מסך LG OLED 55EC939Y: שרשור בעלים ראשי

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121

שליחה

רכשתי אנטינה פנימית דגם סאקאל.
חיברתי למסך.ועשיתי סריקה אוטומטת .
לא תפס תחנות בכלל.
האם זאת אומרת שאין קליטה באזור ?
האם צריך לוותר או שיש דרך אחרת לתפוס תחנות ?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

molvy כתב:כל הכבוד ל ח.י

לדעתי התנהגות כזו אינה כל כך טרוויאלית.

מוריד את הכובע
...
·

כל זה בהנחה והמכשיר שהביאו לו הוא חדש מהקופסה ולא מכשיר ש"לקוח אחר החזיר" ונארז מחדש .

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

@movieman
· המסך היה ארוז כחדש עם כל הקלקרים, ניילונים, מדבקות, סרטי אבטחה וכו.
בדקתי את שעות המסך בתפריט, אכן מדובר במסך חדש!

כשמגיע פירגון אז מגיע :)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שמח שהחליפו לך את המסך לחדש .

אמרתי את דבריי עקב ניסיון לא נעים של חבר עם TV אחרת שלהם .

אגב מה עם תמונות של המסכים ???

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

miron כתב:הגיע מתקין שאינו טכנאי, הראתי לו את הבעיה, לא שאל שאלות ומיד ירד לרכב להביא מסך חדש. בהחלט שירות מצויין של ח.י כמצופה.
...
·
שמח לשמוע שהחליפו לך לחדש בלי יותר מידי בלבולי שכל וכו'. טוב לשמוע.
איך החדש? עברת עליו עם הטכנאי וכו' שהוא תקין ושאין בו פיקסלים תקועים?

לגבי תמונות,
פרסמתי תמונות בפוסט הראשון אבל עזבו אתכם שטויות - יש מספיק תמונות ברחבי הרשת של המסך הזה, ואין להן, כמו בכל סקירה אחרת, יותר מידי משמעות בעיני. רוצים לראות איך המסך נראה ואיך התמונה שלו? לכן לחנות מתמחה עם התכנים שלכם בדיסק או קי ותבדקו. תמונות פשוט לא יכולות להעביר כלום.

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532

שליחה

@jacko-il
·עברתי איתו רק על פיקסלים אדומים ולבנים,אין לי פטרנים של כחול וירוק, אפשר להוריד מאיפשהו?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אם אני לא טועה, יש פאטרנים בצבעים בדיסק של AVS HD 709, אבל אני ממש לא בטוח.
אני הכנתי לי את הפאטרנים האלה בצייר של הווינדוס. תכין תמונה בגודל 1920X1020 כל פעם בצבע יסוד אחר ושמור בפורמט bmp למשל..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כדאי להחליף כבלם hdmi .יש לי אותם מלפני 5 שנים .לחדשים יותר ?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

qashoa כתב:כדאי להחליף כבלם hdmi .יש לי אותם מלפני 5 שנים .לחדשים יותר ?
...
·
למה שתעשה דבר כזה? אין לזה משמעות. אם הכל עובד לך פיקס אז אין צורך לגעת.
*בטח שלא במסך כזה שמעבירים אליו במקסימום תוכן ב- 1920x1080 ב- 60Hz ב- RGB מלא. (כשבסרטים ובטח שמשידורי כבלים/לווין זה עוד נחות מזה משמעותית)

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

אם יש לי קודי על המחשב ,האם יש אפשרות עם המסך הזה להתחבר ברשת ולשלוט בקודי?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

jacko-il כתב:אם אני לא טועה, יש פאטרנים בצבעים בדיסק של AVS HD 709, אבל אני ממש לא בטוח.
אני הכנתי לי את הפאטרנים האלה בצייר של הווינדוס. תכין תמונה בגודל 1920X1020 כל פעם בצבע יסוד אחר ושמור בפורמט bmp למשל..
...
הצעה
אפשר אולי לצרף את הקבצים פה - או לשים בDROPBOX ודומיו ולשתף.
(יש מצב שיש מקום פה איפשהו באתר שיש בו את הPATTERNS הללו).

אחלה שרשור!

·

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איך מפעילים את הסטרימיר במסך הזה?

