טסלה - השרשור הרישמי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
יש בארץ טסלות SR+ עם LFP שעברו יותר מ-100K מייל (160K ק"מ)
אפשר לשאול את הבעלים כמה ק"מ הרכב מראה שיש לו בטעינה מלאה.
ממה שיצא לי לראות, לרוב האנשים מ"ס הק"מ שהרכב מראה בטעינה מלאה דיי דומה בין אם הם נסעו 50K או פחות מ-10K עם רכבים שכשנתיים על הכביש.
ממה שיצא לי לראות, לרוב האנשים מ"ס הק"מ שהרכב מראה בטעינה מלאה דיי דומה בין אם הם נסעו 50K או פחות מ-10K עם רכבים שכשנתיים על הכביש.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73433
- שם מלא: ערן
אם מישהו רוצה קבצי הדפסה למדפסת תלת מימד למעמד לסמארטפון לרכב או למעמד לאוזניות airpods pro לאיזור ההטענה, שישלח לי את האימייל שלו ואשלח לו.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73433
- שם מלא: ערן
5 הרכבים הכי נמכרים בארה"ב ב Q1 2023:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10134
פגשתי בחור עם M3P במרכז שירות והוא נסע בשנה וחצי 200K קילומטר, הייתי בשוק מהמספרים31/05/2023 12:45TheCoolest כתב: יש בארץ טסלות SR+ עם LFP שעברו יותר מ-100K מייל (160K ק"מ)
ממה שיצא לי לראות, לרוב האנשים מ"ס הק"מ שהרכב מראה בטעינה מלאה דיי דומה בין אם הם נסעו 50K או פחות מ-10K עם רכבים שכשנתיים על הכביש....
הוא הגיע להחליף גומייה קטנה בדלת, עשו לו בנוסף בדיקה כללית ויצא שהרכב כמו חדש, אפילו ברקסים לא החליפו
בשבילי, 200K אני עושה ב15 שנה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
לא מבין אנשים כאלה. ה p מעט מסוכן לשימוש אינטנסיבי כזה. ה L הרבה יותר נכון לזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

מסוכן מאיזו בחינה? בסופו של דבר שני הרכבים כמעט זהים למעט ניהול מנוע שונה ויותר אופציות בתוכנה.
- oferlaor
-
- מנהל

רכב רגיש יותר עם תאוצה חזקה וצמיגים דקים בהרבה. יותר רגיש לבורות בכביש
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

ועוד הסוללה לא LFP31/05/2023 12:41Huber כתב: TheCoolest - בהחלט אפשרי, אבל אלו ניחושים מלומדים, ופה אלו נתונים שמבוססים על נסיון.
אם יחזיק "רק" מה שהחזיקו עד עכשיו אהיה מאושר....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

