שמן נחשים או מוצר אודיופילי מחולל פלאים? (מכבלי קומקום, פיוזים , ועד מחזיקי כבלים וקמעות)

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
נעול
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #181 

roberts כתב:
...
...
·לפי השקפת העולם שלי אקווליזר צריך לשמש כ"מכונת צליל" ואינטרקונקט צריך להעביר אינפורמציה בשקיפות.

אתה לא חייב להסכים עם השקפת עולם זו אבל "השכל ההנדסי הישר" מחייב זאת.
...
·

זאת פרשנות לגיטימית אך לא בלעדית ובוודאי שאיננה מצדיקה את מסעי הצלב האינסופיים שלך ושל חבריך לדיעה נגד מי שסבור אחרת ובוחר לשמוע תוצאה של מכלול, גם עם כבל מהונדס.

ביום שתדע לקחת אקולייזר ולתת ברבע מחיר את אותה התוצאה שאינטרקונקט יקר (לשיטתך מהונדס ) עושה אז תקים סטארט אפ ותתעשר.
תשקיע כמה אלפי דולרים בכבל אודיופילי מפונפן , תלמד לעשות את מה שהוא עושה עם אינטרקונקט פשוט + אקולייזר ותעשה הון.
מה דעתך ?
לא נשמע מסובך במיוחד.
לא חסרים פה מהנדסים שיוכלו לעבוד איתך על זה...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #182 

וואו, יום שלם לא הייתי פה כמה פיספסתי... 8O

רוצה רגע להסיט את הדיון (כי מה לעשות שתחנות הצדק מניעות אותי, כאשר לצאת חכם פחות מעניין אותי - מעדיף ללכת עם האמת שלי, תמיד).
בקיצור, אם נעזוב רגע את מהות השרשור עצמו (שתיכף נחזור אליו), רוצה רק לציין כי אכן פותח השרשור, אלי ברבי, עשה מבחינתי צעד ענק בכך שפתח את כל הקלפים בפנינו והוציא את המרצע שלו מן השק.
אני די "נושם" את הפורום (או חלקים רבים ממנו) ואכן הבחור בזמנו היה ידוע באי אילו כינויים כאלה ואחרים ולעיתים אף הטריל בלא מעט נושאים.
ההטרלות הללו העמידו בספק את נכונותם ואמיתותם של הדברים שנרשמו.

אולם כעת, אנו עומדים מול הדמות האמיתית שקיימת תחת המשמתמש @Gad007 עם הציוד האמיתי שלו, תמונות אמיתיות וכו'.
אלי, מוריד בפנייך את הכובע על האומץ והנכונות לעשות מהפך כזה בינך לבין עצמך וגם בינך לבינינו (סוף סוף).
כולי תקווה שנזכה ללמוד מהידע שיש לך, כפי שאתה טוען שיש לך.

ועכשיו חוזרים לנושא הדיון האינסופי בין אלו שמאמינים ושומעים לבין אלו שרוצים להאמין אבל צריכים להוכיח להם לבין אלו שלא מבינים איך בכלל הדבר אפשרי ?
אני לא יודע אם אני מאמין, לא יודע אם גם לא מאמין.
יודע שאשמח ללמוד, לשמוע ואם יש גם סימוכין מדעי / הנדסי - אז בכלל על הכיפאק.

מישהו פה רשם, לא יודע אם באילו המילים, שאישתו "פרגנה" לו כמהלך מותנה / נרכש אחרי שראתה את ההתעסקות והעניין שבדבר..
אני חושב שיש בזה משהו.

בעיניי זה יותר "סקסי" לשים "ציוד" שתורם לויזואליות של המק"ב / סטריאו כי זה חלק מהחוויה הכוללת ולא רק החוויה השמיעתית שקובעת.
מאוד מתחבר לדברים שרן כתב מבחינת האור הצהוב או האור הירוק.
יש פה גם נושא של גימור / LOOK. בעבר רובם המוחלט של הרסיברים היו שמפנייה או טיטניום. היום אני לא יכול לחשוב על להכניס שום דבר שהוא לא שחור (וממש לא בגימור מבריק).

