אחרי כל הדחיות - האייפון מגיע לארץ הקודש

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

בשיחה עם נציג של אחת החברות היום קיבלתי את הפרטים הנ"ל, חלקם כבר ידועים לנו, חלקם לא:

1 - החברה הספציפית הזו התחייבה למכור 100,000 מכשירים בשנה (היו שמועות על 80,000-100,000).
2 - מכשיר שנפרץ (JB או Simfree) לא יקבל אחריות.
3 - כל הרוכש מכשיר יהיה מחוייב לרכוש גם ביטוח.
4 - במעמד המכירה יובהר לרוכש כי הוא חייב שיהיה לו מחשב :roll: .
5 - במעמד המכירה יובהר לרוכש שבזמן מסירת מכשיר לתיקון, ישנו סיכוי כי הוא יחוייב בסכום כסף, שבמקרים מסויימים יכול להגיע עד ל-1,300 ש"ח.

אני מעביר את הפרטים כפי שנמסרו לי ע"י נציג אחת החברות בשיחה לא רשמית, אני בכוונה לא רושם מאיזו חברה.
קחו את הדברים בערבון מוגבל, אני לא יודע בדיוק מה תפקידו בחברה וכמה הוא חשוף לנתונים שהוא מסר לי.
מבחינתי יכול להיות שהוא רק מעביר לי שמועות שהוא שמע בחברה.

אותו נציג היה מופתע לגלות שיש לי fring באייפון ולא ידע שניתן להשתמש ב-AppStore רק דרך המכשיר ללא צורך במחשב. :roll:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אבי,
למה אתה לא מוסר את שם החברה? אם אני מבין נכון הרי זאת הייתה שיחה רשמית עם הנציג שלהם

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אריה,
שים לב שרשמתי בהודעה שלי שהשיחה לא הייתה רשמית.
אני לא רושם כי אני גר במקום קטן ואני לא רוצה לגרום נזק לאותו בחור שנידב לי קצת מידע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני מניח שכל הסיפור יפתר אחרי שלנציגים עצמם יהיה אייפון והם יתחילו להכיר אותו. היה אולי רצוי לאבזר אותם בכאלה לפני ההשקה, אבל סביר להניח שאפל חיסלה כל סיכוי לסידור כזה...

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferlaor כתב:אני מניח שכל הסיפור יפתר אחרי שלנציגים עצמם יהיה אייפון והם יתחילו להכיר אותו. היה אולי רצוי לאבזר אותם בכאלה לפני ההשקה, אבל סביר להניח שאפל חיסלה כל סיכוי לסידור כזה...
...
אתה מאד צודק.
הוא הסתכל על האייפון בהתפעלות, לא ידע כ"כ מה לעשות איתו, היה מופתע שיש waze ו-fring ועוד כל מיני דברים כאלו, שרק מראים שלמרות שהם עברו כמה הדרכות לפני המכירה, הם עדיין לא יודעים דבר על המכשיר.
הוא כן יודע שהם הולכים לקרוס, לפחות בימים הראשונים תחת העומס. לא רק העומס של המכירות, אלא בעיקר העומס של שירות הלקוחות.
אנחנו כבר דיברנו על זה פה באחד השרשורים והעלינו את הנושא של האייטונס שלא כ"כ מתאים לכל אחד ונושא התפעול, לא התפעול של המכשיר, אלא כל מה שמסביב.
אנשים צריכים להבין שמדובר במיני לפטופ, על כל המשתמע מכך לטוב ולרע.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

הנה עוד משהו מעניין.
אפל קיבלה גישה לחלקים ממערכות המחשב של 3 החברות הסלולרית כדי לקבל מידע בזמן אמת על מכירת מכשיריה ועל המלאי.
החברות האחרות (נוקיה, סוני-אריקסון וכו'...) מסתפקות בדיווח חודשי מחברות הסלולר.

מתוך IPSF
http://www.ipsf.co.il/forum/t18983/

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793

שליחה

מה עם מחירים?

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

amit145 כתב:מה עם מחירים?
...
עוד אין משהו רשמי, כולם מחזיקים את המחירים קרוב לחזה שהאחרים לא יראו (כאילו שהתמחור לא יהיה כמעט זהה :roll: ) אבל ההערכות הן שהתשלום הראשוני יהיה בין 700 ל-1500 ש"ח, תלוי בגרסת האייפון (3G 8GB, 3GS 16GB, 3GS 32GB).
ותשלום חודשי שאמור להיות בין 170-300 ש"ח.
אני יודע שיש פה מרווח טעות גדול, אבל אלו הנתונים שיש כרגע והם לא מדוייקים.

