3 גיגה זמין ל-WINDOWS 7 32

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #21 

תנסה לעבוד עם PAE בשימשו עם XP ותראה בחצי מהמחשבים זה לא יעבוד.
זהו לא פיתרון שעובד בכל מחשב ( מנסיון)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #22 

נראה לי מסוכן, אך נראה שפשוט הצליחו למצוא את ה-LIMITER של מיקרוסופט ולנטרל אותו ב-KERNEL של WINDOWS 7:

http://www.unawave.de/windows-7-tipps/3 ... ml?lang=EN

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #23 

oferlaor כתב:Huber,

נכון, זה לא פיתרון "אמיתי",

ב-W7, העלימו את ה-BOOT.INI (אפשר עדיין לעבוד איתו ב-BCDEDIT).
...
עופר, תקרא בבקשה את המאמר הבא:

http://www.codinghorror.com/blog/archives/000811.html

אני מצטט:

[left]Addressing more than 4 GB of memory is possible in a 32-bit operating system, but it takes nasty hardware hacks like 36-bit PAE extensions in the CPU, together with nasty software hacks like the AWE API. Unless the application is specifically coded to be take advantage of these hacks, it's confined to 4 GB. Well, actually, it's stuck with even less-- 2 GB or 3 GB of virtual address space, at least on Windows. [/left]

אז כן, תיאורטית אתה צודק. מעשית - המצב שונה לגמרי וכפי ש mp3lll ציין ברב המיקרים זה לא עובד או לא עובד טוב או עושה בעיות - בחר. יש כנראה סיבה למה זה ירד בווינדוס 7 ולמה מיקרוסופט נותנים את זה במשורה. מה שמחזיר אותנו להמלצה הקודמת שלי:
Huber כתב:
oferlaor כתב:,

אני מאוד הייתי רוצה פיתרון כלשהו.
...
אתה לא היחיד ולא הראשון שחיפש ולא מצא/ימצא. כיום במחשב ביתי בשביל לנצל יותר מכ 3 גיגה זיכרון פיזי צריך מערכת הפעלה 64 ביט. קבל את זה, עשה את ההחלטה שלך אם לעבור או לא (אני ממליץ בחום לעבור אם יש לך 4 גיגה זיכרון ומעלה) והמשך בחייך :wink:
...
ה"שד" שנקרא מערכת הפעלה 64 ביט לא נורא בכלל וסתם יצא לו שם רע (כמו לויסטה באמת). לדעתי זה הפתרון הנכון במצבך ולרב האנשים בעלי 4 גיגה זיכרון ומעלה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #24 

וואו, ממש טחינת מיים מה שהולך פה

PAE לא נתמך ב windows 7 , למעשה גם ב XP ה PAE בוטל בפועל אחרי SP2 של XP וגם בויסטה אני לא בטוח ממתי (אפשר להפעיל אותו אבל הוא לא עושה את העבודה):
(זה מוחבא פה: http://support.microsoft.com/kb/888137 )

אם אתה ממש ממש ממש מתעקש אכן יש טכניקות של patching ל kernel , אפשר לקרוא על זה למשל פה :
http://www.raymond.cc/blog/archives/200 ... gb-memory/
ואלוהים אדירים, לא הייתי מנסה לשחק עם זה

עם כל הכבוד אני לא מצליח להבין את ההתנהלות שלך בנושא, מצד אחד אתה מסרב להתקין 64 ומצד שני מסרב להכיר במגבלות שמייקרוסופט הציבו ל 32. זה מרגיש כאילו זה נהיה פרנציפ.
Windows 7 64 מערכת הפעלה מצויינת

מתנצל אם גם אני חזרתי על דברים או לינקים שכבר נאמרו/נכתבו

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

Huber, למרות שאני ואתה לגמרי מסכימים - הציטוט מ Coding Horrors מטעה, נכון ש Process שלא נכתב במיוחד להשתמש ב AWE לא יכול לנצל יותר מ 4 ג'יגה אבל עדיין המערכת הפעלה תוכללהקצות זכרון מתוך אותם 4 (או יותר) גי'גה ובפועל כן לנצל את כל הזכרון במחשב

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #26 

שבלול כתב: Windows 7 64 מערכת הפעלה מצויינת
...
זה משפט המפתח שאמור לנעול את הדיון הזה לדעתי, עופר, יש לך בעייה כלשהי וזה הפתרון היעיל והנכון, לא לחפש פאטצים שמשנים את הקרנל ולהתנגש עם מיקרוסופט ועם החלטות היסוד שלהם במערכת ההפעלה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

Huber,

כאמור: ל-WINDOWS 7 יש חד משמעית דרך להתנהל עם יותר מ-4GB של זיכרון. עובדה, יש לי 3GB זמינים של RAM וסה"כ 6GB של זיכרון (3 נוספים ב-SWAP).