ועוד משהו לנושא הדיון, אלי - תסביר בבקשה מה יש לך עם המערכת של רן שאתה כ"כ "טעון" לגביה ?
אני שמעתי אותה ממקור ראשון, בגלגולה הקודם, וזו הייתה חתיכת חוויה.
זה שיש בידך את היכולת (הלוואי עליי...) לבנות בעצמך מודולים כאלו או אחרים שעושים ליד או בדיוק את אותו דבר בגרוש וחצי, לא הופך את זה לנכון עבור כולם. לבטח עבור אלה שנהנים מהדרך הארוכה שהם סוללים בעצמם ובוחרים ללכת בה מרצונם החופשי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #183 

ארז_וחני כתב:
...
...
·

זאת פרשנות לגיטימית אך לא בלעדית ובוודאי שאיננה מצדיקה את מסעי הצלב האינסופיים שלך ושל חבריך לדיעה נגד מי שסבור אחרת ובוחר לשמוע תוצאה של מכלול, גם עם כבל מהונדס.

ביום שתדע לקחת אקולייזר ולתת ברבע מחיר את אותה התוצאה שאינטרקונקט יקר (לשיטתך מהונדס ) עושה אז תקים סטארט אפ ותתעשר.
תשקיע כמה אלפי דולרים בכבל אודיופילי מפונפן , תלמד לעשות את מה שהוא עושה עם אינטרקונקט פשוט + אקולייזר ותעשה הון.
מה דעתך ?
לא נשמע מסובך במיוחד.
לא חסרים פה מהנדסים שיוכלו לעבוד איתך על זה...
...
·אקוולייזר או RC שפויים עולים רבע מכבל אודיופילי הזוי ויקר שלא עושה מאומה.

אני לא יודע אם הכבל של נמר הוא אקוולייזר או לא , כנראה ב 90 % שהוא לא, אבל כשמתערבים על סכום כסף גדול לא לוקחים סיכון.

99% מהכבלים האודיופילים הם לא "מכונות צליל" ואפשר לבצע איתם בליינד טסט, צריך רק לוודא זאת, ובדיקת Flatness פשוטה של 10 דקות סוגרת את העניין.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #184 

@avihuli

אבי, אתה מנסה להשכין סוג של שלום עולמי ולהיות הוליסטי ונחמד.
העניינים באודיו (הכוונה לציוד עצמו) הם לא הוליסטיים, הם דטרמיניסטיים, חדים וברורים- שומעים או לא הבדלים במבחן בליינד, זהו, נקודה וסוף.

אני מצטער שאני משבית את "רוח האחווה", אבי, אני לא ציני לגבי זה, אבל ענייני האודיו הם חד משמעותיים....אודיו זה מדע/הנדסה....הנאה ממוסיקה (*) זה הוליזם, התרגשות, עור ברווז וכל השאר.

(*) וכמובן שלציוד ואיכותו יש חלק מרכזי בעניין.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #185 

roberts כתב:
...
...
·אקוולייזר או RC שפויים עולים רבע מכבל אודיופילי הזוי ויקר שלא עושה מאומה.

אני לא יודע אם הכבל של נמר הוא אקוולייזר או לא , כנראה ב 90 % שהוא לא, אבל כשמתערבים על סכום כסף גדול לא לוקחים סיכון.

99% מהכבלים האודיופילים הם לא "מכונות צליל" ואפשר לבצע איתם בליינד טסט, צריך רק לוודא זאת, ובדיקת Flatness פשוטה של 10 דקות סוגרת את העניין.
...
·

תחליט:
אם 99% מהכבלים האודיופילים הם לא "מכונות צליל" אז אין סיבה להתעקשות שלך למדוד אותם !!
הקלות שבה אתה רושם סתירות, לעיתים באותה תשובה ממש, שלא לדבר על סתירות לתגובות אחרות שלך, היא פשוט לא תאמן.

אתה גם כותב שכבל אודיופילי יקר לא עושה כלום (משמע - אין מה למדוד !) אז שוב פעם, תרים את הכפפה ותציע את אותה תוצאה ברבע מחיר עם אקולייזר או RC וגם תחסוך כסף לאנשים (שהרי ידוע ומפורסם שהנך חרד לחשבון הבנק של כולנו....) וגם.., רחמנא ליצלן..., תתעשר !!!

