טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

יש בארץ טסלות SR+ עם LFP שעברו יותר מ-100K מייל (160K ק"מ)
אפשר לשאול את הבעלים כמה ק"מ הרכב מראה שיש לו בטעינה מלאה.
ממה שיצא לי לראות, לרוב האנשים מ"ס הק"מ שהרכב מראה בטעינה מלאה דיי דומה בין אם הם נסעו 50K או פחות מ-10K עם רכבים שכשנתיים על הכביש.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

אם מישהו רוצה קבצי הדפסה למדפסת תלת מימד למעמד לסמארטפון לרכב או למעמד לאוזניות airpods pro לאיזור ההטענה, שישלח לי את האימייל שלו ואשלח לו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

5 הרכבים הכי נמכרים בארה"ב ב Q1 2023:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134

שליחה

31/05/2023 12:45  
TheCoolest כתב:
יש בארץ טסלות SR+ עם LFP שעברו יותר מ-100K מייל (160K ק"מ)
אפשר לשאול את הבעלים כמה ק"מ הרכב מראה שיש לו בטעינה מלאה.
ממה שיצא לי לראות, לרוב האנשים מ"ס הק"מ שהרכב מראה בטעינה מלאה דיי דומה בין אם הם נסעו 50K או פחות מ-10K עם רכבים שכשנתיים על הכביש.
...
פגשתי בחור עם M3P במרכז שירות והוא נסע בשנה וחצי 200K קילומטר, הייתי בשוק מהמספרים
הוא הגיע להחליף גומייה קטנה בדלת, עשו לו בנוסף בדיקה כללית ויצא שהרכב כמו חדש, אפילו ברקסים לא החליפו
בשבילי, 200K אני עושה ב15 שנה
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא מבין אנשים כאלה. ה p מעט מסוכן לשימוש אינטנסיבי כזה. ה L הרבה יותר נכון לזה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

מסוכן מאיזו בחינה? בסופו של דבר שני הרכבים כמעט זהים למעט ניהול מנוע שונה ויותר אופציות בתוכנה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

רכב רגיש יותר עם תאוצה חזקה וצמיגים דקים בהרבה. יותר רגיש לבורות בכביש

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

31/05/2023 12:41  
Huber כתב:
TheCoolest - בהחלט אפשרי, אבל אלו ניחושים מלומדים, ופה אלו נתונים שמבוססים על נסיון.

אם יחזיק "רק" מה שהחזיקו עד עכשיו אהיה מאושר.
...
ועוד הסוללה לא LFP
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

מודל S פלאד קובעת שיא לרכבים חשמליים בייצור סדרתי בנורברגרינג, עם זמן מהיר ב-8 שניות מהשיא הקודם.

יש גם סרטון של ההקפה בלינק.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אחת הטענות ששומעים על הטסלות לעיתים קרובות זה שטסלה, ובעיקר דגמי פלאיד, משאירים אבל למכוניות ביצועים עם היסטוריה של שנים, כחלק משיבוש השוק. זה נכון לגבי המאוץ (ולא מרוץ) מאפס למאה, שם הטסלה אכן מנצחת, אבל הקפה ברינג דורשת הרבה יותר, בעיקר מרכז כובד נמוך שאר הדברים שאותם יצרניות משקיעות בהן שנים של מחר ופיתוח.
הנה רשימת זמנים של מכוניוות פרודקשן. אני לא יודע כמה הן עולות, קרוב לודאי שמשמעותי יותר ממודל S פלאיד, אבל מבחינת הזמנים, זו קריאת הרגעה - הפליאיד נמצא כמה ליגות מתחתן. חצי דקה הפרש בזמן הקפה (אם זה הרינג שאורכו כ 21 קילומטר), היא כמו חצי שנה. הפלאיד אולי מאיצה במהירות האור, אבל אין לה את ה DNA של היפר קאר.

Mercedes-AMG One - 6:35.183s.
Porsche 911 GT2 RS MR - 6.43.300s.
Mercedes-AMG Black Series - 6:43.616s.
Porsche 911 GT3 RS (992) - 6:44.84s.
Lamborghini Aventador SVJ - 6:44.97s.
Porsche 911 GT2 RS - 6:47.3s.
Lamborghini Huracan Performante - 6:52:01s.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

זוהי השוואה שגויה.
השיא של טסלה מדבר על המכונית החשמלית ביצור סדרתי הכי מהירה שיש ב- Nürburgring.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

