a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #181 

08/06/2024 19:15  
claudia5 כתב:
גם האודיסי המתוקן ללא DEQ עובד לי טוב מאוד.
הכיול המתוקן עם DEQ חתך לי את הקדמיים\סנטר ב40 ,הקדמיים מסוגלים אבל הסנטר קצת פחות,ועדיין נשמע לי ממש טוב
...
אצלי חתך את הסנטר על 60 אבל תקנתי ידנית ל 80. את הקדמיים הוא חתך על 40 ושם תקנתי ל 60. זה לא קשור לסקיפט אלא למדידות עם המיקרופון הצעצוע של אודיסי ואלגוריתם המדידה שלא מבחין בין באס שמגיע המרקול לבין באס שמוחזר ומוגבר עי החדר אם הרמקול קרוב לקיר. כאן DIRAC עם מיקרופון UMIK1 עושה עבודה טובה יותר בהבחנה בין צליל מהרמקול לבין צליל מוחזר מהקירות...

מה שעדיין חסר בסקיפט זו את האפשרות לקבועת תדרי הקרוסאובר של כל רמקול מראש עי המשתמש ואז לבצע את הכיול בהתאם לכך. כאשר נאלצים לשנות תדרי חיתוך ידנית, זה קצת הורס את איזון העוצמות של ה PEQ בהתאם לתדר בתחום החיתוך שהשתנה לאחר הכיול...

כאן דווקא מערכת הכיול החדשה של סוני בסדרת ה ES עושה את העבודה טובה יותר עי אילוץ המשתמש להזין פרמטרים כמו גודל החדר, תחום הענות הרמקולים, גובהם ומיקומם בחדר, ממדי החדר, וגובה המסך. הכיול מתחשב בכל הנתונים.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

Re: Audyssey One - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .

שליחה #182 

יש כרגע שני עדכונים .
1. גרסה חדשה של - A1 EVO [1.2 ] שבעצם אמורה לעזור בטיפול ב - TRIM של הסאב . ההמלצה היא אם אין
לכם בעיה ממשית עם הסאב אין צורך לעבור ל 1.2
2. גרסה חדשה ל - REW שמשפרת את התמיכה בעיקר בערוץ ה - LFE [ SUB ]
קישורים.
https://drive.google.com/file/d/1byU1uQ ... QoAaK/view
https://www.avnirvana.com/threads/rew-a ... ses.12981/

ועוד כמה הבהרות .
התוצאה הסופית לא תמיד יוצאת אחידה אצל משתמשים שונים ויכולות להיות לכך סיבות שונות .
לדומא אפילו השימוש ב - BROWSER שונה או מערכת הפעלה שונה יכולים לגרום להבדלים
בתוצאה הסופית לטוב או לרע .
אין מה לדאוג בקשר לביצוע שינויים כמו עוצמות ובמו - XO זה ההבדל בין - TARGET CURVE ל - HOUSE CURVE .
ואתם רוצים לבנות - HOUSE CURVE שיתאים לשמיעה שלכם באופן הטוב ביותר .
לא אהבתם את עוצמת הסאב אין בעיה תגבירו או תנמיכו כפי שאתם מעדיפים . בדיוק אותו הדבר עם - XO או
כל דבר אחר זאת המערכת שלכם וההעדפות שלכם .
רק רוצה להראות שבעצם גם המערכת מבצעת שינויים בעצמה אני מעלה כאן שני קטעים מה - LOG הסופי
לגבי שינויים במרחק הסאב וב - XO כלל הרמקולים והסבר של המערכת מדוע ואפשרויות התיקון .
2:24:48 AM [INFO] All crossover frequencies below 80Hz were set to 80Hz to reduce
the workload on the amplifier and speaker drivers for improved clarity.
2:24:48 AM [INFO] Feel free to lower the crossover frequencies if you're using
power amplifiers or high-sensitivity speakers, but be cautious to remain above
the calculated frequencies shown above!
2:24:48 AM [INFO] Speaker pairs with different detected crossover frequencies
will be synched to the lower frequency of the two in your receiver.

