איך שראיתי את כל התמונה - מחדל קורונה!
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
כ- 35000 אלף נדבקים נכון להיום.
במוקדם או במאוחר (תלוי בקצב ההכפלה) נגיע ל-80000 אלף נשאים, כמו בסין, מדינה עם אוכלוסיה של מיליארד וחצי איש.
לא נראה הזוי בעינכם???
להזכירכם ממשלת "האחדות" הזו הוקמה לצורך מטרה אחת בלבד- מצב חירום של התמודדות עם נגיף קורונה.
לדעתי, המהלכים שהממשלה הזו הובילה אחרי הגל הראשון כשלו לגמרי, ומי משלם את המחיר? פרופסור סיגל סדצקי .
הרי תמיד הכי נוח להאשים את הש.ג.
הלוואי שאתבדה, אבל יתכן שבנימין נתניהו מוביל אותנו לקטסטרופה לאומית, כמוה לא הייתה כאן מעולם.
הוא ראש הממשלה הישראלי שכיהן במשך התקופה הארוכה ביותר בתפקיד, ופשוט לא ניתן להחליפו.
כל זה בזכות תמיכה פנאטית של מעריצים ביביסטים, החובר לציבור חרדי קיצוני.
הבן אדם הולך לבחירות עם שלושה כתבי אישום חמורים, האם התמיכה שלו תיפגע?
הצחקתם את יורם שפטל- הליכוד קיבל עוד יותר מנדטים מאשר בקדנציות קודמות.
מסתבר שככל שהאשמות חמורות יותר, כך גוברת התמיכה בו.
מזכיר מאוד התנהגות של ממשלים קומוניסטים ופונדמליסטים אפלים, כדוגמת רוסיה, טורקיה, איראן וצפון קוריאה...
במוקדם או במאוחר (תלוי בקצב ההכפלה) נגיע ל-80000 אלף נשאים, כמו בסין, מדינה עם אוכלוסיה של מיליארד וחצי איש.
לא נראה הזוי בעינכם???
להזכירכם ממשלת "האחדות" הזו הוקמה לצורך מטרה אחת בלבד- מצב חירום של התמודדות עם נגיף קורונה.
לדעתי, המהלכים שהממשלה הזו הובילה אחרי הגל הראשון כשלו לגמרי, ומי משלם את המחיר? פרופסור סיגל סדצקי .
הרי תמיד הכי נוח להאשים את הש.ג.
הלוואי שאתבדה, אבל יתכן שבנימין נתניהו מוביל אותנו לקטסטרופה לאומית, כמוה לא הייתה כאן מעולם.
הוא ראש הממשלה הישראלי שכיהן במשך התקופה הארוכה ביותר בתפקיד, ופשוט לא ניתן להחליפו.
כל זה בזכות תמיכה פנאטית של מעריצים ביביסטים, החובר לציבור חרדי קיצוני.
הבן אדם הולך לבחירות עם שלושה כתבי אישום חמורים, האם התמיכה שלו תיפגע?
הצחקתם את יורם שפטל- הליכוד קיבל עוד יותר מנדטים מאשר בקדנציות קודמות.
מסתבר שככל שהאשמות חמורות יותר, כך גוברת התמיכה בו.
מזכיר מאוד התנהגות של ממשלים קומוניסטים ופונדמליסטים אפלים, כדוגמת רוסיה, טורקיה, איראן וצפון קוריאה...
אני לא יודע אם כדאי לסמוך על הנתונים של סין.
סין הצליחה באורך פלא למנוע הדבקה מחוץ למחוז בו הייתה ההתפרצות כאשר באירופה הנגיף התפשט לכל היבשת.
בעיניי זה נראה מוזר ולא הגיוני שרק 8 מליון איש במחוז אחד סובלים מהקורונה וכל שאר המיליארד סינים לא.
סין הצליחה באורך פלא למנוע הדבקה מחוץ למחוז בו הייתה ההתפרצות כאשר באירופה הנגיף התפשט לכל היבשת.
בעיניי זה נראה מוזר ולא הגיוני שרק 8 מליון איש במחוז אחד סובלים מהקורונה וכל שאר המיליארד סינים לא.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Liorp
אתה בטח לא עד כדי כך תמים כדי להאמין, שהנתונים המתפרסמים אצלנו, אכן משקפים את המציאות.
ישראל היא מדינה קטנה וצפופה.
סין לעומת זאת, מדינה עצומה לא רק מבחינת אוכלוסיה, אלא גם מבחינת שטח ומרחקים.
מחוז רואן מוקד ההתפרצות, דומה לישראל הן מבחינת כמות אוכלוסיה והן בגודל שטח.
הטילו שם סגר קשוח על כל המחוז למשך חודשיים וגמרו את הסיפור.
כנ"ל אוסטרליה, שאמנם לא ענקית מבחינת אוכלוסיה, אלא רק בשטח העצום ובמרחקים בין הערים והכפרים.
כרגע יש גל שני במלבורן, אז סגרו את כל המטרופולין הענק של 5 מיליון תושבים, כאשר כוחות צבא חוסמים את הדרכים, כדי לא לאפשר לתושבים לצאת ולהפיץ את הנגיף במקומות אחרים.
לדעתי מה שצריך לעשות באופן מיידי ולפני שיהיה מאוחר- לחזור לסגר כללי על כל המדינה, כפי שהיה בגל הראשון, עם כל הצער על הפגיעה במשק.
בינתיים שיבדקו את הטעויות שנעשו, בכדי להפיק לקחים לקראת חזרה לשגרה, ברגע שנחזור למספרים קטנים של נדבקים ביום.
אולי צריך שישלחו צוות מומחים למדינות שהצליחו לבלום את הנגיף בצורה טובה, כמו אוסטריה למשל.
לצערי, הסגרים המקומיים על שכונות שמנסים לעשות כרגע, הם סתם פלסטר, שלא יעזור במאומה.
או אם להשתמש בדימוי שלמדתי פעם מקלוד, מדובר בצעדים המשולים לנסיונות לרוקן את מי האוקיינוס השקט באמצעות מסננת...
אתה בטח לא עד כדי כך תמים כדי להאמין, שהנתונים המתפרסמים אצלנו, אכן משקפים את המציאות.
ישראל היא מדינה קטנה וצפופה.
סין לעומת זאת, מדינה עצומה לא רק מבחינת אוכלוסיה, אלא גם מבחינת שטח ומרחקים.
מחוז רואן מוקד ההתפרצות, דומה לישראל הן מבחינת כמות אוכלוסיה והן בגודל שטח.
הטילו שם סגר קשוח על כל המחוז למשך חודשיים וגמרו את הסיפור.
כנ"ל אוסטרליה, שאמנם לא ענקית מבחינת אוכלוסיה, אלא רק בשטח העצום ובמרחקים בין הערים והכפרים.
כרגע יש גל שני במלבורן, אז סגרו את כל המטרופולין הענק של 5 מיליון תושבים, כאשר כוחות צבא חוסמים את הדרכים, כדי לא לאפשר לתושבים לצאת ולהפיץ את הנגיף במקומות אחרים.
לדעתי מה שצריך לעשות באופן מיידי ולפני שיהיה מאוחר- לחזור לסגר כללי על כל המדינה, כפי שהיה בגל הראשון, עם כל הצער על הפגיעה במשק.
