שרשור תגובות: סמסונג מציגים את סדרת המסכים K של שנת 2016

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630

שליחה

@Itsik

מה שאתה אומר על המחירים נכון אבל זה בגלל שאין FALD בדגמים הגבוהים השנה, ומה שאני אומר זה שאני לא
מבין למה לא נותנים לפחות את האפשרות לקנות מסך כזה כמו במדינות אחרות. אם תבדוק בחו"ל אז השנה ההבדל
בין המחירים לגודל מסוים בדגמים הכי גבוהים שיש להם FALD לדגם שאחריו ושלו אין FALD הם יחסית סבירים
בגדלים של "55 ו- "65. אם למשל תבדוק את הנתון הזה בארה"ב אז ההבדל הזה שם למסך בגודל של "65 הוא
כ- 2500 ש"ח ואם תבדוק למשל באנגליה ( שם המחירים יותר גבוהים) אז ההבדל הזה שם הוא כ- 4000 ש"ח,
כך שאני בטוח שגם היו יכולים לתת אפשרות כזו בארץ בהפרשי מחירים סבירים.

אבל המדיניות הזו רק הולכת ונעשית הרבה יותר מאכזבת אם אתה רוצה לקנות בארץ מסך בגודל "75/"78 כי
בקטגוריה הזו האופציה היחידה שלך היא מסך ללא FALD עם תג מחיר ממש לא מובן של 65,000 ש"ח, ואני כותב
לא מובן כי אם זה היה מסך עם FALD אז מחיר כזה היה מעט יותר מובן (אפילו שעוד גבוה בצורה משמעותית) אם
אתה משווה אותו לדגמים הללו של סמסונג במדינות אחרות. אבל בארץ מוכרים מסך בגודל הזה שמסך שזהה
לו לגמרי בתכונות נמכר למשל באנגליה במחיר של כ- 26,500 ש"ח. והבדל נוסף הוא שבאנגליה למשל, יש לך את
האפשרות גם לקנות מסכים כאלו מסדרות KS9500, KS9000, KS8000 וכנראה גם KS7000 או KS7500
לפי הסכום שאתה מוכן להוציא על מסך בגודל הזה, אפשרות שבארץ לא קיימת.

בכל מקרה אני מסכים למה שאתה אומר שלמסך ה-9500 יש תמונה יפה, ורציתי גם לומר לך שתתחדש
ותהנה, ושלא תחשוב רק בכיוון של תכנים ב- 4K אתה צריך תכנים ב- 4K HDR שעל מסך כזה אתה תהנה
מהם מאוד.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431

שליחה

אני חושב שאתה צודק בעניין ההיצע, אבל קח בחשבון שהם גם "מהמרים" על מלאים שהם מביאים לארץ מכל סדרה.
נגיד והיו מציעים לך את המסך 75/78 שאתה רוצה אבל היית צריך לחכות לו 30 עד 90 יום בשביל הובלה מיוחדת - היית ממתין? אני מאמין שרוב האנשים לא, פשוט היו הולכים לאופציה אחרת. לגבי המחיר של ה78KS9500 הוא אכן מוגזם, אבל אני מאמין שגם הוא ירד משמעותית ממחיר ההשקה כפי שקרה במסך שלי וב65KS8500.

אני מחפש כמובן גם תכנים עם HDR, מצאתי 1 לבינתיים.

ותודה על הברכות.
איציק.

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140

שליחה

חוויות מKS8000 מהשבוע האחרון עבור המתלבטים -

המסך לא חף מבעיות אבל איכות התמונה WOW.

ראינו בנטפליקס תכנים של 4K וגם תכנים של HDR, ואין ספק שמדובר בדור הבא של איכות בטלויזיה. מרקו פולו HDR הייתה חוויית צפייה בלתי רגילה (סדרה טובה בלי קשר). גם פרקים של GOT באיכות 1080p היו באיכות מאוד גבוהה המנוע של UPSCALING עובד מצוין.

טלויזיה באיכות SD לא יצא לנו אבל קליפים של יוטיוב באיכויות של 480p נראים סביר.

