להפסיק לקנות מכוניות חדשות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
אני רואה את המיסוי על רכבים כאל רעה הכרחית שמונעת עודף רכבים על הכביש.
לדעתי צריכים להפחית משמעותית את המיסוי מעל רכבים שמקדמים אג'נדה. למשל רכבים היברידיים צריכים לקבל הקלה דרמטית במחיר בכדי להוריד את התלות של ישראל בדלקים ולהפחית את פליטת הפחמן הדו חמצני. כך גם רכבים חשמליים ורכבים שנוסעים על גז.
לדעתי צריכים להפחית משמעותית את המיסוי מעל רכבים שמקדמים אג'נדה. למשל רכבים היברידיים צריכים לקבל הקלה דרמטית במחיר בכדי להוריד את התלות של ישראל בדלקים ולהפחית את פליטת הפחמן הדו חמצני. כך גם רכבים חשמליים ורכבים שנוסעים על גז.
כשגרתי בארה"ב וניגשתי לקנות רכב חדש הסתבר לי שה sticker price שמודבק על החלון הצדדי של הרכב הוא לפני מיקוח עם הדילר, מי שיש לו את הסבלנות יכול להוריד דיי הרבה מהמחיר.
הבעיה אצלנו שיש יבואן רשמי לכל חברה ואני לא חושב שבעתיד יהיה כל שינוי בזה מכיוון שהמדינה נותנת יד לזה.
הבעיה אצלנו שיש יבואן רשמי לכל חברה ואני לא חושב שבעתיד יהיה כל שינוי בזה מכיוון שהמדינה נותנת יד לזה.
....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
איך בדיוק? אני לא יכול להרשות לעצמי רכב חדש, אז אני נאלץ לסוע עם רכב ישן, מזהם יותר, בטיחותי פחות - אפא אתה רואה פה יתרון?oferlaor כתב:אני רואה את המיסוי על רכבים כאל רעה הכרחית שמונעת עודף רכבים על הכביש.
לדעתי צריכים להפחית משמעותית את המיסוי מעל רכבים שמקדמים אג'נדה. למשל רכבים היברידיים צריכים לקבל הקלה דרמטית במחיר בכדי להוריד את התלות של ישראל בדלקים ולהפחית את פליטת הפחמן הדו חמצני. כך גם רכבים חשמליים ורכבים שנוסעים על גז....
גם אני חושב שצריך להוריד משמעותית (ולא בצורה שעשו כיום שההורדה היא רק כמה אלפי שקלים בודדים שבסה"כ הכללי לא משנים כמעט כלום) את המיסוי על רכבים ירוקים (כמו הפריוס) על מנת לעודד רכישה שלהם עם כל המשתמע מכך.
oferlaor כתב:אני רואה את המיסוי על רכבים כאל רעה הכרחית שמונעת עודף רכבים על הכביש.
רעה הכרחית לנו או לצורך ניפוח חשבון הבנק של מישהו בממשלה? בנוסף לכך האם התחבורה הציבורית שלנו כל כך מושלמת שאפשר להסתמך עליה? הייתי צריך להגיע לפגישה חשובה בשבוע שעבר ורציתי להגיע למקום באמצעות הרכבת, הרכבת איחרה בחצי שעה. אם הכוונה התמימה היא למנוע עודף כלי רכב על הכבישים יש לשפר את האמינות של התחבורה הציבורית. זו לא רק דעתי דרך אגב יש הרבה שחושבים כמוני. בנוסף צריכה להישאל השאלה כמה תאונות דרכים יכלו להימנע אם היו יותר רכבים חדשים על הכביש....
...
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אין לציבור קוני הרכב הפרטיים יכולת להשפיע על שוק החדשות מאחר והם מהווים רק 30% ממנו. לא מאוגדים וללא לובי.
חברות הליסינג מהוות 70% מנפח שוק החדשות ושולטות בצורה זו גם על שוק המשומשות. החברות מאוגדות ויש להן לובי פוליטי חזק שסייע להן לעצור ולשנות רפורמות מיסוי בשנים האחרונות לטובתן.
המחיר שמשלם אדם פרטי שרוכש רכב חדש גבוה ב 20-30% מהמחיר שחברת הליסינג משלמת. כמובן רק בגלל כח מיקוח.
