מסך הקרנה ל- AE900
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
האם פילטר איכותי לא מזיק לתמונה?
איפה אפשר להשיג פילטר כזה וכמה הוא עולה?
איפה אפשר להשיג פילטר כזה וכמה הוא עולה?
שמוליק ו.
- eladdo
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 342
לא. ההיפך.
בסופו של דבר הרעיון להשתמש בהם עלה לא בכדי למנוע אבק, כי אם בכדי לשפר את איכות התמונה.
כמובן שצריך שיהיה מה לפלטר, כלומר שיהיה "עודף" של אור. אם המקרן לא בהיר מספיק ותחבר לו פילטר, תקבל תמונה חשוכה.
יש גם דרגות של פילטור. באתר AVBUZZ היה נסיון מוצלח במקרן הזה עם פילטר מסוג 81C.
איפה אפשר להשיג? בכל אתר שמוכר ציוד צילום למשל B&H, ADORAMA, וכו'
המחיר: בין 40 ל-100 דולר בערך.
בסופו של דבר הרעיון להשתמש בהם עלה לא בכדי למנוע אבק, כי אם בכדי לשפר את איכות התמונה.
כמובן שצריך שיהיה מה לפלטר, כלומר שיהיה "עודף" של אור. אם המקרן לא בהיר מספיק ותחבר לו פילטר, תקבל תמונה חשוכה.
יש גם דרגות של פילטור. באתר AVBUZZ היה נסיון מוצלח במקרן הזה עם פילטר מסוג 81C.
איפה אפשר להשיג? בכל אתר שמוכר ציוד צילום למשל B&H, ADORAMA, וכו'
המחיר: בין 40 ל-100 דולר בערך.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
בארץ לא מוכרים כזה פילטר?MartinHSabag כתב:כתבתי כבר, 52$ ב-B&H.
אגב, אולי יש פה כמה שרוצים להזמין ביחד ונוריד את עלויות השילוח שמן הסתם יהיו מרכיב מאוד גדול על מוצר כזה קטן....?...
מכיוון שאני די מרוצה מהתמונה (קצת שחקתי עם הפרמטרים השונים ב AE900), האם יש פילטר שלא מסנן כלום, פשוט חתיכת זכוכית שמגינה על העדשה מאבק?
שמוליק ו.
-
israeli2k
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
הי, מרטין, קניתי כבר פילטר של Hoya ב- eBay (אני לא מבזבז זמןMartinHSabag כתב:כתבתי כבר, 52$ ב-B&H.
אגב, אולי יש פה כמה שרוצים להזמין ביחד ונוריד את עלויות השילוח שמן הסתם יהיו מרכיב מאוד גדול על מוצר כזה קטן....?...
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
לאבק שבצד השני של העדשה זה לא יעזור, הוא מגיע מאחורה. הרי האבק לא חודר דרך הזכוכיתeladdo כתב: אם אתה מסתכל על העדשה היא תמיד תראה לך מלוכלכת ולא משנה כמה תנקה אותה. זה מפני שחלקיקי אבק נכנסים לתוך העדשה.
אם הפילטר יכול להקטין את התופעה הזאת, זאת ברכה כשלעצמה....
אגב, אבק על העדשה (גם בצד הפנימי) זה לא בעיה, להבדיל מאבק על הפנלים.
משה
- Croc
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2114
- שם מלא: גנאדי
דווקא על 900 שמים בחול פילטרים שגם מתקנים צבע ולא סתם ND.
מה שנקרה - אם כבר מאבדים בהירות אז בוא כבר נרוויח משהו.
דיונים אין סופיים על סוגים ושילובים יש ב-AVS.
ישראל,
בבדיקה ראש בראש של 900 ו-3000 הבדל בשחור היה אבל ממש לא גדול.
מצד שני shadow details של פנסוניק היו טובים יותר.
מה שנקרה - אם כבר מאבדים בהירות אז בוא כבר נרוויח משהו.
דיונים אין סופיים על סוגים ושילובים יש ב-AVS.
ישראל,
בבדיקה ראש בראש של 900 ו-3000 הבדל בשחור היה אבל ממש לא גדול.
מצד שני shadow details של פנסוניק היו טובים יותר.
- ohady2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
היום הייתי אצל חבר שהקרין תמונה מה AE900 על גבי מסך 4:3 ברוחב של כ3 מטר שנקנה מסופטק במחיר של כ 1100 ש"ח. למרבה הפתעתי נראה היה שהתמונה על המסך היתה פחות חדה מהתמונה המוקרנת על הקיר. האם זה הגיוני ? האם זה נובע מכך שמדובר במסך באיכות ירודה? האם היתן לצפות שמסך מבד של DA-LITE תתקבל תמונה חדה יותר?
- ohady2
-
- חבר פעיל מאוד

