תגובות למאמר: מחשב סלוני (HTPC) מול מזרימדיה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
1. כרגע רק ה-6500 של DVICO
2. אתה לא צריך, התכנים מגיעים עם קידוד DPL, אתה צריך רסיבר עם פרולוג'יק 2 או DTS NEO6 (העדיף בעיני) והוא ימיר את זה ל-5.1 עבורך.
3. נכון.
2. אתה לא צריך, התכנים מגיעים עם קידוד DPL, אתה צריך רסיבר עם פרולוג'יק 2 או DTS NEO6 (העדיף בעיני) והוא ימיר את זה ל-5.1 עבורך.
3. נכון.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה צריך לחבר את הממיר של יס למגבר דרך S/PDIF. את זה אתה יכול לבצע או עם כבל אופטי או עם כבל קואקסיאלי, מבחינת איכות זה אותו הדבר והבחירה תלויה בכניסות הפנויות שיש לך במגבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
עכשיו במשך יותר משעה וחצי קראתי בעיון את השרשור המעניין הזה.
יש כמה דברים בססיים שלא הצלחתי להבין:
1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?
2. איזה בעיות יש באודיו שמחשב לא מצליח לפענח?
3. מה זה SAGE?
(יש לי מחשב ולא היו לי אף פעם בעיות שלא הצלחתי לנגן סרט).
לגבי blue ray, יש כוננים כאלה למחשב,
האם יש בעיות לנגן סרטים?
יש כמה דברים בססיים שלא הצלחתי להבין:
1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?
2. איזה בעיות יש באודיו שמחשב לא מצליח לפענח?
3. מה זה SAGE?
(יש לי מחשב ולא היו לי אף פעם בעיות שלא הצלחתי לנגן סרט).
לגבי blue ray, יש כוננים כאלה למחשב,
האם יש בעיות לנגן סרטים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- BigDragoon
- חבר ותיק

אם ככה, אחרי כל הדיון הזה,...
אני באמת לא מבין (פרט למחיר) למה HTPC לא עדיף?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שהבעיה הגדולה במחשב
לפחות ב WINDOWS זה שני דברים:
א. המשאבים הרבים שמחשב צריך - ולכן צריך מחשב מתאים - וכן צריך מחשב עם כל החיבורים המתאימים (למרות שהרבה מחשבים היום פשוטים יחסית לחיבור).
ב. הגדרת המחשב - מעבר לדרייברים הרבים שיש להתקין, לעיתים גם יש לשחק עם כל מיני הגדרות בשביל שהכל יפעל כמו שצריך - וזה לפעמים כולל כניסות לREGISTERY ועוד כל מיני דברים שלא חלמת להגיע אליהם - והכל בשביל לראות סרט.
השאלה היא - איך חשיפתנו ל MYTH - תשפיע - אפשר מחשב יותר חלש - והכל כביכול מוכן לפעולה...
היתרון הגדול במזרימדיה הוא הפשטות - בסה"כ - עם כל הכבוד לJUKEBOX למינהם - אמנם זה נחמד שיש לך כל מיני תמונות וקשקושים אחרים =- אבל רובנו יודעים מה הורדנו, יודעים על מה הסרט - כך שלהגיד שיש בזה איזה טעם מיוחד - קצת קשה - תוספת מרהיבה ללא ספק אבל בזה נגמר העניין.
הפשטות של לקנות ב -200-400$ מכשיר שאתה מחבר בHDMI - היקרים יותר אפילו תומכים בפורמטים החדשים - אפשר להשוות למאמצים שצריך לעשות במחשב.
באופן פוטנציאלי - ברגע שיש לך שרת אחד ברשת. אתה יכול לקנות לאמא POPCORN - והיא יכולה לראות תוך כמה דקות סרטים בלי להסתבך....
לילה טוב
א. המשאבים הרבים שמחשב צריך - ולכן צריך מחשב מתאים - וכן צריך מחשב עם כל החיבורים המתאימים (למרות שהרבה מחשבים היום פשוטים יחסית לחיבור).
ב. הגדרת המחשב - מעבר לדרייברים הרבים שיש להתקין, לעיתים גם יש לשחק עם כל מיני הגדרות בשביל שהכל יפעל כמו שצריך - וזה לפעמים כולל כניסות לREGISTERY ועוד כל מיני דברים שלא חלמת להגיע אליהם - והכל בשביל לראות סרט.
השאלה היא - איך חשיפתנו ל MYTH - תשפיע - אפשר מחשב יותר חלש - והכל כביכול מוכן לפעולה...
היתרון הגדול במזרימדיה הוא הפשטות - בסה"כ - עם כל הכבוד לJUKEBOX למינהם - אמנם זה נחמד שיש לך כל מיני תמונות וקשקושים אחרים =- אבל רובנו יודעים מה הורדנו, יודעים על מה הסרט - כך שלהגיד שיש בזה איזה טעם מיוחד - קצת קשה - תוספת מרהיבה ללא ספק אבל בזה נגמר העניין.
הפשטות של לקנות ב -200-400$ מכשיר שאתה מחבר בHDMI - היקרים יותר אפילו תומכים בפורמטים החדשים - אפשר להשוות למאמצים שצריך לעשות במחשב.
באופן פוטנציאלי - ברגע שיש לך שרת אחד ברשת. אתה יכול לקנות לאמא POPCORN - והיא יכולה לראות תוך כמה דקות סרטים בלי להסתבך....
לילה טוב
- BigDragoon
- חבר ותיק