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644

שליחה

jacko-il כתב:מה שכן מציק לי, מאד, זה העניין של הקצוות הכהים וכל הטיפול של המסך באזור האפור שקצת מעל לשחור מוחלט.
כן, שיניתי את דעתי לגבי זה (ביחס למה שרשמתי בסקירה בעמוד הראשון) שחור אבסולוטי - שום בעיה, מקבלים אפס אור. הבעיה קיימת עם הצגת התחום הזה של קצת מעל השחור, קצוות המסך מגיבים שונה לגירוי הבהירות בוידאו מאשר במרכז ותאמינו לי, זה בולט לעין בסצינות מסויימות בחדר חשוך.

מאכזב אותי לראות מסכים עם פוטנציאל כל כך גדול מבוזבז סתם. מתהדרים במינוח "השחור האסולוטי" (שזה נכון לגמרי) אבל שוכחים לגמרי את כל האזור ליד השחור. כמו למכור פרארי עם רעש צורם מהמנוע בסל"ד גבוה.
...
·קודם כל תתחדש על הרכישה וכל הכבוד על היוזמה והמידע שריכזת פה (Y)

מאחל לך המון שעות צפייה איכותיות עם המסך , ותמשיך לכתוב ולעדכן

צרם לי מאוד לקרוא את הממצאים הנ"ל , מבחינתי תמונה לא אחידה זה Deal-Braker .

ההמתנה הארוכה והצפייה הגבוהה למסכי OLED לא השתלמה בסופו של דבר (n)

או לחילופין הטכנולוגיה הזו עדיין לא מספיק בשלה ואולי בדורות הבאים זה יתוקן...

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בכיף.
זה לא דיון שלי, אלא של כולם. פשוט אני פתחתי אותו ;)
לא יודע לקבוע אם הטכנולוגיה בשלה או לא. יש לפעמים מגבלות מסויימות, כמו בכל טכנולוגיה, שלא קשורות לבשלות אלא למגבלות אינארנטיים. למשל, אפילו בפלזמות הכי מתקדמות היה את הנושא של החשש מצריבות. זה חלק מהמוצר. זה לא הפריע לחלק מהמסמכים האלה להיות מדהימים. צריך תמיד לשים דברים בפרופורציה. מה גם שקראתי בכמה מקומות שבאולד של פנסוניק, ה CZ950 , אין את העניין של בקצוות הכהים. וגם שם, הפאנל הוא של LG. לכן, אני מניח שזו לא מגבלה או בעיה טכנולוגית אלא חוסר תשומת לב לעניין מצד LG. קשור כנראה לצורה בה הם מניעים את הפאנל.
בכל אופן, דעתי האישית היא שזו הטכנולוגיה של העתיד. זה כאן וזה כאן כדי להישאר. יגהצו אט אט את כל הבעיות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644

שליחה

jacko-il כתב:חוסר תשומת לב לעניין מצד LG.
...
·
על זליגות אור ועננות במסכי LED גם נאמר בזמנו שהיצרנים לא רואים בזה תקלה מהותית

היות ו 99% מהציבור לא שם לב לזה בכלל .

כנ"ל לגבי השחור המושלם שבמשך המון שנים לא היה ניתן להשיג אותו.

פותרים בעיה אחת , צצה בעיה אחרת

תודה לאל שהפלזמה שלי עדיין סוחבת , לא יודע מה הייתי עושה בלעדיה :lol:

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

אתמול קפצתי לשחר לראות את ה- OLED בפעולה (וגם לתת לו על הדרך טלוויזיה אחרת לניסיון תיקון).
איך שנכנסתי בדלת, אמרתי: WOW, זה נראה ממש גדול !! אני מגיע מ- 42 אינץ' אצלי בבית.
אחרי כמה דקות, זה עבר לי. העין התרגלה ממש מהר לגודל.
שחר סיים סשן של פיפא 2016 מהפלייסטיישן ועברנו לבערך שעה של צפייה בסגנונות שונים של סרטים, בחושך מוחלט כי ככה שחר צופה.
חייב לציין כי יש שחור מוחלט לחלוטין ולא ניתן לראות היכן הטלוויזיה מתחילה ונגמרת.

במילה אחת – מ ט ו ר ף !! הטלוויזיה מציגה עומק, חדות, דינאמיות, צבעוניות ברמת הפינצטה ופירוט מוחלט – פשוט מושלם.
שחר – אני חושב שאם תעלה צילום מסך של GRAVITY של הנפילה וברקע הכוכבים המנצנצים, יבינו על מה מדובר...
הטלוויזיה מהממת ביופיה ורמת הגימור מאוד גבוהה.

