איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #161 

עם הרמקולים החדשים המערכת שלי נושקת את ה-100K .

אחרי שאני אקבל אותם אני אתחיל במסע כבלים חדש.

נכון לעכשיו אני מושקע כ-20 אחוז מהמערכת באביזרים {כבלים , בולמים , סטנד } .

לגבי כמה כדאי להשקיע אינני יכול לענות לך תשובה בטוחה מפני שזה משתנה בהתאם למערכת והכיס כמובן.

(Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שיח חרשים

שליחה #162 

אין לי אלא להאמין לרוי ולדמבואי על הבנתם או אמונתם כי הם לא שומעים הבדלים בין כבלים.
אשמח מאוד אם תוכלו לפרט אילו כבלים בדקתם? כמה פעמים? באיזה סטאפ?
מתי? והאם נכח "אודיופיל" (ולא מהסוג שמכר לכם בעבר רמקול או משהו אחר)אחר בחדר ומה הייתה התרשמותו?

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תתחדש ותהנה

שליחה #163 

נמר כתב:עם הרמקולים החדשים המערכת שלי נושקת את ה-100K .

אחרי שאני אקבל אותם אני אתחיל במסע כבלים חדש.

נכון לעכשיו אני מושקע כ-20 אחוז מהמערכת באביזרים {כבלים , בולמים , סטנד } .

לגבי כמה כדאי להשקיע אינני יכול לענות לך תשובה בטוחה מפני שזה משתנה בהתאם למערכת והכיס כמובן.

(Y)
...
יש כאילו שיודעים לתקתק תאוריות על המקלדת ויש כאילו שבונים לעצמם מערכת לאחר ניסוי וטעיה. אל תשכח שיהיו כאילו שטענו בפה מלא כי באופן כללי מערכת של 10,000 נשמעות דומה לכאליו של 100000
כשתסיים להשתדרג תבוא ותספר מה ההבדל.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #164 

גידי.

הרבה אנשים אומרים הרבה דברים , אז מה ... האם לוקחים את כולם כרפרנס? :roll: אני אישית לא מכיר מערכת שעולה 10K שיכולה לעמוד מול מערכת ב-100K .
בדרך כלל מי שאומר את זה משתמש במערכת ב-10K. :?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

Re: שיח חרשים

שליחה #165 

diz1 כתב:אין לי אלא להאמין לרוי ולדמבואי על הבנתם או אמונתם כי הם לא שומעים הבדלים בין כבלים.
מתי? והאם נכח "אודיופיל" (ולא מהסוג שמכר לכם בעבר רמקול או משהו אחר)אחר בחדר ומה הייתה התרשמותו?
...
אין לי אלא להאמין לגידי על הבנתו או אמונתו כי הוא כן שומע הבדלים בין כבלים.
אשמח מאוד אם תוכל לפרט אילו כבלים בדקת? באיזה סטאפ? ובכמה פעמים מתוך כמה הצלחת להבדיל ביניהם במבחן עיוור?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #166 

אין לי אלא להסכים עם כל אלה שאומרים שזהו דו שיח של חרשים, אבל מעניינת אותי דווקא ההתנגדות למבחן עיוור.

נמר, אני מבין את הדוגמא שנתת, למרות שאני לא חושב שאפשר להשוות לחץ של הליכה על אבני מדרכה בגובה של 100 מטר ללחץ של מבחן כבלים. לחץ אמור להיות פרופורציונאלי לתוצאה, והתוצאה של כשלון במבחן כבלים רחוקה מהתוצאה של נפילה מגובה 100 מטר. אבל מעבר לזה, אתה לא רואה בעיתיות במבחן שבו נותנים לך את התוצאות מלכתחילה? מראש אתה יודע באיזה כבלים מחוברת המערכת, זה לא נראה לך קצת לא הוגן?

במבחן כזה, הדרך היחידה שלך לשכנע היא להסב את תשומת הלב של המאזין הספקן שנמצא איתך לשינויים שיצר הכבל בסאונד, אבל אז אתה תלוי באוזניים שלו וברגישות שלו לסאונד, בעוד שבמבחן עיוור אתה לא תלוי בכלום פרט לאוזניים שלך. תסכים איתי שאם יש דרך לשכנע מישהו, זה רק באמצעות מבחן עיוור עם תוצאות חד משמעיות.
Silence speaks louder than words

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #167 

ויש כאלה שחושבים שאם הם הוציאו הרבה כסף על משהו זה מוכיח שהם יודעים עליו יותר. ולא סתם יותר- אלא את האמת המוחלטת.

