מה אתם חושבים על התקנה לאסור להשקות מדשאות פרטיות ?!
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3741880,00.html
בכנסת עדיין מתווכחים על "מס הבצורת"
רשות המים טוענת: המטרה היא לעודד את הציבור לחסוך במים ולכן המכסות שקבענו סבירות וגם מועד ההתחלה צריך להיות יולי. ח"כים: המכסות קטנות מדי ובלתי הגיוניות וצריך לדחות את המהלך לספטמבר. ההכרעה (אולי) היום
בכנסת עדיין מתווכחים על "מס הבצורת"
רשות המים טוענת: המטרה היא לעודד את הציבור לחסוך במים ולכן המכסות שקבענו סבירות וגם מועד ההתחלה צריך להיות יולי. ח"כים: המכסות קטנות מדי ובלתי הגיוניות וצריך לדחות את המהלך לספטמבר. ההכרעה (אולי) היום
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אני לא מצדיק את הזכיונות שנתנו לחברות האלה, בין השאר כי זה מעודד את אחת הרמאויות השיווקיות הכי גדולות בעולם.
זה שאתה מתיחס לזה בהקשר של מצוקת המים (שהמדינה תתחיל מהם לפני שתפנה לאחרים) זו טעות. זה בכלל לא באותו סדר גודל. זה חסר השפעה.
זה שאתה מתיחס לזה בהקשר של מצוקת המים (שהמדינה תתחיל מהם לפני שתפנה לאחרים) זו טעות. זה בכלל לא באותו סדר גודל. זה חסר השפעה.
משה
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
1 - לא אמרתי שהמדינה תתחיל מהם, אלא שהם קודמים לי ולך, המים שאני ואתה משתמשים בהם, הם לא למטרות רווח אישי, אלא לצורך קיום (שלנו וגם של הגינות הקטנות שלנו).moco כתב:אני לא מצדיק את הזכיונות שנתנו לחברות האלה, בין השאר כי זה מעודד את אחת הרמאויות השיווקיות הכי גדולות בעולם.
זה שאתה מתיחס לזה בהקשר של מצוקת המים (שהמדינה תתחיל מהם לפני שתפנה לאחרים) זו טעות. זה בכלל לא באותו סדר גודל. זה חסר השפעה....
2 - זה חסר השפעה, אתה צודק, אבל גם החיסכון שלי הוא חסר השפעה, וגם שלך....
אני מתייחס לזה בהקשר של מצוקת המים כי עכשיו הנושא בוער יותר מתמיד, אבל זה נכון לכל זמן.
- moco
-
- גורו

