שרשור החריף הרישמי של HT
האמת שאף פעם לא גידלתי אבל התכנון הוא לגדל בבית צמוד לחלון דרומי, הבנתי שזה גם אפשרי משום שיש שם כמה שעות של שמש ביום (לעומת הרבה שעות שמש בחוץ שהבנתי שזה לאו דווקא הכי טוב). מחיפושים באינטרנט הבנתי גם שהרבה מים זה לא ממש טוב ושיש לדאוג שהאדמה לא תהיה רטובה ממש אלא לחה.
אני מתכוון לחכות שינבט בכלי קטן ואז להעביר לכלי יותר גדול
יש עוד כמה טיפים בשבילי..?
אני מתכוון לחכות שינבט בכלי קטן ואז להעביר לכלי יותר גדול
יש עוד כמה טיפים בשבילי..?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
הזמנה חדשה שהגיעה היום.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא ברור לי איך פיספסתי את השרשור הזה עד היום..
תמיד היתה לי את הבעיה שבלתי אפשרי למצוא משהו חריף באמת בסופר. הטבסקו הבנרו היה קצת יותר מפיקנטי, לא באמת חריף.
אף פעם לא חשבתי על חו״ל, רק ראיתי את השרשור והזמנתי שני רטבים.
מכיוון שאף פעם לא אכלתי חריף אמיתי, קשה לנחש את הסקלה, אז קניתי שניים לבינתיים כדי לראות איפה אני עומד...
וזיו - אתה באמת מטורף.
תמיד היתה לי את הבעיה שבלתי אפשרי למצוא משהו חריף באמת בסופר. הטבסקו הבנרו היה קצת יותר מפיקנטי, לא באמת חריף.
אף פעם לא חשבתי על חו״ל, רק ראיתי את השרשור והזמנתי שני רטבים.
מכיוון שאף פעם לא אכלתי חריף אמיתי, קשה לנחש את הסקלה, אז קניתי שניים לבינתיים כדי לראות איפה אני עומד...
וזיו - אתה באמת מטורף.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני שוטף אותם מנגב ומקפיא.ziv_r כתב:זאת כמות גדולה מידי בשביל להשאיר הכל בצורה טרייה. מייבשים?...
ביבוש משתנה לפלפלים הטעם והמרקם. בהקפאה הם רק קצת מתרככים, ונשמרים לאורך זמן.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
ההמלצה שלי היא להתחיל מאד בזהירות עם מריחה קלה על קצה של קיסם שיניים עם רוטב בסדר גודל של 300K SHUקרמריקה כתב: מכיוון שאף פעם לא אכלתי חריף אמיתי, קשה לנחש את הסקלה, אז קניתי שניים לבינתיים כדי לראות איפה אני עומד......
אני שותה טבסקו הבאנרו כמו אספרסו והוא עומד על בערך 2500 SHU לפי מה שקראתי.
בפעם הראשונה שטעמתי רוטב ברמה של 300K, הוא בעט בי באופן שקשה לדמיין שאפשרי.
עבור זיו זה רמת חריפות כזו היא ככל הנראה מיץ פז.
אזהרה: אולי בלשון זה לא יהיה לך נורא חריף, אבל מגע עם העור, עיניים, ושאר הריריות זה דבר אחר לחלוטין.
החריפות לא יורדת מהידיים בקלות אפילו עם סבון.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
למרות שלא פרסמתי כאן, בעקבות השרשור הזה גם אני קניתי לפני כשנה ערכה של כמה בקבוקונים, במקור כמתנה ליום הולדת לאבי שחריף באופן כללי לא מזיז לו אבל בסופו של דבר התחלקנו בהם.
בעיקרון מדובר על לינק דומה לזה -
http://www.ebay.com/itm/BLAIRS-MINI-DEA ... 5649510de9
שני הבקבוקונים ה"רגילים" -
Blair's Jalapeno Death רמה של 5 ו - Blair's Original Death ברמה של 6 הם די חלשים בחריפות, אולי טיפה יותר מטבסקו, לא הזיזו לי.
אבל שני הבקבוקונים החריפים ביותר שהיו -
Blair's After Death ברמה של 10+ ו - Blair's Sudden Death ברמה של 10++ היו מטורפים. בחיים לא לטעום בלי כלום כי הלשון נשרפת תרתי משמע, לפחות אצלי ואני אוכל חריף בלי למצמץ באופן כללי.
