הצעות לשידרוג הסטאפ שלי USB DAC+AD700

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156

שליחה

רשמתי הכל.
נחכה לתוצאות מחר ואני אעדכן.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב שמעתי את הK701 ויצאתי מבולבל.
בהחלט התרשמתי מהאזנה להם. הבמה עושה רושם רחבה והסאונד שיצא באופן כללי הרגיש עוטף שזה בהחלט נחמד.
בכל מקרה ללא ספק הן יהיו קפיצה קדימה מהאוזניות הנוכחיות.
אגב הן חוברו ל-Musical Fidelity X-CANv8. הוא כלל לא זול עד כמה שראיתי ואם זה מה שדרוש היה כדי להזיז את האוזניות כמו שצריך נכנס בי טיפה רתע. כי את המגבר אני לא אשמע לפני רכישה ולא אדע לאיזו תוצאה לצפות.
מן העבר השני יש את הAD900 שבאמת שקראתי בכמה וכמה מקרים אנשים שציינו שלא דרושה הגברה מיוחדת כדי להניע אותן היטב.

אז אני קצת אבוד כי כרגע אני לא מוצא דרך להאזין לAD900.
חולפת לי בראש האפשרות פשוט לקחת את הAD900 כסוג של הימור מחושב.
ברוב המכריע של המקרים בהן קראתי על השוואה מסויימת מול הAD700 נאמר שהן בפשטות - 'יותר מהכל'.
אומנם אין לי נקודת התייחסות כנגד האוזניות הAD700 אבל אני בהחלט יכול לומר שהן מהנות להאזנה.

בקיצור, יש הצעות?

אגב, נקודה שלא קיבלה התייחסות לעומק לפני כן. ישנן עוד אוזניות שלצרכים שלי יכולות להילקח בחשבון?
זו כמובן דעה אישית אבל אשמח לשמוע.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

הMFv8 לא זול אבל גם לא כזה יקר, לא שמעתי אותו אבל אני יודע שהוא נחשב לאחד הטובים ברמת מחיר שלו. מגברים מחו"ל בסביבות 400$ יעלו לך קרוב לזה אחרי משלוח ומיסים. אם אהבת את השילוב זה אופצייה טובה לדעתי, והוא גם מתאים לחיבור למגבר רמקולים שלך כפרה.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קשה לי עם החלטה שהאוזניות הראשונות שאני שומע אני אקח.

אגב נושא ששכחתי לציין, מכס לא צריך להחשב כחלק מהעלות, ברוב סוגי המשלוח אני לא משלם מכס.
וככל הנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אין לי בעיה לשלם 400$ במקרה הצורך.

עוד עניין, ככל שאני מתעמק בנושא היד שלי מוכנה להיכנס עמוק יותר לכיס והתקציב בכולל מבחינתי יכול להגיע כרגע עד 800$ ברוטו.
נוספות אופציות בטווח הזה?

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי אז בזמן שהת'רד הזה נרגע קצת חשבתי על הנושא והגעתי למיני החלטה.
בין 2 האפשרויות אני מעדיף את הAD900 ואיתן אני אלך כל עוד לא תעלה אפשרות אחרת.

אז במצב הנוכחי נשאר בתקציב עד 450$ לכל השאר.
עכשיו דרושים מגבר וDAC חדשים, קופסאת מיתוג במקרה הצורך כפי שאנטולי הציע.

אין לי התנגדות לרכוש יד שניה מופורומים בהמלצתכם מחו"ל/בארץ, כנ"ל כמובן מebay ואתרים בטוחים נוספים מחו"ל.

עריכה:
מה ישתנה אם התקציב לאוזניות יהיה עד 500$?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עם עד 500$ אתה יכול למצוא AD2000 משומשות בתקציב הזה בHF, אפילו W5000 לפעמים אם אתה סבלני. עד800$ אם מכס הוא לא פקטור אתה גם יכול להפוך לבעלים גאה של מע' סטאקס SR-3050 שזה עולם אחר לגמרי אם להאמין לפרסומים זרים.

אז גם אם "להסתפק" בAD900 עדיין צריך הגברה טובה בשביל שיישמעו במלוא הATיות שלהן. המכשיר של Audio-GD לדעתי הפיתרון הכי נוח וקל. לגבי הסאונד אני לא יכול להעיד אבל יש מספיק רשמים מאנשים.

אגב, אני מאזין בימים האחרונים לW5000 ישירות מהStello שלי, עד שהמגבר החדש יגיע, והסאונד מפתיע לטובה דווקא... פחות וחלק ויותר אנליטי אמנם אבל סה"כ הן מנתהגות הרבה יותר טוב ממה שציפיתי... הייתי יכול להיות מאוד מרוצה אם לא הייתי יודע מה באמת הן יודעות לעשות. :o

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

AD2000 לדעתי נשמעות פחות טוב מאשר ה-900.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

במה בדיוק? רק אל תגיד שבגלל שהכנפיים חורקות. :)

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

W5000 כולל הגברה טובה וDAC ב800$ או מערכת סטאקס? ריאלי להרים את הציפיות לרמה הזו?
בעיקרון אני מוכן להמתין גם חודש ומעלה עד שאזמין אוזניות, אבל אני לא רוצה להילחץ מעל לתקציב שהצבתי בינתיים ותמיד יש איזו הוצאה נוספת שלא חושבה ואז העניינים קצת יתערערו.

מעניין אותי מאוד שחוץ מהK701 לא עלו דיבורים על שום grado/akg/sennheiser/bayer
אין אופציות נוספות שמתאימות לסגנון מוסיקה שלי?