מכמה אנשים בחברת פלאפון שמעתי שמועה שאומרת שמדובר בתשלום חודשי של כ-350 ש"ח, אבל לא ידעו לומר לי בדיוק באיזו חבילה מדובר (כמה דקות, איזו חבילת גלישה,SMS וכו'...).

עוד יומיים, קצת לפני ההשקה המצב יתבהר.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

איזה קטע,
קצת אחרי השמועה על המחירים של פלאפון שפרסמתי כאן, התפרסמו נתונים דומים גם ב-Iphones.co.il
http://www.iphones.co.il/forum/thread11 ... post619117

רק ששם כבר יש גם הערכה לגבי החבילה המוצעת.
דיסקליימר- המספרים האלה מגיעים ממקור שאני סומך עליו אבל לבטח אני לא מוכן להתחייב עליהם. מה שכן: אלה המספרים הראשונים שאני שומע עליהם וזה יותר טוב מכלום, אז לתשומת ליבכם:

חבילת התחייבות ל- 18 חודשים.
350 ש"ח לחודש.
גלישה בלי הגבלה.
200 סמסים בחודש.
דקות שיחה: לא ידוע בשלב זה.
בחישוב כולל מדובר על 6300 ש"ח לא כולל דקות השיחה.
...

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אם אכן מדובר ברמות המחירים האלו - כבר עדיף להביא מכשיר פתוח מחו"ל!

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

theAman כתב:הנה עוד משהו מעניין.
אפל קיבלה גישה לחלקים ממערכות המחשב של 3 החברות הסלולרית כדי לקבל מידע בזמן אמת על מכירת מכשיריה ועל המלאי.

מתוך IPSF
...
כל פעם שאני שומע עוד "סעיף" כזה ש Apple הכניסו אני נזכר בפרסומת המפורסמת שלהם
Need more cowbell

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

amit145 כתב:אם אכן מדובר ברמות המחירים האלו - כבר עדיף להביא מכשיר פתוח מחו"ל!
...
1 - אף אחד לא אמר שהוא יהיה זול.
2 - גם במכשירים אחרים שקונים מהרשתות, יוצא שבסופו של דבר תשלם יותר ממה שיעלה לך בחו"ל.
3 - אל תשכח שהמחירים כוללים חבילות תקשורת למיניהן.
4 - בארץ אתה מקבל אחריות.
5 - הכי חשוב, כשיהיו מחירים רשמיים, שכל אחד יעשה חשבון משוקלל לעצמו בהתחשב בחבילות ובהרגלי הצריכה שלו ויחליט מה שיחליט, אבל בחכמה ולא לרוץ אחרי העדר.
יהיה מי שמשתלם לו לקחת מכשיר דרך הרשתות ויהיה מי שיעדיף לרכוש בחו"ל, כל האופציות פתוחות.

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

theAman כתב:
amit145 כתב:אם אכן מדובר ברמות המחירים האלו - כבר עדיף להביא מכשיר פתוח מחו"ל!
...
1 - אף אחד לא אמר שהוא יהיה זול.
2 - גם במכשירים אחרים שקונים מהרשתות, יוצא שבסופו של דבר תשלם יותר ממה שיעלה לך בחו"ל.
3 - אל תשכח שהמחירים כוללים חבילות תקשורת למיניהן.
4 - בארץ אתה מקבל אחריות.
5 - הכי חשוב, כשיהיו מחירים רשמיים, שכל אחד יעשה חשבון משוקלל לעצמו בהתחשב בחבילות ובהרגלי הצריכה שלו ויחליט מה שיחליט, אבל בחכמה ולא לרוץ אחרי העדר.
יהיה מי שמשתלם לו לקחת מכשיר דרך הרשתות ויהיה מי שיעדיף לרכוש בחו"ל, כל האופציות פתוחות.
...
תשמע,

היום גיליתי שחבר טוב שלי טס בשבוע הבא לניו יורק :)
בקיצור,האר את עיני,האם ידוע לך מהי הפרוצדורה של הבאת זוג מכשירי אייפון מהדור החדשׁ ( GS)
לארץ והשמשתם?
אני מתכוון למחירים כמובן והאפשרות לחבר אותם לאחת מחברות הסלולר,החל מרמת השירות ועד רמת ה SIM שיקנה בארץ.. ידוע לי שישנה אפשרות לקנות את המכשיר במחיר מוזל בחו"ל אבל להתחייב לרשת AT&T שאינה קיימת אצלנו או לקנות אותו במחיר יקר יותר ואז ישנה אפשרות להביא אותו הנה ולהשתמש בו כחוק באחת מחברות הסלולר שלנו.השאלה היא האם ניתן לקנות אותו במחיר המוזל ההוא וב"צורה כזו או אחרת" עדין להשמיש אותו בארץ בצורה כדאית.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