2:24:04 AM [WARNING] Calculated optimal subwoofer distance of 21.32m exceeds AV Receiver's max.
speaker spacing limit [19.48m vs 6.00m]!
2:24:04 AM [INFO] Attempting to re-align the sub...
2:24:05 AM [INFO] Subwoofer distance is re-set to 4.7m and is now within
receiver speaker spacing limits [2.86m vs 6.00m].
וזה בא להראות שהמערכת לא תמיד ממתינה לכם בכדי לבצע שינויים . רצוי מאוד לקרוא את ה - LOG הסופי של קובץ הכיול .

מי שהעלה את קובץ ה - DEQ ומשתמש במערכת מלאה של 7.1/4.4 אמור להבחין שעוצמות ה - SURROUND + ATMOS
הרבה יותר חזקות יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שחושבים שזה מוגזם [ תלוי באיזה רמקולים מדובר ] גם כאן בצעו איזה שינוי שמתאים לכם.
במידה והצליל נשמע קצת - FLAT הפעילו את ה - DV על - LIGHT וזה ישנה את המצב . אפשר גם לעשות נסיון ולהפסיק את ה - DEQ
למרות שמשתמשים בקובץ שלו ולהבין מה ההשפעה ומה אתם מעדיפים .
כרגע עובדים על כמה תיקונים שנראים - GLOBAL כלומר ללא שיכות למכשיר מסוים . ובטוח ברגע שהתיקונים יסתיימו התוצאה
תהיה אפילו טובה יותר . וכן במכשירים מסויימים זה עובד טוב יותר היות וה - ADY הראשוני איכותי יותר .
אני כתבתי עוד בגרסת ה - BETA שזה נשמע טוב ובדקנו עם שני מכשירים [ A1H + 7011 ] ויכול לציין שבגרסת ה - BETA
ה - MultiEQ X עבד [ כמובן עם שינוי סיומת ] עדיין לא בדקתי פעם נוספת [ המכשירים לא שלי ] אבל אם כרגע זה לא עובד
אז יש סיבה טובה ואני מניח שגם זה יסתדר . במכשירים החדשים 4 סאבים עובדים כיום גם עם - DB ונשמעים מעולה
אם יש קצת סבלנות וזמן לשחק קצת עם התוצאות זה בהחלט טוב יותר מאשר כל כיול של - Audyssey + זה בחינם
ומה שאמור לקחת כשבוע ימים בשימוש רגיל עם - REW לוקח כ 2 דקות .
לסיכום בניים אני בהחלט יכול להמליץ לכל מי שמשתמש במכשירי - D&M לעבור ולהשתמש ב - A1 EVO/DEQ או רגיל זה שווה
את זה [ גם במחיר של 20$ עבור ה - APP אם עדיין אין לכם זאת ההשקעה הטובה ביותר לשיפור אמיתי של ה - SOUND .

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5167
נתן תודות: 1064 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #183 

09/06/2024 2:59  
mbd כתב:
יש כרגע שני עדכונים .
1. גרסה חדשה של - A1 EVO [1.2 ] שבעצם אמורה לעזור בטיפול ב - TRIM של הסאב . ההמלצה היא אם אין
לכם בעיה ממשית עם הסאב אין צורך לעבור ל 1.2
2. גרסה חדשה ל - REW שמשפרת את התמיכה בעיקר בערוץ ה - LFE [ SUB ]
קישורים.
https://drive.google.com/file/d/1byU1uQ ... QoAaK/view
https://www.avnirvana.com/threads/rew-a ... ses.12981/

