שרשור תגובות מאמר: מסך Sony Bravia LCD 40W2000
- אריאל
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 347
AMBAR עשיתי עבודת דוקטורט על הנושא וגם הW וגם X נבחנו מחוברים אצלי בבית לדוקסיס הוט
אתה יכול לרכוש את הX 40 אינץ בראש שקט רואים טוב הכל
לעניות דעתי במסך פלזמה פיוניר 427XA התמונה בערוצים של הוט נעימה יותר והצבעים טבעיים יותר
אך אין ספק שעם PS3 מחובר לX FULL HD זה לגמרי סיפור אחר והעיניים שלך יצאו מחוריהם
לגבי HOT HD משום מה המסך מתעקש לקבל בחבור DVI-HDMIרק 720P ולא 1080I
בכל מקרה לעניות דעתי היות ומדובר בשדור 720Pלדעתי גם כאן התמונה נעימה יותר לעין ב427XA
כך שאם אתה מחפש מסך שיתאים לכל השימושים לך על הX
אם אתה מחפש מסך HD READY בלבד מתוך ידיעה שלא תוכל לראות סרטי BD ב1080 P אז לך על ה427XA
כמובן שבפלזמות צריך להזהר מצריבה ויש לקחת את זה בחשבון
אתה יכול לרכוש את הX 40 אינץ בראש שקט רואים טוב הכל
לעניות דעתי במסך פלזמה פיוניר 427XA התמונה בערוצים של הוט נעימה יותר והצבעים טבעיים יותר
אך אין ספק שעם PS3 מחובר לX FULL HD זה לגמרי סיפור אחר והעיניים שלך יצאו מחוריהם
לגבי HOT HD משום מה המסך מתעקש לקבל בחבור DVI-HDMIרק 720P ולא 1080I
בכל מקרה לעניות דעתי היות ומדובר בשדור 720Pלדעתי גם כאן התמונה נעימה יותר לעין ב427XA
כך שאם אתה מחפש מסך שיתאים לכל השימושים לך על הX
אם אתה מחפש מסך HD READY בלבד מתוך ידיעה שלא תוכל לראות סרטי BD ב1080 P אז לך על ה427XA
כמובן שבפלזמות צריך להזהר מצריבה ויש לקחת את זה בחשבון
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- אריאל
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 347
כן אבל הממיר יכול להוציא גכ 720P
משום מה מסך הLCD Xלא מקבל סיגנל 1080Iאלא רק 720P
שוחחנו עם התמיכה הטכנית של טלרן היבואן של ZINWELL וזה הכי טוב שאפשר בחיבור DVI-HDMI
בקופונט אין בעיה עם 1080!
עופר שוחחו איתך טלפונית בנושא זה להזכירך
משום מה מסך הLCD Xלא מקבל סיגנל 1080Iאלא רק 720P
שוחחנו עם התמיכה הטכנית של טלרן היבואן של ZINWELL וזה הכי טוב שאפשר בחיבור DVI-HDMI
בקופונט אין בעיה עם 1080!
עופר שוחחו איתך טלפונית בנושא זה להזכירך
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
מסכים איתך,ראיתי היום את ה-W בביג בוקס,במילה אחת,זוועהambar כתב:הלכתי היום שמח וטוב לבב, אם אישור תקציבי מהאשה לקנות את המסך המיועד.
הייתי בבית סוני בישפאר (הרצליה), בכדי להתרשם מהמסכים W ו- X ובשעה טובה ומוצלחת אחרי כל הביקורות והשבחים חשבתי שהגיע תורי להתחדש במסך המיועד.
הבאתי מטר למדידה מדוייקת של מרחק הצפייה שלי בבית, התמקמתי מול המסך והתחלנו את החוויה בצפייה בשידור HD. תמונה מהממת, חדה ומפורטת בטירוף. ביקשתי לצפות בשידור טלוויזיה (YES), ופשוט נחרדתי, תמונה לא חדה, לא מפוקסת, התרגום מרצד בטירוף וזה נכון גם לערוצי הסרטים במסך רחב.
אני ממש מתוסכל, הייתי בטוח שהיום זהו אני קונה מסך ובכל זאת הריגרסיה בשידורי טלוויזיה היא פשוט לא מתקבלת על הדעת והפשרה הזאת פשוט קשה מידי.