amit145,
אני לא כ"כ מכיר את פרוצדורת הרכישה של מכשיר ללא התחייבות בארה"ב.
אבל נניח שהצלחת להביא לכאן מכשיר 3Gs חדש, המכשיר יהיה נעול ולא יקבל שום סים מלבד סים של AT&T.
יש פריצה בשם Blackra1n שתפצח לך את המכשיר כדי שהוא יוכל לקבל כל סים (Unlock).
לגבי JailBreak, תוכל לבצע JaikBreak, אבל כאשר תכבה ותדליק את המכשיר מחדש, תצטרך לחזור על הפריצה מחדש. זה בגלל שאפל סגרו את החור הקודם שאיפשר לפרוץ בצורה מלאה.
הפיתרון המלא כבר בדרך, אבל אני בטח לא יכול להתחייב לך על זמנים.

אישית, אני מעדיף מכשיר פתוח לכל הרשתות SimFree מהחברה, ללא צורך ב-Unlock, אבל את זה לא תמצא בארה"ב,
אלא באיטליה, צ'כיה ועוד כמה מדינות באירופה.
תוכל לקרוא עוד קצת על הפריצה כאן:
http://www.ipsf.co.il/forum/t17942/#post148814
שים לב במיוחד להערות לגבי 3Gs ולגבי ה-bootrom החדש.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Pavelz כתב:
theAman כתב:הנה עוד משהו מעניין.

מתוך IPSF
...
כל פעם שאני שומע עוד "סעיף" כזה ש Apple הכניסו אני נזכר בפרסומת המפורסמת שלהם
...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

shaybc
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה

אני אחד מאלה שמאוד רוצה iphone כי אני רוצה, והסיבות רבות (ממשק מדהים, אלגנטיות, גודל מסך, פיתוח תוכנות, זה אחלה iPod, וזה אפל!),
אבל:
1. אני לא מוכן ולא הייתי מוכן לשלם עליו למעלה מ 3000 ש"ח
2. עכשיו שהוא מגיע לארץ בצורה רישמית אין סיכוי שאני יהיה אחד הראשונים לקנות אותו במחיר מופקע וחוזה והתחייבויות מטורפות
3. אפל מחייבת כל חברה לרכישת מינימום מכשירים כל שנה (בקירוב 400 אלף מכשירים יציפו את השוק) מה שאומר שכשההתלהבות תשקע, החברות ישארו עם הרבה מכשירים שהן חייבות למכור והמחיר יצנח

שי.
HTPC זה לא במבה!

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

theAman כתב:amit145,
אני לא כ"כ מכיר את פרוצדורת הרכישה של מכשיר ללא התחייבות בארה"ב.
אבל נניח שהצלחת להביא לכאן מכשיר 3Gs חדש, המכשיר יהיה נעול ולא יקבל שום סים מלבד סים של AT&T.
יש פריצה בשם Blackra1n שתפצח לך את המכשיר כדי שהוא יוכל לקבל כל סים (Unlock).
לגבי JailBreak, תוכל לבצע JaikBreak, אבל כאשר תכבה ותדליק את המכשיר מחדש, תצטרך לחזור על הפריצה מחדש. זה בגלל שאפל סגרו את החור הקודם שאיפשר לפרוץ בצורה מלאה.
הפיתרון המלא כבר בדרך, אבל אני בטח לא יכול להתחייב לך על זמנים.

אישית, אני מעדיף מכשיר פתוח לכל הרשתות SimFree מהחברה, ללא צורך ב-Unlock, אבל את זה לא תמצא בארה"ב,
אלא באיטליה, צ'כיה ועוד כמה מדינות באירופה.
תוכל לקרוא עוד קצת על הפריצה כאן:
http://www.ipsf.co.il/forum/t17942/#post148814
שים לב במיוחד להערות לגבי 3Gs ולגבי ה-bootrom החדש.
...
אבי תודה,
כמה דברים - נניח שאני רוצה שחבר שלי יקנה עבורי את המכשיר שעולה 199 דולר - כלומר זה עם ההתחייבות ל AT&T,והוא כמובן תייר ולא תושב ארה"ב,האם הוא בכלל יכול לבקש כזה מכשיר,לשלם 200 דולר בקופה בשקט ולצאת? לא יחייבו אותו לשלם גם על הסדר חבילה עם AT&T? לא יבקשו תעודת תושב ארה"ב?
ברור שעדיף מכשיר שהוא סים פרי אבל המחיר הוא משולש....
דבר נוסף - אני מבין שהפריצה של Blackra1n בעצם הופכת את המכשיר בעצם לסים פרי אבל אם יש אותה,מה זה בכלל jailbreak?
אני קצת קלולס כמו שאתה רואה :)