ועוד כמה הבהרות .
התוצאה הסופית לא תמיד יוצאת אחידה אצל משתמשים שונים ויכולות להיות לכך סיבות שונות .
לדומא אפילו השימוש ב - BROWSER שונה או מערכת הפעלה שונה יכולים לגרום להבדלים
בתוצאה הסופית לטוב או לרע .
אין מה לדאוג בקשר לביצוע שינויים כמו עוצמות ובמו - XO זה ההבדל בין - TARGET CURVE ל - HOUSE CURVE .
ואתם רוצים לבנות - HOUSE CURVE שיתאים לשמיעה שלכם באופן הטוב ביותר .
לא אהבתם את עוצמת הסאב אין בעיה תגבירו או תנמיכו כפי שאתם מעדיפים . בדיוק אותו הדבר עם - XO או
כל דבר אחר זאת המערכת שלכם וההעדפות שלכם .
רק רוצה להראות שבעצם גם המערכת מבצעת שינויים בעצמה אני מעלה כאן שני קטעים מה - LOG הסופי
לגבי שינויים במרחק הסאב וב - XO כלל הרמקולים והסבר של המערכת מדוע ואפשרויות התיקון .
2:24:48 AM [INFO] All crossover frequencies below 80Hz were set to 80Hz to reduce
the workload on the amplifier and speaker drivers for improved clarity.
2:24:48 AM [INFO] Feel free to lower the crossover frequencies if you're using
power amplifiers or high-sensitivity speakers, but be cautious to remain above
the calculated frequencies shown above!
2:24:48 AM [INFO] Speaker pairs with different detected crossover frequencies
will be synched to the lower frequency of the two in your receiver.

2:24:04 AM [WARNING] Calculated optimal subwoofer distance of 21.32m exceeds AV Receiver's max.
speaker spacing limit [19.48m vs 6.00m]!
2:24:04 AM [INFO] Attempting to re-align the sub...
2:24:05 AM [INFO] Subwoofer distance is re-set to 4.7m and is now within
receiver speaker spacing limits [2.86m vs 6.00m].
וזה בא להראות שהמערכת לא תמיד ממתינה לכם בכדי לבצע שינויים . רצוי מאוד לקרוא את ה - LOG הסופי של קובץ הכיול .

מי שהעלה את קובץ ה - DEQ ומשתמש במערכת מלאה של 7.1/4.4 אמור להבחין שעוצמות ה - SURROUND + ATMOS
הרבה יותר חזקות יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שחושבים שזה מוגזם [ תלוי באיזה רמקולים מדובר ] גם כאן בצעו איזה שינוי שמתאים לכם.
במידה והצליל נשמע קצת - FLAT הפעילו את ה - DV על - LIGHT וזה ישנה את המצב . אפשר גם לעשות נסיון ולהפסיק את ה - DEQ
למרות שמשתמשים בקובץ שלו ולהבין מה ההשפעה ומה אתם מעדיפים .
כרגע עובדים על כמה תיקונים שנראים - GLOBAL כלומר ללא שיכות למכשיר מסוים . ובטוח ברגע שהתיקונים יסתיימו התוצאה
תהיה אפילו טובה יותר . וכן במכשירים מסויימים זה עובד טוב יותר היות וה - ADY הראשוני איכותי יותר .
אני כתבתי עוד בגרסת ה - BETA שזה נשמע טוב ובדקנו עם שני מכשירים [ A1H + 7011 ] ויכול לציין שבגרסת ה - BETA
ה - MultiEQ X עבד [ כמובן עם שינוי סיומת ] עדיין לא בדקתי פעם נוספת [ המכשירים לא שלי ] אבל אם כרגע זה לא עובד
אז יש סיבה טובה ואני מניח שגם זה יסתדר . במכשירים החדשים 4 סאבים עובדים כיום גם עם - DB ונשמעים מעולה
אם יש קצת סבלנות וזמן לשחק קצת עם התוצאות זה בהחלט טוב יותר מאשר כל כיול של - Audyssey + זה בחינם
ומה שאמור לקחת כשבוע ימים בשימוש רגיל עם - REW לוקח כ 2 דקות .
לסיכום בניים אני בהחלט יכול להמליץ לכל מי שמשתמש במכשירי - D&M לעבור ולהשתמש ב - A1 EVO/DEQ או רגיל זה שווה
את זה [ גם במחיר של 20$ עבור ה - APP אם עדיין אין לכם זאת ההשקעה הטובה ביותר לשיפור אמיתי של ה - SOUND .
...
הרצתי את הסקריפט a1 evo עם drtools oca וכמובן קיבלתי שתי גרפים, אחד עם deq והשני ללא, התוצאות בשניהם לא היו טובות, קיבלתי קרוס לקדמיים של 100hz, מה שלא קרה עם אף גרף מטרה אחר ובדקתי הרבה, הבמה מקדימה נשמעת בסדר כ במה קדמית בייחס לסאונד הכללי, גם היא טעונה לשיפור, אבל כל מה שעובר לסבוופר נשמע קטן בהנחתה והסב לא מורגש בתדרים נמוכים, ה lfe לא עבד בצורה טובה והיה צריך להגביר הרבה בכדי לקבל מעט איזון ולמרות זאת זה לא באמת עזר כי היה חוסר גדול בערוץ, בשמיעה הראשונה כבר הבחנתי בבעיה בזמן שחבר אחר ביצע את אותה הפעולה בביתו והיה די מרוצה אבל עדיין הבחין בבעיתיות קלה בתחום הlfe והבס, אצל חלק מהמשתמשים הבעיה לא קיימת ואצל חלקים מהם יש בעיה דיי רצינית ולחלקם בעיות קלות, הבעיות הנ"ל מצביעות על בעיה ב "trim" וכמובן העדכון השני שבא לשפר תמיכה שלrew עם lfe
נקווה שהעדכונים האחרונים יטפלו היטב בכל מה שצריך
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #184 

