תראה אני כבר עם HTPC משהו כמו חצי שנה בעקבות גלישה לאתר הזה. ההתעסקות איתו תורגמה לעשרות שעות של בדיקת כל אלמנט ורצון להגיע לתוצאה אופטימלית.osherov כתב:פה בדיוק הטעות !!Shayosef כתב: אני לא מבין למה התחום הזה כל כך "מבולגן" ואין תוכנה אחת שמסוגלת להציע למשתמשים תוצאה אופטימלית במינימום מאמץ.
אני התייאשתי ואני פשוט אקנה PS3 ואצפה בבלו ריי בלי משחקים של מקודדים ומרנדרים ותוכונות, די יצא לי המיץ![]()
("בטיפול" גרסת ה HTPC)...
זה בדיוק הכוח של ה HTPC שמאפשר לך לעשות דברים שנגנים חיצוניים לא היו חולמים בכלל.
לתשובתך אתה רוצה נגן שיבצע מה שנגן בלו-ריי יודע לעשות אז סה"כ תתקין PowerDVD בלי קודקים בלי FFDSHOW ובלי כלום והנה קיבלת כמעט אותו הדבר
הסיבות שאנחנו נכנסים כל כך עמוק לכל הדברים האלה (קודקים, התקנות, הגדרות, כיולים) הם:
-למרות שמה שיש מספיק אנחנו עדיין רוצים לקבל יותר
-במידה והמחשב לא חזק מספיק להריץ תכנים כבדים ואז רוצים לראות איך אפשר לשפר אותו (אגב במחיר של PS3 אתה קונה יופי של מחשב HTPC שאין לך צורך בהאצה בו כדי לנגן קבצים אלו)
-כי חלקנו פשוט אוהב את המשחקים האלה, כי יש בזה משהו מאתגר !!
אני חושב שניתן לכתוב מאמר שלם כדי שיראה מהם היתרונות של ה HTPC על נגני הבלו-ריי כגון ה PS3 או נגני HD-DVD (עוד יש דבר כזה ?!)
*כל מה שרשמתי לגבי PS3 לא רלוונטי במידה ואתה מעוניין בו גם למשחקים...
אין ספק שיש מן האתגר והכיף להגיע לבסוף לתוצאה משביעת רצון וחשבתי שהגעתי אליה לא פעם אחת ולא פעמיים. אבל תמיד יוצא איזה מקודד חדש, מרנדר שונה, גרסה חדשה לתוכנה ותמיד יש להתעסק בכדי לשמור על רמת צפיה אופטימלית. זה מאתגר ואולי כיף לי ולחלק מן האנשים פה אבל זה גם מתיש ומתסכל.
ההבדל בין מכשיר בלו ריי יעודי ל HTPC הוא שאומנם ישנן אפשרויות רבות יותר באחרון אבל לא בהכרח אלו מתורגמות לתמונה טובה יותר, והרי על מה כל המהומה ? אנחנו מורידים HD בכדי לצפות באיכות גבוהה יותר לא ?
ב HTPC יש גם את עניין התאימות, הרי חלקנו אוהבים מקודד שמע אחד ומקודד וידאו אחר ותוכנה לצפיה אחרת וכל אלו צריכים לעבוד בהרמוניה יחד. ולא פעם יש בעיות של זה לא מתאים לזה וההוא לא מתאים להוא. קיצר סרטים...
לא יודע אם לא יהיה לי כיף סוף סוף לקחת דיסק כמו בימים הטובים לזרוק אותו לנגן לתת פליי ולא לפחד שפתאום הסאונד הדיגטלי לא יעבוד או שמשום מה הנגן מפעיל דווקא את מקודד הוידאו שאני לא אוהב, או שהקובץ שירד לא באיכות גבוהה.
ספציפית אני פשוט הגעתי למסקנה שעד שאני כבר רואה סרט אני פשוט רוצה שזה יקרה יותר מהר עם פחות סיכוי שאני אומר לעצמי ולחברה...."רגע תני לי 10 דקות" להכין את המקודדים וכו' לתוצאה האופטימלית.
סביר להניח שכבר מחר אני אחזור לקרביים של המקודדים וכו' אבל עד אז אני בשביתה