למה נשים נתקעות בנתיב השמאלי ??

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר
תגובות: 484
שם מלא: מעין קמחי
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #21 

arik35 כתב:את חייבת להיות אישה טיפוסית??? :)
לזה מה שהתייחסת מכל התגובה שלי? :)
...
יופי, אז אני חרדתית, לא מטופחת וטיפוסית?
אתה משלם לי על הכדורים הסגולים אח"כ?!? :P

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #22 

Huber כתב:הבעייה מתחילה ומסתיימת בתרבות הנהיגה בארץ - היא פשוט לא קיימת. כל אחד עושה מה שהוא רוצה ללא שום התחשבות בזולת. היום בבוקר רציתי לפנות ימינה (היה נתיב אחד ישר ונתיב אחד ייעודי לפניה ימינה). כמובן שבתוך הפנייה עצמה עצר נהג שהחליט לחכות למישהו שהוא אוסף וחסם לחלוטין את הנתיב (גם עצר באדום לבן וגם חסם לגמרי את האפשרות לפנות ימינה). הקטע המדהים שכאשר עצרתי לידו וביקשתי שיפנה את הנתיב (אי אפשר היה לעקוף אותו - הנתיב קדימה היה עמוס) הבחור תקף אותי כאילו הבעייה התחילה אצלי. זו בדיוק הבעייה בארץ.

אני מודה שלמרות שאני משתדל לשמור על רמת תרבות מסוימת, לפעמים גם אני נשבר. בשנים האחרונות פשוט נמאס לי להיות היחיד על הכביש (ולמען האמת גם מחוצה לו) שטורח להתחשב בזולת וכמות הפעמים בהם נתקלתי בחוסר תרבות בשנים האחרונות הולכת וגוברת בהתמדה - ממש ממש שוחק. זה הגיע למצב שבאחת הפעמים נהגת שחסמה את הנתיב השמאלי (אם כבר מדברים על הנושא) בנסיעה ב 60 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש לא הסכימה לזוז למרות בקשותיי. כשהצלחתי לעקוף אותה סופסוף מהנתיב הימני פשוט עברתי לשמאלי מלפניה והאטתי לאט לאט את הנסיעה עד כמעט לעצירה מוחלטת על מנת לתת לה את התחושה של איך האחרם מרגישים כשהיא חוסמת להם את נתיב העקיפה. אני מודה, אני די מתבייש בהתנהגות הזו ובדיעבד די הצטערתי שהתדרדתי לשפל שכזה, אבל לכל אחד יש סף שבירה וכנראה שבאותה נקוה הייתי שם בעצמי :oops:
...
אני בהחלט מסכים איתך לגבי תיאור הבעיה וזה שאיו תרבות נהיגה.
אני לדוגמא, לא עובר באדום ועוצר עצירה מלאה בעצור, מקפיד לתת זכות קדימה(זה שאותתי לא אומר שאני יכול לפנות) עירני לגבי הולכי רגל ומקפיד לתת להם לעבור בביטחה.

לגבי מהירות, זו הסטייה שלי, אני נוהג מעל המותר באופן כרוני כי אני לא מסכים שמהירות היא גורם לתאונות.
אבל וזה האבל הגדול, זו הבעיה שלי האישית אם יתפסו אותי ואני מקבל עליי את הדין אם זה קורה.

בכל מקום, אנחנו לא שוטרים וזה לא העניין שלנו מה אחרים עושים. ולכן חדלתי משיטת הענישה של נהגים כאלה שחוסמים נתיבים כי זה לא יפתור את הבעיה.
זה מרגיז מאוד ואפילו מקומם אבל עקיפה מימין והאטה של הרכב עד כדי מצב עצירה זה אקט מסוכן מאוד שיכול לגרום לתאונה רצינית ולכן עשיתי זאת מספר פעמים לפני שנים וחדלתי מכך.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73267
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #23 

shraga007 - כבר ציינתי שעשיתי זאת פעם אחת בלבד ברגע של אובדן שליטה עצמית, אני מצר על כך ובטח ובטח שלא אחזור על זה. רק רציתי להראות לאיזה מצב התדרדתי עקב חוסר תרבות הנהיגה ההולך וגובר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #24 

אנצל את השרשור הזה לטובת בעיה אחרת שיש לי.

