האצת חומרה בניגון קבצי mkv

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #181 

osherov כתב:
Shayosef כתב: אני לא מבין למה התחום הזה כל כך "מבולגן" ואין תוכנה אחת שמסוגלת להציע למשתמשים תוצאה אופטימלית במינימום מאמץ.

אני התייאשתי ואני פשוט אקנה PS3 ואצפה בבלו ריי בלי משחקים של מקודדים ומרנדרים ותוכונות, די יצא לי המיץ :hammer:

("בטיפול" גרסת ה HTPC)
...
פה בדיוק הטעות !!
זה בדיוק הכוח של ה HTPC שמאפשר לך לעשות דברים שנגנים חיצוניים לא היו חולמים בכלל.
לתשובתך אתה רוצה נגן שיבצע מה שנגן בלו-ריי יודע לעשות אז סה"כ תתקין PowerDVD בלי קודקים בלי FFDSHOW ובלי כלום והנה קיבלת כמעט אותו הדבר

הסיבות שאנחנו נכנסים כל כך עמוק לכל הדברים האלה (קודקים, התקנות, הגדרות, כיולים) הם:
-למרות שמה שיש מספיק אנחנו עדיין רוצים לקבל יותר
-במידה והמחשב לא חזק מספיק להריץ תכנים כבדים ואז רוצים לראות איך אפשר לשפר אותו (אגב במחיר של PS3 אתה קונה יופי של מחשב HTPC שאין לך צורך בהאצה בו כדי לנגן קבצים אלו)
-כי חלקנו פשוט אוהב את המשחקים האלה, כי יש בזה משהו מאתגר !!

אני חושב שניתן לכתוב מאמר שלם כדי שיראה מהם היתרונות של ה HTPC על נגני הבלו-ריי כגון ה PS3 או נגני HD-DVD (עוד יש דבר כזה ?!)

*כל מה שרשמתי לגבי PS3 לא רלוונטי במידה ואתה מעוניין בו גם למשחקים
...
תראה אני כבר עם HTPC משהו כמו חצי שנה בעקבות גלישה לאתר הזה. ההתעסקות איתו תורגמה לעשרות שעות של בדיקת כל אלמנט ורצון להגיע לתוצאה אופטימלית.

אין ספק שיש מן האתגר והכיף להגיע לבסוף לתוצאה משביעת רצון וחשבתי שהגעתי אליה לא פעם אחת ולא פעמיים. אבל תמיד יוצא איזה מקודד חדש, מרנדר שונה, גרסה חדשה לתוכנה ותמיד יש להתעסק בכדי לשמור על רמת צפיה אופטימלית. זה מאתגר ואולי כיף לי ולחלק מן האנשים פה אבל זה גם מתיש ומתסכל.

ההבדל בין מכשיר בלו ריי יעודי ל HTPC הוא שאומנם ישנן אפשרויות רבות יותר באחרון אבל לא בהכרח אלו מתורגמות לתמונה טובה יותר, והרי על מה כל המהומה ? אנחנו מורידים HD בכדי לצפות באיכות גבוהה יותר לא ?

ב HTPC יש גם את עניין התאימות, הרי חלקנו אוהבים מקודד שמע אחד ומקודד וידאו אחר ותוכנה לצפיה אחרת וכל אלו צריכים לעבוד בהרמוניה יחד. ולא פעם יש בעיות של זה לא מתאים לזה וההוא לא מתאים להוא. קיצר סרטים...

לא יודע אם לא יהיה לי כיף סוף סוף לקחת דיסק כמו בימים הטובים לזרוק אותו לנגן לתת פליי ולא לפחד שפתאום הסאונד הדיגטלי לא יעבוד או שמשום מה הנגן מפעיל דווקא את מקודד הוידאו שאני לא אוהב, או שהקובץ שירד לא באיכות גבוהה.

ספציפית אני פשוט הגעתי למסקנה שעד שאני כבר רואה סרט אני פשוט רוצה שזה יקרה יותר מהר עם פחות סיכוי שאני אומר לעצמי ולחברה...."רגע תני לי 10 דקות" להכין את המקודדים וכו' לתוצאה האופטימלית.

סביר להניח שכבר מחר אני אחזור לקרביים של המקודדים וכו' אבל עד אז אני בשביתה :)

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #182 

גם עם סטרימר תתנהג ככה ( 10 דקות לפני כל הפעלה של (~) ).