מצד שני....
די שקוף שתבחר לפזר מילים כמו חול ומיני הצעות לא פרקטיות בעליל.
בזה אתה חזק, מאוד חזק.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #186 

ארז_וחני כתב:

...
...
·

תחליט:
אם 99% מהכבלים האודיופילים הם לא "מכונות צליל" אז אין סיבה להתעקשות שלך למדוד אותם !!
...
·הסברתי לך שכשעושים התערבות על הרבה מאוד כסף (כמו שהיה אמור להיות עם נמר) אז צריכים בטחון של 100 %.

ואגב מה אכפת לך שאבדוק שהכבל FLAT לפני שמבוצע ה- Blind ? ......הבדיקה היא לא פולשנית , מריצים טונים מ 20 ל 20,000 ובודקים עם מד מתח על הדקי הרמקול - זהו .

אגב, אני מתעלם הפעם מהגועל נפש שבכתיבתך אלי.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 29/12/2019 23:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #187 

roberts כתב:
...
...
·הסברתי לך שכשעושים התערבות על הרבה מאוד כסף (כמו שהיה אמור להיות עם נמר) אז צריכים בטחון של 100 %.

ואגב מה אכפת לך שאבדוק שהכבל FLAT לפני שמבוצע ה- Blind ?
...
·

מצד אחד אתה רוצה 100% ביטחון אבל מצד שני 99% מהכבלים האודיופילים הם לא מכונות צליל ו 100% מהכבלים האודיופילים היקרים לא עושים שום דבר....
מה יש למדוד בכבל אודיופילי יקר שלא עושה שום דבר ?!
זה נקרא ״היגיון הנדסי ״....
הנאמנות שלך היא לאג׳נדה שלך, לא לשום דבר אחר.
אתה מבין, יש פער עצום בין ההצהרות לבין ״הפרטים הקטנים״ שמגיעים לאחר מכן.
בגלל זה לא תמצא אף אחד שישתף פעולה איתך.

לי ממש לא אכפת שתמדוד. לא בטוח שתמצא את האודיופיל התמים שיאמין לך ויפקיד בידך כבל אודיופילי יקר.
לא בטוח שהוא נולד....

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #188 

@roberts
אפשר להסביר מה זה כבל FLAT בהשוואה לכבל שהוא לא FLAT ואיך אמורים לבדוק את זה ?
הרי ברור שאם יש "על הכבל" עוד רכיבים נוספים אז הוא כבר לא משמש ככבל כהילכתו.
**** עריכה - ראיתי שענית...

אגב, אתה לא "משבית" שום דבר.
אני יכול להגיד לך בוודאות (עליי) שאם יש ציוד שנשמע ממש טוב, אבל לא נראה טוב - הוא לא ייכנס אליי הבייתה.

תקרא את המשפט הסותר להלן:
הניראות של מה שאני שומע חשובה לי לא פחות ממה שאני שומע אבל לא רוצה לראות.
זה חלק בלתי נפרד אצלי מהחוויה.

דוגמא: יכול להגיד לך שלפני שנתיים (פלוס מינוס), רכשתי לאישתי ולי 2 זוגות אופני הרים מקצועיים, זנב קשיח, בכמה אלפי שקלים טובים, כאשר לפעם הבודדת הזו שאנחנו אולי יוצאים לרכב בשישי בבוקר אחת לכמה שבועות, כל זוג מסכן ב-299 שקל גג!! היה עושה את אותו דבר בדיוק. אבל בדיוק.
אבל לא... !! בא לי להרגיש בקלאסה שאני רוכב, שיש לי מעצורי דיסק הידראוליים, שיש לי שמות מפוצצים של המכלולים, שהצמיגים שלי עבים ונראים ליגה, שיש לי מתקן לרכב (לא מהפשוטים), חדש דנדש שאפילו לא פתחתי אותו בכלל מהאריזה (מזכיר לך שנתיים, כן...).

ולמה ? כי בא לי. כי אני יכול. כי זה מה שעושה לי טוב. כי הצבע מט שלהם מעיף לי את הפוני.
כי בדקתי לא מעט לפני שהוצאתי את הכסף וחקרתי ושוב בדקתי והשוויתי והבנתי שזה ממש "גדול עליי" ואני ממש לא צריך את זה ובהחלט יכול להסתפק בפחות.
ובאותה נשימה אני יכול לפרגן לעצמי ובכיף. אז התחדשתי ואין מאושר ממני על כל שקל שבזבזתי ואני לא מנצל אותו.
ופאק איט כולם, מי שלא יכול לפרגן - לא צריך.
אני זורם כאמור עם האמת שלי ומה שעושה לי טוב ואם ייצא לי לשדרג אותם לשיכוך מלא - אני אעשה את זה בכיף.
יודע שלא צריך, אבל זה לא ממש אכפת לי.