בינתיים שיבדקו את הטעויות שנעשו, בכדי להפיק לקחים לקראת חזרה לשגרה, ברגע שנחזור למספרים קטנים של נדבקים ביום.
אולי צריך שישלחו צוות מומחים למדינות שהצליחו לבלום את הנגיף בצורה טובה, כמו אוסטריה למשל.
לצערי, הסגרים המקומיים על שכונות שמנסים לעשות כרגע, הם סתם פלסטר, שלא יעזור במאומה.
או אם להשתמש בדימוי שלמדתי פעם מקלוד, מדובר בצעדים המשולים לנסיונות לרוקן את מי האוקיינוס השקט באמצעות מסננת...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
1. כל השוואה לסין לא רלוונטית - אין להאמין לשום נתון שיוצא משם, האזרח הסיני שונה מהותית מהאזרח הישראלי, מה שמקובל במשטר בסין לא בדיוק מקובל במשטר בישראל.
2. כל אזרח ישראלי שרוצה לחזור לארץ או לצאת מהארץ חייב לקבל אפשרות, גם אם יש חשש אמיתי שחולה בקורונה, ולכן סגירה של שדה התעופה לא רלוונטית. מה שכן, ההחלטה הפוליטית לעכב את ההגבלות שנתנו בעניין החוזרים מאיטליה לגבי ארה"ב הייתה שערוריה.
3. העובדה שלא החזירו לפעולה את המלוניות עם הגידול בתחלואה עד עכשיו לא ברורה (עם בנט בבטחון זה לא היה קורה)
4. הלחצים שהופעלו ע"י כל הגורמים לפתיחה מהירה מידי של המשק היו אמנם כבדים ויחד עם העובדה שבגלל הסגר ובגלל מדיניות הבדיקות (רק בעלי תסמינים) היו מעט מאוד חולים, גרמה לקבלת החלטה לא נכונה של פתיחה מהירה מידי.
5. הטמטום של חלק מחברי הממשלה (כולם אגב מהליכוד) פשוט מקוממת. הגדיל לעשות אדלשטיין שלא ברור לי איך לא מבין שגם אם המסיבה לאשתו עמדה בכל הנהלים, היא הייתה חייבת להתבטל.
6. אין ספק שנעשו טעויות (שאת חלקן רשמתי בסעיפים קודמים) ועוד יעשו טעויות אבל את הכסף סופרים במדרגות. בוא נראה איפה נהיה בעוד שנה. כמו כן, איך שאני רואה את התפקוד של ראש הממשלה החליפי, אני בספק גדול אם במידה והוא היה המוביל, מצבנו היה טוב יותר.
7. לא ברור לי איך אנשי ימין שהצביעו כחול לבן / ליברמן באים בטענות על חוסר תפקוד של הממשלה והעובדה שהיא המנופחת והבזבזנית בהיסטוריה. לכל בר דעת היה ברור שאין שום דרך להקים קואליציה בלי הליכוד / הרשימה המשותפת ואין שום תרחיש שהליכוד יוותר על ביבי ולכן ההצבעה היחידה הרלוונטית לאנשי ימין שלא מוכנים שביבי יעשה מה שהוא רוצה ובמקביל יוכל להעיף את כל האנשים הטובים בטענה שאין מספיק שרים, הייתה לבנט.
אין לי בכלל ספק (ואני מעריך שרב אנשי הימין חושבים כמוני) שממשלה עם כץ בחוץ, בנט בביטחון וברקת באוצר הייתה עדיפה מהותית על הנוכחית ואם רק 3 מנדטים מתוך ה-30 מנדטים שהגיעו לכחוללבן / ליברמן היו עוברים לבנט זה מה שהיה קורה.
8. גם אם חלק מחברי הפורום חושבים שאני ואנשים כמוני שבחרו להצביע ביבי הם מטומטמים, אני מצפה שיתנסחו אחרת בכתב. גם אני לא חושב שמי שהצביע למפלגה שהיא לא בגוש ה-58 הוא לא גאון הדור אבל לא חושב שאי פעם התנסחתי בצורה כזאת מעליבה ופוגענית.
2. כל אזרח ישראלי שרוצה לחזור לארץ או לצאת מהארץ חייב לקבל אפשרות, גם אם יש חשש אמיתי שחולה בקורונה, ולכן סגירה של שדה התעופה לא רלוונטית. מה שכן, ההחלטה הפוליטית לעכב את ההגבלות שנתנו בעניין החוזרים מאיטליה לגבי ארה"ב הייתה שערוריה.
3. העובדה שלא החזירו לפעולה את המלוניות עם הגידול בתחלואה עד עכשיו לא ברורה (עם בנט בבטחון זה לא היה קורה)
4. הלחצים שהופעלו ע"י כל הגורמים לפתיחה מהירה מידי של המשק היו אמנם כבדים ויחד עם העובדה שבגלל הסגר ובגלל מדיניות הבדיקות (רק בעלי תסמינים) היו מעט מאוד חולים, גרמה לקבלת החלטה לא נכונה של פתיחה מהירה מידי.
5. הטמטום של חלק מחברי הממשלה (כולם אגב מהליכוד) פשוט מקוממת. הגדיל לעשות אדלשטיין שלא ברור לי איך לא מבין שגם אם המסיבה לאשתו עמדה בכל הנהלים, היא הייתה חייבת להתבטל.
6. אין ספק שנעשו טעויות (שאת חלקן רשמתי בסעיפים קודמים) ועוד יעשו טעויות אבל את הכסף סופרים במדרגות. בוא נראה איפה נהיה בעוד שנה. כמו כן, איך שאני רואה את התפקוד של ראש הממשלה החליפי, אני בספק גדול אם במידה והוא היה המוביל, מצבנו היה טוב יותר.
7. לא ברור לי איך אנשי ימין שהצביעו כחול לבן / ליברמן באים בטענות על חוסר תפקוד של הממשלה והעובדה שהיא המנופחת והבזבזנית בהיסטוריה. לכל בר דעת היה ברור שאין שום דרך להקים קואליציה בלי הליכוד / הרשימה המשותפת ואין שום תרחיש שהליכוד יוותר על ביבי ולכן ההצבעה היחידה הרלוונטית לאנשי ימין שלא מוכנים שביבי יעשה מה שהוא רוצה ובמקביל יוכל להעיף את כל האנשים הטובים בטענה שאין מספיק שרים, הייתה לבנט.
אין לי בכלל ספק (ואני מעריך שרב אנשי הימין חושבים כמוני) שממשלה עם כץ בחוץ, בנט בביטחון וברקת באוצר הייתה עדיפה מהותית על הנוכחית ואם רק 3 מנדטים מתוך ה-30 מנדטים שהגיעו לכחוללבן / ליברמן היו עוברים לבנט זה מה שהיה קורה.