אני נוסע לי בנתיב שמאלי, עוקף את כל אלה מימין כאשר מהירותי מוגבלת על ידי זה שלפני (מה לעשות, לא כולם כאלה מהירים).

וזה שמאחורי, דבוק לי לזנב כך שאם אני בטעות מתעטש, הוא ואני נשב באותו אוטו, וכמובן שהוא עם האורות הגבוהים מהבהב לי כאילו שאני אישית אחראי לכל בעיות התנועה בישראל ובגללי זה שלפני לא הכי ממהר.

הוא הרי רואה שלא אני המגבלה שלו במהירות.

לטובת הקוראים הצעירים, דרך הטיפול שלי היא מעבר בהזדמנות הראשונה לנתיב הימני, ואז אני נותן לו לעקוף ומיד חוזר לשמאלי ואז אני מאיר לו באורות הגבוהים כאילו אין מחר...

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #25 

Maayanki כתב:
...
...

בגילי אני כבר לדעת לא להכנס למלכודות כאלו... (Y)

כדורים סגולים? משהו טוב? :)

Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר
תגובות: 484
שם מלא: מעין קמחי
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #26 

arik35 כתב:
Maayanki כתב:
...
...

בגילי אני כבר לדעת לא להכנס למלכודות כאלו... (Y)

כדורים סגולים? משהו טוב? :)
...
זה לנשים בלבד. עזוב אותך.

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

לנשים בלבד? כמו הנתיב השמאלי? :)

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #28 

oferlaor כתב:לטובת הקוראים הצעירים, דרך הטיפול שלי היא מעבר בהזדמנות הראשונה לנתיב הימני, ואז אני נותן לו לעקוף ומיד חוזר לשמאלי ואז אני מאיר לו באורות הגבוהים כאילו אין מחר...
...
וכך בדיוק מתחילה האלימות בכבישים....
כך בחשבון שאתה אף פעם לא יודע מי נסע אחריך ומה הוא מסוגל לעשות שתתחיל עם "אורגן האורות"...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

במיוחד אני שונא נהגות שנדבקות אלי מאחור,אם כבר ואפילו בנתיב השמאלי-אני מאחורה!

חוץ מזה אני שונא נהגים שנדבקים אלי מאחורה,אני אומר לכם,אני אדקור מישהו יום אחד :evil:
אמן מייסר

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #30 

סרט מצויין. לא ברור לי למה שמו את דגל איטליה במקום דגל ישראל :D
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #31 

arik35 כתב:בוקר טוב ,
לפני שאני מתחיל אני רוצה לומר שבשרשור הזה אין כל כוונה שובינסטית .
...
צר לי, אבל המשפט הזה סותר לחלוטין את מה שכתבת בהמשך.
יש לך הוכחות לכך שזה עיניין יותר נשי?
מעבר לכך, הבעייה היא (בעיניינן השובניסטי, לא בעיניין הנהיגה) שאתה כנראה דואג לבדוק מי הנהג/נהגת ברכב שאתה עוקף אותו.
משה

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #32 

למרות כל העניין שנעשה מנהיגה בצד שמאל יש משהו שהרבה הרבה יותר מעצבן בכביש.
נהגים\ות שמדברים בטלפון תוך כדי נהיגה בתוך העיר, ונוסעים במהירות של 30 קמ"ש עם סטיות בלתי צפויות ימינה ושמאלה. כמובן שהם "שלב קובע המהירות" ואין אפשרות לעקוף אותם בגלל שיש רק נתיב אחד. אתה רואה את הנהג\ת מדברים בטלפון , מתרגז שהם לא זזים, ונותן הבהוב קטן, כמובן שזה לא עוזר כי אי אפשר גם לדבר בטלפון, גם לנהוג, וגם לשים לב למשהו שקורה מחוץ לאוטו. ואז מעצבים אתה מתחיל לצפור - ועדיין שום דבר לא זז. פעם אחת אפילו ירדתי מהאוטו והלכתי מהר ברגל לעבור את הנהג החוצפן ואמרתי לו שיכבה כבר את הטלפון ויתחיל לנסוע כי אני מפספס את הרכבת.
זה הרבה יותר מרגיז (ולצערי גם הרבה יותר נפוץ) :קיבינימט:

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

moco כתב:
...
מעבר לכך, הבעייה היא (בעיניינן השובניסטי, לא בעיניין הנהיגה) שאתה כנראה דואג לבדוק מי הנהג/נהגת ברכב שאתה עוקף אותו.
...
היה לי פעם מורה שהיה אומר : "משה משה אל תהיה אגוז קשה" :)

וכן אני מסתכל ,על מי המעפן שנוסע לאט וחוסם את השמאלי ולא אני לא מחפש שתהיה שם אישה, אני אומר שברוב המקרים זו לצערי אישה..