08/06/2024 12:07  
יהלי ב כתב:

https://simplehomecinema.com/2021/05/25 ... sey-guide/

בצורה זאת אני כבר לא אזדקק ל MINIDSP ואתמש רק בגרסה הסופית של הסקריפט A1 EVO שסביר להניח שתשפר עד כדי רמה של DIRAC ART לפי מה שהמפתח הבטיח בפורום ASR...
...
יש לך קישור לפורום המדובר ב ASR?

אגב הזכרת את secrets of auddyssey, רכשתי אותו מזמן יש בו המון מידע ועוזר הרבה, מומלץ לחברים פה שרוצים להבין דברים יותר לעומק המון טיפים ועוד הרבה עזרים בנושא כיולים וכדומה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

DanielFeliz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
שם מלא: Paul feliz
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #185 

09/06/2024 7:53  
FastandFurious כתב:
יש לך קישור לפורום המדובר ב ASR?

אגב הזכרת את secrets of auddyssey, רכשתי אותו מזמן יש בו המון מידע ועוזר הרבה, מומלץ לחברים פה שרוצים להבין דברים יותר לעומק המון טיפים ועוד הרבה עזרים בנושא כיולים וכדומה
...
האמת שאני מחפש להבין איך עושים מדידה נכונה לאודיסיי, אשמח אם תפרט דגשים מסוימים במקום שאקנה את כל הספר... כמובן רק אם תרצה :)

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #186 

09/06/2024 16:43  
DanielFeliz כתב:
האמת שאני מחפש להבין איך עושים מדידה נכונה לאודיסיי, אשמח אם תפרט דגשים מסוימים במקום שאקנה את כל הספר... כמובן רק אם תרצה :)
...
יש שם כמה שיטות לכיולים גם של המדידות עצמן מבחינת מיקומים וגבהים של המקרופון כיול, וגם שיטה מסויימת לכיונון הסב ל 85db, אני לא זוכר בעלפה, ואני בעצמי טרם כיילתי עם אודיסי את הכיול עם שינוי גבהים ומיקומים לא סטנדרטיים.

