אשמח להסבר.
תגובות לביקורת: רסיבר Onkyo TX-SR607
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
אני לא מבין על מה המהומה - אין לי מושג אפילו מה זאת יציאת פרה
אשמח להסבר.
אשמח להסבר.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
Pre Out - יציאה לא מוגברת המאפשרת העברה של הסיגנל למגבר אחר, ייעודי עבור הערוץ הספציפי.דודיפלצת כתב:אני לא מבין על מה המהומה - אין לי מושג אפילו מה זאת יציאת פרה![]()
אשמח להסבר....
כך, מישהו שרוצה איכות סטריאו טובה והרסיבר שלו מתפשר, יכול לשרשר סיגנל לא מוגבר למגבר סטריאו יעודי ולהנות משני העולמות.
חלק ממגברי הסטריאו כוללים גם כניסות Pre In המאפשרות שליטה על הווליום רק מהרסיבר (אין צורך בתיאום עוצמות).
חלק מהרסיברים כוללים Pre Out רק ליציאות הקדמיות, אחרים כוללים קונפיגורציות שונות של החל מ Pre Out ל Zone 2 (ואז ממקמים מגבר בחדר אחר), ועד Pre Out לכל אחד מהערוצים בנפרד (ואז אפשר להשתמש במונו בלוקים, מוניטורים וכו' לכל ערוץ וערוץ).
- liqnit
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 336
תודה על ביקורת מצוינת
תוכל לפרט קצת יותר על " ההשהייה בין הפעלת הסרט עד הזמן בו התמונה הוצגה על המסך הייתה גדולה יחסית (ביחס לרסיברים אחרים שראיתי או לעומת חיבור ישיר לטלויזיה)."
תוכל לפרט קצת יותר על " ההשהייה בין הפעלת הסרט עד הזמן בו התמונה הוצגה על המסך הייתה גדולה יחסית (ביחס לרסיברים אחרים שראיתי או לעומת חיבור ישיר לטלויזיה)."
- mta194
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
liqnit,
הכוונה שלקח לסרט מספר שניות להטען ולהתחיל לרוץ, לא משהו חמור במיוחד אבל התרגלתי להשהייה של שנייה בערך ולא של 5-10 שניות.
הכוונה שלקח לסרט מספר שניות להטען ולהתחיל לרוץ, לא משהו חמור במיוחד אבל התרגלתי להשהייה של שנייה בערך ולא של 5-10 שניות.
- שבלול
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1446
כל עניין ה"Pre" הזה עולה כל פעם מחדש כשמדברים על ה 605, ה 606 ועכשיו ה 607 ...
נדמה לי שמי שרוצה Pre יודע טוב מאוד להתרחק מסדרת 60X
נדמה לי שמי שרוצה Pre יודע טוב מאוד להתרחק מסדרת 60X
- DannyZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
לפחות מצילום הגב של הרסיבר ניתן לראות שכן מצוין מה לימין ומה לשמאל.על הרסיבר לא מצוין איזה חיבור מיועד לרמקול ימני ואיזה חיבור הוא לשמאלי (בכל זוג חיבורים). יש צבע אחר לכל רמקול וצריך להשתמש במדריך המצורף במטרה להבין מה לחבר לאן. היה קל יותר לבצע את ההתקנה אם היה שילוב של ה-Color Coding וכיתוב מתאים....
כך לפחות אני מבין את האותיות L ו-R
כל החיבורים העליונים לרמקול שמאל והתחתונים לימין
- liqnit
-
- חבר פעיל מאוד

תודהmta194 כתב:liqnit,
הכוונה שלקח לסרט מספר שניות להטען ולהתחיל לרוץ, לא משהו חמור במיוחד אבל התרגלתי להשהייה של שנייה בערך ולא של 5-10 שניות....
בסרטים עצמם אין DELAY?