פעולת הורדה ולאחר מכן סנכרון הכתוביות...

מה שאני הבנתי לפחות מכל המשחקים שלי.
להתקין את המחשב פרפקט בזמן הראשוני, לגבות ע"י גוסט NORTON GHOST ( גיבוי/שחזור מהיר של PARTITION )
ואז לעשות כל מני משחקים.
מקסימום - חוזרים למצב ההתחלתי עם התקנה נקייה.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #183 

טוב אז אתמול בערב התחלתי לבדוק לעומק מי נגד מי ואיך כל דבר עובד.
פחות עניין אותי איכות אלא יותר עניין אותי איך משיגים האצה ואיך עובדים הנגנים האלה מתחת לפני השטח

כרגע ב HTPC מותקנים לי:

1. FFDSHOW Filters
2. CoreAVC Filtes
3. PowerDVD (משתמש רק בקודקים ולא בנגן)
4. כמובן ה Vista Media Center
5. כמובן ה 11 Microsoft Media Player
6. Media Player Classic (סה"כ קובץ אחד בלי התקנה)
7. ZoomPlayer
8. BSPalyer הגירסה החדשה הבסיסית
9. NVIDIA Filters (צריך את זה ל WebGuide)
10.AC3Filters
11.Spdifer Filtes (מבצע passthrough ליציאת ה SPDIF רלוונטי למי שיש לו רסיבר)
12.כמובן ה EVR Filter הפורסם

מסקנה מהירה
-המסקנה הכי טובה היא: שכולם עובדים אחד לצד השני בלי להרע או להשפיע על ניגון תכני HD בכל אחד מהנגנים (Y)

-המסקנה הלא טובה היא: שרוב הנגנים והקודקים (בדקתי בעיקר H264) עדיין לא עשו הסבה לעולם הויסטה ולכן בגלל ארכיטקטורה השונה בויסטה (VADX2 וה EVR שכבר דיברנו עליהם) הנגנים האלה לא מצליחים להשתמש בהאצת חומרה.

מסקנה סופית שלי

למרות שה EVR הוא by far ה Renderer הכי טוב ולמרות שיכולות ההאצה בויסטה הם הרבה יותר טובות ממה ניתן להשיג ב XP עדיין אין תמיכה של כמעט שום נגן בהאצה בויסטה ולכן לכל מי שכן מעונין להאיץ (בעיקר תכנים H264) כנראה שעדיף להישאר ב XP !!

תוצאות חלקיות והסברים

- גם ה MP11 וגם ה VMC וגם ה GraphEdit הצליחו להאיץ סרטי MKV ו TS (תוכן H264)
בשימוש המפענח של CyberLink H.264 Decoder !!

-יש תמיכה הרבה יותר רחבה בהאצה של תכני MPEG2 בשימוש קודקים MPEG2 Decoder בויסטה. הסיבה שזה עובד טוב יותר בתוכן MPEG2 מאשר ב H264 הפעם באמת קשורה למיקרוסופט שאומנם יש להם תמיכה לאחור בין DXVA1 לבין DXVA2-
כלומר במידה ויש לך מפענח שמנסה להשתמש ביכולת של DXVA1 בויסטה הקריאות האלה יתורגמו ל DXVA2 בצורה שקופה בלי שום צורך בשינוי המקודד !! (אגב לכיוון השני זה לא עובד כלומר אין דרך ב XP לתרגם DXVA2 ל DXVA1 )

זה נשמע מעולה אז איפה הבעייה ?
או אז מיקרוסופט לא יודעים לעשות את ההחלפה הזאת בתוכן H264 בלי לאבד את ההאצה (זה יותר מסובך ובעיקר מוזר ממה שאתה מתארים לעצמכם וזה אגב נכתב ע"י אחד האנשים הטכניים במיקרוספט)

בקיצור:

-ה Decoder היחידי שראיתי שתומך בהאצה H264 בויסטה תוך שימוש ביכולות ה DXA2 הוא CyberLink H.264 Decoder

-הנגן BSPlayer לדעתי הכי קרוב להגיע להאצה בויסטה.
הם כבר הוסיפו תמיכה ב EVR בנגן החדש שלהם (ה EVR הוא זה שאיתו ניתן להשתמש ב DXVA2) ואפילו הגרף שהנגן בונה בוחר את ה EVR Filter ! אבל הם, כנראה, עדיין לא סיימו את הפיתוח המלא של זה.
איך הגעתי למסקנה הזאת:
1. רשמית הם עדיין לא רושמים באתר שיש תמיכה ב EVR למרות שבמוצר כבר יש אפשרות לבחור את זה
2. מצאתי שאלות בפורום התמיכה למפתחים בנושא זה באתר של מיקרוסופט שמתארות בדיוק את הבעיות בהם נתקלים ברגע שמנסים להשתמש בהאצה דרך חיבור ל EVR(אגב זה מנגנון מאוד יפה ומעניין)
3. למרות שאני רואה שה BSPLAYER בונה גרף תקין אני עדיין לא מקבל האצה.

