טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73415
שם מלא: ערן

שליחה

https://www.ice.co.il/auto/news/article/970909

טסלה שוברת את השוק? 'המכוניות ללא נהג' ייחשפו כבר השנה
עוד ב-2023, אילון מאסק מבטיח כי יושקו הרכבים האוטונומיים ב-100%: "אני מרגיש שאנחנו קרובים לזה יותר ממה שהיינו אי פעם"

מישהו עדיין מאמין לו? :oops:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

לא חושב שזה יהיה ברמה של רובוטאקסי, ואני לא בטוח שזה יקרה ממש השנה, אבל לא רחוק היום.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

TheCoolest - אני הראשון שרוצה להאמין בכך. מצד שני קשה לי לראות את זה קורה בשנים הקרובות עם המצב בו נמצא ה FSD BETA כיום.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אנחנו כנראה מסתכלים על שני FSD BETA שונים, כי לדעתי המערכת מתקדמת בצורה מטורפת.
חשוב לזכור שמדובר ב-AI, וקצב ההתקדמות ב-AI הוא אקספוננציאלי.
image.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני יכול להסתמך רק על מה שמפורסם באופן פומבי, קרי הסרטונים של בעלי FSD BETA שנמצאים כיום ברשת, ולפי מה שרואים כיום המצב לא טוב בלשון המעטה.

לא הייתי סומך על FSD BETA לרגע לפי מה שאני רואה ברשת לנהיגה אוטונומית מלאה.

לא זכור לי שראיתי סרטון אחד שלא הראה בעיות משמעותיות שביצע ה AI בעת נהיגה אוטונומית מלאה או סרטון אחד בו לא היה חובת התערבות של הנהג למניעת אסון.

לא יודע מה זה הגרף הזה שצירפת או על מה הוא נשען, אבל בשטח התוצאות מציגות מצב שונה לגמרי לצערי- כי אני חולם על היום הזה שיגיע ויגאל אותי מנהיגה.

ולראיה:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

יש מלא סרטונים שאפשר לראות שהמערכת מתנהגת בצורה מצויינת.
סרטונים מתחילת השנה וקודם לכן לא רלוונטיים בכלל למה שקורה היום.

תבדוק ערוצים כמו dirty tesla ביוטיוב, ואל תתחיל מסרטונים של שנים עברו.
המערכת מתעדכנת כל הזמן, והשיפור ניכר.
חשוב גם להגיד שהמערכת צריכה להיות בטוחה יותר מנהג ממוצע-טוב, היא לעולם לא תהיה 100% בטוחה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אז צפיתי בכמה מהסרטונים העדכניים שלו ושל אחרים, בראשון הוא מציין את כל אלו כבעיות - "היא עדיין לא מתמודדת טוב עם כיכרות, לא מזהה אמבולנס, לא טובה בהימנעות מבורות או בנסיעה על פסי האטה, נכנס לנתיבי פנייה ימינה כשצריך לסוע ישר, עוצר כשלא צריך לעצור בפניות, פונה כשצריך לסוע ישר, מציג הולכי רגל הרבה יותר מאוחר מנהג אמיתי, עוצר על פסי רכבת, לוקח סיבוב צמוד מידיי לרכב אחר" ועוד. זה בדיוק מה שנהג ממוצע בהחלט צריך לדעת לעשות/לא לעשות. ועצם העובדה שהוא מופתע שהיא עושה דברים סופר בסיסיים כאילו זה לא מובן מאליו, או לא מופתע כשהיא עושה דברים מטופשים...

הוא בעצמו מציין שהוא חושב שזה עדיין רחוק מנהיגה אוטונומית מלאה בסוף הסרטון.

ד"א, AUTOPILOT היא נגזרת של FSD ועם זה יש לי כבר נסיון (אני משתמש בזה קבוע כל יום מהעבודה וחזרה). נתחיל בחיובי, יצא לי להתנסות בבקרת שיוט אדפטיבית בכמה רכבים. בכולם זה היה ממש גרוע עד רמה שכיביתי את הפונקציה. בטסלה זה "עובד". אבל עובד במרכאות כי:

1. הוא בולם חזק מידיי. כשאני נוסע אני יכול רב הנסיעה לא לגעת בברקס בכלל, אפילו בפקקים או כביש מהיר. הוא בולם קבוע עם הברקס וחזק מידיי.

2. הוא לא מאיץ כמו שצריך. כמעט תמיד כשהרכב לפניי מתחיל לסוע הוא מתעורר מאוחר מידיי ופותח מרווח ענק ביני לבין הרכב שמקדימה/מצמצם פערים בזחילה.

3. שומר מרחק שלא לצורך. גם על הגדרת המינימום (2) המרחק שהוא שומר בינך לבין הרכב שלפניך מוגזם ויוצר מצב בו חצי מהתנועה נכנסת בינך לבין הרכב שלפניך.