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7666
mta194 כתב:לימאהה יש 2 כניסות HDMI, לאונקיו יש 6 - זה הבדל אדיר. אתה לא יכול להשוות את הימאהה 663 לאונקיו 607, אם כבר תשווה את ה-607 לימאהה 665 שעולה כבר באותו תחום המחירים.ארז_וחני כתב:שי,
אז במה עדיף האונקיו 607 מהימהה 663 במיוחד לאור העובדה שהוא יקר מהימהה בכ 1500 ש"ח?
תודה
ארז...
ה-RC של האונקיו משמעותית יותר טוב מזה של הימאהה (הכיול של הימאהה לקח לי לא מעט זמן על פני מספר שבועות בעוד של-Onkyo לקח 10 דקות להגיע לרמה דומה).
הממשק של ה-Onkyo יותר טוב.
אני חושב שלמשתמש שמעוניין בעיקר בסרטים לאונקיו יש יתרונות משמעותיים על הימאהה.
השאלה היא אישית - האם אתה מעדיף סאונד במוזיקה יותר טוב או כיול אוטומטי שיחסוך לך הרבה עבודה.
לא כל המשתמשים רוצים ו/או יכולים להשקיע זמן רב בכיול (כמו עם הימאהה).
זו באמת תשובה על רגל אחת כי אני לא יכול להתחיל לעשות השוואה מלאה בין שני הרסיברים בתגובה....
קודם כל תודה על הביקורת!
כרגע יש לי את ה 606 של אונקיו והוא רסיבר מעולה לקולנוע ביתי. היה לי גם לפניו ימאהה במשך כשנתיים אבל האונקיו לוקח אותו בקלות מכל בחינה.
אני לא יודע איך החדש של ימאהה, אבל אם יש התלבטות הכי טוב זה להקשיב לשניהם בפעולה.
- mta194
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
liqnit,
אין delay בסרטים עצמם.
אין delay בסרטים עצמם.
- liqnit
-
- חבר פעיל מאוד

תודהmta194 כתב:liqnit,
אין delay בסרטים עצמם....
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

תודהuriler כתב:Pre Out - יציאה לא מוגברת המאפשרת העברה של הסיגנל למגבר אחר, ייעודי עבור הערוץ הספציפי.דודיפלצת כתב:אני לא מבין על מה המהומה - אין לי מושג אפילו מה זאת יציאת פרה![]()
אשמח להסבר....
כך, מישהו שרוצה איכות סטריאו טובה והרסיבר שלו מתפשר, יכול לשרשר סיגנל לא מוגבר למגבר סטריאו יעודי ולהנות משני העולמות.
חלק ממגברי הסטריאו כוללים גם כניסות Pre In המאפשרות שליטה על הווליום רק מהרסיבר (אין צורך בתיאום עוצמות).
חלק מהרסיברים כוללים Pre Out רק ליציאות הקדמיות, אחרים כוללים קונפיגורציות שונות של החל מ Pre Out ל Zone 2 (ואז ממקמים מגבר בחדר אחר), ועד Pre Out לכל אחד מהערוצים בנפרד (ואז אפשר להשתמש במונו בלוקים, מוניטורים וכו' לכל ערוץ וערוץ)....
- DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
יש לי תרסיבר עם סט הסטייליטים Foccal sub & cub 2
יש המלצה על איזה מצב לבחור ברסיבר כאשר אני מהגן סרט שתומך בפורמטים החדשים?
איך אני מחבר תאייפון שלי לרסיבר כדי לשמוע מוזיקה מהמערכת?
יש המלצה על איזה מצב לבחור ברסיבר כאשר אני מהגן סרט שתומך בפורמטים החדשים?
איך אני מחבר תאייפון שלי לרסיבר כדי לשמוע מוזיקה מהמערכת?
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

Dor007,
תשמע במצב שנשמע לך הכי מתאים... לחדרים שונים יתאימו עיבודים שונים, ואילו לחדרים אחרים שמיעה במצב normal (ללא DSP) תהיה עדיפה.