8. גם אם חלק מחברי הפורום חושבים שאני ואנשים כמוני שבחרו להצביע ביבי הם מטומטמים, אני מצפה שיתנסחו אחרת בכתב. גם אני לא חושב שמי שהצביע למפלגה שהיא לא בגוש ה-58 הוא לא גאון הדור אבל לא חושב שאי פעם התנסחתי בצורה כזאת מעליבה ופוגענית.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
עד שהאוכלוסיה לא תשתף פעולה ותבין שהפיתרון בידייהם אנחנו נמשיך להתדרדר
ואם נעצור את הגל השני יגיע בהמשך גל שלישי
3 כללים פשוטים יורידו את הגל
* שמירת מרחק
* מסכות
* הגיינה
מי שמסתכל סביבי מבין שהכללים הללו אינם אפילו המלצה
- אין שמירת מרחק אנשים יושבים במסעדות כאיל הכללים לא חלים על המסעדות
- מסכות נחבשות באשר כמעט תמיד האף בחוץ, אין שום תרומה למסכה שאינה מכסה גם את האף
- התקהלויות בחדרים סגורים. הייתי צריך לסדר משהו בבנק, קבעתי פגישה מראש..... וכשהגעתי לבנק בשעה היעודה הצטבר תור בתוך הבנק כך שהיו שם יותר מחמישים איש במרחב סגור, כאשר כמעט כולם עם אף מחוץ למסכה. עבורי הסידור בבנק ימתין לימים אחרים
- הגיינה לא ממש חשובה לאנשים, שטיפה של הידים נעשת כלאחר יד ולעיתים ללא סבון (מספיק להביט באנשים שיוצאים משרותים אני ראיתי את זה בשירותים של חצי חינם בהוד השרון. סבון אלכוג'ל ומגבונים בכמויות אבל אנשים לא ממש משתמשים בזה)
אנחנו יודעים לקטר אבל לא יודעים לשמור את ההנחיות הכל כך פשוטות
ואם נעצור את הגל השני יגיע בהמשך גל שלישי
3 כללים פשוטים יורידו את הגל
* שמירת מרחק
* מסכות
* הגיינה
מי שמסתכל סביבי מבין שהכללים הללו אינם אפילו המלצה
- אין שמירת מרחק אנשים יושבים במסעדות כאיל הכללים לא חלים על המסעדות
- מסכות נחבשות באשר כמעט תמיד האף בחוץ, אין שום תרומה למסכה שאינה מכסה גם את האף
- התקהלויות בחדרים סגורים. הייתי צריך לסדר משהו בבנק, קבעתי פגישה מראש..... וכשהגעתי לבנק בשעה היעודה הצטבר תור בתוך הבנק כך שהיו שם יותר מחמישים איש במרחב סגור, כאשר כמעט כולם עם אף מחוץ למסכה. עבורי הסידור בבנק ימתין לימים אחרים
- הגיינה לא ממש חשובה לאנשים, שטיפה של הידים נעשת כלאחר יד ולעיתים ללא סבון (מספיק להביט באנשים שיוצאים משרותים אני ראיתי את זה בשירותים של חצי חינם בהוד השרון. סבון אלכוג'ל ומגבונים בכמויות אבל אנשים לא ממש משתמשים בזה)
אנחנו יודעים לקטר אבל לא יודעים לשמור את ההנחיות הכל כך פשוטות
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@bariko
·
צריך גם להבין את המשמעות של הנתונים -
35000 נדבקים בסהכ, אבל - תחסיר מזה את המבריאים תקבל קצת פחות מ15000 חולים פעילים.
המשמעות של שיטוח העקומה היא שמחלקים את סך התחלואה הצפוייה על פרק זמן ארוך, אבל אחוז החולים סה"כ יהיה דומה לזה שבמדינות אחרות (השיעור שלו באוכלוסייה).
אנחנו בקצב הדבקה של הכפלת מספר החולים הפעילים כל 10 ימים נכון לאתמול.
זה לא נשמע גבוה, אבל בגלל שההדבקה היא מאוד ספוראדית, הקצב צפוי לעלות לפני שיתחיל לרדת.
אנקדוטה מטרידה -
כשהוכרז הסגר בפעם הקודמת, היינו עם הרבה פחות חולים פעילים ממה שיש עכשיו, וקצב הדבקה גבוה יותר.
·
צריך גם להבין את המשמעות של הנתונים -
35000 נדבקים בסהכ, אבל - תחסיר מזה את המבריאים תקבל קצת פחות מ15000 חולים פעילים.
המשמעות של שיטוח העקומה היא שמחלקים את סך התחלואה הצפוייה על פרק זמן ארוך, אבל אחוז החולים סה"כ יהיה דומה לזה שבמדינות אחרות (השיעור שלו באוכלוסייה).
אנחנו בקצב הדבקה של הכפלת מספר החולים הפעילים כל 10 ימים נכון לאתמול.
זה לא נשמע גבוה, אבל בגלל שההדבקה היא מאוד ספוראדית, הקצב צפוי לעלות לפני שיתחיל לרדת.
אנקדוטה מטרידה -
כשהוכרז הסגר בפעם הקודמת, היינו עם הרבה פחות חולים פעילים ממה שיש עכשיו, וקצב הדבקה גבוה יותר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אם אתה בוחר להצביע לאנשים שידוע כבר שנים שהם מטומטמים או עסקנים חדלי אישים או חובב שררה שמנסה להבחר עם 3 כתבי אישום, שא באחריות. לא צריך להצביע לגאוני דור, רק פעם אחת למישהו נקי יותר. צר לי אם נפגעת אבל אני לא חוזר בי.idan309 כתב:5. הטמטום של חלק מחברי הממשלה (כולם אגב מהליכוד) פשוט מקוממת.
8. גם אם חלק מחברי הפורום חושבים שאני ואנשים כמוני שבחרו להצביע ביבי הם מטומטמים, אני מצפה שיתנסחו אחרת בכתב. גם אני לא חושב שמי שהצביע למפלגה שהיא לא בגוש ה-58 הוא לא גאון הדור אבל לא חושב שאי פעם התנסחתי בצורה כזאת מעליבה ופוגענית....
אני אגב מרגיש מטומטם שהצבעתי לגנץ אחרי שהוא הבטיח שוב ושוב שלא יהיה שום מצב בעולם שהוא יושב עם ביבי.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@molvy
המסכות לא יעילות, במקרה בדיוק היום יש על זה כתבה ב- YNET.
לפחות אין שום הוכחה שהן יעילות, ובוודאי שלא במרחב הציבורי.
גם אם המסיכות כן היו יעילות, עדיין הן לא שוות כלום, כי הציבור לא יודע איך להתנהג עם ציוד מזוהם בוירוס.
גם רופאים לא יודעים.
רק צריך לראות מקרים של 2 אנשים עומדים ברחוב ומדברים.
שניהם עם מסיכות המכסות גם את האף, כמו שצריך.
ואז אחד מוריד את המסיכה לסנטר, מנגב את איזור הנחיריים מהזיעה, מחזיר את המסיכה למקומה, ואחרי חצי דקה, לוחץ יש לשלום (אותה יד) ונפרד מאיש שיחו.
עכשיו תסביר מה שווה המסיכה.
המסיכות הן מדגרה של חיידקים, כי לוקחים מסיכה שנועדה לשעתיים שימוש, ומשתמשים בה חודש.
ואתה כל הזמן נושם דרך צלחת פטרי.
רצוי שיפרסמו באופן מסודר את כל המקומות הודאיים בהם ידוע שחולים נדבקו.
מבטיח לך, שלא נדבקים תוך כדי הליכה ברחוב.
אולי רק אם אתה עומד ומדבר עם חולה.
אבל אם אתה עומד ומדבר יותר מ-15 שניות עם מישהו ברחוב, שים מסיכה. (לא יודע אם יעזור, אבל שיהיה)
הראו בטלויזיה שוטר עוצר רוכב אופניים, ואומר לו לשים מסיכה.