מה אני רוצה לומר ?
שאני מבין שלא תמיד יש רציונאל בהחלטות שאנחנו לוקחים ואין תמיד שחור או לבן.
ומי כמוני שאומר את זה שאני הכי שחור או לבן, בלי אפור.
אבל הנה, לפעמים עושים דברים שלא תמיד מוסברים / מקובלים על פלוני אלמוני.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 29/12/2019 23:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #189 

·ארז, תקרא מה כתבתי בשלב מאוחר יותר בפוסט הקודם שלי אליך על ה"בדיקה הפולשנית" .

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #190 

@avihuli
·בדיוק על עניין האופניים שהעלתה אני עונה כאן - תחליף את שעון הרולקס באופניי ההרים שלך.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 29/12/2019 23:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #191 

ארז_וחני כתב:
הטענות המושמעות לגבי אינטרקונקטים ובוודאי לגבי כבלי חשמל הינם:
1. אין הבדל שמיע כי הם נמדדים אותו דבר.
2. גם אם יש שוני במדידה אז אין ביכולת אוזן האדם להבחין בהבדלים.

אז אני שואל :
בהינתן שגם אם יש הבדל מדיד מדובר בהבדל בלתי שמיע לאוזן האדם , מדוע ההתעקשות למדוד את הכבל כתנאי הכרחי לביצוע מבחן עיוור ?
אל תקל ראש בשאלה הנ"ל, בגללה מבחן עיוור שהוזכר פה קודם לא יצא לפועל !
ארז
...
·ארז
טענה מספר 1 היא הטענה היחידה! משמע אין הבדל שמיע אם הם נמדדים אותו דבר

טענה מספר 2 אינה טענה נכונה משמע אם יש הבדל במדידה אז קרוב לוודאי תהייה אוזן אדם שתוכל להבחין בהבדלים

כך שבהגדרה התנאי לביצוע מבחן עוור הוא רק טענה מספר 1

האם אתה מאמין שיש אוזן אדם שתוכל להבחין בהבדלים כאשר אין הבדל במדידות בין שני הכבלים והם נמדדים בדיוק אותו הדבר? אם התשובה היא לא אז אין בנינו וויכוח

GuyHoresh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #192 

roberts כתב:
...
...

ואגב מה אכפת לך שאבדוק שהכבל FLAT לפני שמבוצע ה- Blind ? ......הבדיקה היא לא פולשנית , מריצים טונים מ 20 ל 20,000 ובודקים עם מד מתח על הדקי הרמקול - זהו .

אגב, אני מתעלם הפעם מהגועל נפש שבכתיבתך אלי.
...
זה הפך להיות קבוע, כל פעם שמוכיחים אותך אתה ישר פונה לגופו של אדם וטוען שכתב בצורה מגעילה.

שמו לך את הכשל הלוגי בדברים שלך ואתה עדיין לא מרפה, שתהיה בריא רוברט אבל לא בלוגיקה ולא באודיו אין לך מושג, במקום להפנים שמוזיקה שומעים עם אוזניים וגם את המכשירים היקרים ביותר בסופו של דבר מעבירים במבחן האוזניים אתה מתפלפל ממשיך להתפלפל בכל מיני תירוצים חסרי היגיון ולוגיקה.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #193 

@GuyHoresh
מודה גיא - התשת אותי, אני נכנע.....מס' משפטים אחרונים.

כשתהיה מוכן אפילו לבדיקת BLIND חברית בלי התערבות ובלי בטיח , סתם לשם העניין דבר איתי .

בצעתי לעשרות אנשים בדיקה כזו כשהסכום המקסימאלי בהתערבות היה CD לבחירת המנצח .....אגב כל הבדיקות נעשו לפני כ 25-30 שנה לאודיופילים כמוך אבל בהבדל אחד אדיר , לא היו "מקלדות אינטרנטיות" באותה תקופה ואף אחד לא השתפן לבצע את הבדיקה.כמו כל אותם מאות "האודיופילים החוויתיים" שבמשך כ-10 שנים אף אחד לא מוכן לעמוד באתגר...... אפילו ללא כל "קנס כספי" סתם "ערב חברי" - אף אחד , נאדה.

