תערובות קליה מומלצות
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לאט לאט אתה מתחיל לקבל את הדברים שלי.moti_r כתב:אני רואה שאני חייב לשים ידיים על הודו פלנטיישן. היה לי ממש בתחילת הדרך, ולא אהבתי אותו.
אבל נראה שהוא משמש בהרבה מאוד תערובות....
קודם פרופיל הקליה, עכשיו ההודי - בסוף עוד תקנה וויביאמה, תעבור ל-Hardware, ותבוא לגור בצפון...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
על הכל אני מוכן להסכים, למעט ה-hardware 
אגב, ניסיתי שוב את פרופיל הקליה. בפעם ראשונה קיבלתי קליה נהדרת, בפעם השניה קיבלתי קליה מאוד בהירה. אפילו דעה_עכורה אמרה שזה בהיר מדי בשבילה... היום שתיתי. מזעזע
אגב, ניסיתי שוב את פרופיל הקליה. בפעם ראשונה קיבלתי קליה נהדרת, בפעם השניה קיבלתי קליה מאוד בהירה. אפילו דעה_עכורה אמרה שזה בהיר מדי בשבילה... היום שתיתי. מזעזע
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תערובת טעימה שקליתי לאחרונה:
100ג' סנטו דומינגו (אמיגו).
50ג' קניה AA (אווא).
50ג' גואטמלה אנטיגואה (אמיגו).
50ג' ימן מוקה (אמיגו).
15ג' מונסון מאלאבר (אמיגו).
235 מע' בג'ין, 15.7-15.8דק' (FC).
טעים,פירותי. הקניה תורם המון לתערובת ...
100ג' סנטו דומינגו (אמיגו).
50ג' קניה AA (אווא).
50ג' גואטמלה אנטיגואה (אמיגו).
50ג' ימן מוקה (אמיגו).
15ג' מונסון מאלאבר (אמיגו).
235 מע' בג'ין, 15.7-15.8דק' (FC).
טעים,פירותי. הקניה תורם המון לתערובת ...
פלגיאט שעלה יפה - פרק ב'
בסניף "קפה ג'ו" שסמוך למקום העבודה שלי יש שני יתרונות לחובב אספרסו טוב:
1. הקפה טעים ועשוי היטב.
2. פולי הקפה הקלויים מאוכסנים במכונה עתידנית ומגניבה (מצ"ב תמונה), כל סוג בשרוול פלסטיק גדול עם שם הזן. בלחיצת כפתור, המכונה מנפקת כמה סוגים של תערובות, ויכולה גם לטחון את הפולים ללקוחות שרוצים לקחת הביתה קפה, ואין להם מטחנה.
במקביל, גם הסניף עצמו משתמש במכשיר. אחת לכמה זמן, אחד העובדים לוקח קופסה, מכוון את המכונה למצב "ג'ו" - ומעביר את התערובת אל המטחנה שבעמדת הבריסטה.
במצב הזה, לא קשה במיוחד לראות אילו זנים מתרוקנים מהמכונה: קולומביה סופרמו, גואטמלה, קוסטה ריקה וטנזניה. יותר מזה: אפשר לראות ש"עמודת" הקולומביה מתרוקנת בערך פי 2 משאר הצינורות.
הסיטואציה הזו לא איפשרה לי למנוע מעצמי לנסות לקלות קצת "ג'ו" תוצרת בית.
אמנם לא קליתי את הזנים בנפרד כפי שנראה שנעשה בתערובת המקורית, אבל זה ההרכב שניסיתי:
40% קולומביה סופרמו (אמיגו)
20% קוסטה ריקה (אמיגו)
20% גואטמלה אנטיגוה (אמיגו)
20% טנזניה (קופי טיים)
וזו תערובת משובחת! טעימה, מלאת גוף, ארומטית ועשירת-קרמה. למרות ריבוי הזנים המרכז-אמריקניים בתוספת אפריקה - היא בכלל לא חמוצה, להיפך.
מומלץ!
בסניף "קפה ג'ו" שסמוך למקום העבודה שלי יש שני יתרונות לחובב אספרסו טוב:
1. הקפה טעים ועשוי היטב.
2. פולי הקפה הקלויים מאוכסנים במכונה עתידנית ומגניבה (מצ"ב תמונה), כל סוג בשרוול פלסטיק גדול עם שם הזן. בלחיצת כפתור, המכונה מנפקת כמה סוגים של תערובות, ויכולה גם לטחון את הפולים ללקוחות שרוצים לקחת הביתה קפה, ואין להם מטחנה.
במקביל, גם הסניף עצמו משתמש במכשיר. אחת לכמה זמן, אחד העובדים לוקח קופסה, מכוון את המכונה למצב "ג'ו" - ומעביר את התערובת אל המטחנה שבעמדת הבריסטה.
