סתם תסכול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #181 

אני שולח קריאה לכל הבדרנים ושותפיהם הסמויים שאולי עוד נכנסים לכאן לקרוא את התגובות של הכתבה הבאה , בכדי לקבל מושג גזענות אמיתית מהי . עריכה: מספיק גזענות , לא צריך אמיתית.

http://www.themarker.com/career/1.2286996

במידה והדברים עדיין לא מובנים , המתקשים יכולים להעלות את קושיותיהם ואסביר .
בתור דוגמא קראו את תגובה 28 . ביטוי יותר טהור ומזוקק לגזענות לא תמצאו ממנה.
אחרי כן נסו למצוא מתוך דבריי במהלך השרשור אמירות ברוח דומה או זהה , לזוכה
מובטחת ערכת קריוקי מתנה + מגש XL + וודקה משובחת , ואני מתחייב להופיע
למפגש הבא של ה"אחים היקרים" עם זפת ונוצות אותם יוכלו למרוח עלי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #182 

@nir11
·
התחום המחקרי הן במדעים מדוייקים והן במדעי החברה יחד מתבססים על כלים סטטיסטיים.
למעשה רוב הקידמה הטכנולוגית והחברתית שאנו חיים בה, מבוססת על ססטיסטיקות שמצביעות על כיווני מחקר ושיפור חדשים.
וזה נכון לכל מה שאתה רואה סביבך.
לבוא ולזלזל בכלי עיקרי בעולם המדעי, זו איוולת.
כמה איוולת?
הרי אתה זה שמנפנף בפסאודו-סטטיסטיקה כי מדינה נחשלת היא מדינה שלא לא מפותחת טכנולוגית, והרי שהטיעון הזה בטל אם התשתית המרכזית שמהווה ייתרון מתבססת על סטטיסטיקה. יתרה מזו, הטיעון שלך מתבסס על נתון "סטטיסטי".

לבטל נתונים סטטיסטיים במדגם בעל ייצוג גבוהה מאוד של האוכלוסייה, ולהצהיר כי המדגם שלך, בחיים שלך הוא הרלוונטי והוא זה שמייצג את המציאות, זו לא רק חוסר הבנה בסיסי בניתוח סטטיסטי.
אתה יכול להתווכח על הפרשנות של הנתונים, אתה לא יכול להתווכח על התוצאות. והויכוח ביננו מה הגורם המרכזי לפערים.
כבר כתבתי, במקום הראשון זה החינוך מהבית, אבל זה ממש לא רק. כי איפה שהחינוך מהבית רופף במקרה הטוב, כושל במקרה הפחות טוב או עברייני במקרה הרע, זה המקום שמוסדות המדינה צריכים להיכנס לתמונה ולטפל בנושא, שהרי לשם כך אנו משלמים מיסים.

לדוגמא שהבאת - אותו שיפוצניק שמרוויח בשחור ויש לו יופי של הכנסה, מגדל את הילד שלו להיות שיפוצניק שעובד בשחור...
איך לומר, זה לא הדבר הכי רע שיכול להיות. נכון, לשלם בשחור זה עבריינות לשמה.
אבל הילד עובד בעבודה לגיטימית (לומד את ערך העבודה והשכר). להיות שיפוצניק זו לא עבירה וזהו מקצוע שמישהו צריך לאכלס אותו, כדי שלך יהיה מאיפה לקבל את השירות. מה גם, שהדוגמא לחלוטין מחוץ לדיון כי כפי שאמרת השיפוצניק מרוויח טונה, הוא לא ממעמד נחשל. להיפך הוא ממעמד חזק שבוחר את הבחירה שלו באופן חופשי, וכבר ציינתי קודם - מי שיש לו ולא משקיע בחינוך - אידיוט, וזה ממש לא משנה מה שמשלח היד שלו.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #183 

ufffnick כתב:השיפוצניק מרוויח טונה, הוא לא ממעמד נחשל. להיפך הוא ממעמד חזק שבוחר את הבחירה שלו באופן חופשי, וכבר ציינתי קודם - מי שיש לו ולא משקיע בחינוך - אידיוט, וזה ממש לא משנה מה שמשלח היד שלו.
...
·
ציטוט מתוך ההגדרה לנחשלות :

:"מִשְׂתָרֵך מאחוֹר, מפַגֵר אַחֲרֵי הרוֹב בהליכה, בריצה וכד'. 2. שאינו מתקדם, פרימיטיבי, המפגר אחרי הרוֹב בהישגים, התפתחות שכלית וכד'"

מצב כלכלי בלבד לא מעיד על נחשלות או היעדרה.

