טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

גם וולוו מצטרף לתקן הטעינה של טסלה:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

שאלה - ביום שישי בלילה טענתי בסופרצארגר במגדלי עזראלי. באופן מוזר חויבתי כ 25 ש"ח גם על "חניה" (הייתי שם כ 15 דקות). הגיוני שמעבר לעלות הטעינה יהיה גם חיוב על הכניסה/שהיה במקום?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

חנית שם, נכון? אז חוייבת על חנייה.
נשמע מאוד הגיוני.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הגיון זה כנראה דבר יחסי. לא חושב שזה הגיוני לשלם על כניסה למטענים/חניה מעבר לתשלום על הטעינה עצמה.

הגיוני זה לשים מטענים במיקום שלא מצריך לשלם על החניה עצמה אלא רק על השירות/טעינה.

ד"א - המפות של הרכב הרבה פחות טובות מהוויז. המפה החליטה שאני צריך לפנות שמאלה במיקום ראשי מאוד בו אין פנייה בכלל, בהמשך ביקשה ממני לעשות פרסה היכן שאסור, והכי גרוע את הפנייה לכניסה לאיזור הטעינה פיספסה בכמה עשרות מטרים מה שגרם לי לעשות את כל הסיבוב מחדש. הפעם הפעלתי וייז והכל עבר בהצלחה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

הגיון זה לא כזה יחסי על הנקודה הזאת.
אף אחד לא חייב לספק לך חנייה חינם אם אתה מטעין את הרכב.
חושב אחרת? תטעין במקום אחר בפעם הבאה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זיו - מאותה נקודת מבט צריך לחייב אותך על חנייה גם שאתה שוטף את הרכב? ממלא דלק? להמשיך?

לא, מתנצל אבל לא תשכנע אותי שזה הגיוני. ואכן להבא לא אשתמש במטען שם, הפעם פשוט לא חשבתי לרגע שזה יקרה (ד"א, אולי זה משהו שקשור למרכז, אבל בקניונים בצפון גם חניה רגילה לא עולה כסף עד 3-4 שעות, ככה שבכל מקרה לא היה לי נקודת ייחוס להבנה שיהיה תשלום).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תחנת דלק איננה גובה כסף על חנייה בזמן התדלוק, גם לא שטיפת רכב - לכן הדוגמאות שלך שגויות.

אם חניון יפתח בקרבו תחנת דלק או מכון שטיפה, בטח שהגיוני שהוא יקח כסף על הכניסה לחניון - וזה מה שנתקלת בו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

סופרצ'ארגר זו "תחנת הדלק" לרכב שלי,ולכן הדוגמא שלי בהחלט תקפה. תודה שאתה מחזק את הטענה שלי.

גם שטיפת רכב זה שירות שניתן לרכב. לא מכיר שום שירות שניתן לרכב שמחייבים עליו "חניה" מעבר לעלות השירות עצמו.

ד"א - בקניון לב המפרץ (ולא רק שם, גם בקניון עזריאלי בעכו ועוד) בחנייה יש שירותי רכב כגון שטיפה וכו, נחש מה? החניה חינם.

כפי שציינתי לא שיכנעת אותי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אני לא צריך לשכנע אותך, אני הסברתי את ההגיון.
אתה יכול לנסות לפנות אל קניוני עזריאלי, אולי תצליח לשכנע אותם בהגיון שלך שחניונים אמורים לספק חנייה חינם.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ואני גם הסברתי את ההגיון. והשיח בננו יכול להמשך לנצח. אז בו נסכים כרגיל שלא להסכים.

אני אפנה לשירות של טסלה ואברר, נשמע לי כמו עוזק לשלם לעזיראלי על שירות שטסלה מספקים - בתשלום.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134

שליחה

מסכים שזה לא הגיוני לשלם על טעינה לכאורה שקל לקוטש ובסוף לצאת עם שקל לקוטש + בונוס
טסלה צריכים לטפל בעניין הזה לדעתי.
כי אם כך, התמחור של שקל לקוטש לא נכון.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

הבעיה היא שמי שאחראי על החניון הוא זה שקובע אם תשלם על חניה או לא.
לרוב בצפון\דרום אכן החניות הן בחינם, בלי קשר אם באת לטעון או סתם להסתובב בחנויות.
במרכז המצב מעט שונה, בת"א לא נתלקתי בחניונים שהם בחינם.

