המסע שלי לחיפוש רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה

צפיד: בהתיחסות למחירים יש לפנות לאיל מה שאני שמעתי ממנו זה היה לאוזני לא לפרסום בפורום.
בקשר להגברה היות ואני חושב גם לרכוש הגברה - אין שום הגיון לשמוע עם ההגברה שיש לי כעת.
אני מאוד מקווה שכל איש מכירות שמציג לי רמקול מציג אותו עם ההגברה המתאימה לו.

ביקשתי מאיל לשמוע עם ההגברה כמו שליאור סקר. אני חייב לציין שההבדל לא היה בשמיים - לא הרגשתי הפסד בחום של הצליל כמו שחשבתי שיהיה. הבדל יותר מורגש בטיפול בבאס שהיה מדויק יותר והדוק יותר - כאמור גם ב SETUP הראשוני היה MONOBLOCK של NUFORCE
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586

שליחה

כרמי כתב:....בקשר להגברה היות ואני חושב גם לרכוש הגברה - אין שום הגיון לשמוע עם ההגברה שיש לי כעת.
...
נכון מאוד, שכחתי את זה.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

לא רואה בעיה בהצגת מחיר מחירון!!

שליחה

ולא כמובן "מחיר מיוחד" שלקוח ספציפי מקבל... 8)
{שכולנו חושבים שאנחנו מקבלים... :wink: }

צפיד כתב:
ואם אפשר התייחסות למחירים .
...
מחירם בחו"ל הינו 2600$ -חשבון פשוט ותגיע למחיר....{גם מסר לאיל ייתן לך את התשובה}
:קפה:

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

שליחה

קראתי שוב את המאמר של ליאור ,מהמאמר אני מבין שלאינטגרייטד
של NUFORCE ה IA7 יש קצת קושי עם רמקולים לא נצילים "חסר לי משהו בעוצמת הסאונד, בדחף. הרמקולים שלי (Totem Hawk) לא קלים לדחיפה: עכבתם עולה ביום טוב לרמת 6 אוהם ונצילותם 86db..."
ומכאן אני משער שאייל העדיף לשדך ל GIBBON 8 את המונובלוקים שהם יותר חזקים.
כרמי-אני מבין שאהבת את השילוב של TRIANGEL והNUFORCE ,האם אתה עדיין חושב לנסות מגבר טרנזיסטורי קונבנציונלי ?

עוד עניין שהייתי רוצה להבין:בדקתי את הSPEC של הNUFORCE 9 ואני רואה שהמכפלת הספק אינה ישירה להתנגדות,אם במגברים טרנזיסטורים טובים אנחנו רואים 200W ב 8 ו 400 ב 4 הום
ולעומת זאת בNUFORCE אין זה כך.

http://www.nuforce.com/products-monoamps.htm

האם מישהו יכול להסביר לי את המשמעות של העניין,האם כנגזרת לכך אני יכול להסיק שאין זו הגברה שמיועדת לרמקולים "קשים" או בעלי עכבה בעייתית כמו מגוון האלקטרוסטטים או למשל SF שידועים בדרישה הגברתית גבוה?

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צפיד
לילאור (עורך האתר) יש רמקולים Totem Hawk והוא משתמש במגבר CALSS-D שנרכש אצל איל פור אם אני לא טועה כדי לבדוק איתו.
נערך לאחרונה על ידי כרמי ב 05/04/2007 22:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
החיים זה מה שקורה לנו,

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

דעתי קצת שונה מחברי לאתר
התערוכה ממש לא הציגה את הגיבון באור חיובי (לפחות ע"פ טעמי ) ואף אני חושב שאייל חוטא כאשר הוא מציג
את הרמקול הזה עם האלקטרוניקה הזו .
הניופורס אנמי לגמרי (שוב לדעתי ) ולא מספק את מה שנידרש כדי להזיז את הגיבון שאינו נציל במיוחד.
הגיבון לעניות דעתי הינו אחד הרמקולים הטובים שיש כיום במשק הישראלי עד 6000$ ואני סבור שאחיו הצעיר הגדול (9) יעשה טוב יותר.
כרמי תזכור דבר אחד

פשרות עולות בסוף יותר
ולכן אני ממליץ לקבל החלטות לא רק ע"פ החור של השקל .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איל ,

אני חושב כאמור שה DeVORE FIDELITY GIBBON 8 הוא רמקול מאוד מיוחד ומאוד כייפי, אבל הוא לחלוטין לא רמקול שמתאים לכל סוגי המוזיקה. כמו כן כל תזוזה קטנה במיקום משפיע על איכות השמע וזה לא מתאים לי.
היות וכך הוא לא מתאים לי.

