שרשור החריף הרישמי של HT
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אחת הבעיות כשאשר מגדלים פלפלים מחוץ לחממה היא CROSS POLENATION. זאת אומרת שאבקנים מזן אחר של פלפלים מאביקים את שיח הפלפלים שלך ואז הפלפלים שגדלים הם הכלאה של שני הסוגים.
רמת החריפות מושפעת גם מכמות השמש וכמות ההשקיה. שיחים שהיה להם יחסית מעט מים יוציאו פלפלים חריפים יותר
רמת החריפות מושפעת גם מכמות השמש וכמות ההשקיה. שיחים שהיה להם יחסית מעט מים יוציאו פלפלים חריפים יותר
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
הבאתם לי חשק עם החריף שלכם , אז הזמנתי גם כן את הערכה הזו , הגיעה היום בבוקר.
טעמתי מכל בקבוק טיפה בכפית עם הפרדות של לחם ומלח בין כל טעימה לטעימה (איזה פלצן נהייתי)
על 2 הבקבוקים החלשים אין מה להגיד חוץ מזה שהם נחמדים, על הבקבוק השלישי ברמה hottest אני יכול להגיד שמתחיל להיות מעניין.
לקראת הטעימה של הבקבוק הרביעי ברמה hottest xxx התכוננתי עם מלח וחלב , על כל מקרה שלא יקרה.
מה לומר , כגודל הצפייה גודל האכזבה , כן נכון , חריף , והשפתיים קצת בוערות אחרי זה אבל אני ציפיתי למשהו שישלח אותי למיון .
וזה לא זה.
נראה , אולי אם אשתמש על אוכל ובכמות יותר גדולה זה יעשה משהו .
טעמתי מכל בקבוק טיפה בכפית עם הפרדות של לחם ומלח בין כל טעימה לטעימה (איזה פלצן נהייתי)
על 2 הבקבוקים החלשים אין מה להגיד חוץ מזה שהם נחמדים, על הבקבוק השלישי ברמה hottest אני יכול להגיד שמתחיל להיות מעניין.
לקראת הטעימה של הבקבוק הרביעי ברמה hottest xxx התכוננתי עם מלח וחלב , על כל מקרה שלא יקרה.
מה לומר , כגודל הצפייה גודל האכזבה , כן נכון , חריף , והשפתיים קצת בוערות אחרי זה אבל אני ציפיתי למשהו שישלח אותי למיון .
וזה לא זה.
נראה , אולי אם אשתמש על אוכל ובכמות יותר גדולה זה יעשה משהו .
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
טוב, הערכה הגיעה היום. בתור אחד שאוכל חריף מקומי בלבד ניגשתי בחשש לערכה.
פתיחה מאכזבת - הראשון והשני הם בגדר קטשופ גם למי שלא מת על חריף. תבלון סבבה לסנדביץ בוקר.
השלישי לדעתי קצת פחות חריף מפלפלים ירוקים שמוכרים בסופר. מצאתי את עצמי טועם אותו עם האצבע כמה פעמים.
הרביעי? חריף יותר ממה שאכלתי עד היום אבל אפילו לא ברמה של שורף.
כמו קודמי התאכזבתי. ציפיתי לגלות שזה גדול עלי איפשהו באמצע אבל הערכה די לא שימושית מלבד הבקבוק האחרון וגם לא בתור "עקומת למידה".
מישהו יודע מה המדד של הרביעי?
פתיחה מאכזבת - הראשון והשני הם בגדר קטשופ גם למי שלא מת על חריף. תבלון סבבה לסנדביץ בוקר.
השלישי לדעתי קצת פחות חריף מפלפלים ירוקים שמוכרים בסופר. מצאתי את עצמי טועם אותו עם האצבע כמה פעמים.
כמו קודמי התאכזבתי. ציפיתי לגלות שזה גדול עלי איפשהו באמצע אבל הערכה די לא שימושית מלבד הבקבוק האחרון וגם לא בתור "עקומת למידה".
מישהו יודע מה המדד של הרביעי?
