גראס באישור רופא

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #21 

אני הכי "אוהב" את הטיעון של סמים קלים יובילו אותך לסמים קשים.
זה מתחיל מסיגריה שמובילה לג'וינט ובלי שתרגיש אתה כבר מריץ שורות והזרוע שלך מחוררת מדקירות.
בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה, זה עובד כמו כל דבר אחר, אם יש לך קצת (אפילו לא הרבה) שליטה עצמית, אתה תדע להציב גבולות.
אם אני שותה כוס וודקה עם חברים, זה לא אומר שמחר הולכים להשתיל לי כבד כי אני אלכוהוליסט ללא תקנה.

אני מכיר לא מעט אנשים ששיגרת יומם מתנהלת בין ג'וינט לראש, ואני מכיר גם לא מעט שפעם בכמה זמן במפגשים חברתיים או סתם אחרי תקופה ארוכה וקשה רוצים "לנקות את הראש" ומעשנים סיגריה "מחוזקת".
הכל תלוי באדם עצמו, לא צריך להכליל.
לגבי לגליזציה ופיקוח, אני חושב שזה יכול לעזור, לפחות בעניין של הפרדת הזבל מהחומרים הנקיים, וגם כמו שציין משה בסעיף 2 שלו, להורדת הגורמים הפליליים שמתעסקים בנושא.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #22 

theAman , זה ממש מצחיק התגובה שלך יחד עם זה שבצד ימין למעלה רשום עליך "חבר מכור קשה" :)

הטיעון עצמו שסמים קלים יובילו אותך לקשים בפני עצמו לא כלכך מגוחך, מה שמגוחך זה שהסיבה לזה מלכתיכלה נעוצה בזה שסמים קלים כבר נמצאים מחוק ואז כשאתה כבר פועל מחוץ לחוק לצרוך סמים מסוג אחר זה כבר לא מהווה שום חציית קו מבחינת מבחינת מערכת היחסים שלך החוק במדינה. זה אותו חוק שאתה כבר רגיל לעבור עליו

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #23 

ממליץ פה לכולם לראות את הסרט The.un-ion.The.Business.Behind.Getting.High ואת National.Geographic.Explorer-Marijuana.Nation.
בשביל להבין דבר או שתיים על המריחואנה, כל עוד טבק הוא חוקי ומגלגל מיליארדים (הורג מיליונים בדרך) הגראס צריך להיות חוקי גם אבל בגלל פוליטיקה וכסף הוא לא.

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #24 

נערך שנית.
נערך לאחרונה על ידי arik35 ב 20/01/2010 15:06, נערך 3 פעמים בסך הכל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #25 

שבלול כתב:theAman , זה ממש מצחיק התגובה שלך יחד עם זה שבצד ימין למעלה רשום עליך "חבר מכור קשה" :)
...
:lol: :lol:
מודה באשמה.
הנה עוד הוכחה שגם האינטרנט (והאתר הזה בפרט) ממכר לא פחות מסמים (אולי אפילו יותר).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #26 

עבדים בשנות ה30 :roll: , על איזה מאה אתה מדבר ?
משה

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #27 

סוג של עבדים במאה שעברה, לא עבדים קלאסים כמו במאה ה19 .

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #28 

מה שמעניין זה שהאלכוהול ומריחואנה נאסרו לשימוש פחות או יותר באותה התקופה בארה"ב אבל רק חומר אחד אושר לאחר כמה שנים.
מה שעוד יפה זה איך חומרים שונים שעברו מסטטוס של "תרופת פלא" ל"סם לא חוקי" תוך מספר שנים. ע"ע אופיום, קוקאין, MDMA (אקסטזי), מריחואנה, LSD ועוד ועוד ועוד.
מה שגם מראה את הלובי המאוד חזק של חברות תרופות בארה"ב.
Need more cowbell

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73267
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #29 

Pavelz - אם אתה מכיר את הסיפור שמאחורי "תקופת היובש" אתה יכול להבין בקלות למה החזירו אלכוהול למעמד חוקי ומריחואנה לא - דרישת הקהל. אם מחר כל מי ששותה אלכוהול יעשן גם מריחואנה אני מבטיח לך שהדרך לחוקיות סלולה :wink:

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #30 

Huber כתב:Pavelz - אם אתה מכיר את הסיפור שמאחורי "תקופת היובש" אתה יכול להבין בקלות למה החזירו אלכוהול למעמד חוקי ומריחואנה לא - דרישת הקהל. אם מחר כל מי ששותה אלכוהול יעשן גם מריחואנה אני מבטיח לך שהדרך לחוקיות סלולה :wink:
...
כמות האנשים מהמעגל הקרוב אליו שהתנסו בשני הרעלים דומה מאוד. לדעתי מה שיעכב את הלגליזציה בארץ זה הלובי החרדי. יש לי גם חברים דתיים שהתנסו אגב. שמעתי זה תחביב די נפוץ אצל נוער מתנחלים אבל די משתיקים את זה.
Need more cowbell

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #31 

פאבל, יש הבדל גדול בין להתנסות לבין שימוש קבוע. רב האנשים שאני מכיר שותים אלכוהול על בסיס קבוע (אירוני שאני לא) לעומתם רובם המכריע אולי ניסו פעם או פעמיים גראס אבל רובם המכריע לא משתמשים קבועים (ואני בנהם).