אני מעלה לפה. אבל האיכות לא טובה ולא ניתן להבין מה כתוב.
יש דרך להביא את זה לכאן באיכות יותר טובה?
1000106112.jpg
1000106115.jpg
1000106114.jpg
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #187 

06/06/2024 18:31  
mbd כתב:
רשימת המכשירים אשר זקוקים לעבודה עם - A1 MOD שניבנה במיוחד בכדי לעקוף מיגבלה ב - Audyssey
בהתאמת הסאב ל - XO של שאר הערוצים . המשותף לכולם זה השימוש במעבד - DSP - של - Cirrus Logic.
אם אתם משתמשים כרגע באחד המכשירים ברשימה רצוי להריד את - A1 MOD מתאריך 23.5.24 ולהשתמש בו .
https://www.avsforum.com/attachments/au ... 9ffee84244
כמובן משנים את הסיומת ל - HTML ופותחים .
*AVR-S720W
*AVR-S920W
*AVR-X1300W
*AVR-X2300W
*AVR-X3300W
*NR1607
*SR5011 Denon AVR-S730H
Denon AVR-S740H
Denon AVR-S750H
Denon AVR-S760H
Denon AVR-S770H
Denon AVR-S930H
Denon AVR-S940H
Denon AVR-S950H
Denon AVR-S960H
Denon AVR-S970H
Denon AVR-X1400H
Denon AVR-X1500H
Denon AVR-X1600H
Denon AVR-X1700H
Denon AVR-X1800H
Denon AVR-X2400H
Denon AVR-X2500H
Denon AVR-X2600H
Denon AVR-X2700H
Denon AVR-X2800H
Denon AVR-X3400H
Denon AVR-X3500H
Denon AVR-X3600H
Marantz CINEMA 70s
Marantz CINEMA 60
Marantz NR1608
Marantz NR1609
Marantz NR1710
Marantz NR1711
Marantz SR5012
Marantz SR5013
Marantz SR5014
Marantz SR5015
Marantz SR6013
Marantz SR6014
...
האם בגרסה EVO 1.1 ניתן לעבוד עם הדגמים שציינת?

DanielFeliz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
שם מלא: Paul feliz
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #188 

09/06/2024 18:41  
FastandFurious כתב:
יש שם כמה שיטות לכיולים גם של המדידות עצמן מבחינת מיקומים וגבהים של המקרופון כיול, וגם שיטה מסויימת לכיונון הסב ל 85db, אני לא זוכר בעלפה, ואני בעצמי טרם כיילתי עם אודיסי את הכיול עם שינוי גבהים ומיקומים לא סטנדרטיים.

אני מעלה לפה. אבל האיכות לא טובה ולא ניתן להבין מה כתוב.
יש דרך להביא את זה לכאן באיכות יותר טובה?
...
רואים מצוין. התעניינתי רק בדרכי המדידות שלו אז עשית לי טובה גדולה :) שמעתי מכמה מקומות על הספר, למישהו יש נסיון עם הצעת המדידה הראשונה לעומת השנייה?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #189 

יש לספר גרסה חדשה 4 ויש ספר שלם על REW שגם עודכן לא מזמן. מי שכבר רכש יכול לשלוח לו מייל והוא ישלח קישור להורדת גרסה עדכנית. אני הדפסתי את זה ושמתי את הספר במקום נגיש בספריה שלי - מעל האסלה בשירותים כדי שאני יוכל לנצל את הזמן לקרוא, ויש לי הרבה זמן כי אני סובל ממעי רגיז... :D

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #190 

אני כעקרון שחזרתי היום את הכיולים הישנים ללא הסקריפט כי עכשיו שמתי לב שהמרחק של הסנטר והקדמיים מאד גדול וחורג מההגבלה ל 6 מטר מרחק יחסי. אם אני נכנס להגדרות אני מקבל שגיאה. נראה כי יש עוד הרבה באגים לגרסת ה EVO. אני אמתין עוד כמה חודשים שהסקריפט יתיצב על גרסה שעובדת באמת... הוא עשה יותר מידוי שינוים במכה אחת כנראה ויש המון דיווחים על בעיות. ספק רב אם זה משפר משהו כך.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #191 

אגב המפתח של הסקיפט הוא טורקי. אני ההיתי בטוח שהוא אוקראיני או רוסי. זה מסביר מדוע הוא מתעלם מכל שאלה של משתמש עם דגל ישראל בפורום AVS...
קחו את זה בחשבון אם אתם פונים אליו ישירות...