איך בדיוק יידבק רוכב אופניים, וממי, אם אומרים לנו שצריך להיות כמה דקות לפחות צמוד לחולה כדי להידבק?
המסכות לא יעילות, במקרה בדיוק היום יש על זה כתבה ב- YNET.
לפחות אין שום הוכחה שהן יעילות, ובוודאי שלא במרחב הציבורי.
גם אם המסיכות כן היו יעילות, עדיין הן לא שוות כלום, כי הציבור לא יודע איך להתנהג עם ציוד מזוהם בוירוס.
גם רופאים לא יודעים.
רק צריך לראות מקרים של 2 אנשים עומדים ברחוב ומדברים.
שניהם עם מסיכות המכסות גם את האף, כמו שצריך.
ואז אחד מוריד את המסיכה לסנטר, מנגב את איזור הנחיריים מהזיעה, מחזיר את המסיכה למקומה, ואחרי חצי דקה, לוחץ יש לשלום (אותה יד) ונפרד מאיש שיחו.
עכשיו תסביר מה שווה המסיכה.
המסיכות הן מדגרה של חיידקים, כי לוקחים מסיכה שנועדה לשעתיים שימוש, ומשתמשים בה חודש.
ואתה כל הזמן נושם דרך צלחת פטרי.
רצוי שיפרסמו באופן מסודר את כל המקומות הודאיים בהם ידוע שחולים נדבקו.
מבטיח לך, שלא נדבקים תוך כדי הליכה ברחוב.
אולי רק אם אתה עומד ומדבר עם חולה.
אבל אם אתה עומד ומדבר יותר מ-15 שניות עם מישהו ברחוב, שים מסיכה. (לא יודע אם יעזור, אבל שיהיה)
הראו בטלויזיה שוטר עוצר רוכב אופניים, ואומר לו לשים מסיכה.
איך בדיוק יידבק רוכב אופניים, וממי, אם אומרים לנו שצריך להיות כמה דקות לפחות צמוד לחולה כדי להידבק?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
ערן
אני תמיד הצבעתי למפלגה שממנה יגיע ראש הממשלה.
עד היום זה היה הליכוד כי תמיד חשבתי שמנהיג הליכוד, על כל מגרעותיו, יקים ממשלה שיותר קרובה להשקפת עולמי.
פחות ענייו אותי:
1. חברי הממשלה האחרים.
2. 2 כתבי אישום שאין לי ספק שפרקליטות אחרת ויועץ אחר לא היו מעזים להעמיד בהם לדין ראש ממשלה אחר שלא לדבר על ראש ממשלה עם תמיכה כמו שיש לביבי.
3. כתב אישום שלישי שבא רק כדי להצדיק את 2 הראשונים ולדעתי אין שום דרך להוכיח מעל ספק סביר אשמה בכתב אישום זה.
אם הייתי יכול לשנות את הצבעתי אין ספק שהייתי משנה את מנהגי ובוחר להצביע לאדם שלצערי אין לו שום סיכוי לפחות כרגע להיות ראש ממשלה אבל לפחות יוכל להשפיע על התנהלותה וזה נפתלי בנט.
החרטה שלה בהצבעה אמנם קיימת אבל ברור לי שגם אם 10 מנדטים כמוני שהצביעו ליכוד היו מצביעים לבנט, הממשלה הייתה אותה ממשלה.
האופציה היחידה לשינוי הייתה הצבעה של אנשים כמוך שהצביעו לגנץ יצביעו בנט (רק 3 מנדטים).
אם אין מצב שהיית מצביע למפלגה כלשהי מגוש ה-58, אין לך סיבה להרגיש מטומטם כי כל פתק אחר היה מביא את אותה תוצאה.
אני תמיד הצבעתי למפלגה שממנה יגיע ראש הממשלה.
עד היום זה היה הליכוד כי תמיד חשבתי שמנהיג הליכוד, על כל מגרעותיו, יקים ממשלה שיותר קרובה להשקפת עולמי.
פחות ענייו אותי:
1. חברי הממשלה האחרים.
2. 2 כתבי אישום שאין לי ספק שפרקליטות אחרת ויועץ אחר לא היו מעזים להעמיד בהם לדין ראש ממשלה אחר שלא לדבר על ראש ממשלה עם תמיכה כמו שיש לביבי.
3. כתב אישום שלישי שבא רק כדי להצדיק את 2 הראשונים ולדעתי אין שום דרך להוכיח מעל ספק סביר אשמה בכתב אישום זה.
אם הייתי יכול לשנות את הצבעתי אין ספק שהייתי משנה את מנהגי ובוחר להצביע לאדם שלצערי אין לו שום סיכוי לפחות כרגע להיות ראש ממשלה אבל לפחות יוכל להשפיע על התנהלותה וזה נפתלי בנט.
החרטה שלה בהצבעה אמנם קיימת אבל ברור לי שגם אם 10 מנדטים כמוני שהצביעו ליכוד היו מצביעים לבנט, הממשלה הייתה אותה ממשלה.
האופציה היחידה לשינוי הייתה הצבעה של אנשים כמוך שהצביעו לגנץ יצביעו בנט (רק 3 מנדטים).
אם אין מצב שהיית מצביע למפלגה כלשהי מגוש ה-58, אין לך סיבה להרגיש מטומטם כי כל פתק אחר היה מביא את אותה תוצאה.
- molvy
- חבר במועדון HT

@Amir64
·
מסכים שהמסכות לא נותנות פיתרון מושלם, אבל הם לא חרטא!
הכתבות בטלוויזיה נועדו לבלבל את הציבור, הם הביאו את פרופסור לס שזלזל בקורונה, הם אמרו שההדבקה המוגדלת לא גורמת לעלייה במונשמים ובחולים קשה, והם אמרו שמשרד הבריאות בפניקה ונותן הנחיות קשות מידי
ועכשיו שהעסק יצא מכלל שליטה הם אומרים שלא ניהלו את זה נכון למרות שיש להם יד ורגל בזלזול של הציבור בהנחיות
וכדי להוסיף חטא על פשע עכשיו הם יגרמו לאנשים לזלזל יותר בנושא המסכות על ידי פרסום כתבות שהמסכות לא תורמות
דרך אגב יש לך (או למישהו) שיטה טובה יותר למניעת שרשראות הדבקות
הכי קל זה להגיד מה לא לעשות
קשה להגיד מה כן לעשות
הדוגמא שנתת מראה שהאנשים לא ממש מבינים איך להשתמש במסכות, אז צריך להסביר להם לא לבטל את הנושא בגלל כמה שלא יודעים איך להשתמש
אשמח לשמוע על שיטה יותר טובה לא להדבק
בינתיים מסכות, שמירת מרחק והגיינה זה מה שיש!
·
מסכים שהמסכות לא נותנות פיתרון מושלם, אבל הם לא חרטא!
הכתבות בטלוויזיה נועדו לבלבל את הציבור, הם הביאו את פרופסור לס שזלזל בקורונה, הם אמרו שההדבקה המוגדלת לא גורמת לעלייה במונשמים ובחולים קשה, והם אמרו שמשרד הבריאות בפניקה ונותן הנחיות קשות מידי
ועכשיו שהעסק יצא מכלל שליטה הם אומרים שלא ניהלו את זה נכון למרות שיש להם יד ורגל בזלזול של הציבור בהנחיות
וכדי להוסיף חטא על פשע עכשיו הם יגרמו לאנשים לזלזל יותר בנושא המסכות על ידי פרסום כתבות שהמסכות לא תורמות
דרך אגב יש לך (או למישהו) שיטה טובה יותר למניעת שרשראות הדבקות
הכי קל זה להגיד מה לא לעשות
קשה להגיד מה כן לעשות
הדוגמא שנתת מראה שהאנשים לא ממש מבינים איך להשתמש במסכות, אז צריך להסביר להם לא לבטל את הנושא בגלל כמה שלא יודעים איך להשתמש
אשמח לשמוע על שיטה יותר טובה לא להדבק
בינתיים מסכות, שמירת מרחק והגיינה זה מה שיש!
