טלוויזיה עם מסך שבור - היבואן מסרב להחליף

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

קח את המסך, תשב בפתח של החנות ממנה קנית את המסך (תשב מחוץ לחנות ולא בשטח שלה), עם שלט ענק שבו תרשום "מוכרים מוצרים פגומים ולא לוקחים אחריות".
תזמין מישהו מהעיתונות שיצלם את העניין.
תסביר לכל מי שמעוניין לדעת בקולי קולות (שישמעו כל העוברים ושבים).
תוך 10 דקות אתה יוצא עם מסך חדש (או שיבואו לעצור אותך :D ).
:twisted:

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

Cobrat כתב:תודה לכולם על התגובות. בתשובה ל-zovirax , כן היתה מדבקה. למרות זאת זה רלוונטי? הקופסה חיתה כבר אצלי בבית ואני בטוח שהטכנאי היה מבחין שהיא פגומה והייתי מגיע לאותו מצב. בתשובה ל-Itay, בביג בוקס קיבלתי יחס טוב אבל פושר ללא עזרה של ממש. במיני ליין דיברתי עם מנהל השרות, הוא תפס את העמדה: "פתחת? שברת!" וזה וזה. כרגע ההצעה שלהם היא להוסיף 50% ממחיר הטלוויזיה (~7000ש"ח) ולא ברור מה אני אקבל (חדש או תיקון).  50% זה המחיר שלה בארה"ב אם הייתי גר שם. אני מעדיף כבר לקנות חדש :עצוב: :עצוב: מחר יש לי פגישה אצל עו"ד. אעדכן אותכם אם זה מעניין בכלל.
...
רק עוד דעה/עצה
שאני קונה מוצר יקר שכזה, אני ישר מפקסס לסוכן ביטוח שלי את החשבונית ומוסיף לביטוח הדירה. בפעמים האחרונות זה היה לפני שהמוצר בכלל הגיע.
יש מקרים של שבר שהביטוח מכסה (תלוי בפוליסה שלכם).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שירות לקוי והסתרת פגמים הם חלק מההתנהלות של מינליין/סמליין...

שליחה

במקרה שלי, גם שהגיע טכנאי ופתח את הקופסא הם החביאו והסתירו את הפגמים במסך ע"י הדבקת מדבקה שקופה על המסגרת...ואח"כ דבר לקיר למרות שהודו שהפגם בייצור, לא מחליפים ! ביזיון של שירות. התנהלות גרועה יותר מאחרון הסוחרים בשוק....

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

ראו הוזהרתם !

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

איפה בדיוק רשום שאתם מאבדים את האחריות במידה ואתם פותחים לבד את הקופסה?!

tamir_k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

Re: שירות לקוי והסתרת פגמים הם חלק מההתנהלות של מינליין/סמליין...

שליחה

טלHD כתב:במקרה שלי, גם שהגיע טכנאי ופתח את הקופסא הם החביאו והסתירו את הפגמים במסך ע"י הדבקת מדבקה שקופה על המסגרת...ואח"כ דבר לקיר למרות שהודו שהפגם בייצור, לא מחליפים ! ביזיון של שירות. התנהלות גרועה יותר מאחרון הסוחרים בשוק....
ראו הוזהרתם !
...
סיבה מצויינת לא לקנות samsung .... תודה.
עזרת לי בהחלטה ... אני אקח פיליפס במקום.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

תפנה אותם לשרשור הזה ולשרשור של טל.

Cobrat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

היום הייתי אצל עו"ד. העניין הוא שזה נושא של בית משפט לתביעות קטנות; אני לא יכול להיות מיוצג שם ע"י עו"ד. אבל תמורת 800 ש"ח הוא יכין את כתב התביעה. בינתיים ההצעה שלו היא לכתוב תלונה נגד ביג בוקס, החנות שמחר לי את הטלוויזיה,לדרוש החלפה או החזר כספי, לחכות לתגובה שלהם ולסרב לדבר עם מיני ליין או כל גורם אחר הנוגע בעניין. לאחר קבלת התשובה, שלילית אני מנחש, לבוא עליו על מנת להתחיל בהליך המשפטי. כל זה ייקח כנראה קרוב לשנתיים. :?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

חבר.
קפצת לדעתי רחוק מידיי מהר מידיי
מכתב רשמי בתור התחלה לרשת ביג בוקס.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

שנתיים?! איך הוא הגיע לזה?!
המתנה לדיון בבית משפט לתביעות קטנות מרגע הגשת כתב התביעה ,בדר"כ לוקחת מספר חודשים (אם אני זוכר נכון אני חיכיתי 3-4 חודשים) בטח לא שנתיים. הנה קצת חומר:
http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/ ... 238&cid=15

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

אין לי נסיון בזה אבל נדמה לי שגם המחיר של 800 ש"ח לשלם לו כדי שינסח את כתב התביעה מיותר וגם אם תזכה לא בטוח שתוכל לקבל את זה חזרה במסגרת "הוצאות משפט"
כל הרעיון בתביעה שטנה זה שכל אחד יכול, אז תשקיע כמה שעות ותנסח לבד את העניין.