בעיות:
1) משני המקומות בהם אמורות להיות מותקנות רגליות (אני בהתקנה על הקיר) יש זליגת אור סגול קבועה (מופיע על הקיר) משהו מוזר ללא ספק. קראתי שזה אומר שהיחידה פגומה.
2) ההגדרות שמגיעות עם הטלויזיה מובילות להרבה הפרעות בתמונה כגון בהירות יתר, מנגנון החלקת תנועה גרוע (הורדתי מ10 ל2) אבל מצאתי הגדרות שנותנו תמונה טובה
3) השחורים של הטלויזיה בחדר חשוך לחלוטין לא טובים ויש פס אור דק (אם לא הייתי מחפש אותו לא הייתי מוצא אותו) שנובע מהארת קצה. יש לי גם תופעה של clouding.
4) בעיקר בסטרימינג מה samsung apps יש מין הבזקים קטנים של איבוד איכות אבל זה יכול להיות בגלל השרתים ולא המסך.

זהו

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

@rwg1
·אני האמת מאוד מבולבל מכל הביקורות ומכל הדגמים השונים במדינות השונות.
יש הרבה דברים שאני לא מוצא עבורם תימוכין באתרים הרשמיים של סמסונג (UK ו-US).
למשל אין בשום מקום אינדיקציה ל-FALD בדגמים הגבוהים (אני מניח שהמקום להסתכל זה ה-dimming) ויש להם את אותו הפרמטר של הסדרה היותר נמוכה. באנגליה גם ה-9800 בעל PQI נמוך יותר מה-9500 וההבדל היחיד שמצאתי זה שאין ל9800 את טכנולוגית "עין העש". ההבדל בין ה-9000 ל-9500 היה עוצמת ההערה (peak illumination).
כלומר שוב - ממש לא ברור מה אתה מקבל ומה אתה לא מקבל ואיפה האמת.
שים לב שאין לנו דגם 9000 בארץ ובשאר המקומות זה קיים ככה שממש לא ברור מה מקביל למה, איך ולמה.
כמו שאמרתי אחרי ההשקה הרשמית - אני משתדל להתבסס על ה-PQI כדי למצוא את הדגם המקביל.

לגבי גדלים - אכן יש חולשה בכל הקשור למסך מעל 65. לא מספיק שאין היצע אז גם המחירים מרקיעים שחקים על ה-9500 ואז נשארנו רק עם ה-7000. מצד שני, שנה שעברה הושמעה ביקורת שאין את ה-9500 בגודל נמוך מ-78, מה שמנע כמעט מכולם את האפשרות להתחדש בספינת הדגל. השנה הגדלים בהם ה-9500 מגיע הם 55, 65, 78 וגם רואים שפתאום אנשים יכולים להרשות לעצמם את ספינת הדגל (אם כי עצם היותה ספינת דגל מעט מוטל בספק)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@talshap
·זליגת האור זו בטח תאורת הלד האחורי שזולגת. מעניין אם התופעה הזאת (שאני משוכנע שלא צריכה להתרחש) יכולה לתמון איזשהו פוטנציאל לפגיעה באיכות התמונה (למשל איזור הדליפה יהיה מעט כהה יותר). לי נראה שזה מרגיז אבל לא באמת פוגע ובטח לא שווה התעסקות עם אתה מרוצה משאר הפרמטרים. אם כבר זליגות אור, עדיף שלא יהיו במסך עצמו אלא במקום אחר כמו אצלך

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Alon_Solo

בדברים שאתה מתאר אתה בדיוק נוגע מה שאני חושב שהן הבעיות המאוד גדולות במדיניות של החברה הזו בשנים
האחרונות, מדיניות שהגיעה השנה לשיאים חדשים ולדעתי גם מאוד מאכזבים, ואני אומר את זה כאחד ששלשת
המסכים האחרונים שלו בעשר השנים האחרונות היו מסכים של החברה הזו.

כבר כתבתי בעבר, שדבר שסמסונג מעולים בו הוא להמציא כל מיני מושגים שיווקיים כדי שהצרכנים שלהם
לא ממש יבינו מה הם מאמת מקבלים בדגמי המסכים חדשים שלהם. השנה נראה גם שהם רוצים למתג מסכים
שלהם בשווקים שונים בצורה שונה מבלי שהצרכנים יוכלו להשוות בתכונות בין דגמים שמשווקים במקומות שונים
בעולם. כדי להשיג את התוצאה הזו הם קראו לדגמים בשמות שונים במקומות שונים בעולם, דאגו לפרסם כמה
שפחות נתונים אמיתיים לגבי אותם הדגמים ומנסים להסתמך רק על מונחים שיווקייים עם שמות מפוצצים, והכי
גרוע הם המציאו מדד חדש (PQI) שאיתו הם מנסים להראות את ההבדל בין הדגמים בלי באמת לפרסם נתונים
עליהם, ובכך הם מנסים לגרום לך להאמין שמסך הדגל שלהם באזור אחד בעולם הוא בערך בעל אותם תכונות
כמו מסך הדגל באזור אחר בעולם. מסיבה זו אני לא מבין איך אתה מסתמך על המדד הזה.