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #168 

שרשור מהסרטים, סליחה, מהכבלים :)

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #169 

LiorC כתב:לא הבנתי, כסקר כללי (מי שומע הבדלים ומי לא) או כסקר לאחר מבחן שיבוצע ?
...
היו מס' הודעות של חברים כאן שצודקים ואומרים שמתי שנעשה מבחן שמיעה שכזה קיים הסיכוי שהם יתחילו להתברבר,זה טבעי וככל הנראה רוב רובם של האנשים יפלו בדבר כזה.
לדעתי סקר/מבחן בו כמה חברים מהפורום ישבו יקשיבו כאוות נפשם,תוך כדי האזנה שקטה בסוף האזנה לעשות מילוי דף קטן ובו הם ירשמו את דעתם בנוגע לכבל/CDP וכ' ואתם בסיום המנהלים תעבדו את הנתונים לגרף מייצג שבו נוכל להסיק כמה כבל משפיע במערכת.
כמובן שהאזנה צריכה להיות לא רק לזוג כבלים אחד אלא לכמה צירופים כדי לקבל תמונה רחבה יותר.נניח שני כבלים גרועים מאותו סוג,או שני כבלים טובים מאותו סוג.
אני עדיין לא מצאתי סיבה אחת למה מבחן עיוור במקרה שכזה לא משקף.
בהקשר לכבלים - אני מציע לבחור כבל שיש עליו הסכמה גורפת שהוא כבל טוב ואיכותי ולעומתו לשים כבל פשוט מאוד.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: שיח חרשים

שליחה #170 

logankungfu כתב:
diz1 כתב:אין לי אלא להאמין לרוי ולדמבואי על הבנתם או אמונתם כי הם לא שומעים הבדלים בין כבלים.
...
אין לי אלא להאמין לגידי על הבנתו או אמונתו כי הוא כן שומע הבדלים בין כבלים.
אשמח מאוד אם תוכל לפרט אילו כבלים בדקת? באיזה סטאפ? ובכמה פעמים מתוך כמה הצלחת להבדיל ביניהם במבחן עיוור?
...
בכל השירשור הזה לא ציינתי את דעתי או ניסיוני (או חוסר ניסיוני) האם יש הבדלים בין טרנספורטים ועתה האם יש הבדלים בין כבלים.
אני לתומי התיחסתי בשיא הרצינות לדבריך כי אין הבדלים בין טרנספורטים. כששאלתי בין אילו טרנספורטים לא מצאת הבדל, התברר שאפילו לא בדקת. יותר מזה, התברר שבביקורת על סידי נד שכתבת לפני שנה טענת שהוא טרנספור מצויין. כשאלתי איך זה נבדק, הרמת ידים.
עתה אתה טוען שאין הבדלים בין כבלים. אוקי, אחלה, מצויין. אני באמת סקרן לדעת בין אילו כבלים בדקת, מתי, איך, באיזו מערכת , עם מי?. אולי יש לי אפשרות לבדוק את אותם כבלים במערכת אחרת או דומה, וגם לא לשמוע או לשמוע הבדל?
צר לי שאתה בוחר להתנהל בכיוון דמגוגי .
ושוב, להזכירך, לא טענתי (עדין ) בעיניין יש או אין הבדלים.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #171 

MetalliJoe אם אני אוכיח לך שבמבחן עיוור אתה לא מרגיש שיש הבדל בין מגברים ... מה תגיד?
גם בין קומפקטים אתה לא תרגיש הבדל במבחן עיוור ... אתה עושה מבחן כזה?

רוי.

אתה מוכן שאני אעשה לך מבחן בין מקורות? אם כן אז קדימה אני בעד . אם אתה עובר את מבחן המקורות אני מחזיק ממך אלוף עולם , אם אתה לא עובר דהיינו אין הבדל בין מקורות.

מעבר לכך שגם אותי מסקרן לדעת איזה כבלים בענת ועל איזו מערכת , מסקרן אותי גם לדעת מה מחובר למערכת על אותו קו חשמל מלבד הסטריאו.

:!: האם מישהו מהלא מאמינים השקיעו במוצר נלווה או אביזר שמשפר באחוזים בודדים את התוצאה? אם כן אז מהו אותו אביזר?

:!: האם ניסיתם אי פעם לבחון בולמים למערכת? משככי זעזועים למניהן , פלטות אקוסטיות , החלפת מנורות ?

האם יצא לכם לשחק אי פעם עם המערכת ? או שאם היא עובדת ואתם מצליחים לזהות את הקול של הזמר {שפרנק סינטרה לא נישמע כמו שרית חדד} אז מבחינתכם היא בסדר גמור ולא צריך יותר.

אני אשמח לדעת מה דרמבוי ורוי בחנו.
תוכלו לענות לי גם בפרטי.

בידידות נמר. (f)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #172 

נמר כתב: עיניין הכבלים הוא לא לשנות את המערכת , אלה לשפר בכימעה את הקיים ,
כבלים כמו שציינתי מליון פעמים הם הגימורים וההגעה לשלמות בתוצאה אותה אתה כבר אוהב , החלפת מגבר פשוט תשנה לך את התוצאה לחלוטין.

