טסלה - השרשור הרישמי
- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
שלום חברים, הבנתי שיש שמועות על שינויים למודל 3 בקרוב, יש הערכה מתי תהיה זמינה?
מה לגבי מודל Y האם יש שמועות גם לשינוי קרוב לY?
תודה
מה לגבי מודל Y האם יש שמועות גם לשינוי קרוב לY?
תודה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
אין מידע. פרוייקט היילנד בניסויים מתקדמים (יש הרבה צילומים מרכבי נסיון בשטח). זה יהיה בטוח השנה אבל אנחנו לא יודעים מתי בדיוק.
כנראה שמודל 3 יצא ואז יתחילו לעבוד על ריפרש מקביל ב y
כנראה שמודל 3 יצא ואז יתחילו לעבוד על ריפרש מקביל ב y
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
נהגתי לראשונה על טסלה (מודל Y ה long range). ללא ספק מרשימה היציאה מהמקום עד 120.
שאר הדברים?... לא עפתי. נחמד. הרבה טכנולוגיה. שיכוך מהמורות מהגרועות שחשתי לרכב יומיומי. בערך כמו הרכב שלי שהוא גרוע מאוד בזה.
שאר הדברים?... לא עפתי. נחמד. הרבה טכנולוגיה. שיכוך מהמורות מהגרועות שחשתי לרכב יומיומי. בערך כמו הרכב שלי שהוא גרוע מאוד בזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
על איזו נסעת? חדשה או משנה שעברה?
- oferlaor
-
- מנהל

- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
מעניין, מה קורה אחרי 120? אין כח? כנראה ב Performance יש.21/07/2023 22:51kingikra כתב: נהגתי לראשונה על טסלה (מודל Y ה long range). ללא ספק מרשימה היציאה מהמקום עד 120.
שאר הדברים?... לא עפתי. נחמד. הרבה טכנולוגיה. שיכוך מהמורות מהגרועות שחשתי לרכב יומיומי. בערך כמו הרכב שלי שהוא גרוע מאוד בזה....
מה זה שאר הדברים? איזו שנה נהגת?
מה יש לך עכשיו
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין כוח זו מילה יחסית. שאלת נכון "מה יש לך עכשיו?" (אפשר לראות בסמלון שלי). ממה שאני יודע, הפרפורמנס עושה כ 10 שניות מ 100 ל 200 אז בהחלט צריך להיות שם כוח גם מעל 120.22/07/2023 10:18kingshoko כתב: מעניין, מה קורה אחרי 120? אין כח? כנראה ב Performance יש.
מה זה שאר הדברים? איזו שנה נהגת?
מה יש לך עכשיו
...
שאר הדברים זה נוחות נסיעה. פיצ'רים זה משהו שפחות מדבר אלי באופו אישי. גימור. איכות חומרים. נראות.
שנת 2023.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@kingikra
מעניין מה שאתה כותב. בסוף 2022 הם הוציאו מתלים רכים יותר, אבל לכאורה ללא השפעה לרעה על התנהגות.
עם זאת, כן, המתלים באופן כללי קצת נוקשים בטסלה. בכל זאת מדובר ברכב כבד יחסית ועם יכולות דינמיות סבירות, ולא אוניה.
לגבי הטכנולוגיה, זה משהו שהרבה אוהבים ברכבים האלה, וכמובן שזה לא תמיד מתאים לכולם.
וגם המודל Y בקטגוריה קצת שונה מהקררה S
מעניין מה שאתה כותב. בסוף 2022 הם הוציאו מתלים רכים יותר, אבל לכאורה ללא השפעה לרעה על התנהגות.
עם זאת, כן, המתלים באופן כללי קצת נוקשים בטסלה. בכל זאת מדובר ברכב כבד יחסית ועם יכולות דינמיות סבירות, ולא אוניה.
לגבי הטכנולוגיה, זה משהו שהרבה אוהבים ברכבים האלה, וכמובן שזה לא תמיד מתאים לכולם.
- oferlaor
-
- מנהל