מודל S פלאד קובעת שיא לרכבים חשמליים בייצור סדרתי בנורברגרינג, עם זמן מהיר ב-8 שניות מהשיא הקודם.
יש גם סרטון של ההקפה בלינק.
יש גם סרטון של ההקפה בלינק.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
אחת הטענות ששומעים על הטסלות לעיתים קרובות זה שטסלה, ובעיקר דגמי פלאיד, משאירים אבל למכוניות ביצועים עם היסטוריה של שנים, כחלק משיבוש השוק. זה נכון לגבי המאוץ (ולא מרוץ) מאפס למאה, שם הטסלה אכן מנצחת, אבל הקפה ברינג דורשת הרבה יותר, בעיקר מרכז כובד נמוך שאר הדברים שאותם יצרניות משקיעות בהן שנים של מחר ופיתוח.
הנה רשימת זמנים של מכוניוות פרודקשן. אני לא יודע כמה הן עולות, קרוב לודאי שמשמעותי יותר ממודל S פלאיד, אבל מבחינת הזמנים, זו קריאת הרגעה - הפליאיד נמצא כמה ליגות מתחתן. חצי דקה הפרש בזמן הקפה (אם זה הרינג שאורכו כ 21 קילומטר), היא כמו חצי שנה. הפלאיד אולי מאיצה במהירות האור, אבל אין לה את ה DNA של היפר קאר.
Mercedes-AMG One - 6:35.183s.
Porsche 911 GT2 RS MR - 6.43.300s.
Mercedes-AMG Black Series - 6:43.616s.
Porsche 911 GT3 RS (992) - 6:44.84s.
Lamborghini Aventador SVJ - 6:44.97s.
Porsche 911 GT2 RS - 6:47.3s.
Lamborghini Huracan Performante - 6:52:01s.
הנה רשימת זמנים של מכוניוות פרודקשן. אני לא יודע כמה הן עולות, קרוב לודאי שמשמעותי יותר ממודל S פלאיד, אבל מבחינת הזמנים, זו קריאת הרגעה - הפליאיד נמצא כמה ליגות מתחתן. חצי דקה הפרש בזמן הקפה (אם זה הרינג שאורכו כ 21 קילומטר), היא כמו חצי שנה. הפלאיד אולי מאיצה במהירות האור, אבל אין לה את ה DNA של היפר קאר.
Lamborghini Huracan Performante - 6:52:01s.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46476
זוהי השוואה שגויה.
השיא של טסלה מדבר על המכונית החשמלית ביצור סדרתי הכי מהירה שיש ב- Nürburgring.
השיא של טסלה מדבר על המכונית החשמלית ביצור סדרתי הכי מהירה שיש ב- Nürburgring.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

בינתיים הפלאד לא ממותגת כרכב מסלול. זה נכון שיש לה טראק מוד וטראק פאק. אבל מדובר בתוספות שמשפרות את הביצועים על המסלול, זה לא הייעוד של הרכב.
השיא שהיא שברה הוא של פורשה טייקאן (החשמלית), כרגע זו התחרות שלה בתחום הזה, לא רכבי בנזין שהיעוד העיקרי שלהם זה להיות רכב לתקיפת הנורברגרינג. מדובר בשיפור של 8 שניות מהשיא הקודם, שזה המון.
ואני מסכים שברוב המקומות תמיד מדברים על האצה מ-0 ל-100, אבל צריך להבין שזה משהו שקל יחסית לכל אחד (גם אם הוא לא חולה הגה) לבדוק\להרגיש, גם בכביש רגיל. האצה מהירה עד למהירות המותרת זה לא משהו לא חוקי.
השיא שהיא שברה הוא של פורשה טייקאן (החשמלית), כרגע זו התחרות שלה בתחום הזה, לא רכבי בנזין שהיעוד העיקרי שלהם זה להיות רכב לתקיפת הנורברגרינג. מדובר בשיפור של 8 שניות מהשיא הקודם, שזה המון.
ואני מסכים שברוב המקומות תמיד מדברים על האצה מ-0 ל-100, אבל צריך להבין שזה משהו שקל יחסית לכל אחד (גם אם הוא לא חולה הגה) לבדוק\להרגיש, גם בכביש רגיל. האצה מהירה עד למהירות המותרת זה לא משהו לא חוקי.
- IsportaR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
מצחיק לגלות שכל הזמן הזה אתה בלחץ שהטסלה מהירה יותר מהמכוניות שבחלומות שלך ועכשיו נרגעת04/06/2023 13:04nir11 כתב: הנה רשימת זמנים של מכוניוות פרודקשן. אני לא יודע כמה הן עולות, קרוב לודאי שמשמעותי יותר ממודל S פלאיד, אבל מבחינת הזמנים, זו קריאת הרגעה - הפליאיד נמצא כמה ליגות מתחתן. חצי דקה הפרש בזמן הקפה (אם זה הרינג שאורכו כ 21 קילומטר), היא כמו חצי שנה. הפלאיד אולי מאיצה במהירות האור, אבל אין לה את ה DNA של היפר קאר....
ועכשיו כולם גם יודעים שאין לך מילה, אמרת שאתה נוטש את השרשור, אבל בסתר, אתה מת על הטסלה, אתה קורא על הרכב יותר מאשר על הפלאג-אין שלך עם ה- 96 קמ לליטר
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2689
מה ההגיון להשוות למכוניות האלו?04/06/2023 13:04nir11 כתב: אחת הטענות ששומעים על הטסלות לעיתים קרובות זה שטסלה, ובעיקר דגמי פלאיד, משאירים אבל למכוניות ביצועים עם היסטוריה של שנים, כחלק משיבוש השוק. זה נכון לגבי המאוץ (ולא מרוץ) מאפס למאה, שם הטסלה אכן מנצחת, אבל הקפה ברינג דורשת הרבה יותר, בעיקר מרכז כובד נמוך שאר הדברים שאותם יצרניות משקיעות בהן שנים של מחר ופיתוח.
Lamborghini Huracan Performante - 6:52:01s....
למה שלא תשווה לקטגוריות מקבילות (פחות או יותר)
נניח, סדרה 5 של BMW
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