אני בטוח שאפשר אולי בחיבור ממיר YES ישירות למסך ולא דרך מרכזיה וכיול נכון לשפר את התמונה, אבל נראה לי שגם אם יהיה שיפור זה עדיין יהיה פשרה כואבת.
הייתי בטוח שמסך במחיר כזה יספק ביצועים טובים יותר בשידורי טלוויזיה (הכוונה גם ל-X וגם ל-W).
עוד דבר, בשידור HD 1080 בתצוגה כמעט ולא היה הבדל בין מסך FHD לבין HD ready (ראיתי שני מסכים זה ליד זה ולא הרגשתי בהבדל, המוכר הדגיש שהשידור הינו 1080)
הדבר גורם לי לשקול מחדש את הצורך (היקר), ב- FHD אם הדבר לא מורגש כמעט.
האמת המסך היחידי שראיתי שמציג שידורי טלוויזיה באיכות סבירה היתה הטושיבה 37wl68 ועוד בביג בוקס....המסך היה בולט לטובה בחדות ובאיכות התמונה.
בקיצר, חזרתי חזרה לנקודת ההתחלה, אין מסך, חיכיתי עד עכשיו אני יחכה עוד קצת.......
לעומתה,עמדה טושיבה 37 וממש הופתעתי מהטושיבה לעומת הסוני W,חוץ
משחורים טובים יותר(אני יודע שזה הרבה) לא היה לה מה להציע,התמונה הייתה
כמו בכל LDC מן השורה בגודל כזה.
אבל זה לא מריח טוב כמה שהטושיבה שם נראית טוב לעומת הסוני...
- sceptre
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 65
לשם הבהרה
הדגם של טושיבה שנמצא שם שבאמת נראה יותר טוב גם לדעתי מהסוני W , הינו דגם מיוחד
שמורכב באנגליה דגם :37WL67 , בעל רזולוציית FULL HD מה שהפתיע גם אותי ביחס של שידורי הטלויזיה. בעל שני חיבורי SCART שני חיבורי HDMI קומפוננט קומפוזיט ו S VIDEO
וגם ביחס לדגם 68 נראה יותר טוב גם בסידור התמונה מ16:9 ל4:3.
לילה טוב וחג שמח.
שמורכב באנגליה דגם :37WL67 , בעל רזולוציית FULL HD מה שהפתיע גם אותי ביחס של שידורי הטלויזיה. בעל שני חיבורי SCART שני חיבורי HDMI קומפוננט קומפוזיט ו S VIDEO
וגם ביחס לדגם 68 נראה יותר טוב גם בסידור התמונה מ16:9 ל4:3.
לילה טוב וחג שמח.
-
oferlaor
-
- מנהל

niko,
כתבתי כאן גם בעבר - אי אפשר לדעת אם הדברים הללו מכוונים מלמעלה, או שפשוט יש שם הזנחה כוללת ואי הבנה לגבי חיבורים ופשוט אי אפשר ממש לסמוך על כך בתור בסיס להשוואה.
זו הסיבה שלדעתי כדאי לרכוש מסכים במקום שמבין ומתמחה בכך.
יש מספיק חנויות עם מלא פלאזמות ו-LCD שיש להם מערכת DISTRIBUTION ראוייה לשמה.
כתבתי כאן גם בעבר - אי אפשר לדעת אם הדברים הללו מכוונים מלמעלה, או שפשוט יש שם הזנחה כוללת ואי הבנה לגבי חיבורים ופשוט אי אפשר ממש לסמוך על כך בתור בסיס להשוואה.
זו הסיבה שלדעתי כדאי לרכוש מסכים במקום שמבין ומתמחה בכך.
יש מספיק חנויות עם מלא פלאזמות ו-LCD שיש להם מערכת DISTRIBUTION ראוייה לשמה.