לגבי האייפון, יש כל מיני שיטות, החל מכבל אוזניות--> 2xRCA, דרך כבל היוצא מיציאת ה dock ומעניק חיבור line out (עוקף את המגבר הפנימי), ועד עריסות יעודיות של יצרני הרסיברים.
תשמע במצב שנשמע לך הכי מתאים... לחדרים שונים יתאימו עיבודים שונים, ואילו לחדרים אחרים שמיעה במצב normal (ללא DSP) תהיה עדיפה.
לגבי האייפון, יש כל מיני שיטות, החל מכבל אוזניות--> 2xRCA, דרך כבל היוצא מיציאת ה dock ומעניק חיבור line out (עוקף את המגבר הפנימי), ועד עריסות יעודיות של יצרני הרסיברים.
- רונני
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
שי, תודה על הביקורת,
אני רוצה להעלות שאלה קצת אפיקורסית - לכולם: האם ייתכן שהתחושה הבינונית של השמעת מוזיקה במכשיר נובעת מהתמהיל של הרסיבר עם הרמקולים הספציפים ששימשו לבדיקה, ובנוסף לגודל הסלון המצומצם יחסית, האם אלו משתנים שעשויים/עלולים להשפיע על ההתרשמות מהביצועים של המכשיר, או שמא זה זניח ?.
תודה,
רונן
אני רוצה להעלות שאלה קצת אפיקורסית - לכולם: האם ייתכן שהתחושה הבינונית של השמעת מוזיקה במכשיר נובעת מהתמהיל של הרסיבר עם הרמקולים הספציפים ששימשו לבדיקה, ובנוסף לגודל הסלון המצומצם יחסית, האם אלו משתנים שעשויים/עלולים להשפיע על ההתרשמות מהביצועים של המכשיר, או שמא זה זניח ?.
תודה,
רונן
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

רונני,
בתור מישהו שגם האזין בסלון של שי לשילוב - תמיד ייתכן שמדובר ב"שידוך" בעייתי בין הרסיבר לרמקולים, אבל הרסיבר הקיים שלו מפיק תוצאות טובות יותר עם אותם הרמקולים, אותו המקור ואותם התכנים, בדיוק באותו המיקום - כך שלא מדובר בתנאים הפיזיים.
כשמסקרים מוצר, לא תמיד קיימת האפשרות לבחון אותו בצורה חוצת גבולות (מס' חדרים במס' קונפיגורציות), והקורא המושכל צריך להניח שקיימים סייגים, ו"אולי" ו"אבל" שלא תמיד ניתן להתייחס לכולם.
בתור מישהו שגם האזין בסלון של שי לשילוב - תמיד ייתכן שמדובר ב"שידוך" בעייתי בין הרסיבר לרמקולים, אבל הרסיבר הקיים שלו מפיק תוצאות טובות יותר עם אותם הרמקולים, אותו המקור ואותם התכנים, בדיוק באותו המיקום - כך שלא מדובר בתנאים הפיזיים.
כשמסקרים מוצר, לא תמיד קיימת האפשרות לבחון אותו בצורה חוצת גבולות (מס' חדרים במס' קונפיגורציות), והקורא המושכל צריך להניח שקיימים סייגים, ו"אולי" ו"אבל" שלא תמיד ניתן להתייחס לכולם.
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

לכן תמיד ממליצים באתר לבחון רסיברים חדשים עם הרמקולים שלך (או להיפך).
חבל שזה לא תמיד מתאפשר.
חבל שזה לא תמיד מתאפשר.
- nimrodl
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 173
ביקורת נחמדה אבל מפריע לי משהו
באתר hometheater אני מצפה לביקורות קצת יותר רציניות.
ברור לי שmta194 עשה את הביקורת הכי רצינית שהוא מסוגל לעשות, וכל הכבוד על ההשקעה,
אבל:
1. האם מישהו עם רקע של שנה וקצת עם ציוד קולנוע ביתי יכול לתת נקודת מבט מספיק מקצועית על הציוד שהוא בוחן?