נערך לאחרונה על ידי molvy ב 10/07/2020 16:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

למה לצאת מנקודת הנחה שצריך להמנע מלהידבק?
אולי דווקא צריך להידבק.
זו הייתה השיטה בהמון מחלות שלא היה להן חיסון או תרופה.
אנחנו דור מפונק, שחשב שהוא התגבר על המחלות והמגיפות שהיו מנת חלקו של האדם במשך כל ההיסטוריה, עד לפני כ- 50 שנה.
אי אפשר למגר את המחלה, לפני שייצא לשוק חיסון ו\או תרופה יעילים וארוכי טווח.
גם אי אפשר לעצור את החיים לגמרי, ולחיות בעוצר חודשים רבים.
צריך עכשיו לשחרר, שאנשים יעבדו, יהיו בחוץ וידבקו.
בחורף הקרב יהיה הרבה יותר קשה, ואולי לא יהיה מנוס מסגרים חלקיים או מלאים.
משק לא יכול להיות שנה שלמה סגור. לא תישאר מדינה.
נכון, מתים אנשים.
אבל כל הזמן מתים אנשים, מכל מיני דברים, ולא עושים כזה רעש.
אם היו עושים כזה רעש על מאות המתים כל שנה מזיהומים שנדבקו בהם בבתי החולים, אולי היו מתים הרבה פחות בכל שנה.
לא מדבר על פרופסור לס.
הוא מדבר לפי אמונתו, ולפי מה שהוא מכיר. לא בטוח שהוא צודק בכל מה שהוא אומר.
לגבי המסיכות, דובר על מחקרים שונים בעולם, לא בישראל, שבה כמובן לא חוקרים כלום. מידע זו מילה גסה אצל השלטון בישראל.
באנגליה, עשו סקר גנטי לכל מי שנדבק.
גילו שמי שיש לו רצף גנים מסויים, חולה בצורה הרהבה יותר קשה.
מחקר כזה מאפשר לזהות את האנשים בסיכון וודאי, ולבודד אותם מראש.
מחקר כזה עולה כסף, ונערי האוצר כמובן לא יאשרו מחקר בישראל. חבל על הכסף.
אולי דווקא צריך להידבק.
זו הייתה השיטה בהמון מחלות שלא היה להן חיסון או תרופה.
אנחנו דור מפונק, שחשב שהוא התגבר על המחלות והמגיפות שהיו מנת חלקו של האדם במשך כל ההיסטוריה, עד לפני כ- 50 שנה.
אי אפשר למגר את המחלה, לפני שייצא לשוק חיסון ו\או תרופה יעילים וארוכי טווח.
גם אי אפשר לעצור את החיים לגמרי, ולחיות בעוצר חודשים רבים.
צריך עכשיו לשחרר, שאנשים יעבדו, יהיו בחוץ וידבקו.
בחורף הקרב יהיה הרבה יותר קשה, ואולי לא יהיה מנוס מסגרים חלקיים או מלאים.
משק לא יכול להיות שנה שלמה סגור. לא תישאר מדינה.
נכון, מתים אנשים.
אבל כל הזמן מתים אנשים, מכל מיני דברים, ולא עושים כזה רעש.
אם היו עושים כזה רעש על מאות המתים כל שנה מזיהומים שנדבקו בהם בבתי החולים, אולי היו מתים הרבה פחות בכל שנה.
לא מדבר על פרופסור לס.
הוא מדבר לפי אמונתו, ולפי מה שהוא מכיר. לא בטוח שהוא צודק בכל מה שהוא אומר.
לגבי המסיכות, דובר על מחקרים שונים בעולם, לא בישראל, שבה כמובן לא חוקרים כלום. מידע זו מילה גסה אצל השלטון בישראל.
באנגליה, עשו סקר גנטי לכל מי שנדבק.
גילו שמי שיש לו רצף גנים מסויים, חולה בצורה הרהבה יותר קשה.
מחקר כזה מאפשר לזהות את האנשים בסיכון וודאי, ולבודד אותם מראש.
מחקר כזה עולה כסף, ונערי האוצר כמובן לא יאשרו מחקר בישראל. חבל על הכסף.
- molvy
- חבר במועדון HT

@Amir64
·
שוודיה ניסתה את חיסון העדר והיא עם יותר מ 5000 מתים וכלכלה הרוסה לא פחות מכלכלות המדינות שעשו סגר
אתה רוצה להדבק? בבקשה! אבל אל תדביק אנשים שלא רוצים להדבק
זה סוג של דמגוגיה לבוא להציע להדבק בסקאלה גדולה וזה מה שיציל את העולם (או לפחות את הצעירים שבו) ולהקריב את המבוגרים שימותו מההדבקה ההמונית ואתה תדע לחיות עם זה טוב?
אני בקבוצת סיכון ואם אדבק אולי אסיים את חיי
לא אני לא מוכן לקחת חלק במשחק הרולטה הרוסית שאתה מציע
בעיקר נוכח העובדה שאתה לא יודע מה יקרה ואת ההצעה שלך אתה נותן בלי נתונים ובלי ידע
יכול להיות שזו חוסר אחריות?
·
שוודיה ניסתה את חיסון העדר והיא עם יותר מ 5000 מתים וכלכלה הרוסה לא פחות מכלכלות המדינות שעשו סגר
אתה רוצה להדבק? בבקשה! אבל אל תדביק אנשים שלא רוצים להדבק
זה סוג של דמגוגיה לבוא להציע להדבק בסקאלה גדולה וזה מה שיציל את העולם (או לפחות את הצעירים שבו) ולהקריב את המבוגרים שימותו מההדבקה ההמונית ואתה תדע לחיות עם זה טוב?
אני בקבוצת סיכון ואם אדבק אולי אסיים את חיי
לא אני לא מוכן לקחת חלק במשחק הרולטה הרוסית שאתה מציע
בעיקר נוכח העובדה שאתה לא יודע מה יקרה ואת ההצעה שלך אתה נותן בלי נתונים ובלי ידע
יכול להיות שזו חוסר אחריות?
- molvy
- חבר במועדון HT

@Amir64
·באנגליה עשו מחקר והם עם יותר מ 44,000 מתים וכלכלה הרוסה
אתה יודע מה אני מעדיף מדינה עם פחות מארבע מאות מתים ובלי מחקר
מאוד קל להיות עם הלקאה עצמית גדולה
מכיר את הפתגם "רק בארץ זה יכול לקרות"? אז תן לי להפתיע אותך, כאחד שגר בחו"ל תקופה די ארוכה.... הרשה לי להאיר את עינייך ...... זה קורה בחו"ל יותר מאשר בארץ.....