אותו שיפוצניק מיליונר עדיין עשוי להיות מוגדר כנחשל , אם יש לו השכלה של 8 שנות לימוד , לדוגמא . הוא ממעמד חזק כלכלית ותו-לא

ואני מכיר כמה כאלה , באופן אישי אפילו...

למה לקחת שיפוצניק ? בוא ניקח כדורגלן , פי 100 יותר עשיר . אולי ניקח זוכה בלוטו?

האם תמיד קיים קשר ישיר , חד חד ערכי כמו שאתה אוהב לכנות (וסלח לי אם טעיתי בניסוח) , בין מצב כלכלי לבין השכלה , תרבות , חינוך , מוסריות?

לבוא ולטעון "התחום המחקרי הן במדעים מדוייקים והן במדעי החברה יחד מתבססים על כלים סטטיסטיים" הוא אולי נכון עובדתית , אך הוא מעיד על חשיבה שבלונית הגורסת שמתוך אותה דוקטרינה ניתן לתאר נאמנה את המציאות.

נתונים סטטיסטיים לא יכולים , וכנראה גם לא מתיימרים לעשות זאת .
לכל היותר הם יכולים להצביע על מגמות , כלליות וספציפיות , עד רזולוציה מסוימת.
זה כמו, בערך , לנחש איך רמקול יישמע רק מתוך נתוני יצרן .

מדעי החברה, בניגוד לסטטיסטיקה וחקר ביצועים , אינם נחשבים למדע מדויק.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #184 

ufffnick כתב:@nir11
·
התחום המחקרי הן במדעים מדוייקים והן במדעי החברה יחד מתבססים על כלים סטטיסטיים.
למעשה רוב הקידמה הטכנולוגית והחברתית שאנו חיים בה, מבוססת על ססטיסטיקות שמצביעות על כיווני מחקר ושיפור חדשים.
וזה נכון לכל מה שאתה רואה סביבך.
לבוא ולזלזל בכלי עיקרי בעולם המדעי, זו איוולת.
כמה איוולת?
הרי אתה זה שמנפנף בפסאודו-סטטיסטיקה כי מדינה נחשלת היא מדינה שלא לא מפותחת טכנולוגית, והרי שהטיעון הזה בטל אם התשתית המרכזית שמהווה ייתרון מתבססת על סטטיסטיקה. יתרה מזו, הטיעון שלך מתבסס על נתון "סטטיסטי".

...
למדתי מדעים, מדעים מדוייקים, וגם למדתי סטטיסטיקה.
באמת שנמאס כבר מכל הפטרונות שלך. אתה רוצה לקבור את הדיון הזה בכל מני מספרים. הפשע הכי גדול בזה הוא שזה פשוט משעמם.
מעבר לזה, כמו שהסברתי לך, סטטיסטיקות אפשר לעקם, משאל מקבל תוצאות בהתאם לדרך שבה נשאלו השאלות, אני לא מוכן להיות עבד של זה.
הסתובבתי פה, הסתובבתי שם, ראיתי דברים. אני חושב שאני יכול לקבוע כל מני דברים בסבירות לא רע.

להיות בן של שיפצוניק זה לא פשע, זה לא דבר רע, זה תורם לחברה, זה לא מה שייתן לך יתרון איכותי, ואם לא הבנת, זה היתרון היחידי שיש לך.
בסיטואציה שלנו, להתקדמות טכנולוגית יש השלכות ישירות על הישרדות. עיין ערך אופק, כיפת ברזל, כיפת ברזל של המנהרות, רפאל, 8200 ועוד הרבה.
הבן של השיפוצניק ישפץ בתים, הוא לא יגיע ל 8200, וגם לא הילדים שלו.
אדרבה, לך ל 8200, אני מכיר מאות אנשים שששירתו שם, הרקע שלהם, כהכלללה אינו כזה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #185 

@nir11
·

מעבר לזה, כמו שהסברתי לך, סטטיסטיקות אפשר לעקם, משאל מקבל תוצאות בהתאם לדרך שבה נשאלו השאלות, אני לא מוכן להיות עבד של זה.
...
אתה מוזמן להעביר את הביקורת שלך על צורת המחקר ללמ"ס, או פשוט לקרוא על שיטת איסוף המידע שלהם.

