שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים
מתי קראת אותי כותב משהו כזה?Guy1860 כתב:לחלוטין לא מעניין אותי אם יכנו אותי אודיופיל או לא. אני רק מבקש שיכבדו את דעותי ולא יפסלו אותם כמיתוסים ושיכבדו את התנסותיי ולא יפסלו אותם ב"נדמה לך, מה שאתה טוען לא מדיד אז סימן שאתה הוזה או מנסה לשכנע את עצמך".Roy_LF כתב:ואתה מלא חירטוטים, ומשום מה נדמה לך שאני חייב לך משהו, וטרם הסברת לכיתה מדוע אתה אודיופיל.Guy1860 כתב:Roy_LF
אתה מלא סתירות פנימיות. אם מה שכתוב למעלה נכון אז או שאתה שייך למחנה שאתה יוצא נגדו ולא בחנת את הכבלים הנכונים, או שרכשת את הציוד שלך על פי תג המחיר שלו ולא על פי איך שהוא נשמע לך.אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול.......
את הציוד שלי אני בוחר אך ורק בהאזנה, ככל האפשר מבלי לדעת למה אני מאזין. כולל כבלים של אלפי ש"ח (אולי כולם לא נכונים?)
אם אי אפשר, אז למיטב הבנתי / /שיקול דעתי / מצב הרוח שלי / התחזית האסטרולוגית לאותו יום.
לא יודע מה זה מחנה ולא החתמתי כרטיס חבר בכניסה.
אולי גם תספר לכולם איזה ציוד יש לך וכיצד בחרת אותו.......
מתי כתבתי לך משהו בכלל שלא בתגובה לדבריך אלי?
Fair enough.אילפור כתב:כדי שלא תהיה אי הבנה:
מי שהשקיע סכום שהוא יחסית גבוה להכנסתו במערכת, או מתכוון או רוצה לעשות כך, ומתעניין ומשקיע זמן בשביל להאזין למערכות שונות, ומאזין ומשקיע זמן בהשוואת מוצרים שונים הוא מבחינתי אודיופיל.
הוא אודיופיל גם אם יש לו כבלים של שקל במערכת, כל עוד הוא אכן ניסה ובדק כבלים אחרים.
אין כאן מבחן התוצאה - האם המערכת של מישהוא היא לטעמי או לא, אם הרכיבים בה נראים לי או למישהוא אחר טובים או לא.
השאלה אם נעשתה כאן השקעה, של זמן, של מאמץ ושל רצון לבדוק ולהתעניין.
לכן נראה לי ש - ROY LF מתאים להגדרה שלי של אודיופיל, גם אם לדעתי הוא טועה בנושא הכבלים והייתי מציע לו לבדוק זאת שוב, ויותר לעומק....
Guy1860, אתה מאוד שלילי.Guy1860 כתב: לחלוטין לא מעניין אותי אם יכנו אותי אודיופיל או לא. אני רק מבקש שיכבדו את דעותי ולא יפסלו אותם כמיתוסים ושיכבדו את התנסותיי ולא יפסלו אותם ב"נדמה לך, מה שאתה טוען לא מדיד אז סימן שאתה הוזה או מנסה לשכנע את עצמך"....
איפה אתה רואה חוסר כבוד?
איפה אתה רואה התנשאות?
עובדות הן פסוקי אמת המהוות חלק מהמבחן חסר הרחמים של המציאות.
בהנתן עובדה כללית - כזו שאינה מופנית כלפי אדם ספציפי - כמו זאת:
"לא קיימת שום הוכחה לאמיתות השוני בצליל מחוץ לראש המאזין".
אם עובדה זו נראית לך פוגענית, האם אסור לציינה כעובדה?
אם העובדה שגויה אז זה משהו אחר - תסתור אותה עניינית, תביא סימוכין מהימן לדבריך וכולנו נחכים ונזרוק את העובדה השגויה לפח.
אבל אם העובדה אינה שגויה אך מעליבה אותך מסיבה כלשהי, זה עניין שלך עם עצמך, ואין לזה שום קשר לכתבה או לכותב.
תחשוב על זה.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 25/09/2013 21:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
למה , אודיופיל זה איזה תואר כבוד בממלכה ?
אני ממש לא הייתי רוצה להיות כזה.
אני די מרחם על האודיופיל שפחות מתרכז ביצירה , בשיר , באיכות הכתיבה אלא בעיקר איך זה היה נשמע
עם הכבל ההוא שעולה עוד 1000$ !!
ועוד דבר - קצת כואב לקרוא על אדם , מבלי להזכיר שמות אבל לא קשה לנחש , שמלכלך באתר השני על אנשים
פה שלא מבינים בתחום.. פאקינג לפני 3 שנים פיור אקוסטיקס היו פסגת האודיו שלך.
יש פה אנשים , מבלי שאכיר אותם אישית אלא רק מלקרוא את המאמרים שלהם , שלא לדבר על tnsilver שהרים
פרויקטים של שיפוץ רכיבים , כתיבה ברמה הגבוהה ביותר , שה אודיופילים בשקל שם גם אם יחיו פעמיים לא יגיעו
לזה.
אני ממש לא הייתי רוצה להיות כזה.
אני די מרחם על האודיופיל שפחות מתרכז ביצירה , בשיר , באיכות הכתיבה אלא בעיקר איך זה היה נשמע
עם הכבל ההוא שעולה עוד 1000$ !!
ועוד דבר - קצת כואב לקרוא על אדם , מבלי להזכיר שמות אבל לא קשה לנחש , שמלכלך באתר השני על אנשים
פה שלא מבינים בתחום.. פאקינג לפני 3 שנים פיור אקוסטיקס היו פסגת האודיו שלך.
יש פה אנשים , מבלי שאכיר אותם אישית אלא רק מלקרוא את המאמרים שלהם , שלא לדבר על tnsilver שהרים
פרויקטים של שיפוץ רכיבים , כתיבה ברמה הגבוהה ביותר , שה אודיופילים בשקל שם גם אם יחיו פעמיים לא יגיעו
לזה.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 25/09/2013 22:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פייר, שחקת אותהgro111 כתב:לא אמיתי!!!
אחד צועק והשני לא שומע![]()
![]()
![]()
כמו שחלק מכם יודעים, אני עוסק בתחום ב3.5 שנים האחרונות, לכן אני צריך לשקול מילים![]()
עכשיו דעתי האישית בלבד!
1. אין ספק שרמקול סנטר הכי מתאים, הוא עוד רמקול קידמי, רק צריך למקם אותו באמצע![]()
ובכל זאת, יש יותר סיכוי שרמקול מאותה חברה, (ולרוב גם אותם מהנדסים), ישמע דומה יותר לרמקול מאותה חברה וסידרה.
איתי לא שלל זאת, אם כי ניתן להרגיש קצת חוסר וודאות בניסוח, בקטנה.