אגב, אף אחד אף פעם לא זכה בדיסק ממני, כולם נכשלו, מגברים כבלים, CD .....הכל.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 30/12/2019 0:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #194 

GuyHoresh כתב:
...
...
זה הפך להיות קבוע, כל פעם שמוכיחים אותך אתה ישר פונה לגופו של אדם וטוען שכתב בצורה מגעילה.

שמו לך את הכשל הלוגי בדברים שלך ואתה עדיין לא מרפה, שתהיה בריא רוברט אבל לא בלוגיקה ולא באודיו אין לך מושג, במקום להפנים שמוזיקה שומעים עם אוזניים וגם את המכשירים היקרים ביותר בסופו של דבר מעבירים במבחן האוזניים אתה מתפלפל ממשיך להתפלפל בכל מיני תירוצים חסרי היגיון ולוגיקה.
...
·מצטער אבל אני מצליח להבין את הלוגיקה של רוברטס ומאוד מתקשה להבין את הלוגיקה שלך

אתה כותב שאת המכשירים היקרים ביותר מעבירים במבחן האזניים, ובכן זה בדיוק מה שרוברטס כותב שמבחן האוזניים הוא מבחן עוור

איפה פה אתה לא רואה את הלוגיקה?

אני לא יודע כמה מושג יש לך אבל אני יודע כמה מושג יש לרוברטס

חבל שאתה יורד להאשמות כל כך מקוממות וזולות

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #195 

roberts כתב:@avihuli
·בדיוק על עניין האופניים שהעלתה אני עונה כאן - תחליף את שעון הרולקס באופניי ההרים שלך.
...
מעולה, תודה.
אז ברשותך, אני אקשה פה: האם בדקת בעצמך והגעת לתובנה שאין הבדל ?

נמשיך עם רוח הדוגמא שלי לעיל, אם אגיד לך שעל האופניים שלי אני מרגיש שהדיווש הוא "טוב" יותר מול סתם אופניים ואתה עולה עליהם ולא מרגיש שום שוני, מה זה אומר ?
זה לא אומר כלום.
זה אומר שלי טוב יותר ולך זה לא עושה כלום.

עכשיו תחליף את האופניים עם הכבל.

גם לי על פניו קיימת כנראה תובנה (הנחת יסוד בסיסית שייתכן שהיא שגויה) שלא אמור להיות הבדל שמיע. אבל אני לא בהכרח שולל שלא יהיה הבדל ואם יהיה, מאוד אופתע.
אבל אני לא שולל על הסף בנחרצות, גם אם זה נראה לי לא קביל בשום פלנטה עד שלא אנסה בעצמי.
מרים כבלים נראה לי "הכי הזייה" שיכולה להיות שזה תורם לסאונד. יחד עם זאת, לא אתנגד לשים כזה כי עיצובית זה נראה לי אחלה בחלה.
.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #196 

@avihuli
קרא בבקשה את הפוסט הזה·

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #197 

avihuli כתב:
...
...
מעולה, תודה.
אז ברשותך, אני אקשה פה: האם בדקת בעצמך והגעת לתובנה שאין הבדל ?

נמשיך עם רוח הדוגמא שלי לעיל, אם אגיד לך שעל האופניים שלי אני מרגיש שהדיווש הוא "טוב" יותר מול סתם אופניים ואתה עולה עליהם ולא מרגיש שום שוני, מה זה אומר ?
זה לא אומר כלום.
זה אומר שלי טוב יותר ולך זה לא עושה כלום.

עכשיו תחליף את האופניים עם הכבל.