יש מישהו עם נסיון בנושא שחושב כמוני או אחרת ?

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

בעניין תביעה בביה" מש לתביעות קטנות :
אתה מוריד מהאינטרנט מספר דפים , ממלא אותם בשפתך , מתאר את מה שקרה ,
הולך לביה"מש לתביעות קטנות ומגיש בעצמך את הניירת , משלם תשלום סמלי / זניח וממתין לבאות .
זהו בשלב ראשון , לא צריך לשלם 800 ש"ח על דבר אתה יכול לעשות בעצמך...
.....................................................................................................................

אינני עו"ד וכל הנאמר המלצה בלבד.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol

שליחה

כאשר קניתי את הסמסונג שלי התקשרתי על מנת לתאם את המשלוח. במועד זה רטפון - מעבד השירות של סמליין הודיעו לי מפורשות שאם אני אפתח את האריזה לפני שיגיע הטכנאי, הם לא יהיו אחראים לכל שבר או שריטה. ולכן המתנתי לבואו.

אינני בטוח כיצד החוק מתייחס למקרים כאלה ולכן אני לא יכול להמליץ על דרך פעולה.

מנסיוני עם תביעות קטנות, מומלץ לך למצות את המשא ומתן עם מיניליין וביג בוקס לפני שאתה מתחיל בתביעות אחרת השופט עלול לשלוח אותך לפתור את הבעיה מחוץ לכותלי בית המשפט. אל תשכח לתעד את ההתכתבות איתם לצורך הוכחת טענותיך.

בהצלחה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Cobrat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יכול להיות ששנתיים זה מוגזם. לקחתי בחשבון כמה סיבובי התכתבויות (חודש כל אחד) ומקרה של חבר שהגיש תביעה בדצמבר והמשפט יתקיים באוקטובר.
תגובה ל-yanivol: לי לא אמרו שום דבר כאשר התקשרו לתאם את המשלוח. במקרה זה (שלי :עצוב: ) יש פגם באריזה והייתי מוצאה את עצמי באותו מצב (כבר קראתי כמה מקרים). בוודאי שיש יתרון שפתחתי לבד (מנקודת מבט שלהם)

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

אני ממליץ לפנות במכתב רשום למועצה להגנת הצרכן + משרד התמ"ת (העתק לשר) + מנכ"ל רשת bigbox.
אני לא יודע אם יש להם אפשרות להתנער מאחריות ברגע שפתחת את האריזה לבד..
מה כתוב בכתב האחריות שלך :?: האם מצויין בפרוש שבמקרה של פתיחת האריזה ללא טכנאי תפוג האחריות :?:
אם כן הייתי פונה למועצה להגנת הצרכן ובודק האם זה חוקי.
בכל מקרה לא הייתי ממהר לבית המשפט ולו רק בגלל הזמן שיעבור עד שאולי תראה תוצאות.

נ.ב.
אני קניתי פלזמה (סמסונג) לפני 3 חודשים ולא הציעו לי אפילו שרות של טכנאי.. אך זה היה יבוא מקביל (אולי זה קשור).

בהצלחה!

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

פי , איזה סיפור לא נעים.

גם אני הייתי ראשית מוציא מכתב רשמי ל BIG BOX (אמייל+פקס+דואר רשום) ורק שם הייתי ממשיך הלאה (תביעות קטנות).

במקרה הזה , צריך להתנהג חכם ולא בהכרך צודק.

בהצלחה , עדכן התקדמות.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

שלום לכולם.

לפי מה שאני הבנתי מדובר במסך די יקר . בסביבות ה 14k .
ויש בעיה נוספת שהרוכש יצטרך לחכות המון זמן בלי מסך בבית עד שיגיע לתביעות קטנות .

לכן הייתי ממליץ לו וזוהי דעתי האישית בלבד .