ההפרש במחיר נשמר גם ברכב משומש. כאשר אדם רוכש רכב בן 3 מחברת הליסינג החברה עדיין מרוויחה על המכירה בגלל מחיר הקניה הנמוך או לכל הפחות לא מפסידה. וזה בגלל שיטת "המחירון" שקיימת בישראל וכן בשל המינוף שהפעילה וזה שם המשחק בענף הליסינג.
בשורה התחתונה כמו שכולם יודעים אין הצדקה כלכלית לאדם פרטי בישראל לקנות רכב חדש. מי שציין כאן את הבעייתיות והנוכלים בשוק הרכב המשומש (וזה נכון מנסיון אישי) שיפנה לקנות מחברת ליסינג... הקניה הזו עדיפה מאחר והחברה מוציאה את הרכב לבדיקה על חשבונה, ונותנת בדרך כלל אחריות לחצי שנה על מנוע+גיר. המחירים סבירים (לא הכי זולים אבל עדיף מאשר ליפול עם נוכל) ומצב הרכבים בדרך כלל לא רע.
מי שאין לו בעיות כלכליות... שיתבשם בריח הרכב החדש.
דרך אגב היום קיבלתי את הרכב החדש מהליסינג
חברות הליסינג מהוות 70% מנפח שוק החדשות ושולטות בצורה זו גם על שוק המשומשות. החברות מאוגדות ויש להן לובי פוליטי חזק שסייע להן לעצור ולשנות רפורמות מיסוי בשנים האחרונות לטובתן.
המחיר שמשלם אדם פרטי שרוכש רכב חדש גבוה ב 20-30% מהמחיר שחברת הליסינג משלמת. כמובן רק בגלל כח מיקוח.
ההפרש במחיר נשמר גם ברכב משומש. כאשר אדם רוכש רכב בן 3 מחברת הליסינג החברה עדיין מרוויחה על המכירה בגלל מחיר הקניה הנמוך או לכל הפחות לא מפסידה. וזה בגלל שיטת "המחירון" שקיימת בישראל וכן בשל המינוף שהפעילה וזה שם המשחק בענף הליסינג.
בשורה התחתונה כמו שכולם יודעים אין הצדקה כלכלית לאדם פרטי בישראל לקנות רכב חדש. מי שציין כאן את הבעייתיות והנוכלים בשוק הרכב המשומש (וזה נכון מנסיון אישי) שיפנה לקנות מחברת ליסינג... הקניה הזו עדיפה מאחר והחברה מוציאה את הרכב לבדיקה על חשבונה, ונותנת בדרך כלל אחריות לחצי שנה על מנוע+גיר. המחירים סבירים (לא הכי זולים אבל עדיף מאשר ליפול עם נוכל) ומצב הרכבים בדרך כלל לא רע.
מי שאין לו בעיות כלכליות... שיתבשם בריח הרכב החדש.
דרך אגב היום קיבלתי את הרכב החדש מהליסינג
Enjoy the Silence
רכבים היברידיים מקבלים הקלה דרסטית מאוד במיסים.oferlaor כתב:אני רואה את המיסוי על רכבים כאל רעה הכרחית שמונעת עודף רכבים על הכביש.
לדעתי צריכים להפחית משמעותית את המיסוי מעל רכבים שמקדמים אג'נדה. למשל רכבים היברידיים צריכים לקבל הקלה דרמטית במחיר בכדי להוריד את התלות של ישראל בדלקים ולהפחית את פליטת הפחמן הדו חמצני. כך גם רכבים חשמליים ורכבים שנוסעים על גז....
http://ozar.mof.gov.il/taxes/greenTaxFAQ.htm#
" האם יינתנו הטבות מיוחדות לרכב היברידי?
תשובה:
כן. רכב היברידי שהציון הירוק שלו אינו עולה על 130 נקודות, יקבל מס קניה בשיעור 30% במקום 90%, במקום הטבה שקלית קצובה. כמו כן, לגבי עובד שכיר או עצמאי המחזיקים ברכב צמוד היברידי (ללא קשר לדרגת הזיהום), זקיפת שווי השימוש תהיה נמוכה ב- 500 ש"ח בהשוואה לזקיפת שווי שימוש עבור רכב רגיל במחיר דומה."