אנחנו (לפחות חלק מאיתנו ותרשה לי לא לקטלג את אותו חלק) רק נהנים להלקות את עצמינו ולהוריד מהערך שלנו זו הלקאה עצמית שיקרית וכזו שבמיוחד היום אינה במקומה
תשאיר לאנטישמים בעולם לעשות את זה.... תאמין לי הם לא צריכים עזרה
זו דעתי לפחות
·באנגליה עשו מחקר והם עם יותר מ 44,000 מתים וכלכלה הרוסה
אתה יודע מה אני מעדיף מדינה עם פחות מארבע מאות מתים ובלי מחקר
מאוד קל להיות עם הלקאה עצמית גדולה
מכיר את הפתגם "רק בארץ זה יכול לקרות"? אז תן לי להפתיע אותך, כאחד שגר בחו"ל תקופה די ארוכה.... הרשה לי להאיר את עינייך ...... זה קורה בחו"ל יותר מאשר בארץ.....
אנחנו (לפחות חלק מאיתנו ותרשה לי לא לקטלג את אותו חלק) רק נהנים להלקות את עצמינו ולהוריד מהערך שלנו זו הלקאה עצמית שיקרית וכזו שבמיוחד היום אינה במקומה
תשאיר לאנטישמים בעולם לעשות את זה.... תאמין לי הם לא צריכים עזרה
זו דעתי לפחות
לדעתי צריך לשמור מכל משמר על אוכלוסיה בסיכון ומהצד השני המשק חייב לעבוד בהתאם לתו הסגול עם העובדים הצעירים.
אם המשק לא יעבוד, לא ייכנס כסף לקופה הציבורית ולא יהיה כסף לתת דמי אבטלה וקצבאות לאוכלוסיות בסיכון.
מה גם שלא יהיה כסף לקיום בסיסי לדור הצעיר שאין לו פנסיה כי הוא במעגל העבודה.
אם המשק לא יעבוד, לא ייכנס כסף לקופה הציבורית ולא יהיה כסף לתת דמי אבטלה וקצבאות לאוכלוסיות בסיכון.
מה גם שלא יהיה כסף לקיום בסיסי לדור הצעיר שאין לו פנסיה כי הוא במעגל העבודה.
- Amir64
-
- גורו

הכלכלה באנגליה הרוסה עוד לפני הקורונה.
מ- 2008 עד ינואר 2020, הם היו בירידה רצופה.
והברייקזיט שלהם לא עשה להם טוב בכלל.
באנגליה זיהו בדיעבד, שהיו חולים כבר בדצמבר, ואולי אפילו נובמבר.
כלומר חודשים שהוירוס היה במדינה, נדבקו אנשים, ואף אחד לא ידע.
במדינה כזו גדולה, עם כמות התיירות בה, ברור שהרבה יותר קשה לעקוב אחרי מסלולי הדבקה, מאשר במדינה קטנה כמו ישראל, ועם יתרון של שער כניסה אחד.
דרך אגב, גם אני בקבוצת הסיכון.
ומשתי סיבות שונות.
אתה חושב שתהיה עם מדינה עם פחות מתים מקורונה, אז יהיה טוב?
כשתגיע למצב של 2-3 מיליון מובטלים, שהמדינה לא מסוגלת לכלכל אותם, יהיו הרבה יותר מתים.
כלכלה יכולה להידרדר במהירות למצב שאתה לא תמות מקורונה, אבל תמות מידי אדם רעב שפורץ לך הביתה בחיפוש אחרי אוכל למשפחתו.
לשם אפשר להגיע אם ממוטטים את הכלכלה.
ועם השכנים שלנו מסביב... הם ישמחו לחסל את המדינה לגמרי כשהיא תגיע למצב כזה שהיא לא תוכל להגן על עצמה.
מ- 2008 עד ינואר 2020, הם היו בירידה רצופה.
והברייקזיט שלהם לא עשה להם טוב בכלל.
באנגליה זיהו בדיעבד, שהיו חולים כבר בדצמבר, ואולי אפילו נובמבר.
כלומר חודשים שהוירוס היה במדינה, נדבקו אנשים, ואף אחד לא ידע.
במדינה כזו גדולה, עם כמות התיירות בה, ברור שהרבה יותר קשה לעקוב אחרי מסלולי הדבקה, מאשר במדינה קטנה כמו ישראל, ועם יתרון של שער כניסה אחד.
דרך אגב, גם אני בקבוצת הסיכון.
ומשתי סיבות שונות.
אתה חושב שתהיה עם מדינה עם פחות מתים מקורונה, אז יהיה טוב?
כשתגיע למצב של 2-3 מיליון מובטלים, שהמדינה לא מסוגלת לכלכל אותם, יהיו הרבה יותר מתים.
כלכלה יכולה להידרדר במהירות למצב שאתה לא תמות מקורונה, אבל תמות מידי אדם רעב שפורץ לך הביתה בחיפוש אחרי אוכל למשפחתו.
לשם אפשר להגיע אם ממוטטים את הכלכלה.
ועם השכנים שלנו מסביב... הם ישמחו לחסל את המדינה לגמרי כשהיא תגיע למצב כזה שהיא לא תוכל להגן על עצמה.
·Amir64 כתב:למה לצאת מנקודת הנחה שצריך להמנע מלהידבק?
אולי דווקא צריך להידבק....
התשובה לכך ברורה. מה שצריך למנוע זה גידול של קצב ההדבקה שיגרום לקריסת מערכת הבריאות.
זה ברור לכולם בארץ ובכל העולם אבל הבעייה היא איך עושים זאת בלי הרס כבד מידי של הכלכלה.
איפה שפשוט נתנו להידבק חופשי (שוודיה, בריטניה בהתחלה, ברזיל) , לא יצאו מזה טוב.
אמונתו?Amir64 כתב: לא מדבר על פרופסור לס.
הוא מדבר לפי אמונתו, ולפי מה שהוא מכיר. לא בטוח שהוא צודק בכל מה שהוא אומר....
אתה נותן לו הרבה קרדיט.
אמונתו של האיש הזה היא שעליו להופיע מה שיותר באמצעי התקשורת, ומה שהוא יגיד שם זה רק אמצעי לכך, ואין שום צורך שיהיה מחובר למציאות.
האיש לא רק סותר או מתעלם מעובדות רבות שידועות היטב, גם לא מפריע לו לסתור את מה שהוא עצמו אמר בראיונות קודמים. יצר פרסום שכזה זה סוג של מחלה.
משה
- Amir64
-
- גורו

@moco
אני לא אמרתי שצריך לשחרר כל רסן, ושכולם יידבקו תוך שבוע.
אם תעבור על ההודעות שלי תראה שאני בעד סגירה של פעילויות במשק, והתלוננתי על כך שכל הזמן אמרו לנו שסוגרים, אבל לא באמת סגרו.
צריך לשחרר כל מה שחיוני להמשך קיומה של הכלכלה בישראל.
מערכות החינוך, העבודה, והמסחר.
עם כל הכבוד, אולמות אירועים, בתי כנסת, מסעדות ובארים, הם לא מוסדות חיוניים לקיום האוכלוסיה בעת משבר.
אותם צריך לסגור, ולפצות כמו שצריך, בלי להתעלל בהם כמו שעושים היום.
גם עכשיו אומרים לנו "השמיים סגורים", אבל הראיתי כאן אתמול את לוח הטיסות של נתב"ג.
50 טיסות ב- 24 שעות זה ממש לא "שמיים סגורים".
למה משקרים לנו? מה זה נותן?