מספיק לעכשיו,
בהמשך היום אני אכתוב את חויותי עם שאר הנגנים (והיו לא מעט כאלה)
אבל היה לי פשוט יום מתיש עם אחד "מחברי" האתר הזה בשירשור אחר :wink:
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 31/01/2008 17:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #184 

(Y)
מעניין

מחכים בכיליון עיניים להמשך :)

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #185 

אריה.
ירבו אנשים כמוך!
כל הכבוד על כל יוזמה וכל (i) שלך!
ממני : המכור החדש לפורום ( ולא רק אני כזה ) (Y)
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #186 

רגע, אתה רוצה להגיד לי שאני היחיד בפורום שמנגן את כל התכנים עם ffdshow באופן כמעט בלעדי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #187 

Shayosef כתב: אין ספק שיש מן האתגר והכיף להגיע לבסוף לתוצאה משביעת רצון וחשבתי שהגעתי אליה לא פעם אחת ולא פעמיים. אבל תמיד יוצא איזה מקודד חדש, מרנדר שונה, גרסה חדשה לתוכנה ותמיד יש להתעסק בכדי לשמור על רמת צפיה אופטימלית. זה מאתגר ואולי כיף לי ולחלק מן האנשים פה אבל זה גם מתיש ומתסכל.

ההבדל בין מכשיר בלו ריי יעודי ל HTPC הוא שאומנם ישנן אפשרויות רבות יותר באחרון אבל לא בהכרח אלו מתורגמות לתמונה טובה יותר, והרי על מה כל המהומה ? אנחנו מורידים HD בכדי לצפות באיכות גבוהה יותר לא ?

ב HTPC יש גם את עניין התאימות, הרי חלקנו אוהבים מקודד שמע אחד ומקודד וידאו אחר ותוכנה לצפיה אחרת וכל אלו צריכים לעבוד בהרמוניה יחד. ולא פעם יש בעיות של זה לא מתאים לזה וההוא לא מתאים להוא. קיצר סרטים...

ספציפית אני פשוט הגעתי למסקנה שעד שאני כבר רואה סרט אני פשוט רוצה שזה יקרה יותר מהר עם פחות סיכוי שאני אומר לעצמי ולחברה...."רגע תני לי 10 דקות" להכין את המקודדים וכו' לתוצאה האופטימלית.

סביר להניח שכבר מחר אני אחזור לקרביים של המקודדים וכו' אבל עד אז אני בשביתה
...
במידה ואתה נכנס לשביתה אז ראשית אל תגיד שאתה מחר כבר מסיים אותה כי לא תשיג כך שלך דבר !
ושנית תמסור מהם התנאים שלך לסיומה :)

עכשיו ברצינות:
עד לפני שבוע בערך כך עבדתי עם ה HTPC:
הדלקתי עם השלט בחרתי סרט או סידרה ב VMC ולחצתי על PLAY.
-לא השתמשתי כבר הרבה זמן בעכבר או במקלדת ולא התקנתי שום דבר חדש על המחשב
-לא הייתה לי בעייה לנגן סרטים מכל הסוגים בכל המינים (הרוב כמובן זה MKV H.264).
-האיכות הייתה, לטעמי, מעולה וקשה לי להאמין שבשימוש בנגן בלוריי לדוגמה הייתי מקבל איכות טובה יותר (כמובן במידה שהתוכן הוא באותו האיכות).
-שלא לדבר על יכולות נוספות שקיימות כגון צפייה מרחוק (אני ממש אוהב את WebGuide) ושימוש כ PVR (במידה ו Shed קורא את זה אז תדע שעדיין אני חושב ש YesMax נוח יותר :wink: )

Shayosef,
בקיצור אין לך שום סיבה לשבות אפילו לא שעה אחת !

