מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #161 

אני לא זוכר איפה קראתי טענה שבגלל המבנה של הסטה כל הפולים נטחנים ולא נשארים תקועים במטחנה בין טחינה לטחינה, אבל זה כמובן לא הגיוני ולא עומד במבחן המציאות:

[imgur]ZaFom0L[/imgur]

השאלה כמה הדבר משמעותי והאם יש טעם לטחון קצת קפה בבוקר לפני השוט הראשון?

עדכון: שקלתי את הפולים שנשארים תקועים בין דיסקיות הטחינה וקיבלתי 1.3 גרם. חבל שאין אפשרות לפרסטים נוספים כי הייתי מתכנת את המטחנה לאחד לתחילת יום (במשקל הזה).

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #162 

@boren
·איך אתה טוחן, לפי משקל ועם פולים בהופר?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #163 

עם פולים בהופר כמובן. אם הייתי מעוניין בסינגל דוזינג הייתי קונה Niche Zero.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #164 

כמובן שישארו פולים בסכינים.
אין דרך לברוח מזה בלי סינגל דוזינג. אתה יכול להתנחם בזה שמדובר ב1.3 גרם של שברי קפה לא טחונים לגמרי ולא ב3.5 גרם של קפה טחון בתעלה בנוסף לקפה בסכינים.

זאת הפשרה בין סינגל דוזינג ללא.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #165 

פשרה סבירה בעיני. מקסימום אני יכול לטחון 1.5 גרם בתחילת יום כדי להיות בטוח שהאספרסו שלי נקי מקפה ישן.

קוביק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #166 

אין על סטה וסינגל דוזינג...

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #167 

@קוביק
· :lol: :lol: תשמע זה קינקי ברמות :P

קוביק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #168 

חחח... כן, קצת החלקתי כאן...
אבל מה, קונה קילו מחלק למנות לוקח איזה 10 דקות אבל ראש שקט לשבועיים הבאים...
גם הכי טוב מבחינת שמירת טריות שעד שהקילו נגמר באופן רגיל השקית נפתחת עשרים פעם...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #169 

@קוביק - בהחלט מרשים. הדבר הבא שאתה צריך זה Acaia Orion. תבקש ליומהולדת :-)

לא קורה לך שאתה רוצה לשנות את קצת את משקל המנה (למשל עם פולים מסוג שאתה לא מכיר)? זה נראה בעייתי אם יש לך עשרות קופסאות מוכנות עם משקל לא אופטימלי.

AdiKid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #170 

@boren

הזמנתי מכונה זהה כחלק מהקבוצה שיזם אורן מאתר JetBlack espresso. האוסטרלי ולדאבוני הגיעה מכונה תקולה.
פניתי לתמיכה של Baratza שהיו מאוד קואופרטיבים והנחו אותי לבצע מס׳ פעולות על מנת לנסות לפתור את הבעיה אך ללא הועיל. כמובן שעדכנתי את החנות בעניין, שאני שולח להם את המכונה ומצפה למכונה חדשה ושישיבו לי את עלויות המשלוח חזרה לאוסטרליה, מכיוון שלא מדובר במימוש אחריות אלא החזרת מכונה שמלכתחילה נשלחה פגומה.
כשהגיעה המכונה אליהם אושרה החלפה, אך נדרשתי לשלם מראש גם את עלות המשלוח חזרה אליי, שלא לדבר על כך שדחו מכל וכל את דרישתי להחזר עלות המשלוח אליהם, בטענה שמימוש האחריות ללקוחות מחוץ לאוסטרליה כרוכה במשלוח מ- ואל- נותן האחריות ( חברת Five senses).
לאחר דין ודברים ממושך, ופניה ל- Baratza, הם הואילו לספוג את עלות המשלוח, בתנאי שאתחייב לשאת בכל עלות משלוח עתידית ככל שידרש.
בסה״כ חווית קניה שלילית ובהתייחסות ללקוח שממוקם מחוץ לאוסטרליה, סומכים עלי חוסר הכדאיות של לקוחות לפעול נגדם משפטית במקרים כאילו.

ותודה מיוחדת לאורן, שהשאיל לי לבינתיים את המטחנה השניה שלו ☕👌
AdiKid

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #171 

AdiKid כתב:@boren

הזמנתי מכונה זהה כחלק מהקבוצה שיזם אורן מאתר JetBlack espresso. האוסטרלי ולדאבוני הגיעה מכונה תקולה.
פניתי לתמיכה של Baratza שהיו מאוד קואופרטיבים והנחו אותי לבצע מס׳ פעולות על מנת לנסות לפתור את הבעיה אך ללא הועיל. כמובן שעדכנתי את החנות בעניין, שאני שולח להם את המכונה ומצפה למכונה חדשה ושישיבו לי את עלויות המשלוח חזרה לאוסטרליה, מכיוון שלא מדובר במימוש אחריות אלא החזרת מכונה שמלכתחילה נשלחה פגומה.
כשהגיעה המכונה אליהם אושרה החלפה, אך נדרשתי לשלם מראש גם את עלות המשלוח חזרה אליי, שלא לדבר על כך שדחו מכל וכל את דרישתי להחזר עלות המשלוח אליהם, בטענה שמימוש האחריות ללקוחות מחוץ לאוסטרליה כרוכה במשלוח מ- ואל- נותן האחריות ( חברת Five senses).
לאחר דין ודברים ממושך, ופניה ל- Baratza, הם הואילו לספוג את עלות המשלוח, בתנאי שאתחייב לשאת בכל עלות משלוח עתידית ככל שידרש.
בסה״כ חווית קניה שלילית ובהתייחסות ללקוח שממוקם מחוץ לאוסטרליה, סומכים עלי חוסר הכדאיות של לקוחות לפעול נגדם משפטית במקרים כאילו.

ותודה מיוחדת לאורן, שהשאיל לי לבינתיים את המטחנה השניה שלו ☕👌
...
·

אני מתחיל להתחרט שמכרתי את הצ'יאדו שלי לטובת המטחנה הזאת. אמנם הדגם שלי הוא ללא המשקל, כך שהסיכוי לתקלות נמוך יותר, אבל עדיין זו מטחנה עם אחוז תקלות עצום באופן יחסי.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #172 

@AdiKid
·

מצטרף לחוות דעת שלילית על החנות האוסטרלית jetblack espresso
התנהלות לא מקצועית. חוסר יעילות מובהק.
יחס שלילי ללקוחות וחוסר נכונות למצוא פיתרונות.

דווקא מהמטחנה אני מאוד מרוצה.
קניתי דגם ללא השקילה ואיכות הטחינה פשוט מעולה.
מבחינתי כמטחנה לבית היא מצוינת בטח מבחינת עלות תועלת.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #173 

@dimka323

גם אני מרוצה מהמטחנה, אבל זה לא סותר את זה שהיא עלולה להתקלקל בכל רגע.
הסיכוי שמטחנות כמו צ'יאדו, מאצר ואוריקה יתקלקלו דומה לסיכוי שאבי גבאי יהיה ראש ממשלה :lol:

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #174 

לא רואה בהתנהלות החנות האוסטרלית חריג.
כן מספר התקלות ב sette לפחות עם השקילה חריג.
כרגע גם המכונה שלי מושבתת :-(

לאחר שיחה עם בראצה ו Duismann Coffee
הם שולחים לי חלקי חילוף נדרשים, המשלוח וההחלפה עלי.

בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #175 

@boazj
·
א. אנחנו מדברים על חנויות שונות כמו כן לא פירטתי על ההתנהלות במקרה שלי.
ב. לדעתי זה לא סביר שעלויות משלוח הלקוח צריך לספוג במסגרת תקופת אחריות. לפחות אני לא רגיל להתנהלות כזאת במקומות שאני מרבה להזמין.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #176 

dimka323 כתב:@boazj
·
א. אנחנו מדברים על חנויות שונות כמו כן לא פירטתי על ההתנהלות במקרה שלי.
ב. לדעתי זה לא סביר שעלויות משלוח הלקוח צריך לספוג במסגרת תקופת אחריות. לפחות אני לא רגיל להתנהלות כזאת במקומות שאני מרבה להזמין.
...
אני מסכים אתך שזה לא כיף...ולא הכי בסדר...
רק אומר שכנראה זה המקובל.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #177 

לחנויות בחו"ל יש שתי אפשרויות
1. לא לשרת / למכור ללקוחות שאינם במרחק סביר (נניח, מדינות האיחוד האירופאי בלבד, מאוסטרליה, לניו זילנד בלבד, ארה"ב בארה"ב בלבד וכיוצ')
2. למכור ללקוחות גם הרחוקים מאוד, וגם הלקוח צריך לקחת בחשבון שבמקרה של תקלה, עלות המשלוח עלולה ליפול עליו. ד.א זה נכון גם לכל הרכישות באיבאי.