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #192 

יש התאמה לגרף של 50db במקום 75 ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #193 

10/06/2024 22:29  
יהלי ב כתב:
אני כעקרון שחזרתי היום את הכיולים הישנים ללא הסקריפט כי עכשיו שמתי לב שהמרחק של הסנטר והקדמיים מאד גדול וחורג מההגבלה ל 6 מטר מרחק יחסי. אם אני נכנס להגדרות אני מקבל שגיאה. נראה כי יש עוד הרבה באגים לגרסת ה EVO. אני אמתין עוד כמה חודשים שהסקריפט יתיצב על גרסה שעובדת באמת... הוא עשה יותר מידוי שינוים במכה אחת כנראה ויש המון דיווחים על בעיות. ספק רב אם זה משפר משהו כך.
...
ואתה רשמת שיש מצב שהתוצאה תשתווה לזו של ART :roll:
זה יקרה שיגדלו לי שערות בכיף היד :lol:
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #194 

10/06/2024 22:29  
יהלי ב כתב:
...
אני מסכים,
כרגע נראה שהתוצאות לא קונסיסטנטיות עם אותו קובץ מדידה והרצות שונות ב REW. אנשים מריצים 3 או 5 פעמים מסתכלים על המספרים שבדרך כלל לא אומרים כלום ושום דבר, ומחליטים לפי מה שיפה בעין איזה כיול הוא הנכון ( אמיתי, מתוך השרשור ב AVS )
יש לא מעט דברים מוזרים שגם OCA מתקשה כרגע להסביר.
למשל יש שורה בסקריפט שמכניסה offset ל trim level של ה sub עם קבוע של 5.34db. למה המספר הזה ? איך יכול להיות שקבוע בסקריפט מתאים לכל סטאפ בכל חדר ?
שלא יובן לא נכון, הבחור תותח והוא עושה עבודה מדהימה , בסוף הכלי הזה יתייצב ויהפוך לשדרוג רציני לכל מערכת מבוססת אודיסי.
זו רק שאלה של זמן בתקווה שהוא לא יתיאש.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #195 

10/06/2024 22:39  
יהלי ב כתב:
אגב המפתח של הסקיפט הוא טורקי. אני ההיתי בטוח שהוא אוקראיני או רוסי. זה מסביר מדוע הוא מתעלם מכל שאלה של משתמש עם דגל ישראל בפורום AVS...

image.png

קחו את זה בחשבון אם אתם פונים אליו ישירות...
...
גם אני חשבתי ככה,
הוא ענה לי כמו גדול. אתה יודע, בסוף אנשים הם אנשים.
הקולנוע שלי

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #196 

11/06/2024 10:41  
Lior_M כתב:
אני מסכים,
כרגע נראה שהתוצאות לא קונסיסטנטיות עם אותו קובץ מדידה והרצות שונות ב REW. אנשים מריצים 3 או 5 פעמים מסתכלים על המספרים שבדרך כלל לא אומרים כלום ושום דבר, ומחליטים לפי מה שיפה בעין איזה כיול הוא הנכון ( אמיתי, מתוך השרשור ב AVS )
יש לא מעט דברים מוזרים שגם OCA מתקשה כרגע להסביר.
למשל יש שורה בסקריפט שמכניסה offset ל trim level של ה sub עם קבוע של 5.34db. למה המספר הזה ? איך יכול להיות שקבוע בסקריפט מתאים לכל סטאפ בכל חדר ?
שלא יובן לא נכון, הבחור תותח והוא עושה עבודה מדהימה , בסוף הכלי הזה יתייצב ויהפוך לשדרוג רציני לכל מערכת מבוססת אודיסי.
זו רק שאלה של זמן בתקווה שהוא לא יתיאש.
...
אפשר שתצרף קישור לשרשור ב AVS?
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #197 