דרך אגב, נכון לעכשיו יש בלוח הטיסות של נתב"ג 31 טיסות נכנסות ויוצאות (להזכירכם, מדובר ביום שבת)
עכשיו קיץ. אין לימודים, וגם אין קייטנות מכיתה ה' ומעלה.
אז מה מחליטה הממשלה?
בריכות שחייה ציבוריות סגורות (פתוחות לספורטאים), אבל בריכות בתי המלון פתוחות.
מי הגאון שהחליט על זה? כולנו יודעים.
למה? כי המלונאים לחצו שבלי בריכה אנשים לא יבואו למלון.
הגיוני? ברור שלא.
מה עושות הבריכות? אומרות תשלם 100 ש"ח לשנה לרישום לאיגוד השחייה, ואז אתה יכול להכנס לבריכה.
ולמה שלא יעשו זאת? חוקי לגמרי.
עם 12 מיליון חולי קורונה בעולם, לא הוכח שנמצא חולה קורונה אחד שנדבק בבריכה.
כלור ממש לא עושה טוב לוירוס.
אז מה עושים הצעירים המשועממים שאין להם קייטנה, וגם לא בריכה?
מארגנים לעצמם מסיבות, שבהן אף אחד לא אוכף מה שכולם מבקשים - שמירת מרחק והגיינה.
ברור שצריך לדאוג למערכת הבריאות.
מינואר עד מרץ אמרו שמתכוננים, ולא עשו כלום.
אמרתי קודם שהיה צוות של 50 איש לביצוע הבדיקות האפידימיולוגיות.
היום פרסמו שיש 24 אנשים בלבד, ושעכשיו מתקיים תהליך גיוס והדרכה של עוד אנשים כדי לתגבר את המערך.
באמת? היום? חצי שנה מאוחר מידי.
כשקנו מכשירי הנשמה, הרופאים אמרו נחמד, אבל אין מי שיפעיל אותם.
כי חסרים רופאים. זה ידוע שנים,
דרך אגב, כדי להנשים צריך להרדים.
בישראל יש מחסור עצום ברופאים מרדימים, כבר שנים, ואף אחד לא עושה עם זה כלום.
אנחנו היום בבעיה, כי לפני חודש וחצי הגאון מבלפור אמר צאו ותחגגו.
סיפור מעניין מרחובות, בשבוע האחרון.
אסור להורים להכנס לגני הילדים, כדי שלא ידביקו את ילדי הגן והצוות.
מעולה. לדעתי זה צריך להיות תמיד כך.
פתאום - התפרצות קורונה ב- 7 גנים בבת אחת.
למה? כי מדריכת חוג חולת קורונה הדריכה בשבעת הגנים הללו.
יותר מ- 200 משפחות בבידוד, כי מדריכה אחת פוגשת כל כך הרבה ילדים.
מי שלא ראה היום בחדשות 12 את הדיון על מחדל הקורונה בישראל, הפסיד דיון מעניין.
נ.ב.
לגבי פרופסור לס.
באמת לא יודע עליו הרבה.
לא סובל את סגנון הדיבור שלו, והרמת הקול שלו, אז לא ממש הקשבתי לו.
עיצבן אותי כשהראו צילום שלו צועק "אבל זה שפעת. זה שפעת"
כשיודעים שזה לא שפעת. לא אותה משפחה של וירוסים.
תסמינים דומים ברובם. זה לא אומר שזה שפעת.
נתתי לו קרדיט שאולי לא מגיע לו.
אני לא אמרתי שצריך לשחרר כל רסן, ושכולם יידבקו תוך שבוע.
אם תעבור על ההודעות שלי תראה שאני בעד סגירה של פעילויות במשק, והתלוננתי על כך שכל הזמן אמרו לנו שסוגרים, אבל לא באמת סגרו.
צריך לשחרר כל מה שחיוני להמשך קיומה של הכלכלה בישראל.
מערכות החינוך, העבודה, והמסחר.
עם כל הכבוד, אולמות אירועים, בתי כנסת, מסעדות ובארים, הם לא מוסדות חיוניים לקיום האוכלוסיה בעת משבר.
אותם צריך לסגור, ולפצות כמו שצריך, בלי להתעלל בהם כמו שעושים היום.
גם עכשיו אומרים לנו "השמיים סגורים", אבל הראיתי כאן אתמול את לוח הטיסות של נתב"ג.
50 טיסות ב- 24 שעות זה ממש לא "שמיים סגורים".
למה משקרים לנו? מה זה נותן?
דרך אגב, נכון לעכשיו יש בלוח הטיסות של נתב"ג 31 טיסות נכנסות ויוצאות (להזכירכם, מדובר ביום שבת)
עכשיו קיץ. אין לימודים, וגם אין קייטנות מכיתה ה' ומעלה.
אז מה מחליטה הממשלה?
בריכות שחייה ציבוריות סגורות (פתוחות לספורטאים), אבל בריכות בתי המלון פתוחות.
מי הגאון שהחליט על זה? כולנו יודעים.
למה? כי המלונאים לחצו שבלי בריכה אנשים לא יבואו למלון.
הגיוני? ברור שלא.
מה עושות הבריכות? אומרות תשלם 100 ש"ח לשנה לרישום לאיגוד השחייה, ואז אתה יכול להכנס לבריכה.
ולמה שלא יעשו זאת? חוקי לגמרי.
עם 12 מיליון חולי קורונה בעולם, לא הוכח שנמצא חולה קורונה אחד שנדבק בבריכה.
כלור ממש לא עושה טוב לוירוס.
אז מה עושים הצעירים המשועממים שאין להם קייטנה, וגם לא בריכה?
מארגנים לעצמם מסיבות, שבהן אף אחד לא אוכף מה שכולם מבקשים - שמירת מרחק והגיינה.
ברור שצריך לדאוג למערכת הבריאות.
מינואר עד מרץ אמרו שמתכוננים, ולא עשו כלום.
אמרתי קודם שהיה צוות של 50 איש לביצוע הבדיקות האפידימיולוגיות.
היום פרסמו שיש 24 אנשים בלבד, ושעכשיו מתקיים תהליך גיוס והדרכה של עוד אנשים כדי לתגבר את המערך.
באמת? היום? חצי שנה מאוחר מידי.
כשקנו מכשירי הנשמה, הרופאים אמרו נחמד, אבל אין מי שיפעיל אותם.
כי חסרים רופאים. זה ידוע שנים,
דרך אגב, כדי להנשים צריך להרדים.
בישראל יש מחסור עצום ברופאים מרדימים, כבר שנים, ואף אחד לא עושה עם זה כלום.
אנחנו היום בבעיה, כי לפני חודש וחצי הגאון מבלפור אמר צאו ותחגגו.
סיפור מעניין מרחובות, בשבוע האחרון.
אסור להורים להכנס לגני הילדים, כדי שלא ידביקו את ילדי הגן והצוות.
מעולה. לדעתי זה צריך להיות תמיד כך.
פתאום - התפרצות קורונה ב- 7 גנים בבת אחת.
למה? כי מדריכת חוג חולת קורונה הדריכה בשבעת הגנים הללו.
יותר מ- 200 משפחות בבידוד, כי מדריכה אחת פוגשת כל כך הרבה ילדים.
מי שלא ראה היום בחדשות 12 את הדיון על מחדל הקורונה בישראל, הפסיד דיון מעניין.