אם יקדישו מאמץ (מחשבתי, תחיקתי, פקידותי, ...) בלי להתיחס למספרים זו טעות. "תשומת הלב", בהיעדר מילה יותר טובה, היא גם משאב סופי. חייבים להתעסק בעיקר ולא בטפל.theAman כתב:לא מוצא הצדקה בשום יום.moco כתב:ובימים אחרים היית מוצא הצדקה ?theAman כתב:אני אישית לא מוצא שום הצדקה בימים אלו להמשך פעילותן של חברות המים המינרליים.
בימים אלו, עם כל הכבוד לכך שאלו עסקים, המפעלים הללו צריכים להיסגר, הם שואבים מהמים שלנו, משלמים תשלום זול מאוד עבור המים הללו ומשווקים אותם בבקבוקים.
המים ב"נביעות" למשל, הם אותם מים שזורמים אצלי בברז ומקורם באותו מעיין, רק שהמחיר שאני משלם למ"ק הוא פי כמה וכמה יותר גבוה ממה שהם משלמים, ובנוסף הם עוד עושים רווח על המים הללו.
אין שום הצדקה לכך, בוודאי שלא בימים שחונים אלו ושעל כולנו מוטל קנס על המים....
ה"הצדקה" היא זה שאנשים קונים את המים האלה. כשיפסיקו לקנות כבר לא תהייה "הצדקה".
כל הנושא של מים מינרליים לא ממש קשור לנושא מצוקת המים כי מדובר בכמויות שהן טיפה בים. מים לשתייה (ועוד שתייה ישירה) מהווים אחוז מאוד קטן מהשימוש במים....
אין לי בעיה עם זה שבימים כתיקונם (אני לא זוכר מתי זה היה פה) הם ישתמשו במים, ישלמו כמו כל אחד ואחד מאיתנו עבור השימוש במים וימכרו אותם (מה שלא קורה)בהפקעה, אבל היום כשאין מים, וכל טיפה חשובה, גם אם זו טיפה בים, צריך לעצור את השאיבה, כי אם אני צריך לחסוך במקלחת שלי ובהשקיית הגינה שלי ובעוד פעולות יומיומיות שבוודאי לא יועילו למצב משק המים בארץ, אין שום סיבה שהם לא יעשו זאת.
אי אפשר לדרוש מאנשים לחסוך כמה ליטרים בודדים ביום ומצד שני לתת יד לשאיבת אלפי ליטרים ביום ומניעת זרימתם למאגרים, כל אחד צריך לתת יד, רק כך זה יכול לעבוד, כי הליטר שאני חוסך, והליטר שאתה חוסך ושעוד מיליון אנשים חוסכים ביחד כן יהוו שינוי (אני מקווה) וצריך להוסיף למשוואה הזו גם את אלפי הליטרים ביום שכל אחד מהמפעלים הללו מבזבז.
אם כל אחד יגיד שמה שהוא מבזבז זו טיפה בים, אנחנו בוודאי לא נגיע לשום מקום....
כנראה בלי כוונה, אתה גם עושה תרגיל דמגוגי בהתיחסותך למספרים.
אתה משווה ליטר של אזרח לליטר של מפעל שיש כמותו 2 או 3 בארץ.
ליטר שאזרח חוסך, כתופעה כללית, זה 7 מיליון ליטרים.
אם אתה רוצה להסתכל ברמת האזרח אז תשווה כמה מים מינרליים מבקבוק אזרח בודד שותה.
האמת, כל עוד המחיר לצרכן של ליטר מים מינרליים מבקבוק גבוה מהמחיר של ליטר מהברז, אז חברות המים המינרליות יכולות רק לגרום לחיסכון במים:-). כל ליטר שהן לא שואבות אתה תשתה באמצעים אחרים. (לא לקחת ברצינות, כי גם החיסכון הזה זה טיפה בים ויש גם את עיניין הבריאות, יש למדינה אינטרס שאזרחים ישתו הרבה).
משה
- moco
-
- גורו

בוא'נה, זה יותר מתאים לשרשור החידות אך פשוט יש לך כשל לוגי (בלי להתייחס לעיניין המספרים הכלליים).theAman כתב:
1 - לא אמרתי שהמדינה תתחיל מהם, אלא שהם קודמים לי ולך, המים שאני ואתה משתמשים בהם, הם לא למטרות רווח אישי, אלא לצורך קיום (שלנו וגם של הגינות הקטנות שלנו)....
אם יש משהו שערורייתי עם החברות הנ"ל, זה שהמדינה מוכרת להם מים בזול ומאפשרת להם לעשות רוחים בלתי הוגנים (ותוך הטעיית הציבור).
בכל הנוגע לחיסכון במים, כל עוד שותים את המים ולא שופכים אותם לים, אין כאן שום בזבוז של מים. המים מגיעים לגופם של הצרכנים ששותים, לא רק לגופם של בעלי המניות של החברות.
אולי יש פה בזבוז של כספי ציבור אך אין פה בכלל בזבוז של מים.
משה
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

לא הבנתי למה יש פה כשל לוגי.moco כתב:בוא'נה, זה יותר מתאים לשרשור החידות אך פשוט יש לך כשל לוגי (בלי להתייחס לעיניין המספרים הכלליים).theAman כתב:
1 - לא אמרתי שהמדינה תתחיל מהם, אלא שהם קודמים לי ולך, המים שאני ואתה משתמשים בהם, הם לא למטרות רווח אישי, אלא לצורך קיום (שלנו וגם של הגינות הקטנות שלנו).......
יש עוד "בזבזני מים" (מבלי להכנס עכשיו לוויכוח אם זה בזבוז או לא) שהמדינה צריכה לתת עליהם את הדין: חקלאות, נזילות בתשתיות וכו'....
כוונתי הייתה שלפני שמגיעים לאזרח, יש לטפל בכל הגורמים הללו (במיוחד כשבמקרה שלפנינו יש למדינה את היכולת לשלוט באותו "בזבזן").
מבין כל אלה שבאים לפני האזרח, הסדר כבר לא חשוב, אבל האזרח צריך להיות האחרון שנפגע.
אני מקווה שעכשיו זה יותר מובן.
- moco
-
- גורו