עד היום יש לי חצי בקבוקון של ה- sudden death ואני משתמש בטיפה אחת לסנדוויץ, שתיים לחביתה ושלוש-ארבע לתבשיל... יותר מזה זה פשוט סבל
בעיקרון מדובר על לינק דומה לזה -
http://www.ebay.com/itm/BLAIRS-MINI-DEA ... 5649510de9
שני הבקבוקונים ה"רגילים" -
Blair's Jalapeno Death רמה של 5 ו - Blair's Original Death ברמה של 6 הם די חלשים בחריפות, אולי טיפה יותר מטבסקו, לא הזיזו לי.
אבל שני הבקבוקונים החריפים ביותר שהיו -
Blair's After Death ברמה של 10+ ו - Blair's Sudden Death ברמה של 10++ היו מטורפים. בחיים לא לטעום בלי כלום כי הלשון נשרפת תרתי משמע, לפחות אצלי ואני אוכל חריף בלי למצמץ באופן כללי.
עד היום יש לי חצי בקבוקון של ה- sudden death ואני משתמש בטיפה אחת לסנדוויץ, שתיים לחביתה ושלוש-ארבע לתבשיל... יותר מזה זה פשוט סבל
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
רק בשביל לדעת היכן אנו הפשוטים ממוצבים בסקאלה,
טבסקו מוגדר על כמה SHU ועל אותו משקל כמה הוואסבי ?
וניחא נכנס לפה בלי "בעייה" .... איך הוא יוצא מהגוף ומה הוא עושה בבטן ?
טבסקו מוגדר על כמה SHU ועל אותו משקל כמה הוואסבי ?
וניחא נכנס לפה בלי "בעייה" .... איך הוא יוצא מהגוף ומה הוא עושה בבטן ?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

tomer_h,
קניתי בדיוק אותה ערכה לפני שנה ואני עם רשמים דומים. זוהי ערכה מצויינת למתחילים שרוצים לטעום קצת מכל דבר ורוצים לדעת היכן הם ממוקמים בסקאלה.
קניתי בדיוק אותה ערכה לפני שנה ואני עם רשמים דומים. זוהי ערכה מצויינת למתחילים שרוצים לטעום קצת מכל דבר ורוצים לדעת היכן הם ממוקמים בסקאלה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני נזכר עכשיו שמישהו פעם סיפר לי שכשהוא אכל בפעם הראשונה סושי, הוא חשב שגוש הוואסאבי היה אחת ממנות הסושי (עוצב לו יפה כגוש ירוק בצורה של ניגירי/סשימי).taoyossi כתב:ועל אותו משקל כמה הוואסבי ?...
מיותר לציין מה קרה לו כמה שניות לאחר שהכניס הכל לפה.
אבל אני מניח שזיו יוכל לאכול את זה ככה בלי בעייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
1) וואסבי לא יכול להימדד באותה סקאלה כי למרות שגם לוואסאבי וגם לפלפל אנו קוראים "חריף", מדובר באפקטים שונים לגמרי שמבוססים על חומרים כימיים שונים.taoyossi כתב: טבסקו מוגדר על כמה SHU ועל אותו משקל כמה הוואסבי ?...
חריפות פלפלית (מה שיש פה בשרשור) זו תחושה בפה. חריפות של וואסאבי (וגם חרדל) - זה במעלה האף.
2) אני בספק אם מי מאיתנו אי פעם באמת טעם וואסבי. מדובר במשהו מאוד יקר שלא נתקלים בו במקרה.
המשחה הירוקה שאנו מקבלים עם הסושי, היא חיקוי וואסאבי . מדובר פשוט בחזרת טחונה (בלי תוספת יין, סוכר וסלק כמו זו של פסח) עם צבע מאכל ירוק.
משה
יכול מאוד להיות שגם קניתי את אותה ערכה כהשראה ממך והשרשור כאןziv_r כתב:tomer_h,
קניתי בדיוק אותה ערכה לפני שנה ואני עם רשמים דומים. זוהי ערכה מצויינת למתחילים שרוצים לטעום קצת מכל דבר ורוצים לדעת היכן הם ממוקמים בסקאלה....
אכן אני יודע על מה מדובר כעת ושייגמר הבקבוקון הזה (עוד כמה שנים
הזמנתי בקבוק אחד של original death ובקבוק אחד של after death.
טבסקו הבנרו שכאמור הוא קצת יותר מפיקנטי אבל לא חריף עבורי הוא 7500 בסקלה.
מכיוון שאני אוהב רטבים עם טעם ולשים הרבה, לא רציתי להתפרע עם רטבים סופר חריפים.
אחד שהוא 25,000 ואחד שהוא 50,000 לפחות להתחלה נשמע לי מספיק חריף...