אז אם הפונקציה הכי בסיסית שלהם עדיין רק חצי אפויה, אני בספק אם FSD מלא יגיע בקרוב. זה משתפר, נכון, אבל לדעתי לא קרוב לנהיגה אוטונומית מלאה.

שוב, רוצה להאמין שזה קרוב, לא יכול להאמין בזה עד שיוכח אחרת.

הנה עוד וידאו שמראה איך ה FSD BETA עושה לא מעט שגיאות די רציניות:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

הגרף זה meme, אבל הוא מייצג מציאות, בה ה-AI מתחיל לאט לאט עם שיפורים מינוריים שלוקחים הרבה זמן, עד לנקודה שבה השיפורים מגיעים בקצב שקשה להאמין.
אני מאמין שכך יהיה גם עם ה-FSD. אל תשכח שטסלה מכניסה בקרוב את דוג'ו לפעולה, והם גם מבצעים שינויים ב-FSD שאמורים להקטין\לבטל את התלות ב"לייבלינג" של הסרטונים עליהם ה-AI מאומן. שני דברים שישפרו את היעילות ומהירות ההתקדמות שלהם.
כמו שאמרתי קודם, אני גם לא בונה על FSD עד סוף השנה, אבל לדעתי בשנתיים הקרובות נראה משהו שמיש, לפחות בצפון אמריקה. ושוב, לא בטוח שזה יהיה ברמה של רובוטאקסי אמיתי\מלא, אבל זה יהיה "דיי אוטונומי".

אוטופיילוט היא לא נגזרת של FSD מודרני, הם שונים לחלוטין.
מניסיוני אוטופיילוט עובד מצויין בכביש מהיר, אבל הוא כמובן לא מאט לפני עיקולים ולא מנתב אותך או מבצע עקיפות או השתלבויות.
והנקודות שציינת אכן בעייתיות ומציקות, והייתי שמח אם היו מטפלים בהן.
תנועה STOP-GO לא משהו, בד"כ במצבים האלה אני הרבה פעמים נוהג לבד.
אין סיבה שהרכב לא יאט בצורה מתונה ועדינה יותר לפני רכב שמאט\עוצר לפניך ואין סיבה להתמהמה יותר מדי זמן ואז לעשות פתיחה רק כדי לתת ברקס אחרי 2 שניות.

לגבי עניין שמירת המרחק, אתה גם צודק, אבל זה מחשב והתפקידו זה לנהוג בזהירות ולא למנוע מנהגים חצופים להדחף בינך לרכב שלפניך.

וכן, ה-FSD עדיין לא מושלם, לכן זה עדיין בטא.
אבל אני אופטימי, והכיוון שאליו זה הולך, ממה שאני רואה הוא חיובי.

רוב הנקודות שאתה מעלה מהסרטונים אלה מקרי קצה, ואלה באגים שהצוות בטסלה יסדר בסופו של דבר.

אני קצת אופטימי בדעה שלי, אבל גם אם זה יקח 3 או 4 שנים, זה הולך לקרות. אני לא רואה שום דרך שבה זה לא קורה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה יקרה, לא על זה הדיון. אני מאמין שזה לא יקרה השנה. זה לא יקרה גם שנה הבאה. ולדעתי זה גם לא יקרה ב 3-4 שנים הקרובות (אני מדבר על FSD אמיתי ולא "די אוטונומי").

לכן ההכרזות המטופשות שלו של "זה יקרה השנה" מאז 2017 הפכו לדעתי לבדיחה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

נחיה ונראה.
הניחוש שלי הוא על סוף 24 עד אמצע 25.
ורובוטקסי ראשון (אמיתי) שנה-שנתיים אחרי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

יש בתי השקעות שעושים את הניתוחים וההשערות האלו ויש להם מידע וידע הרבה יותר מקיף. אי עמידה בציפיות משמעותה מילארדים בשווי החברה.

https://ark-invest.com/articles/valuati ... rget-2027/

https://www.teslarati.com/tesla-robotax ... ate%202024.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ניתוחים :lol:

To sum everything up, ARK Invest predicts the earliest the Tesla robotaxi fleet could launch is later this year. If the EV automaker doesn’t launch its robotaxi fleet this year, the next most likely launch date is late 2024. In the unlikely event that Murphy’s law hits and everything that can go wrong does go wrong, the Tesla robotaxi fleet could launch in 2030.

"אולי עד סוף השנה, אולי עד סוף 2024, אם משהו ישתבש אולי ב 2030". מה שנקרא "יתכן שכן, יתכן שלא, מה שכן אולי וגם זה מוטל בספק" :lol:
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 10/07/2023 18:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

10/07/2023 16:34  
TheCoolest כתב:
נחיה ונראה.
הניחוש שלי הוא על סוף 24 עד אמצע 25.
ורובוטקסי ראשון (אמיתי) שנה-שנתיים אחרי.
...
ושלי? אולי עד סוף 2025, כנראה אחרי.

