חל איסור להטעין את הרכב באמצעות שקע ביתי סטנדרטי
מכון התקנים אינו מתיר להטעין את הרכב החשמלי באמצעות שקע ביתי. הסיבה העיקרית לכך היא ששקעי חשמל וכבלים רגילים לא נועדו לעמוד בעומסים שכאלו לטווח ארוך. עומס שכזה עשוי להוביל לחימום השקע ובמקרים קיצוניים אף להתלקחות שריפה. יש להקפיד על שימוש במטען העומד בתקני הטעינה והבטיחות המתאימים.
...
...
בטעינה ביתית שמים עמדה שמחוברת לשעון שלך
התעריף הוא עדיין ביתי, השקע הוא שונה.
OMRIJ כתב:
לא חושב שזה המצב, עמדת טעינה ביתית זה בהגדרה הטענה משקע ביתי.
...
זוכר את המשפט הזה?
זה אסור לפי החוק.
21/02/2021 21:53
OMRIJ כתב:
בטעינה ביתית שמים עמדה שמחוברת לשעון שלך
התעריף הוא עדיין ביתי, השקע הוא שונה.
...
זה כבר משהו אחר.
התקנת עמדה זה משהו שונה לגמרי משקע ביתי.
להתקנת עמדה יש דרישות חוקיות שונות, כולל בדיקה תקופתית ע"י בודק מוסמך.
הרעיון היה עמדה שניתן למנות את הצריכה דרכה, ותעריף בהתאם.
בינתיים, מסיבות שונות, כנראה שירדו מזה, כי זה הצריך לחייב את הלקוח בקניית מונה חשמל נוסף.
וכמו ש- nirmv כתב, החלופה המתגבשת היא מיסוי לפי קילומטראז שייבדק בחידוש הרישיון השנתי.
המטרה של אגף התקציבים באוצר היא שלאורך זמן לא תהיה ירידה בהכנסות המדינה ממיסים כתוצאה מהמעבר משימוש בדלקים לשימוש בחשמל.
ממש לא...
אתה צריך פשוט שקע "תעשייתי"
לא צריך בדיקות תקופתיות, אין מונה נפרד.
חלופה לפי קילומטרז' לא מתגבשת כרגע בשום מקום, זה עוד מקדמי מדי בשביל להזיז את המחוג ברשות המסים. אולי עוד כמה שנים יבחנו את זה (וגם אז, לא יהיה קל להעביר את זה מבחינה חוקית לדעתי).
אתה סתם מתווכח
צריך שקע סיקון שיודע להתמודד עם אמפר קצת יותר גבוה משקע רגיל
תזמין חשמלאי, הוא יעשה לך כזה שקע ותשתמש בכבל mode 2
או עמדת הטענה שעולה כ-2,000 ש״ח (טסלה ממליצים בארץ על אפקון)
OMRIJ כתב:
חלופה לפי קילומטרז' לא מתגבשת כרגע בשום מקום, זה עוד מקדמי מדי בשביל להזיז את המחוג ברשות המסים. אולי עוד כמה שנים יבחנו את זה (וגם אז, לא יהיה קל להעביר את זה מבחינה חוקית לדעתי).
OMRIJ כתב:
זה היה צפוי שיקחו מיסים גבוהים , אך עם זאת זה עדיין זול וטסלה תתן סטירה ליבואנים ותחרות טובה שתהיה לצרכנים .
180k על רכב ברמה כזו זה שובר שוק , רכבי יוקרה כבר לא יהיה רק לעשירים יותר !
OMRIJ כתב:
legopart כתב:
יותר מחצי שנה,
זה בגלל הקורונה?
כמה בדרך כלל לוקחת הזמנה של מכונית?
...
תלוי איזה רכב ותלוי בתקופה
אם נשאיר בצד את הקורונה אז עד כמה שאני מכיר, רכב סטנדרטי לוקח כשבועיים לקבל. כמובן שיש לפעמים עיקובים.
