תגובות למדריך HTCafe פרק 2: הקצפת חלב לקפוצ´ינו
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אורי, תודה על התוספות וההבהרות!
לגבי סעיף 2, הסרטון עלול באמת להיות מעט מטעה כי קשה לראות את אדי החלב.
בכל אופן, אני ממליץ לסובב את החלב, כי אחרת יש סיכוי שלא תקבל את האדים בצורה נכונה.
והכי חשוב לזכור שעדיף חלב מעט קר יותר מהטמפ' האידיאלית, מאשר מעט חם יותר ממנה, כי חלב מורתח נהרס.
לגבי סעיף 2, הסרטון עלול באמת להיות מעט מטעה כי קשה לראות את אדי החלב.
בכל אופן, אני ממליץ לסובב את החלב, כי אחרת יש סיכוי שלא תקבל את האדים בצורה נכונה.
והכי חשוב לזכור שעדיף חלב מעט קר יותר מהטמפ' האידיאלית, מאשר מעט חם יותר ממנה, כי חלב מורתח נהרס.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
השיטה הידנית הזו באמת גורמת ליותר מדי בועות... מצד שני זה קורה גם כשעובדים עם סטרימר במכונת
קפה מקצועית (כמו בבתי קפה). בזמנו כשעבדתי בתחום, אם הייתי מעז להוציא ללקוח קפה עם הקצפה
כזו הייתי חוטף צעקות
קפה מקצועית (כמו בבתי קפה). בזמנו כשעבדתי בתחום, אם הייתי מעז להוציא ללקוח קפה עם הקצפה
כזו הייתי חוטף צעקות
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
Jon,
הפרוטוקול שלי -
1. הפעלת הקומקום.
2. טחינת הקפה.
3. הכנת הבריקה והנחה על הגז.
4. מזיגת מים רותחים לכוס.
המתנה...
5. שניה לפני התפרצות הבריקה (כשהקפה שנזל מתחיל לסגור מעגל), ריקון המים.
6. בום! - מזיגת המוקה
הפרוטוקול שלי -
1. הפעלת הקומקום.
2. טחינת הקפה.
3. הכנת הבריקה והנחה על הגז.
4. מזיגת מים רותחים לכוס.
המתנה...
5. שניה לפני התפרצות הבריקה (כשהקפה שנזל מתחיל לסגור מעגל), ריקון המים.
6. בום! - מזיגת המוקה
איזו נוסטלגיה....זה הזכיר לי שכשהייתי בצבא הינו מזמינים מידי פעם את אילן (כן-כן זה מאילנ'ס) לעשות הרצאה על קפה (אצלנו קראו לזה הסברה שבועית). תמיד בסוף ההרצאה הוא השאיר לנו תופינים (פעם פלנג'ר פעם מקציף חלב ידני וגם קצת קפה). מאז התאהבתי בקפה. אין מה להשוות אספרסו של פלנג'ר או הקצפה ממקציף לקפה הנשיא (עם או בלי חלב) או אלנח'לה (עם או בלי הל)...
מצחיק שרק עכשיו אני רואה את הוידאו הזה.
אחרי ניסיון של איזה שנה וחצי עם הטוטוקרמה אני יכול להגיד שהוא מסוגל להגיע לביצועים טובים הרבה יותר ממה שרואים בסרטון!
הטיפ בנוגע לאיך לדעת מתי החלב חם מספיק - פשוט מעולה! אני גם משתמש בו.
בקיצור אחרי דוקטורט על הדבר הזה הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר להקצפה איתו היא לא להרים את הידית עד למעלה בכל תנועה כמו שרואים בסרט
אלא להפעיל קצת את הדימיון ולנסות להרים את הידית כך שהרשת שבתוך הטוטו תעלה ממש מעט מעל החלב. בואו נאמר שתעלה בערך שליש מעל גובהו של החלב. לא צריך לפמפם מהר מידי - פמפום לשניה עושה את העבודה.
עכשיו צריך להפעיל קצת את הרגש - אפשרי להרגיש שהחלב בפנים סמיך יותר ואז יודעים שאנחנו קרובים. מרימים שניה לראות "יש בועות?" צריך להמשיך לפמפם ולא לשכוח לא לפמפם לכל אורך המכשיר אלא רק כשליש מעל החלב!! מספיק פעם אחת שפוסחים על הכלל הזה וההקצפה תיהרס - או במילים אחרות תראה כמו בסרטון
(no hard feelings moti)
יש בהקצפה איזושהי נקודת אל חזור שממנה החלב תמיד יצא לא טוב..אז צריך לדאוג לא לפמפם יותר מידי. נשמע בלגן אבל זה דווקא ממש פשוט
תהנו!
זוג קפוצינו מהבריקה+טוטוקרמה
אחרי ניסיון של איזה שנה וחצי עם הטוטוקרמה אני יכול להגיד שהוא מסוגל להגיע לביצועים טובים הרבה יותר ממה שרואים בסרטון!
הטיפ בנוגע לאיך לדעת מתי החלב חם מספיק - פשוט מעולה! אני גם משתמש בו.
בקיצור אחרי דוקטורט על הדבר הזה הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר להקצפה איתו היא לא להרים את הידית עד למעלה בכל תנועה כמו שרואים בסרט
אלא להפעיל קצת את הדימיון ולנסות להרים את הידית כך שהרשת שבתוך הטוטו תעלה ממש מעט מעל החלב. בואו נאמר שתעלה בערך שליש מעל גובהו של החלב. לא צריך לפמפם מהר מידי - פמפום לשניה עושה את העבודה.
עכשיו צריך להפעיל קצת את הרגש - אפשרי להרגיש שהחלב בפנים סמיך יותר ואז יודעים שאנחנו קרובים. מרימים שניה לראות "יש בועות?" צריך להמשיך לפמפם ולא לשכוח לא לפמפם לכל אורך המכשיר אלא רק כשליש מעל החלב!! מספיק פעם אחת שפוסחים על הכלל הזה וההקצפה תיהרס - או במילים אחרות תראה כמו בסרטון
יש בהקצפה איזושהי נקודת אל חזור שממנה החלב תמיד יצא לא טוב..אז צריך לדאוג לא לפמפם יותר מידי. נשמע בלגן אבל זה דווקא ממש פשוט
תהנו!
זוג קפוצינו מהבריקה+טוטוקרמה