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #188 

Catskinner כתב:רגע, אתה רוצה להגיד לי שאני היחיד בפורום שמנגן את כל התכנים עם ffdshow באופן כמעט בלעדי?
...
כן :roll:

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #189 

נמחק
נערך לאחרונה על ידי OferL ב 31/01/2008 18:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
Enjoy the Silence

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #190 

Catskinner כתב:רגע, אתה רוצה להגיד לי שאני היחיד בפורום שמנגן את כל התכנים עם ffdshow באופן כמעט בלעדי?
...
:D :D :D
זה בסדר אני היחיד עם coreavc...
אולי נפתח קבוצת תמיכה למוגבלי קודקים
אבל האמת היא שמי שלא "מתעקש" על ויסטה יכול לנגן עם כל דבר.
Enjoy the Silence

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #191 

לכל מי שכן מעונין להאיץ (בעיקר תכנים H264) כנראה שעדיף להישאר בXP
...
איזו האצה ב XP? האצת DXVA?
זה קורה ב XP רק המקודד של cyberlink כמובן.
בדיוק כמו בוויסטה.
רגע, אתה רוצה להגיד לי שאני היחיד בפורום שמנגן את כל התכנים עם ffdshow באופן כמעט בלעדי?
...
לא... אני חובב FFDSH מזה זמן רב.
:lol:

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #192 

Shayosef כתב:
osherov כתב:
Shayosef כתב: תראה אני כבר עם HTPC משהו כמו חצי שנה בעקבות גלישה לאתר הזה. ההתעסקות איתו תורגמה לעשרות שעות של בדיקת כל אלמנט ורצון להגיע לתוצאה אופטימלית.

אין ספק שיש מן האתגר והכיף להגיע לבסוף לתוצאה משביעת רצון וחשבתי שהגעתי אליה לא פעם אחת ולא פעמיים. אבל תמיד יוצא איזה מקודד חדש, מרנדר שונה, גרסה חדשה לתוכנה ותמיד יש להתעסק בכדי לשמור על רמת צפיה אופטימלית. זה מאתגר ואולי כיף לי ולחלק מן האנשים פה אבל זה גם מתיש ומתסכל.

לא יודע אם לא יהיה לי כיף סוף סוף לקחת דיסק כמו בימים הטובים לזרוק אותו לנגן לתת פליי ולא לפחד שפתאום הסאונד הדיגטלי לא יעבוד או שמשום מה הנגן מפעיל דווקא את מקודד הוידאו שאני לא אוהב, או שהקובץ שירד לא באיכות גבוהה.

סביר להניח שכבר מחר אני אחזור לקרביים של המקודדים וכו' אבל עד אז אני בשביתה :)
...
אלו הם חייו של early adopter
מה חשבת שיהיה כיף :D ?
בכל פעם שאני מתכונן להקרנה לכמה אנשים או אפילו לילדים אני בודק רבע שעה לפני שהכל עדיין עובד... ולא תמיד זה עובד. אז צריך עוד פעם להתעסק עם הגדרות וסינכרון כתוביות וכו' וכו'
אז מה?
...
...
Enjoy the Silence

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #193 

בדיקות חלק 2:

הנה עוד כמה דברים מעניינים שקשורים להאצה ב בויסטה:

- כל גרף שנבנה ע"י נגן ולא משתמש ב EVR כ Renderer לא יוכל לקבל האצה בחומרה בפענוח H.264 (לדוגמה בשימוש ב VMR9 ,VMR7 וכו) הסיבה כמו שאמרתי קשורה לשימוש ב DXVA2 שנתמך רק ע"י ה EVR

- ה EVR Filter שמגיע עם מערכת ההפעלה ויסטה הוא לא פילטר ברירת המחדל. כלומר כשנגן או ה GraphEdit ינסה לבחור את Default Video Renderer במערכת אז ה EVR הוא לא האחד שיבחר !!
שימו לב שרוב הנגנים לא בוחרים את ה Default Video Renderer אלא בוחרים באופן מדויק את הפילטר המתאים (ברוב הנגנים ניתן לבחור באיזה Renderer להשתמש ) לדוגמה ב BSPlayer יש אפשרות לבחור EVR (והוא אפילו באמת בוחר אותו)

-ישנה דרך (לא פשוטה) להפוך את ה EVR ל Default Video Renderer במערכת (אין אפשרות סתאם לשנות את ה merit כמו שאנחנו עושים בפילטרים אחרים כי זה מוגן בגלל ההרשאות ואבטחה במערכת). השינוי הזה כולל משחקים ב registry ודי מסוכן למי שלא מתמצא בזה. לכן אני לא מפרסם איך לעשות את זה ומי שמעוניין שיפנה אלי בפרטי או שימצא את זה לבד באינטרנט (ראו הוזהרתם !)