בסיטואציה שלנו, להתקדמות טכנולוגית יש השלכות ישירות על הישרדות. עיין ערך אופק, כיפת ברזל, כיפת ברזל של המנהרות, רפאל, 8200 ועוד הרבה.
...
הבן של השיפוצניק ישפץ בתים ו...? את הכסף שלו יעשה, את האוכל על השולחן ומעבר לזה ישיג בידי כפיו. ו...?
איזה יתרון "איכותי" אתה חושב שהוא צריך אם הוא ממלא את צרכיו ושל ילדיו, מבטיח את עתידו ונהנה מהחיים? לא כל אחד שואף להגיע ל8200, לא כל אחד גם מתאים לשם.
אגב, עד כמה שהדוגמא של השיפוצניק קלוקלת -
אם הוא עשיר פיננסית ואף "שופוני" שמפזר את הכסף על צרכים חומריים ומנקרי עין, סביר שתמצא אותו עם ג'יפ מפואר, גר בטירה מנקרת ו... סביר, שממש לא בעיירת פיתוח או בפריפריה.
כך שטכנית, סטטיסטית הוא גורם מצמצם הפערים החברתיים (ע"י הקטנת הזכאים לבגרויות) בישובים חזקים. אך איזה קטע... הפער גדל.
כנראה שהתצפית שלך היא לא המגמה העיקרית.

לגבי הדברים שמעליך, רק כי זה צרם לי בעין, ואני מתפלא שאתה, כמי שלמד מדעים מדוייקים, לא מתרעם על כך:
1. הגדרה "חד-חד ערכית" לא יכולה לבוא עם שורה של פרמטרים אחריה. כלומר הגדרה חד חד ערכית מבטאת שאם א' אז ב' ואם ב' אז א' ורק הקשר הזה מתקיים. מה שהבעת זו הגדרה חד ערכית, כלומר אם א' אז - ב', ג', ד'....
2. כלים סטטיסטיים לא מגבילים חשיבה, מהסיבה הפשוטה שהם כלי, אפשר להשתמש בו ואפשר שלא. אם תמצא כלי טוב יותר בבניית מודל על בסיס נתונים ולחזות בעזרתו, יודע מה - כל כלי חיזוי באשר הוא שאינו מבוסס על כלים סטטיסטיים, אתה מוזמן לכתוב מאמר ולשלוח לNature, פרס נובל מובטח לך. עד אז, גישתך לא שונה מגישתו של השיפוצניק שבמשלו של ניר ותפיסתו את ערך החינוך והידע, או סתם "איש קמעות ומנשק מזוזות" כהגדרתך.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 04/05/2016 15:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #186 

nir11 כתב:
...
...

צריך סטטיסטיקה כדי להגיע למסקנה כזו ?
אולי גם צריך ניתוח סטטיסטי כדי להגיע למסקנה שבערב הסעודית יש יותר מדבריות מאשר באנגליה?
כל אובזרבציה בחיים מצריכה ליווי סטטיסטי צמוד להוכחת טיעוניה?

אדרבה, לך ל 8200, אני מכיר מאות אנשים שששירתו שם, הרקע שלהם, כהכלללה אינו כזה.

דוגמה לניתוח פשוט של המציאות , ללא צורך בסטטיסטיקה.
יותר מעניין ורלוונטי להבין למה זו המציאות , מאשר להתפלפל על נכונותה מתוך ראייה סטטיסטית
...
·

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #187 

·

...
...
לגבי הדברים שמעליך, רק כי זה צרם לי בעין, ואני מתפלא שאתה, כמי שלמד מדעים מדוייקים, לא מתרעם על כך:
1. הגדרה "חד-חד ערכית" לא יכולה לבוא עם שורה של פרמטרים אחריה. כלומר הגדרה חד חד ערכית מבטאת שאם א' אז ב' ואם ב' אז א' ורק הקשר הזה מתקיים. מה שהבעת זו הגדרה חד ערכית, כלומר אם א' אז - ב', ג', ד'....