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

amit145,
כמו שכתבתי קודם, אני לא כ"כ מכיר את הפרוצדורה בארה"ב, אם אני לא טועה, אתה צריך להיות תושב כדי לרכוש מכשיר.
השמועות אומרות (ואם יש מישהו פה שיכול לאשר או להפריך, אני אשמח) שאם תשלם במזומן באחת החנויות, לא יחייבו אותך להראות תעודת תושב.
פעם היו רוכשים מכשיר ואחרי זמן מה מבטלים את החבילה ומשלמים קנס יציאה, כך יוצא שמכשיר שעלה 199$ הגיע בסוף לכ-600$.
אני מניח שהיום זה לא שונה.

פריצת Unlock מאפשרת למכשיר לקבל כל סים, כאילו שהמכשיר הוא SimFree, רק שזה לא מתבצע ברמת חומרה, אלא ברמת תוכנה, מכאן גם תוכל להבין שכאשר יש שדרוג במערכת ההפעלה של אפל (ויש לא מעט), מי שפרץ את המכשיר בצורה כזו, חייב להמתין עד שתהיה פריצה מתאימה למ"ה החדשה, וזאת כדי שהמכשיר לא יינעל לו לגמרי.

פריצת JaikBreak זו פריצה שבעצם נותנת לנו אפשרות להתקין ולהריץ תוכנות שלא אושרו באפל או תוכנות שכן אושרו ונפרצו, תוכנות אלו לא יותקנו על מכשיר שלא נפרץ.

אתה צריך להבין שברגע שאתה קונה מכשיר בארץ מאחת החברות, אסור לך מבחינת האחריות לבצע את הפריצות הללו.
היום עם שלל התוכנות שאפל מאשרת כולל GPS ו-push, הצורך ב-JailBreak הולך ופוחת (למרות שאני לא מסוגל בלי :) ).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

theAman כתב:amit145,
אתה צריך להבין שברגע שאתה קונה מכשיר בארץ מאחת החברות, אסור לך מבחינת האחריות לבצע את הפריצות הללו.
היום עם שלל התוכנות שאפל מאשרת כולל GPS ו-push, הצורך ב-JailBreak הולך ופוחת (למרות שאני לא מסוגל בלי :) ).
...
אבי..
בשורה התחתונה, אני חושב ש- JB הוא בלתי נמנע, לא ממש ניתן לוותר על עליו, ולא משנה כל כך מה Apple יאפשרו על המכשיר ומה לא.. הרי רק בשביל SBsettings שווה לפרוץ ל- JB, וזה עוד לפני אלה שלא רוצים לשלם על אפליקציות יקרות מה- APP Store, ועדיין להנות מהן במכשיר..
לחבר amit145, אני חייב להגיד,
תימנע עד כמה שאפשר ממכשיר, Unlocked כמו זה שניתן להשיג בארה"ב..
יש לי שני חברים קרובים שלאחר מאמץ רב, בקשות מאנשים ולבסוף גם תשלום לא מבוטל לביטול ההתחייבות מול Apple, הצליחו בזמנו להביא 3G מארה"ב. בסיכום הכללי, זה לא ממש השתלם להם לעומתי, כאשר רכשתי Sim free באיטליה. הם אולי חכו כמה מאות שקלים לעומתי, אבל החיים שלי הרבה יותר פשוטים עם המכשיר, משדרג כל אימת שבא לי, לא ממתין לפריצה ולא כלום.
היום הם די מצטערים שלא היתה להם סבלנות להמתין להזדמנות ל- Sim free.
אני מבין שאתה מאוד חושק במכשיר, אבל באמת מציע לך להיות סבלני והמתין למכשיר פתוח.
הכל כמובן אחרי שתחליט אם מה שמציעות הספקיות המקומיות מחרתיים מתאים/לא מתאים לך.
אני מניח שהייתי מעדיף לרכוש מכשיר פרטי, אלא אם כן הן יפתיעו עם מחירים יוצאי דופן..
בנושא פריצת ה- JB, כפי שכתב לך אבי למעלה, אם תרכוש מספקית מקומית אז כמובן שאין אחריות, אבל תמיד תוכל לבצע Restore לפני שתיגש איתו לתיקון בחברה, כך שבעניין הזה אתה יכול להיות די רגוע..

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

Giliboy כתב:הרי רק בשביל SBsettings שווה לפרוץ ל- JB
...
(Y)
עם זה אני מסכים.

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”