זוועה בתאטרון

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

Huber כתב:udif - בגלל שהחלטת בדיוק מי אני בלי בכלל להכיר אותי, אני אפילו לא אטרח להגיב :wink:
...
סליחה - לא התכוונתי לפגוע אישית, ואני מצטער אם השתמעתי כך.

התייחסתי ללב התגובה שלך בתור "חילוני מוצהר שבכל זאת היה רוצה לשלוח (או שולח) את ילדיו לממ"ד".

אני לא טוען שאתה, אשתך, או בתך מתנהגים כמו שתארתי.
טענתי היא שיש לא מעט הורים שמתנהגים כמו שתארתי.

ערכתי את התגובה המקורית שלי והורדתי את ההתיחסות האישית.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

השילוב בין הורים חילונים וילד בב"יס דתי

שליחה

הוא מתכון בדוק למלחמת עולם
לא שאני חושב שאם הילד יביא קצת יהדות הביתה זה כל כך נורא אבל אם המורים יתחילו למרר לילד את החיים על אורח החיים החילוני של הוריו אז מה ירוויח הילד
ואספר מנסיוני: אני אב לשתי בנות אחת בצבא והשניה בי"ב את שתיהן לא ניתן להגדיר כחננות אבל את הכבוד למורים ולרופאת המשפחה ןלשאר המבוגרים שסביבן הן למדו בבית ובחיים לא תראו אותן יושבות באוטובוס אם זקן עולה או מפריעות בסרט,הצגה או סתם לזולת.
מה שאני רוצה לומר לכולם חינוך מתחיל בבית אם תקפידו אתם כילדים צעירים הם יהיו בני אדם כנערים/נערות וכבוגרים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

אם ככה רק לידע כללי, הבת שלי כרגע בגן ממלכתי דתי וגם אני וגם אישתי מקפידים להגיע בלבוש הולם/צנוע. גם אני כפי שציינתי למדתי בבית ספר ממלכתי דתי וגם אני מבית חילוני. מכיוון שאני יודע מה משמעות החינוך בבית ספר שכזה לעומת חינוך בבית ספר חילוני (אליו הלך אחי ד"א) למרות כל ההסתייגויות שלך לא ארתע מלשלוח את ביתי למסגרת שכזו. למזלי אין שום חוק שמחייב ילד הלומד במסגרת שכזו לבוא מבית דתי (למען האמת חוק כזה במידה ויעבר יהיה חוק מפלה בצורה ברורה). כיום ילד שלומד במערכת החינוך החילונית ובה מבית חילוני לא יבין מה זו יהדות ולא תהיה לו את זכות הבחירה - דבר גרוע ביותר לדעתי. אני אישית כפי שציינתי לא מאמין באלים ובדת אבל הגעתי לדרכי בהתבסס על מידע מלא, קרי היכרתי את הדת ואת דרכיה ובאופן מודע בחרתי בדרכי. אני בהחלט ארצה שגם לילדיי יהיו את הכלים הללו בהתבגרותם. גם במידה והילדים יחליטו לא לאמץ את דרך החיים הזו ולבחור בדרך החיים החילונית, אני אישית אעביר להם לפחות את המסורת הבסיסית (חגים וכו) ואת ערכי המוסר הללו, דבר שבמסגרת חילונית ובבית חילוני לרב לא קיים.

הטענה שלך לגבי פלורליזם שגויה. ערכים (כגון זה שהבאת לדוגמא) חייבים להשתרש ולהילמד מגיל קטן, אחרת הסיכוי שלהם לתפוס קטן. ילד שלא מחונך לערכים לרב לא יאמץ אותם יש מאין. לכן תרשה לי לנסח מחדש את ההצהרה שלך - "החוכמה היא ללמוד פלורליזם וכיבוד הזולת כל עוד הם רכים ובשלים לספוג ערכים אלו".

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

Re: השילוב בין הורים חילונים וילד בב"יס דתי

שליחה

קרוקס44 כתב: מה שאני רוצה לומר לכולם חינוך מתחיל בבית אם תקפידו אתם כילדים צעירים הם יהיו בני אדם כנערים/נערות וכבוגרים
...
אתה צודק וטועה בו זמנית ואני ההוכחה החיה לכך. אני אישית הסתדרתי נפלא עם השילוב הנ"ל והוא העניק לי רק טוב (ידע על איך "הצד השני" חי מה שעוזר להבנה הדדית, ערכים וכו). מצד שני אני מסכים שחינוך צריך לבוא גם מהבית, אבל הבעייה כיום היא שבמערכת החינוך פשוט וויתרו על החינוך. אני אישית לא יכול לראות זקן עומד ברכבת בלי לקום ולתת לו לשבת, ולא - זה לא בא מהבית. ככה שכן, אני בהחלט חושב שיש אחריות רבה על ההורים לגבי חינוך ילדיהם, אבל לבוא ולהגיד שלבתי הספר אין תפקיד זו עצימת עיניים. להזכירך, ילדינו שוהים במוסדות הללו חלק ניכר משעות העירות שלהם.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

תשובה להובר

שליחה

אני לא צודק או טועה
אצלי זה עבד .רק סיפרתי מנסיוני ושכל אחד יעשה/לא יעשה עם זה מה שהוא רוצה
אגב, ראיתי את ההצגה ממנה התחיל השרשור ובעיני זו הצגה נפלאה ואני ממליץ עליה בחום

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

Huber,

כמו שאמרתי, אין לי בעיה אישית איתך, אלא אם אלו שלא מכבדים את המסגרת.
כמו כן אם תשים לב, התוצאה אינה שהממ"ד אסר על רישום חילונים, אלא שישנה פרישה המונית של אנשי הכיפות הסרוגות שבאופן מסורתי שלחו את ילדיהם לממ"ד אל בתי הספר הפרטיים שלהם יכולת לסנן את הנרשמים.
ישנם גם בתי ספר שחורתים על דגלם את שילוב הילדים הדתיים והחילוניים כאידאל (עיין ערך "קשת") אבל זה לא מתאים לכל משפחה.

לגבי החינוך לפתיחות בגיל צעיר - בני הבכור לומד כרגע בגן חובה דתי, אולם בשנה שעברה כאשר הוא למד בטרום חובה דתי (זהו גן דו-שנתי טרום חובה וחובה), הוא השתתף בחופשות בצהרונית/קייטנה שמשותפת לעוד מספר גנים (חילוניים), ושם הילדים הופרדו לפי שכבות גיל ולא לפי היכרות קודמת. כאשר הילד סרב ללכת לגן בגלל שהילדים צחקו עליו בגלל הכיפה שלראשו, שלחתי אותו ללא כיפה.
השנה, כל ההורים בגן התעקשו על כך שהילדים ישארו במסגרת משותפת גם בפעילויות הקייטנה.

בני יודע היטב שיש דברים שאסור לו לעשות למרות שחבריו מהשכונה עושים אותם (טלוויזיה בשבת לדוגמא). אני מסביר לו שזה לא "להם מותר ולך אסור" אלא "ההורים שלהם בחרו לא להיות דתיים ואנחנו בחרנו להיות דתיים".

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

uris כתב:יש יש לצערי בעיה עם הנוער בפרט ועם החברה בכלל עם כל המקרים שמסביב.
אני רוצה שיחזירו תלבושת אחידה
לעמוד בבוקר במסדר עם התקוה
לפנות למורה ב "כן המורה" , "לא המורה " ולא בשם הפרטי.
ענישה קשה יותר בבתי הספר.
לעמוד שהמורה נכנס.
חינוך לאהבת הארץ על כל המשתמע מכך (היסטוריה תרבותית , דתית , גאוגרפית וכו')
וכו' וכו'

סתם קוריוז נוסף...
אתמול הייתי עם ילדי אצל רופאת הילדים ...נכנסה אליה נערה בת 12 בערך ...אומרת לרופא " אירנה מה קורה ? " אתם מבינים ? חברה שלה , אני לא פונה מעולם לרופאה בשמה הפרטי אלא רק ב "דוקטור" ,מה יש ? קצת כבוד.
...
Huber כתב:
mrunderhill כתב:איתי - אתה צודק על ההכללה. באמת אין צורך להכליל, אבל עדיין, כשאני מסתכל עשר שנים (או בעצם עשר וקצת :)) שנים אחורה, כשאני הייתי בגיל הזה - היה הרבה יותר כבוד לזולת, בעיקר להורים ומורים וכו'.
:x
...
כשאני הייתי חייל (גם לפני כעשור וקצת) לא היה מצב בו זקן או אישה בהיריון היו עולים לרכבת ומישהו לא היה קם לפנות להם מקום מייד. היום אני וראה זקנים עולה לרכבת ואף אחד אפילו לא מסתכל לכיוון שלהם. זו רק דוגמא אחת אבל אי אפשר שלא להרגיש את התדרדרות ב 10-20 שנה האחרונות בחברה הישראלית מהבחינה הזו.

אני אישית חושב שהכל מתחיל ונגמר בחינוך מתירני ורפה מידיי בבית הספר ובבית.
...
בתור אחד הצעירים פה (עד כמה שידוע לי) שהזיכרון שלו מהתיכון הוא די טרי אני מבטיח לכם שהבעיה היא לא מתירנות אלא התרפסות מצד אחד ומהצד השני חשיבה מיושנת ונוקשה.

תלבושת אחידה לא תורמת דבר, במקום ליצור מעמדות באמצעות בגדים התלמידים יוצרים מעמדות באמצעות אקססוריז, פלאפונים וכו'.
עמידה במסדר - אנחנו לא בנוער היטלר, אם לתלמיד אין אמון וכבוד כלפי מערכת החינוך אתה לא תוכל לפמפם לו את זה לתוך התודעה באמצעות שירת התקווה - אתה רק יוצר עוד יותר אנטי כלפי המערכת.
פנייה למורים - זה מאד תלוי במורה, אם מורה מעוניין שיפנו אליו ב"המורה" אין שום בעיה עם זה בדיוק כפי שאין שום בעיה עם מורים שמסתחבקים עם תלמידים. באופן אישי אני יכול להעיד שאני הכי התחברתי והכי כיבדתי מורים שהסתכלו על תלמידים בגובה העיניים, אני לא אומר להריץ דאחקות עם תלמידים אבל כדי לקבל כבוד אתה צריך לתת כבוד. אני זוכר שדווקא למורים הנוקשים היה הרבה יותר קשה להעביר שיעור בשקט ותלמידים הרבה פחות פנו אליהם לעזרה. לדעתי יש חשיבות רבה שהתלמידים יראו במורה יותר מדמות שמעבירה להם חומר ובסוף הסמסטר מחליטה איזה ציון יהיה להם בתעודה אלא גם דמות שהם יוכלו לפנות אליה כשהם צריכים עצה, ואתה זה אתה יכול להשיג רק ע"י זה שמורים יראו כדמות סמכותית ויחד עם זאת כמישהו ששהתלמידים מרגישים בנוח לפנות אליו בבקשה לעזרה.
ענישה - מסכים לחלוטין, מצב הענישה הוא זוועתי במיוחד.
עמידה בכניסת המורה - לא עובד וגורם להרגשה מאד לא נעימה בכיתה, מניסיון. זה קשור לפסקה הקודמת, המורה לא שווה יותר מהתלמידים גם אם יש לו יותר סמכות וחוכמת חיים. אי אפשר להכריח תלמידים לתת למורים כבוד, אפשר רק לגרום להם להעמיד פנים.

ועוד כמה נקודות:
*ענישה על איחורים לשיעור - מגוחך כאשר במחצית המקרים המורה מאחר בעצמו.
*אורך השיעורים וההפסקות - הרבה יותר מדי הפסקות ושיעורים קצרים מדי. רבע מהיום הולך להפסקות ועוד רבע מהיום מתבזבז כי כשאורך שיעור הוא 45 דקות ומתוכם המורה מגיע רק אחרי 5 דקות, לוקח לתלמידים 3 דקות נוספות להירגע, 3 דקות המורה מקריא שמות ורק 5 דקות אחר כך השיעור סוף סוף מתחיל שליש ממנו נשרף. צריך להאריך את השיעורים.
*חופשים - יותר מדי ומפוזרים בצורה חסרת היגיון, אבל זו אחת הבעיות הקטנות של מערכת החינוך.
*יעדים - אומנם זה לא תפקידו של ביה"ס, אבל לצערי הגענו למצב שבו בתי הספר צריכים לשים את החינוך לפני הלימודים אבל במקום זה משרד החינוך מתנער מאחריות בטענה שזו אחריות ההורים ומנסה לשפר את הציונים ללא מחשבה על מה יהיו ההשלכות שיבואו בעקבות הפורענות וחוסר התרבות שגוברים ממחזור למחזור.
*התחסדות - אי אפשר למנוע מתלמידים לשתות אלכוהול ולעשן סיגריות. עדיף שיעשו את זה בסתר או שיעשו את זה בגלוי ותוכלו לפקח ולהגביל בצורה מסויימת?
*שכר המורים - נמוך מאד, לא מושך אנשים איכותיים למקצוע.
*התרפסות - החוק ומערכת המשפט מתרפסים כלפי נוער אלים ומופרע ואוסרים ענישה בטענה להגנה על זכויות שהן הרבה יותר מדי מופרזות ממה שהן צריכות להיות. זה יוצר מצב שבו אין שום אפשרות הרתעה והרחקת השפעה רעה מבתי הספר.
*מקצועות חובה - יש יותר מדי מקצועות חובה מיותרים כגון תנ"ך, חנ"ג (שלא צריך לבטל אלא רק לשנות מתכונת), ספרות, מתמטיקה ועוד ולא מספיק התמקדות במה שחשוב באמת - לשון, אנגלית, היסטוריה ואזרחות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

sapir255,
בעיניין הצד הלימודי של בי"ס, נדהמתי מרשימת מקצועות החובה המיותרים שלך, כל אחד מהם.
משה

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

שליחה

moco כתב:sapir255,
בעיניין הצד הלימודי של בי"ס, נדהמתי מרשימת מקצועות החובה המיותרים שלך, כל אחד מהם.
...
אני מצטרף ל-moco- אלו מקצועות מאוד חשובים (למרות שלא נהניתי ללמוד את חלקם):
תנ"ך - זה חלק מההיסטוריה שלך (ושלי).
חנ"ג - הרי עדיף להפוך לבטטות כורסא.
מתמטיקה - זה הבסיס להמון מקצועות באוניברסיטה ובאופן כללי מקצוע שמעניק צורת חשיבה ייחודית. אני אסכים איתך שמעטים המורים שיודעים ללמד מתמטיקה בצורה שתגרום לתלמידים לאהוב אותה.
ספרות - זה גם היסטוריה, גם תרבות וגם ללמוד לכתוב (ביחד עם הבעה) - הרמה של תלמידים בכתיבה הדרדרה פלאים. החל מאני יוסיף, שלוש ספרים וכלה במצב שבו בוגרי תיכון עם ממוצע בגרות גבוה לא מסוגלים לכתוב חיבור קצר ברור.
נערך לאחרונה על ידי mta194 ב 05/01/2010 17:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

mta194,
אז אתה מצטרף אלי, וההיפך מספיר...
משה

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moco כתב:mta194,
אז אתה מצטרף אלי, וההיפך מספיר...
...
צודק, התבלבלתי :)

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261

שליחה

sapir255
אתה צודק שם בחלק מהדברים. לי היה כבוד למורים. גם לאלו ששיעממו אותי ולא אהבתי, לא התחצפתי (טוב. לא יותר מדי) אבל בטח שלא היתה אלימות כלפי מורים. גם לא בכיתות היותר "טיפוליות" אצלנו. מה שכן? ענישה לתלמידים כן היתה. וגם ענישה של הורים. אולי צריכים להכניס פה קצת משמעת סינגפורית.
ולגבי מקצועות..דווקא תנ"ך יותר אהבתי מספרות, ומתמטיקה זה חשוב לכל מי שמתכנן לימודי המשך מדעיים או הנדסיים. מי שלא, עושה 3 יח' וסוגר את הסיפור.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לגבי המקצועות, מלבד תנ"ך הם לא לחלוטין מיותרים אלא רק בהיקף הרבה יותר נרחב ממה שצריך להיות או במתכונת שגויה.
תנ"ך - זה עניין של דעה אישית, אני מעדיף לא להיכנס לזה.
מתמטיקה - עם כל הכבוד, לא כל אחד הוא גאון מתמטי שהולך להיות מהנדס וצריך לדעת אלגברה ונוסחאות מסובכות שבכל מקרה לא מהוות אפילו 10% ממה שהוא ילמד באקדמיה. ל90% מאיתנו הבסיס שמורכב מחיבור, חיסור, כפל, חילוק ואחוזים זה מספיק לחלוטין, גם ב3 יח"ל יש המון חומר מיותר שבמקומו היה אפשר ללמד דברים חשובים יותר. בחו"ל כבר הבינו את זה שמקצועות כמו מכונאות רכב ונגרות הם חשובים לכלכלה ומכובדים לא פחות מהנדסה, משפטים ורפואה, בארץ זה עוד יקח קצת זמן.
ספרות - כפי שהמקצוע מועבר כרגע לתלמידים הוא מיותר כמעט לחלוטין. לא כל אחד צריך להיות בעל ידע נרחב בספרות וזה לא אסון נורא גם אם לא אוהבים לקרוא. הבעיה היא שמשניאים את המקצוע על התלמידים, במקום להתעסק בשפה העשירה ובסיפורים מרתקים בעלי מוסר השכל מתעסקים בשטויות כמו פרשנויות (שהן דבר אינדבידואלי לחלוטין) ומונחים מיותרים שיום אחרי בחינת הבגרות אף אחד לא זוכר אותם. (ולצורך העניין אני אוהב לקרוא, גם אם לא בכמות שהייתי רוצה)
חינוך גופני - אני לא מזלזל בחשיבות המקצוע, אבל כרגע מדובר בחרפה. מדובר במקצוע משפיל, שנוא ולא חינוכי בעליל. לא כל אחד נולד להיות אצן עולם ולא כל אחד מרגיש בנוח להתעמל ולהזיע עם קבוצה של עוד 20 תלמידים, במיוחד כשיש לפניו עוד יום ארוך של 5-8 שעות לימוד. במקום ללמד על החשיבות של כושר גופני ותזונה נכונה במחצית מהשיעורים נותנים לתלמידים לשחק כדורסל/כדורגל, ברבע נוסף מתעמלים וברבע נוסף עורכים מבחנים. בסופו של דבר יוצא שהתלמידים לא אוהבים את השיעור, מזיעים קצת בבי"ס ולא לוקחים איתם שום דבר הביתה שיגרום להם להבין עד כמה זה חשוב לאכול נכון, לשמור על משקל תקין ולהיות בכושר.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ספיר,

לגבי מתמטיקה - תאמין לי שגם 5 יח"ל זה כלום לעומת אוניברסיטה. בחשבון אינפיניטיסימאלי בתרגול הראשון בשעתיים כיסינו חצי תיכון ובשני כבר התקדמנו הרבה מעבר.
3,4 או 5 יח"ל זה חומר בסיסי שאמור לתת לך מושג כללי על התחום.

לגבי ספרות ותנ"ך - אם אני קורא בין השורות, אתה מתלונן על דרך הלימוד/הפוקוס של חומר הלימוד - זה סיפור אחר ואני מסכים שיש הרבה מקום לשיפור צורת הלימוד והדגשים.
אתה דיברת על ביטול, עם זה אני לא מסכים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אקדים שברור לי שכל נושא ניתן להשניא ולהמאיס על ידי לימוד לא נכון או סתם מורה גרוע.
אני מביט על הדברים מהשקפה של מי שהיה בתיכון לפני יותר מ30 שנה ויש לו עכשיו ילדים בתיכון או אחרי.

תנ"ך - זה חלק מהותי בתרבות שלנו ובשפה שלנו. דובר עברית שלא יודע תנ"ך ברמה מינימלית הוא פשוט בור.

מתמטיקה - זה טעות לראות זאת כנושא מקצועי צר עבור מי שמתעתד להמשיך בלימודי מדע או הנדסה. יש מושג שהוטבע לא מזמן בשם innumeracy , על משקל Illiteracy ,. כלומר המקבילה של אנאלפבתיות בתחום המספרים. זו מחלה נפוצה בחברה וגורמת לאנשים לא לדעת איך להחליט החלטות סבירות בחיים. אנשים מחליטים החלטות כבדות, למשל בלקיחת משכנתא, בלי יכולת הבנה בסיסית שעל מה וכמה הם משלמים.
אני חושב שחצי מהמקרים של "טפשות" זה innumeracy .
לדעתי בלימוד המתמטיקה שהיא חובה, יש לשים דגש על נושאים של הסתברות, סטטיסטיקה וכספים. זה ייגע לכל אחד בחייו.

ספרות - אני דווקא כן חושב שזה "אסון" שלא אוהבים לקרוא. זה גורם לשטחיות.

חנ"ג - אני מסכים שמעבר על כל מיני מקצועות תחרות באתלטיקה זה מיותר.

גם על רוב שאר המקצועות אני יכול להסביר למה הם חשובים. העיניין הוא שבגיל בית הספר זו ההזדמנות לחשוף ילדים לכל מיני נושאים, הרי אח"כ , כשהם ברשות עצמם הם יתרכזו במה שמעניין אותם יותר. ברור שכל תלמיד יאהב חלק ולא יאהב חלק אחר, אך זה הוא ידע רק אם ייחשף. אנשים צעירים לא מבינים עד כמה מעטות השנים הללו שאין עליך כל אחריות קיומית ושזה הזמן להיחשף לדברים.
משה

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moco כתב:אקדים שברור לי שכל נושא ניתן להשניא ולהמאיס על ידי לימוד לא נכון או סתם מורה גרוע.
אני מביט על הדברים מהשקפה של מי שהיה בתיכון לפני יותר מ30 שנה ויש לו עכשיו ילדים בתיכון או אחרי.

תנ"ך - זה חלק מהותי בתרבות שלנו ובשפה שלנו. דובר עברית שלא יודע תנ"ך ברמה מינימלית הוא פשוט בור.

מתמטיקה - זה טעות לראות זאת כנושא מקצועי צר עבור מי שמתעתד להמשיך בלימודי מדע או הנדסה. יש מושג שהוטבע לא מזמן בשם innumeracy , על משקל Illiteracy ,. כלומר המקבילה של אנאלפבתיות בתחום המספרים. זו מחלה נפוצה בחברה וגורמת לאנשים לא לדעת איך להחליט החלטות סבירות בחיים. אנשים מחליטים החלטות כבדות, למשל בלקיחת משכנתא, בלי יכולת הבנה בסיסית שעל מה וכמה הם משלמים.
אני חושב שחצי מהמקרים של "טפשות" זה innumeracy .
לדעתי בלימוד המתמטיקה שהיא חובה, יש לשים דגש על נושאים של הסתברות, סטטיסטיקה וכספים. זה ייגע לכל אחד בחייו.

ספרות - אני דווקא כן חושב שזה "אסון" שלא אוהבים לקרוא. זה גורם לשטחיות.

חנ"ג - אני מסכים שמעבר על כל מיני מקצועות תחרות באתלטיקה זה מיותר.

גם על רוב שאר המקצועות אני יכול להסביר למה הם חשובים. העיניין הוא שבגיל בית הספר זו ההזדמנות לחשוף ילדים לכל מיני נושאים, הרי אח"כ , כשהם ברשות עצמם הם יתרכזו במה שמעניין אותם יותר. ברור שכל תלמיד יאהב חלק ולא יאהב חלק אחר, אך זה הוא ידע רק אם ייחשף. אנשים צעירים לא מבינים עד כמה מעטות השנים הללו שאין עליך כל אחריות קיומית ושזה הזמן להיחשף לדברים.
...
אמן.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

קודם כל גם בבתי ספר לא דתיים מלמדים ערכים , ערכים לא קיימים בלבד בחינוך ממלכתי דתי. לעניות דעתי ילד שנמצא בביתו בסביבה חילונית צריך להשאר גם בבית ספר חילוני , מדובר בגילאים צעירים מאוד וילדים פשוט יהיו מבולבלים לגמרי ,זה לא יעזור לטובת הילד, בכל מקרה אני מכיר לא מעט אנשים שרק בגיל תיכון ויותר מאוחר בעיקר לקראת הצבא יותר התגבשו בדיעה של להיות חילוני או דתי. ילדים בגיל הרך ממש לא מבינים מה זה דתי ומה זה אמונה .