אתה רציני...? אתה חושב שאני לא יודע את זה ? אה, כן . ברור , איך יכולתי לשער אחרת .
אז סלח לי שבכדי לא לחזור על הדברים פעמיים , רשמתי "בין מצב כלכלי לבין השכלה , תרבות , חינוך , מוסריות?"

פעם הבאה אני מבטיח לאמץ אצבעותיי יותר ולכתוב :" בין מצב כלכלי לבין השכלה , בין מצב כלכלי לבין תרבות , בין מצב כלכלי לבין חינוך , בין מצב כלכלי לבין מוסריות?"

התקטננות וחיפוש בפינות הנסתרות ליוו את היחס להתנהלותי פה מההתחלה.
דוגמה להתנשאות שאינה משרתת שום מטרה פרט לניגוח קנטרני , ולא מוכיחה שום טעות. גם אמרתי מראש שאני לא אהיה נאמן לניסוח הנכון.

2. כלים סטטיסטיים לא מגבילים חשיבה, מהסיבה הפשוטה שהם כלי, אפשר להשתמש בו ואפשר שלא. אם תמצא כלי טוב יותר בבניית מודל על בסיס נתונים ולחזות בעזרתו, שאינו מבוסס על כלים סטטיסטיים, אתה מוזמן לכתוב מאמר ולשלוח לNature, פרס נובל מובטח לך. עד אז, גישתך לא שונה מגישתו של השיפוצניק שבמשלו של ניר ותפיסתו את ערך החינוך והידע.

עובדת היותו של הניתוח הסטטיסטי הכלי המדעי היחיד לאיתור מגמות ותיאור המציאות , אינה עושה אותו לאמת המוחלטת. כלי זה מעצם הגדרתו לא אמור להגביל חשיבה אלא להוסיף זוית ראיה , אך לא במקרה שנאחזים בו כמייצג היחיד של המצב בשטח , כמו שאתה עושה פה.
גישה של התנשאות והקטנה לא עושה לך שירות טוב , בפרט כאשר אינה מקדמת אף אחת מהנחות היסוד שלך , ובפרט כאשר שולפים בהתמדה את המקלות שאתה זורק לגלגל .
התבטאויותיך אלה אינן שונות בהרבה מהגישה המסורתית שבני עדות המזרח זכו לה מהאליטה החברתית והכלכלית השולטת במדינה.
ידע והשכלה בתחום מסוים , או בכלל , לא בהכרח מעידים על נכונות אמירות , במיוחד כאשר הם מגיעים מזוית מוטה.

אדם א' : העלה הזה ירוק .

אדם ב': לא! קיימת סבירות גבוהה שאתה טועה. נתונים סטטיסטיים מראים שאחוז מסוים מבני האדם עיוורי צבעים , וגם שלא כל העלים בצבע ירוק אחיד אלא נוטים לגוונים מסוימים של ירוק , כאשר בפועל קיימים בהם תהליכים שמוסיפים תתי גוון של אדום , צהוב , חום וגם סגול . בנוסף אובזרבציה זו היא בגדר פרשנות אישית בלבד וייתכן שמה שאתה קורא לו "ירוק" , יתפרש באופן שונה אצל אנשים אחרים , שיראו גוונים אחרים , כך שהקביעה שלך שהצבע הוא ירוק אינה נכונה בהכרח , ועד שלא תבנה מודל טוב יותר על בסיס נתונים לחזות בעזרתו, שאינו מבוסס על כלים סטטיסטיים, עדיף שלא תפיץ בורותך ברבים .

א': אבל הצבע הזה ירוק! הנה תראה איך אנשים אחרים מתארים אותו , לך תשאל את מי שאתה רוצה , הנה נקרא רגע לג' (קורא לו) תגיד , איזה צבע זה?

ג':"ירוק.." נקרא לד' : "ירוק, מה ,לא?" ה' :"ירוק בהיר" ו':"ירקרק" . ז' :"ירוק" . ח' :"ירוק זית נראה לי" . ט:"ירוק עם נטיה לצהבהב" . י' :"ירוק" ... וכך הלאה .

