RanMoyal כתב:danlior
לשאלתך.
כאשר ה-81 נחת בארץ סיכמתי על פרטי רכישתו (טרייד ל-70) .
ה-70 נארז לאחר כבוד וה-81 הונח במקומו.
ביצעתי לו כיול. צברתי כבר הרבה נסיון מהכיול של ה-70.
זכור לי שהוא הגיע בחמישי בערב. האזנתי לו ביום חמישי וביום שישי.
הרגשתי שהוא הופך את הווילסונים שלי לרמקולים חלולים וחסרי נפח.
חשבתי שמדובר בתעתועי הזכרון ולכן הוצאתי את ה-70 מאריזתו והרכבתי אותו במקום ה-80. מלאכה סיזיפית.
ה-70 , בסט-אפ שלי (וזו נקודה מאוד חשובה) נשמע משמעותית טוב יותר.
ביטלתי את העיסקה ונשארתי עם ה-70.
חשוב לציין שאין לי הגברה חיצונית, כך שהדברים היו יכולים להשמע אחרת בחדר אחר, עם רמקולים אחרים וכמובן אם הרסיברים היו למטרת פרוססינג בלבד.
למטרות שלי הוא בפירוש לא התאים.
רן
...
שלום רן
אני מעריך ומכבד את ההתנסות שלך עם ה-81, אך כפי שכבר ציינת, אינך משתמש בהגברה חיצונית אם כן בהגברת הרסיבר שאין מינוס בכך, אך עיקר השינוי בכל רסיבר שתכניס עם הגברה חיצונית ייתן תוצאות הרבה יותר טובות...
אני כאמור התנסתי עם ה-70 (היה לי גם בזמנו את ה-ELITE 92 (המקביל ל-60 שכיכב אצלי במערכת קרוב לשנה וחצי שאותו החלפתי לפרוססור של סאנפייר שהיה מצויין אך היה לי חסר הנוכחות הקולנועית שהפיוניר הביא לכן הכנסתי את ה-70, כאמור ה-81 עמד על הפרק רק בגלל אטרקטיביות המחיר והטרייד, לכן הכנסתי בצורה עיוורת את ה-81)...
ה-70 כמו ה-60 לפניו השתלב מצויין עם ההגברה (הגברת חמש ערוצים מטורפת של ADA ספינת הדגל דגם: MPA-502) כאמור כפרוססור ה-70 עושה עבודה בהחלט מצויינת, ההגברה שלו לאחוריים בהחלט משובחת אך מקדימה כמו ה-81 הנוכחי, חשוב כמה וכמה הגברה חיצונית איכותית, במיוחד עם רמקולים קשים להנעה כשלי...
השיונוי הוא דרסטי בגוון הצליל, פתיחות הצליל, הדינאמיקה וכו..
כאמור כפי שכבר רשמתי לפני, ה-70 בווליומים גבוהים, בשילוב עם כל הגברה שהכנסתי (הכנסתי הגברה של ROTEL לאחר ה-ADA כהקדמיים שלי מונעים עם ה-CLASE), הרגשתי גרעיניות בסאונד מה שהראה לי בעצם שהפרוססור שלהם לא מספיק נקי, ה-81 בכל ווליום שאני שם, רק מתעשר מדיבי לדיבי, הדנאמיקה מתחזקת ומקבל נוכחות מדהימה, לא הרגשתי אף לא לרגע חוסר ניקיון.
לגבי ההגברה אני דיי חלוק.
ה-ICE POWER החדשני של פיוניר, כאשר חיברתי לבדיקה אצלי את הקדמיים כאשר הם מחוברים עם כבלים יקרים במיוחד, ציפיתי לקבל בהחלט תוצאות מעלפות, אם כך התוצאות היו לכן ולכן...
ההגברה של ה-81 ביחס ל-70, היא בהירה יותר, הנמוכים פחות מודגשים, המיד בתחום העליון טיפה גבוה לטועמי, אך עם זאת, הדינאמיקה והנעת הרמקולים משתלבת מצויין, הפירוט מצויין גם כן, הנוכחות מאוד דומיננטית...את העושר הזה הרגשתי יותר בקולנוע, בסטיראו דו-ערוצי, אני חייב לומר שיותר מ-5 10 דקות, כבר אוזני החלו לכאוב...
כל זאת השתנה ב-180 מעלות כאשר חיברתי את ה-clasee לקדמיים, הסאונד קיבל נפח יחד עם הפירוט שה-81 הביא...ותחושת הנוכחות/דינאמיקה/פירוט ודיוק ובמיוחד "המוזיקליות"....(ההרמוניה בין הרכיבים), הייתה מוצלחת לטעמי הרבה יותר מה-70...
לגבי המוזיקליות ב-70 כהגברה אין עוררין, ובהחלט היא "נעימה" יותר לאוזן, ביחס ל-81 עם ההגברה "הקרה" שלו...אמנם כפי שמניתי יש להגברה זו גם יתרונות על ההגברה המסורתית של פיוניר...כל זאת משתנה ב-180 מעלות כאשר מכניסים מגבר כוח חציוני, ה-81 הופך למוזיקלי ביותר\, כאשר רמת הפירוט שלו נשארת בזכות הקדם המשובח שלו, הבמה "גדולה" מאוד...ישנה תחושה הרמונית לפחות לאוזניי עדיפה יותר מהשילוב של ה-70 עם ה-classe...
אני אישית כמובן הכי העדפתי את הסאנפייר במוזיקה, אך הקולנוע "זעק" לשינוי...
אני חושב שה-81 בקולנוע נותן תוצאה מהפנטת פשוט, ובמוזיקה היא בהחלט מוזיקלית אך לא בהשוואה לציוד היאנד אמיתי...אך הוא בהחלט מספק ועושה עבודה מצויינת...