קניית מערכת לחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

הלוג'יטק הוא סט איכותי ביחס למחיר שלו. יש לו את הפורמטים הבסיסים כגון DTS,דולבי דיגיטל וPROLOGIC2 (דימויי סראונד), להגברה יש תקן של THX (תקן שמבטיח איכות). הרמקולים והסאב מאוד איכותיים. יש לו חיבור אופטי וקואקסיאלי וניתן לחבר חיבור אנלוגי באמצעות מתאם.
ניתן לחבר את הסט לקונסולות משחק, דיודי או נגן סידי/MP3 וגם לטלוויזיה באמצעות מתאם אנלוגי שצריך לחברו למגבר. בתור אחד שאוהב לשמוע מוזיקה או סאונד של ק"ב דרך מערכות טובות ויקרות התרשמתי מאוד מהמערכת הזאת ואני ממליץ לך לבדוק אותה. לדעתי אתה תיהיה מאוד מרוצה ממנה.

dwarriork
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה

zeev78 כתב:הלוג'יטק הוא סט איכותי ביחס למחיר שלו. יש לו את הפורמטים הבסיסים כגון DTS,דולבי דיגיטל וPROLOGIC2 (דימויי סראונד), להגברה יש תקן של THX (תקן שמבטיח איכות). הרמקולים והסאב מאוד איכותיים. יש לו חיבור אופטי וקואקסיאלי וניתן לחבר חיבור אנלוגי באמצעות מתאם.
ניתן לחבר את הסט לקונסולות משחק, דיודי או נגן סידי/MP3 וגם לטלוויזיה באמצעות מתאם אנלוגי שצריך לחברו למגבר. בתור אחד שאוהב לשמוע מוזיקה או סאונד של ק"ב דרך מערכות טובות ויקרות התרשמתי מאוד מהמערכת הזאת ואני ממליץ לך לבדוק אותה. לדעתי אתה תיהיה מאוד מרוצה ממנה.
...
קודם כל תודה רבה על העזרה (:
רק דבר אחרון.. אני יודע על כל מני חיבורי HDMI ברסיברים וכו'.. אבל אינלי ממש מושג איך זה משפיע, האם ההבדל מורגש? האם הוא מורגש במשהו חוץ מבאיכות הסאונד?(חוסר תאימות בין קול לתמונה בשידורי HD)
תודה רבה רבה מראש (:

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dwarriork כתב:
zeev78 כתב:הלוג'יטק הוא סט איכותי ביחס למחיר שלו. יש לו את הפורמטים הבסיסים כגון DTS,דולבי דיגיטל וPROLOGIC2 (דימויי סראונד), להגברה יש תקן של THX (תקן שמבטיח איכות). הרמקולים והסאב מאוד איכותיים. יש לו חיבור אופטי וקואקסיאלי וניתן לחבר חיבור אנלוגי באמצעות מתאם.
...
קודם כל תודה רבה על העזרה (:
רק דבר אחרון.. אני יודע על כל מני חיבורי HDMI ברסיברים וכו'.. אבל אינלי ממש מושג איך זה משפיע, האם ההבדל מורגש? האם הוא מורגש במשהו חוץ מבאיכות הסאונד?(חוסר תאימות בין קול לתמונה בשידורי HD)
תודה רבה רבה מראש (:
...
לחיבורי HDMI ברסיבר יש בד"כ יעוד לשידרוג איכות התמונה או להעברת אות אודיו באיכות גבוהה (הפורמטים החדשים של הסאונד כגון דולבי דיגיטל HD וכדומה). הרסיבר הכי זול בעל התכונות האלה שאני מכיר הוא הדגם 255 של הארמן קארדון והוא עולה יותר מכל הסט של ההלוג'יטק, כמו כן בלי דיודי טוב ומסך טוב ההוצאה הנוספת מיותרת. את הממיר של הכבלים תוכל לחבר למגבר דרך חיבור קואקס או אופטי ואז תוכל להנות מאיכות סאונד יותר גבוהה.

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816

שליחה

אני חייב להשתתף בדיון הזה על הלוג'יטק Z5500 נראה לי שאנשים פוסלים אותם לפני שהכירו אותם לעומק.
מדובר ברמקולים שזכו לכ"כ הרבה פרסים על האמינות והאיכות ללא פשרות שזה מדהים.
יתרה מכך, הם כ"כ טובים שלוג'יטק עצמם לא הוציאו גרסא חדשה מאז שיצרה אותם לראשונה. (ועברו כמה שנים טובות...)