2. השיקול אם צריך סאב אחד או שניים, או אפילו ארבעה, לא קשור לזה, "שזה צריך להיות בסטריאו", כמו שמישהו כתב כאן.
הקשר הוא בהיבט אקוסטי בעיקר, וקצת בהקשר של יכולת גדולה יותר להזזת אוויר בחלל, ולכן יש גם יותר Head room מה שנקרא.
מנסיוני 4 סאבים כמעט ולא רלוונטי , לא שווה התייחסות.
אני חושב שברוב המקרים, תהיה עדיפות לשני סאבים, אם כי אני מקבל את טענתו של איתי, שיותר קשה להתאים את הפאזות בין הרמקולים, ויותר קשה למצוא את הסוויט ספוט לכל סאב בנפרד.
3. סאב מהיר או לא...
קצת מצחיק, הרי 40 הרץ זה ארבעים מחזורים בשניה, אז אם יש סאב שיקח לו יותר, הוא דפוק!
להבדיל מאיתי, אני מתייחס להבדל בין סאב מוזיקלי לסאב לסרטים, (סמנטיקה חברים!), ברמה שסאב לצרכי מוזיקה צריך להיות איכותי מאוד כדי לעזור ולא לעשות נזק, וסאב לסרטים ברוב המקרים יוסיף לטובה, גם אם הוא דיי פשוט.
אין ספק שגם במוזיקה וגם בסרטים ירוויחו ככל שיעלו באיכות הסאב, כמובן עד גבול מסויים... ולא זה לא סותר!
מפה ועד להגיד שצריך לעשות פשרות בתכנון הסאב, בין עולם הסרטים לעולם המוזיקה קצת מוגזם בעיני.
4. הרצה של ציוד![]()
![]()
![]()
מה זה משנה אם פולנייה אוהבת את הרמקול שלה יותר עם הזמן בגלל שצריך להריץ אותו מטעמים טכניים, או מסיבות פסיכולוגיות?
העיקר שהיא נהנית יותר![]()
ובנימה קצת יותר רצינית, אני לא מאמין בהרצה של כלל הציוד אודיו, מלבד הרמקולים.
מצד שני אני מכבד את אלה שמאמינים בכך גם מבלי לקבל סימוכין מעולם המדעים.
אין ספק שהמדע קיבל כבר סטירה או שניים במהלך התפתחותו... מי יודע...
באותה נשימה אני חושב שמגבר נשמע טוב יותר לאחר כמה דקות מהפעלתו. (לא הרצה, כל פעם שמדליקים שוב, בניואנסים! לא הבדל שמיים וארץ).
5. חומר הממברנה, קשה לבודד את זה ולתת תשובה מדעית, הלא כל אלמנט בנוי שונה מהאחר מעבר לחומר הממברנה, ולא אני ולא איתי יכולים לבדוק זאת.
מי שכן יכול לבדוק זאת הוא יצרן אלמנטים![]()
ולעניות דעתי יש הבדל בין חומרים שונים והשפעתם על הסאונד, אם כי אני לא בטוח עד כמה, בכל זאת זה תחום של ניואנסים!
6. גודל רמקולים לחלל קטן, אין דרך לחזות זאת!!!!!!!!!!! לכן זה חד משמעי, תלויי![]()
7.מדידות מהוות אחלה אינדיקציה לגבי טיבו ואופי הסאונד של רמקול, זה לא משנה את העובדה שרצויי להחליט עם האוזן, או לכל הפחות שיקלול של השניים.
אז תודה לאיתי על הכתבה![]()
רק חבל שלא ניסחת את דבריך באופן יותר נעים ופחות אבסלוטי, אני בטוח שזה היה מתקבל טוב יותר![]()
אודיו זה לא רק הנדסה זה גם אמנות!
לראייה, ס י נ ר ג י ה, גם כאן אפשר להיעזר במדע, אבל רק עד גבול מסויים![]()
מי הם אותם אנשי מדעים דגולים בהיסטוריה, אם לא היצרתיים בעלי הדמיון בחבורה, אין מקום לזילזול בין עולם המדעים לעולם האמנות, בין הרציו לרגש![]()
חג שמח...
חבל שקצת באיחור (עמוד 11).
אבל, תגובתך משקפת ממש את מה שאני חושב על השרשור המבורך, תגובה כמו שלך וכמו של יואל, היתה תורמת אלפי מונים לכתבה של איתי , חבל ש 10 עמודים + בעוד כמה אתרים מבוזבזים על ריב בין מחנאות
מה שכן, שיחק אותה מרטין
עוד הרבה שרשורים מהסוג הזה, עם תגובות לעיניין -יבורכו
אני בכלל חושב שהסיבה זה אי-קיום תערוכות אודיו וק״ב כבר הרבה זמן שהחברים נהים פה חמים
חג-שמח
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
אין שום דבר מכובד בלהיות אודיופיל.
זה תחביב אחד מני רבים, לא יותר.
אבל מאוד לא מכובד, למי שאין שום עניין או ידע בתחביב זה, לנסות לחפור מתחת לאדמה טיעונים אנטי מדעיים שמוצגים דווקא כ"מדעיים" ושיציגו באור משובש את התחביב הזה, תוך רצון להעליב ותוך ניסיון לקלקל למי שרק התחיל את צעדיו בנושא.
אני בטוח שיש כאלה "אנטי" בכל פורום שקשור לתחביב, כולל כאלה שטוענים שכל יין מעל 100 ש"ח זהה (בפורום יין) שלא משנה מאיפה הפרה באה, בשר זה בשר (בפורום קרנבורים) וכ"ו.
זה תחביב אחד מני רבים, לא יותר.
אבל מאוד לא מכובד, למי שאין שום עניין או ידע בתחביב זה, לנסות לחפור מתחת לאדמה טיעונים אנטי מדעיים שמוצגים דווקא כ"מדעיים" ושיציגו באור משובש את התחביב הזה, תוך רצון להעליב ותוך ניסיון לקלקל למי שרק התחיל את צעדיו בנושא.
אני בטוח שיש כאלה "אנטי" בכל פורום שקשור לתחביב, כולל כאלה שטוענים שכל יין מעל 100 ש"ח זהה (בפורום יין) שלא משנה מאיפה הפרה באה, בשר זה בשר (בפורום קרנבורים) וכ"ו.
איל פור
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כיצד היו נראים פורומים של נגרים אילו היו מתנהגים כמונו...
את זה גנבתי היום מכאן לאחר ש-epony הפנה לשם בשרשור אחר:
מסמרים עבור פטיש מדגם סטילטו TB15
פטישון: לאחר שחסכתי במשך חודשים התחדשתי זה עתה בפטיש טיטניום מדגם סטילטו TB15SS. ב-$220 לחתיכה הם די יקרים אבל הפאה הניתנת להחלפה מפלדת אל-חלד שלהם, הידית קלת המשקל, והאיזון המצוין שלהם מבטיחים לי שימוש רב שנים. אני מחזיק בפטיש כבר שלושה ימים והוא פשוט מופלא. האם למישהו יש הצעות בדבר מסמרי מיסגור הולמים לשימוש בפטיש זה?