מחכה כבר בקוצר רוח.
טבסקו הבנרו שכאמור הוא קצת יותר מפיקנטי אבל לא חריף עבורי הוא 7500 בסקלה.
מכיוון שאני אוהב רטבים עם טעם ולשים הרבה, לא רציתי להתפרע עם רטבים סופר חריפים.
אחד שהוא 25,000 ואחד שהוא 50,000 לפחות להתחלה נשמע לי מספיק חריף...
מחכה כבר בקוצר רוח.
הטבלה לא משקרת: 
http://www.chilliworld.com/FactFile/Scoville_Scale.asp
לפי זה, טבסקו רגיל זה 2500-5000, טבסקו הבנרו זה 7000-8000.
אני משתמש לפעמים בזה:
http://www.chilliworld.com/SP6.asp?p_id=42
מדורג 250,000, ולדעתי חריף מדי...
Batnun
.
http://www.chilliworld.com/FactFile/Scoville_Scale.asp
לפי זה, טבסקו רגיל זה 2500-5000, טבסקו הבנרו זה 7000-8000.
אני משתמש לפעמים בזה:
http://www.chilliworld.com/SP6.asp?p_id=42
מדורג 250,000, ולדעתי חריף מדי...
Batnun
.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מגוון המוצרים של Dave's רחב וחלקם חריפים בצורה מבהילה. הבעיה שמעט קשה להשיג את המוצרים הללו בשילוח לארץ במחיר הגיוני לעומת המוצרים המתחרים.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אני קניתי שנה שעברה זרעים של פלפל ג'ולוקיה ושתלתי אותם בתקופה של הסתיו- הצמח התחיל לצמוח יפה אבל בגלל שהחורף היה קר מאוד הפרחים לא הוציאו פלפלים, לפני כשלושה חודשים התחילו לצאת פלפלים ולפני שבועיים עשיתי קטיף של 70 פלפלים (שני צמחים), בחיל ורעדה (ניסיתי) טעמתי אחד קטן על הלשון והרגשתי רק עקצוץ של חריפות,
כמובן שהתאכזבתי והגעתי להחלטה שאני מכין לי צ'ילי קונקרנה חריץ אש: טיגנתי בצל קצוץ וזרקתי למחבת כארבעה פלפלים בינוניים בגודלם, קיבלתי לאף מכת חריפות שהרגיש לי כמו גז מדמיע ופחדתי שהלך לי האוכל (יהיה חריף מדי), בסופו של דבר האוכל היה טיפה חריף ולא יותר מזה וחשבתי שהמוכר ב- ebay עבד עלי והביא לי סתם זרעים.
לאחר חרישה באינטרנט קראתי שככל שזמן הגדילה של הפלפלים ארוך (מה שקורה בפעם הראשונה שהפלפלים מופיעים ובסוף עונת החורף) כך החריפות פוחתת.
מצד שני אולי בגלל שאני רגיל לחריף (סיימתי בקבוק maga dead, והתחלתי אחד של Ultra dead שלא מזיז לי הרבה ) לא "התרגשתי" מהפלפלים.
דבר נוסף הגוף מתרגל די מהר לחריפות גם בעניים ואני מרכיב עדשות מגע , בהתחלה כשנגעתי בעניים זה היה
, עכשיו טיפה דמעות וזהו

כמובן שהתאכזבתי והגעתי להחלטה שאני מכין לי צ'ילי קונקרנה חריץ אש: טיגנתי בצל קצוץ וזרקתי למחבת כארבעה פלפלים בינוניים בגודלם, קיבלתי לאף מכת חריפות שהרגיש לי כמו גז מדמיע ופחדתי שהלך לי האוכל (יהיה חריף מדי), בסופו של דבר האוכל היה טיפה חריף ולא יותר מזה וחשבתי שהמוכר ב- ebay עבד עלי והביא לי סתם זרעים.
לאחר חרישה באינטרנט קראתי שככל שזמן הגדילה של הפלפלים ארוך (מה שקורה בפעם הראשונה שהפלפלים מופיעים ובסוף עונת החורף) כך החריפות פוחתת.
מצד שני אולי בגלל שאני רגיל לחריף (סיימתי בקבוק maga dead, והתחלתי אחד של Ultra dead שלא מזיז לי הרבה ) לא "התרגשתי" מהפלפלים.
דבר נוסף הגוף מתרגל די מהר לחריפות גם בעניים ואני מרכיב עדשות מגע , בהתחלה כשנגעתי בעניים זה היה