הרבה, וגם לא משתגע על העובדה שזה מגיע בחבילות של קילו. חצי מזה היה עושה את ההבדל מבחינתי.
אם הייתי בטוח שבכל רכישה הייתי מקבל קפה טוב, הייתי רוכש יותר קפה קלוי מן המוכן. אבל אני לא אוהב להמר על 100 שח פלוס הרבה, וגם לא משתגע על העובדה שזה מגיע בחבילות של קילו. חצי מזה היה עושה את ההבדל מבחינתי.
what's next?