72o
אם ברביעי אתה מתכוון ל-sudden death אז אם אני לא טועה במדד סקוביל הוא כ-100,000.Avi_h כתב:טוב, הערכה הגיעה היום. בתור אחד שאוכל חריף מקומי בלבד ניגשתי בחשש לערכה.
מישהו יודע מה המדד של הרביעי?...
ה- after death מוגדר כ-50,000 "בלבד".
ה-sudden death מוגדר כ-105,000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Blair's_Sauces_and_Snacks
אצלי בחבילת ה-4 היו את שניהם בנוסף לשניים חלשים (כמו שניתן לראות בתמונות ששמתי, דף קודם).
ה-sudden death מוגדר כ-105,000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Blair's_Sauces_and_Snacks
אצלי בחבילת ה-4 היו את שניהם בנוסף לשניים חלשים (כמו שניתן לראות בתמונות ששמתי, דף קודם).
אז גם תורי הגיע, והמשלוח סוף סוף נחת אצלי:
[img2=550x412]http://img692.imageshack.us/img692/4138/img1090r.jpg[/img2]
מימין לשמאל - Original Death, After Death, Mega Death, Ultra Death
אז קודם כל, הגדרות ה-SHU שלהם לא שוות הרבה. לטענתם ה-Original הוא 25K, לטעמי הוא לא יותר חריף מטבסקו שמוגדר כ-2.5K, ואפילו פחות חריף מהטבסקו הבנרו שמוגדר כ-7.5K.
ה-After Death כבר עונה להגדרה של פיקנטי, ולטעמי מאוד מאוד טעים. זה רוטב שאפשר להשתמש בו באופן חופשי (מבחינת חריפות) ויתן קצת פאנץ' אבל בעיקר טעם.
ה-Mega Death כבר באמת חריף, ולטעמי לא הכי טעים.
ה-Ultra Death הוא מוצלח. חריף אמיתי (אבל שוב, אני בספק רב שזה 1.1M כמו שהם טוענים) שלא טעמתי כמוהו עד היום וטעים מאוד.
הבעיה הגדולה עם הרטבים היא לא החריפות בפה, אלא מסביב. השפתיים, העור מסביב לפה, כל מקום שנוגעים בו בידיים (מהעיניים אני עוד זוכר להתרחק). צריך למצוא לזה פיתרון טוב....
[img2=550x412]http://img692.imageshack.us/img692/4138/img1090r.jpg[/img2]
מימין לשמאל - Original Death, After Death, Mega Death, Ultra Death
אז קודם כל, הגדרות ה-SHU שלהם לא שוות הרבה. לטענתם ה-Original הוא 25K, לטעמי הוא לא יותר חריף מטבסקו שמוגדר כ-2.5K, ואפילו פחות חריף מהטבסקו הבנרו שמוגדר כ-7.5K.
ה-After Death כבר עונה להגדרה של פיקנטי, ולטעמי מאוד מאוד טעים. זה רוטב שאפשר להשתמש בו באופן חופשי (מבחינת חריפות) ויתן קצת פאנץ' אבל בעיקר טעם.
ה-Mega Death כבר באמת חריף, ולטעמי לא הכי טעים.
ה-Ultra Death הוא מוצלח. חריף אמיתי (אבל שוב, אני בספק רב שזה 1.1M כמו שהם טוענים) שלא טעמתי כמוהו עד היום וטעים מאוד.
הבעיה הגדולה עם הרטבים היא לא החריפות בפה, אלא מסביב. השפתיים, העור מסביב לפה, כל מקום שנוגעים בו בידיים (מהעיניים אני עוד זוכר להתרחק). צריך למצוא לזה פיתרון טוב....