קצת לעומק:
קדימון
ישנו דבר שנראה על פניו מבלבל משהו ולא מובן מספיק (אותי לפחות זה בלבל):
ישנם שני מרכיבים במערכת שמשתמשים בהאצה:
1. Video Decoder - שידוע בעצם לקחת פריים מקודד ולהשתמש בשרותי כרטיס המסך על מנת לפענח פריים זה
2. Render - לוקח פריים פרוס (שעבר פענוח) מבצע עליו עיבוד תמונה שנעשית שוב על כרטיס המסך שתומך בכך (כגון deinterlacing, video mixing ועוד)

מה מוזר:
שיש תלות בין השניים כלומר במידה ול render אין את היכולות להשתמש בהאצה אז גם ה decoder לא משתמש ביכולת זו (כמו המצב ש ffdshow פילטר נכנס באמצע) ועל פניו לא מובן הקשר והסיבה לכך. הרי היית מצפה שגם אם אחד יפסיק לעבוד אז השני לפחות ימשיך וכך נוכל לקבל האצה חלקית ?

התשובה:
היא מאוד פשוטה,
אחרי שה decoder מסיים את עבודת פענוח הפריים תוך שימוש בהאצת החומרה הפריים עצמו יושב על הזיכרון בכרטיס המסך
שימו לב שהגודל שלו הוא עצום (נניח פריים מפוענח בגודל 1920x1080 של 3-4 בתים לפיקסל) ולכן אין שום הגיון בלקחת את הפריים משם ולהחזיר אותו חזרה לזיכרון המחשב ומשם להעביר אותו לפילטר הבא ברשימה כדי שיוכל לעשות עליו עיבודי תמונה נוספים
ולכאן בדיוק נכנס התלות בין שני המרכיבים האלה:
כלומר קיים מנגנון בין שני הפילטרים (Decoder ו Renderer) שמעברים בניהם רק את המצביע (כתובת) לזיכרון על כרטיס המסך להמשך עבודה על הפריים בלי להעלות אותו בחזרה לזיכרון המחשב !!
כלומר מרגע שעשה פענוח על הפריים עד הרגע שהוא מוצג על המסך הוא תמיד נשאר על הזיכרון של כרטיס המסך.
כמובן שבמידה ואין האצה אז לא כך הדבר !

אגב, לא שכחתי את המשך מסקנות בדיקת הנגנים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #194 

איתי_הגיתי כתב:
לכל מי שכן מעונין להאיץ (בעיקר תכנים H264) כנראה שעדיף להישאר בXP
...
איזו האצה ב XP? האצת DXVA?
זה קורה ב XP רק המקודד של cyberlink כמובן.
בדיוק כמו בוויסטה.
...
לא... אני חובב FFDSH מזה זמן רב.
:lol:
...
על רגל אחת, ההאצה ב XP מתנהלת במסלול שונה לחלוטין מ DXVA2. מה ש DXVA נותן ב XP זה iDCT, deinterlacing ו MoComp בעיקר. לכן רוב הפונקציות המתקדמות יותר היו צריכות להיות מטופלות בספריות הפרטיות שהוטענו ע"י כל נגן ונגן. DXVA2 מוסיף כבר processing ו capture ועוד כמה פונקציות ו API עשיר יותר כך שהנגנים לא צריכים יותר לבצע האצה באמצעות פניה לספריות שלהם.