נראה לי שמתלים זה עניין של העדפה אישית. יש כאלה שאוהבים להרגיש את הכביש (בעיקר במודלים ספורטיביים) ויש שאוהבים משהו יותר רך.
אידאלית היה אפשר לשנות את זה עם מתלים פניאומטים. הבעיה היא שזה לא משהו שמחזיק המון שנים, ונראה לי שזה המגבלה.
אידאלית היה אפשר לשנות את זה עם מתלים פניאומטים. הבעיה היא שזה לא משהו שמחזיק המון שנים, ונראה לי שזה המגבלה.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הכל יחסי. גם יכולת שיכוך מהמורות. אין ספק שמשקל משפיע פה אבל אני מהמר (לא ניסיתי) שרכב חשמלי, אירופאי, יהיה נעים יותר.22/07/2023 20:13TheCoolest כתב: @kingikra
...
לא אמרתי מילה רעה על הטכנולוגיה. לי, באופן אישי, זה משהו שפחות מדבר ברכב. היתה לי מרצדס E קלאס ב 2017 עם לא מעט "פירוטכניקה". בימים הראשונים שיחקתי עם הכל. אח"כ השתמשתי בזה רק כדי להציג לחברים. ברור לי שיש אנשים, בטח ובטח שבפורום כמו זה, שזה אולי יותר חשוב להם מהכל.
הרכב שלי זה קאיימן אס ולא קאררה אס וברור שאין שום מקום להשוואה. הם בקטגוריות שונות לחלוטין אבל אם כבר דיברנו על נוחות, לא בטוח שה Y נוח יותר וזה חסרון ל SUV שמיועד לנסיעה יומיומית. ההשוואה בתאוצה היתה בין 0 קמ"ש ל 100 קמ"ש לעומת באיזורים של 120 ומעלה. לא בין ה Y לרכב אחר.
אין ספק, עופר, אבל אמרת נכון שזה מתאים לרכבים ספורטיביים.23/07/2023 8:41oferlaor כתב: נראה לי שמתלים זה עניין של העדפה אישית. יש כאלה שאוהבים להרגיש את הכביש (בעיקר במודלים ספורטיביים) ויש שאוהבים משהו יותר רך.
אידאלית היה אפשר לשנות את זה עם מתלים פניאומטים. הבעיה היא שזה לא משהו שמחזיק המון שנים, ונראה לי שזה המגבלה....
בקטגוריית מחיר אחרת לגמרי, ה EQS של מרצדס בטוח נוחה בהרבה. יש יצרני רכב שיודעים לעשות את זה טוב יותר. מאמין שגם רכבי חשמל צרפתיים יהיו נוחים יותר וזה כבר כן באותה קטגוריית מחיר
אבל אין ספק שהתאוצה במהירויות הנמוכות ממכרת. מת כבר להתנסות בפלייד
- two-times
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
עין בעין.22/07/2023 19:24kingikra כתב:
שאר הדברים זה נוחות נסיעה. פיצ'רים זה משהו שפחות מדבר אלי באופו אישי. גימור. איכות חומרים. נראות.
שנת 2023....
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
מתלים פניאומטיים, הידועים כיום בשם מתלי אוויר הם טכנולוגיה קיימת. מוצעים (כדוגמה) בדגמים רבים של מרצדס וכנראה גם ברכבי קצה אחרים.23/07/2023 8:41oferlaor כתב: נראה לי שמתלים זה עניין של העדפה אישית. יש כאלה שאוהבים להרגיש את הכביש (בעיקר במודלים ספורטיביים) ויש שאוהבים משהו יותר רך.
אידאלית היה אפשר לשנות את זה עם מתלים פניאומטים. הבעיה היא שזה לא משהו שמחזיק המון שנים, ונראה לי שזה המגבלה....
אם זכרוני אינו מטעה אותי (ולא בדקתי), יש מתלי אוויר בטסלה מודל X והם אפילו אדפטיביים כמתבקש, במובן שמאפשרים לנהג כיוונון בין שיכוך רך עבור מי שחשובה לו נוחות נסיעה, לשיכוך נוקשה עבור מי שחשובים לו הביצועים בפניות. מתליים קשים לעולם יאפשרו התנהגות כביש טובה יותר מכיוון שהם מקטינים את זווית הגלגול ובכך מאפשרים יותר אחיזה.
יש גם טכנולוגיה (בכלל לא חדשה) שקרויה מתלים אקטיביים, שבה יש מחשב ששולט דינאמית על קשיחות המיתלים. הדוגמה הקלאסית היא בפניה מהירה ימינה, בה המחשב יקשיח אוטומטית את המתלים השמאליים וכך הוא ממש יכול ליצור זווית גילגול הפוכה (!) זאת אומרת הרכב נוטה לכיוון הפניה,בניגוד לרכב בעל מתלה פאסיבי שתמיד יתגלגל החוצה. זו טכנולוגיה שקיימת במכוניות מרוץ החל משנות השבעים של המאה הקודמת, ומעת לעת מפציעה במכוניות ספורטיביות כאלה או אחרת.
בוידאו הזה אפשר לראות מתלים אקטיביים במכונית מרוץ, בדוגמה הזו רואים שימוש נוסף שלהם - הגבהה או הנמכה של הרכב מעל הכביש. זה משפיע דרמטית על האחיזה.
- oferlaor
-
- מנהל