הסיבה שהם עולים כמה שהם עולים היא כי הם יקרים יותר לייצור. בנוסף לזה הם מאוד לא משתלמים מאף בחינה (כספית, ידידות לסביבה וכו') ועדיף בהרבה לקנות רכבים אחרים שמשתמשים בדיזל. מה שקורה עם המס הירוק בנוגע לדיזל בארץ זאת שערוריה יותר גדולה למען האמת.
הצרכנים לא יכולים לעשות יותר מידי בנושא הזה מלבד לקוות שמדינות אחרות יפעילו לחץ על ישראל לשנות את אסטרטגיית המס. אם הממשלה תפחית את המס בחצי, יקנו יותר רכבים חדשים והתוצאה היא לא בהכרח רעה יותר. כאזרחים אנחנו יכולים לצאת להפגנה, אבל כמה זה משנה עם הגישה של הפוליטיקאים בארץ? בין 50 ל60 אחוז מהרכבים החדשים הם רכבי ליסינג. כלומר המכוניות שאזרחים קונים מהוות פחות מחצי (שכן יש גם מכוניות מסחריות בשלל סוגים וגוונים) מהשוק.
ישנם הרבה מאוד סיפורים על מחדלים מאוד גדולים עם תעשיית הליסינג ואחזקה. אנשים חושבים שהם יכולים להתלונן על כל תקלה שתהיה והחברות יטפלו בזה אבל למען האמת אלה רכבים שהרבה פעמים לא עוברים טסט (פשוט חותמים עליהם בלי בדיקה), מקבלים צמיגים מאוד זולים ולא בטוחים (וצמיגים זה אחד הדברים הכי חשובים לביטחון האוטו) ומשתמשים בפתרונות הכי זולים לאחזקה. בסופו של דבר, מדובר ברכבים שמזדקנים מאוד מהר בגלל יחס רע שלא שווה לקנות. אם המדינה תתחיל להכריח את צי הליסינג לעבור טסטים (לא ברמת החוק הכתוב, אלא באמת תפעל שזה יקרה) ולשים צמיגים בטוחים ולתקן בעיות בדרכים שצריך לעשות, מהר מאוד ציי הליסינג יפעילו את כל הלוביסטים שלהם בממשלה. צריך להחליש את כל שוק הליסינג בארץ. הוא עושה הרבה יותר נזק מטוב.yarino כתב:כמו שאמרתי, אני חיפשתי יד שנייה אבל לצערי ישנם המון סוחרים ונוכלים בענף, גם רכבים מליסינג לקחתי לבדיקה וזה לא כל כך ורוד כמו ש OferL כתב, הרכבים שאני לקחתי לבדיקה היו עם ליקויים לא קטנים....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין פה שום עיוות.truejoker כתב:עופר , יש הבדל בין מיסים על רכב שבצורה הנוכחית שלהם כול העולם המערבי יודע שיש עיוות מס . והעיוות הזה מדרדר את כול המשק לבעיות די קשות (אני מציע שתמצא את המאמר בגלובס לגבי דו"ח הOBDC על הנושא ותבין ) , ובין שאר השטויות שהועלו כאן
בכול פעם שיש עיוות מס , כול האוכלוסיה סובלת מזה , כולל אלו שחושבים ש"סידרו את השיטה" . היחידים שמרוויחים זה האוליגרכים ונערי האוצר שיודעים היכן החמאה על הלחם העתידי שלהם
וכן אתה יכול גם לזה לקרוא פוליטיקה...
ככה המדינה מקטינה את הצריכה מחד ומגדילה את קופת המזומנים שלה מאידך.
כך זה בכל העולם. לא המצאה שלנו. רכב חדש ( דגש על חדש ) זה בהחלט מוצר מותרות והמיסוי עליו הוא בהתאם.
זה הרי לא הגיוני שכולם יסעו ברכב חדש נכון ? אחרת מה היה קורה לשוק המשומשות ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
כן. תודה על מציאת הכתבהflsh כתב:אתה מתכוון לזה?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000512298
עושה רושם שהבעיה הגדולה היא ליסינג המכוניות....