והיום טסלה ו-GM מכריזות על שת"פ בנוגע לפתיחת רשת הטעינה של טסלה גם לרכבי GM בתחילת השנה הבאה, כמחצית מתחנות הטעינה של טסלה יהיו פתוחות ל-GM ופורד.
ב-2025 הרכבים שלהם גם יכילו את מחבר ה-NACS.
אני מניח שטסלה פשוט הולכת לפתוח את הרשת שלה לכולם, לקוחות של חברות אחרות פשוט יצטרכו לקנות מטסלה מתאם ולהתקין את האפליקציה של טסלה.
ב-2025 הרכבים שלהם גם יכילו את מחבר ה-NACS.
אני מניח שטסלה פשוט הולכת לפתוח את הרשת שלה לכולם, לקוחות של חברות אחרות פשוט יצטרכו לקנות מטסלה מתאם ולהתקין את האפליקציה של טסלה.
- oferlaor
-
- מנהל

זה די ברור שזה יקרה. הרשת שלהם היא מקור רווח והפסד די משמעותי והם כבר אחת הרשתות המוכרות והטובות שיש בארה"ב, אין סיבה שהם לא ירחיבו אותה ויעשו עליה יותר כסף. הבעיה כמובן היא שלקוחות טסלה עלולים להיות יותר מתוסכלים מבחינת זמינות עמדות, אבל אין מה לעשות, זה החיים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

אני חושב שהבעיה של זמינות תהיה זמנית מאד.
קודם כל, הם פותחים רק חצי מהרשת. ושנית, הם יוכלו להשקיע יותר ולהרחיב את הרשת שלהם מהר יותר.
בנושא דומה אגב, ראיתי בקבוצות טסלה שאומרים שהם מרחיבים את תחנת הטעינה במצפה רמון עם 6 עמדות V3 נוספות.
קודם כל, הם פותחים רק חצי מהרשת. ושנית, הם יוכלו להשקיע יותר ולהרחיב את הרשת שלהם מהר יותר.
בנושא דומה אגב, ראיתי בקבוצות טסלה שאומרים שהם מרחיבים את תחנת הטעינה במצפה רמון עם 6 עמדות V3 נוספות.
- oferlaor
-
- מנהל

חכם.
בישראל עדיין יש חורים די גדולים בכיסוי של הרשת. מקווה שהשנה הם יכסו חלק ממנה.
בישראל עדיין יש חורים די גדולים בכיסוי של הרשת. מקווה שהשנה הם יכסו חלק ממנה.
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

10/06/2023 15:51TheCoolest כתב: אני חושב שהבעיה של זמינות תהיה זמנית מאד.
בנושא דומה אגב, ראיתי בקבוצות טסלה שאומרים שהם מרחיבים את תחנת הטעינה במצפה רמון עם 6 עמדות V3 נוספות....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Nba
-
- חבר במועדון 10K