ככל שהרכב "נדיר" יותר יקח יותר זמן.
כבר לקח לי בעבר לחכות למעלה מחצי שנה לרכב.
עברתי את הסופש הראשון עם הרכב. נסעתי בנתיים קצת פחות מ400 ק״מ.
חויית המסירה היתה די מזעזעת אבל היה הרבה רצון טוב של העובדים, פשוט חוסר סדר וניהול שכנראה מקורם בזה שזאת המסירה הראשונה שלהם והיו להם כמה בלתמ״ים שיצרו באלאגן.
אבל, זה מאחורי, ועכשיו לרכב. האוטו לדעתי הוא Value for Money מטורף. במיוחד לאוהבי חדשנות וטכנולוגיה.
אני עם הדגם הפשוט וכבר בו התאוצה מרשימה ביותר. מי שלוקח את הדגמים היקרים יותר, זאת תאוצה שלא מכירים גם לא ברוב רכבי הספורט הטהורים בארץ.
אחיזת הכביש גבוהה והנוחות טובה עם מעט קשיחות שמזכחרה מעט גרמניות טובות.
לדעתי האוטו נראה טוב יותר במציאות מאשר בתמונות ולמי שאוהב את זה, כרגע האוטו מעורר המון תגובות ברחוב, הרבה מצבעים מצלמים וגם עוצרים לשאול על הרכב או לספר שהזמינו...). דווקא הייתי מעדיף ]חות התיחסות ומניח שעוד מספר שבועות זה ירגע.
קל להתרגל לשקט בתא הנוסעים. האפשרויות הטכנולוגית ומערכת האוטופיילוט מרשימות מאוד.
גם רמת הגימור טובה מאוד יחסית לציפיות (אם כי ברמת ההרכבה ראיתי במסירה רכבים אחרים עם פאקים די בולטים של מרווחים בין פאנלים וכדומה. ברכב שלי ושל כל מי שאני מכיר אישית, לא היו כאלה פגמים).
הרכב מגיע עם הרבה מאוד פינוקים של נוחות שמקובלים ברכבי פרימיום (לדוגמא, פרופילים שונים לכיוון המראות, ההגה והכיסאות בצורה אוטומטית לפי הנהג)
בגלל רמת האחיזה וזמינות הכוח המדהימה, החלטתי לנסות לאתגר את הרכב גם בכביש נהיגה בצורה אינטנסיבית (זה תחביב שלי ויש לרכב אחר שמיועד לזה ולמסלול). הרכב בהחלט מתמודד בכבוד גם עם אתגרים כאלה, אומנם חסרה יותר תחושה מההגה וגם חסרים ההילוכים, אבל החיסרון הכי בולט הוא שאחרי סשן לא ארוך מדי של נהיגה אינטנסיבית כזאת בכביש טכני, המנוע והסוללות מתחממים, בהתחלה נדלק קומרסור קירור רועש ואם ממשכים, האוטו עובר לסוג של לימפ מוד ולא נותן את אותו הכוח שיש לו באופן רגיל.
לגבי דגם הSR+ שלי, אני מניח שזה לא יפריע לאף אחד כי זה ממש רחוק מהשימוש המצופה ברכב, אבל אם זה דומה בגרסת הפרפורמנס, זה יהיה חיסרון...
מבחינת טווח, להערכתי מהנסיעות שעשיתי (2 מבוגרים ושני בני נוער) טווח של 350/300 ק״מ בנהיגה מהירה/רגילה זה סביר ובנסיעה רגועה מאוד, אפשר לעבור את ה400.
אני גר בבית פרטי ויש לי עמדת טעינה אז בפחות מ5 שעות אני טוען את הרכב לסוללה מלאה.
בקיצור, היו לי ציפיות ולשמחתי האוטו התעלה על רובן.
אני ממש שמח עם הרכישה.