מדובר במערכת רמקולים 5.1
איכותית להפליא, אין סרט שלא ראיתי ונהניתי כל פעם מחדש.
הסאב עוצמתי ומרעיד לי את החדר (3.5X3)
הרמקולים מדוייקים, חזקים עם סאונד נקי.

אצלי זה מחובר לפלזמה + סטרימר בכבל אופטי.
אני רואה סרטי HD עם קידוד סאונד DTS /DOLBY ושומעים מצויין!
(לפותח האשכול: אם הלוח אם שלך בן לפחות 3 שנים רוב הסיכויים שיש לך כבר יציאה אופטית וקואקסיאלית מובנת ולא תצטרך שום כרטיס קול)

לגבי GIGAWORKS האלה של קריאטיב, אין להם כניסה אופטית לפי מה שזכור לי, מה שאומר שהתמיכה לקידודי סאונד דיגיטלים כמו DTS ודולבי, לא קיימת.
יכול להיות שהיא קיימת ע"י המרה מסויימת שהמערכת עושה, אבל המרה זה אף פעם לא דבר טוב. דיגיטלי צריך להישאר דיגיטלי (010101010001100100).
וזה קורה רק על גבי כבל אופטי. (HDMI לא נחשב כי Z5500 לא תומך בו).

סיכום:
אני קניתי מאיזה ייבוא מארה"ב עלה לי 1600 שקל כולל שנאי לרשת החשמל שלנו.
עובד פצצה ואני נורא מרוצה!
אז מבחינת מחיר ומה שמקבלים בתמורה זה שווה כל שקל. והיא לוקחת אחלה מערכות יקרות אחרות...

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41

שליחה

זיו,
בהמשך לדיוננו אחרי סקר מעמיק - דיברת על זה שהלוגיטק אינם תומכים במקודדים המתקדמים כגון DTS HD וכו' האם אני צריך אותם במערכת 5.1 כי שמעתי שללוג'יטק יש את הפורמטים המתקדמים ל5.1 כי הפורמטים המתקדמים יותר מתאימים ל7.1 ומעלה האם זה נכון? כי אם כן אני לא צריך מערכת 7.1 ואני אסתפק ברמקולים האלה כי יש להם את כל הפורמטים המתקדמים ל5.1
מקווה שהבנת

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

zelon,
שלילי.
הפורמטים החדשים באים לידי ביטוי בצורה מובהקת גם ב 5.1

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ואיך בדיוק,
בקצרה כי קראתי והיה רשום שזה מתאים ל7.1 ומעלה כי אם אאין לך אתה לא צריך את זה ככה הבנתי

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zelon כתב:זיו,
בהמשך לדיוננו אחרי סקר מעמיק - דיברת על זה שהלוגיטק אינם תומכים במקודדים המתקדמים כגון DTS HD וכו' האם אני צריך אותם במערכת 5.1 כי שמעתי שללוג'יטק יש את הפורמטים המתקדמים ל5.1 כי הפורמטים המתקדמים יותר מתאימים ל7.1 ומעלה האם זה נכון? כי אם כן אני לא צריך מערכת 7.1 ואני אסתפק ברמקולים האלה כי יש להם את כל הפורמטים המתקדמים ל5.1
מקווה שהבנת
...
קוראים לי זאב לא זיו :) , לא כל כך הבנתי את השאלה אבל אני אנסה לענות בכל זאת, הלוגיטק היא מערכת רמקולים שמיועדת לק"ב ולמשחקים. היא מערכת של 5.1 כלומר 5 רמקולים וסאב וופר. היא תומכת בפורמטים הבסיסים של ק"ב, שהם נכון להיום הנפוצים ביותר סרטי הדיודי. הפרמטים הם DTS (שהוא הפורמט הטוב ביותר של המערכת לסרטים שתומכים בו), DOLBY DIGITAL (שהוא הפורמט שהכי נפוץ בסרטי הדיודי) וDOLBY PROLOGIC2 (שהוא מייצר אפקט של סראונד מסטריאו). המערכת הזו לא תומכת בפורמטים החדשים.