הכשל הלוגי נוגע למבקבקות המים המינרליים בלבד שעליהן דיברנו, לא לגורמים האחרים שציינת עכשיו.
הכשל: אתה טוען שבגלל שנותנים להם הרבה מים בזול אז יש פה בזבוז מים, אבל כל עוד המים נצרכים לשתייה על ידי אזרחי ישראל (לא נשפכים לים, לא מיוצאים מחוץ למדינה) אין פה בזבוז מים בכלל. האם אתה טוען שקיום מפעל כמו מי-עדן גורם לאנשים לשתות יותר ולא לצורך, ועל ידי כך לבזבז מים שהיו אחרת נשארים ברזרבה?
אני טוען שכל ליטר שלא תשתה מבקבוק מי עדן, תשתה אותו מהברז. כסף תחסוך, אך לא מים.
חלק מהחקלאות ונזילות זה כבר עיניין אחר לגמרי. שם מדובר במים שפשוט יחסכו כי הם לא מגיעים ממילא לאזרח.
הכשל: אתה טוען שבגלל שנותנים להם הרבה מים בזול אז יש פה בזבוז מים, אבל כל עוד המים נצרכים לשתייה על ידי אזרחי ישראל (לא נשפכים לים, לא מיוצאים מחוץ למדינה) אין פה בזבוז מים בכלל. האם אתה טוען שקיום מפעל כמו מי-עדן גורם לאנשים לשתות יותר ולא לצורך, ועל ידי כך לבזבז מים שהיו אחרת נשארים ברזרבה?
אני טוען שכל ליטר שלא תשתה מבקבוק מי עדן, תשתה אותו מהברז. כסף תחסוך, אך לא מים.
חלק מהחקלאות ונזילות זה כבר עיניין אחר לגמרי. שם מדובר במים שפשוט יחסכו כי הם לא מגיעים ממילא לאזרח.
משה
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
הנה שאלה רצינית !
לצורך שיפוץ גינתי אני מחפש המלצה על משתלה באזור השרון בא אני יוכל לרכוש דשא, אדמת חמרה, חלוקי נחל וכו במחיר סביר ?
חשוב לי שאני אוכל להגיע לשם ולראות ולבחור בעצמי את הסחורה (למעט הדשא)
מעצלנות שלי אני כבר הרבה מאוד זמן דוחה את שתילת הדשא ובגלל התקנות החדשות שלטעמי ייכנסו לתוקף רק בחודש הבא אני רוצה להספיק לנצל את מיכסת השקיית הדשא (בחודש הראשון אחרי השתילה הדשא צריך הרבה מאוד מיים) בלי לשלם את הקנס !!
לכל המרימי גבה, אני רק הוסיף שקיזזתי 40% משטח הדשא המקורי שרציתי בגלל הקנס שהולך ליפול עלינו (אני הולך לשים בחלק הזה דשא סינתטי וחלוקי נחל
)
לצורך שיפוץ גינתי אני מחפש המלצה על משתלה באזור השרון בא אני יוכל לרכוש דשא, אדמת חמרה, חלוקי נחל וכו במחיר סביר ?
חשוב לי שאני אוכל להגיע לשם ולראות ולבחור בעצמי את הסחורה (למעט הדשא)
מעצלנות שלי אני כבר הרבה מאוד זמן דוחה את שתילת הדשא ובגלל התקנות החדשות שלטעמי ייכנסו לתוקף רק בחודש הבא אני רוצה להספיק לנצל את מיכסת השקיית הדשא (בחודש הראשון אחרי השתילה הדשא צריך הרבה מאוד מיים) בלי לשלם את הקנס !!
לכל המרימי גבה, אני רק הוסיף שקיזזתי 40% משטח הדשא המקורי שרציתי בגלל הקנס שהולך ליפול עלינו (אני הולך לשים בחלק הזה דשא סינתטי וחלוקי נחל
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

אריה,
ללא קשר לתקנה החדשה, ההקצאות לגינה בוטלו כבר לפני מספר חודשים.
כך שאין לך הקצאה נוספת פרט לזו המוקצית לשימוש רגיל.
כך שאין לך הקצאה נוספת פרט לזו המוקצית לשימוש רגיל.
-
osherov
-
- גורו Android