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 602
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #195 

osherov כתב:10.AC3Filters

:wink:
...
למה בדיוק משמש ה SPDIFER ? ואיך מישתמשים בו אם אני מחובר ישירות לרסיבר דרך כבל אופטי ?
כרגע מותקן אצלי רק AC3 FILTER

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #196 

rgb31 כתב:

...
למה בדיוק משמש ה SPDIFER ? ואיך מישתמשים בו אם אני מחובר ישירות לרסיבר דרך כבל אופטי ?
...
ה SPDIFER הוא פילטר מבית היוצר של AC3Filter פילטר וכל תפקידו בכוח זה לקחת את ערוץ האודיו המקודד ולהעביר אותו בלי שום עיבוד או פענוח (passthrough) ליציאה הדיגיטלית (ומשם זה בדר"כ יגיע לרסיבר שיפענח את הערוץ)

גם ה AC3Filter פילטר מכיל את אותה היכולת וגם עוד הרבה נוספים (בעיקר הוא יודע גם לפענח את הערוץ. דבר שהוא רלוונטי נניח למי שמחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה או משתמש ביציאה האנלוגית של כרטיס הקול)

בקיצור:
-אם יש לך כבר AC3Filter פילטר שעובד אז אין שום סיבה להחליף אותו
-אם ה AC3Filter פילטר עדיין לא מותקן ואתה מחבר את המחשב לרסיבר דרך יציאה דיגיטלית ניתן לשקול להתקין פילטר זה במקום ה AC3Filter (למרות שגם זה לא קריטי כל כך)

ניתן למצוא את הפילטרים בקישור הבא:
http://ac3filter.net/

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #197 

osherov כתב:
rgb31 כתב:

...
...
ה SPDIFER הוא פילטר מבית היוצר של AC3Filter פילטר וכל תפקידו בכוח זה לקחת את ערוץ האודיו המקודד ולהעביר אותו בלי שום עיבוד או פענוח (passthrough) ליציאה הדיגיטלית (ומשם זה בדר"כ יגיע לרסיבר שיפענח את הערוץ)

גם ה AC3Filter פילטר מכיל את אותה היכולת וגם עוד הרבה נוספים (בעיקר הוא יודע גם לפענח את הערוץ. דבר שהוא רלוונטי נניח למי שמחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה או משתמש ביציאה האנלוגית של כרטיס הקול)

בקיצור:
-אם יש לך כבר AC3Filter פילטר שעובד אז אין שום סיבה להחליף אותו
-אם ה AC3Filter פילטר עדיין לא מותקן ואתה מחבר את המחשב לרסיבר דרך יציאה דיגיטלית ניתן לשקול להתקין פילטר זה במקום ה AC3Filter (למרות שגם זה לא קריטי כל כך)

ניתן למצוא את הפילטרים בקישור הבא:
http://ac3filter.net/
...
הבעיה שלי היא שאני לא מקבל סאונד ב DTS בצפיה בסרטיי HD למרות שהאודיו של הסרט הוא כן ב DTS
מישום מה ברסיבר אני מקבל אות של DD גם כשאני מנגן סרט ב DTS
מדובר על מערכת הפעלה ויסטה
יש לך אוליי פיתרון

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #198 

rgb31 כתב: הבעיה שלי היא שאני לא מקבל סאונד ב DTS בצפיה בסרטיי HD למרות שהאודיו של הסרט הוא כן ב DTS
מישום מה ברסיבר אני מקבל אות של DD גם כשאני מנגן סרט ב DTS
מדובר על מערכת הפעלה ויסטה
יש לך אוליי פיתרון
...
ראשית כדי לא לסטות מנושא השרשור אני ממליץ לך לפתוח שרשור חדש בנושא זה
ונשמח לעזור לך שם,

שנית,
אתה צריך לבדוק איזה גרף נבנה לך ע"י הנגן שלך
התופעה שאתה מתאר לא נשמעת לי הגיונית מכיוון שאם זה נכון והסרט שאתה מנגן מקודד ב DTS וברסיבר אתה מקבל AC3 אז חייב להיות לך פילטר בדרך שמקודד מחדש DTS ל AC3 ?!
לא נשמע סביר, אבל לך תדע
עוד כמה שאלות:
-באיזה נגן אתה משתמש ?
-האם מופיע לך בצג של רסיבר גם המילה PCM ?
-האם שאתה מנגן סרט מנגן DVD חיצוני (לא דרך המחשב) אתה כן מקבל DTS ?
-איך האודיו עובר אצלך מהמחשב לרסיבר ? קואקסלי, אופטי או HDMI ?

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #199 

תודה היסתדרתי
היתה הגדרה שגויה ב MPC

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #200 

rgb31 כתב:תודה היסתדרתי
היתה הגדרה שגויה ב MPC
...
אני מבין שאתה משתמש ב Media Player Classic
אחרי ששיחקתי עם כמה נגנים
מאוד מעניין אותי מה הסיבה שאתה דווקא משתמש בו ולא בנגן אחר ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”