לגבי מה שאתה כותב על FALD, אני פשוט מסתמך על ביקורות של אנשים בעולם שאני יודע שיש להם ידע
בתחום, כי אם יוצא לך לבקר כמה מסכים מדגמים שונים שלהם אז זה מאוד פשוט לראות אם זה מסך
עם FALD או בלי.

oronm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

RWG כל מילה בסלע!

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@rwg1
·אני לא מסתמך עליו. אני משתמש בו כדי לנסות להקביל בין דגמים שונים. כך למשל אני משער ש9500 בבריטניה שדורג עם PQI 2700 הוא טוב יותר מה 9500 בארץ שדורג 2400 (מה שמקביל ל-9000 בבריטניה).
מצד שני ה-9500 קיימת רק בגודל 78 בבריטניה - בדיוק אותו מצב כמו בשנה שעברה בישראל. ולפי המחיר של ה-78 בארץ, זה לא ממש יעזור גם אם יביאו את ה-9500 הבריטית.

Danni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138

שליחה

@Alon_Solo

לפי מה שהבנתי, ה9500 וה8500 של ישראל הם ה9000 וה7500 של אירופה בהתאמה

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Danni
·נכון. ולכן אני אומר שהדרך הפשוטה ביותר בעיניי לעשות את ההקבלה היא ע"י ה-PQI. אצלנו ה-8500 מדורג עם 2200 ואצלם ה-7500. זהו. פשוט.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Alon_Solo

אני מבין מה שאתה אומר לגבי ה-PQI, אבל חושב שבכל זאת זה גם יכול להיות מעט בעייתי כי אין שום שקיפות
מצד החברה לאיך בדיוק היא מגיעה לדירוג הזה לגבי דגם מסויים.

אני מסכים עם מה שאתה כותב לגבי מסכי "78 וגם אני כתבתי בשירשור קודם שזה לא מובן איך הם הגיעו
למחיר של 65,000 ש"ח ל- 78KS9500 שנמכר בארץ, כשדגם זהה ביכולות שלו נמכר באנגליה למשל
בדגם שנקרא שם 78KS9000 ועולה כ- 26,500 ש"ח. אני מביא את ההשוואה הזו כי אם משווים את הדגמים עד
לגודל של "65 שנמכרים בארץ למחיר באנגליה של דגמים עם יכולות זהות (אבל עם מספר דגם מעט שונה) אז ניתן
לראות שהפרש המחירים בהם הוא יחסית הגיוני.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@rwg1
·לא ירדת לסוף דעתי לגבי סמסונג. נהפוך הוא. אני חושב שכל המפרט שלהם זה סינית. הוא מזכיר לי תעודה של כיתה א' שהכל במתואר במילים. pro, ultimate, ultra, supreme, mega וכו' אי-אפשר להבין כלום. אי-אפשר להשוות. המדד היחיד שנשאר מספרי הוא ה-PQI. ברור שאין הסבר איך הוא מחושב וגם הוא מעורפל לגמרי אבל הוא לפחות מאפשר להבין איזה דגם מקביל לאיזה דגם ואיזה דגם בכיר יותר.

לגבי ה-78KS9500 זו כנראה סתם החלטה לעשות קופה. מסכי 65 כבר מיינסטרים ולכן קיבלו תג מחיר עממי יחסית אבל את ה-78 תמחרו כפרימיום בשביל לקבל כפול מהשווי האמיתי שלהם ממי שכסף זו לא הבעיה שלו בחיים.

oronm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

לי אישית לא ממש אכפת שהם מנסים לרמות את הדרך למקום הראשון במכירות. בשביל זה יש אתרים כמו hometheater rtings avforums

דבר אחד לא ברור לי, וגם לא נראה שמישהו אמר משהו לנציג שלהם. איך קורה מצב שהדגם של המיד ריינג' ku7000 לא תומך ב24P?!