ובכל מקרה, לפי איך שהעניינים נראים עכשיו, אם לא תעלה איזו אפשרות ריאלית נוספת של מגבר/DAC/אוזניות עד 800$ בטווח הקרוב אני אתחיל סופית לבנות את הסטאפ סביב הAD900.
ההגיון שאני רואה בזה בעיקר עומד סביב ההבנה העקרונית שככל שהאוזניות עולה יותר, במקרה זה 400$+ על כל דבר שהוא לא AD900, כך גם ההגברה עולה יותר ויש הרי גם DAC בחשבון שמעלותו אני לא רוצה לקצץ.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

מסקנה טובה. לך על זה.
ואיליה, מגבר חדש?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Ilyan כתב:במה בדיוק? רק אל תגיד שבגלל שהכנפיים חורקות. :)
...
ה-2000 פשוט נשמעות לא טוב. לא מאוזניות, שום קשר למציאות בצליל. ה-AD900 פשוט כמה ליגות מעל בכל דבר לדעתי.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אחלה, כרגע אני בכל מקרה מכוון על הAD900 ב85% לפי כל מה שקראתי (חבל שבארץ קשה נורא להאזין לאפשרויות מבלי לעשות כמה וכמה טיולים חוצי מדינה).
את השאר יוכלו עוד לתפוס רק אוזניות ברמות מחיר של 400$+ במקרה ויתבררו כמשתלמות ומתאימות בנוסף לאפשרויות הגברה ראויות בתקציב.
אז אני אשב על זה עוד כמה ימים עד החותמת הסופית.

בינתיים אפשר להתקדם לDAC והגברה?
מה במרשם ומאיפה קונים? :)

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נתקלתי במקרה בשם של האתר הבא בhead-fi
וזה מה שעלה: http://www.accessoryjack.com/-strse-309 ... Detail.bok

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אחלה דיל ללא ספק, יוצא לך פחות מאלפייה.
anatoli15 כתב:
Ilyan כתב:במה בדיוק? רק אל תגיד שבגלל שהכנפיים חורקות. :)
...
ה-2000 פשוט נשמעות לא טוב. לא מאוזניות, שום קשר למציאות בצליל. ה-AD900 פשוט כמה ליגות מעל בכל דבר לדעתי.
...
אז אתה אומר בעצם שמגיע למהנדסים של AT כפה מצלצלת... עדיין הייתי רוצה מאוד לשמוע את גודל הפדיחה בעצמי. :lol:

יוסי, כשיגיע נדבר. אני רק אגיד שהוא אמור להיות שילוב פנטסטי עם הDA100. טוק*3

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי אז במצב הנוכחי אני הולך עם AD900 וכמו שהבנתי לא דרושה הגברה מיוחדת אז אולי כדאי להשקיע כבר בDAC רציני?
אם כן, מה האפשרויות בטווח מחיר ברוטו של עד 400$? אשמח גם להפניה ספציפית.

בנוסף ראיתי את הלינק הזה: http://www.dtown.co.il/forum/11359-%D7% ... #post85410
הבנתי כבר שזו חברה נחשבת בתחום אבל האם הן מתאימות לדרישות שלי? ואם כן זו השקעה כדאית?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אלקטרוסטטיות זו בהחלט אפשרות אם יש לך את הממון. אני זוכר ששמעתי את ה-3030, הן היו מעט צבועות ועם באס חלש מדייץ עם זאת, הן בהחלט נשמעו לא רע בכלל. אתה יכול לבקש לקפוץ ולשמוע כדי שתוכל להחליט האם אתה אוהב אותן.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני כבר בוחן את האפשרות הזו.
מה לגבי העלות? הסט הזה משאיר אותי ללא DAC? המכשיר הנוכחי שלי יוכל לעמוד ברמה הזו בכלל?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת שאני לא יודע עד כמה המכשיר שלך טוב, אז אין לי שמץ. קח בחשבון שממה שאני זוכר מה-303, הן יחסית בהירות, אז אם גם ה-DAC שלך כזה זה יישמע לא טוב ביחד.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ואתה זוכר מספיק כדי אולי להשוות אותן לAD900 עם סטאפ איכותי?
אני מבין שזה נורא סובייקטיבי אבל כרגע אני אשמח לקבל כל פיסת מידע בנושא.

אגב אין לי גם חצי מושג באיך לזהות אם הDAC בהיר.
הרקע שאני יכול לספק עליו הוא שהוא נקנה מEBAY ומבחינת נתונים טכניים דמה מאוד לשאר הUSB DAC/מגברים שבסביבות 150$.
OPA2350 ו- pcm2704 אם זה עוזר במשהו.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קשה לי לתת השוואה טובה בין ה-900 לסטקס. שמעתי אותן במועדים רחוקים מאוד אחד מהשני. ממה שאני כן יכול להגיד לך (וקח בעירבון מוגבל, כי כמו שאמרתי זה היה במועדים שונים מאוד על מערכת שונה), הסטקס נשמעו לי בהירות וצבועות יותר. וזה לא בהכרח דבר רע, הכל עניין של טעם. ה-4040 לדוגמא היא אחת המערכות היותר צבועות ששמעתי ואני נהנתי ממנה למרות זאת. עם סטקס אפילו יותר מעם אוזניות אחרות, אני ממליץ בחום לשמוע לפני שקונים כי הן לא רק נשמעות שונה, הן גם מרגישות שונה.

את ה-DAC שלך אני לא מכיר כמו שאמרתי, אבל אם כל מה שיש שם זה PCM2704 שמשמש גם בתור שבב ה-DAC ולא רק בתור שבב USB שמחובר לשבב המרה אחר, אז מניסיון עבר שלי עם 2 מכשירים בסיסיים שעבדו כך, התוצאה לא מדהימה כלל. מצד שני שניהם יחד לא עלו 150$, אז לך תדע :) אין לך שום כרטיס קול או נגן בתור רפרנס?

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”