צפינו גם קצת בתלת מימד וגם כאן המסך מעביר בצורה מאוד ריאליסטית את "המימדיות" הנוספת. הבעיה פה היא הגודל שזה כלל לא דומה לחווייה בקולנוע והמסך מרגיש קטן.

קינחנו בתכני YES וכאן התכנים הלא איכותיים לא עושים חסד כלל עימה והתמונה פחות איכותית בהשוואה למסך LCD רגיל.

לא ראיתי בעיות השתקפות מיוחדות בהדלקה של תאורה עילית שחורגות מהרגיל.

מבחינת הבעיות שמפורטות בשרשור:
* נושא הקצוות הכהים יותר בצדדים לעומת המרכז – בא לידי ביטוי רק כאשר יש צבע אחד על פני כל המסך. אי אפשר לדעתי להבחין בזה בצפייה רגילה.
* אם יש חלון לבן קטן (בתצוגת מחשב) ועוברים למסך מלא לבן יש ירידה ברמת הבהירות בין 2 החלונות. החלון הקטן משמעותית בהיר יותר ואילו הגדול מקבל טיפה גוון אפרפר לייט. בלא מצב של השוואה לפני ואחרי – אני חושב שיהיה קשה להבחין שהלבן לא מספיק לבן על כל המסך.
* הדיליי בתפריט - מורגש ונראה. יש פער של חצי שנייה / שנייה בחלק מהמוקומות בתפריט בין הלחיצה לתגובה במסך.

לסיכום בקיצור – השתכנעתי. מומלץ ובגודל כמה שיותר גדול...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

avihuli כתב:אתמול קפצתי לשחר לראות את ה- OLED בפעולה (וגם לתת לו על הדרך טלוויזיה אחרת לניסיון תיקון).
איך שנכנסתי בדלת, אמרתי: WOW, זה נראה ממש גדול !! אני מגיע מ- 42 אינץ' אצלי בבית.
אחרי כמה דקות, זה עבר לי. העין התרגלה ממש מהר לגודל.
שחר סיים סשן של פיפא 2016 מהפלייסטיישן ועברנו לבערך שעה של צפייה בסגנונות שונים של סרטים, בחושך מוחלט כי ככה שחר צופה.
חייב לציין כי יש שחור מוחלט לחלוטין ולא ניתן לראות היכן הטלוויזיה מתחילה ונגמרת.

במילה אחת – מ ט ו ר ף !! הטלוויזיה מציגה עומק, חדות, דינאמיות, צבעוניות ברמת הפינצטה ופירוט מוחלט – פשוט מושלם.
שחר – אני חושב שאם תעלה צילום מסך של GRAVITY של הנפילה וברקע הכוכבים המנצנצים, יבינו על מה מדובר...
הטלוויזיה מהממת ביופיה ורמת הגימור מאוד גבוהה.

צפינו גם קצת בתלת מימד וגם כאן המסך מעביר בצורה מאוד ריאליסטית את "המימדיות" הנוספת. הבעיה פה היא הגודל שזה כלל לא דומה לחווייה בקולנוע והמסך מרגיש קטן.

קינחנו בתכני YES וכאן התכנים הלא איכותיים לא עושים חסד כלל עימה והתמונה פחות איכותית בהשוואה למסך LCD רגיל.

לא ראיתי בעיות השתקפות מיוחדות בהדלקה של תאורה עילית שחורגות מהרגיל.

מבחינת הבעיות שמפורטות בשרשור:
* נושא הקצוות הכהים יותר בצדדים לעומת המרכז – בא לידי ביטוי רק כאשר יש צבע אחד על פני כל המסך. אי אפשר לדעתי להבחין בזה בצפייה רגילה.
* אם יש חלון לבן קטן (בתצוגת מחשב) ועוברים למסך מלא לבן יש ירידה ברמת הבהירות בין 2 החלונות. החלון הקטן משמעותית בהיר יותר ואילו הגדול מקבל טיפה גוון אפרפר לייט. בלא מצב של השוואה לפני ואחרי – אני חושב שיהיה קשה להבחין שהלבן לא מספיק לבן על כל המסך.
* הדיליי בתפריט - מורגש ונראה. יש פער של חצי שנייה / שנייה בחלק מהמוקומות בתפריט בין הלחיצה לתגובה במסך.