לגבי הלימודים כל דבר זה חשוב , לימודי תנ"ך חשובים כמו מתמטיקה וכמו ספרות והיסטוריה . לימודי התנ"ך לא חשובים מבחינתי בגלל האמונה הדתית אלא בגלל שזה חלק מהתרבות שלנו. אני הייתי שמח גם אם היינו יודעים יותר על האיסלאם וגם על הנצרות ,בכלל אני מאמין שידע זה כוח . צריך לדעת את סיפורי התנ"ך ולהכיר את "האיליאדה ואודיסאה" צריך להבין מה זה גמרא ולהכיר את תולדות הנצרות . רוב הויכוחים בין בני האדם נוצרים בעיקר מבורות וחוסר ידע. אנשי דת ואמונה שונאים את תורת האבולוציה של דארווין למרות שמעולם לא הניחו את ידם על "מוצא המינים" מאידך חילונים אינם מכירים את ,האר"י, הרמב"ם וגדולי רוח אחרים מעולם היהדות וכולם ביחד לא מכירים כלל את ההיסטוריה של האיסלאם שכללה את התפתחות המתמטיקה,האסטרונומיה בימי הביניים, שהייתה בעלת גדולי רוח רבים ( כמו אלפארבי ואבן רושד - הרמב"ם העריך אותם מאוד) וזה שהרנסאנס- הלידה מחדש של אירופה הייתה למעשה גילוי מחדש של טקסטים עתיקים שנשכחו על ידי התרבות המערבית אך נשמרו בעולם המוסלמי ובאימפריה הביזנטית.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

ספיר אני יכול לומר לך דבר אחד . כול הדברים של המשמעת שיצאת נגדם , הם הדברים שהורסים את המערכת שלך . אמה שלי הייתה מורה , לי יש IQ גבוה מאוד , וכשהייתי ילד לא ידעתי מה זה ללמוד כי עוד לפני שהמורה היה מסיים , ידעתי מה הוא רוצה . למזלי אימא שלי הכריחה אותי לתת כבוד למורה , למרות שהוא היה נראה לי מוגבל (ולא אני לא צוחק )
אחרי זה כשהגעתי לתיכון העצלנות שלי הייתה כ"כ טבועה בי , והביקורתיות כלפי מורים שלא יודעים את החומר , עד שהיו מורים ששנאו אותי , הועפתי מבית ספר מסויים כי ההנהלה החליטה שאני לא תלמיד . ואז הצעתי שבחודשיים שנותרו אני אלמד את חומר הלימודים של כול השנה ואבחן עליו , אם אני עובר בהצטיינות אני ממשיך , ואם לא לא . עשתי מבחן בו ביום במתמטיקה/פיסיקה/אנגלית/חיבור/דיקדוק/וגמרא (זה הייתה ישיבה תיכונית ) . קיבלתי שלושה ציונים של 9 ושלושה של 8.5 . המורים היו בהלם , ואז הם קראו לאמא שלי ואמרו לה שמי שמסוגל לעשות דבר כזה הוא אולי כשרון אבל הוא לא תלמיד וצריכים לסלק אותי כי שאר התלמידים ילמדו ממני
אני מספר לך את זה , כי גם שם שההנהלה רצתה להעיף אותי בגלל חוסר נוכחות , לא אמרו מילה על הכבוד שלי למורים . מורה יכול להיות אחד שיודע להשיג משמעת , ויכול להיות אחד שלא , אבל תלמיד שאינו מבין שהוא עצמו חייב בכבוד המורה (גם אם המורה לא מכבד את עצמו שזה נושא אחר ), אלא אם כן הוא גאון , לא יכול ללמוד , וגם לא יכול להיות בנאדם
וכן לעמוד כשהמורה נכנס , זה אולי לא אופנתי , ואולי אי אפשר כרגע להכריח , אבל אם כן , הייתם מכבדים את המורים וכול השיעור שלכם היה נראה אחרת
אני יכול לעבור על כול חלק בפוסט שלך ולהסביר מדוע זה גרוע . אבל אני לא אטרח . אני לא חושב שבמערכת החינוך יש עדיין מורים שיודעים מה לעשות עם זה כמו האמא שלי . המורים שיודעים ראו כבר מזמן מה זה מורה בישראל , ועזבו מזמן את המערכת .
אבל התהליך (אם ירצו לרפא את המעררכת ), הוא משמעת חזקה מההתחלה . וכן תלמיד שלא יקום כשהמורה נכנס , לדידי שיעשה שכיבות שמיכה או יעוף מבית הספר . רק שכולנו יודעים שזה לעולם לא יקרה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