למה זה טוב? כי אני לא מריץ רק אפליקציה אחת. אם לכל אחת יש 2GB של זיכרון, אבל יש לי כמה במקביל והם צריכות לעשות פחות SWAPPING, אז בתאכלס המהירות של המכונה תהיה מהירה משמעותית יותר.

אני לא צריך שכל אפליקציה תיגש ליותר מ-2GB. זה בהחלט מספיק לי.

שבלול,

אני מפתח בין היתר דברים שצריכים לרוץ אך ורק על 32 BIT OS. לא יכול לעבוד ב-VM בשביל לוודא שזה תקין.

גרוע מזה, WINDOWS 7 64 מתקין רק דרייברים "מאושרים". קרי: אני לא יכול לעשות בדיקות על דרייברים שאינם מאושרים.

מרטין עשה את הקפיצה הזו ל-64 ביט. רק תשאלו אותו על 64 ביט ותראו את הפרצוף שלו, אפשר היה להרוג ילדים קטנים עם המבט הזה.

אם לכם זה עובד יפה, סבבה. לאנשים "רגילים" לא הייתי מהסס להגיד שיריצו 64 ביט.

עבורי זה לא רלוונטי. האילוצים שלי הם אחרים ולא קשורים לסוג האפליקציות או הפונקציות של מע' ההפעלה.

וכן, זה עניין של פרנציפ עבורי. אין שום סיבה הגיונית (LICENSING זה עניין של עלויות והחלטות שיווקיות, לא טכניות!) שאי אפשר יהיה להשתמש בגיגה הזה לצורך SWAP FILE או אפילו VIRTUAL DISK.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #28 

אצלי ה win מנצל 3.5 GB מתוך 4GB
למה זה משתנה מאחד לשני ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #29 

כי זה תלוי במרחב הכתובות שמערכת ההפעלה צריכה לשמור ל I/O וזה עצמו תלוי במהות המחשב וההתקנים שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #30 

האם יש משהו שלדעתכם אני יכול לעשות בכדי לזהות איזה רכיב הוא השובב שמונע ממני את השימוש ב-3.55GB?

eyal71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
שם מלא: אייל סעדון
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #31 

אני חושב שאנחנו מערבבים פה כמה סוגיות

מערכת הפעלה 32BIT יודעת לטפל ביותר מ 4GB למשל Windows Server 2008 Datacenter 32BIT מוגבל ל 64GB
windows 7 32 bit מוגבל ע"י MS ל 4GB

והנה הלינק...
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... _windows_7

עופר צודק בדבר אחד, מדוע מצויין usable אחר את כל אחד מאיתנו שיש לו 4GB במחשב (אצלי 2.96)
ועכשיו נלך לחפש תשובה...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #32 

ככל הנראה זה קשור לחומרה.

כלומר, ה-BIOS מציב כל מני רכיבים פנימיים כך שהזיכרון שלהם משותף באיזורים מסויימים.

היצרן מחליט למשל שאיזור כרטיס המסך הוא אחרי ה-3GB (החלטה שרירותית) אז זה גורם לכך שבמחשב מסויים אי אפשר יהיה להשתמש ביותר מ-3GB.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #33 

לא ניתן וזהו.
חייבים 64 bit .
יש על זה אינספור דיונים ברשת...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

יש מצב שאם אנדנד לתמיכה של LENOVO הם אולי יוכלו לבקש מהחברה בחו"ל להזיז את הכתובת המשותפת של חלק מהרכיבים (סיכוי קלוש) ולהוסיף כ-200MB (במקרה הטוב...).

אפשר לומר שזה לא שווה את המאמץ...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #35 

:roll: :lol: yeah sure

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

oferlaor כתב:Huber,

כאמור: ל-WINDOWS 7 יש חד משמעית דרך להתנהל עם יותר מ-4GB של זיכרון. עובדה, יש לי 3GB זמינים של RAM וסה"כ 6GB של זיכרון (3 נוספים ב-SWAP).
...
זה לא נכון, מרחב הכתובות נשאר אותו מרחב , ווינדווס פשוט מסמן עמודים שירדו לדיסק ומעלה אותם בחזרה לזכרון ע"פ פניה אליהם, זה לא שהקריאה מתבצעת ישירות.
oferlaor כתב:
אני מפתח בין היתר דברים שצריכים לרוץ אך ורק על 32 BIT OS. לא יכול לעבוד ב-VM בשביל לוודא שזה תקין.
...
מובן, רק היה עדיף לך להצהיר על זה באופן חד משמעי שלא ניתן להתווכח איתו עוד בהתחלת השרשור, היה חוסך כמה קריאות כלפיך שתעבור וזהו :)