הלמני: אתה מספר לנו שזה פטיש מופלא אבל אני לא רואה תמונות של אף מסמר שדפקת. לדעתי מדובר בסתם *** במחיר מופקע.
קונגו: אתה יודע שג'ק 'המפצח' אמר שהסטילטו סתם יקר ושהוא לא היה מחזיק באחד כזה. ב-$14 אתה יכול פשוט לרכוש סט שלם של פטישי גומי. הם לא ממש יעילים לדפיקת מסמרים אבל הם נהדרים לעבודות פחחות בגוף המכונית שלך. זה מה ש'המפצח' המליץ...

פ.ט.ש: אם היית מקצוען אמיתי היית משתמש במקב 'רב-סיב' SH 1660. יש לו ידית 36 אינטש וראש עשר קילו והוא יכול לכסח קירות בשנייה. הסיטלטו שלך לא מתקרב לזה בכלל.

פטישון: אני עוסק במיסגור ונגרות כך שכיסוח קירות לא ממש רלוונטי בעבודה שלי...
פ.ט.ש: זה בגלל שאתה פשוט חסר כישורים. משתמש פטיש אמיתי יכול לתקוע מסמרים עם פטיש עשר בלי שום בעייה. אתה פשוט אחד המתחכמים העשירים האלה, שחושבים ששידרוג הפטיש שלהם הופך אותם לנגרים יותר טובים - נכון?
פטישון: הנה כמה תמונות של מיסגור שביצעתי עם הפטיש שלי אתמול בשעתיים של עבודה. אני באמת סבור שהפטיש שלי מגביר את ההספק שלי בעבודה.

התוקע: הגדלתי את התמונות שלך ב-200% והעברתי אותן בפוטושופ כדי למדוד את משיק רדיוס העומק של ראשי המסמרים. ברור מהתמונות שמינפת את הפטיש מהימין אל השמאל בשעת השימוש וזה הופך את כל עבודת המיסגור שלך לבלתי עקבית ולחסרת תועלת לאף אחד. פטיש טוב לא מחפה על טכניקות עלובות!
מפציצון: חחח... נגר אמיתי היה עושה את כל זה עם חוט ברזל חלוד ואבן. לא משנה הציוד - משנה הנגר.
הבזנט: פטישון, אל תשים לב לפ.ט.ש הוא פשוט מעריץ עיוור של 'רב-סיב' והוא איבד כל פרספקטיבה...
פ.ט.ש: איך אתה בכלל יודע מה אני? אני מרוויח מאוד דולרים כל שנה עם ה'רב-סיב' שלי בכיסוח קירות וזה הופך אותי למקצוען במשרה מלאה. אתם החובבנים, פשוט מבחילים אותי.
פטישיה: עשיתי הזמנה מאמזון אבל אני חושש לקבל זיוף. איך אני יכול להיות בטוח, לכשאקבל את הפטיש שלי, שלא מדובר בזיוף?
ת'ור: רבותי, כולכם טועים. אני מבצע את כל העבודה שלי עם מקוש סלעים SE אחד עשר אינטש. פ.ט.ש - תגיד לי, לא ראית את הסרט 'חומות של תקווה'? הבחור ההוא חצב מנהרה אל מחוץ לכלא בעזרת ה-SE 11. כמובן שזה לקח כמה שנים אבל כל מה שאתה אוהב לעשות - תיהיה מוכן לעשות במשך שנים. רק בגלל שמשהו חדש - לא הופך אותו לטוב יותר.

פטישון: מישהו יכול בבקשה להעלות הצעות למסמרים טובים?
חיש-פטיש: אולי תקרא את המדריך, תריץ חיפוש בגוגל ותפסיק לבזבז לנו את הזמן עם שאלות מיותרות? חוצמזה - אם היית באמת פטישן טוב - זה לא היה משנה לך באיזה מסמרים אתה משתמש.
המצליף: חברת H2O הוציאו הרגע את מדד ה'מכה' שלהם והציון שהם נתנו לסטילטו הוא 92.745 שזה המדד הגבוה ביותר של כוח שהם מדדו (חוץ מפטישי אוויר).
המפץ-הגדול: אני לא סומך על שום דבר ש-H2O מודדים. המספרים שלהם זה שטויות והם לא משקפים את הפטישנות בעולם האמיתי. חוצמזה הם מקזזים הכל לרמה של פטיש 6 אונקיות של תכשיטנים ואין בכך שום הגיון. אני מעדיף מדריך פרקטי. הסקירות של מקסוול ב-silver-hammer.com נותנות מדד אמיתי לאיך פטיש צריך להתנהג בעולם האמיתי.
מסמרון: פטישון, בעוד שאחדים עדיין תקועים עם יצרני המיינסטרים אני הייתי מעיף מבט במסמרים המגולוונים ומצופי האבץ של חברת 'רב-תפסן'. הם בעלי תכנון קלאסי. המסמרים הכי חדים שיש ויש להם משטח מיקרו-מגע מדהים. פלוס, הם מיוצרים בתהליך ידני בגרמניה ולא בייצור המוני בטיוואן.

חיש-פטיש: אני יכול לאמר שלאחר שקראתי את השרשור הזה ביטלתי את ההזמנה שעשיתי לסטילטו TB15. אני אחכה שהמחירים ירדו. בינתיים אני חושב לרכוש TB10 משומש בפורום 'קונים\מוכרים'...
מפציצון: מדוע שלא תשכור אחד לכמה ימים ותבדוק אם הוא מוצא חן בעיניך? ל-patish4you.com יש מבצע ב-$29 לארבעה ימים. בזמן הזה תוכל לבנות סככה אמיתית ובמקביל לבדוק את התחושה של איך אתה מסתדר איתו.
חיש-פטיש: אני מסכים עם הלמני. המחיר מטורף. התחלתי עצומה הקוראת להחרמת סטילטו עד שיורידו את מחיריהם לרמה סבירה. הם בטוחים שרק בגלל שיש רשימת המתנה של 4 חודשים לפטיש שלהם הם יכולים לגבות מה שבא להם. הם היו מוכרים פי שתיים יותר אילו פשוט היו מוכרים כל פטיש ב-$25.
הנועץ: אתם חושבים שהמצב שלכם רע? אצלנו הסטילטו עולה 300 אירו ועוד יש לנו 17% מע"מ. אתם שם בארה"ב חייבים להפסיק לילל. עדיף לי לטוס לאמריקה ולקנות שם סטילטו אחד בעצמי. הכסף שאני אחסוך יממן 162\1 ממחיר כרטיס הטיסה!
סופסופ-הגיע: הרגע סיימתי להשתמש בסטילטו החדש שלי. הנה כמה תמונות של מסמרים שתקעתי. האם אתם חושבים שיש בידי פטיש אותנטי או מזוייף? המסמרים נראים לי קצת עקומים אבל יכול להיות שזו רק הטכניקה שלי...

רב-פלדה: סופסופ-הגיע, לפי התמונות שלך אלה הם מסמרים די ארוכים. האם הפעלת את טכניקת השימוש במייצבי מסמרות? נראה גם, על פניו, שהפטיש לא היה מיושר בדיוק עם המטרה. אנחנו לא יכולים לסייע לך אם אתה לא מצמצם את כל המשתנים האחרים. יכול להיות שזו אשמת הפטיש, אשמת המסמרים או אשמת הטכניקה.
.
דפקתי-תם: מסמרון אתה תמיד מקשקש כאן על משטחי 'מיקרו-מגע' ועל הצורה בה מסמרים 'נכנעים'. הכל זה בולשיט של חסידי 'רב-תפסן' אליטיסטים. אני יכול לרכוש ארבע קופסאות של מסמרי 'סמגמה' במחיר של קופסת 'רב-תפסן' אחת והם עדיין עובדים כמו שצריך...
מפציצון: חחח... הייתי צריך ארבע קופסאות של 'סמגמה' רק בשביל למצוא מסמר חד בודד...
מסמרון: אני אמנם לא חסיד של 'סמגמה' אבל אם אתה נופל על מסמר כהה אתה יכול לשלוח אותו בחזרה למפעל לחידוד במסגרת האחריות. אני הפעלתי אחריות והם חידדו לי קופסה שלימה והם היו מדהימים.
התוקע: ראיתם שאומרים ב-shmuot-hapatish.com ש'פטישי כחול עמוק' מוציאים דגם X-2 עוד לפני פסטיבל הפטישים? יהיה לו תפס גומי סינטטי, משכך זעזועים מפיברגלס, ומשטח ריטוש חצי ריבועי. אני מעכב רכישות חדשות עד שאראה במו עיני כמה מסמרים שנתקעו על-ידי החמוד הזה...
רוג'ר: במקרה הזה זו באמת אשמת המשתמש לא הפטיש...
מסמרים עבור פטיש מדגם סטילטו TB15
פטישון: לאחר שחסכתי במשך חודשים התחדשתי זה עתה בפטיש טיטניום מדגם סטילטו TB15SS. ב-$220 לחתיכה הם די יקרים אבל הפאה הניתנת להחלפה מפלדת אל-חלד שלהם, הידית קלת המשקל, והאיזון המצוין שלהם מבטיחים לי שימוש רב שנים. אני מחזיק בפטיש כבר שלושה ימים והוא פשוט מופלא. האם למישהו יש הצעות בדבר מסמרי מיסגור הולמים לשימוש בפטיש זה?

הלמני: אתה מספר לנו שזה פטיש מופלא אבל אני לא רואה תמונות של אף מסמר שדפקת. לדעתי מדובר בסתם *** במחיר מופקע.
קונגו: אתה יודע שג'ק 'המפצח' אמר שהסטילטו סתם יקר ושהוא לא היה מחזיק באחד כזה. ב-$14 אתה יכול פשוט לרכוש סט שלם של פטישי גומי. הם לא ממש יעילים לדפיקת מסמרים אבל הם נהדרים לעבודות פחחות בגוף המכונית שלך. זה מה ש'המפצח' המליץ...

פ.ט.ש: אם היית מקצוען אמיתי היית משתמש במקב 'רב-סיב' SH 1660. יש לו ידית 36 אינטש וראש עשר קילו והוא יכול לכסח קירות בשנייה. הסיטלטו שלך לא מתקרב לזה בכלל.

פטישון: אני עוסק במיסגור ונגרות כך שכיסוח קירות לא ממש רלוונטי בעבודה שלי...
פ.ט.ש: זה בגלל שאתה פשוט חסר כישורים. משתמש פטיש אמיתי יכול לתקוע מסמרים עם פטיש עשר בלי שום בעייה. אתה פשוט אחד המתחכמים העשירים האלה, שחושבים ששידרוג הפטיש שלהם הופך אותם לנגרים יותר טובים - נכון?
פטישון: הנה כמה תמונות של מיסגור שביצעתי עם הפטיש שלי אתמול בשעתיים של עבודה. אני באמת סבור שהפטיש שלי מגביר את ההספק שלי בעבודה.

התוקע: הגדלתי את התמונות שלך ב-200% והעברתי אותן בפוטושופ כדי למדוד את משיק רדיוס העומק של ראשי המסמרים. ברור מהתמונות שמינפת את הפטיש מהימין אל השמאל בשעת השימוש וזה הופך את כל עבודת המיסגור שלך לבלתי עקבית ולחסרת תועלת לאף אחד. פטיש טוב לא מחפה על טכניקות עלובות!
מפציצון: חחח... נגר אמיתי היה עושה את כל זה עם חוט ברזל חלוד ואבן. לא משנה הציוד - משנה הנגר.
הבזנט: פטישון, אל תשים לב לפ.ט.ש הוא פשוט מעריץ עיוור של 'רב-סיב' והוא איבד כל פרספקטיבה...
פ.ט.ש: איך אתה בכלל יודע מה אני? אני מרוויח מאוד דולרים כל שנה עם ה'רב-סיב' שלי בכיסוח קירות וזה הופך אותי למקצוען במשרה מלאה. אתם החובבנים, פשוט מבחילים אותי.
פטישיה: עשיתי הזמנה מאמזון אבל אני חושש לקבל זיוף. איך אני יכול להיות בטוח, לכשאקבל את הפטיש שלי, שלא מדובר בזיוף?
ת'ור: רבותי, כולכם טועים. אני מבצע את כל העבודה שלי עם מקוש סלעים SE אחד עשר אינטש. פ.ט.ש - תגיד לי, לא ראית את הסרט 'חומות של תקווה'? הבחור ההוא חצב מנהרה אל מחוץ לכלא בעזרת ה-SE 11. כמובן שזה לקח כמה שנים אבל כל מה שאתה אוהב לעשות - תיהיה מוכן לעשות במשך שנים. רק בגלל שמשהו חדש - לא הופך אותו לטוב יותר.

פטישון: מישהו יכול בבקשה להעלות הצעות למסמרים טובים?
חיש-פטיש: אולי תקרא את המדריך, תריץ חיפוש בגוגל ותפסיק לבזבז לנו את הזמן עם שאלות מיותרות? חוצמזה - אם היית באמת פטישן טוב - זה לא היה משנה לך באיזה מסמרים אתה משתמש.
המצליף: חברת H2O הוציאו הרגע את מדד ה'מכה' שלהם והציון שהם נתנו לסטילטו הוא 92.745 שזה המדד הגבוה ביותר של כוח שהם מדדו (חוץ מפטישי אוויר).
המפץ-הגדול: אני לא סומך על שום דבר ש-H2O מודדים. המספרים שלהם זה שטויות והם לא משקפים את הפטישנות בעולם האמיתי. חוצמזה הם מקזזים הכל לרמה של פטיש 6 אונקיות של תכשיטנים ואין בכך שום הגיון. אני מעדיף מדריך פרקטי. הסקירות של מקסוול ב-silver-hammer.com נותנות מדד אמיתי לאיך פטיש צריך להתנהג בעולם האמיתי.
מסמרון: פטישון, בעוד שאחדים עדיין תקועים עם יצרני המיינסטרים אני הייתי מעיף מבט במסמרים המגולוונים ומצופי האבץ של חברת 'רב-תפסן'. הם בעלי תכנון קלאסי. המסמרים הכי חדים שיש ויש להם משטח מיקרו-מגע מדהים. פלוס, הם מיוצרים בתהליך ידני בגרמניה ולא בייצור המוני בטיוואן.

חיש-פטיש: אני יכול לאמר שלאחר שקראתי את השרשור הזה ביטלתי את ההזמנה שעשיתי לסטילטו TB15. אני אחכה שהמחירים ירדו. בינתיים אני חושב לרכוש TB10 משומש בפורום 'קונים\מוכרים'...
מפציצון: מדוע שלא תשכור אחד לכמה ימים ותבדוק אם הוא מוצא חן בעיניך? ל-patish4you.com יש מבצע ב-$29 לארבעה ימים. בזמן הזה תוכל לבנות סככה אמיתית ובמקביל לבדוק את התחושה של איך אתה מסתדר איתו.
חיש-פטיש: אני מסכים עם הלמני. המחיר מטורף. התחלתי עצומה הקוראת להחרמת סטילטו עד שיורידו את מחיריהם לרמה סבירה. הם בטוחים שרק בגלל שיש רשימת המתנה של 4 חודשים לפטיש שלהם הם יכולים לגבות מה שבא להם. הם היו מוכרים פי שתיים יותר אילו פשוט היו מוכרים כל פטיש ב-$25.
הנועץ: אתם חושבים שהמצב שלכם רע? אצלנו הסטילטו עולה 300 אירו ועוד יש לנו 17% מע"מ. אתם שם בארה"ב חייבים להפסיק לילל. עדיף לי לטוס לאמריקה ולקנות שם סטילטו אחד בעצמי. הכסף שאני אחסוך יממן 162\1 ממחיר כרטיס הטיסה!
סופסופ-הגיע: הרגע סיימתי להשתמש בסטילטו החדש שלי. הנה כמה תמונות של מסמרים שתקעתי. האם אתם חושבים שיש בידי פטיש אותנטי או מזוייף? המסמרים נראים לי קצת עקומים אבל יכול להיות שזו רק הטכניקה שלי...

רב-פלדה: סופסופ-הגיע, לפי התמונות שלך אלה הם מסמרים די ארוכים. האם הפעלת את טכניקת השימוש במייצבי מסמרות? נראה גם, על פניו, שהפטיש לא היה מיושר בדיוק עם המטרה. אנחנו לא יכולים לסייע לך אם אתה לא מצמצם את כל המשתנים האחרים. יכול להיות שזו אשמת הפטיש, אשמת המסמרים או אשמת הטכניקה.
.
דפקתי-תם: מסמרון אתה תמיד מקשקש כאן על משטחי 'מיקרו-מגע' ועל הצורה בה מסמרים 'נכנעים'. הכל זה בולשיט של חסידי 'רב-תפסן' אליטיסטים. אני יכול לרכוש ארבע קופסאות של מסמרי 'סמגמה' במחיר של קופסת 'רב-תפסן' אחת והם עדיין עובדים כמו שצריך...
מפציצון: חחח... הייתי צריך ארבע קופסאות של 'סמגמה' רק בשביל למצוא מסמר חד בודד...
מסמרון: אני אמנם לא חסיד של 'סמגמה' אבל אם אתה נופל על מסמר כהה אתה יכול לשלוח אותו בחזרה למפעל לחידוד במסגרת האחריות. אני הפעלתי אחריות והם חידדו לי קופסה שלימה והם היו מדהימים.
התוקע: ראיתם שאומרים ב-shmuot-hapatish.com ש'פטישי כחול עמוק' מוציאים דגם X-2 עוד לפני פסטיבל הפטישים? יהיה לו תפס גומי סינטטי, משכך זעזועים מפיברגלס, ומשטח ריטוש חצי ריבועי. אני מעכב רכישות חדשות עד שאראה במו עיני כמה מסמרים שנתקעו על-ידי החמוד הזה...
רוג'ר: במקרה הזה זו באמת אשמת המשתמש לא הפטיש...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מעולם לא חשבתי על עצמי כאודיופיל אבל אני כן מבקר בתערוכות ולא מפספס הזדמנות להכנס לכמה שיותר חדרי אודיו ולהשוות ולהנות. אני גם מוציא לא מעט על התחביב, ולמרות שאני במוצהר וידאופיל (לא חושב שזה סותר או תומך באף תחביב אחר שלי) אני נהנה מהאזנה של כמה שעות ביום לאזניות 8 דרייברים בכל אוזן שעלותם מעל 1000 דולר ודרשו לא מעט מאמץ ותיאום בכדי להתאים אישית לאזני.
אחרי שאמרתי את כל זה, אני לא מאמין בהבדלים שבין כבלים (והייתי נוכח בלא מעט נסיונות לערוך מבחנים כאלה) ומעולם לא שמעתי הבדל שקשור לחשמל, כבלי חשמל, כבלי טרנספורט או מני אביזרים אחרים שפועלים יוצא מחוץ לחוקי המדע כפי שאנחנו מכירים אותם... לפיכך איני מתאים לאף הגדרה של אילפור, באסה שאני לא ניתן לתיוג.
לגבי נחרצות במאמר. אני מבין שכל מי שהעיר ביקורת על הנחרצות ובכך שהמאמר לא סומן כדעה אישית, גם דואג שכל אדם יצהיר כל בכל מאמר מדעי (שכן מדע גם הוא דעה אישית שמי שדתי עלול לפסול אותה כמופרכת). כך גם בכל מאמר ביקורת או הסבר על דבר כלשהו באודיו או כל תחום אחר הוא דעה בלבד... לפי דעתי אין דבר בעולם שאי אפשר להצהיר לפניו שהוא עובדה מוגמרת שלא יקומו עליו אנשים שיגידו שזה דעתו הפרטית בלבד. ולכן אם הכל דעה אישית, אין משמעות להכרזה כזו - אבל אתם מוזמנים לדרוש אותה בכל מאמר ובכל אתר.
אחרי שאמרתי את כל זה, אני לא מאמין בהבדלים שבין כבלים (והייתי נוכח בלא מעט נסיונות לערוך מבחנים כאלה) ומעולם לא שמעתי הבדל שקשור לחשמל, כבלי חשמל, כבלי טרנספורט או מני אביזרים אחרים שפועלים יוצא מחוץ לחוקי המדע כפי שאנחנו מכירים אותם... לפיכך איני מתאים לאף הגדרה של אילפור, באסה שאני לא ניתן לתיוג.
לגבי נחרצות במאמר. אני מבין שכל מי שהעיר ביקורת על הנחרצות ובכך שהמאמר לא סומן כדעה אישית, גם דואג שכל אדם יצהיר כל בכל מאמר מדעי (שכן מדע גם הוא דעה אישית שמי שדתי עלול לפסול אותה כמופרכת). כך גם בכל מאמר ביקורת או הסבר על דבר כלשהו באודיו או כל תחום אחר הוא דעה בלבד... לפי דעתי אין דבר בעולם שאי אפשר להצהיר לפניו שהוא עובדה מוגמרת שלא יקומו עליו אנשים שיגידו שזה דעתו הפרטית בלבד. ולכן אם הכל דעה אישית, אין משמעות להכרזה כזו - אבל אתם מוזמנים לדרוש אותה בכל מאמר ובכל אתר.
בהמשך לדבריו של עופר לאור.....
הערה קטנה לאילו שערכו ניסויים בכבלים ולא התרשמו שיש הבדל או שיפור.
כבלים זה עניין של התאמה. (אפילו יותר מכל רכיב אחר במערכת)
לא תמיד כבל יקר ישמע טוב יותר במערכת נתונה. לפעמים הוא ישמע גרוע יותר.
אני מציע לכם ללכת אל חבר שהשקיע לא מעט במערכת שלו כולל במערכת הכבילה ולעשות את הניסוי אצלו.
מן הסתם תהיה במערכת שלו איזון מוצלח בין הכבלים לציוד ושם תוכלו לבדוק היטב אם אתם גם מבחינים אם תחליפו את הכבלים לכבלים פשוטים יותר.
אני לא מכיר מישהו שהיה אצלי וערכתי לו ניסוי ושהוא לא מיד הרגיש בהבדל. וזה תופס מכבל הרמקול, לאינטרקונקט, לכבל הדיגיטלי ועד כבל החשמל.....
הערה קטנה לאילו שערכו ניסויים בכבלים ולא התרשמו שיש הבדל או שיפור.
כבלים זה עניין של התאמה. (אפילו יותר מכל רכיב אחר במערכת)
לא תמיד כבל יקר ישמע טוב יותר במערכת נתונה. לפעמים הוא ישמע גרוע יותר.
אני מציע לכם ללכת אל חבר שהשקיע לא מעט במערכת שלו כולל במערכת הכבילה ולעשות את הניסוי אצלו.
מן הסתם תהיה במערכת שלו איזון מוצלח בין הכבלים לציוד ושם תוכלו לבדוק היטב אם אתם גם מבחינים אם תחליפו את הכבלים לכבלים פשוטים יותר.
אני לא מכיר מישהו שהיה אצלי וערכתי לו ניסוי ושהוא לא מיד הרגיש בהבדל. וזה תופס מכבל הרמקול, לאינטרקונקט, לכבל הדיגיטלי ועד כבל החשמל.....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
תרגום סימולטני... קשה להעביר את הנואנסים האמריקאים הקטנים. זה מתוך בלוג של צלמים. המחבר המקורי אומר שהעתיקו את זה פעמים רבות לפורומים של חובבי קפה, מכוניות, רוכבי אופניים, אודיו וכ"ו ושהוא לא ציפה לכל תשומת הלב הזו. בסופו של דבר, הוא אומר, אנשים הם אנשים.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

oferlaor כתב:מעולם לא חשבתי על עצמי כאודיופיל אבל אני כן מבקר בתערוכות ולא מפספס הזדמנות להכנס לכמה שיותר חדרי אודיו ולהשוות ולהנות. אני גם מוציא לא מעט על התחביב, ולמרות שאני במוצהר וידאופיל (לא חושב שזה סותר או תומך באף תחביב אחר שלי) אני נהנה מהאזנה של כמה שעות ביום לאזניות 8 דרייברים בכל אוזן שעלותם מעל 1000 דולר ודרשו לא מעט מאמץ ותיאום בכדי להתאים אישית לאזני.
לגבי נחרצות במאמר. אני מבין שכל מי שהעיר ביקורת על הנחרצות ובכך שהמאמר לא סומן כדעה אישית, גם דואג שכל אדם יצהיר כל בכל מאמר מדעי (שכן מדע גם הוא דעה אישית שמי שדתי עלול לפסול אותה כמופרכת). כך גם בכל מאמר ביקורת או הסבר על דבר כלשהו באודיו או כל תחום אחר הוא דעה בלבד... לפי דעתי אין דבר בעולם שאי אפשר להצהיר לפניו שהוא עובדה מוגמרת שלא יקומו עליו אנשים שיגידו שזה דעתו הפרטית בלבד. ולכן אם הכל דעה אישית, אין משמעות להכרזה כזו - אבל אתם מוזמנים לדרוש אותה בכל מאמר ובכל אתר....
לא כל אחד יכול להתאים לחלוקה הסכמטית והדי פשטנית שעשיתי.
אבל הרוב המוחלט של המתדיינים העיקריים כאן נופלים לאחת משתי הקטגוריות, וזה מה שרציתי להראות.
לגבי המאמר והתייחסותך לגביו ולגבי דיעות אישיות:
אתה צודק, כל אחד יכול לכתוב את דעתו, בוודאי.
אתה צודק, אני לא רואה צורך שכל מי שכותב את דעתו יוסיף את מילות הקסם: "זאת דעתי האישית בלבד".
אבל, כשכותבים מאמר הנוגד באופן מוחלט את ההנחות המקובלות והבדוקות של 99% מה"מתמצאים" בנושא ("מתמצאים" אלו הם: כתבים, יצרנים, אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב וחובבי הנושא בעלי ניסיון רב) , וכותבים שזו עובדה, ולא נותנים שום סימוכין לעניין, ועושים זאת בצורה בוטה, ואחר כך טוענים שזה כמו 2+2=4 (כלומר כל העולם מטומטם חוץ ממני) - כאן הכותב עבר על כל הכללים המקובלים, זאת לדעתי לפחות, ועל פי התגובות החריפות - חריפות ללא תקדים - גם לדעת רבים אחרים.
בואו לא נכניס את הראש לחול:
המאמר והצורה בו הוא כתוב גרמו לתגובות קיצוניות שלא קורות בדרך כלל, אולי לא קרו אף פעם.
אם משהוא קיצוני קרה, מה הסיבה?
אפשר להגיד: טוב, הכותב הוא פשוט גאון, יחיד בדורו. הניתוח שלו מרעיש במקוריותו ומהמם בחדשנותו. הרי גם את איינשטיין ותורת היחסות הכללית בהתחלה לא הבינו. עוד 50 שנה יהיה רחוב על שמו ווועדת פרס נובל תעניק לו תואר על מפעל חיים.
ואפשר להגיד: המאמר הזה הוא פשוט לא ראוי, ואפילו מאוד לא ראוי.
מה משתי האפשרויות האלה נכון, לי די ברור.
איל פור
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
איל פור,
מאחר ורציתי לדעת האם אני אודיופיל להגדרתך, הוצאתי תדפיס עו"ש מהתקופה שבה רכשתי את המערכת והזמנתי טופס 106 יחד עם חשבונית מחברת האשראי לצורך חישוב ההכנסה הפנויה והגעתי למסקנה שההשקעה הכספית בזמנו הייתה גבוהה יחסית. עם זאת, מעולם לא הייתי בתערוכת אודיו וכבלי המערכת ניקנו בחנות חשמל כלשהיא לפי מטר.
עכשיו אני בבעיה. האם אני אודיופיל או לא?
אני שומע מוזיקה מגיל 12 בערך, עוד מהתקופה שבה היו מקליטים שירים מהרדיו והתחביב הזה הולך איתי עד היום. בזמנו לא הייתה לי אפשרות כספית לרכוש מערכת ועם הזמן והחשיפה למערכות שונות גיליתי מה אני אוהב יותר ומה פחות.
את הסשן ה"אודיופילי" שלי עברתי לפני כמה שנים עם ידידך למקצוע והספקנות שלי בעניין רק התחזקה כשלא קיבלתי תשובות מספקות. וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט.
דיגיסאן רשם כאן תשובה מפורטת שיהיה קשה להתעלות עליה. גם רהוטה, גם עניינית וגם מנומקת. בארבו!
האם גם אתם מסוגלים?
מאחר ורציתי לדעת האם אני אודיופיל להגדרתך, הוצאתי תדפיס עו"ש מהתקופה שבה רכשתי את המערכת והזמנתי טופס 106 יחד עם חשבונית מחברת האשראי לצורך חישוב ההכנסה הפנויה והגעתי למסקנה שההשקעה הכספית בזמנו הייתה גבוהה יחסית. עם זאת, מעולם לא הייתי בתערוכת אודיו וכבלי המערכת ניקנו בחנות חשמל כלשהיא לפי מטר.
עכשיו אני בבעיה. האם אני אודיופיל או לא?
אני שומע מוזיקה מגיל 12 בערך, עוד מהתקופה שבה היו מקליטים שירים מהרדיו והתחביב הזה הולך איתי עד היום. בזמנו לא הייתה לי אפשרות כספית לרכוש מערכת ועם הזמן והחשיפה למערכות שונות גיליתי מה אני אוהב יותר ומה פחות.
את הסשן ה"אודיופילי" שלי עברתי לפני כמה שנים עם ידידך למקצוע והספקנות שלי בעניין רק התחזקה כשלא קיבלתי תשובות מספקות. וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט.
דיגיסאן רשם כאן תשובה מפורטת שיהיה קשה להתעלות עליה. גם רהוטה, גם עניינית וגם מנומקת. בארבו!
האם גם אתם מסוגלים?
- אילפור
-
- עוסק בתחום

אם אודיו לא מעניין אותך, אתה לא אודיופיל, אין בזה שום דבר רע.
אם אודיו לא מעניין אותך ואתה כותב כך: "וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט"
אז כנראה שאתה "אנטי", ואני ממש לא מבין למה אתה מנסה לשכנע אותי במשהוא, או כותב בפורום שמתעסק עם אודיו. מה איכפת לך מה אודיופילים חושבים?
ואם אתה מתעקש לחפור, ולתקוף ולהתערב בנושא שלא מעניין אותך בפורום שלא מעניין אותך אז לי זה נראה לא הגיוני.
אולי את הסיבות תנסה לברר בינך ובין עצמך, אני לא מתעניין בכך ואודה לך אם נוכל לא להתכתב כאן.
יחד עם זאת, אם אתה רוצה להכנס לנושא, לשמוע, להקשיב וללמוד - או להבין שאין לך מה ללמוד, אשמח לעזור.
בהצלחה, בכל מקרה.
אם אודיו לא מעניין אותך ואתה כותב כך: "וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט"
אז כנראה שאתה "אנטי", ואני ממש לא מבין למה אתה מנסה לשכנע אותי במשהוא, או כותב בפורום שמתעסק עם אודיו. מה איכפת לך מה אודיופילים חושבים?
ואם אתה מתעקש לחפור, ולתקוף ולהתערב בנושא שלא מעניין אותך בפורום שלא מעניין אותך אז לי זה נראה לא הגיוני.
אולי את הסיבות תנסה לברר בינך ובין עצמך, אני לא מתעניין בכך ואודה לך אם נוכל לא להתכתב כאן.
יחד עם זאת, אם אתה רוצה להכנס לנושא, לשמוע, להקשיב וללמוד - או להבין שאין לך מה ללמוד, אשמח לעזור.
בהצלחה, בכל מקרה.
איל פור
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אודיופיל = חובב אודיו
זה עד כדי כך פשוט, כל מי שמקשיב למוסיקה ( כל מוסיקה ) בהנאה ותוך קשב אמיתי, להבדיל משמיעה של מוסיקה במעלית או צפיה בטלוויזיה עם רדיו דלוק וכדומה הוא למעשה אודיופיל. הוא או היא אודיפילים כיוון שהחליטו להקדיש זמן נטו לצורך שמיעת מוסיקה.
עכשיו ישנה חלוקה פנימית שתלויה באלוהים, וזה איזה אוזניים קיבלנו, אלו בעלי האוזניים היותר רגישות ישאפו לשפר את צורת האזנה שלהם וכל אחד יעשה את זה בדרכו הוא.
בגיל 10-14 נאלצתי לצאת למרפסת של חדר האמבטיה שהיתה בעצם מרפסת כביסה עם הטרנסיסטור שלי ש"שיפרתי" אותו ע"י הוספת חוט ברזל לאנטנה והאזנתי פעם שבשבוע ברשת ג' אם אני לא טועה לתוכנית בשם "מופע רוק", האילוץ נבע מכך שאימי ז"ל ראתה באותה השעה טלוויזיה והרדיו הפריע לה. אז עמדתי שעה פעם בשבוע ( לא היה מקום לשבת במרפסת) והקשבתי למוסיקה.
היום אני מדי פעם קונה דיסקים במחיר פי עשר מעלות הטרנסיסטור, זה לא הופך אותי ליותר אודיופיל או פחות, פשוט האמצעים השתנו.
כל מי שנמצא בפורום הזה והצליל חשוב לו יותר מפרמטרים אחרים הוא אודיופיל.
מי שקונה TV ב1K ומערכת קולנוע ב -1K סביר להניח שהוא או היא אודיופיל.
מי שקונה TV ב16.5K ומערכת קולנוע ב 1K הוא כנראה לא.
ילד בן 15 שנכנס אלי לחנות ו"שורף" חצי שעה בהקשבה לאוזניות שונות, בוחר את מה שנשמע לו טוב, בודק ורואה שאין לו מספיק כסף ( 270 ש"ח ) מסתובב ויוצא, חוזר אחרי שבוע עם 270 ש"ח ורוכש את האוזניות הוא אודיופיל רציני ביותר...
זה עד כדי כך פשוט, כל מי שמקשיב למוסיקה ( כל מוסיקה ) בהנאה ותוך קשב אמיתי, להבדיל משמיעה של מוסיקה במעלית או צפיה בטלוויזיה עם רדיו דלוק וכדומה הוא למעשה אודיופיל. הוא או היא אודיפילים כיוון שהחליטו להקדיש זמן נטו לצורך שמיעת מוסיקה.
עכשיו ישנה חלוקה פנימית שתלויה באלוהים, וזה איזה אוזניים קיבלנו, אלו בעלי האוזניים היותר רגישות ישאפו לשפר את צורת האזנה שלהם וכל אחד יעשה את זה בדרכו הוא.
בגיל 10-14 נאלצתי לצאת למרפסת של חדר האמבטיה שהיתה בעצם מרפסת כביסה עם הטרנסיסטור שלי ש"שיפרתי" אותו ע"י הוספת חוט ברזל לאנטנה והאזנתי פעם שבשבוע ברשת ג' אם אני לא טועה לתוכנית בשם "מופע רוק", האילוץ נבע מכך שאימי ז"ל ראתה באותה השעה טלוויזיה והרדיו הפריע לה. אז עמדתי שעה פעם בשבוע ( לא היה מקום לשבת במרפסת) והקשבתי למוסיקה.
היום אני מדי פעם קונה דיסקים במחיר פי עשר מעלות הטרנסיסטור, זה לא הופך אותי ליותר אודיופיל או פחות, פשוט האמצעים השתנו.
כל מי שנמצא בפורום הזה והצליל חשוב לו יותר מפרמטרים אחרים הוא אודיופיל.
מי שקונה TV ב1K ומערכת קולנוע ב -1K סביר להניח שהוא או היא אודיופיל.
מי שקונה TV ב16.5K ומערכת קולנוע ב 1K הוא כנראה לא.
ילד בן 15 שנכנס אלי לחנות ו"שורף" חצי שעה בהקשבה לאוזניות שונות, בוחר את מה שנשמע לו טוב, בודק ורואה שאין לו מספיק כסף ( 270 ש"ח ) מסתובב ויוצא, חוזר אחרי שבוע עם 270 ש"ח ורוכש את האוזניות הוא אודיופיל רציני ביותר...
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
פיספסת את הנקודה. להגדרתך אני לא אודיופיל. להגדרתי - כן.
איפה קראת שאודיו לא מעניין אותי? ההיפך הוא הנכון. אתה רושם שאם הייתי רוצה להכנס לנושא וללמוד אתה תשמח לעזור לי. תודה. אני מעריך את הרצון לעזור, אבל מוותר מאחר ואני כבר בתוך הנושא ולא ממש מפתה אותי ללמוד ממורה דרך המעלה שלל טענות שאינני מאמין בהם.
ולסיום, אני וודאי לא אנטי, זה שאני חושב אחרת ממך לא הופך אותי לאנטי.
איפה קראת שאודיו לא מעניין אותי? ההיפך הוא הנכון. אתה רושם שאם הייתי רוצה להכנס לנושא וללמוד אתה תשמח לעזור לי. תודה. אני מעריך את הרצון לעזור, אבל מוותר מאחר ואני כבר בתוך הנושא ולא ממש מפתה אותי ללמוד ממורה דרך המעלה שלל טענות שאינני מאמין בהם.
ולסיום, אני וודאי לא אנטי, זה שאני חושב אחרת ממך לא הופך אותי לאנטי.
לדיג'יסאן
מכיוון שענית, אתייחס למספר דברים בצמצום
הרצת רמקולים
http://www.gr-research.com/myths.htm
http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedo ... avoces.htm
מעמדים
http://www.stereomojo.com/Bassocontinuo ... Review.htm
http://www.finite-elemente.de/extern/fi ... ion-en.pdf
http://6moons.com/audioreviews/gregitek/gregitek.html
http://www.solid-tech.net/tech-talk-4537427 ראה PDF בתחתית העמוד
http://www.composite.com/testing.htm
http://www.finite-elemente.de/en/infos/ ... ay/12_2001
http://www.finite-elemente.de/extern/gesamtkatalog.pdf עמודים 5, 17
למה שכתבת, בקיצור נמרץ
זו לא התיאוריה שלך, באמת? יש לך? מהי?
אם כל הידע שלך במדע הוא סגאן, זה לא ממש הרבה.. השימוש שלך בחייזרים הוא דוגמה ומופת לחוסר הבנה כזה (אם תדבר אתי, אסביר לך למה)
אם היכולת הלוגית שלך היא כפי שהופיעה כאן, כדאי לשקול העצמה; השימוש בתער אוקהם שגוי
לא דיברתי על כך "שהמדע" טעה. ציינתי שתיאוריה כזאת כשלה. כאשר תיאוריה כושלת, אז היא כושלת. אם את זה לא הבנת, אז לא הבנת דבר
אם אתה לא יודע איך מדע עובד, אשמח לדבר אתך על זה
אין כל בעיה לסתור כל טענה שהעלית, אבל לא אעשה זאת כאן
חוסר ההבנה המוחלט במרכיבים מוזיקליים מעלה על הדעת עניין פשוט אחד: אתה, כנראה, לא מקשיב. וזה חבל, כי אודיו קם ונופל על זה.
זה כמובן לא קשור לאוזני זהב, זה קשור להאזנה ולהיכרות ועוד כמה דברים. אתה, שיטתית, מסרב להיחשף אליהם. אכן, מדע במיטבו
מכיוון שענית, אתייחס למספר דברים בצמצום
הרצת רמקולים
http://www.gr-research.com/myths.htm
http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedo ... avoces.htm
מעמדים
http://www.stereomojo.com/Bassocontinuo ... Review.htm
http://www.finite-elemente.de/extern/fi ... ion-en.pdf
http://6moons.com/audioreviews/gregitek/gregitek.html
http://www.solid-tech.net/tech-talk-4537427 ראה PDF בתחתית העמוד
http://www.composite.com/testing.htm
http://www.finite-elemente.de/en/infos/ ... ay/12_2001
http://www.finite-elemente.de/extern/gesamtkatalog.pdf עמודים 5, 17
למה שכתבת, בקיצור נמרץ
זו לא התיאוריה שלך, באמת? יש לך? מהי?
אם כל הידע שלך במדע הוא סגאן, זה לא ממש הרבה.. השימוש שלך בחייזרים הוא דוגמה ומופת לחוסר הבנה כזה (אם תדבר אתי, אסביר לך למה)
אם היכולת הלוגית שלך היא כפי שהופיעה כאן, כדאי לשקול העצמה; השימוש בתער אוקהם שגוי
לא דיברתי על כך "שהמדע" טעה. ציינתי שתיאוריה כזאת כשלה. כאשר תיאוריה כושלת, אז היא כושלת. אם את זה לא הבנת, אז לא הבנת דבר
אם אתה לא יודע איך מדע עובד, אשמח לדבר אתך על זה
אין כל בעיה לסתור כל טענה שהעלית, אבל לא אעשה זאת כאן
חוסר ההבנה המוחלט במרכיבים מוזיקליים מעלה על הדעת עניין פשוט אחד: אתה, כנראה, לא מקשיב. וזה חבל, כי אודיו קם ונופל על זה.
זה כמובן לא קשור לאוזני זהב, זה קשור להאזנה ולהיכרות ועוד כמה דברים. אתה, שיטתית, מסרב להיחשף אליהם. אכן, מדע במיטבו
- אילפור
-
- עוסק בתחום