בינתיים הפלאד לא ממותגת כרכב מסלול. זה נכון שיש לה טראק מוד וטראק פאק. אבל מדובר בתוספות שמשפרות את הביצועים על המסלול, זה לא הייעוד של הרכב.
השיא שהיא שברה הוא של פורשה טייקאן (החשמלית), כרגע זו התחרות שלה בתחום הזה, לא רכבי בנזין שהיעוד העיקרי שלהם זה להיות רכב לתקיפת הנורברגרינג. מדובר בשיפור של 8 שניות מהשיא הקודם, שזה המון.
ואני מסכים שברוב המקומות תמיד מדברים על האצה מ-0 ל-100, אבל צריך להבין שזה משהו שקל יחסית לכל אחד (גם אם הוא לא חולה הגה) לבדוק\להרגיש, גם בכביש רגיל. האצה מהירה עד למהירות המותרת זה לא משהו לא חוקי.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

04/06/2023 13:04  
nir11 כתב:
הנה רשימת זמנים של מכוניוות פרודקשן. אני לא יודע כמה הן עולות, קרוב לודאי שמשמעותי יותר ממודל S פלאיד, אבל מבחינת הזמנים, זו קריאת הרגעה - הפליאיד נמצא כמה ליגות מתחתן. חצי דקה הפרש בזמן הקפה (אם זה הרינג שאורכו כ 21 קילומטר), היא כמו חצי שנה. הפלאיד אולי מאיצה במהירות האור, אבל אין לה את ה DNA של היפר קאר.
...
מצחיק לגלות שכל הזמן הזה אתה בלחץ שהטסלה מהירה יותר מהמכוניות שבחלומות שלך ועכשיו נרגעת :lol:

ועכשיו כולם גם יודעים שאין לך מילה, אמרת שאתה נוטש את השרשור, אבל בסתר, אתה מת על הטסלה, אתה קורא על הרכב יותר מאשר על הפלאג-אין שלך עם ה- 96 קמ לליטר :lol:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2689

שליחה

04/06/2023 13:04  
nir11 כתב:
אחת הטענות ששומעים על הטסלות לעיתים קרובות זה שטסלה, ובעיקר דגמי פלאיד, משאירים אבל למכוניות ביצועים עם היסטוריה של שנים, כחלק משיבוש השוק. זה נכון לגבי המאוץ (ולא מרוץ) מאפס למאה, שם הטסלה אכן מנצחת, אבל הקפה ברינג דורשת הרבה יותר, בעיקר מרכז כובד נמוך שאר הדברים שאותם יצרניות משקיעות בהן שנים של מחר ופיתוח.

Mercedes-AMG One - 6:35.183s.
Porsche 911 GT2 RS MR - 6.43.300s.
Mercedes-AMG Black Series - 6:43.616s.
Porsche 911 GT3 RS (992) - 6:44.84s.
Lamborghini Aventador SVJ - 6:44.97s.
Porsche 911 GT2 RS - 6:47.3s.
Lamborghini Huracan Performante - 6:52:01s.
...
מה ההגיון להשוות למכוניות האלו?
למה שלא תשווה לקטגוריות מקבילות (פחות או יותר)
נניח, סדרה 5 של BMW

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

והיום טסלה ו-GM מכריזות על שת"פ בנוגע לפתיחת רשת הטעינה של טסלה גם לרכבי GM בתחילת השנה הבאה, כמחצית מתחנות הטעינה של טסלה יהיו פתוחות ל-GM ופורד.
ב-2025 הרכבים שלהם גם יכילו את מחבר ה-NACS.

אני מניח שטסלה פשוט הולכת לפתוח את הרשת שלה לכולם, לקוחות של חברות אחרות פשוט יצטרכו לקנות מטסלה מתאם ולהתקין את האפליקציה של טסלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה די ברור שזה יקרה. הרשת שלהם היא מקור רווח והפסד די משמעותי והם כבר אחת הרשתות המוכרות והטובות שיש בארה"ב, אין סיבה שהם לא ירחיבו אותה ויעשו עליה יותר כסף. הבעיה כמובן היא שלקוחות טסלה עלולים להיות יותר מתוסכלים מבחינת זמינות עמדות, אבל אין מה לעשות, זה החיים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני חושב שהבעיה של זמינות תהיה זמנית מאד.
קודם כל, הם פותחים רק חצי מהרשת. ושנית, הם יוכלו להשקיע יותר ולהרחיב את הרשת שלהם מהר יותר.

בנושא דומה אגב, ראיתי בקבוצות טסלה שאומרים שהם מרחיבים את תחנת הטעינה במצפה רמון עם 6 עמדות V3 נוספות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חכם.

בישראל עדיין יש חורים די גדולים בכיסוי של הרשת. מקווה שהשנה הם יכסו חלק ממנה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

10/06/2023 15:51  
TheCoolest כתב:
אני חושב שהבעיה של זמינות תהיה זמנית מאד.
קודם כל, הם פותחים רק חצי מהרשת. ושנית, הם יוכלו להשקיע יותר ולהרחיב את הרשת שלהם מהר יותר.

בנושא דומה אגב, ראיתי בקבוצות טסלה שאומרים שהם מרחיבים את תחנת הטעינה במצפה רמון עם 6 עמדות V3 נוספות.
...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”