uriler כתב:truejoker,
אני חייב להעיר לגבי דבר אחד שלמדת - בתי ספר חרדיים / ש"ס הם גרועים הרבה יותר מהחילוניים, מניסיון אישי.
עבדתי בחברה שהפעילה מתקני משחקים לילדים - בבתי הספר החרדיים היה כ"כ הרבה בלגן, והיחיד שהיה יכול להרגיע את הילדים היה הרבי שלהם (שלא טרח לצאת מהמשרד). הילדים שמו *** על המורים, עלינו - והגענו למצב שסגרנו מתקנים בגלל סכנת נפשות.
...
לא יודע לגבי הבית ספר הספציפי , אני רק יודע לגבי העיר שלי . אני רואה היטב מה ההבדל בין בית ספר של חב"ד שמקבל יותר ילדים חילוניים , ובין בית ספר שמקבל ילדים חרדיים ו/או ילדים דתיים של מה שנקרא הכיפות הסרוגות , ובין בית ספר של ילדים חילוניים ובין ממ"ד . מה נעשה ובעיר שלנו העיריה די קיבצה את כולם קרובים אחד לשאר . ועם כול הכבוד אתה יכול לראות מהחלון מרחוק את קבוצת הילידים , ובלי שתוכל לזהות אתה יודע היטב מי שייך למי

וד"א זה שהרבי שלהם הרגיע אותם רק אומר לך מה החינוך שלהם . אל תשכח שילדים הם מלאי מרץ וחייבים להוציא אותו . הם גם די אכזריים לאלו שאינם נחשבים (למרות שיש להם חוש צדק מפותח ), ואלו תכונות שיש לכולם . השאלה היחידה היא האם בית הספר מעניק להם את הבלמים הנדרשים כשהם ילדים . ואם הרבי משיג את זה בלי בעיות משמע שהחינוך שם הוא טוב
אולי תבדוק מה קורה בבתי ספר חילוניים בנושא המשחקים ? אני חושש מאוד שתופתע לרעה . אני גם לא בטוח שתמצא חברה שמוכנה לתחזק כזה דבר בבתי ספר חילוניים , בוודאי לא ברמת המחיר שהם דורשים מבתי ספר חרדיים . מספיק לראות את הוונדליזים שילדים עושים מחוץ לבית ספר , כדי להבין מה היה קורה אם זה היה בבית ספר , והילדים שהיו מורחקים היו משתמשים במתקנים

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

truejoker כתב:ספיר אני יכול לומר לך דבר אחד . כול הדברים של המשמעת שיצאת נגדם , הם הדברים שהורסים את המערכת שלך . אמה שלי הייתה מורה , לי יש IQ גבוה מאוד , וכשהייתי ילד לא ידעתי מה זה ללמוד כי עוד לפני שהמורה היה מסיים , ידעתי מה הוא רוצה . למזלי אימא שלי הכריחה אותי לתת כבוד למורה , למרות שהוא היה נראה לי מוגבל (ולא אני לא צוחק )
אחרי זה כשהגעתי לתיכון העצלנות שלי הייתה כ"כ טבועה בי , והביקורתיות כלפי מורים שלא יודעים את החומר , עד שהיו מורים ששנאו אותי , הועפתי מבית ספר מסויים כי ההנהלה החליטה שאני לא תלמיד . ואז הצעתי שבחודשיים שנותרו אני אלמד את חומר הלימודים של כול השנה ואבחן עליו , אם אני עובר בהצטיינות אני ממשיך , ואם לא לא . עשתי מבחן בו ביום במתמטיקה/פיסיקה/אנגלית/חיבור/דיקדוק/וגמרא (זה הייתה ישיבה תיכונית ) . קיבלתי שלושה ציונים של 9 ושלושה של 8.5 . המורים היו בהלם , ואז הם קראו לאמא שלי ואמרו לה שמי שמסוגל לעשות דבר כזה הוא אולי כשרון אבל הוא לא תלמיד וצריכים לסלק אותי כי שאר התלמידים ילמדו ממני
אני מספר לך את זה , כי גם שם שההנהלה רצתה להעיף אותי בגלל חוסר נוכחות , לא אמרו מילה על הכבוד שלי למורים . מורה יכול להיות אחד שיודע להשיג משמעת , ויכול להיות אחד שלא , אבל תלמיד שאינו מבין שהוא עצמו חייב בכבוד המורה (גם אם המורה לא מכבד את עצמו שזה נושא אחר ), אלא אם כן הוא גאון , לא יכול ללמוד , וגם לא יכול להיות בנאדם
וכן לעמוד כשהמורה נכנס , זה אולי לא אופנתי , ואולי אי אפשר כרגע להכריח , אבל אם כן , הייתם מכבדים את המורים וכול השיעור שלכם היה נראה אחרת
אני יכול לעבור על כול חלק בפוסט שלך ולהסביר מדוע זה גרוע . אבל אני לא אטרח . אני לא חושב שבמערכת החינוך יש עדיין מורים שיודעים מה לעשות עם זה כמו האמא שלי . המורים שיודעים ראו כבר מזמן מה זה מורה בישראל , ועזבו מזמן את המערכת .
אבל התהליך (אם ירצו לרפא את המעררכת ), הוא משמעת חזקה מההתחלה . וכן תלמיד שלא יקום כשהמורה נכנס , לדידי שיעשה שכיבות שמיכה או יעוף מבית הספר . רק שכולנו יודעים שזה לעולם לא יקרה
...
גם אני הייתי עם ציונים גבוהים, בלי בעיות משמעת ורצו להעיף אותי בגלל חוסר נוכחות ובמשך שנה איימו שוב ושוב שיעיפו אותי, כמובן שזה לא קרה כי בין אם חוסר נוכחות היא סיבה מוצדקת או לא לסילוק תלמיד לבתי הספר אין שום כוח להתמודד עם תלמידים. בסופו של דבר עזבתי מיוזמתי. בעיקרון לאחר מכן עברתי לתיכון אחר שבו היה לי סידור עם המנהל ולא הייתי מגיע לשיעורים, ככה שזה היה עניין פורמלי בלבד ומבחינתי סיימתי את התיכון באמצע י"א.

