הבנתי, אמת, זאת דעתי בלבד (שאין לי ספק בנכונותה) אבלShed כתב:זו דעתך בלבד. סימוכין אין לך כלל. בוא ננסה להתרכז בעובדות ולא ב"תחושות בטן". (אגב, אני רואה הרבה יותר רכבים שלא עוצרים בעצור/ חוצים פס לבן/ עוברים באדום מאשר דו"ג).osherov כתב: -לדעתי, ברור כי אופנוענים אשמים יותר בתאונות דרכים בהם הם מעורבים ביחס לנהגי רכב פרטי
-לדעתי, ברור כי אופנוען מבצע יותר עבירות תנועה מנהג רכב פרטי......
האם אתה הבאת סימוכין לחלק גדול מהטענות שהבאת כאן:
-במידה ומחיר ביטוח החובה לאופנועים יעלה יהיו יותר פקקים
-במידה ומחיר ביטוח החובה לאופנועים יעלה יהיו פחות מקומות חנייה במרכז
-במידה ומחיר ביטוח החובה לאופנועים יהיה יותר זיהום אויר
-לכך שהמחיר אותו אתם נדרשים לשלם באמת מופרז
-שהרגולטור קובע את ביטוח החובה באופן שרירותי
-שהרגולטור פועל מתוך מניעים נסתרים ולא אובייקטיביים
אני יכול להמשיך ככה את הבוקר...
לא, אנחנו ממש לא מדברים על תאונות דרכים!!Shed כתב: אם אנחנו מדברים על מלחמה בתאונות דרכים, וצמצום מספר ההרוגים, אנחנו צריכים להסתכל איפה יש יותר הרוגים ופצועים אבסולוטית ולהילחם בתופעה שם.
ב-2007 היו 6 הרוגים שרכבו על אופניים, אני מבטיח לך שביחס לכמות האופניים ההרוגים על אופני כביש גדול בהרבה מהרוגי הרכבים. עדיין - גם אם נחסל את כל אופני הכביש - נצליח לחסוך רק 6 הרוגים בשנה.
נקודה נוספת למחשבה: למעלה משמונים אחוז מהתאונות בהן מעורב דו"ג - מעורב גם רכב בעל ארבעה גלגלים או יותר. לפי הלוגיקה שלך: אם נחסל את רכבי ה-4 גלגלים, נחסוך גם ההרוגים שהם גרמו (כ-360 הרוגים בשנה) וגם שמונים אחוזים מההרוגים על הדו"ג....
אנחנו מדברים על הלגיטימציה, של הרוכבים לבקש "הטבות סוציאליות" עקב השימוש באופנוע!
רן,
אתה, יכול לקחת את המספרים ולסובב אותם עוד ועוד אבל בסוף המסקנה תישאר זהה, והיא שאופנוע הוא הכלי הכי מסוכן לנוהג בו, שקיים היום על כבישי ישראל. יותר מרכב פרטי, יותר מאופנים ואפילו יותר מהולך הרגל (שעד עכשיו לא הבנתי איך דחפתם אותם לעניין). כמו שלמרבה הצער אני לא יכול לאסור מכירת סיגריות בארץ, כך אני לא יכול לעצור את השימוש באופנועים אבל אני מכאן ועד לתת סיבסוד לביטוח חובה לרוכבי האופנוע המרחק הוא גדול מאוד!