אז השחור לא הכי שחור... והגאמוט לא מספיק מושלם... אבל טלוויזיה ב2016 שלא מסוגלת להציג את כל הפריימים שצולמו ופשוט מדלגת עליהם. זה ביזייון. מתי בפעם האחרונה הורדתם תוכן שהוא לא 24 פריימים חוץ מההוביט.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oronm כתב:לי אישית לא ממש אכפת שהם מנסים לרמות את הדרך למקום הראשון במכירות. בשביל זה יש אתרים כמו hometheater rtings avforums

דבר אחד לא ברור לי, וגם לא נראה שמישהו אמר משהו לנציג שלהם. איך קורה מצב שהדגם של המיד ריינג' ku7000 לא תומך ב24P?!

אז השחור לא הכי שחור... והגאמוט לא מספיק מושלם... אבל טלוויזיה ב2016 שלא מסוגלת להציג את כל הפריימים שצולמו ופשוט מדלגת עליהם. זה ביזייון. מתי בפעם האחרונה הורדתם תוכן שהוא לא 24 פריימים חוץ מההוביט.
...
·תכלס לקרוא לדגם הזה mid (סדרה 7 במילים של סמסונג) זו אחיזת עיניים. הוא ממש לא mid בכלום. הוא ה-UHD הכי פשוט שיש להם להציע. אין בו גם bluetooth למשל בשביל מקרן קול חיצוני.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Alon_Solo

אני לגמרי הבנתי כבר בתגובה הקודמת את מה שאתה אומר לגבי המדד הזה, אבל מה שאני בא לומר זה שההנחה שלך,
שמדד זה לפחות מאפשר להבין איזה דגם מקביל לאיזה דגם ואיזה דגם בכיר יותר, היא נכונה רק אם אתה מאמין
שהמדד הזה מבוסס על יכולות אמיתיות, ולא סתם ערכים שהפרסומאים של סמסונג ממציאים (בדיוק כמו שאר המושגים
שאתה מזכיר בתגובה שלך) כדי לגרום לך להאמין שמסך מדגם אחד באזור אחד בעולם מקביל לדגם אחר באזור אחר
בעולם. והאמת היא שאחרי שאני רואה את חוסר השקיפות של החברה הזו השנה גם לגבי הדברים הכי בסיסיים, קשה לי
להאמין לכל נתון שהם מפרסמים ובמיוחד למדד חדש שהם המציאו ולא מסבירים איך הם מגיעים לתוצאות במדד זה.

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140

שליחה

עדכון על הבעיות בKS8000 שרכשתי -

הטכנאי הגיע והכריז שהמסך תקול (מן הסתם) וכנראה יחליפו לי אותו, אני מקווה שרק מדובר ביחידה שאני קיבלתי ושהבאה לא תהיה בעייתית.

amit_a
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326

שליחה

דגם UE60KU6072 נמכר בוואלה שופס עם אחריות י.שלום ב- 7190 ש"ח, נשמע כמו מחיר שווה,

אשמח לחוות דעת על המסך הזה, מתלבט בינו לבין ה- Hisense M7000/

alonrod
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503

שליחה

האמת שהופתעתי לראות שההבדל בין זאפ של 11500 שקל לואללה שופס של 7200 נשמע לא הגיוני... אז חיפשתי בגוגל מי היבואן י. שלום:
א. האחריות היא לשנה אחת ועוד שנתיים אחריות לטעמי בעייתית מאוד.
http://www.wallashops.co.il/upload/mngr ... be87a9.pdf
ב. חיפוש בגוגל מראה את כרטיס העסק בגוגל כבעל ציון של 1.5 מתוך 5 עם ביקורות טריות ולא מחמיאות וכנ"ל באתר של דפי זהב.

בגדול אין מתנות חינם, אני מניח שאם אתה מקווה לקנות מסך ושלא יהיה צריך לתקן משהו אז הפער משתלם.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464

שליחה

talshap כתב:
ראינו בנטפליקס תכנים של 4K וגם תכנים של HDR, ואין ספק שמדובר בדור הבא של איכות בטלויזיה. מרקו פולו HDR הייתה חוויית צפייה בלתי רגילה (סדרה טובה בלי קשר). גם פרקים של GOT באיכות 1080p היו באיכות מאוד גבוהה המנוע של UPSCALING עובד מצוין.

...
אני דווקא בכלל לא עפתי על ה-HDR של מרקו פולו. לעומת הדמואים של סמסונג/סוני האיכות ממש לא היסטרית.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

Danni כתב:@Alon_Solo

לפי מה שהבנתי, ה9500 וה8500 של ישראל הם ה9000 וה7500 של אירופה בהתאמה
...
·האם KS7000 ביבוא מקביל בארץ הוא KS8000 ביבוא רשמי בארץ?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”