oferlaor כתב: גרוע מזה, WINDOWS 7 64 מתקין רק דרייברים "מאושרים". קרי: אני לא יכול לעשות בדיקות על דרייברים שאינם מאושרים.
...
זה שטויות לעקוף את זה (בהנחה שלא השתנה מאז Vista 74), שזה לא יעצור אותך ממעבר ל64
משעשע שאת זה אתה לא רוצה לעקוף אבל את הגבלת הזכרון של וווינדווס כן
oferlaor כתב: מרטין עשה את הקפיצה הזו ל-64 ביט. רק תשאלו אותו על 64 ביט ותראו את הפרצוף שלו, אפשר היה להרוג ילדים קטנים עם המבט הזה.
...
שוב משעשע, אבל אתה לא חושב שאם היית מוצא דרך לאנוס את מערכת ההפעלה להשתמש בזכרון שהיא לא רוצה - אז גם הפרצוף שלך היה נשאר במצבו הנוכחי ? האם הנסיון שלך עם "פלסטרים טכנלוגיים" שכאלה היה חיובי עד היום והם לא התפוצצו לך בפנים ? אני כנראה פסימי ממך בהרבה
oferlaor כתב: אם לכם זה עובד יפה, סבבה. לאנשים "רגילים" לא הייתי מהסס להגיד שיריצו 64 ביט.

עבורי זה לא רלוונטי. האילוצים שלי הם אחרים ולא קשורים לסוג האפליקציות או הפונקציות של מע' ההפעלה.
...
וזו בו בדיוק הסיבה שכל כך הרבה מתכנתים מחזיקים התקנות הפרדות (multi boot) לצרכים החריגים ויותר... ומוצאים את האיזון בין איזה מערכת הפעלה תתאים להם ב 95% מהזמן
oferlaor כתב: וכן, זה עניין של פרנציפ עבורי. אין שום סיבה הגיונית
...
מהמשך השרשור עושה רושם שקצת נרגעת בנושא, אבל אם לא אז בטח יש איזשהו פתגם חכם על אנשים שעושים פרנציפים
oferlaor כתב:יש מצב שאם אנדנד לתמיכה של LENOVO הם אולי יוכלו לבקש מהחברה בחו"ל להזיז את הכתובת המשותפת של חלק מהרכיבים (סיכוי קלוש) ולהוסיף כ-200MB (במקרה הטוב...).

אפשר לומר שזה לא שווה את המאמץ...
...
האמת ? אני חושב שזה יהיה מעשה קצת מלוכלך מצידך - אנשי המכירות הודיעו לך מראש על המצב הזה כדי להמנע בדיוק מזה ואפילו לחסוך לך כסף.
למרות זאת להשיג חזרה עוד קצת זכרון זה בטח משהו עם הרבה יותר היתכנות

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #37 

שבלול,
זה לא נכון, מרחב הכתובות נשאר אותו מרחב , ווינדווס פשוט מסמן עמודים שירדו לדיסק ומעלה אותם בחזרה לזכרון ע"פ פניה אליהם, זה לא שהקריאה מתבצעת ישירות.
...
מצויין. תן לי להשתמש ב-1GB הנוספים כ-CACHE עבור ה-PAGING.

באיזה שהוא שלב ביקשתי לשנות את מרחב הכתובות? מבחינתי זה אחלה פיתרון. אפילו שימוש כ-TEMPORARY VIRTUAL DISK גם טוב לי. שיאפשרו לי את זה.

זה לא שבכוונה הכנסתי 4GB, הייתי מסתפק ב-3GB, אבל המחשב פשוט לא עובד טוב עם 3GB. כל התקלות (כמעט) שהיו לי במחשב נוצרו בגלל שימוש בשני בנקים של זיכרון לא סימטריים (אחד עם 2GB והשני עם 1GB). כלומר, מכריחים אותי להשתמש ב-4GB בגלל אילוצי חומרה אבל לא להשתמש בזיכרון שרכשתי בגלל אילוצי תוכנה?!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

אני מבין את התסכול, מה שהיה יכול ממש לעזור זה אם ה bios היה מאפשר לך ליצור Ramdrive של חלק מהזכרון ישירות ממנו
חבל שאין כזה דבר

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #39 

לא בדקתי אישית, אבל המוצר הזה טוען במפורש שיכול לנצל את כל הזכרון הפיזי לצורך Ramdisk, אפילו מעל 4GB ב-32bit.

http://www.superspeed.com/desktop/ramdisk.php

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #40 

sufgi123 כתב:אצלי ה win מנצל 3.5 GB מתוך 4GB
למה זה משתנה מאחד לשני ?
...
אני מתבלבל או שכתוב לך במפורש כי 3.25 Unusable? היינו לא שמיש..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”