נ.ב.
לגבי פרופסור לס.
באמת לא יודע עליו הרבה.
לא סובל את סגנון הדיבור שלו, והרמת הקול שלו, אז לא ממש הקשבתי לו.
עיצבן אותי כשהראו צילום שלו צועק "אבל זה שפעת. זה שפעת"
כשיודעים שזה לא שפעת. לא אותה משפחה של וירוסים.
תסמינים דומים ברובם. זה לא אומר שזה שפעת.
נתתי לו קרדיט שאולי לא מגיע לו.
- Amir64
-
- גורו

אם כבר דיברתי על שפעת, גם מנגיף זה עוד ימותו המוני אנשים בעולם, כשתהיה התפרצות של זן אלים של הוירוס הזה.
למי ששכח. לפני 100 שנים בלבד מתו משפעת 50 מיליון בני אדם תוך שנה אחת. רק משפעת.
וגם בשפעת, כמו בקורונה, אדם שנחשף לנגיף מדביק אחרים ימים שלמים לפני שהוא יודע שהוא נדבק בכלל, ומתחילים אצלו תסמיני מחלה.
שלא נדע מה יכול לקרות בחורף, אם אנשים נחשפים לשפעת ולקורונה בו זמנית.
למי ששכח. לפני 100 שנים בלבד מתו משפעת 50 מיליון בני אדם תוך שנה אחת. רק משפעת.
וגם בשפעת, כמו בקורונה, אדם שנחשף לנגיף מדביק אחרים ימים שלמים לפני שהוא יודע שהוא נדבק בכלל, ומתחילים אצלו תסמיני מחלה.
שלא נדע מה יכול לקרות בחורף, אם אנשים נחשפים לשפעת ולקורונה בו זמנית.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ufffnick
התייחסתי לנתונים של כמות נדבקים מצטברת.
ושלא יבלבלו את המוח שההשוואה לסין אינה רלוונטית.
אני מזמין את הספקנים להתבונן בטבלה שלהלן - הקורונה מסביב לעולם - כל הנתונים (ביחס למיליון נפש).
https://corona.mako.co.il/?partner=NewsNavBar
ישראל מדורגת במקום מאוד לא מחמיא למעלה, עם מספרים מאוד קרובים לאיטליה, בריטניה, רוסיה וספרד!!!
לגבי העניין הפוליטי, שלא יהיה מקום לספקות.
בגלל הכישלון בטיפול במשבר, הייתי קורא לכל ממשלה ללכת הביתה, גם אם הייתה מורכבת במלואה מהצד השמאלי של המפה.
אני מתנצל אם מישהו ממצביעי הליכוד נפגע מדבריי.
. ידוע שלא כולם פנאטים.
אף פעם לא היו לי טענות כלפי הממשלות של מנחם בגין, יצחק שמיר, או אריאל שרון זיכרונם לברכה.
לא הסכמתי עם דעותיהם, אך הם לפחות היו ישרים והגונים.
סבלתי בשקט, והמתנתי לבחירות הבאות.
לעומת זאת הממשלה הזו היא בעיניי מושחתת, ואני כבר לא מדבר על כתבי האישום החמורים נגד בנימין נתניהו.
זה עניין שיתברר בבית משפט, אם בכלל יהיה כזה.
אמרתי מושחתת, היות שהממשלה הזו נבנתה בזכות קולות גנובים של מצביעים, שכלל לא תומכים בה.
אורלי לוי אבוקסיס למשל, לקחה את הקולות שלי ומצבעי מרץ-עבודה אחרים, ופשוט נתנה אותם במתנה לביבי.
אין לי בעיה עם זה שפוליטיקאי משנה את עמדותיו.
אבל שתחזיר את המנדט שקיבלה, אחר כך מצידי שתצטרף לתנועת החירות, ותגיש את מועמדתה לפריימריז כמו כולם.
נראה כמה קולות תקבל שם.
איזה טעות אומללה הייתה לצרף את התנועה שלה לגוש השמאל.
גיס חמישי.
Molvy
לדעתי האיום הכי גדול עלינו זה בני הנוער.
ביודעם שהם עצמם חסינים מפגיעה (להוציא מקרים חריגים), ובד"כ גם ההורים שלהם יחסית צעירים ולא שייכים לקבוצות הסיכון.
לכן הם מרשים לעצמם לצפצף על ההנחיות, להתקהל, וללכת בלי מסכות.
מה זה חשוב שבגללם אתה ואני ועוד כמה כמונו, עלולים לחלות בצורה קשה ואפילו למות.
נהוג לומר שהעולם הרי שייך לצעירים, לא?
התייחסתי לנתונים של כמות נדבקים מצטברת.
ושלא יבלבלו את המוח שההשוואה לסין אינה רלוונטית.
אני מזמין את הספקנים להתבונן בטבלה שלהלן - הקורונה מסביב לעולם - כל הנתונים (ביחס למיליון נפש).
https://corona.mako.co.il/?partner=NewsNavBar
ישראל מדורגת במקום מאוד לא מחמיא למעלה, עם מספרים מאוד קרובים לאיטליה, בריטניה, רוסיה וספרד!!!
לגבי העניין הפוליטי, שלא יהיה מקום לספקות.
בגלל הכישלון בטיפול במשבר, הייתי קורא לכל ממשלה ללכת הביתה, גם אם הייתה מורכבת במלואה מהצד השמאלי של המפה.
אני מתנצל אם מישהו ממצביעי הליכוד נפגע מדבריי.
. ידוע שלא כולם פנאטים.
אף פעם לא היו לי טענות כלפי הממשלות של מנחם בגין, יצחק שמיר, או אריאל שרון זיכרונם לברכה.
לא הסכמתי עם דעותיהם, אך הם לפחות היו ישרים והגונים.
סבלתי בשקט, והמתנתי לבחירות הבאות.
לעומת זאת הממשלה הזו היא בעיניי מושחתת, ואני כבר לא מדבר על כתבי האישום החמורים נגד בנימין נתניהו.
זה עניין שיתברר בבית משפט, אם בכלל יהיה כזה.
אמרתי מושחתת, היות שהממשלה הזו נבנתה בזכות קולות גנובים של מצביעים, שכלל לא תומכים בה.
אורלי לוי אבוקסיס למשל, לקחה את הקולות שלי ומצבעי מרץ-עבודה אחרים, ופשוט נתנה אותם במתנה לביבי.
אין לי בעיה עם זה שפוליטיקאי משנה את עמדותיו.
אבל שתחזיר את המנדט שקיבלה, אחר כך מצידי שתצטרף לתנועת החירות, ותגיש את מועמדתה לפריימריז כמו כולם.
נראה כמה קולות תקבל שם.
איזה טעות אומללה הייתה לצרף את התנועה שלה לגוש השמאל.
גיס חמישי.
Molvy
לדעתי האיום הכי גדול עלינו זה בני הנוער.
ביודעם שהם עצמם חסינים מפגיעה (להוציא מקרים חריגים), ובד"כ גם ההורים שלהם יחסית צעירים ולא שייכים לקבוצות הסיכון.
לכן הם מרשים לעצמם לצפצף על ההנחיות, להתקהל, וללכת בלי מסכות.
מה זה חשוב שבגללם אתה ואני ועוד כמה כמונו, עלולים לחלות בצורה קשה ואפילו למות.
נהוג לומר שהעולם הרי שייך לצעירים, לא?