ב :"כולכם טועים! זה צבע חום! אתם מתעלמים מהעובדה הסטטיסטית שרוב ימות השנה צבע העלים של העץ הזה אדמדמים , בעונות מסוימות זה הופך לצבע חום , ורק במקרים מסוימים תחת חשיפה לתנאי לחות וטמפרטורה מסוימים , הצבע ירוק , וחוץ מזה , ניתוח במיקרוסקופ מגלה שהירוק הוא בכלל שילוב של צבעים שונים , אז כולכם מדברים שטויות"

זו התחושה שאני מקבל מהדיון הזה.

...
·

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #188 

@clip99
·
ועדיין אתה חוזר על אותה הטעות, הסותרת את ההגדרה.
מה גם שלאורך הדרך לא טענתי שישנו קשר חד חד ערכי ואף מדרגתי את השפעה של חינוך הבית כראשון.
כנראה שגם בהבנת הנקרא כשלת, לא רק בהבנה בסיסית של מונחים מתמטיים.
אנחש שאת הליב"ה לא היה בביה"ס?
אל תדאג, אני בגישה - אין תלמיד שלא יכול, יש מורה עייף ושחוק.
זו לא אשמתך.

השיח המתנשא שלי דווקא עושה פה כלי שרת מצויין, כלפי המבקרים את אלה שמלינים על קיפוח, אפליה, התנשאות ופטרונות.
ואתה נקודתית, כל עוד תמשיך להפגין גזענות, בורות ונבערות בשפה מצוחצחת, רק עושה שרת מצויין לסגירת המעגל על מקורה של גזענותך.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #189 

לומר ששיפוצניק לא נחשל כי הוא מרוויח טונה ולכן ממעמד חזק זה יצירת קשר חד חד ערכי בין רמת הכנסה לבין רמת נחשלות. אולי היית צריך לבחור בניסוח אחר.

לא עושה שום שירות אך בהחלט מצטייר ככזה עקב ההתגייסות למערכה של לוחם מצוייד היטב בכלי הנשק הנכונים ושיודע להשתמש בהם ולנפנף בהם גם בכל הזדמנות , אך מי שעיניו בראשו יכול לראות שמדובר בהסוואה טובה של טיעונים מוטים שמתעלמים מהנקודות עליהן כבר עמדתי.

עצם העובדה שאתה משתמש בכלים סטטיסטיים לנסות להעביר טיעון , שהוא במקרה הטוב חלקי , לא שוללת שום לגיטימיות של דעות אחרות.

כהרגלי לא אתייחס לשאר המלל .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #190 

@clip99
·
שוב, פרשנות שגויה שלך. אתה הגדרת זאת כך.
להשתמש בדה-לגיטימציה של כלי מחקרי עיקרי כדי לפזר ערפל על טיעוניי מחזיר אותי לדיונים אודיופיליים מגוחכים שמלבד לשעשע ולהגחיך עד התשה, מעציבים אותי עד כמה רמת הבורות פושה ופושעת במי שמצטייר כעשירון חזק, כחלק מבאי האתר. שלהם יותר מידי כסף ומעט מידי ידע.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #191 

שמח שהחלטת לחזור לטון ענייני , זו נקודת זכות עבורך.

אני רוצה בזאת להפנות את כל קוראי הפורום שהגיעו לנקודה זו לקרוא שוב את תגובתי להלן:

http://www.hometheater.co.il/vp2439623#2439623

נאמרו שם דברים קשים , דברים בוטים , דברים שיש כאן אנשים שקשה להם להתמודד איתם מבלי לחוש צורך לקום
ולהזדעק , ואני מבין אותם , באמת .

אבל אני חוזר . ואומר . וחוזר ואומר שוב, שוב ושוב .
לבוא ולתלות את כל האשמה במצב , כפי שתיארתי בהודעה זהו , בקיפוח בלבד -
זה בפירוש ניסיון לגניבת דעת . אני מצטער אופניק , אני באמת מצטער שאתה לא מכיר בכך מתוך אי רצון (סביר) או יכולת (לא סביר).
אני מזמין פה כל אחד לנסות להצליח לשכנע אותי שמצב זה אינו נובע בחלקו גם מתרבות ומנטליות .
אולי יימצא מי מביניכם שיצלח למשימה זו יותר .