תגיד אתה מבין מה בדיוק אתה אומר ? אתה יודע מי נהג בליסינג הזה שאתה קונה ? אם הוא עשה איתו כול סוף שבוע ראלי בחוף הים למרות שזו מכונית פרטית , ויש נזקים שלא התגלו איך תידע על זה ?OferL כתב: מי שציין כאן את הבעייתיות והנוכלים בשוק הרכב המשומש (וזה נכון מנסיון אישי) שיפנה לקנות מחברת ליסינג... הקניה הזו עדיפה מאחר והחברה מוציאה את הרכב לבדיקה על חשבונה, ונותנת בדרך כלל אחריות לחצי שנה על מנוע+גיר. המחירים סבירים (לא הכי זולים אבל עדיף מאשר ליפול עם נוכל) ומצב הרכבים בדרך כלל לא רע....
לא שמעת על כול הקומבינות בענף הזה ?
הדבר היחיד שטוב מקניה בליסינג שאאל"ט היא נחשבת סוחר רכב , וזה אומר שאם מתגלה לאחר זמן שלא גילו לך פרטים מהותיים , יש לך את מי לתבוע . אבל זה חל על כול סוחר רכב
וד"א מנייין מקבלים סוחרי הרכב רכבים ? חלק לא קטן זולג אליהם מחברות הליסינג . כך שאם אתה חושב שזה בטוח לקנות שם , אתה טועה ומטעה ?
אני מאוד מקווה ששכחת לשים שם סמיילי , כי אם אתה רציני , אתה בבעיה קשה שאתה לא מבין שזו לא מדינה בולשביקית בשנות ה60 . אני מציע לצאת מהסרט ולזכור שמדובר על מדינה דמוקרטית בשנת 2010Lior_M כתב: כך זה בכל העולם. לא המצאה שלנו. רכב חדש ( דגש על חדש ) זה בהחלט מוצר מותרות והמיסוי עליו הוא בהתאם.
ליאור...
אפילו בהודו הפנימו שצריך רכב חדש לכול אזרח
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אני תמיד ידעתי שאסור להיכנס למגרשי הרכב בארץ בכלל ובנתניה בפרט
אבל השבוע אמרתי שאני חייב לנסות, נכנסתי והמוכר מראה לי רכב יפה BMW X3
2005 שמורה יד ראשונה וק'מ נמוך, הוא גם היה מוכן לתת לי מחירון על שלי KIA סורנטו 2003
אבל אז הגיע הקאץ הוא רצה 25000 על כיסאות עור ו SUN ROOF
שלאחר בירור עם החברה הרכב מגיע כך מלכתחילה
אבל השבוע אמרתי שאני חייב לנסות, נכנסתי והמוכר מראה לי רכב יפה BMW X3
2005 שמורה יד ראשונה וק'מ נמוך, הוא גם היה מוכן לתת לי מחירון על שלי KIA סורנטו 2003
אבל אז הגיע הקאץ הוא רצה 25000 על כיסאות עור ו SUN ROOF
שלאחר בירור עם החברה הרכב מגיע כך מלכתחילה
אור שפע ואהבה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא, לא שכחתי לשים סמיילי. זו האמת והיא שאובה מתאוריות כלכליות שבכל מדינה דמוקרטית פועלים לפיהן.truejoker כתב:אני מאוד מקווה ששכחת לשים שם סמיילי , כי אם אתה רציני , אתה בבעיה קשה שאתה לא מבין שזו לא מדינה בולשביקית בשנות ה60 . אני מציע לצאת מהסרט ולזכור שמדובר על מדינה דמוקרטית בשנת 2010Lior_M כתב: כך זה בכל העולם. לא המצאה שלנו. רכב חדש ( דגש על חדש ) זה בהחלט מוצר מותרות והמיסוי עליו הוא בהתאם.
ליאור...
אפילו בהודו הפנימו שצריך רכב חדש לכול אזרח...
אנחנו לא המצאנו כלום. המדינה חייבת להגביל צריכה מסיבות שונות שקצרה היריעה מלהכנס אליהן, והיא עושה זאת על ידי הטלת מיסים וביטול סובסידיות. מאידך, המדינה מעודדת צריכה של מוצרים שונים על ידי הורדת מיסים ומתן סובסידיות.
אתה יכול להעמיק בנושא אם אתה רוצה על ידי קריאת חומר בנושא מאקרו כלכלה.
דרך אגב,
הבולשיביקים לא ממש קשורים פה.
הם ( הבולשביקים ) ניסוי בכלל לחולל מהפכה באמצעות מעמד הפועלים..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי