לאחר קריסת דיסק במערך RAID0 אני רוצה לעבור ל NAS. תקציב גדול. מספר שאלות
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אל תבין אותי לא נכון. אני מודה לך מאוד על ההזמנה ואולי אף אממש אותה. אצור איתך קשר בפרטי אם ארצה לבוא.
תודה רבה!!
תודה רבה!!
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שאלה נוספת, איך אתם מעבירים קבצים בין ה NAS למחשב? אני עשיתי כמה SHARE FOLDERS ויצרתי MAP NETWORK DRIVES. הבעיה היא שכשהדיסקים ב IDLE, לוקח הרבה זמן לפתוח את ה PARTITIONS שהם MAP NETWORK DRIVES. אולי אני לא מבין משהו?
- draco
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 664
אני עובד עם סינולוג'י כבר 6 שנים כרגע יש לי 2 נאסים שלהם בבית והיו לי עוד 4 לפני.
אין בעיה לפתוח את המארז מבחינת אחריות ואפילו מומלץ כדי להעביר שם איזה ספריי אוויר או קומרסור לנקות אותם, על אחת כמה וכמה להחליף זכרונות ומאווררים אם צריך/רוצים. זה לא מבטל אחריות.
לגבי התמיכה על תבנה על זה יותר מדי כי הייצוג שלהם בארץ זה בחור אחד עם מזכירה.
אם ממש בא לך לנסות תחפש את המספר של התמיכה שלהם באנגליה ופשוט תגיד שקנית מכשיר והם מקצוענים אמיתיים.
לידי יושב נאס של 12 דיסקים מלא (2413+) ואין לו רעש משמעותי למעט המאווררים, מה שאתה מתאר זה כנראה דיסק רועש או מארז שלא יושב טוב או מאוורר.
א. תיכנס ל DSM דרך המחשב ושם ב storage manager אתה יכול לבצע בדיקה לתקינות כוננים ולראות את המצב שלהם
ב. אם תוציא דיסק מהמערך בשביל לבדוק והנאס יודלק או שתחבר את אותו דיסק למקום אחר המערך יתפרק!!!!
ג. אם אתה מרים אותו והכל מסתדר אז מן הסתם זה מארז שלא יושב טוב.
ד. קח קיסם או מקל של שיפוד ותעצור בעדינות את המאווררים שיושבים מאחורה (ממש בעדינות ) ותראה אם הבעיה נפתרה.
לגבי חיבור מהמחשב, כן הכוננים הולכים לישון על פי הגדרה של המערכת ולכן לוקח להם 15 שניות בערך להתעורר וליצור אינדקס.
אין בעיה לפתוח את המארז מבחינת אחריות ואפילו מומלץ כדי להעביר שם איזה ספריי אוויר או קומרסור לנקות אותם, על אחת כמה וכמה להחליף זכרונות ומאווררים אם צריך/רוצים. זה לא מבטל אחריות.
לגבי התמיכה על תבנה על זה יותר מדי כי הייצוג שלהם בארץ זה בחור אחד עם מזכירה.
אם ממש בא לך לנסות תחפש את המספר של התמיכה שלהם באנגליה ופשוט תגיד שקנית מכשיר והם מקצוענים אמיתיים.
לידי יושב נאס של 12 דיסקים מלא (2413+) ואין לו רעש משמעותי למעט המאווררים, מה שאתה מתאר זה כנראה דיסק רועש או מארז שלא יושב טוב או מאוורר.
א. תיכנס ל DSM דרך המחשב ושם ב storage manager אתה יכול לבצע בדיקה לתקינות כוננים ולראות את המצב שלהם
ב. אם תוציא דיסק מהמערך בשביל לבדוק והנאס יודלק או שתחבר את אותו דיסק למקום אחר המערך יתפרק!!!!
ג. אם אתה מרים אותו והכל מסתדר אז מן הסתם זה מארז שלא יושב טוב.
ד. קח קיסם או מקל של שיפוד ותעצור בעדינות את המאווררים שיושבים מאחורה (ממש בעדינות ) ותראה אם הבעיה נפתרה.
לגבי חיבור מהמחשב, כן הכוננים הולכים לישון על פי הגדרה של המערכת ולכן לוקח להם 15 שניות בערך להתעורר וליצור אינדקס.
- shayze
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2626
אני משתמש גם בnetwork drives. במקרה כזה אם הNAS בIDLE, והדיסקים הלכו לישון, זה יקח להם כמה שניות (3-4) להתעורר ולכונן להפתח
לגבי התמיכה, בארץ יש להם ייצוג קטן, אבל היה זמין ועזר לי בעבר במענה על שאלות. אבל נכון בד"כ עדף לשלוח שאילתה דרך האינטרנט לסינולוג'י העולמית.
לגבי התמיכה, בארץ יש להם ייצוג קטן, אבל היה זמין ועזר לי בעבר במענה על שאלות. אבל נכון בד"כ עדף לשלוח שאילתה דרך האינטרנט לסינולוג'י העולמית.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שלחתי לעולמי. לא לישראלי.
3-4 שניות? אצלי זה יותר בכיוון של 15.
3-4 שניות? אצלי זה יותר בכיוון של 15.
- draco
-
- חבר פעיל במיוחד

אני מניח שאתה משתמש ברייד 5 או SHR?
מכיוון שהתוכן נעשה ברצועות על פני כל הדיסקים ולא על דיסק יחיד הסינולוג'י יוצר קבצי בסיס נתונים בכל ספריה .DB. הקובץ הזה הוא אינדקס שאומר לנאס איפה כל רצועה נמצאת ומה הסדר הנכון.
לנאס לוקח 15 שניות בערך ליצור את האינדקס
אל תשלח לעולמי תשלח ספציפית לאנגליה כי שם הם מוכרים הכי הרבה יחידות של סינולוג'י ולכן הצוות גדול ומקצועי
מכיוון שהתוכן נעשה ברצועות על פני כל הדיסקים ולא על דיסק יחיד הסינולוג'י יוצר קבצי בסיס נתונים בכל ספריה .DB. הקובץ הזה הוא אינדקס שאומר לנאס איפה כל רצועה נמצאת ומה הסדר הנכון.
לנאס לוקח 15 שניות בערך ליצור את האינדקס
אל תשלח לעולמי תשלח ספציפית לאנגליה כי שם הם מוכרים הכי הרבה יחידות של סינולוג'י ולכן הצוות גדול ומקצועי
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כן. SHR1
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תראו מה הציעו לי לעשות בתמיכה:
Please remove all disks and trays and see if you still hear the sound. If the sound is causing by the disk and trays, please try to move the trays in different slots. We can also send you new trays for test
אם אני מכבה, מוציא את הדיסקים ומדליק, הכל הלך?
תודה
Please remove all disks and trays and see if you still hear the sound. If the sound is causing by the disk and trays, please try to move the trays in different slots. We can also send you new trays for test
תודה
- shayze
-
- חבר ותיק

לא יודע, תשאל אותם אם זה יפגע במערך. אני מניח שהם לא היו מבקשים ממך לעשות משהו שיהרוס לך את המידע בלי להזהיר אותך קודם, אבל אני הייתי מוודא.
אגב זה רעיון לא רע סך הכל. ונחמד מצידם להציע לשלוח לך מגשים חדשים.
אגב זה רעיון לא רע סך הכל. ונחמד מצידם להציע לשלוח לך מגשים חדשים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
- חיים
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
·kingikra כתב:תראו מה הציעו לי לעשות בתמיכה:
תודה...
ממש לא
אני מכבה ומוציא את הדיסקים מידי פעם לנקות
מחזיר מדליק והכל בסדר
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- shayze
-
- חבר ותיק

מסכים ב100% עם ufffnick.
The story of stuff
The story of stuff
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
חיים, הוצאת והחזרת דיסקים במצב כבוי זה שונה
ברגע שמדליקים בלי דיסקים המערכת עלולה שלא לשמור על הקונפיגורציה הישנה
אבל זה לא סביר
הדיסקים מסומנים ע"י המערכת בהקמה וכשיזוהו מחדש כל דיסק
יוצב במערך - בתנאי שחזר לאותו המיקום
בכל זאת כדאי לבדוק איתם כמו ש-ufffnick הזהיר
אבל זה לא סביר
בכל זאת כדאי לבדוק איתם כמו ש-ufffnick הזהיר
- חיים
-
- חבר במועדון HT

·ra כתב:חיים, הוצאת והחזרת דיסקים במצב כבוי זה שונה
אבל זה לא סביר
בכל זאת כדאי לבדוק איתם כמו ש-ufffnick הזהיר...
צודק
חיים-0532253784
חיים-0532253784
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

·ra כתב:חיים, הוצאת והחזרת דיסקים במצב כבוי זה שונה
אבל זה לא סביר
בכל זאת כדאי לבדוק איתם כמו ש-ufffnick הזהיר...
שים לב שהם כתבו "please try to move the trays in different slots". אם אני מבין נכון זה אומר שגם אפשר להחזיר את הדיסקים למקומות שונים אבל אשאל בכל אופן.
תודה לכולם.
- draco
-
- חבר פעיל במיוחד

תעשה טובה לפני הכל.
תנסה לעשות כמה שיותר שקט ותקליט את הרעש (עם טלםון או מכשיר הקלטה) תעלה פה לפורום קישור שנשמע במה מדובר.
לא אומר שזה המצב אבל כבר יצא לי לראות אודיופילים קשים שהרעש הנורמלי נשמע להם כמו טרקטור מיוחם.
תנסה לעשות כמה שיותר שקט ותקליט את הרעש (עם טלםון או מכשיר הקלטה) תעלה פה לפורום קישור שנשמע במה מדובר.
לא אומר שזה המצב אבל כבר יצא לי לראות אודיופילים קשים שהרעש הנורמלי נשמע להם כמו טרקטור מיוחם.
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

·draco כתב:תעשה טובה לפני הכל.
לא אומר שזה המצב אבל כבר יצא לי לראות אודיופילים קשים שהרעש הנורמלי נשמע להם כמו טרקטור מיוחם....
א. ניסיתי אבל הקלטת השמע של מכשירי הסלולאר שווה לתXX
ב. לאורך כל הזמן חשבתי ככה ואין ספק שיכול להיות שאתה צודק. אני באמת חולה נפש בכל מה שקשור לשקט.
בכל מקרה או שהרעש נחלש או שהתרגלתי
תודה
-
kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, עידכונים.
חזרו אלי מהתמיכה ואישרו שהוצאת הדיסקים והדלקת ה NAS לא מוחקת את המידע.
לפני שביצעתי את הניסוי, החלטתי בכל זאת לפתוח את המכסה כדי לזהות מה עושה את הרעש. הסיבה העיקרית שאני לא ממהר לבצע את הניסוי שהם אמרו לי לעשות היא כי קשה לי להאמין שאני אשמע את הרעש שאני מדבר עליו כשאין דיסקים בפנים. הרי כתבתי פה שנראה לי שהרעש קורה כשהדיסקים מתחילים לפעול. בכל מקרה, כשפתחתי את המכסה, חשכו עיני. אי אפשר לראות כלום בפנים. יש עוד מכסה פנימי ויש כל מיני רכיבים שחוסמים את שדה הראיה לבפנים.
לבסוף, הלכתי על פתרון יצירתי. בסלון יש לי רהיט חדש שקניתי כדי לשים עליו את רכיבי הקולנוע הבייתי שלי ויש שם מקום לעוד רכיב אז פשוט העברתי את ה NAS לשם. בסלון לא שומעים אותו ואני גם כמעט לא יושב שם (רק שיש אורחים, אני צופה בסרט או במשחק כדורגל\כדורסל ובמקרים האלה בטוח לא ישמעו אותו).
ה NAS, לדעתי, הוא ממש יפה ולא מקלק את החזות של הסלון. הנה תמונה:
חזרו אלי מהתמיכה ואישרו שהוצאת הדיסקים והדלקת ה NAS לא מוחקת את המידע.
לפני שביצעתי את הניסוי, החלטתי בכל זאת לפתוח את המכסה כדי לזהות מה עושה את הרעש. הסיבה העיקרית שאני לא ממהר לבצע את הניסוי שהם אמרו לי לעשות היא כי קשה לי להאמין שאני אשמע את הרעש שאני מדבר עליו כשאין דיסקים בפנים. הרי כתבתי פה שנראה לי שהרעש קורה כשהדיסקים מתחילים לפעול. בכל מקרה, כשפתחתי את המכסה, חשכו עיני. אי אפשר לראות כלום בפנים. יש עוד מכסה פנימי ויש כל מיני רכיבים שחוסמים את שדה הראיה לבפנים.
לבסוף, הלכתי על פתרון יצירתי. בסלון יש לי רהיט חדש שקניתי כדי לשים עליו את רכיבי הקולנוע הבייתי שלי ויש שם מקום לעוד רכיב אז פשוט העברתי את ה NAS לשם. בסלון לא שומעים אותו ואני גם כמעט לא יושב שם (רק שיש אורחים, אני צופה בסרט או במשחק כדורגל\כדורסל ובמקרים האלה בטוח לא ישמעו אותו).
ה NAS, לדעתי, הוא ממש יפה ולא מקלק את החזות של הסלון. הנה תמונה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- חיים
-
- חבר במועדון HT

ובא לציון גואל 
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- shayze
-
- חבר ותיק

משתלב יפה מאוד.
בהערת שוליים, איזו מפלצת... עושה לי חשק
בהערת שוליים, איזו מפלצת... עושה לי חשק
The story of stuff
The story of stuff