בקשר לפשרות זה לא שאני רוצה לחסוך כסף אני לא מצאתי עדיין רמקול גם בתקציב יותר של קרוב ל 20000 ש"ח שנותן לי מה שאני רוצה היות וכך אני מתפשר.
החיים זה מה שקורה לנו,

Tb3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

צפיד כתב:קראתי שוב את המאמר של ליאור ,מהמאמר אני מבין שלאינטגרייטד
של NUFORCE ה IA7 יש קצת קושי עם רמקולים לא נצילים "חסר לי משהו בעוצמת הסאונד, בדחף. הרמקולים שלי (Totem Hawk) לא קלים לדחיפה: עכבתם עולה ביום טוב לרמת 6 אוהם ונצילותם 86db..."
...
המאמר של ליאור התיחס לגירסת ה50W, קרוב לוודאי שכרמי האזין לדגם המשודרג
ל100W...

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

המגבר ששמע כרמי

שליחה

הוא אכן ה - NUFORCE IA7E. זו היא ההדגמה הראשונה בארץ של דגם זה, שגמר הרצה רק לפני יומיים.

דגם זה החליף את ה - IA7 הקודם, עליו עשה ליאור סקירה. ההבדל העיקרי בין שני הדגמים הוא הכפלת ההספק - 100 וואט בדגם החדש, מול 50 וואט בדגם הישן.

כשליאור יהיה בארץ, ואם יהיה מעוניין, הוא יקבל את הדגם החדש לבדיקה כדי לדווח על ההבדלים.
איל פור

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586

שליחה

הוא אכן ה - NUFORCE IA7E. זו היא ההדגמה הראשונה בארץ של דגם זה, שגמר הרצה רק לפני יומיים.
...
אז הוא לא שמע את המונובלוקים עם הפרה של CARY? :מבולבל:
זה מה שהבנתי מהפוסט של כרמי

הצלחתם לבלבל אותי לגמרי.

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

web כתב:
...
אז הוא לא שמע את המונובלוקים עם הפרה של CARY? :מבולבל:
זה מה שהבנתי מהפוסט של כרמי

הצלחתם לבלבל אותי לגמרי.
...
ראה מה שכתבתי
כרמי כתב:צפיד: בהתיחסות למחירים יש לפנות לאיל מה שאני שמעתי ממנו זה היה לאוזני לא לפרסום בפורום.
בקשר להגברה היות ואני חושב גם לרכוש הגברה - אין שום הגיון לשמוע עם ההגברה שיש לי כעת.
אני מאוד מקווה שכל איש מכירות שמציג לי רמקול מציג אותו עם ההגברה המתאימה לו.

ביקשתי מאיל לשמוע עם ההגברה כמו שליאור סקר. אני חייב לציין שההבדל לא היה בשמיים - לא הרגשתי הפסד בחום של הצליל כמו שחשבתי שיהיה. הבדל יותר מורגש בטיפול בבאס שהיה מדויק יותר והדוק יותר - כאמור גם ב SETUP הראשוני היה MONOBLOCK של NUFORCE
...
זה עושה לך סדר?
החיים זה מה שקורה לנו,

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

כרמי, אם מאוד מפריע לך עניין השפעת המיקום על איכות השמע, חשבת אולי על הדובל וונוס?

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

logankungfu כתב:כרמי, אם מאוד מפריע לך עניין השפעת המיקום על איכות השמע, חשבת אולי על הדובל וונוס?
...
אתה מדבר על הרמקול אומניפולר של עופר שחורי - אז זה ממש לא הכיוון שלי (יש לי כעת רמקול כזה) - רמקולים כאלו לא נותנים במה עם עומק אמיתי.

ה TRIANGEL עושים בנושא הזה עבודה טובה לצרכים שלי - נמר ואיל פור לא הבינו למה לקראת סוף השמיעה הלכתי בחדר תוך כדי שמיעת המוזיקה :D
החיים זה מה שקורה לנו,

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה

כרמי אני עדיין (כמה שהספקתי לקרוא) , רואה שלחברות היותר פופלריות אתה לא מתקרב.
מה עם הסדרות הגבוהות של musical fidelity?
מורדנט שורט פרפורמנס?
קנטון ונטו?
REVEL?

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה

Eyal_W כתב:דעתי קצת שונה מחברי לאתר
התערוכה ממש לא הציגה את הגיבון באור חיובי (לפחות ע"פ טעמי ) ואף אני חושב שאייל חוטא כאשר הוא מציג
את הרמקול הזה עם האלקטרוניקה הזו .
הניופורס אנמי לגמרי (שוב לדעתי ) ולא מספק את מה שנידרש כדי להזיז את הגיבון שאינו נציל במיוחד.
הגיבון לעניות דעתי הינו אחד הרמקולים הטובים שיש כיום במשק הישראלי עד 6000$ ואני סבור שאחיו הצעיר הגדול (9) יעשה טוב יותר.
כרמי תזכור דבר אחד

פשרות עולות בסוף יותר
ולכן אני ממליץ לקבל החלטות לא רק ע"פ החור של השקל .
...
אני דווקא חושב שהסטאפ שנשמע בתערוכה אצל איל נשמע פשוט נפלא לטעמי. וזה עוד בתנאי התערוכה.