11/06/2024 11:13  
FastandFurious כתב:
אפשר שתצרף קישור לשרשור ב AVS?
...
https://www.avsforum.com/threads/audyss ... 8/#replies

כל מה שרלוונטי ל evo מתחיל בערך בהודעה 2568 עמוד 129 אולי קצת אחרי.
שרשור מאוד טכני ומאוד מבלבל ומאוד קשה לעקוב שם אחרי שאלות ותשובות של אנשים.
הקולנוע שלי

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #198 

אתמול בערב לאחר כשבוע של המתנה יצאה הגרסה החדשה של - A1 EVO V1.4 וביחד איתה גם גרסה החדשה של - REW [ 33 ]
הגרסה החדשה מכילה תוספות שינויים ותיקונים ומחייבת עבודה עם הגרסה החדשה של - REW אשר הותאמה במיוחד לכך .
רוצה להבהיר שה - optimization נעשה בין 0 ל 225HZ ניתן לשנות ולהרחיב אבל לא באמת רצוי .
נבדק ב 3 מכשירים שונים עם הרכבים שונים ומספק תוצאות מעולות .
רשימת השינויים והתוספות .
Crossover and Volume Corrections:

• Receiver models lacking 180Hz crossover frequency specification
will no longer be assigned 180Hz crossover frequency

• Volume disparities between measurements, stemming from an Android Editor app bug,
have been rectified. Users will be alerted if their existing measurements show this issue

• Large / Full range speakers are crossed over at 80Hz (THX standard)
due to the absence of 'Bass extraction LPF' setting in all bar the
newest AVR models for “LFE + Main” mode

Alignment and Consistency:

• Impulse/phase alignment results will correctly report when the required
delay exceeds limits, instead of suggesting 0ms delay

• Speaker time alignment margins have been further tightened

• A minor crossover calculation bug has been fixed, though it's not expected
to alter previously calculated crossover frequencies significantly

New Features:

• Implemented speaker out-of-phase detection

• A center speaker is no longer required for Evo to optimize a calibration

• The subwoofer volume is now automatically adjusted based on the target curve,
replacing the post-v1.1 ‘subOffset’ variable

• If filter frequency range is extended (not recommended!) beyond 225Hz,
variable smoothing is applied to the speaker response before generating filters

Performance and Stability:

• All runs with the same calibration file are now expected to produce identical results

• Improved API fetching techniques, coupled with REW Beta 32 updates,
contribute to faster overall script execution

• A1 Evo is now hosted in a dedicated folder with a persistent link across
updates and links in descriptions in all languages will always work

UI Enhancements:

• The "Start optimization" button remains disabled until all measurements
are imported and/or number of measurements loaded in REW match calibration file data

• Users can now add a missing target curve to REW and resume the script without restarting

• REW will accurately display expected individual channel outputs after
applied crossovers along with the optimization target
קישורים להורדה .
https://roomeqwizard.com/installers/REW ... 33-api.exe
https://drive.google.com/drive/folders/ ... KHVXwCYoMF

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #199 

16/06/2024 2:12  
mbd כתב:
אתמול בערב לאחר כשבוע של המתנה יצאה הגרסה החדשה של - A1 EVO V1.4 וביחד איתה גם גרסה החדשה של - REW [ 33 ]
הגרסה החדשה מכילה תוספות שינויים ותיקונים ומחייבת עבודה עם הגרסה החדשה של - REW אשר הותאמה במיוחד לכך .
רוצה להבהיר שה - optimization נעשה בין 0 ל 225HZ ניתן לשנות ולהרחיב אבל לא באמת רצוי .