יכול ליהיות שזו היתה אשליה, אבל ניסיתי להסתכל מקרוב ומרחוק ובנוסף פתחתי את המסך באופן חלקי כך שרק חלק מהתמונה יוצג על המסך בכל המצבים נדמה היה שהתמונה על הקיר חדה יותר. חברי הבחין בכך גם. האם יתכן שמסך יפגע בחדות?
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- eladdo
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 342
איך שאני מבין את זה דווקא GAIN גבוהה תורם לתחושה. ההחזרים מהמסך גורמים למעין "מריחה" של הפרטים.
בעוד שעל הקיר יש יותר בליעה של האור ולכן הגבולות בין העצמים בתמונה (=פרטים) יותר חדים.
אני גם חושב שהטקסטורה של הקיר תורמת לזה הרבה.
אוהדי2, רק שתהיה רגוע, לי יש מסך של DA-LITE, וגם אני קיבלתי את התחושה הזאת.
בעוד שעל הקיר יש יותר בליעה של האור ולכן הגבולות בין העצמים בתמונה (=פרטים) יותר חדים.
אני גם חושב שהטקסטורה של הקיר תורמת לזה הרבה.
אוהדי2, רק שתהיה רגוע, לי יש מסך של DA-LITE, וגם אני קיבלתי את התחושה הזאת.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
רק בדיקת שפיות, כי לפעמים אנשים שוכחים דברים בסיסיים וההסברים יותר פשוטים. אני מתנצל מראש אם זה ישמע כמו זלזול באינטליגנציה, אין כוונה כזו.
אמרת שבדקת עם חצי תמונה על המסך וחצי על הקיר. אני מנחש שהמסך לא צמוד לקיר אלא נמצא קצת יותר קרוב למקרן מאשר הקיר.
דאגת לכוון את הפוקוס פעם למסך ופעם לקיר?
אמרת שבדקת עם חצי תמונה על המסך וחצי על הקיר. אני מנחש שהמסך לא צמוד לקיר אלא נמצא קצת יותר קרוב למקרן מאשר הקיר.
דאגת לכוון את הפוקוס פעם למסך ופעם לקיר?
משה
- ohady2
-
- חבר פעיל מאוד

אם אני מבין נכון, אז גם ה DA-LITE תורם לתחושת הטשטוש? זה צריך להרגיע?eladdo כתב:אוהדי2, רק שתהיה רגוע, לי יש מסך של DA-LITE, וגם אני קיבלתי את התחושה הזאת....
MOCO, האמת הי שלא שינינו את הפוקוס, העניין הוא, שהפוקוס דווקוא היה מכוון להצגה על המסך. מעבר לזה, המרחק בין המסך לקיר הוא סנטימטרים בודדים.
- ohady2
-
- חבר פעיל מאוד

למה אתה מתכוון?MartinHSabag כתב:...
- saar156
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 966
עופר האם במסכי פלאזמה LCD כדי לראות שחור "אבסולוטי" צריכים גם יחס של 50,000 עד 1: 100,000 ?oferlaor כתב:israeli2k,
אם הפרמטר היחיד שלך הוא הרקע, אז אתה צריך פשוט מקרן עם יחס ניגודיות גבוה בהרבה (גם ב-10,000:1 השחור הוא אפור).
הפעם היחידה שראיתי שחור "אבסלוטי" היה עם תצוגות של 50,000 עד 100,000:1 וזה עדיין טיפה רחוק עבור הבית שלנו. יש מקרנים מסחריים כאלה (פילים למשל)....
מה יחס הניגודיות במקרן CRT ?
מה יחס הניגודיות בטלויזית CRT?
תודה