RUJI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816

שליחה

ואם אתה רוצה פורמטים חדשים. שתדע שעלות המערכת הולכת להשתנות מקצה לקצה...

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני אומר את זה כי חבל...
יום אחד אני אכנס לאינטרנט ירצה להוריד סרט ווואלה הקידוד יהיה DTS HD ואני לא יכול יהיה להנות ממנו זה די מעצבן
מהי העלות הכוללת של מערכת+רסיבר שהיא עוצמתית ואיכותית שתתאים לגודל של החדר שלי,שתומכת בפורמטים החדשים?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הרסיבר הכי זול יעלה לך באיזור ה2600 -3000 שקל.
רמקולים טובים 7.1 יעלו לך מינימום 4000 -5000 .
נגן בלו ריי הכי זול ומפירמה נורמלית 149$ בדיוטי פריי.

זה כבר סיפור אחר לגמרי. חבל לך להכנס לזה אם אין לא תקציב ואם אתה שואל אותי הייתי מציע לך לחכות שנה או שנתיים עד שהמחירים ירדו ואז תשדרג. בתקציב שלך תקבל הכי הרבה עם הסט הצעתי לך.

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הבנתי,זאב
אני לא צריך 7.1 מספיק לי 5.1 סרטים של בלוריי לא יעניינו אותי כי אני אנגן אותם דרך המחשב ככה שלא אצטרך נגן,
כמו שהבנתי הרסיבר הכי זול זה 255 של הרמן האם ההגברה שלו תספיק לחדר בגודל הזה בערך עם הסט רמקולים שהצעת?(קליפש,פולק אודיו,הרמן קרדון,מורל) כי 7x50w בסראונד נשמע עלוב למדי.
אם זה מספיק אני מוריד את הכובע וסגרנו עיניין אם לא אשמח שתעניין אותי ברסיבר באותו רמה של הרמן (ואותם 7.1 ערוצים לשדרוג עתידייי,במידה וארצה) רק מגביר יותר טוב - וכמובן סט רמקולים מתאים לזה.
מעריך את הסבלנות
תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zelon כתב:הבנתי,זאב
אני לא צריך 7.1 מספיק לי 5.1 סרטים של בלוריי לא יעניינו אותי כי אני אנגן אותם דרך המחשב ככה שלא אצטרך נגן,
כמו שהבנתי הרסיבר הכי זול זה 255 של הרמן האם ההגברה שלו תספיק לחדר בגודל הזה בערך עם הסט רמקולים שהצעת?(קליפש,פולק אודיו,הרמן קרדון,מורל) כי 7x50w בסראונד נשמע עלוב למדי.
אם זה מספיק אני מוריד את הכובע וסגרנו עיניין אם לא אשמח שתעניין אותי ברסיבר באותו רמה של הרמן (ואותם 7.1 ערוצים לשדרוג עתידייי,במידה וארצה) רק מגביר יותר טוב - וכמובן סט רמקולים מתאים לזה.
מעריך את הסבלנות
תודה
...

אם יש לך תקציב יותר גדול תגיד ואני אמליץ לך על מערכת יותר טובה, מדובר פה על 2 ליגות שונות לגמרי. זה לא הוגן להשוות בין סט שכולל מגבר ורמקולים ב 2500 שקל לבין מערכת שרק המגבר שבה עולה באיזור ה2500 - 3000 שקל.

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תתחיל מהמגבר ותעבור לרמקולים...
כשאני יידע מה גובה ההשקעה אחסוך כמה חודשים ואקנה...(ממש אין לי בעיה עם זה,פשוט הייתי פזיז מדי ורציתי מערכת עכשיו אז אמרתי לעצמי למה אני לא אחסוך לי קצת ואז בעתיד אהיה שמח)
קודם כל שאני יידע מה גובה ההשקעה אני אעכל את זה כמו גדול ואז"יבלע" את זה אחרי כמה חודשים אבל אל תפריז במערכות נפוצצות של עשרות אלפי שקלים! זה חדר קטן,רק פשוט להעלות את הרמה בכמה!,אל תשכח שזה לא כמו סלון שצריך רמקולים בעלי הספקקק גבוהה

*אם כבר הלכתי על הלוגיטק - ואיך המפענחים החדשים באים לידי ביטוי באיכות השמע בתצורת 5.1 אם יש לי את הבסיסים בלבד בלוגיטק
תודה

zelon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

משהו?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”