• Volume disparities between measurements, stemming from an Android Editor app bug,
have been rectified. Users will be alerted if their existing measurements show this issue

New Features:

• All runs with the same calibration file are now expected to produce identical results

UI Enhancements:

are imported and/or number of measurements loaded in REW match calibration file data

• Users can now add a missing target curve to REW and resume the script without restarting

קישורים להורדה .
...
יש לי כמה שאלות קטנות...
1.אני לא מצליח לפתוח את הכיולים של ה200 דולר,הסקריפט מסוגל למשוך ולזהות את הכיול אבל הוא לא מביא קובץ rar של הרמקולים .מה ניתן לעשות ?
2.באגים בטעינות...אני משתמש בכיול מהסקריפ 1.2 ללא deq עם קצת שיפורים ,כחלק מהשיפורים נפתח לי גם אופציאת שליטה ב TUNE.היום העלתי את הקבצים של הסקריפט 1.4 ופתאום גם נסגרה לי האופציה של TUNE בכיול שהיה לי שמור ובכיולי החדשים הTUNE היה פתוח עם הכיוונים הקודמים שלי של הסקריפט 1.2.קרה לעוד משהו באג כזה?

באופן כללי הסקריפטים האלה נשמעים טוב יותר מהכיול המקורי בצורה מורגשת .בעקבות משחקים רבים בסקריפט ,בREW ועוד למדתי הרבה דברים ששינו לי את הגישה בנושא הסאונד וחשוב לי לשתף כי זה היו נקודות טאבו...

1.הכיולים כל כך משפיעים על התוצאה שנושא ההגברה כמעט מאבדת חשיבות כמעט לגמרי ,כל כיול מציג תמונת סאונד שונה בצורה קיצונית וברורה.

2.חיתוך רמקולים ל80-שנים אני עושה את זה ,אבל למדתי שהכיול יכול לחתוך רמקולים גם בנתונים שהרמקול כלל לא מגיע אליהם וזה בסדר כי הכיול מבצע חישובים עמוקים שמצדיקים את הדבר.בכיול של סקריפט 1.2 הוא הגדיר את הבמה הקדמית ל 40 כאשר הסנטר לא ממש מגיע לשם ,ניסיתי לעלות את החיתוך ל60 ומיד מורגש השוני לרעה.דעתי אם הכיול הראשוני של אודיסי חותך שונה מ80 לא לתקן מיד,תבדקו כי זאת לא טעות בכיול.

3.קשה מאוד לבדוק איכות של סאבים-בכל כיול הסאב נשמע אחרת ושונה ,מחלש ומרוח לחזק וחד,ב10 כיולים אפשר לקבל סאונד של סאב שונה לגמרי.

4.הווליום שהכיול מחליט על הסאב לא אומר כלום על התוצאה שתתקבל באוזן .לדוגמה יש לי 3 כיולים שהסאבים במינוס 6 או פלוס 7 או פלוס 8 ובפועל כמעט ולא ניתן להבדיל בין המינוס 8 לפלוס 8 בגלל האיזונים בחלל. בגלל משחקי מרחקים ונתונים שונים סאב של פלוס 10 יישמע חלש יותר מאותו סאב המוגדר במינוסים.

5.כל הדאקים השונים ברסיברים לא משפיעים בכלל בקולנוע ביתי ...ביחס לכיול שונה.

6.הכיול משפיע יותר מכל רכיב תקין אחר בכלל המערכת.

7.הכיולים בסקריפט יכולים לקחת רסיבר פשוט ולאפשר לו להציג סאונד טוב פי כמה מרסיבר יקר פי 10 ממנו עם מעט מאוד עבודה.

את המסקנות הנ"ל למדתי בחודשיים האחרונות ...לפני זה היתה לי דעה אחרת לגמרי

ohaddi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
שם מלא: אוהד רוזנטל
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #200 

16/06/2024 2:12  
mbd כתב:

New Features:

UI Enhancements:

קישורים להורדה .
...
תודה רבה על העבודה הקשה והרצון לעזור

אני רוצה לוודא, בסרטון על EVO1.2 הוא אמר שבתוכנת ה-REW צריך בהעדפות אקווליזר לסמן DROP FILTERS IF GAIN IS SMALL
וב-API ללחוץ על START SERVER

האם בגרסא החדשה צריך לעשות כך? או להשאיר לא מסומן ולא מחובר?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”