- minime
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1626
הקפצה קטנה
וידאו על הדגם הזה
מסתבר שתופעת העננים כ"כ נפוצה שעשו על זה סירטון
העננים למי שלא יודע זה ה-BACK LIGHT ומסתבר שזה מפריע מאוד בסצינות חשוכות
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ5O8TR1oxU
וידאו על הדגם הזה
מסתבר שתופעת העננים כ"כ נפוצה שעשו על זה סירטון
העננים למי שלא יודע זה ה-BACK LIGHT ומסתבר שזה מפריע מאוד בסצינות חשוכות
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ5O8TR1oxU
- cavi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
אני לא יודע על איזה עננים מדובר, לפעמים אני לא יודע אם המסך בכלל דלוק אחרי הכיוון... 
מה שכן לצערי עדיין לא הגעתי למצב האופטימאלי, פשוט אין לי זמן להתעסק עם זה...
מה שכן לצערי עדיין לא הגעתי למצב האופטימאלי, פשוט אין לי זמן להתעסק עם זה...
- Refael-Azi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
התופעה נפוצה יותר בפאנלים הגדולים יותר של ה46",
אם התופעה לא קיימת אצלך זה הגיוני, היא לא קיימת בכל המסכים ולמזלך קיבלת מסך ללא העננות הזאת.
אם התופעה לא קיימת אצלך זה הגיוני, היא לא קיימת בכל המסכים ולמזלך קיבלת מסך ללא העננות הזאת.
- minime
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1626
רגע, אז מה אתם אומרים? שזו סתם המצאה של האנשים ב-HDTVTEST ?
סתם צוחקים שם על העננות הזאת?
במקרה עופר קיבל דגם עם עננות?
במקרה הבודק באתר ההוא קיבל דגם עם עננות?
סתם צוחקים שם שצריך להחליף לפחות 3,4 פעמים עד שאתה נופל על מסך ללא תופעת עננות מוגזמת?
ניחוש שלי, מדובר בליין הבעייתי אשר מורכב בספרד.
יש יותר מדי דיווחים על בראביות עם עננים.
ול-CAVI ...אם אני לא טועה יש לך בכלל את דגם ה-X לא?
או שבכלל הזמנת דגם המיוצר ביפן\קוריאה ולא ספרד.
דרך אגב הפיתרון שסוני מציגה בפורום שלה לפתרון העננות הינו בדיחה עלובה.
להוריד את ה-BACK LIGHT משמעותו ויתור על הניגודיות הדינאמית, כלומר לרדת מ-1:8000 ל-1:1000
כמו לקנות פרארי ולנסוע מקסימום 50.
הלכתי היום במיוחד לראות את הדגם הזה 40"
החדר הוחשך ושיחקתי קצת עם הטלויזיה לאחר תחנונים רבים
פחות מ-4 ב-BACK LIGHT זה פשוט לא זה
ואכן כמו שעופר אמר מצב הגאמה שקלע הכי לטעמי היה ה-LOW האחרים פשוט היו בהירים ומעכו את השחורים והלבנים.
כמו כן להפתעתי במצב חיסכון LOW התמונה השתפרה אם כי התמונה היתה דהויה יותר ...טוב לצפיה בשעות הערב והלאה.
סנסור התאורה ומעבד התמונה הם גולת הכותרת של הדגם הזה, אך זה עדיין לא עזר ל-YES להראות נורמלי גם ממרחק 3 מטרים.
כמו כן ההתחכמות של סוני עם כניסת ה-VGA ממש בלתי נסבלת מצד צרכן הקצה, שצריך להתקין POWER STRIP בשביל לקבל בכניסה הזאת 1080P...דבר שיכול להזיק לכרטיס המסך למי שאינו מבין...אז מה שנשאר זה לחבר ב-HDMI.
להפתעתי יש לדגם הזה רק חיבור יחיד שהוא HDMI מלא.
השני הוא יותר לחיבור DVI ואינו כולל העברת סאונד.
עוד דבר ששמתי לב אליו והוא, הדגמים בארץ בכלל מיוצרים בספרד ולא בקוריאה-יפן מה שמוביל אותי לניחוש שהפגמים הללו מקורם מהמפעל בספרד בלבד.
סתם צוחקים שם על העננות הזאת?
במקרה עופר קיבל דגם עם עננות?
במקרה הבודק באתר ההוא קיבל דגם עם עננות?
סתם צוחקים שם שצריך להחליף לפחות 3,4 פעמים עד שאתה נופל על מסך ללא תופעת עננות מוגזמת?
ניחוש שלי, מדובר בליין הבעייתי אשר מורכב בספרד.