1. לצלם הייטב את הנזק שיש בקרטון מכל זווית אפשרית . כולל את סוג השבר של המסך .
2. לבטל את התשלומים בכרטיס האשראי .
3 .לקחת את המסך ולהחזיר אותו לביגבוקס ולתעד את ההחזרה של המסך לחנות .

כל הנאמר והנכתב הוא בגדר המלצה בלבד .

יום טוב ושבת שלום לכולם . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט

שליחה

9000es כתב:שלום לכולם.

לפי מה שאני הבנתי מדובר במסך די יקר . בסביבות ה 14k .
ויש בעיה נוספת שהרוכש יצטרך לחכות המון זמן בלי מסך בבית עד שיגיע לתביעות קטנות .

לכן הייתי ממליץ לו וזוהי דעתי האישית בלבד .

1. לצלם הייטב את הנזק שיש בקרטון מכל זווית אפשרית . כולל את סוג השבר של המסך .
2. לבטל את התשלומים בכרטיס האשראי .
3 .לקחת את המסך ולהחזיר אותו לביגבוקס ולתעד את ההחזרה של המסך לחנות .

כל הנאמר והנכתב הוא בגדר המלצה בלבד .

יום טוב ושבת שלום לכולם . (f)
...
תשמע על הנייר זה טוב ויפה, אבל מי מבטיח לו שביג בוקס ייקחו ממנו את המסך?

הם לא יסכימו לדעתי לקבל את המסך חזרה, ולדעתי עצירת התשלומים בכרטיס אשראי, תגרום רק לההיפך!

ברור שמדובר בעניין לא פשוט לפיתרון, אבל ללכת איתם ראש בראש ולעצור תשלומים רק יגרום להם לפתח אנטי ולנקוט בכל מיני צעדים של איומי תביעה, מה שכן גם אני הייתי חושב על לעצור תשלומים כי זה מרגיז ומעצבן וביג בוקס היו צריכים
לפחות לברר את הנושא, וכמו שזה נראה זה מעניין להם את ה"..."

אני מאוד מקווה שזה ייפתר למתחיל השרשור במהרה ושיתחיל להינות מהכסף שלו.

Cobrat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עדכון קצר. בסוף השבוע היית לי התכתבות של מספר e-mails עם גדעון רייכר. בקיצור, הוא לא יכול (בצדק בעיני) לנהל ויכוחים בין הנותן לבין מקבל השרות. הוא מטפל רק בתלונות שיש בהם שחור או לבן.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

mp3lll כתב:קטע כאשר אני קניתי את 7404 המוכר אמר לי " ייאלה קח תתחדש"
אמרתי לו מה לגבי אחריות? אני יכול לפתוח בבית לבד ככה? מה קורה עם יש בעיות של שבר או משהו?

"אל תדאג בעיה תבוא לכאן נחליף לך"

בשקם אלקטריק. מעניין מה היה קורה עם היה שבר או משהו למזלי לא היה כלום..
...

אני אוהב את הגישה הישראבלופית: סמוך עלי, יהיה בסדר, שמגיע רגע האמת: לא מכיר אותך, קניתה אצלי בכלל?!

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

Cobrat כתב::lol: :evil:
הסיפור שלי פשוט מאוד ,לספר אותו זה פשוט, אבל אני לא יודע איך לפתור אותו. קניתי טלוויזיה LCD חדשה בביג בוקס. סמסונג, 52", אחראיות ושירות מיני ליין. בעת שהביאו אותה הביתה לא שמתי לב שקופסת הקרטון פגומה כאילו איזה חפץ חד חדר בה. טוב. אחרי שפתחתי את האריזה (לא חיכיתי לטכנאי :oops: ) אכן ראיתי שמסך הטלוויזיה שבור.
ועכשיו אין לי כלום. מיני ליין מתנער מאחראיות, לא מוכנה לשמוע מה קרה, לא שהקרטון היה שבור, לא שאני מהנדס אלקטרוניקה שמסוגל להעפיל טלוויזיה ולא שום דבר, הגישה שלהם היא "פתחת? נדפקת!"

מה עושים?[/quote

תשלח מכתב תלונה רישמי לשירות הלקוחות, תציין מה קרה בנימוס ותבקש שיחליפו לך את המסך. ינפנפו אותך שוב (לא יחזרו אליך אפילו תוך פרק זמן סביר) תחליט אם אתה הולך עד הסוף ותובע אותם על החזר כספי מלא+הוצאות+פיצויי על עוגמת נפש, אולי הם ירדו מהעץ ויתנו לך מסך חדש.
...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”