lawpower,
אני צופה יחסית ברבה סרטים וסדרות דרך המחשב.
ולא יצא אף פעם "לשחק" ב REGISTRY על מנת לצפות במשהו.
אני מתקין פעם בשנה או שנתיים חבילה של קודקים ובזה נגמר הסיפור.
מתי יצא לך להתעסק עם ה REGISTRY?
אני צופה יחסית ברבה סרטים וסדרות דרך המחשב.
ולא יצא אף פעם "לשחק" ב REGISTRY על מנת לצפות במשהו.
אני מתקין פעם בשנה או שנתיים חבילה של קודקים ובזה נגמר הסיפור.
מתי יצא לך להתעסק עם ה REGISTRY?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46350
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
BigDragoon,
על מנת לנגן ריפים של Blu-ray או הפעלת האצת חומרה, ההגדרות הינן מעבר לחבילות קודקים.
MartinHSabag,
למיטב ידיעתי, לא קיים כיום פתרון עבור HTPC על מנת לבצע Passthrough לפורמטי האודיו החדשים.
על מנת לנגן ריפים של Blu-ray או הפעלת האצת חומרה, ההגדרות הינן מעבר לחבילות קודקים.
MartinHSabag,
למיטב ידיעתי, לא קיים כיום פתרון עבור HTPC על מנת לבצע Passthrough לפורמטי האודיו החדשים.
לפחות ב-myth ניתן לעשות dts & AC3 to SPDIF passthrough.ziv_r כתב:BigDragoon,
MartinHSabag,
למיטב ידיעתי, לא קיים כיום פתרון עבור HTPC על מנת לבצע Passthrough לפורמטי האודיו החדשים....
You are never fully dressed without a smile
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
"פורמטי אודיו החדשים" !Shed כתב:לפחות ב-myth ניתן לעשות dts & AC3 to SPDIF passthrough.ziv_r כתב:BigDragoon,
MartinHSabag,
למיטב ידיעתי, לא קיים כיום פתרון עבור HTPC על מנת לבצע Passthrough לפורמטי האודיו החדשים.......
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כל מחשב צריך תוכנה לנגינת סרטים (ויש כאלה חינמיות, כולל מתוצרת מיקרוסופט, המובנות בחלונות) וכן קודקים מתאימים (ויש כאלה חינמיים – רק יש להוריד אותם מהאינטרנט ולהתקין אותם).BigDragoon כתב: 1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?...
כדי לנגן תכני HD , נחוץ, במוסף לאמור לעיל, מזער משאבי מחשב למטרה זאת.
חוסר בקודקים מתאימים, או עודף בקודקים לא מתאימים.BigDragoon כתב: 2. איזה בעיות יש באודיו שמחשב לא מצליח לפענח?...
למחשב עצמו אין כל בעיה (כל עוד יש לו כרטיס קול) – בעיה יכולה להיות עם קודקים והקדימויות שלהם.
יש. (מחירם מתחיל בסביבות 1,000 ₪ וצפונה, אך זה עדיין זול יותר מכל פתרון אחר).BigDragoon כתב: לגבי blue ray, יש כוננים כאלה למחשב,...
אם כוונתך לתקליטורי בלוריי – נחוצים קודקים מתאימים (רובם חינמיים) וכן תוכנה מסוימת, PowerDVD 7.3 , שהיא גרסא ישנה יותר של תוכנה זאת והיא אינה חינמית. יתכן ותהיה נחוצה גם התוכנה Any DVD , שגם היא אינה חינמית.BigDragoon כתב: האם יש בעיות לנגן סרטים?...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

ממה תזין תקליטורי בלוריי למזרימדיה?BigDragoon כתב:אם ככה, אחרי כל הדיון הזה,...
אני באמת לא מבין (פרט למחיר) למה HTPC לא עדיף?...
מנגן בלוריי עצמאי או PS3 ? – יקר יותר מכונן בלוריי למחשב.
ממה תזין תכני HD למזרימדיה?
ממחשב אחר דרך רשת ביתית? – זה בדיוק מה שעושה מחשב מדיה, ללא ההוצאה הנוספת על מזרימדיה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