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

arik35 כתב:
moco כתב:
...
...
היה לי פעם מורה שהיה אומר : "משה משה אל תהיה אגוז קשה" :)

וכן אני מסתכל ,על מי המעפן שנוסע לאט וחוסם את השמאלי ולא אני לא מחפש שתהיה שם אישה, אני אומר שברוב המקרים זו לצערי אישה..
...
I rest my case :wink:
אני מניח שזה גם לא מפוזר באופן אחיד על גילאים. מה שאתה מחפש בעצם מצביע על התופעה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #35 

השרשור מזכיר לי מחקר ששמעתי מצוטט ברדיו:
(המספרים עצמם מומצאים על ידי כי איני זוכר את המספרים המדויקים, אך רוח הדברים נשמרת)

90% מהישראלים חושבים שהנהג הישראלי הוא נהג גרוע.
80% מהישראלים חושבים שהם עצמם נהגים טובים.
:lol:
משה

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

לא הבנתי איך זה מתקשר לשרשור , אבל ניחא .

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #37 

:)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #38 

lets face it
נשים ברובן נהגות לא טובות.אישית אני מכיר לפחות שתיים שטובות ממני (אני לא דוגמא טובה :wink: ) אבל כעקרון המשפט הזה נכון.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #39 

התופעה של להתקע בנתיב המשאלי לא בלעדית לנשים. הרבה אנשים עושים את זה כי הרבה אנשים לא מבינים שרק הנתיב הימני הוא לנסיעה רגילה, וכל נתיב משמאלו נועד לעקיפה של הנתיב הימיני לו. אי אפשר לעקוף במהירות שווה למי שאתה מנסה לעקוף ולכן נתיבים בצד שמאל הם לנסיעה מהירה יותר. אני מכיר כמה אנשים שחושבים שאסור לנסוע בהם אפילו קמ"ש אחד מעל למהירות המותרת, אבל בכל זאת מתעקשים לנסוע בנתיב השמאלי. נניח שהם צודקים (הם לא), הם עדיין יודעים איך לא מעט אנשים מתייחסים לנתיבים השמאליים (נתיבי עקיפה במהירות גבוהה יותר), אז למה לעשות את זה מלכתחילה? בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם.
היה יכול להיות מאוד נחמד אם משרד התחבורה היה יוצא במסע פרסום להזכיר לאנשים חוקי תנועה. פרסומות של 10 שניות שבהן כתוב מה אסור לעשות וקריין שאומר את זה. למשל "סיימת לעקוף? חזור לנתיב הימני" או "יש לך טלפון ואין לך דיבורית? עצור בצד הדרך". לא משהו שנועד להציל חיים, אלא משהו שנועד לגרום לאנשים לנהוג בצורה מתחשבת יותר.

ובאותה נימה, מעניין לראות שנשים גורמות ליותר תאונות, אבל התאונות שגברים עושים הן יקרות יותר (ולכן אי השיוויון בתעריפי הביטוח)
http://www.fleetnews.co.uk/news/story/w ... cial/12456

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #40 

טוב, אז תוסיפו לכם לרשימת התלונות את הנהגים שנכנסים לכם לנתיב הימני, ולא, ממש לא מעניין אותם שאתם במרחק מטרים ספורים מהם והפרש המהירות ביניכם הוא 40 קמ"ש, דבר שגורם לכם ללחוץ על הברקס בצורה די אלימה בשביל לא להכנס ב-@#$ האלה. :@
כשאתה אתם מהבהבים/צופרים להם, הם עושים לכם תנועה כזאת ששמורה לערסים שאתם אלה שלא בסדר, בהההה.
למה הייתם צריכים לעצבן אותי עכשיו? :twisted:

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”