יכול להיות שעם חומר מוזיקלי שונה מזה שהיה לאיל הוא לא יסתדר, אבל זה היה הסטאפ הכי מאוזן טבעי ומהנה ששמעתי מזה תקופה מאד ארוכה. זה היה הצליל הכי מושלם עבור המוזיקה שאני אוהב.

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אורי_ו:
את הצליל של קנטון לא אהבתי (ממש אבל ממש לא ריגש אותי)

אתה חושב שיש רמקולים שיתאימו לדרשיות שלי (ולא לדרישות של משהוא אחר) שלא שמעתי (אשמח לדעת על כך)?
החיים זה מה שקורה לנו,

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

רדנקו זה לחלוטין תקין שטעמינו שונה ואף טיבעי
הנקודה שניסיתי להעביר הינה אחרת :
שלטעמי האזנה לגיבון עם הגברה אחרת (בכוונה איני משתמש במילה טובה יותר :lol: ) היתה משרה
אווירה אחרת על איכות הרמקול.

הערת אגב - מאחר והיתה לי היכרות עם הגיבון הכירות אינטימית של כמה שעות טובות עם אלקטרוניקה מדהימה הרשה לי לציין
שבתערוכה התוצאה היתה פחות טובה בלשון המעטה .
ולגבי האיזון שהיה שם אולי היה מאוזן אבל מוסיקה לא בטוח.
ושוב אנחנו לא מדברים על טעם , אנו מדברים על הפקת תוצאות מרכיב דינאמי .

דבר נוסף שלא היה ברור לי בטיעון של כרמי , מה ז"א רגיש למיקום ? רמקול אחר אינו רגיש למיקום ??? :roll:
ובכלל זה לא שאנחנו משווים טכנולוגיות כגון פלנארים , אלקטרוסטיים שיש חשיבות אדירה לנקודת האזנה .
כרמי משווה רמקולים דינאמיים .
כך שכולם פחות או יותר סובלים מאותם בעיות .

כך שע"פ הבדיקה שכרמי ביצע הוא פיספס את היכולת האמיתית של הרמקול
יש באמתחתו טענה שאינה כבילה רק כלפי הגיבון (נושא המיקום ).

ואם אסכם את דעתי במעט מילים - חל פה פיספוס אדיר.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שני הרמקולים שהכי נהנהתי לשמוע בהם היו של REVEL ושל ויאן אקוסטיק.

כמו כן רמקול נפלא נפלא היה ה DALI GRAND COUPE . יכול להיות שעוד אפשר להשיגו.

מפתיע אותי שלא אהבת את הקנטון וונטו המדפיים הגדולים (האם את אלו שמעת ?) .

כמובן שגם סונאס פאבר ששמעתי בזמנו היו מדהימים אבל נראה לי שזה מעבר לתקציב .
דגם אני אבדוק ואחזור בשרשור.בגדול זה אלו שיושבים על הסטנד הכי יפה שיש כמו שכותבים תמיד..

הייתי בכל מקרה הולך לשמוע את הפרפומנס של מורדנט שורט שנחשב כאחד הרמקולים הטובים שיש , אני אישית מחזיק זוג פשוט יותר בחדר ולדעתי הוא נהדר.

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אורי_ו כתב:שני הרמקולים שהכי נהנהתי לשמוע בהם היו של REVEL ושל ויאן אקוסטיק.

כמו כן רמקול נפלא נפלא היה ה DALI GRAND COUPE . יכול להיות שעוד אפשר להשיגו.

מפתיע אותי שלא אהבת את הקנטון וונטו המדפיים הגדולים (האם את אלו שמעת ?) .

כמובן שגם סונאס פאבר ששמעתי בזמנו היו מדהימים אבל נראה לי שזה מעבר לתקציב .
דגם אני אבדוק ואחזור בשרשור.בגדול זה אלו שיושבים על הסטנד הכי יפה שיש כמו שכותבים תמיד..

הייתי בכל מקרה הולך לשמוע את הפרפומנס של מורדנט שורט שנחשב כאחד הרמקולים הטובים שיש , אני אישית מחזיק זוג פשוט יותר בחדר ולדעתי הוא נהדר.
...
שים לב אתה מדבר על מה שאתה אהבת - טוב לדעת, אבל לא כל מה שמתאים לך יכול להיות שיתאים לי.

כמו כן אתה לא מפרט מה אהבת בכל רמקול - כך שזה לא כל כל עוזר לי :מבולבל:
החיים זה מה שקורה לנו,

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הREVEL היה מפורט בצורה שלא שמעתי הרבה זמן , הוא היה טיפלה פחות חם מאחרים אבל היכולות הסוניות שלו היו מוטרפות לגמריי. רמקול מדהים.
הוויאן אקוסטיק נתן IMAGE נהדר , עומק מרשים לרמקול קטן (מדפי 6.5" עם הממברנה השקופה) , וחום רב.
כמו כן רמקול נפלא נפלא היה ה DALI GRAND COUPE , מדוייק להפליא, מפורט מאוד מאוד , חם , במה נהדרת ,רמקול נהדר שאני לא יודע אם אפשר עוד להשיג.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”