זה שהתרגלנו שאמזון סופגת עליה, וגם לא תמיד, את עלות המשלוח, זה לא אומר שזה אפשרי לכל גוף / חנות. אמזון יצרה מיצג שווא שאי אפשר להתחרות בו, של שירות החלפה והחזרה שאין לו אח ורע בעולם.

לדעתי, כאשר אני קונה מחו"ל, אני לוקח את הסיכון שבמקרה של תקלה אצטרך או לתקן לבד (החברה תשלח על חשבונה את החלקים) או לבצע שילוח על חשבוני או חלקית על חשבוני בחזרה לחנות.

המטחנה הזו, לדעתי, מוציאה טחינה מעולה, שמתעלה כמעט על כל מטחנה חשמלית שקיימת במחיר פחות מ5-8 אלף שח. רק בשנה האחרונה נכנסו מתחרים לשוק הזה.

ההשוואה לצ'יאדו היא ממש לא נכונה, לדעתי. וגם החשש, לדעתי, מוגזם. למשתמש ביתי אין סיבה להגיע לכמויות מסחריות של שימוש. כמה משתמש כבד שותה? 4 הפוכים\אספרסו ביום? זה, בלחץ, 100 גרם ביום. זה 3 ק"ג בחודש. שזה 36 ק"ג בשנה. זה בערך כמה שבית קפה מוציא בכמה ימים רגילים.

המלצתי, תבצעו רכישה מחנויות שנמצאות קרוב, לדוגמה אירופה, גם אם זה עולה עוד 100-150 שח. כך, במקרה של תקלה, לא תצטרכו לשלוח אותה לצד השני של כדור הארץ.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #178 

@TsurTriger
·
כמות התקלות ששמענו עד עכשיו מבעלי המטחנה הזאת בארץ ובעולם היא יוצאת דופן ואינה קשורה לכמות השימוש.
מסכים איתך שהיא טוחנת מעולה, אבל מי שקונה אותה צריך לדעת שקיים סיכוי הרבה יותה גבוה לתקלות מאשר במטחנות אחרות.
גם אני לא חושב שהחנות צריכה לשלם על עלות החזרת מטחנה תקולה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #179 

אני מסכים איתך שכנראה שיש פה בעיה הנדסית ברמת הביצוע (חומרה / תוכנה).
גם, כאשר סקרתי את המטחנה שזו הגיעה אלי, ציינתי שנדמה כי נגמר התקציב באמצע הפיתוח.
כך או כך, במיוחד מוצר שיש לו סבירות גבוהה יותר לתקלות, לא להזמין ממקור שפיזית נמצא רחוק כל כך.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #180 

אני לא חושב שיש כל כך הרבה דיווחים על בעיות ב-270Wi. רוב הביקורות על בעיות היו על ה-270W. בדגם החדש כאמור הוחלפו גם מערכות מכניות, אז אפשר לצפות לאמינות משופרת. זה לא אומר שלא יהיו מקרים של DOA, כמו אצל עדי. גם עם מוצרים אמינים יש בקצות הפעמון מקרים שבהם האמינות יותר או פחות טובה ממה שמאפיין את אותו מוצר.

לגבי קנייה מחנות קרובה יותר, זה עניין של סיכון מחושב. האם אתם מעדיפים לשלם מראש יותר, או אח"כ במידה ויתברר שיש בכך צורך? אני לא חושב שהתשובה כל כך חד משמעית.

חבל מאוד שאין יבוא מקומי למטחנות האלה (270 ו-270Wi). לדעתי הן היו נמכרות כמו לחמניות טריות והופכות את ה-K3 ו-E5P הפופולריות לפשוט לא רלוונטיות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”