אני לא מזמן החלפתי כבלים וחיברתי שני סוגי כבלים שונים לרמקול , סוג אחד לנמוכים וסוג אחר למיד ולגבוהים , התוצאה הרבה יותר טוב משמעותית , הבמה גדולה יותר , הטויטר פחות מקומפרס (Y)
...
אני מוצא כאן חוסר קוהרנטיות מסויים :מבולבל:
אבל זה בדיוק מוכיח את בעיתיות העניין: כל ה"יש" / "אין" הבדל או "שומע" / "לא שומע" הבדלים, סובל מחוסר יכולת הגדרה/ מדידה שתהא מקובלת.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #173 

zy

מה שאני מנסה להבהיר הוא שמבחן עיוור הוא לא מבחן שמתאים לנושא האודיו , הוא כן מתאים למבחני לחץ בקורס טיס.

מה שאני מנסה להוכיח הוא שאני יכול לגרום לאדם לא מנוסה או כן מנוסה לטעות ולא להצליח להבחין גם בין מקורות שונים {כל עוד כולם טרנזיסטורים}.

כבלים הוא עיניין רגיש יותר וצורך יותר תשומת לב מהניבחן , לכן עיניין המבחן העיוור קשה פי כמה ממקורות ששם ניכשלו הרבה אנשים. (Y)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #174 

ואוסיף.

התוצאה הייתה טובה משמעותית יחסית לכבלים ... (Y)

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #175 

גידי,

1. עמדתך בעניין ידועה. ואם אני טועה, הרי שהויכוח הוא ממש לחינם.

2. אני לא חייב לך הסברים. אבל היה סמוך ובטוח, בדקתי הבדלים של כבלים על המערכת שלי בכמה הזדמנויות, בשתי הקונפיגורציות האחרונות שלה המוכרות לי היטב, גם לבד (בלילה, בשיא השקט) וגם עם אנשים נוספים, כבלים שהם גם שלי וגם מושאלים. הסקרנות שלי כשבדקתי היתה אמיתית, ולא משום גישת אנטי, בוודאי ובוודאי לא כשבדקתי עם עצמי. ואסתפק בדברים אלו.

3. הכיוון שלי דמגוגי במקצת משום שהכיוון שלך מתנשא.

4. הרמת הידיים שלי היתה למיטב זכרוני בתגובה לדברי ITZO, ובעיקר בשל האוירה הבלתי נעימה בדיון.

5. לא זכורה לי הביקורת על ה CD של NAD אותה אתה מעלה שוב מן האוב, אבל לא זכור לי שהתייחסתי למאפייני *הצליל* של הטרנספורט. יש מספיק דברים ההופכים אותו למצויין: יכולתו לקרוא צרובים, מהירות הקריאה, היעדר רעשים מכניים (ב DVD שלי יש, אגב, מה שהופך את הטרנספורט שלו לפחות טוב), וכו'.

6. הייתי שמח לקבל תשובה לשאלה שלי, משום שבת'כלס, לפחות עבורי, כל דבר אחר שתביא כעדות להבדלים בין כבלים אינו יותר מדיבורים.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #176 

נמר כתב:רוי.

אתה מוכן שאני אעשה לך מבחן בין מקורות? אם כן אז קדימה אני בעד . אם אתה עובר את מבחן המקורות אני מחזיק ממך אלוף עולם , אם אתה לא עובר דהיינו אין הבדל בין מקורות.

מעבר לכך שגם אותי מסקרן לדעת איזה כבלים בענת ועל איזו מערכת , מסקרן אותי גם לדעת מה מחובר למערכת על אותו קו חשמל מלבד הסטריאו.

:!: האם מישהו מהלא מאמינים השקיעו במוצר נלווה או אביזר שמשפר באחוזים בודדים את התוצאה? אם כן אז מהו אותו אביזר?

:!: האם ניסיתם אי פעם לבחון בולמים למערכת? משככי זעזועים למניהן , פלטות אקוסטיות , החלפת מנורות ?

(f)
...
1. אני לא אופתע אם לא אצליח להבדיל בין מקורות, ואכן, ההבדלים בין נגני CD מודרניים די מינוריים. מסיבה זו אין לי שום כוונה לשדרג את ה CD שלי, אגב.

2. ראה תשובתי לגידי.

3. כן, בהחלט. סטנדים ממיפל ומשיש, ספייקים מפליז, העמדת רכיבים על הריצפה לעומת סטנד מעץ מלא לעומת סנוויץ', עם סטנדים ובלי ספייקים לעומת עם.. ועוד. שיחקתי עם זה די הרבה.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #177 

אגב, החלפת מנורות לא באותה קטיגוריה.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #178 

במילים אחרות רוי גם בין מקורות אין הבדלים {הרי לא תבחין במבחן עיוור}.
:wink:

לגבי 3 - לאיזה תובנות הגעת? (Y)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #179 

logankungfu כתב:אגב, החלפת מנורות לא באותה קטיגוריה.
...
זה בשביל אלכס :lol: :)

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #180 

לגבי 3- שהדברים האלו משפיעים רק על הפטיפון (אפילו בצורה די ניכרת). על השאר לא.

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”