כאמור, מתלים פנטומטים בעלי אורך חיים נמוכה יותר ולכן אני מעריך שלא נבחרו למודלים היותר עממיים. אכן יש באיקס מתלים שכאלה.
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10137
גם המודל S מגיעה עם מתלי אוויר.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
אני לא יודע אם יש להם אורך חיים קצר יותר, הסיבה שאתה לא רואה אותם במכוניות "פשוטות" היא שזו טכנולוגיה יקרה לפיתוח וגם יקרה לייצור, מה שמעלה את מחיר הרכב. ייתכן שהסיבה לכך שאתה חושב שהם בעלי אורך חיים קצר יותר היא הזיכרון שיש לרבים מאיתנו משנות ה80 העליזות שבהן זו הייתה הטכנולוגיה של המתלים של רכבי סיטרואן (אם כי אני חושב שאלו היו מתלים הידראולים, זאת אומרת עבדו על לחץ של נוזל הידראולי ולא לחץ אוויר). אלו היו מתלים בעלי אמינות קטסטרופלית ומאז ועד היום עמישראל מתרחק מרכבי סיטרואן כמו ממגיפה. סיטרואן BX הייתה דוגמה לרכב שנמכר פה בכמויות אדירות וסבל מהבעיות האלה. חברות כמו מרצדס יודעות לייצר מתלי אוויר אמינים שלמעשה יותר אמינים ממתקלים קונבנציונליים בגלל שקפיצים מאבדים את הגמישות שלהם (או את קבוע השיכוך שלהם אם אני זוכר נכון משעורי פיזיקה), עם הזמן, ואוויר לא מאבד את זה. זו פשוט טכנולוגיה יותר יקרה ולכן פחות נפוצה.25/07/2023 9:10oferlaor כתב: כאמור, מתלים פנטומטים בעלי אורך חיים נמוכה יותר ולכן אני מעריך שלא נבחרו למודלים היותר עממיים. אכן יש באיקס מתלים שכאלה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

אכן. מודל S ו-X כוללים מתלי אוויר. והרכב גם מאפשר להקשיח\לרכך את המתלים כשצריך (לפחות זה פיצ'ר שאמור להכנס).
אבל כפי שנאמר זה לא הגיע עד כה למודל 3 ו-Y בגלל שזו מערכת יקרה ומורכבת יותר, וגם המשקל שהיא מוסיפה לרכב הוא לא אפסי.
הסייברטראק כמובן גם בעל מתלי אוויר, ויש שמועות (שבכלל לא מבוססות) שמודל 3 היילנד ו\או העדכון העתידי של מודל Y יכללו מתלי אוויר לפחות כאופציה.
אבל כפי שנאמר זה לא הגיע עד כה למודל 3 ו-Y בגלל שזו מערכת יקרה ומורכבת יותר, וגם המשקל שהיא מוסיפה לרכב הוא לא אפסי.
הסייברטראק כמובן גם בעל מתלי אוויר, ויש שמועות (שבכלל לא מבוססות) שמודל 3 היילנד ו\או העדכון העתידי של מודל Y יכללו מתלי אוויר לפחות כאופציה.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73436
- שם מלא: ערן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

עצוב.
לפי מה שכתוב, עדיין לא ברורה הסיבה לשריפה, ועל הספינה היו "רק" 25 רכבים חשמליים.
לפי מה שכתוב, עדיין לא ברורה הסיבה לשריפה, ועל הספינה היו "רק" 25 רכבים חשמליים.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46479