Re: נראה לי שהבעיה הגדולה במחשב
אכן.lawpower כתב: לפחות ב WINDOWS זה שני דברים:
א. המשאבים הרבים שמחשב צריך - ולכן צריך מחשב מתאים - וכן צריך מחשב עם כל החיבורים המתאימים (למרות שהרבה מחשבים היום פשוטים יחסית לחיבור)....
לעניין זה יש עדיפות ל- Windows XP הדורשת פחות משאבי מחשב.
אין כל צורך להיכנס ל- Registery , אבל לפעמים יש צורך לקבוע את הקדימויות המתאימות לקודקים השונים (באופן די פשוט ובאמצעות תוכנה חנמית).lawpower כתב: ב. הגדרת המחשב - מעבר לדרייברים הרבים שיש להתקין, לעיתים גם יש לשחק עם כל מיני הגדרות בשביל שהכל יפעל כמו שצריך - וזה לפעמים כולל כניסות לREGISTERY ועוד כל מיני דברים שלא חלמת להגיע אליהם - והכל בשביל לראות סרט....
כן, פשוט יותר ונוח יותר לעבוד עם מזרימדיה במקום מחשב מדיה, אבל כאשר רוצים גם לנגן תקליטורי בלוריי – זה יקר יותר (משום שיש להוסיף נגן מתאים).lawpower כתב: היתרון הגדול במזרימדיה הוא הפשטות...
בתנאי שהסרטים מקודדים נכון (לא כולם כאלה), בתנאי שיש לך רשת אלחוטית מהירה מספיק ויציבה מספיק – וכל עוד אין ברצונך לנגן תקליטורי בלוריי.lawpower כתב: באופן פוטנציאלי - ברגע שיש לך שרת אחד ברשת. אתה יכול לקנות לאמא POPCORN - והיא יכולה לראות תוך כמה דקות סרטים בלי להסתבך.......
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

ניתן, גם דרך כרטיסי מסך HD בעלי יציאת HDMI – לפחות ל- DD וכן DTS .ziv_r כתב:BigDragoon,
למיטב ידיעתי, לא קיים כיום פתרון עבור HTPC על מנת לבצע Passthrough לפורמטי האודיו החדשים....
לגבי פורמטי האודיו החדשים, סביר להניח שדרייברים מתאימים לכרטיסים אלה ייצאו בקרוב.
- BigDragoon
- חבר ותיק

יצא לי להריץ תכנים של 720P על המחשב, ועל לפטופ חלש יותר (CORE 1 עם 1 GB זיכרון)Joshua_G כתב:כדי לנגן תכני HD , נחוץ, במוסף לאמור לעיל, מזער משאבי מחשב למטרה זאת.BigDragoon כתב: 1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?......
ולא הייתה שום בעייה או בעיית ביצועים.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
הבעיות מתחילות עם 1080P ועם קידודים מסויימיםBigDragoon כתב:יצא לי להריץ תכנים של 720P על המחשב, ועל לפטופ חלש יותר (CORE 1 עם 1 GB זיכרון)Joshua_G כתב:כדי לנגן תכני HD , נחוץ, במוסף לאמור לעיל, מזער משאבי מחשב למטרה זאת.BigDragoon כתב: 1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?......
ולא הייתה שום בעייה או בעיית ביצועים....
Enjoy the Silence
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה עניין של קצב דגימה (bitrate), פרופיל קידוד ורזולוציה. אתה יכול להיתקל במדיה של 720P שמסוגלת לגרום גם למעבדים הרבה יותר חזקים משלך לגמגם.BigDragoon כתב:יצא לי להריץ תכנים של 720P על המחשב, ועל לפטופ חלש יותר (CORE 1 עם 1 GB זיכרון)Joshua_G כתב:כדי לנגן תכני HD , נחוץ, במוסף לאמור לעיל, מזער משאבי מחשב למטרה זאת.BigDragoon כתב: 1. איזה סרטים מחשב פשוט לא יכול לנגן?......
ולא הייתה שום בעייה או בעיית ביצועים....
אני בקרוב קונה מחשב חדש חזק
E8400
4G זיכרון
HD4850
אם אני מחבר את המחשדרך חיבור HDMI-HDMI למסך HD ומתקין את כל הקודקים הנחוצים אני בדוק אראה בHD או שיש עוד שמהו לעשות?
ואיזה תוכנה הכי מומלצת? אי משתמש בBSPLAYER כל הזמן.
ומותקנים אצלי K-LITE וFDDSHOW אני צריך עוד משהו?
E8400
4G זיכרון
HD4850
אם אני מחבר את המחשדרך חיבור HDMI-HDMI למסך HD ומתקין את כל הקודקים הנחוצים אני בדוק אראה בHD או שיש עוד שמהו לעשות?
ואיזה תוכנה הכי מומלצת? אי משתמש בBSPLAYER כל הזמן.
ומותקנים אצלי K-LITE וFDDSHOW אני צריך עוד משהו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

היו כבר משהו כמו כמה מאות שרשורים בנושא קודקים ו HD. אני בטוח שאם רק תציץ ב 5 העמודים האחרונים בפורום זה תוכל לראות לפחות 3 שרשורים נפרדים שטוחנים את הנושא עד דק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.