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #32 

כראה שפספסתי בכתיבה שלי את הרצון להזהיר מהנזקים שעישון יכול לגרום על סמך ניסיון אישי ושל אחרים בלבד. אין לי שום בעיה עם לגליזציה, ההפך, אני תומך נלהב (מודה, לא כתבתי בשום מקום) , בעיקר בגידול ביתי בתנאים אופטימיליים :D
הפיכת שימוש וגידול מריחואנה לחוקית יעשה רק טוב, ימגר את הפשע שקשור ישירות לסמים ויפסיק את מימון לגופי טרור שחיים על הברחה וכו'.
שבלול כתב:
Shtirlitz כתב:כנראה סמים קלים זה לא ממכר. "חוות טיפול" לנשרטים?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3836724,00.html
...
אני לא מבין מה אתה מנסה לטעון פה ולמה אתה מתעקש להתעלם מדברים שהוכחו מחקרית
כמו ש Huber אמר - גם לטלווזיה אפשר להתמכר וגם מזה אפשר להשרט
...
א. אני מנסה לטעון שמריחואנה גם יכולה לזרום נזק בטווח הארוך, לאו דווקא התמכרות, בעיקר אם לא מרסנים את עצמך.
ב. תן לינק למחקרים רציניים, בהם התנסו על אלפי משתמשים מכל קצוות בגילים, שהתפרס על טווח של שנים, בכמה מדינות, תוך בדיקה פיזיולוגית, פסיכולוגית והתנהגותית של המטופלים מול גורמים מקצועיים בכל תחום. רצוי גם עדות כוללת של חברים והורים של המתנסים, אם אפשרי באותו המחקר.
אני מכור לאינטרנט ואם אני לא מקבל גישה ליום שלם אני מתחיל להרגיש קריז עצבני שגורם לי לנסות לגלוש עם מכשיר מיקרוגל ושואבי אבק. אתה חושב שהאינטרנט יוצא מחוץ לחוק מתישהו?
...
אף פעם לא טענתי שיש להוציא מריחואנה מחוץ לחוק.

גילוי נאות - עישנתי בטיול לדרום אמריקה ואחרי כמויות שיכולות להספיק גם לנכדים שלי :lol:
עוד פעם, לא הובנתי נכון, הבאתי את ההסתיגות שלי מ"צמח הפלא" המוצג בסרט, שללא ספק זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לאנשים בו, ללא הצגת טיעונים בעד השימוש.

ערב טוב לכולם.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #33 

שבלול כתב: הטיעון עצמו שסמים קלים יובילו אותך לקשים בפני עצמו לא כלכך מגוחך
...
זה כן. כולם יודעים שסיגריות רגילות ואלכוהול גורמים התמכרות פיסית מחוץ לנפשית . הטיעון שמשתמשים בו הוא שזה סם וזה סם ולכן מריחואנה מביאה לידי התמכרות לסמים קשים . העניין הוא שזה דמגוגיה בגרוש . והסיבה לכך היא מה ש THE AMAN אמר בהתחלת דבריו לגבי שליטה עצמית . נרקומן הוא אדם שאינו מסוגל לדחות ריגושים והוא אדם שאינו מסוגל לקבל אחריות על עצמו בכלל . הוא רוצה שכול החיים שלו הכול יוגש לו על מגש של כסף . ברגע שהוא נתקע במכשול הכי קטן , הוא נסוג ואז הוא מאשים את כול העולם ואשתו שבגללם רע לו . והיות ורע לו בגלל אחרים והוא לא יכול "לברוח מזה " כי זה למעשה אצלו , הוא מנסה בריחה מהציאות ע"י סמים . הבעיה היא להשיג . גם מריחואנה עולה כסף (גם אם היא תהיה ליגלית :lol: ), וברגע שהוא צריך להשיג כסף , יש לו רק דרכים לא חוקיות (כי החוקיות זה לעבוד ולהיות אחראי , מה שהוא לא רצה מלכתחילה ), אבל אז נכנס גורם הפחד , סוף כול סוף ,ככול שאתה פחות מוכן להשקיע באחריות כך אתה אדם שהוא גם יותר פחדן , אתה מפחד מהצל של עצמך . מה עושים ? למוח יש פתרון . מה הפתרון ? כאב מפיג פחד . אם הכאב הוא מספיק גדול , אזי הפחד הכי גדול יהיה מהמשך הכאב . איך משיגים כאב ? ע,י מעבר למשהו שידוע שיש לו התמכרות והוא נותן היי ענק . וכך יש לי את המנגנון של הגזר והשוט
עכשיו שלא יובן לא נכון , אין אני מתכווין שהוא מתכנן את זה במודע . אבל הוא כן מתכנן את זה בתת מודע . זה אחת הבעיות הקשות ביותר בנושא של גמילה מסמים