מסכים לחלוטין עם זה שאמור להיות הסדר מסויים עם חניונים עבור מי שמגיע לטעון את הרכב. חצי שעה-שעה הראשנה צריכה להיות בחינם.
אני יודע מניסיון שהחניון בחולון נתן לצאת בחינם לאחר טעינה, אבל דרש ממני להתקשר למוקדנית של החניון.
עכשיו אנשים טוענים שהם הפסיקו את זה, ומחייבים אנשים לשלם.
גם שמעתי שמי שמתקין את האפליקציה של עזריאלי, החיוב על חניה הוא נמוך יותר.

וגם, אם תפתח במפה את המידע על המטען, לדעתי (לא בדקתי) יופיע כיתוב שאומר שהחניה בתשלום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

זה יותר מידי בעייתי למימוש. איך תוודא שהאדם באמת הטעין, תפעיל מוקדנית רק עבור זה? איך תוכיח לה בצורה יעילה ואמינה?
אולי החניון יטמיע תהליכי פיתוח של זיהוי מספרי רכב שהטעינו? זה לא יקרה.
החניונים בהתחלה פתחו את החנייה בחינם רק למטעינים כמהלך יחצני. נגמר ההייפ ועכשיו משלמים כמו כל רכב אחר שנכנס לחניון.

זה אגב לא קשור רק למטענים מבית טסלה או לחברות גדולות אחרות כמו EV-Edge, למנהלי החניון לא איכפת מה אתה עושה בחניון עם הרכב, נכנסת - שילמת.

הנושא הזה חדש בארץ, אבל בחו"ל הוא ותיק - וגם שם מחייבים על חנייה בחניונים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

1. ממש בעייתי כל הסיפור הזה, אני לא ממש מצליח להבין את הקונספט של חניה בתשלום במסגרת כזו...

2. ממה שהבנתי יש אפליקציית עזריאלי שנותנת 50% הנחה על החניה.

3. כן חושב שהיה מוצדק שאם אתה טוען, שתקבל איזה סוג של הנחה או משהו על החניה (יש כל מני דרכים לייצר כאלה הנחות). מבאס שזה לא המצב.

אגב, יש שני מטר ליד את midtown וגם שם יש סופרצ'רג'ר. מניח שגם שם זה אותו הסיפור בדיוק, לא?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

זיו

הוא נכנס לחניון כדי לתדלק (להטעין) הוא לא נכהס כדי להחנות

אם היה קשר בין החיוב לחנייה לבין הזמן בו הוא טען את הרכב אז זמן הטעינה היה אמור להיות מופחת מזמן החנייה ואז הוא לא היה צריך לשלם

חבל שהמטענים לא משדרים לשעון של החנייה את זמן הטעינה, זה היה פותר את הבעיה או שצריך להיות שלט הנחייה שהכניסה לטעינה מצריכה תשלום חנייה (למרות שממש לא חונים)

זו דעתי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

@molvy
ואם אחרי שהוא נכנס הוא התחרט ורצה ללכת לקניון? ואם הוא מטעין את הרכב ואז הלך להסתובב בקניון? ואם יש תור להטענה והאדם החנה בחנייה רגילה עד שהעמדה תתפנה, איך אתה מצפה שהנהלת החניון תעקוב אחרי כל המקרים?
יש אינספור חורים בלתת לאנשים לחנות בחינם (וגם אין הגיון לתת שירותי חנייה בחינם), לא סתם זה לא נעשה בשום מקום בעולם.

אתה לא צריך לנסות לשכנע אותי, אלא את הנהלת חניוני עזריאלי\חניוני עופר\ואחרים שמגיע לך חנייה חינם בחניונים שלהם, זה למעשה מה שאתה מבקש.

רוצים להטעין ולא לשלם חנייה? תטעינו בעמדות מחוץ לחניונים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כולנו מבינים את הסיפור

אגב, זו היתה לגמרי החלטה של הארגון הישראלי, אפשר בקלות להתכתב איתם כי גם אני חושב שהם צריכים לקחת את הסיפור הזה בחשבון. זה ממש משנה את כל החישוב של כדאיות הטעינה שם.

הטריק עם אפליקציית עזריאלי עדיין עובד? כבר מלא זמן לא ניסיתי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

"הארגון הישראלי"? להתכתב עם מי?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

החניון בעזראלי בתשלום. למה שמי שטוען יקבל חניה חינם אלא אם כן הספק מפורשות הכריז על מבצע?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”