במצב הזה, לא קשה במיוחד לראות אילו זנים מתרוקנים מהמכונה: קולומביה סופרמו, גואטמלה, קוסטה ריקה וטנזניה. יותר מזה: אפשר לראות ש"עמודת" הקולומביה מתרוקנת בערך פי 2 משאר הצינורות.
הסיטואציה הזו לא איפשרה לי למנוע מעצמי לנסות לקלות קצת "ג'ו" תוצרת בית.
אמנם לא קליתי את הזנים בנפרד כפי שנראה שנעשה בתערובת המקורית, אבל זה ההרכב שניסיתי:
40% קולומביה סופרמו (אמיגו)
20% קוסטה ריקה (אמיגו)
20% גואטמלה אנטיגוה (אמיגו)
20% טנזניה (קופי טיים)
וזו תערובת משובחת! טעימה, מלאת גוף, ארומטית ועשירת-קרמה. למרות ריבוי הזנים המרכז-אמריקניים בתוספת אפריקה - היא בכלל לא חמוצה, להיפך.
מומלץ!
תערובות מצוינת לקפוצינו
30% ברזיל סנטוס
30% קולומביה סופרימו
15% ימן עדני
15% ניו ג'יני
9% אוגנדה
1% שרי AB
קליה עד תחילת פיצוץ שני.
אני אישית קליתי כל זן נפרד למעט הרובוסאה (אוגנדה + שרי)
תערובת מתוקה, ארומטית ,שוקולדית מומלצת !
30% ברזיל סנטוס
30% קולומביה סופרימו
15% ימן עדני
15% ניו ג'יני
9% אוגנדה
1% שרי AB
קליה עד תחילת פיצוץ שני.
אני אישית קליתי כל זן נפרד למעט הרובוסאה (אוגנדה + שרי)
תערובת מתוקה, ארומטית ,שוקולדית מומלצת !
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
קליתי: 50% גוואטמלה שהמרירות השוקולדית של הזן מאד טעימה לי,
50% קוסטה ריקה - לטעמי אחד הזנים המוצלחים. חמיצות מאד עדינה, יינית ולאחרונה אני מרגיש בו גם וניל.
נגיעה בפיצוץ שני על 235 מעלות. אני חושב שהיה עדיף אפילו להגיע כמעט עד פיצוץ שני ולא ממש להגיע עליו, אבל אני לא רוצה להסתכן.
לטעמי מאד מוצלח. עדין וטעים גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו. תחושה נקייה וטעם מזמין.
קראתי לתערובת הזו 'שוקו-וניל'.
50% קוסטה ריקה - לטעמי אחד הזנים המוצלחים. חמיצות מאד עדינה, יינית ולאחרונה אני מרגיש בו גם וניל.
נגיעה בפיצוץ שני על 235 מעלות. אני חושב שהיה עדיף אפילו להגיע כמעט עד פיצוץ שני ולא ממש להגיע עליו, אבל אני לא רוצה להסתכן.
לטעמי מאד מוצלח. עדין וטעים גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו. תחושה נקייה וטעם מזמין.
קראתי לתערובת הזו 'שוקו-וניל'.
נפתחה חנות קפה מול הבית ואשתי הביאה קפה טרי טרי משם, מקווה שזה בסדר באנגלית :
60 % Brasilien Bob-o-Link, Mococa, natural
20 % Guatemala Volcanic San Marcos, Kooperative APPAECE SHB EP, washed
20 % Ecuador Zamora Kooperative ACRIM, washed
ואני חייב להודות שהתערובת ממש טעימה (ולכן פרסמתי
.
60 % Brasilien Bob-o-Link, Mococa, natural
20 % Guatemala Volcanic San Marcos, Kooperative APPAECE SHB EP, washed
20 % Ecuador Zamora Kooperative ACRIM, washed
ואני חייב להודות שהתערובת ממש טעימה (ולכן פרסמתי
שלום לכולם,
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף!
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף!
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!
נערך לאחרונה על ידי korney ב 24/06/2013 20:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
35% בורונדי
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי bitfield ב 24/11/2013 15:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
קליתי השבוע :
קניה - קלייה יחסית בהירה.
אתיופיה סידמו - קלייה כהה, עצירה על השיש בתחילת פיצוץ שני.
שילוב של שניהם בתערובת של 60% / 40%, פעם לכאן ופעם לכאן.
יופי של תערובות.
אני מתחיל בלגימה של האספרסו ואח"כ מוסיף חלב.
---
ומה אתם עשיתם השבוע ? ומה התחדש אצלכם בתערובת ?
אשמח לשמוע.
קניה - קלייה יחסית בהירה.
אתיופיה סידמו - קלייה כהה, עצירה על השיש בתחילת פיצוץ שני.
שילוב של שניהם בתערובת של 60% / 40%, פעם לכאן ופעם לכאן.
יופי של תערובות.
אני מתחיל בלגימה של האספרסו ואח"כ מוסיף חלב.
---
ומה אתם עשיתם השבוע ? ומה התחדש אצלכם בתערובת ?
אשמח לשמוע.