יש יותר מדי דיווחים על בראביות עם עננים.
ול-CAVI ...אם אני לא טועה יש לך בכלל את דגם ה-X לא?
או שבכלל הזמנת דגם המיוצר ביפן\קוריאה ולא ספרד.
דרך אגב הפיתרון שסוני מציגה בפורום שלה לפתרון העננות הינו בדיחה עלובה.
להוריד את ה-BACK LIGHT משמעותו ויתור על הניגודיות הדינאמית, כלומר לרדת מ-1:8000 ל-1:1000
כמו לקנות פרארי ולנסוע מקסימום 50.
הלכתי היום במיוחד לראות את הדגם הזה 40"
החדר הוחשך ושיחקתי קצת עם הטלויזיה לאחר תחנונים רבים
פחות מ-4 ב-BACK LIGHT זה פשוט לא זה
ואכן כמו שעופר אמר מצב הגאמה שקלע הכי לטעמי היה ה-LOW האחרים פשוט היו בהירים ומעכו את השחורים והלבנים.
כמו כן להפתעתי במצב חיסכון LOW התמונה השתפרה אם כי התמונה היתה דהויה יותר ...טוב לצפיה בשעות הערב והלאה.
סנסור התאורה ומעבד התמונה הם גולת הכותרת של הדגם הזה, אך זה עדיין לא עזר ל-YES להראות נורמלי גם ממרחק 3 מטרים.
כמו כן ההתחכמות של סוני עם כניסת ה-VGA ממש בלתי נסבלת מצד צרכן הקצה, שצריך להתקין POWER STRIP בשביל לקבל בכניסה הזאת 1080P...דבר שיכול להזיק לכרטיס המסך למי שאינו מבין...אז מה שנשאר זה לחבר ב-HDMI.
להפתעתי יש לדגם הזה רק חיבור יחיד שהוא HDMI מלא.
השני הוא יותר לחיבור DVI ואינו כולל העברת סאונד.
עוד דבר ששמתי לב אליו והוא, הדגמים בארץ בכלל מיוצרים בספרד ולא בקוריאה-יפן מה שמוביל אותי לניחוש שהפגמים הללו מקורם מהמפעל בספרד בלבד.
נערך לאחרונה על ידי minime ב 20/04/2007 16:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
-
- מנהל

אז ככה.
למסך שאני בדקתי לא היה עננות משמעותית ובוודאי לא כזו שהציקה לי.
יש בעיות UNIFORMITY בכל סוגי המסכים הדקים. ב-LCD זה מתבטא בתאורה האחורית.
הורדת ה-BACKLIGHT אכן מורידה את יחס הניגודיות (לא באופן דרמטי, אבל בהחלט לא רצוי), כך שזה פיתרון חלקי למי שסובל מהבעיה.
שמעתי גם מעוד מגזינים שנתקלו בבעיה, ולכן מאוד יכול להיות שיש אחוז של BACKLIGHTS שסובלים מכך ושבמקרה הם נפלו על אחד עם תופעה חזקה, ואני עם אחד שהיה כמעט ללא התופעה.
למסך שאני בדקתי לא היה עננות משמעותית ובוודאי לא כזו שהציקה לי.
יש בעיות UNIFORMITY בכל סוגי המסכים הדקים. ב-LCD זה מתבטא בתאורה האחורית.
הורדת ה-BACKLIGHT אכן מורידה את יחס הניגודיות (לא באופן דרמטי, אבל בהחלט לא רצוי), כך שזה פיתרון חלקי למי שסובל מהבעיה.
שמעתי גם מעוד מגזינים שנתקלו בבעיה, ולכן מאוד יכול להיות שיש אחוז של BACKLIGHTS שסובלים מכך ושבמקרה הם נפלו על אחד עם תופעה חזקה, ואני עם אחד שהיה כמעט ללא התופעה.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
זו לא אגדה
זה קיים אצלי ב46
והאמת שזה קיים בצורה חלשה ולא מפריעה
רואים את זהבעיקר כשאין סיגנל.
והאמת,
לאחר בדיקה מעמיקה בישפאר
זה קיים בכל המסכים (כולל הX)
ולאחר מכן ראיתי את זה בפיליפס וטושיבה