זה ידוע לי,theAman כתב:אריה,
כך שאין לך הקצאה נוספת פרט לזו המוקצית לשימוש רגיל....
אבל הקנס הזה של 20 ש"ח לקו"ב יעלה לי הרבה מאוד כסף ביחס למכסות הרגילות שיש לי היום
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743154,00.html
מסתמן: היטל הבצורת - רק מ-15 ביולי
בכנסת ממשיכים להתקוטט על מכסות המים שיוקצו לאזרחים מבלי שיוטל עליהם היטל הבצורת - קנס בגובה 20 ש"ח לקוב על ביזבוז מים. הנוסחה המסתמנת: 16.8 קוב למשפחה בקיץ ו-20 קוב בסתיו.
מה ההיגיון בלתת הקצאה גדולה יותר בחורף כשצריך יותר מים בקיץ?!
בכנסת ממשיכים להתקוטט על מכסות המים שיוקצו לאזרחים מבלי שיוטל עליהם היטל הבצורת - קנס בגובה 20 ש"ח לקוב על ביזבוז מים. הנוסחה המסתמנת: 16.8 קוב למשפחה בקיץ ו-20 קוב בסתיו.
מה ההיגיון בלתת הקצאה גדולה יותר בחורף כשצריך יותר מים בקיץ?!
-
osherov
-
- גורו Android

תהרגו אותי !!! נניח שזה נכנס (אני בספק)Huber כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743154,00.html
מה ההיגיון בלתת הקצאה גדולה יותר בחורף כשצריך יותר מים בקיץ?!...
עכשיו מה, ב 15 בחודש יגיעו פקחי המיים אל כולנו כדי לקחת קריאה מכל שעוני המיים שלנו על מנת להתחיל את הספירה ?!
- moco
-
- גורו

כל ההתנהלות סביב החקיקה הזו היא מגוחכת ונעשית בתגובתיות וללא מחשבה. את כל זה היו צריכים לתכנן לפני חצי שנה לפחות.
לגבי השאלה על 15 בחודש - הפתרון הסביר או היחידי שאני רואה זה חיוב יחסי, כלומר יניחו שהצריכה קבועה לאורך התקופה. זה פועל לטובתנו במקרה הזה כי הצריכה (לצורכי גיניון) היא כרגע בשיפוע עולה.
לגבי השאלה על 15 בחודש - הפתרון הסביר או היחידי שאני רואה זה חיוב יחסי, כלומר יניחו שהצריכה קבועה לאורך התקופה. זה פועל לטובתנו במקרה הזה כי הצריכה (לצורכי גיניון) היא כרגע בשיפוע עולה.
משה
-
osherov
-
- גורו Android

איך זה פועל לטובתנו ?!moco כתב:כל ההתנהלות סביב החקיקה הזו היא מגוחכת ונעשית בתגובתיות וללא מחשבה. את כל זה היו צריכים לתכנן לפני חצי שנה לפחות.
לגבי השאלה על 15 בחודש - הפתרון הסביר או היחידי שאני רואה זה חיוב יחסי, כלומר יניחו שהצריכה קבועה לאורך התקופה. זה פועל לטובתנו במקרה הזה כי הצריכה (לצורכי גיניון) היא כרגע בשיפוע עולה....
אם הייתי יודע על התאריך הזה לפני 3 שבועות אז הייתי רוכש מהר מאוד דשא ומשתמש בהרבה מאוד מיים לפני התחלת תקופת הקנס. אז לפי הפתרון שלך אני הייתי משלם הרבה יותר כסף אם יעשו חישוב יחסי מאשר אם היו מתחילים לספור בדיוק מה-15 בחודש !!!
- moco
-
- גורו

קודם כל "לטובתינו" בקטנה, לא משמעותית.
בהנחה שהצריכה עולה קצת מ1 ביוני עד 30 ביולי, החישוב היחסי מוריד קצת ממה שנצרך אחרי ה15 ביולי, כי הוא מניח צריכה קבועה, כלומר כאילו חלק מהצריכה הגבוהה המאוחרת היה עוד בתקופת התעריף הזול יותר לפני ה15 ביולי.
אם עושים חישוב יחסי, אז במקרה שלך לא היה משנה אם היית שם דשא קודם (חוץ כמובן מזה שבאופן מוחלט היית מתחיל לצרוך מים קודם ולכן צורך יותר) כי אף אחד לא יודע מה צרכת לפני ה15 ומה אחרי.
בהנחה שהצריכה עולה קצת מ1 ביוני עד 30 ביולי, החישוב היחסי מוריד קצת ממה שנצרך אחרי ה15 ביולי, כי הוא מניח צריכה קבועה, כלומר כאילו חלק מהצריכה הגבוהה המאוחרת היה עוד בתקופת התעריף הזול יותר לפני ה15 ביולי.
אם עושים חישוב יחסי, אז במקרה שלך לא היה משנה אם היית שם דשא קודם (חוץ כמובן מזה שבאופן מוחלט היית מתחיל לצרוך מים קודם ולכן צורך יותר) כי אף אחד לא יודע מה צרכת לפני ה15 ומה אחרי.
משה
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
טוב, כמו שכבר אמרתי, התרחצתי פי שתיים בחורף כדי שאחסוך בקיץ...
תגידו,
אנחנו כאן בערך איזה חמישה קוראים כותבים... יש למישהו כאן בלוג או אתר פרטי... סתם נראה לי מעניין לראות ולקרוא...
.
תגידו,
אנחנו כאן בערך איזה חמישה קוראים כותבים... יש למישהו כאן בלוג או אתר פרטי... סתם נראה לי מעניין לראות ולקרוא...
.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