AVILIOR:
אתה מגדיר את עצמך כאודיופיל, אבל כותב על אודיופלים : "וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט".
כלומר, יש שני סוגי אודיופילים: "כולם" ואתה. ואתה כמובן טוב יותר מכולם.
טוב, שיהיה.
אני לא רואה שום סיבה להתדיין איתך כי זה לא מעניין לא אותי ולא את הפורום, אז תרשה לי בבקשה לא להגיב יותר אליך בשירשור ספציפי זה, אלא אם יהיה לך משהוא מעניין לכתוב.
אתה מגדיר את עצמך כאודיופיל, אבל כותב על אודיופלים : "וזו הבעיה איתכם ה"אודיופילים". אתם אלופי העולם ברטוריקה, אבל ברגע שעולה ספק קטן בקשר לאמירות שלכם הוא מיד מושתק בטענות חלשות אשר הקשר בינם לבין משהו שמתקרב למדע מקרי בהחלט".
כלומר, יש שני סוגי אודיופילים: "כולם" ואתה. ואתה כמובן טוב יותר מכולם.
טוב, שיהיה.
אני לא רואה שום סיבה להתדיין איתך כי זה לא מעניין לא אותי ולא את הפורום, אז תרשה לי בבקשה לא להגיב יותר אליך בשירשור ספציפי זה, אלא אם יהיה לך משהוא מעניין לכתוב.
נערך לאחרונה על ידי אילפור ב 25/09/2013 23:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
איל פור
התגובה שהובאה כאן ע"י אילפור היא כל כך בלתי מנומקת, שצריך רק למחוק את המילה "יצרנים" (כי זו המילה היחידה הספציפית לענייננו - סימנתי באדום), ואז תגובה זאת, כוחה יפה "להפריך" כל מאמר בכל נושא פופולארי השנוי במחלוקת - כולל מאמרים הבאים לסתור ענפים כמו מיסטיקה, ריפוי באמונה, תקשור עם נשמות, אסטרולוגיה, וכל דיעה קדומה אחרת. נסו ותיווכחו.אילפור כתב: לגבי המאמר והתייחסותך לגביו ולגבי דיעות אישיות:
אתה צודק, כל אחד יכול לכתוב את דעתו, בוודאי.
אתה צודק, אני לא רואה צורך שכל מי שכותב את דעתו יוסיף את מילות הקסם: "זאת דעתי האישית בלבד".
אבל, כשכותבים מאמר הנוגד באופן מוחלט את ההנחות המקובלות והבדוקות של 99% מה"מתמצאים" בנושא ("מתמצאים" אלו הם: כתבים, יצרנים, אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב וחובבי הנושא בעלי ניסיון רב), וכותבים שזו עובדה, ולא נותנים שום סימוכין לעניין, ועושים זאת בצורה בוטה, ואחר כך טוענים שזה כמו 2+2=4 (כלומר כל העולם מטומטם חוץ ממני) - כאן הכותב עבר על כל הכללים המקובלים, זאת לדעתי לפחות, ועל פי התגובות החריפות - חריפות ללא תקדים - גם לדעת רבים אחרים.
בואו לא נכניס את הראש לחול:
המאמר והצורה בו הוא כתוב גרמו לתגובות קיצוניות שלא קורות בדרך כלל, אולי לא קרו אף פעם.
אם משהוא קיצוני קרה, מה הסיבה?
אפשר להגיד: טוב, הכותב הוא פשוט גאון, יחיד בדורו. הניתוח שלו מרעיש במקוריותו ומהמם בחדשנותו. הרי גם את איינשטיין ותורת היחסות הכללית בהתחלה לא הבינו. עוד 50 שנה יהיה רחוב על שמו ווועדת פרס נובל תעניק לו תואר על מפעל חיים.
ואפשר להגיד: המאמר הזה הוא פשוט לא ראוי, ואפילו מאוד לא ראוי.
מה משתי האפשרויות האלה נכון, לי די ברור....