- Avi_h
- חבר ותיק

זיו, יש לך לינק אחר לתמונות?ziv_r כתב:nadavck![]()
אגב אוכל חריף, למי שצופה בסדרה Man v. Food, הפרק הפותח של עונה 2 הראה את המסעדה עם הבורגר הכי חריף בעולם אשר נקרא "Four Horseman". הבורגר לא גדול בצורה יוצאת דופן, פשוט חריף. מי שמצליח לסיים את הבורגר, זוכה כי תמונתו תתנוסס על לוח במסעדה. עד היום, יש רק 2 תמונות על הלוח.
http://www.mysanantonio.com/news/local_ ... 69107.html
http://www.imagebam.com/image/8c675544829865...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
את ה MegaDeath שהיה לי הייתי מאחסן במקרר (לא מזיק) ואת ה Ultra אני משאיר בחוץ כי הוא מאוד מסמיך בקור והחומר בקושי היה יוצא מהבקבוקdor8 כתב:גם אני הזמנתי את "ערכת המתחילים" ומקווה לקבל בהקדם.
רציתי לשאול האם צריך להחזיק את הרטבים האלה במקרר או בחוץ בטמפרטורת החדר ?...
- Avi_h
- חבר ותיק

dor8, אם אתה לא זר לחריף, תן את ה2 הקלים לחמותך. השלישי סבבה לסנדביצים. הרביעי כבר מעניין.
משהו שכן שמתי לב אליו, עקומת הלמידה מאוד מהירה. מהר מאוד הרביעי עבר מ"חריף שורף" ל"חריף טעים מה יש בזה".
משהו שכן שמתי לב אליו, עקומת הלמידה מאוד מהירה. מהר מאוד הרביעי עבר מ"חריף שורף" ל"חריף טעים מה יש בזה".
72o
Avi ,
לחמותי לשעבר דווקא הייתי מעדיף לתת את החריף הקשה ביותר וממליץ לה לשתות את כל הבקבוק במכה !
ניסיתי את כולם ואכן השניים הראשונים קלים ביותר וחריפים פחות מרוטב הטבאסקו הרגיל שנמכר בסופר לטעמי.
השניים הרציניים אכן מטורפים ולא הייתי מסוגל לשים יותר משתיים שלוש טיפות בסנדוויץ מבלי לדמוע קשות....
בסך הכל כולם טעימים ובהחלט מוסיפים לארוחה.
לחמותי לשעבר דווקא הייתי מעדיף לתת את החריף הקשה ביותר וממליץ לה לשתות את כל הבקבוק במכה !
ניסיתי את כולם ואכן השניים הראשונים קלים ביותר וחריפים פחות מרוטב הטבאסקו הרגיל שנמכר בסופר לטעמי.
השניים הרציניים אכן מטורפים ולא הייתי מסוגל לשים יותר משתיים שלוש טיפות בסנדוויץ מבלי לדמוע קשות....
בסך הכל כולם טעימים ובהחלט מוסיפים לארוחה.
מחזקdor8 כתב:Avi ,
השניים הרציניים אכן מטורפים ולא הייתי מסוגל לשים יותר משתיים שלוש טיפות בסנדוויץ מבלי לדמוע קשות....![]()
בסך הכל כולם טעימים ובהחלט מוסיפים לארוחה....
קצת זלזלתי בכוחו של ה-After Death.
הוא מההתחלה היה לי טעים, אבל לא מאוד חריף. ניסיתי עם נודלס מוקפץ והוא היה מדהים, חריף במידה למרות ששמתי יחסית הרבה.
אתמול ניסיתי אותו עם אורז. לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל איכשהו השילוב עם האורז החם הפך את זה לחריף ברמה אחרת לגמרי. כשסיימתי את הצלחת, הפה ממש בער..
בערב שמתי אותו בסנדוויץ' עם טונה. שוב, חזר להיות בחריפות מעודנת שכזו. לא מצליח להבין את זה..
הוא מההתחלה היה לי טעים, אבל לא מאוד חריף. ניסיתי עם נודלס מוקפץ והוא היה מדהים, חריף במידה למרות ששמתי יחסית הרבה.
אתמול ניסיתי אותו עם אורז. לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל איכשהו השילוב עם האורז החם הפך את זה לחריף ברמה אחרת לגמרי. כשסיימתי את הצלחת, הפה ממש בער..
בערב שמתי אותו בסנדוויץ' עם טונה. שוב, חזר להיות בחריפות מעודנת שכזו. לא מצליח להבין את זה..