דויד, אתה גר בגרמניה לפי מה שהבנתי (או שטעיתי?)
אם כן אתה יכול להאיר את עיננו בנוגע למחיר לקוב מים שם?
אם כן אתה יכול להאיר את עיננו בנוגע למחיר לקוב מים שם?
-
osherov
-
- גורו Android

עם כמות המיים שיש להם שם, לדעתי ,על כל קו"ב שימוש הם מקבלים כסף מהמדינה ולא נותניםtheAman כתב:דויד, אתה גר בגרמניה לפי מה שהבנתי (או שטעיתי?)
אם כן אתה יכול להאיר את עיננו בנוגע למחיר לקוב מים שם?...
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
אכן אבי, אני גר בברלין.
אתמול ירד גשם והיום די סגרירי, והנהרות מלאים... כך שעל פני השטח אין בעיית מים, ואני לא אמור לחסוך או להתקלח פחות... לפעמים יש אפילו הצפות של הנהרות (לא בברלין אבל במקומות אחרים בגרמניה) שבאות עם הפשרת השלגים בהרים ועם גשמי אביב. יש אבל גם מצב של שנים שחונות שהנהרות מתייבשים יחסית עד כדי כך שצריך להפסיק את התנועה בהם. (הנהרות באירופה הם צירי תנועה)
אבל באופן כללי העולם עובר שינויים אקלימיים, ואנשים יודעים שהמים זה מצרך יקר בכל מקום. יש כאן לכן מודעות שקשורה בעתיד המים. משתדלים לא לזהם מקורות מים נהרות ומי תהום...
מחיר מים אין לי מושג. נדמה לי שזה כלול אצלי בשכר דירה. אין אצלי שעון למים קרים. יש לחמים שקשור למערכת ההסקה...
.
אתמול ירד גשם והיום די סגרירי, והנהרות מלאים... כך שעל פני השטח אין בעיית מים, ואני לא אמור לחסוך או להתקלח פחות... לפעמים יש אפילו הצפות של הנהרות (לא בברלין אבל במקומות אחרים בגרמניה) שבאות עם הפשרת השלגים בהרים ועם גשמי אביב. יש אבל גם מצב של שנים שחונות שהנהרות מתייבשים יחסית עד כדי כך שצריך להפסיק את התנועה בהם. (הנהרות באירופה הם צירי תנועה)
אבל באופן כללי העולם עובר שינויים אקלימיים, ואנשים יודעים שהמים זה מצרך יקר בכל מקום. יש כאן לכן מודעות שקשורה בעתיד המים. משתדלים לא לזהם מקורות מים נהרות ומי תהום...
מחיר מים אין לי מושג. נדמה לי שזה כלול אצלי בשכר דירה. אין אצלי שעון למים קרים. יש לחמים שקשור למערכת ההסקה...
.
- moco
-
- גורו

זו אשליה שיש להרבה ישראלים שרואים מדינה עם הרבה גשם ונהרות, שכנראה אין שם עיניין לחסוך במים.osherov כתב:עם כמות המיים שיש להם שם, לדעתי ,על כל קו"ב שימוש הם מקבלים כסף מהמדינה ולא נותניםtheAman כתב:דויד, אתה גר בגרמניה לפי מה שהבנתי (או שטעיתי?)
אם כן אתה יכול להאיר את עיננו בנוגע למחיר לקוב מים שם?......
העיניין נעוץ בכך שבאותם מדינות, גם אין תשתיות לניצול כל המים הללו, וגם לא סביר להשקיע בהם.
הנה אתר בריטי לעידוד חיסכון במים: http://www.waterwise.org.uk/reducing_wa ... water.html
ציטוט מעניין אך קצת דמגוגי כי משווים אזורים בסדרי גודל שונים: "The South East of England has less water available per person than Sudan and Syria."
ברור שאפשר להשקיע שם באגירת מי גשמים, או העברת מים מחלקים אחרים של בריטניה כך שהמשפט הזה לא יהיה נכון, אבל השקעות כאלה יש להם מחיר כספי וסביבתי.
משה