גם לי על פניו קיימת כנראה תובנה (הנחת יסוד בסיסית שייתכן שהיא שגויה) שלא אמור להיות הבדל שמיע. אבל אני לא בהכרח שולל שלא יהיה הבדל ואם יהיה, מאוד אופתע.
אבל אני לא שולל על הסף בנחרצות, גם אם זה נראה לי לא קביל בשום פלנטה עד שלא אנסה בעצמי.
מרים כבלים נראה לי "הכי הזייה" שיכולה להיות שזה תורם לסאונד. יחד עם זאת, לא אתנגד לשים כזה כי עיצובית זה נראה לי אחלה בחלה.
...
·אבי

כל מה שאנחנו אומרים זה שאם אין הבדל במדידות בין שני הכבלים, אין הבדל בשמיעה

יכול מאוד להיות שחווית ההאזנה תהייה טובה יותר עם הכבל היקר כי היא תעשה הרבה נחת רוח לשומע

אבל חוויית ההאזנה אינה איכות יותר טובה של שמע, אלא דברים פריפריאליים (כמו למשל הצבע של התאורה של המגבר) שגורמים לחוויית ההאזנה הטובה יותר

מקווה שהצלחתי להבהיר את הטענה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #198 

משה, אני איתך ידידי.
אבל אי אפשר לנתק את כלל חווית השמיעה רק לרכיב בודד כזה או אחר בה.
אתה בעצמך רשמת (ואני מקצין לצורך ההמחשה) שהרמקולים הלבנים המהממים שלך כנראה יישמעו הרבה יותר טוב מאשר הם היו בצבע ורוד זוהר.
אז אם פסיכולוגית סיגלת לעצמך סאונד לבן טוב יותר מאשר סאונד ורוד, מה הבעיה עם זה ?
אז מה אם זה לא נכון (או אולי כן) ?
אני חוזר ואומר, יש מכלול לחוויה כי השלם עולה על סכום חלקיו.
ואם יש כאלה שמוכנים ויכולים ומאמינים שאם ישלמו על חלקים הזויים ככל שיהיו השלם שלהם יהיה שלם יותר - אז מה ?

זה כמו שננסה להכניס מדע / רציונאל להסביר את האמונה בדת.
זה לא אפשרי הרי...
.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #199 

avihuli כתב:אתה בעצמך רשמת (ואני מקצין לצורך ההמחשה) שהרמקולים הלבנים המהממים שלך כנראה יישמעו הרבה יותר טוב מאשר הם היו בצבע ורוד זוהר.
אז אם פסיכולוגית סיגלת לעצמך סאונד לבן טוב יותר מאשר סאונד ורוד, מה הבעיה עם זה ?
אז מה אם זה לא נכון (או אולי כן) ?
אני חוזר ואומר, יש מכלול לחוויה כי השלם עולה על סכום חלקיו.
ואם יש כאלה שמוכנים ויכולים ומאמינים שאם ישלמו על חלקים הזויים ככל שיהיו השלם שלהם יהיה שלם יותר - אז מה ?
...
·אחלה דוגמה שמסכמת את העניין

חוויית ההאזנה ברמקולים לבנים תהייה הרבה יותר טובה מאשר ברמקולים וורודים

אבל

לא יהיה כל הבדל בשמע בין רמקולים לבנים לוורודים

וזו בדיוק הטענה,
* חווית ההאזנה מושפעת מהמון גורמים חלקם כלל לא קשורים לאיכות השמע (לבן או וורוד)
* איכות השמע לא קשורה לכלום פרט לאזנים ולכן כדי להבדיל באיכות השמע בלבד יש לבצע מבחן עוור

זה הכול

אז שיערב לכל אלו הרוכשים פריטים להעצמת חווית ההאזנה שלכם, ואני מסכים שחוויית ההאזנה שלהם מועצמת בגלל רכיבים אלו

אבל אנו טוענים שאם אין הבדל מדיד בין שני הרכיבים, אז הרכיב היקר יותר אינו משפר את איכות השמיעה למרות שהוא משפר את חוויית ההאזנה

אני מקווה שאנחנו מסכימים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #200 

@molvy
מסכים בהחלט !!

אבל בהסתייגות קלה, שגם אם אין הבדל מדיד - זה לא תמיד אומר שלא קיים הבדל אחר.
100 קמ"ש ברחוב צר ייראה מהר יותר מאשר באוטוסטרדה.
שהייה בחדר בטמפרטורה של 25 מעלות כאשר התאורה היא אדומה, ירגיש לנו יותר חם מאשר עם תאורה כחולה.

שילוב של 2 חושים יוצר הבדל שלעיתים בכלל לא מתקיים במציאות. נמתין למבחן עיוור שבו רק חוש אחד בלבד נמדד...
.

נעול

חזור אל “כבלים ואביזרים”