לסיכום בקיצור – השתכנעתי. מומלץ ובגודל כמה שיותר גדול...
...
·

הי אבי ,

ביום שישי שעבר התפנה לי קצת זמן , פירקתי את ה-TV כולל כרטיסים , החלפתי כמה רכיבים והיא עכשיו תקינה .

אתה מוזמן לקפוץ אלי בתאום ונראה מה הבעייה של ה- TV שלך .

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@avihuli
·
אבי, איכשהו רק עכשיו ראיתי שהגבת כאן עד.. שמח מאד שנהנת מההדגמה של המסך. (Y)
היו עוד תכנים מעניינים אבל אפשר גם להמשיך עם זה שעות, זה ממכר. אולי בעתיד הקרוב כבר אצלך עם ה- 55EG910.. :roll:
לגבי מה שרשמת על ה- GRAVITY - הסצינה הזו שסנדרה בולוק נסחפת אל החלל האינסופי על רקע הכוכבים והגלקסיות היא באמת משהו מהמם. לדעתי אפשר למכור מסכי OLED בעזרת הדגמה בודדת של שתי הדקות האלו מהסרט. זה פשוט מהפנט. לצערי, אין לי מצלמה שמסוגלת לתפוס את התמונה הזו עם כל כך מעט תאורה וכזו רמה של פירוט. צריך מצלמה מקצועית בשביל זה עם אפשרות לפתוח צמצם לאורך זמן ועם חיישן מספיק רגיש כדי ללכוד את הפירוט המדהים של הסצינה הזו. תאמין לי, זו הסצינה הראשונה שרציתי לפרסם כאן בשרשור אבל זו היתה תגובתה הרשמית של המצלמה של הסמארטפון שלי: " :lol: "
וכמו שאמרתי לך בסיכום הערב הזה, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון שדבר ראשון שנכנס לחדר אומר "וואו איזה גודל של מסך!" ואחרי שעה עם סרטים אומר "וואו, היה עדיף גדול יותר." מתרגלים לזה יותר מידי מהר וזה ממכר. (ותאמין לי זה קשה לי אחרי שירדתי מ- 60 על אותו מרחק).

לגבי הלד שהקפצת לי לתיקון,
שוב, מתנצל על בזבוז הזמן שלך. לצערי לא הצלחתי למצוא קבלים "חשודים" ובדיקה מעמיקה יותר של הספק דורשת ידע, כלים וזמן שאין לי. מה גם שלא הצלחתי לשחזר את הבעיה של הקשיים בהדלקה, מה שעוד יותר גרם לי לגירודים בראש בחוסר אונים..

ועכשיו למשהו שונה לגמרי,
בעלי המסך להתפקד!!

רק לפני מספר ימים גיליתי שלחיצה ארוכה על לחצן "1 2 3/INPUT" פותחת ישר את התפריט לבחירת הכניסה, במקום לפתוח את התפריט הקטן וממנו לבחור את התפריט לבחירת הכניסה. אז לפחות המעבר בין כניסות הרבה יותר מהיר כרגע. אבל, משהו הזוי קרה לי. קרה לי פעמיים שלחצתי על הלחצן הזה ובמקום שיקפוץ המסך לבחירת הכניסה קפץ לו לחצי שניה מסך גדול יותר עם KEYPAD של מספרים וכו'. כמו שלט רגיל, על המסך. אבל מיד הוא נעלם והשאיר לי את התפריט הרגיל של בחירת הכניסה. לא משנה מה אני עושה, אני לא מצליח לשחזר את העניין הזה. לדעתי זה גליץ'/באג של המערכת אבל ממש חבל לי שאין את האפשרות הזו להעלות KEY PAD כזה עם קיצורים על המסך וכו'. מישהו נתקל בזה גם כן??

par
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

מסך חדש

שליחה

שלום לכולם

הזמנתי בבלאק פריידי וקיבלתי לפני שלושה שבועות את המסך OLED 55CE939Y.
למרות שהוא מדהים החלטתי לוותר עליו. מי שהחמיץ את המכירה של בלאק פריידי
אני מעוניין למכור במחיר עלות.

חזור אל “מסכי OLED”