אגב דיונים אודיופיליים , כזכור לך עמדתי אז באותו צד כמוך , אבל הם לא דוגמא כי הם מהווים מדע מדויק.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #192 

"בן של שיפוצניק שמרוויח טונה בשחור, לא הולך ללימודים, הוא הולך להיות שיפוצניק שעובד בשחור."

ניר ציין עובדה המציינת סוג של נחשלות - נחשלות תרבותית . לבוא ולומר שאותו אחד לא נחשל כי הוא מרויח טונה זה
ניסוח לא מדויק , כי הוא מתייחס רק לרמת הכנסה .

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #193 

·

...
...
אתה מוזמן לכתוב מאמר ולשלוח לNature, פרס נובל מובטח לך. עד אז, גישתך לא שונה מגישתו של השיפוצניק שבמשלו של ניר ותפיסתו את ערך החינוך והידע, או סתם "איש קמעות ומנשק מזוזות" כהגדרתך.
...
לפי דעתי, כל מה שחשוב לך בדיון הזה, הוא להעביר מסר פשוט:

"אני יותר חכם ממך".

בעיני זה טיפה לא בוגר, ולכן אסיים בצורה תואמת: הכל חוזר אליך...

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #194 

@nir11
·
אם זה המסר העיקרי שקיבלת מהדיון, וזו כל התחושה שיצאת איתה מהדיון, כל שנישאר לי לומר לך זה....
תודה, אבל לא תודה.
אני לא זקוק לחיזוקים חיצוניים כדי לדעת מה אני שווה.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #195 

התעלמות בוטה מגזענות של המזרחים עצמם , היאחזות בנתונים סטטיסטיים שמשקפים מציאות באופן חלקי , היאחזות עיקשת בטיעון הקיפוח.
האמת , יש לי הרגשה שיותר ממה שאתה מנסה לגונן על מגזר מסוים , דבריך נובעים מרצון "להכניס" למגזר אחר .
וחבל . גישה זו לא רק שלא פותרת דבר , אלא מחזקת בקרב האלמנט החלש בחברה את האמונה בצדקת דרכם .

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #196 

@clip99
·
אותי יותר מעניין חקר האמת.
לא האמת שלי, ולא האמת שלך, האמת.
לנתונים סטטיסטיים יש את הנטייה לשקף את האמת.

מתעלם מגילויי גזענות של מזרחיים מהסיבה הפשוטה, מבחינתי אצלך זה בגדר "אני גזען? תסתכל עליו!".
לא מעניין אותי הקוריוזים שאתה מביא, כי אלה קוריוזים.
מעניין אותי גילויי הגזענות שלך כי זה כאן ועכשיו, והניסיון שלך להסית את הדיון מהתעסקות בגזענות שלך היא בגדר ניסיון קצת שקוף וטיפה מעורר רחמים.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #197 

אלה קוריוזים אצלך כי אין לך שום מושג גזענות מהי , וכי נוח לך להתעלם מגילוייה אצל א"ש .
לא, דווקא יש לך מושג , אבל אתה מטה אותו (ע"ע גזענות חברתית) כדי לטשטש את מה שכתוב לעיל.
אנטגוניזם חריף מקהה אצלך את האבחנה בהבדלים שקיימים בין דבריי לבין אמונתך .

אתה פשוט רוכב על הגל של הלגיטימיות לה זוכים א"ש בעידן הנוכחי והאומלל, מה שאוטומטית גורם לכל מה שתאמר
להיתפס בעיני המון הקוראים כאמת הבלעדית .
הסטטיסטיקה שלך לא משקפת מציאות . לכל היותר היא יכולה להצביע על
מגמות כלליות , וגם אז היא כלל לא קשורה לבעיית המנטליות של א"ש .

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #198 

@clip99
·
אני זוכה ללגיטימיות לא בגלל המזרחיות שלי או העמדה שלי, להיפך - יש לי פה דיון עם שניים נוספים שאינו נסוב סביב הגזענות שלך, מה שמחזק את זה שדווקא הדעה שלי לא זוכה ליותר מידי לגיטימיות.
אתה חושב שאני זוכה בלגיטימיות בזכות מיקומי בצד ההפוך מהדיעות החשוכות שלך, כשרגע שחשפת את עצמך, איבדת כל תמיכה, וזה לא שאני זכיתי לעודף תמיכה עד כאן.