2. האם סט הרמקולים שאיתו נבחן הציוד יכול לתת ביטוי לכל יכולות הרסיבר?
3. האם חדר המבחן לא "קצת" בעייתי?
ברור לי שלא ניתן לתת תשובה אופטימלית לכל הדברים שרשמתי למעלה אבל בכל זאת נראה לי שהביקורת במקרה הזה
אינה מספיק ממצה.
ולא, אני לא חושב שלי יש מספיק יכולות אודיופילית לבחון ציוד לאתר hometheater, אני מודה
ברור לי שmta194 עשה את הביקורת הכי רצינית שהוא מסוגל לעשות, וכל הכבוד על ההשקעה,
אבל:
1. האם מישהו עם רקע של שנה וקצת עם ציוד קולנוע ביתי יכול לתת נקודת מבט מספיק מקצועית על הציוד שהוא בוחן?
2. האם סט הרמקולים שאיתו נבחן הציוד יכול לתת ביטוי לכל יכולות הרסיבר?
3. האם חדר המבחן לא "קצת" בעייתי?
ברור לי שלא ניתן לתת תשובה אופטימלית לכל הדברים שרשמתי למעלה אבל בכל זאת נראה לי שהביקורת במקרה הזה
אינה מספיק ממצה.
ולא, אני לא חושב שלי יש מספיק יכולות אודיופילית לבחון ציוד לאתר hometheater, אני מודה
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
אני דווקא חושב שציוד שמיועד לקהל הרחב (ולא לחוג אודיופילים מצומצם) צריך שייבחן בתנאים מייצגים את הסלון הישראלי הממוצע ולא חדר אקוסטי מטופל וכו' של אודיופיל מושבע.
לדעתי הבוחן וסביבת הבחינה צריכה להיות בהתאם לסוג הציוד הנבדק :
- ציוד HIGH END ראוי שייבחן ע"י מי שיכול לייצג את מגזר האודיופילים ה"כבדים" , עם ציוד מתאים וכו'.
- ציוד שמיועד לקהל הרחב ראוי שייבחן ע"י מי שיכול לייצג את הקהל הרחב, הן בסביבת הבחינה, חלקי המערכת והבוחן עצמו.
לטעמי שי מייצג את הלקוח הפוטנציאלי של מכשיר זה ונקודות הבחינה שלו מייצגות את הלקוח הפוטנציאלי לרסיבר הזה.
לכן בעיני הביקורת שלו (סגנון, פרטים והדגשים) מתאימה לציוד שנבחן.
ארז
לדעתי הבוחן וסביבת הבחינה צריכה להיות בהתאם לסוג הציוד הנבדק :
- ציוד HIGH END ראוי שייבחן ע"י מי שיכול לייצג את מגזר האודיופילים ה"כבדים" , עם ציוד מתאים וכו'.
- ציוד שמיועד לקהל הרחב ראוי שייבחן ע"י מי שיכול לייצג את הקהל הרחב, הן בסביבת הבחינה, חלקי המערכת והבוחן עצמו.
לטעמי שי מייצג את הלקוח הפוטנציאלי של מכשיר זה ונקודות הבחינה שלו מייצגות את הלקוח הפוטנציאלי לרסיבר הזה.
לכן בעיני הביקורת שלו (סגנון, פרטים והדגשים) מתאימה לציוד שנבחן.
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 21/12/2009 19:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46471
nimrodl,
1. וותק הינו מדד לכלום.
אני מכיר אנשים שאומרים שהם בתחום עשרות שנים ולאורך כל התקופה הזאת החליפו ציוד פחות ממספר האצבעות ביד אחת שלהם. מצד שני, אני מכיר אנשים שהחליפו ציוד במשך שנתיים כפי שאנשים נורמלים מחליפים במשך כמה תקופות חיים. אני בטוח שתסכים איתי כי החלפות של ציוד ללא ידע בנושא או תשוקה לתחום שוות כקליפת השום.