הנה הכל רשום, בוא נחזור בסוף 2024 ונבחן מי ניחש הכי קרוב :D

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

בכיף, תוסיף ליומן.
יש לי ביומן רישום של איזה פוסט בפייסבוק, בו מישהו כתב שבעוד שנה-שנתיים המניה של טסלה תהיה שווה 0. זה היה לקראת סוף יוני שנה שעברה.
המניה הוסיפה כמה אחוזים מאז אותו פוסט. אחזור אליו בשנה הבאה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

בסוף כולם מהמרים, או מנחשים ניחוש מושכל, וזה כולל בתי השקעות שיש להם מערכת אינטרסים הרבה יותר סבוכה מאשר " ניראה לי שזה יעבוד אז תיקנו מניות!".
ולכן, גם אני מהמר, לא יהיה בשלוש השנים הקרובות. זה יכול לעבוד באזורים משולטים הייטב, שנלמדו הייטב. בכבישים כמו שכולנו מכירים, עם פניות משונות, נתיבים שנגמרים וכו' וכו' וכו', זה פשוט לא הולך לעבוד משמעותית טוב יותר מהיום? למה? ככה נראה לי. זו בעיה סבוכה מדי עם יותר מדי מקרי קצה. כל מי שנוסע על הכביש יכול להבין את זה.
שום סרטון שמראה שהמערכת עובדת נפלא לא משכנע ובכלל לא מעניין, כל עוד יש סרטונים שמראים הפוך.
גם דברים קלים הרבה יותר כמו הטנדר הזה של טסלה עדיין לא קרו. היסטוריה של איחורים, ולעניות דעתי נהיגה אוטונומית זה לא איחור. זה פשוט לא פתור בזמן הנראה לעין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Stop go עובד הרבה יותר טוב אם תורידו את המהירות למספר יותר נמוך בפקק. זה נכון לכל רכבים עם קרוז אדפטיבי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

צפיתי בדקה הראשונה וזו דוגמה מצוינת להתמודדות עם כבישים שהם לא כביש דו נתיבי קלאסי מסומן לעילא ועילא. וכמובן שהמערכת כושלת. זה רחוק. רחוק. כמו כן (לא המשכתי לצפות), הוא מתאר שיש רגרסיות. סליחה, רגרסיות? עם כל הML והסיפורים המדהימים על היכולות של טסלה לאמן ולבדוק את התוכנה שלה? אם באמת יש פה רגרסיות, ואומר לכם את זה בתור מי שעוסק בניהול בדיקות תוכנה שנתיים שלוש, מאז 1999, אז המצב של פיתוח התוכנה של טסלה מביך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אתה כנראה לא עסקת במערכות ML. במערכות כאלה תמיד יש רגרסיות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אסביר גם למה. מדובר במערכות עם מעט יוריסטיקות והרבה מערכות שלומדות לבד. כשיש לך ML, אתה בגדול בונה לו רקת ונותן לו הרבה נתונים (במקרה של רכב, הרבה נסיעות מבחן) עם ההתנהגות שאתה מצפה ממנו בתור output. למשל, מצב ההגה, עוצמת הבלימה, גז, איתות וכו. אתה צובר הרבה נתונים ונותן לרשת למצוא את המאזן שנותן הכי הרבה תגובות שתואמות את מה שצפית שמראש מהדאטה.

עכשיו יזוהו בעיות, מקרי קצה לא צפויים, חוסר דאטה שלא מכסה טוב מספיק מצבים שכן צפית או אפילו עוד מצבים שקודם לא טיפלת בהם. ככל שמוסיפים עוד מידע כזה הוא יכול לפגום ברמת הטיפול במקרים שבעבר טופלו. אז מה עושים? מזהים ומוסיפים עוד דוגמאות שהרכב עכשיו לא מטפל מספיק טוב (או אם זה מספיק קריטי אולי מוסיף משקל חזק יותר לאותם מצבים או אפילו עוטף את זה ביוריסטיקה יעודית). ושוב מנסים.

במקביל אתה מנסה מודלים עם מבנים מעט שונים לראות אם אתה יכול לבנות רשת שעל בסיס אותם נתונים תיתן לך דיוק טוב יותר (דיוק = כמה שיותר התנהגות צפויה על כמה שיותר מקרי מבחן).

בסופו של דבר, כך מאמינים בטסלה, הם בסופו של דבר יבנו מספיק מידע עם מבנה מודל הכי מדוייק. במקרה שהם מגיעים לזה, הם עקרונית יכולים לשפר את הלמידה מאוד. כי הם מפרקים את השכבה של ״חוקי התנועה״ (לא מדוייק אבל מספיק קרוב) וחומדים אותה מחדש לפי מערכת החוקים בכל מדינה או טריטוריה ומבלי הצורך ללמוד את כל הרשת מאפס.

סהכ זה מה שקורה כיום עם תמונות (כבר יש מספיק מאסה קריטית וזה באמת כבר סוג של התייצב) ושפה (שזה חדש אבל גם כאן נראה שאחרי gpt-4 קפיצה נוספת תהיה מורכבת מאוד אז גם זה התייצב).

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”