אתה ממשיך להתבלבל בין "תצפית" לבין "ביסוס סטטיסטי".

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #199 

ufffnick כתב:@clip99
·
אני זוכה ללגיטימיות לא בגלל המזרחיות שלי או העמדה שלי, להיפך - יש לי פה דיון עם שניים נוספים שאינו נסוב סביב הגזענות שלך, מה שמחזק את זה שדווקא הדעה שלי לא זוכה ליותר מידי לגיטימיות.

אתה שוב מתבלבל , או מציג , ראיה שגויה של המצב . הדעה שלך זוכה ללגיטימיות עצומה אצל אנשים שמבלבלים את העובדות , כמוך .
הם פשוט לא משתתפים בדיון הזה כי אין להם עניין לעשות זאת , וזה הכי עצוב , וכי הם אינם מסוגלים להילחם כמוך , כל מה שהם יודעים זה לזעוק "גזען! גזען!" . אתה לפחות מכניס מימד ידעני ומנומק בנוסף לאותן זעקות .
אין לך מושג עד כמה הפכת אהוד בשבוע האחרון , שכן אתה נלחם את מלחמתם .

ולראיה, אם כבר מדברים על סטטיסטיקה , להסיק שמתוך הנתון שהדעה שלך לא זוכר ליותר מדי לגיטימיות כי 2 יוצאים נגדך , מול 1 שיוצא נגדי , מראה עד כמה זה חסר רלוונטיות , לעתים, להקיש מתוך נתונים סטטיסטיים על המציאות . אחחח.....

אתה חושב שאני זוכה בלגיטימיות בזכות מיקומי בצד ההפוך מהדיעות החשוכות שלך, כשרגע שחשפת את עצמך, איבדת כל תמיכה, וזה לא שאני זכיתי לעודף תמיכה עד כאן.

לא הסתרתי את עמדתי מההתחלה . למעט כמה הבעות תודה , אף אחד לא ממש התייצב לצידי , אם אפשר לקרוא לזה כך . איני זקוק לשום תמיכה ע"מ להביע עמדותיי ולהילחם עליהן , כפי שכבר נוכחתם לדעת. אני מצר רק על כך שהמיעוט השפוי שנותר פה , מעדיף להתחבא בצללים , כשותפיך בשולי הדיון , אבל הפעם מתוך פחד להיצלב , מתוך חשש שתפוח האדמה לוהט מדי .

אתה ממשיך להתבלבל בין "תצפית" לבין "ביסוס סטטיסטי".

ואתה ממשיך להציג אותי באור שלילי , כאשר מלכתחילה הצהרתי שראייה סטטיסטית אינה מאשרת מגמות לכאן או לכאן , ובכל מקרה אינה מציגה תמונת מצב נאמנה למציאות , ושאני מבסס את דבריי מתוך תצפית. חוץ מזה ראינו כמה הסטטיסטיקה עזרה לך במהלך הדיון .
...
·

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #200 

@clip99
·
אין כאן מצג סטטיסטי של 3 נגד אחד, יש כאן תצפית של 3 הדנים איתי בחלק שכל אחד מהם (מכם) חולק על דעותיי, וזה לגיטימי.
אם חשבת שיש כאן סיפור מעטיםממול רבים, אז לא, יש כאן 4 דעות שונות שהמכנה המשותף של 3 מהן הוא לחלוק על דעותיי, כל אחד בפן שונה.
אז שוב, אתה מבלבל בין תצפית לבין סטטיסטיקה.

נכון אמרת שאתה מסתמך על תצפית לקבוע את הצהרותיך, וטוב שאתה מודע לכך. סטטיסטיקה, בשונה מתצפית, יש לה הלגיטימציה לייצר תחזית על בסיס שאלת המחקר, דרך מסד נתונים. כל תחזית חייבת לבוא עם הערכת סבירות סטטיסטית ומבחן סטטיסטי רלוונטי. לתצפית, אגב, לא, והערך של המידע בתצפית מוחל אך ורק על המרחב הצר הנצפה, קרי היכולת להכליל מהפרט, נשללת בהגדרה של תצפית. הערך שלה הוא ערך של נתון אמפירי ותו לו.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”