כותב הביקורת, mta194, חובב גדול של אודיו רב ערוצי. אם זה קריאה רבה בתחום או התנסות עם ציוד מגוון. ניתן לראות זאת בבירור מהודעותיו והעזרה שהוא מגיש בפורום לחברי האתר ומהכרות אישית שלי איתו. אני חושב שהביקורת יצאה מצויינת. לראייה, תקרא את התגובות בשלושת העמודים האחרונים משאר חברי האתר.
2. סט הרמקולים ששודך לביקורת מהווה סט נפוץ בארץ בעל יחס הוגן מול רכיב ההגברה. מה טוב גם שכותב הביקורת, mta194, מכיר אותם טוב ויודע כיצד הם יכולים להישמע וכך השידוך נבדק. הצורה האופטימלית לבחון רכיב הגברה הינה בעזרת סט רמקולים שהסוקר מכיר היטב, לא עם כמה סטים או עם סט לבקשת הקהל.
3. החדר הנבדק מהווה חדר ממוצע בסלונים בבית. הדבר נותן רושם על התוצאה שיכולה להתקבל בבית של כל קורא בצורה טובה יותר מאשר בחדר סופר מטופל אקוסטית, משהו שיותר נדיר בין הקוראים, לא תסכים?
1. וותק הינו מדד לכלום.
אני מכיר אנשים שאומרים שהם בתחום עשרות שנים ולאורך כל התקופה הזאת החליפו ציוד פחות ממספר האצבעות ביד אחת שלהם. מצד שני, אני מכיר אנשים שהחליפו ציוד במשך שנתיים כפי שאנשים נורמלים מחליפים במשך כמה תקופות חיים. אני בטוח שתסכים איתי כי החלפות של ציוד ללא ידע בנושא או תשוקה לתחום שוות כקליפת השום.
כותב הביקורת, mta194, חובב גדול של אודיו רב ערוצי. אם זה קריאה רבה בתחום או התנסות עם ציוד מגוון. ניתן לראות זאת בבירור מהודעותיו והעזרה שהוא מגיש בפורום לחברי האתר ומהכרות אישית שלי איתו. אני חושב שהביקורת יצאה מצויינת. לראייה, תקרא את התגובות בשלושת העמודים האחרונים משאר חברי האתר.
2. סט הרמקולים ששודך לביקורת מהווה סט נפוץ בארץ בעל יחס הוגן מול רכיב ההגברה. מה טוב גם שכותב הביקורת, mta194, מכיר אותם טוב ויודע כיצד הם יכולים להישמע וכך השידוך נבדק. הצורה האופטימלית לבחון רכיב הגברה הינה בעזרת סט רמקולים שהסוקר מכיר היטב, לא עם כמה סטים או עם סט לבקשת הקהל.
3. החדר הנבדק מהווה חדר ממוצע בסלונים בבית. הדבר נותן רושם על התוצאה שיכולה להתקבל בבית של כל קורא בצורה טובה יותר מאשר בחדר סופר מטופל אקוסטית, משהו שיותר נדיר בין הקוראים, לא תסכים?
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

nimrodl,
אם לך אין שמיעה אודיופילית כדי לבחון ציוד, מה איכפת לך מה אומר אודיופיל?
אני לא חושב שאפשר להפיל את כל המבחנים על צוות האתר - אחרת נראה מבחנים רק פעם בשנה.
זה מבורך שחברי האתר מתנדבים לבצע ביקורות ולדעתי עדיף שיעשו ביקורת שאינה מקצועית מאשר חוסר בביקורת בכלל.
אם לך אין שמיעה אודיופילית כדי לבחון ציוד, מה איכפת לך מה אומר אודיופיל?
אני לא חושב שאפשר להפיל את כל המבחנים על צוות האתר - אחרת נראה מבחנים רק פעם בשנה.
זה מבורך שחברי האתר מתנדבים לבצע ביקורות ולדעתי עדיף שיעשו ביקורת שאינה מקצועית מאשר חוסר בביקורת בכלל.