מורה שיורד על תלמידים ב"אתה אפס"/"לא יצא ממך שום דבר"/"אתה רוצה להיות מטאטא רחובות?", לא מלמד אלא פוטר את עצמו ע"י העברת החומר והטלת כל האחריות על התלמידים והוריהם, מורה לספורט שבמקום לחנך לכושר גופני או לגרום לתלמידים קצת להזיע נותן להם כדור והולך לשתות קפה בחדר מורים או סתם עובר בתמימות את גבול הטעם הטוב ומגיע למצב של בדיחות מיניות עם תלמידים הוא לא ראוי לכבוד אלא למכתב פיטורין.

אני מסכים שגם מורה שלא מכבד את עצמו ומוכן לקבל *** ושתלמידים ישימו עליו *** הוא ראוי לכבוד, אבל שנינו יודעים שאדם שאין לו מינימום של כבוד עצמי גם לא יקבל כבוד מאחרים וזה נכון לא רק בבית הספר אלא בכל מקום. מי שמוכן להיות סמרטוט ככה יתייחסו אליו, כאל סמרטוט רצפה, אסקופה נדרסת.

בשנת הלימודים האחרונה שלי הגיעה לביה"ס מנהלת חדשה שהכניסה את עניין העמידה בכניסת המורה, אתה חושב שזה עזר? לא. אז נכון שפיזית אי אפשר להכריח תלמידים, אבל בפועל הם לא רצו שיוציאו אותם מהשיעור (בין אם בגלל רצון כנה לקחת חלק פעיל בלימודים, פחד מההורים או שסתם לא יהיה להם משעמם בחצר) ורוב התלמידים קיבלו את זה בהכנעה. בהתחלה חלק מהמורים לא שיתפו פעולה וסירבו לקחת בזה חלק ובכל זאת בסופו של דבר הם התקפלו, אבל דווקא המורים האלו קיבלו יחס הרבה יותר טוב מהתלמידים (לפחות מהרוב השפוי ולא הקומץ המופרע לחלוטין שצריך היה להיות בבית כלא לנוער עבריין כבר בגיל 15) שהערכה שלהם כלפי אותם מורים עלתה בכמה מונים. ומה קרה בשיעורים של המורים שתמכו בהחלטה? כלום, אז התלמידים שיתפו פעולה וקמו בכניסת המורה אבל הערכה שלהם כלפי אותם מורים פחתה ובפועל למהלך לא היתה שום השפעה על היחס שתלמידים נתנו להם. כפי שאמרתי, אי אפשר להכריח מישהו לתת כבוד, רק לגרום לו להעמיד פנים ולכן כשמורה נותן כבוד לתלמידים שלו הוא מקבל מהם כבוד בחזרה. (ולא שזה מעניין במיוחד, אבל בשבוע הראשון סירבתי לקום ויצאתי מהכיתה ברגע שהמורה נכנס)

להכריח תלמידים לעמוד בכניסת המורה, להגיע למסדר בוקר ולשיר את התקווה אולי גורם ליותר משמעת בית ספרית, אבל יש סיבה שכבר לא משתמשים בזה ובתקופה שכן השתמשו בזה השוביניזם היה בשמיים, לנשים כמעט ולא היו זכויות וחס וחלילה אם היו רואים שני הומואים מחזיקים ידיים ברחוב.

חזור אל “ללא קשר”