גילוי נאות : עסקתי בגמילה מעישון בדרכים אלטרנטיביות . החלק שלי בנושא היה הגמילה הפיסית . התהליך הוא אותו תהליך הן למי שיגמל מעישון/אלכוהול/סמים . ההבדל היחיד הוא שמי שמכור רק לסגריות , הרצון שלו והאחריות שלו על חייו , מספיקות לו עבור את התקופה של חודש שבו הוא צריך להתאמץ ו/או לקבל טיפול נוסף אם הוא נכשל . לבצע את זה ולסמוך על מכור לאלכוהול זה בלתי אפשרי ולנרקמון בכלל לא . הוא צריך סביבה מאוד תומכת ולוחצת כדי שבכלל ירצה להפסיק (וזה לא דבר טריוויאלי בכלל )
שבלול כתב: , מה שמגוחך זה שהסיבה לזה מלכתיכלה נעוצה בזה שסמים קלים כבר נמצאים מחוק ואז כשאתה כבר פועל מחוץ לחוק לצרוך סמים מסוג אחר זה כבר לא מהווה שום חציית קו מבחינת מבחינת מערכת היחסים שלך החוק במדינה. זה אותו חוק שאתה כבר רגיל לעבור עליו
...
זה בהחלט נכון . כי החציה הראשונה היא מפחידה מאוד . מאוד יתכן שחלק לא קטן מאלו שהתמכרו לסמים קשים לא היו מתמכרים אם זה היה חוקי .
יש כאן עוד נקודה שצריך לשים לב אליה , יש סוחרי סמים שמזהים בדיוק מי ומי לא , והם נותנים לאלאו שהם חושבים שיהיהו נרקומנים , סם קשה במסווה של מריחואנה . אם המסחר המריחואנה היה חוקי , המצב הזה לא היה קורה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #34 

theAman כתב:אני הכי "אוהב" את הטיעון של סמים קלים יובילו אותך לסמים קשים.
זה מתחיל מסיגריה שמובילה לג'וינט ובלי שתרגיש אתה כבר מריץ שורות והזרוע שלך מחוררת מדקירות.
בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה, זה עובד כמו כל דבר אחר, אם יש לך קצת (אפילו לא הרבה) שליטה עצמית, אתה תדע להציב גבולות.
אם אני שותה כוס וודקה עם חברים, זה לא אומר שמחר הולכים להשתיל לי כבד כי אני אלכוהוליסט ללא תקנה.
...
נכון. אבל אם תשתה הרבה , זה בטוח יגרום לך להתמכרות ואז הסיכון שלך לבעיות כבד ודם הוא די גדול . מאידך למריחואנה אין את האפקט הזה של התמכרות פיסית

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #35 

Shtirlitz כתב: א. אני מנסה לטעון שמריחואנה גם יכולה לזרום נזק בטווח הארוך, לאו דווקא התמכרות, בעיקר אם לא מרסנים את עצמך.
...
ראה את תגובתי לשבלול בנושא הזה , ותבין מדוע זה לא כ"כ מדוייק
Shtirlitz כתב: ב. תן לינק למחקרים רציניים, בהם התנסו על אלפי משתמשים מכל קצוות בגילים, שהתפרס על טווח של שנים, בכמה מדינות, תוך בדיקה פיזיולוגית, פסיכולוגית והתנהגותית של המטופלים מול גורמים מקצועיים בכל תחום. רצוי גם עדות כוללת של חברים והורים של המתנסים, אם אפשרי באותו המחקר.
...
שמת לב לאחרונה איך בדיוק עושים מחקרים רפואיים ? פונים לרופאים שיתנו תרופה לחולים שלהם שמסכימים להתנסות במשהו חדש . הרופאים כותבים מעקב והוא למעשה המחקר . או יותר מדוייק ה RAW DATA של המחקר .
אני מניח שהתעמלנים של חברות התרופות ימריצו את הרופאים לעשות מחקר כזה ? ואני מניח גם שחברת תרופות , אחת או יותר , יתרמו כסף מספיק לקיומו של מחקר כזה , פרו בונו ?
ואם לא , איך בדיוק אתה רוצה שיהיה מחקר ? ולא אל תגיד לי אוניברסיטאות כי הן מקבלות כסף מהתעשיה , והלובי של וועדות הקונגרס ממומן ע"י חברות התרופות , ולא ע"י הציבור הרחב שרוצה מריחואנה חוקית

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2289855,00.html

מחקר: מריחואנה לא מובילה לסמים קשים.

את המחקר ערך מכון אמריקני רשמי. ממליץ לצמצם את המשאבים המפונים נגד השימוש בסם, לטובת מאבק בסמים קשים.

הנה מאמר מעניין בנושא "דה קרימינליזציה של סמים":

http://skeptic-atheist.blogspot.com/200 ... st_04.html

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”